PDA

View Full Version : Soma'da Maden Kazası

Pages : [1] 2

footballer33
14.Mayıs.2014, 01:23
Facia’da ölü sayısı 157′ye çıktı

Soma'da maden faciasında şu ana kadar en az 157 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün AFAD ve kurtarma ekiplerinden aldığı bilgiye göre saat 24.00 itibarıyla maden faciasında ölen işçi sayısının 157’ye ulaştığını açıkladı. Yaralı sayısı ise 75…

TRAFO PATLADI!
Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, bugün saat 15.15′da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Galeride elektriklerin kesilmesi nedeniyle asansörler çalışmadığı için yukarı çıkamayan 20 işçi trafo bölgesinde, 200-300 kadar işçiyse yerin 2 kilometre kadar altında mahsur kaldı. Manisa ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri ile komşu maden ocaklarına ait tahliye ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı. İlk etapta patlamanın yaşandığı bölgedeki 20 işçi kurtarıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Soma’da maden kazasının ardından göçük haberini alan madenci yakınları da maden alanına akın etti. Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgeye girmek isteyen madencilerin aileleri jandarma ekipleri tarafından içeri alınmadı.

CHP, SOMA’YA HEYET GÖNDERDİ
Çalışma Bakanlığı’nın üç müfettiş görevlendirdiği olayla ilgili CHP de Manisa’ya heyet gönderdi. Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel’den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

BAZI İŞÇİLERE ULAŞILDI
Soma’da maden ocağındaki yangın sonrası madenin içinde mahsur kalan işçilerden bazıları sağ olarak çıkarılmaya başlandı.
Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin 2 kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ederken, mahsur kalanlardan bazıları arama kurtarma ekiplerince çıkartılmaya başlandı.
Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.
Bu sırada çok sayıda işçi ailesinin madenin önüne yığılması nedeniyle güvenlik görevlileri kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu.
Maden önünde bekleyen bazı işçi yakınlarının dua ettiği bazılarının da fenalaştığı gözlendi.

AFAD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı AFAD, yaşanan kazanın ardından yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklamadan bazı satır başları:
Maden kazası sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmaları kapsamında Başbakanlık AFAD koordinasyonunda İzmir’den 1 ambulans helikopter, İzmir İl AFAD Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğü, Manisa İl AFAD ile Balıkesir İl AFAD Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz toplamda 6 araç ve 38 personel ile olay yerine sevk edilmiştir. Ayrıca İzmir İl AFAD Müdürlüğü’nce bölgeye 1 adet lojistik çadır ve kurulum için ekip gönderilecektir.

Şevket YILMAZ/SOMA, (Manisa) (DHA)

footballer33
14.Mayıs.2014, 01:24
Allah rahmet eylesin tüm ölenlere, yakınlarına sabırlar diliyorum. :icon_sad: Yaralılara da acil şifalar ve geçmiş olsun. Umarım ölü sayısı daha fazla artmaz. :(

Suicider
14.Mayıs.2014, 01:46
Denetimler yapıldı mı? Önlemler alındı mı? bunları sorgulamadığımız ve olanlara kader,kısmet demeye devam ettiğimiz sürece bu ölümlerin sonu maalesef gelmeyecek.Yeter artık ekmek parası için ölen insanlar görmek istemiyoruz.Allah hepsinin mekanını cennet eylesin.Umarım daha fazla ölü çıkmaz.Çok acı çok.

attirson
14.Mayıs.2014, 02:01
Aksam aksam moralim bozuldu.Sanırım madencilik tarihinin en buyuk faciası olacak.Ölenlere Allah rahmet eylesin inşallah daha fazla ölüm haberi gelmez.

Internette gördünüz mü bilmiyorum telefonda oldugum icin resmi koyamıyorum CHP soma icin 20 gün önce araştırma önergesi sunmuş ve reddedilmiş.Samil Tayyar'da 1-2 hafta önce çıktığı programda muhalefet eften püften önergelerle bizi meşgul ediyor demiş.Yani her faciada her ölümde aynı kişilerin parmağı olur mu yeter artık midemiz bulanıyor.Dunyada insan hayatının en ucuz olduğu yerdir Türkiye.

anil luque
14.Mayıs.2014, 02:14
Gezinin yıldönümü öncesi olması manidar hede hödö şeklinde yorumların döndüğü bir ortamda neye neyin önlemini alacaklar ki ? Al işte daha 3 hafta önce konuyla alakalı önerge her zaman olduğu hibi reddedildi. Yazık ölen insanlara 3 kuruşun peşinde insanlık dışı şartlarda çalışıyorlar , yetmiyor ölüyorlar o da yetmiyor arkalarından söylenmeyen kalmıyor..

Walter Sakana
14.Mayıs.2014, 02:16
http://www.odatv.com/images/2014_05/2014_05_13/canlarin-oldugu-sirketin-acilisinda-boyle-demislerdi--1305141200_m.jpg

Soma Holding’e ait bölgede birden fazla kömür ocağı var. Bunlardan birisi de Soma’nın Eynez bölgesinde, yani patlamanın olduğu bölgede. Bir diğeri ise Işıklar bölgesinde. Işıklar bölgesindeki maden ocağı geçen yıl 9 Temmuz 2013 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılmıştı.

Açılış töreninden sonra kömür ocağında açıklamalarda bulunan Taner Yıldız, örnek alınacak niteliklere sahip ocağın işçi güvenliğini ön planda tuttuğunu, güvenlikle ilgili sistemlere para harcandıkça, işçilerin kaygıları giderildikçe verimin arttığını gördüklerini ifade ederek, madencilikte artık ithal sistemlerinin yanında yerli üretimin de payının arttığını, bunun madenciliğin diğer alanlarında da yaygınlaşmasını planladıklarını söylemişti.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO’su Can Gürkan ise aynı gün şu açıklamayı yapmıştı:

“40 yıldır en yeni teknolojiler ve yüksek güvenlik standartları ile madencilikte standartları belirleyen bir şirketiz.”

Nedvedmania
14.Mayıs.2014, 02:17
Evden çıkarken 10 ölü deniyordu. Maksimum 20'ydi. 157'yi görünce şok oldum. 300'e ulaşır diyorlar.

footballer33
14.Mayıs.2014, 02:18
Tuğba Özay:
Dünya sıralamasında işçi güvenliği konusunda Türkiye 80. sırada ..!!!
Böyle bir sistemde sadece rahmet ve sabır dilemek yeterli değil ..! Bugün 1 maden ocağı kaç ocağa ateş düşürdü farkında mısınız ..? Aylar önce CHP tarafından meclise maden işçileriyle ilgili önerge verildiğinin MHP ve BDP'nin bu konuyu destekleyip AKP'nin önergeyi reddettiğini kaçınız biliyor örneğin ..? Evet siz hala kader deyin..! Üzerine bir de rahmet dileyin .. Yeterli değil mi..???!!!

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10246740_709978932381070_6133644732195340202_n.jpg

En azından böyle duyarlı insanların da varlığını görüyoruz. O önergenin neden, hangi sebeple reddedildiğini ise aklım almıyor. Çok yazık!

attirson
14.Mayıs.2014, 02:19
Bu şirkete nasıl ceza verebilirsin ki simdi ? Başbakan kendisi bu işin kaderi bu demişti.Adamlar biz ne yapalım kader dese cevapta veremezler.

Kaka Leite
14.Mayıs.2014, 02:36
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10320394_670206669718758_357184179897297626_n.jpg

İnternette gördüm bunu, ''Bir madem işçisinin çocuğunun yaptığı resim'' yazıyordu ama kimin yaptığının pek bir önemi yok resimdekini kelimelere dökemedikten sonra.

Allah rahmet eylesin ölenlere, yaralılar da en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar inşAllah.

http://i.imgur.com/uxnN1Xh.jpg

sakary Ali
14.Mayıs.2014, 03:11
Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Kurtarılmayı bekleyenlerin ve kurtarma çalışması içersinde olanlara Allah yardım etsin. Şuan diyebilecek pek fazla bir şey yok.

kumbara
14.Mayıs.2014, 03:15
Başlığı maden kazası değil cinayet olarak değiştirin lütfen.

Kimlerin katil olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Aksam aksam moralim bozuldu.Sanırım madencilik tarihinin en buyuk faciası olacak.Ölenlere Allah rahmet eylesin inşallah daha fazla ölüm haberi gelmez.

Internette gördünüz mü bilmiyorum telefonda oldugum icin resmi koyamıyorum CHP soma icin 20 gün önce araştırma önergesi sunmuş ve reddedilmiş.Samil Tayyar'da 1-2 hafta önce çıktığı programda muhalefet eften püften önergelerle bizi meşgul ediyor demiş.Yani her faciada her ölümde aynı kişilerin parmağı olur mu yeter artık midemiz bulanıyor.Dunyada insan hayatının en ucuz olduğu yerdir Türkiye.

Bahsettiğin konuşmanın bir kısmı ve önerge..

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/10/10-252460gen.pdf

https://www.59saniye.com/14-gun-once-chp-mv-somada-ki-maden-ocagi-konusmasi/

Bahsettiğin şamil tayyar fotoğrafı..

http://forum.forzabesiktas.com/attachment.php?attachmentid=1275&d=1400014977

Bir de böyle adamlar var, bunları ne yapacağız..

http://forum.forzabesiktas.com/attachment.php?attachmentid=1277&d=1400015906

SAİT71
14.Mayıs.2014, 03:27
Bu maden işçileri gerçekten çok büyük insanlar. Allah rahmet eylesin şehitlerimizi. Katillerden ise Allah bunun acısını çıkarsın...

Walter Sakana
14.Mayıs.2014, 03:36
Dinleyin arkadaşlar

Madenciden

İndim maden ocağına, kara elmas diyarına
Yeryüzü sıcak olsun diye dost
Yıllar boyu kazma salladım suskunca bu zindanda
Çocuklarım gülsün diye dost
Oysa bizim evde gülen yok

Yürü derler yürü derler açlığa yürü derler
Kara elmas tabut olmuş gerekirse ölün derler
Günü gelir utanmadan ağlaşana gülün derler
Yalanlara artık sabrım yok

Bugün maden ocağına kara elmas diyarına
İnmedik selam olsun sana dost
Ölesiye ışık hasretiyle solmuş bu yüzlere
Grev grev güneş doğmuş dost
Artık kaybedecek birşey yok

Yeraltında ezilenler yeryüzüne seslenirler
Madenler bizim derler gerekirse ölüm derler
Günü geldi grev derler dost
Artık kaybedecek birşey yok

kumbara
14.Mayıs.2014, 03:51
Yusuf Halaçoğlu â€@yusufhalacoglu 21 dk.
Saat 02.00 itibariyle aldığım bilgiye göre maalesef Soma'da kayıp sayımız 220yi geçmiştir. Bu sayının artmamasını Allahtan diliyorum.

sakary Ali
14.Mayıs.2014, 03:54
Bazılarının hala "siyasi emelleri" ağır basıyor ya çok acı gerçekten.

attirson
14.Mayıs.2014, 04:01

Başbakan gibi kader , kaza diyip gececekmiyiz ? Bu kaza degil cinayet.Ve bu şirketin AKP ile bağlantısı var ve yine AKP 20 gün önce bu önergeyi reddediyor.Nerden baksan ihmal bu olay.
Bence tam tersine AKP'liler hala siyasi emellerini konusturuyorlar.Şoyle bir olayda bile ihmal demeye kötülemeye diliniz varmıyor.

kumbara
14.Mayıs.2014, 04:05

Asıl acı ne biliyo musunuz ? Sizin arkasında durduğunuz insanlar, bugün nereden baksan 200'den fazla emekçinin canını aldı.

He doğru ya kader..

Bu kaza değil cinayet.

Walter Sakana
14.Mayıs.2014, 04:08
Gölcük depremi sonrası ortaya çıkan "7.4 yetmedi mi" zihniyeti gene hortlamasın da, asıl acı olan o olur...

kumbara
14.Mayıs.2014, 04:11
NTV canlı yayında madenden çıkan arama kurtarma görevlisi: "İçeride sağ kişi yok."

sakary Ali
14.Mayıs.2014, 04:23
Herkes kendi içinde neye ne kadar üzüldüğünü biliyordur diye tahmin ediyorum.

Benim belirtmek istediğim twitter'da bazı kesimlerin takınmış olduğu davranış idi. "Bazıları" da bunların gazına geliyorlar. Lafım bu gaza gelenlere yönelik değil amaçları milleti gaza getirmek olanara idi.

attirson
14.Mayıs.2014, 04:25
Zaten 13 saat oldu neredeyse 13 saati bırak 10 dakika sürmemiştir oradaki insanların ölmesi çıkışa yakın olanlar kurtulmustur sadece.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaka Leite
14.Mayıs.2014, 05:00

Ben ortada siyasi emel göremiyorum.

Berkin olayında bu çok olmuştu mesela bir süre sonra ve ondan sonra o konuya ben ''Bizim milletimiz olayları dramatikleştirmeyi pek bir seviyor'' yazmıştım.

Bu olay başlı başına zaten dramatik bir hal içinde.

Twitter gibi yerlerde sırf AKP'ye sallayanlarda mevcut, koskaca ülkede her türden adam bulamazsın. Bizim gibi acıyı paylaşan ve bu olayın büyük bir ihmal olduğunu düşüp yazanlara saygım sonsuzdur.

Eminim senin de öyle olacaktır. AKP yine olayın başrol oyuncusu konumunda çünkü, kulakları ne kadar tıkasakta konu oraya dönüp dolaşıp varacak.

Homer J.S
14.Mayıs.2014, 09:46
Birileri trilyonları götürürken ayakkabı kutularında, kollarındaki saatlerde; birileri ölüyor. Lanet ediyorum bu ülkenin vatandaşı olduğuma.

Cok buyuk aci cok

attirson
14.Mayıs.2014, 10:12
İçeride maalesef 350-400 kişinin olduğu konuşuluyor inşallah dogru değildir.

Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 10:19
Birileri buradan bile siyaset yapma derdinde. 6 ay önce komisyon önergesi verilmiş iyi de, zaten Ocak ayında bu madenin denetimi yapılmış.

Maden kazaları Ak Parti iktidarı ile başladı, trafoyu Tayyip patlatmış diyorsanız sizin bileceğiniz iş.

anil luque
14.Mayıs.2014, 10:41
Birileri buradan bile siyaset yapma derdinde. 6 ay önce komisyon önergesi verilmiş iyi de, zaten Ocak ayında bu madenin denetimi yapılmış.

Maden kazaları Ak Parti iktidarı ile başladı, trafoyu Tayyip patlatmış diyorsanız sizin bileceğiniz iş.

29 Nisan 2014 ' te verilen önerge için "Bizi eften püften şeylerle oyalıyorlar" demişti müsveddenin biri. 6 ay nereden çıktı ?

Bu kısımdan anlamamız gereken " zaten daha önce de oluyordu , yapacak bir şey yok.." mu ? Şayet öyleyse ona göre sileceğim mesajını.

Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 10:43
29 Nisan 2014 ' te verilen önerge için "Bizi eften püften şeylerle oyalıyorlar" demişti müsveddenin biri. 6 ay nereden çıktı ?

Bu kısımdan anlamamız gereken " zaten daha önce de oluyordu , yapacak bir şey yok.." mu ? Şayet öyleyse ona göre sileceğim mesajını.

Önerge 6 ay önce verilmiş, gündeme 29 Nisan'da gelmiş. Son denetim Ocak ayında yapılmış.

attirson
14.Mayıs.2014, 10:45
Maden kazaları AKP ile başlamadı ama taşeron firmalar AKP ile başladı.Ve ölümler taşeron firmalarla sıklastı.Ayrıca firmanın AKP ile ilişkisi var , yapılan denetlemeye ne kadar güveneceğiz ? Diktatörümüzün ilişkili olduğu bir kuruma kötü rapor cıkartılabilir mi ?

Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 10:48
Acıyı yaşamayı bile bilmiyoruz. Kavga etmekten sıra gelmiyor.

attirson
14.Mayıs.2014, 10:51
Şu olay da bir bizde vardır "Bunu bile siyasete bağlıyorsunuz yhaa yuh .s " Avrupa'da böyle birşey oldugunda o olayla ilgilenen bakan filan hemen istifa ediyor hükümetle ilgili soruşturmalar geliyor nasıl izin cıktı buna diye ama Türkiye'de "Allah'ın patlattığı madeni bile AKP'den biliyorlar yhaa" zihniyeti var.Bu kadar bağlanmayın ya siyasi parti bu altı üstü.Arada eleştirin çarpılmazsınız. :)

Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 11:12
Şu olay da bir bizde vardır "Bunu bile siyasete bağlıyorsunuz yhaa yuh .s " Avrupa'da böyle birşey oldugunda o olayla ilgilenen bakan filan hemen istifa ediyor hükümetle ilgili soruşturmalar geliyor nasıl izin cıktı buna diye ama Türkiye'de "Allah'ın patlattığı madeni bile AKP'den biliyorlar yhaa" zihniyeti var.Bu kadar bağlanmayın ya siyasi parti bu altı üstü.Arada eleştirin çarpılmazsınız. :)

Parti marti umrumda olmaz. Beni sıkıntıya sokan artık ortak acı diye birşeyin kalmamış olması. 'Marmaray bugün de çökmedi' diye kederlenen insanların varlığı... Kimse üstüne alınmasın ama böyle insanların varlığına şahit oldum.

europeanconquer
14.Mayıs.2014, 11:16
Allah rahmet eylesin,yazacak bir şey bulamıyorum yıkıldım adeta.

nannar
14.Mayıs.2014, 11:17
Gece tv izlemedim,sabah gördüm,çok canım sıkıldı... Tamam kader,ecel falan diyoruz fakat hangi ülkede bu tarz maden ocağı faciaları yaşanıyor bir araştırmak lazım. :( Rabbim ölenlere rahmet,ailelerine sabır eylesin...

ShevAnil
14.Mayıs.2014, 12:06
Yaziklar olsun olumlere kader diyen zihniyete, olenler sehit degil cinayet kurbanidir. Basi sagolsun tum Turk halkinin.

SAİT71
14.Mayıs.2014, 12:48
Şu olayda bile yüzü kızarmayan sorumluluk hissetmeyenler var. Hala pişkinlik yapanlar var. Hayret ediyorum onların nasıl vurdumduymaz olabildiklerine. Hala 200 küsür masum canın sadece tesadüfen öldüğüne inanmış ve bizleride inandırmaya çabalayabildiklerine...

Önder HOCA
14.Mayıs.2014, 12:58
trafo patlaması diyorlar ama madenlere elektrik için kuru trafolar kullanılır ve izole ortamlardadır.
eğer trafodan dolayı bu olay olmuşsa bu maden nasıl ruhsat alıyor kim denetliyor bunları.

tahminim gaz sıkışması vb olaydan meydana gelmiştir ki bu durumda yeterli havalandırmanın sağlanmamış olmasını işaret eder.

beni en çok üzen olayda ülkemizde koltuk sevdası ve paranın insan canından daha kıymetli olması

Şu olayda bile yüzü kızarmayan sorumluluk hissetmeyenler var. Hala pişkinlik yapanlar var. Hayret ediyorum onların nasıl vurdumduymaz olabildiklerine. Hala 200 küsür masum canın sadece tesadüfen öldüğüne inanmış ve bizleride inandırmaya çabalayabildiklerine...

200 kişi sadece açıklanan bilin ki daha nice insan orda kayıt dışı çalışmaktadır malesef onları açıklayamıyorlar

trafosuna kedi kaçan ülkede birde nükleer santral yapacaklar

footballer33
14.Mayıs.2014, 13:00
RedHack, Soma Belediyesi'nin sitesini hacklemiş.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1797376_756344354416796_2389242147336186222_n.jpg

Bu arada, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde bayraklar yarıya indirildi. Bugün ve yarın oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel maçlar da ertelendi TFF tarafından.

Homer J.S
14.Mayıs.2014, 13:07
Derdim siyaset yapmak degil Del Piero. Ama acik ve net bu olumlerin sorumlusu AKP hukumetidir

Önder HOCA
14.Mayıs.2014, 13:09
Derdim siyaset yapmak degil Del Piero. Ama acik ve net bu olumlerin sorumlusu AKP hukumetidir

bir partiyi eleştirmek siyaset yapmaya girmez bence sonuçta başka bir partiyi onun karşısında yüceltmiyorsun. gördüğün yanlışı söylüyorsun bundan dahada doğal bir şey yok

kumbara
14.Mayıs.2014, 13:10
Kayıtlı ve kayıtsız ölen işçi sayısının 400'ü geçtiği söyleniyor. Partilere,örgütlere vs gelen bilgiler.

footballer33
14.Mayıs.2014, 13:16
Senin Allah'ına kurban be! :icon_sad:

Helal Olsun

Son haberlere göre ise ölü sayısı 205'e yükseldi deniliyor (bana göre daha fazla) ve milli yas ilan edildi.

World Hollow o1
14.Mayıs.2014, 13:28
Abi böyle insanlar var bizim ülkemizde bu kadar art niyetsiz bu kadar dürüst.

Bu insanların üzerinden prim yapanlar var yazıklar olsun...

attirson
14.Mayıs.2014, 13:31
Arkadaslar kayıtsız işci yok deniliyor dün gece boyunca takip ettim Halk Tv'yi hangi işciye mikrofon uzatsa hepsi kesinlikle sigortamız var bunun cok agır yaptırımları var sigortasız calıstırmaya kimse cesaret edemez dediler.İşin kötü yanı belki bu kadar ölen insanın yanında hiç konusulmuyor ama bir madenci de cesetleri cıkarmak icin yardım ederken gazdan zehirlenerek öldü asagıda.İnanılır gibi degil ya çıldırıyorum resmen ihmaller zinciri delirmemek elde degil.

Homer J.S
14.Mayıs.2014, 13:34
bir partiyi eleştirmek siyaset yapmaya girmez bence sonuçta başka bir partiyi onun karşısında yüceltmiyorsun. gördüğün yanlışı söylüyorsun bundan dahada doğal bir şey yok

Oyle bi suclama yoneltti Del Piero da o yuzden. Yoksa tabi ki hakkim

SAİT71
14.Mayıs.2014, 13:36
Ne yani 200'den fazla insan hayatını kaybetmiş, halada ölü sayısı artıyor birilerini eleştirmeyecek miyiz? Bu maden ülkede işletilen bir maden, Korede feribot kazası oldu başbakan istifa etti, sorumlusu ben miyim mi demeliydi? Enerji bakanının biraz onuru varsa bir dakika durmaz istifa ederdi. Ama tabi koltuklara yapışkanla yapıştıkları için ülkeye nükleer bomba atılsa, biz mi attık herşeyi bize bağlıyorlar arkasında paralel devlet var diyecek kadarda ileri gidebilecek potansiylleride mevcut. Yeter artık ülkenin suyu çıktı her olayda suç başkasın hükümette değil, suç sokağa çıkanda, suç polise sapanla gidende.

europeanconquer
14.Mayıs.2014, 13:39
Öyle satırlar boyu eleştirmeye,kusur aramaya,suçlu aramaya gerek yok.

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız,o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.

-Albert Camus

footballer33
14.Mayıs.2014, 13:50
Az önce yakınımızdaki camide, Soma'da hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimiz için sela okundu ve anons geçildi. Çok kötü oldum be! :icon_sad:

SAİT71
14.Mayıs.2014, 13:54
Bu Soma kömür işletmeleri midir ne cacıksa, bunların elinden işletme yetkileri alınsın. Tüm faaliyetleri durdurulsun arkadaş. Sen insan çalıştırıyorsun be. Bu arada galiba 15 yaşında bir çocukta (http://www.radikal.com.tr/turkiye/yegenim_15_yasinda_madendeydi-1191978) varmış madende, muhtemelen kaçak işçi de vardır ki içerideki rakam paylaşılmıyor insanlarla...

Şu haberdeki videoyu da izleyin bence:
http://www.zaman.com.tr/gundem_soma-onergesi-20-gun-once-boyle-reddedilmis_2217215.html

http://cmsmedya.zaman.com.tr/2014/05/14/chpmilletvekili-ic.jpg

Suicider
14.Mayıs.2014, 14:15
Bu olayın sorumluları her kimse(yöneticisinden,bakanına kadar) herkes gereken ceza ney ise onu almalıdır.İnsan ölüyor be insan ayıp ya.Ödünüz kopuyor hükümete laf gelecek diye bu kadar küçülmeyin artık.

Homer J.S
14.Mayıs.2014, 14:35
yüz karası değil, kömür karası
böyle kazanılır ekmek parası...

kumbara
14.Mayıs.2014, 14:36
http://bianet.org/bianet/insan-haklari/155648-turkiye-maden-guvenlik-sozlesmesini-19-yildir-imzalamiyor

SAİT71
14.Mayıs.2014, 14:36
http://i.hizliresim.com/GnyAL6.jpg

Bu arada TFF hafta sonundaki maçları oynatacakmış heralde. E başında böyle bir federasyon başkanı olduktan sonra normaldir...

http://amkspor.com/2014/05/14/sosyal-medyada-tffye-buyuk-tepki-300689/

footballer33
14.Mayıs.2014, 14:51
http://i.hizliresim.com/vzJWo4.jpg

kumbara
14.Mayıs.2014, 14:54
http://video.rotahaber.com/detay.asp?kat=16541

Bakın bakan neler demiş 9 ay önce.

anil luque
14.Mayıs.2014, 15:02
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=312816098876239&set=a.212856138872236.1073741831.100004435544583&type=1&theater

Bazen forumda sinirlerimizi boşaltmak için küfür edebilmemiz gerektiğini düşünüyorum , sonra geçiyor..

byariff
14.Mayıs.2014, 15:10
rabbim ailelerine sabir versin.. cok zor bir durum..

Homer J.S
14.Mayıs.2014, 15:29
140-220 isci daha oldugu soyleniyor icerde.

Banega
14.Mayıs.2014, 15:31
Allah ailelerine sabır versin.Gerçekten çok üzücü bir durum.

Bu dünyada gerçekten adalet yok.Dünyanın en tehlikeli mesleği maden işçiliğidir ve bu adamlar 900 Tl civarı maaşla çalışıyorlar.
Bir futbolcu günde 1-2 antrenmana çıkıyor ve milyon Tl'ler kazanıyor.
Hiç bir şeyde uzlaşamayan milletvekillerimiz bir gece ansızın milletvekili maaşlarının arttırılmasını sağlayan yasada uzlaşıyorlar.Hayat onlara güzel nasılsa.
Sen bütün yardıma muhtaç insanlara yardım et Yarabbim.

anil luque
14.Mayıs.2014, 15:35
232 olarak açıklandı en son ölü sayısı..

footballer33
14.Mayıs.2014, 16:12
Gençlerbirliği Maçı Gelirleri Soma'ya Bağışlanacak

Türkiye'nin ulusal yası olan Soma'daki maden kazası; Kulübümüzü, Taraftarlarımızı ve Camiamızı da derinden üzmüş, bizleri acıya boğmuştur.

Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Spor Toto Süper Ligi 34. haftasında Cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır.

Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz.

Beşiktaş JK

https://pbs.twimg.com/media/BnmHb-ICAAEOfVP.jpg

William Rookwood
14.Mayıs.2014, 16:29
Yağmur yağar selden vatandaşlarımız ölür, Allah'ın takdiri diye geçiştiririz. Kar yağar, soğuktan vatandaşlarımız ölür, araç olmadığı için babası çocuğunun cesedini sırtında taşır yine Allah'ın takdiri deriz. Hiçbir önlem ve tetkit yapılmadan maden ocağında çalışan, ölü sayısı 232'ye ulaşmış bir facia'da yine Allah'ın takdiri, kader diye geçiştiririz. Komik olan şey ise bu insanların dinle ilgisi olmayıp, Allah'ın takdirini ve kaderi makyaj olarak kullanarak sevimli gözüken yada olayların suçunu başkasının üstüne atan insanlardır.

Kaka Leite
14.Mayıs.2014, 16:49
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10258169_646756065418048_5882654366888674377_n.jpg

anil luque
14.Mayıs.2014, 17:24
Başbakan saçmalıyor , şey pardon , canlı yayında açıklama yapıyor. İzliyor musunuz ?

anil luque
14.Mayıs.2014, 17:35
Yalan yuva yapmış yuva.

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/466572521324957697

furkan58
14.Mayıs.2014, 17:38
Adam 1907'de Amerika'da ki madem kazasını örnek verdi ve olağan şeyler dedi :) Böyle seçmene böyle başkan ne denir ki :)

omersal
14.Mayıs.2014, 18:07
http://www.haberfedai.com/haber/15904/erdogandan-soma-icin-skandal-aciklama-bunlar-olagan-seyler

anil luque
14.Mayıs.2014, 18:09
Çok değil bir iki ay önce Berkin'in annesini meydanlarda binlerce insana yuhalatan başbakan şimdi de vefat edenlerin yakınlarını sırf protesto ediyorlar diye döverek gözaltına aldırıyor. Kendi deyimiyle "kader" e bile isyan etmek yasak.

Suicider
14.Mayıs.2014, 18:20
Arkadaşlar bu olaylar yurtdışında da oluyor,yani olağan şeyler niye konu açtınız anlamadım hadi kapatın.En yakın 1942'de olmuş olayı söylüyor adam bir de pişkin pişkin konuşuyor.Çok ağır konuşucam da banlanacam sonra.Atıyorum dün 500 kişi ölmüş olsa ABD'de madende biz de bugün 1 kişi ölmüş olsa değişen nedir? Ne oluyor yani ordakileri söyleyince.Bizim bir şey dememiz olayı değiştirmeyecek.Bu partiden arkadaşlar bu dediklerini de benimseyecek sağda solda konuşacak çünkü.Allah herkese vicdan versin.

anil luque
14.Mayıs.2014, 18:49
Bunlar "olağan şeyler"miş. İşin fıtratında varmış. Otopsi güzel yerde yapılıyormuş.Cuma da hutbe irad edilecekmiş.

Artık rahatız arkadaşlar , başbakan açıkladı her şeyi , sıkıntı yok.

Suicider
14.Mayıs.2014, 19:20
İnsanlar şunu anlamıyor ; bu olayın Akp'si,Chp'si,Mhp'si falan yok.Burda ölen insanlar var,ihmalkarlık var.Sorumlu kim ise,başta bakan olmak üzere,istifa etmesi gerekiyor.Aynı şekilde diğer partiler hükümette olsa bu yorumum değişmeyecek,yani doğal olarak ben burda siyaset yapmıyorum.Bir tarafı yüceltirken diğer tarafı yerin dibinde sokmuyorum.

footballer33
14.Mayıs.2014, 19:32
İstifa kim, bunlar kim? Oturdukları makamı terk etmeye hangi birinin yüreği yeter? Sonrasında başlarına gelecekleri bildikleri için (dokunulmazlıkları kalkacağı için mahkemeler, davalar, suçlamalar vs.) bırakırlar mı sizce mevkilerini? Neyse, yüreğimizi boş yere tüketmeyelim baĞzı şahıslar için.

Bugün Şişli'de görülen bir kare. İstanbul'da yaşayanlardan denk gelen ya da duyan birileri oldu mu aranızda?

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10322709_652043434862591_5894426443070947683_n.jpg

ozan42
14.Mayıs.2014, 19:33
Tüm ölenlere allah rahmet eylesin.Gene bir hatamızla dünya gündemine oturmayı başardık.Yeni bir firma geldi ve mastafı 3 kat düşürerek çalıştılar işte sonuç 250 ölü.Ölenlerin tüm yakınlarına allah sabır versin.Bu yönetime ne derlerse haklılar saati 5 lıraya çalıştırmasını biliyorsunuz.Alllah yardımcıları olsun.

Börk
14.Mayıs.2014, 19:36
Buraya yazmak bir şeyi değiştirmeyecek.Yine birisi çıkacak siyasete bağlıyorsunuz diyecek bizlere ama kendisinin siyaset yaptığının farkında olmadan.Bu olayla ilgili çok söylenecek şey var aslında.Allah rahmet eylesin.

"hiçbir korkuya benzemez, halkını satanın korkusu." -nazım hikmet

ReaList
14.Mayıs.2014, 19:54
"Çeyrek asır geçirdi ömrüm bu ülkede, bir gün yaşanan kötü bir olayda haksız veya sorumlu görmedim. Herkesin haklı olduğu güzel ülkem."

Twitter'da yazdım. Kısaca ne burada ne de başka bir yerde dil dökmek boşa. Bu sadece Akp'lik Chp'lik lay lay lom partilik bir şey değil. Bu durum bizim kanımıza işlemiş, toplumun yapısını oluşturmuş. Sorumluluk alma, kabul etme diye bir şey bizim litarütürümüzde yok. Cem Yılmaz'ın Faruk Eczanesi esprisindeki gibi bilmiyoruz ama bilmediğimizi de kabul etmiyoruz. Gerçek olan bu. Bu yüzden her türlü duygu ve düşüncelerinize tercüman olduğumu bildirmekle beraber lütfen yoktan yere birbirinizi kırmayın. Bunların da çaresi var ama bu konuşmak değildir. Öğrenmek, Bilmek, Öğretmek ve Bilinçlendirmek. Toplumu ancak bunlar değiştirir yoksa 2-3 hafta sonra olacağı gibi her şey konuşulur, unutulur ve hayat devam eder.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, Ailelerine sabır diliyorum.

Ralph
14.Mayıs.2014, 21:55
Evrende artık bazı kişilere olan sabır taşmışlığını gösteriyor.

attirson
14.Mayıs.2014, 21:56
http://i.hizliresim.com/38pyAj.jpg (http://hizliresim.com/38pyAj)

Ralph
14.Mayıs.2014, 22:20
http://i.hizliresim.com/38pyAj.jpg (http://hizliresim.com/38pyAj)

Bu dayak "hem madende ölüyorsunuz hem de başbakanı protesto edip üzüyorsunuz" dayağı

SAİT71
14.Mayıs.2014, 22:21
Başbakan Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları oldukça talihsizdir. Örnek verdiği kazaların tarihi 1 asır önce. Böyle bir zihniyete ne denir. Bunlar ölmeyi kabullenmeliler demiş. Yazıklar olsun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir kişinin başbakan olmasına. Yazıklar olsun. Eğer Cumhurbaşkanı olursa ülkenin durumu çok daha vahim bir hal alacak.

Ralph
14.Mayıs.2014, 22:52
@GokhanBacik (https://twitter.com/GokhanBacik) · 32 dk. (https://twitter.com/GokhanBacik/status/466644776289599488)

Eski bir öğrencim büyümüş "devlet adamı" olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık.

Önder HOCA
14.Mayıs.2014, 23:09
kaç milyar yıllık dünya tarihinde tayyip iktidarına denk geldik

adam mısırdaki esma için göz yaşı döküyor kendi vatandaşı için iş kazası deyip geçiştiriyor

europeanconquer
14.Mayıs.2014, 23:23
https://pbs.twimg.com/media/BnmddtTIMAEd5ec.jpg

Başbakan noktayı koydu.Dağılalım arkadaşlar.

Edit:

Derken hayatını kaybeden güzel insanların sayısı 274'e çıkmış,çok acı çok.

William Rookwood
14.Mayıs.2014, 23:43
Şaka gibi adam valla. Tamam acımıyorsun, üzülmüyorsun, bunları yapmak zorunda da değilsin. Sonuçta insanın içinden gelen bir duygu bu. Bari şu medyanın önüne çıktığında iki çift laf söyle de o ölen insanların ailelerinin yüreğine su serp. Çıkıp çok normal bir durummuş gibi sözler sarfedip ölen insanlara da saygısızlık yapıyorsun, ailelerini de kışkırtıyorsun. Sonra o aileleri protesto edince üstüne dayak yiyor. Ne diyeyim artık.

europeanconquer
14.Mayıs.2014, 23:54
@GokhanBacik (https://twitter.com/GokhanBacik) · 32 dk. (https://twitter.com/GokhanBacik/status/466644776289599488)

Eski bir öğrencim büyümüş "devlet adamı" olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık.

O şahsı bana verecekler var ya,tekme bile onun gözüne hoş gelir.Şiddet seven bir insan değilimdir,hatta korkak bile sayılabilirim ama o adamı varya...

MoisHaLe
14.Mayıs.2014, 23:57
2 gündür gerçekten yüreğim kan ağlıyor. Ben böyle bir şey görmedim.. Depremi bizzat yaşayan birisi olarak bu tür acıların ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum ve anlıyorum. Allah herkese sabırlar versin. Özellikle başbakanın açıklamalarını rezillikten başka bir şey olarak algılayamıyorum.. Bu nasıl bir zihniyettir bu işin fıtratında varmış literatürde iş kazası diye bir şey varmış..mışş..mışş.. Nedense bu sadece bizim ülkemizde var herhalde gevurun ülkesinde çatı çöker başkanlar istifa eder bizdekilerin umrunda değil.. Ölen öldüğüyle kalıyor Almanya İtalya gibi ülkelerde son 50 yılda değil ölüm yaralanma olayı dahi olmamışken bizde şuan 274 can gitti.. 274 can yüzlerce yetim çocuk bir o kadar acılı anne,aile akraba.. Değer mi bunlara? Kömür değil elmas dahi olsa değmez.. Yazıklar olsun böyle bir zihniyete ve buna göz yuman bizlere..

attirson
15.Mayıs.2014, 00:02
Bu adamın samimiyeti bu işte basbakanın gözünden bir damla yaş gelmiyor şu ölen insanlarımız icin. Ama Mısır'da bir eylemci ölünce aglıyor.Bu insanlara niye aglamıyorsun bu kadar duygusal biriysen.1300 tl icin adamların çektigi cileye bak riske bak.Cogumuz bırakın o madende calısmayı 2 saat oturamayız bile.Hala utanmadan kalkmıs kendini aklamaya calısıyor 150 yıl önceki olaydan örnek veriyor.Ayıp yahu ayıp ! 15 yasındaki cocuk ölüyor bir bakan cıkıyor diyor ki bu isimde bir cocuk yok diyor digeri cıkıyor 15 degil 19 yasında sevindirici bir haber diyor aglanacak bir halimiz var.Ayrıca o denetlemelerin nasıl oldugunu da anlatıyor isci kardeslerimiz.15 gün önceden haber verip geliyorlarmıs biz kontrol edicez haberiniz olsun diye.Böyle denetleme olsa ne olur olmasa ne olur.Simdi bana siyaset yapma diyen cıkacak belki.. Cıkmıs basbakan ölen insanlarımız icin özür dilemeden önce siyaset yapıp aman grupların oyununa gelmeyin partimize zarar vermeye calısıyor diyip siyaset yapıyor ben yapsam ne olur..

Namzet
15.Mayıs.2014, 00:12
Başbakan'ın bugünkü açıklamalarını büyük tedirginlikle dinledim ana şaşırmadım.Ülkemizin başı sağolsun

SAİT71
15.Mayıs.2014, 00:16
Bolivya, Küba ve Venezuela'daki maden işçileri, Soma faciasından sonra 1 günlük iş bırakma ve 3 günlük yas kararı aldı...

Bazı şeyleri ancak yaşayanlar anlayabiliyor demek ki. Şu adamlar bile bazı iki yüzlülerden daha samimi...

di canio
15.Mayıs.2014, 00:17
Bu akşam foruma girdim gireli bu başlığa basit bir şekilde üzüntü mesajı yazayım istiyorum ama her açışımda paragraflar dolusu şeyler yazıp siliyorum. Ne kadar abdest alırlarsa alsınlar ellerinden silemeyecekleri onca insanın kanına 270 can daha eklendi ama hala pişkince açıklamalar yapılabiliyor. Hem de hiç utanmadan, hiç sıkılmadan. "Yaradılanı severiz yaradandan ötürü" demişti bir zamanlar eli kanlı emir veren; sizin için önemli olan Yaradanın yarattığı can mı, yandaşına sağladığın rant mı? Yola kefeniyle çıktığı halde koruma, polis ve asker ordusu ile halkın arasına girebilen sizler bugün kaçıp bir markete saklanabilirsiniz ama yarın saklanabileceğiniz hiç bir yer olmayacak.

Hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır dilerim.

davidvilla
15.Mayıs.2014, 00:21
Herkesin basi sagolsun. Umarım bazı insanlara ders olur diyecem ama olmaz eminim. O yüzden her an hepimizin basiba gelebilir biraz sansa yasiyoruz bu ülkede. Tekrar tum milletimizin basi sagolsun.

Ralph
15.Mayıs.2014, 00:36
Çevre ve toplum diye bir ders aldık bu dönem okulda, her hafta bir dernek başkanı geldi sunum yaptı. 2 hafta önce Demirel'in başta olduğu dönemde kendisinin basın danışmanı olan kişi geldi. Bazı şeyler anlattı bizlere. Ağzımız açık dinledik.

O koltuk çok tatlı arkadaşlar. Kolay bırakılacak bir koltuk değil. Hele ki biraz da koltuk sevdası varsa ve vicdan eksikliği varsa hiç bırakılmaz. Kimse her ne olursa olsun istifa beklemesin.

Aydin
15.Mayıs.2014, 04:40
"bakın amerika, teknolojisi ile, her şeyi ile" diye cümle kurup 1907'deki kazayı örnek vermesine mi ağlasam, direkt olarak önümüze böyle istatistikler sunmasına mı ağlasam, neye ağlasam bilemedim.

neyse zaten ülkenin politikacıları ülke içerisinde olan şeylere ağlamaz. biz niye ağlayalım?

hani cidden bu konularda yazmayalım yazmaylım diyorum ama bir ülkenin başbakanı ona oy verenleri aptal yerine koyduğunu bu kadar belli etmemeli ya. ve bi kere de "suçluluarı, sorumluluları bulacağız" denmeli artık. her yer mi yandaş arkadaş? koç ailesi olunca cezalar art arda gelir ama tershanede, madenlerde bir sıkıntı çıktı mı olay Allah'a paslanır, takdir-i ilahi denir.

neyse ki hutbe okutmuş sağ olsun. çok büyüksün başbakan.

insan hayatı çok ucuz bu ülkede. çok.

davidvilla
15.Mayıs.2014, 07:57
Buyuk ustaya komploymus bu. Simdi bunu geveliyorlar.
Sasirdim mi? Hayir.

Homer J.S
15.Mayıs.2014, 08:40
Dagitilan tonlarca bedava komurun bedeli 300 canmis anladik. Neyse ki TRT'de mevlitler falan okutuluyor da vicdanlari temizleniyor katillerin.

nannar
15.Mayıs.2014, 10:05
Bu tesise ruhsat veren kurumdan bakana kadar tüm sorumluların anında istifa etmesi gerekirdi...Maalesef erdemli bir toplum değiliz... Kore başbakanı gemi battı diye sorumluluk alıp istifa etti,bizimkilerse pişkin pişkin çıkıp ölü sayısını söyleyip kaçıyor...

Bazı arkadaşlar "onlar istifa edince ölenler dirilecek mi ?" diyebilir... Evet,haklısınız,ölüler dirilmez fakat yeni gelecek olan sorumlular çok daha dikkatli,adaletli ve titiz davranabilir... Yapanın yanına kalan bir ülkede yaşıyoruz. Çok üzüldüm gerçekten. Orada hayatını kaybedenlerden birisi benim babam ya da ağabeyim de olabilirdi. Mesele parti ya da hükümet meselesi değil. Kimsenin sorumluluk almadan suçu "kader" diye geçiştirmesi... Almanya'da da en az bizdekiler kadar büyük maden ocakları var, bir araştırırmısınız son 10 yılda kaç tane ölüm olduğunu ? Sonuçlar inanılmaz derece şaşırtıcı!

Börk
15.Mayıs.2014, 11:25
Bizim kendi halkımızdan yana sıkıntı yok beraber üzülür beraber seviniriz de bana tek koyan Somali için,Mısır için saatler gözyaşı dökenlerin kendi milletinin insanına "kader" diyip geçiştirmesi.Takımlar olsun,Dünya'nın her yerinden taziye mesajları olsun ama ne Somali'den ne de müslüman kardeşlerimizden (?) ne bir taziye mesajı ne de bir başka bir şey var.Şaşırdık mı ? Tabiki hayır.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 11:27
Burada yaşanan olayları 100 yıl önce burda da şu kadar öldü şurda da bu kadar öldü diyerek olağan bir olay gibi göstermek vicdansızlıktı zaten. Burda 1 kişi ölse ne denecekti acaba, o zamanda bir kişi için meclis mi toplanır falan diyebilirlerdi.

Kömür madeninde kaçak işçilerin olduğu saklanıyor, hala 300-400 kişinin aşağıda olduğu söyleniyor. Yangın sürüyormuş. Net işçi sayısı açıklanmıyor, çünkü hem hükümet hemde soma aş bunu açıkladığı an yolsuzluk yaptıkları gün be gün ortaya çıkacak. Ancak içerdeki cesedler çıkıpta toplam ölü sayısı belli olunca ne olacak, eve gelmeyen kaçak işçilerin yakınları gidip orada cenazesini beklemeyecek mi, nereye kadar saklayacaksıız bu rezilliğinizi???

Ayrıca Rabia yaptılar, esma dediler, mısır dediler Mısırda kaç kişi meydana çıkıpta acaba Türkiye için ağlıyordur onu merak ediyorum.

Ben hala şu kıyaslamaya şaşıyorum, 1862-1906-1907 yıllarında yaşanan kömür madeni facialarını örnek verdiğine göre, çok değil sadece 2010 ile 2014 arasında o ülkelerde yaşanan kömür madeni facialarıyla bizimkileri bir kıyaslasın. Eti Maden İşletmeleri satıldı. Bu ocaklar özelleştirilmeden önce bu kadar sık kaza yaşanmıyordu.

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 13:01
https://pbs.twimg.com/media/Bnm08KLIgAArc5_.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BnqQUkeCYAArPGX.jpg:large

Ralph
15.Mayıs.2014, 13:24
Bakın burada ne bulduuuuuuuuuuuum :)

http://www.youtube.com/watch?v=eFZ-wjvR5F4&feature=youtu.be&app=desktop

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 13:26

Replay;

(qq)

GicaHagi
15.Mayıs.2014, 13:28

Montajdir yahu hatta gezicilerden biri o kolu vatandasin üstüne dogru ittirmistir. Hatta belki de o vatandas uzun adama küfretti nerden bilicez :) Uzun adam ne yapsa haklidir ne yapsa yeridir :)

footballer33
15.Mayıs.2014, 13:31
Padişahımız Efendimiz, ne buyururlarsa ne yaparlarsa haklıdırlar! Aman efendim, bize sorgulamak düşer mi? Halk haksız, padişah her zaman haklı. Bunlar hep paralel yumruk!!!

attirson
15.Mayıs.2014, 13:33
Buraya simdi ''ne belli o yumrugu basbakanımızın attıgı net bir görüntü mü var ? '' yazarsa birisi sakın sasırmayın simdiden alıstırıyım sizi.

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 13:34
Dayak cennetten çıkmadır.

attirson
15.Mayıs.2014, 13:53
Aynı zamanda 16. saniyede ''Gelin benim yanımda yuh çekin'' diye tehdit ediyor.Allahım kimlere kaldı bu ülke yazıklar olsun bunları basımıza getirenlere.Her olayda milli irade diye yırtınan adam gördügü ilk saglam protestoda nasıl kabadayılık yapıyor.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 13:53
https://pbs.twimg.com/media/BnqtAmICcAAErgV.jpg

Biberine gazına, jopuna sopasına
Tekmelerin hasına, Eyvallah Eyvallah...

Del Piero_10
15.Mayıs.2014, 14:11
Kusura bakmayın size Soma'dan da ekmek çıkmayacak.

Koyun, bedevi, gerici, arapsever, yobaz, anadolu çomarı, g.t kılı uzar gider... Bu kadar nefret söyleminden sonra bu halk kendi acılarından sizin nemalanmanıza göz yummaz, umduğunuz gerçekleşmez.

Dün yine Taksim'de, Diyabakır'da, Soma protestosu adı altında gezi kalkışmasının yıldönümünün provasını yapan marjinaller, oradan nasıl daha fazla ölüm çıkarabilirizin derdine şimdiden düşmüşlerdir. Milletin sağduyusu yine galip gelir.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 14:16

Koyun, bedevi, gerici, arapsever, yobaz, anadolu çomarı, g.t kılı uzar gider... Bu kadar nefret söyleminden sonra bu halk kendi acılarından sizin nemalanmanıza göz yummaz, umduğunuz gerçekleşmez.

Dün yine Taksim'de, Diyabakır'da, Soma protestosu adı altında gezi kalkışmasının yıldönümünün provasını yapan marjinaller, oradan nasıl daha fazla ölüm çıkarabilirizin derdine şimdiden düşmüşlerdir. Milletin sağduyusu yine galip gelir.

Yav hee he.

footballer33
15.Mayıs.2014, 14:17

http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-ok-kib-bye.png

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 14:20
Bizler solcu, bizler ateist, bizler terörist, bizler nekrofil, bizler darbeci, bizler bütün kötülüklerin anasıyız. Haksızlığa, hukuksuzluğa isyan eden biz, yanlışı görüp söyleyen biz, joplara, gazlara bize düşmanmış gibi saldıran polislere kendimizi düşünmeden sırf bu ülke daha düzgün bir ülke olsun diye karşı koyan biz ama suçlu yine biz.

attirson
15.Mayıs.2014, 14:20

Zaten millet sağduyulu olmazsa basbakan tekme tokat sagduyuya davet eder.Rahatız o konuda.

GicaHagi
15.Mayıs.2014, 14:23

Siz misirdakilere rabialara vs üzülün biz kendi milletimizin yasini da tutariz onlar icin de direniriz.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 14:26
I. Tayyip Sultan'ın bir bildiği vardır karışmayın. Marjinallerin işleri bunlar. Koskoca başbakan halkla yumruklaşır mı yahu...

uAburak89
15.Mayıs.2014, 14:28
Hatasız kul = Recep Tayyip Erdoğan.

Bizde hep kader, hep kısmet. Sorumluluk diye bir şey yok. Tabii bu kötü olaylar için geçerli, yapılan daha doğrusu yapılması gerekenler söz konusu olduğunda abartılı bir şekilde dile getirilmesi gayet normal oluyor.

Siyasi görüşü ne olursa olsun bu olaydan kendine pay çıkarmaya çalışan herkes karaktersizdir. Bize yapılan bir komplo diyenle, iftira atanlar arasında zerre fark yok.

Sen değilsin mesele, parti değil, oy değil. Zamanında hastanede, bankada ezilen, hor görülen, sindirilen ve bu sebeple sedye kirlenmesin diye düşünen gariban esas mesele. Karnı burnunda haliyle kocasını bekleyen kadın mesele. Babasının başında gözyaşı döken çocuk mesele.

Vereceğin tazminat, göstereceğin istatistik eksik kalsın ya senin olsun. Orası altın madeni olsa hepsi sizin desen geri gelecek mi insanlar, yerini tutacak mı?

Hangi partiyi desteklerse desteklesin, bu olaya fırsat gözüyle bakıp nemalanmaya çalışanlar elbet çekerler ettiklerini.

Bu acı bile birleştiremiyorsa, biraz empati, azıcık sempati yaptıramıyorsa, bu ülke çoktan bitmiş demektir. Kimin söylediği değil, kimin yaptığı değil, yapılan ve söylenenler önemli olsun artık. Kraldan çok kralcı olmayın, ayıptır.

Aydin
15.Mayıs.2014, 14:30
İnsanların ölümleri üstüne "ekmek çıkmaz" muhabbeti yapabilecek kadar kafayı yemiş olanlar varsa haber versin, zevkle siteden uzaklaştırabilirim.

footballer33
15.Mayıs.2014, 14:32
İnsanların ölümleri üstüne "ekmek çıkmaz" muhabbeti yapabilecek kadar kafayı yemiş olanlar varsa haber versin, zevkle siteden uzaklaştırabilirim.
Şu acılı günlerimizde insanların sinirleriyle bu kadar oynamaya hiç kimsenin hakkı yok!

SAİT71
15.Mayıs.2014, 14:41
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10305261_652545338133374_149775646569741096_n.jpg

mpaker66
15.Mayıs.2014, 14:45
Bir başbakan ancak bu kadar düşebilir. Yazık gerçekten.

Kryptonite
15.Mayıs.2014, 14:46
Şuan Zonguldakta tüm madenciler iş bırakmış durumda.Tayyip efendimiz farkında değil ama eğer bu yumruklaşma olayları falan gerçekten çok büyük şeyler ve gezi olaylarından daha büyüğü olacak.Madenlerde gerçekten önlem sıfır.Burda arkadaşlarım çalışıyor madenlerde gezmek için gittim gördüm inanın girmeye korkarsınız.Hayat güvencesi yok.Kaçak madenler dolu Zonguldakta.Parası olan yeri alıyor maden yapıyor ve bunu devlet görmüyor nasıl oluyorsa.Daha dün Zonguldakta da 1 madenci vefat etti.Kilimli-Gelik kaçak madeninde.İnsan hayatının değeri bu kadar mı düşük gerçekten anlaması çok zor.

EK:Bu arada 15 yaşındaki çocuklar madende çalışıyor.Çalışmaz imkanı yok falan demesinler burada bile var.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 14:46
Ölü sayısı 282'ye yükselmiş.

Nolur dursun artık,dursun da daha çok ailenin canı yanmasın.

Kryptonite
15.Mayıs.2014, 14:48
Ölü sayısı 282'ye yükselmiş.

Nolur dursun artık,dursun da daha çok ailenin canı yanmasın.

Zonguldaktan yardım için gidenlerden biri bizim abilerimizden biri.İçeride canlı yok ve ölü sayısı 400ü geçti ama medya bunu yayınlamıyor dedi.

Aydin
15.Mayıs.2014, 14:48
"yas tutalım, siyaset yapmayın" muhabbeti yapanların muhabbeti kadar aptal bir muhabbet görmedim.

bu olay doğal afet değil. bu işin akpsi, chpsi falan yok. bu olayda sorumlular cezalandırılmalı. orayı doğru düzgün kontrol etmeyen denetçisinden, oranın denetlenmesine karşı çıkanlara kadar herkes hesap vermeli.

bunu istemek çok mu? "yas tutuyoruz" moduna girenlerin ölüp giden gençlerin ardından neler yaptığını biliyoruz. o yüzden "siyaset yapmayın" vs. türevi şeyler komik.

bu siyaset değil.

attirson
15.Mayıs.2014, 14:51
"yas tutalım, siyaset yapmayın" muhabbeti yapanların muhabbeti kadar aptal bir muhabbet görmedim.

bu olay doğal afet değil. bu işin akpsi, chpsi falan yok. bu olayda sorumlular cezalandırılmalı. orayı doğru düzgün kontrol etmeyen denetçisinden, oranın denetlenmesine karşı çıkanlara kadar herkes hesap vermeli.

bunu istemek çok mu? "yas tutuyoruz" moduna girenlerin ölüp giden gençlerin ardından neler yaptığını biliyoruz. o yüzden "siyaset yapmayın" vs. türevi şeyler komik.

bu siyaset değil.

Abi zaten ''siyaset yapmayın'' demek ''Basbakanımıza laf etmeyin'' demenin kibar hali.İnsanlıgını kaybetti maalesef insanımız.Yarın basbakan bir binayı bombalatsa gidip tepki göstermek yerine ''ulan nasıl aklayabiliriz acaba'' diyecekler.Ben gezi olaylarının 5. günü demistim bu ülkeden umudumu kestim diye artık kimse birşey beklemesin.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 14:52
Zonguldaktan yardım için gidenlerden biri bizim abilerimizden biri.İçeride canlı yok ve ölü sayısı 400ü geçti ama medya bunu yayınlamıyor dedi.

Elbet ortaya çıkacak,orada yüzlerce kişi var yakınını bekleyen,onlar ne yapacak ? Tabi ki ölü ya da diri yakının bedenini görmek isteyecek illa ki,bu kadar büyük bir şeyi sonsuza kadar saklayamazlar,dileğimiz tabi ki daha çok ölü olmaması,yaşamalarını umut etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Aydin
15.Mayıs.2014, 14:53
Hayır bir de neyi yalanlama peşindeler ki? hala kendilerini sıyırma peşindeler. tamam, önergeyi reddetmiş olabilirsiniz. belki reddedilmese bile bunlar yaşanacaktı. ancak hata varsa da çıksınlar adam gibi söylesinler.

başbakan dün "soma ile verilen önergede soma ile alakalı bir şey yok" dedi. masallar anlattı. bakanın biri "15 yaşındaki çocuk çalışmıyor" diyor. diğer bakan "çocuk 19 yaşındaydı" diyor.

sadece akp manisa milletvekilinin "sorumlular neyse cezasını bulacak" dediğini gördüm.

bu kadar mı zor hak, adalet arayacağız demek?

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 14:57
Gavurun(!) maçında bile Soma için bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama bizim Arap kardeşlerimiz(!) bir taziye bile yayınlamıyorlar.

http://amkspor.com/2014/05/15/gracias-atletico-madrid-301180/

Hangisi gavur,hangisi kardeşimiz ?

footballer33
15.Mayıs.2014, 14:59
İşte bu yüzden adamsın!

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/s526x395/10314558_704296442966811_1577201718041002546_n.jpg

uAburak89
15.Mayıs.2014, 15:00
Hayır bir de neyi yalanlama peşindeler ki? hala kendilerini sıyırma peşindeler. tamam, önergeyi reddetmiş olabilirsiniz. belki reddedilmese bile bunlar yaşanacaktı. ancak hata varsa da çıksınlar adam gibi söylesinler.

başbakan dün "soma ile verilen önergede soma ile alakalı bir şey yok" dedi. masallar anlattı. bakanın biri "15 yaşındaki çocuk çalışmıyor" diyor. diğer bakan "çocuk 19 yaşındaydı" diyor.

sadece akp manisa milletvekilinin "sorumlular neyse cezasını bulacak" dediğini gördüm.

bu kadar mı zor hak, adalet arayacağız demek?

O milletvekili yalan da söyledi, bu işletmenin sahibini tanımıyorum ben, hiç görmedim dedi. Bugün birlikte fotoğrafları çıktı.

Hem sorumlu belli değil mi zaten, takdir-i ilahi işte. Dün devletin televizyonu TRT'de Cami'den özel program yapıldı. Her şey dönüp dolaşıp dine bağlanıyor. Oysa Allah bize beyin vermiş, kullan bunu evladım demiş. Çok zor geliyor bazılarına, daha doğrusu işlerine gelmiyor.

Suicider
15.Mayıs.2014, 15:00
İnsan beynine hakaret ediyorlar artık sinirden evde kendimi parçalayacağım rezillik ya.Gözün gördüğünü insana 'o öyle değil' diyerek inandırmaya çalışıyorlar bu kadar da olmaz.Tek dileğim sizin çoluğunuza,çoçuğunuza,akrabanıza bir zararı dokunsun bu adamın ozaman görücem hepinizi.

nannar
15.Mayıs.2014, 15:02
olayı chp,akp veya mhp bazına indirmemek lazım... ortada denetim sorunu var ise bu iş o tesise çalışma ruhsatı veren en küçük kurumdan ,en tepedeki bakana ,hatta başbakana kadar uzar gider.. 300 insan hayatının 1 gecede yok oluşu kader olabilir...Deprem,Sel ya da maden ocağında da olabilir.. Fakat atalarımız boşa dememişler "eşeğini sağlam kazığa bağla" diye. Dinar'da 1995 depremini yaşamış biri olarak söyleyeyim,doğal afetlerden kaçılmaz fakat önlemler alınabilir. Fakat maden ocağında ölenler doğal afet bile değil... Bu kadar risk taşıyan bir işin yapımında her noktaya dikkat edecek kadar hassas ve adaletli bir denetim ağı kurmak hükümetin görevi değil mi ? Türkiyenin son 10 yılında sanki tüm ülkeyi gören 2 tane pencere var gibi.. Bu 2 pencere tamamen zıt taraflara koyulmuş...Olayların tümüne aynı pencereden bakan arkadaşlarımız mevcut ve birisi siteden de atılmış. Fakat maalesef diğer penceredeki arkadaşların içinde de olayların tümüne hala aynı pencereden bakan arkadaşlar var... Yani her olayda aynı taraf olmak zorunda değilsiniz. Ben Gezi'ye ilk gün de karşıydım,hala da karşıyım. Ekmek alacakken öldü denen çocuğun ekmek almaya gittiğine hiç inanmadım.Ancak bu olayda Başbakandan,en küçük kuruma kadar herkes sorumludur ve başbakan ve sorumlu bakanlar kesinlikle istifa etmelidir....

anil luque
15.Mayıs.2014, 15:20
Her yeni bombasından sonra acaba daha ileri gidecek mi diyorduk ; vatandaş tokatlamaya kadar geldi iş. Bir de hiç birşey olmamış gibi arkasını dönüp çıkışı yok mu... son noktadayız artık ya bundan ötesi eline bir tane kasatura alıp vatandaş doğramak ya da belinr bir tane glock çekip sokakta birinin kafasına sıkmak. Daha ötesi kalmadı. Ama bizim de sabrımız kalmadı. Önce dünkü başbakanlık müşaviri bozuntusu yusufçuk şimdi de başbakanın kendisi. VATANDAŞINI TOKATLIYOR YAHU PES!

PaVLeNKo
15.Mayıs.2014, 15:37
Birkaç gündür ne yediğimi biliyorum nede nefes aldığımı,Canım acıyor sadece :(

sakary Ali
15.Mayıs.2014, 15:39
En başından beri aynı senaryo. İşlerinize geldiğini görüyorsunuz, göreceksiniz. Yine yalanları görmezden geliyorsunuz, geleceksiniz.

Ölü sayısı 348'i geçince hükümet düşüyormuş beyler dayanın.

anil luque
15.Mayıs.2014, 15:42

Başbakan " inşallah alacağımız oylarla 30 martta esma kardeşimizin ruhu şad olacak" dediğinde neden "bize buradan ekmek çıkmaz başbakanım ne alaka şimdi" demedin he ? Merak ediyorum söylesene bi.

Aydin
15.Mayıs.2014, 16:00
En başından beri aynı senaryo. İşlerinize geldiğini görüyorsunuz, göreceksiniz. Yine yalanları görmezden geliyorsunuz, geleceksiniz.

Ölü sayısı 348'i geçince hükümet düşüyormuş beyler dayanın.

Ölen kardeşlerimizin üstünden espiri yapmaya çalışıp, komik olduğunu düşünen bu arkadaşı da forumdan uçurdum.

PaVLeNKo
15.Mayıs.2014, 16:03
Ellerin dert görmesin..

attirson
15.Mayıs.2014, 16:06
Yukarıda yazmıstım insanımız insanlıgını kaybetti diye.Akp secmeninin %80i banlananlar gibi.Siyaset yapmayın derler ama kendileri basbakanı korumak icin ne yapacaklarını sasırırlar.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 16:16
Rüzgar eken,fırtına biçer.

Bu canavarı bizim insanımız yarattı,büyütmeye devam ediyor,kim bilir neler yapacak ileride.

anil luque
15.Mayıs.2014, 16:19
Ölen kardeşlerimizin üstünden espiri yapmaya çalışıp, komik olduğunu düşünen bu arkadaşı da forumdan uçurdum.

Cansın abi.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 16:30
Anlayamadığım bu olayın sorumlusu olarak kimse gösterilmiyor ve sadece bu işin fıtratı bu deyip ucube örnekler ile taa yüz yıllar öncesinden bir şeyler söyleniyor. Böyle fıtrat mı olur Allah aşkına. Böyle iş mi olur. Böylesine tehlikeli bir yerde işçilerin sığınabileceği özel kabinler neden yok mesela, her yıl bir maden kazası olan ülkemizde bu tür zorunluluklar neden olmaz. Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi2ni 19 yıldır (12 yılı akp) neden imzalamıyoruz. İş lafa gelince olayı AKP'ye başbakana mal etmeyin demeyi biliyorsunuzda bu sorulara niye mantıklı bir cevap veremiyorsunuz? Lafa geldimi akpyi övmeyi, duble yol yaptı, kömür verdi demesini bilenler şimdi niye bu sorulara cevap bulamıyorlar. Yok efendim sadece akp mi bunları yapmadı? E Maden işletmesini özelleştirmeyi, onu bunu satmayı biliyorsan sorumluluğuna da katlanacaksın. Tüm güvenlik kurallarını özel şirketlere devretmesini biliyorsan, yaşanacak faciaların sorumlusu özel şirketlerden daha çok bunu yapanlar yani hükümettir. Boş boş siyaset yapmayın, başbakana laf söylemeyin deyipte milletin canını sıkmasın kimse. Adam gelip bizim namusumuza el sürecek olsa ses çıkarmayın diyeceksiniz. Yeter artık be.

Aydin
15.Mayıs.2014, 16:45
Anlayamadığım bu olayın sorumlusu olarak kimse gösterilmiyor ve sadece bu işin fıtratı bu deyip ucube örnekler ile taa yüz yıllar öncesinden bir şeyler söyleniyor. Böyle fıtrat mı olur Allah aşkına. Böyle iş mi olur. Böylesine tehlikeli bir yerde işçilerin sığınabileceği özel kabinler neden yok mesela, her yıl bir maden kazası olan ülkemizde bu tür zorunluluklar neden olmaz. Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi2ni 19 yıldır (12 yılı akp) neden imzalamıyoruz. İş lafa gelince olayı AKP'ye başbakana mal etmeyin demeyi biliyorsunuzda bu sorulara niye mantıklı bir cevap veremiyorsunuz? Lafa geldimi akpyi övmeyi, duble yol yaptı, kömür verdi demesini bilenler şimdi niye bu sorulara cevap bulamıyorlar. Yok efendim sadece akp mi bunları yapmadı? E Maden işletmesini özelleştirmeyi, onu bunu satmayı biliyorsan sorumluluğuna da katlanacaksın. Tüm güvenlik kurallarını özel şirketlere devretmesini biliyorsan, yaşanacak faciaların sorumlusu özel şirketlerden daha çok bunu yapanlar yani hükümettir. Boş boş siyaset yapmayın, başbakana laf söylemeyin deyipte milletin canını sıkmasın kimse. Adam gelip bizim namusumuza el sürecek olsa ses çıkarmayın diyeceksiniz. Yeter artık be.

hak hukuk aramaya çalışınca "ölü seviciler" oluyoruz, yalanları görmeyen tayfa oluyoruz.

ne kadar pislik insanlar bunlar. cidden. içleri pis. beyinleri pis. kalpleri pis.

Fearless Coward
15.Mayıs.2014, 17:09
Ne başbakanmış arkadaş forumda bile koruyorlar adamı. :D Ayrıca Ali'ye hiç yakıştıramadım o lafları bir daha foruma gelmez umarım.

sarianet
15.Mayıs.2014, 17:14
bazı insanları kalpleri madendeki kömürden kara kayadan sert olmuş malesef
hükümet denetleme di mi birileri sabotaj mı yaptı chp 3 hafta önce öerge verip 9 MV ile mi katıldı başbakan görmezden mi geldi

hiçbiriyle ilgilenmiyorum

canlar gitti ve geriye kömürden kara kayadan daha taş kalpler kaldı buna üzülüyorum

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Mayıs.2014, 17:21

icerde hala olanlar var diye soyleniyor zaten, verilen rakam oldugu tespit edilmis iscilerimizin sayisi. tum operasyon tamamlandiginda sayi zaten dedigin gibi olacak buyuk ihtimal. simdiden boyle bir rakam telaffuz edilmemesinin sebebi odur.

son zamanlarda gerceklesmis en aci olaydi bu yasanan. hukumeti ve onun medyasinin tartistigi seylere bakinca yuregim burkuluyor, uzuntum ofkeye ve nefrete donusuyor. memleketim izmirdeki iscilerin hak arayislarina karsilik tomalarin hunharca mudahalesi de bir o kadar uzuntu verici.

William Rookwood
15.Mayıs.2014, 17:21
Berkin olayından sonra daha fazla masum insan ölmesin, ailelerinin ocaklarına ateş düşmesin ve daha fazla olay olmasın diye dua ediyorum. Ancak başımızda bu tür insanların olduğu bir ülkede maalesef daha birçok insanın başı yanacak. 2014 yılına gelmişiz; böyle denetimsiz, kontrolsüz ve önlem alınmayan başka bir ülke yoktur herhalde.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 17:42
kimse kusura bakmasında böylesine ne idüğü belirsiz bir sebepten 1 günde yüzlerce vatandasımız ölüyor ve ülkenin başbakanı da bunlar zaten normaldir diyebilme vicdansızlığında bulunabiliyorsa, bu olaya tepki göstermeyip hala ne için oldugunu cozemedigimiz bir sebeple basbakana laf gelmesin diye ses cıkarmayan, yalnızca agızlarında cok acı, uzgunuz diyen bir kesim varsa hiç kusura bakmasınlar onların uzulmeye hakkı yok. Ve uzulerek soyluyorum bu ulkede sucluların sucları örtbas edildiği surece bu olaylar olacak, yarın da zonguldakta madende grizu patlayacak, diğer bir yerde işçi dusecek. Sonrada bu yasananlar kader kısmet olacak. Bu madenin sahiplerine ne yapılacagı belli, zaten başbakanında belirttiği gibi olay fıtrat meselesi, yani tanesi 250 000 $ olan sığınakların olmaması, yeterli güvenliğin sağlanamaması gibi şeyler kimsenin mıntıkasına girmiyor. Ne diyelim bir gun bu tepki gostermedigimiz acı olaylar başımıza gelirse o zaman anlarız ki inşallah bu mesajımıda beddua olarak algılayan çıkmaz...

Aydin
15.Mayıs.2014, 17:54
yolcu bu tepkiyi görüyor musun? sana olan tepkiyi? haksızlık ediliyor sana ancak bunların hepsi tepki koyma acizliğiniz yüzünden kaynaklanıyor.

reyhanlı komisyonu reddedildi. uludere reddedildi. soma reddedildi. bu konunun suçlusu sen misin? değilsin. ama burada en kötü olayında bile başbakanı savunur gözükmenizden ötürü sana şu an tepki koyuluyor.

burada sadece üzüntüsünü paylaşanlara tepki koyarsanız müsamaha göstermem.

bizi acımızı bile paylaşamayacak hale getirenler utansın.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 18:06
http://www.change.org/tr/kampanyalar/somasonolsun-madenlerde-g%C3%BCvenlik-ve-sa%C4%9Fl%C4%B1k-s%C3%B6zle%C5%9Fmesi-ni-imzalay%C4%B1n-tbmmgenelkurulu

Soma son olsun !

Walter Sakana
15.Mayıs.2014, 18:08
Türkiye iş cinayetiyle ölen yüzlerce madencisine ağlarken, Başbakan Erdoğan dün Soma'da kendisini protesto eden acılı bir vatandaşı yumrukladı.

Sosyal medyada dün çok konuşulan o iddia bugün ortaya çıkan görüntülerle doğrulandı.
Başbakan Erdoğan dün Soma'da vatandaşların protestosuyla karşılanırken, protestolar nedeniyle bir markete sığınmıştı.
Markete giren Erdoğan önce market yolunda sinirlendiği bir vatandaşın üzerine yürüyor.

Bu sırada Erdoğan vatandaşı korumalarının arasından "hadi gel burada yuh de" diye tehdit ediyor.
Ardından markette vatandaşla karşılaşan Erdoğan ardı ardında yumruk atıyor.

yorumsuz

sözün bittiği yer...

Aydin
15.Mayıs.2014, 18:11
https://vine.co/v/MX12rz9VK0j

20 korumanın ortasındayken, kendini yuhalıyan halka "hadi benim yanımda yuh çekin" diyen bir dünya lideri var. kusura bakmayın ama bunun sebebi sizlersiniz. milli irade milli irade diye diye adamı neye dönüştürdünüz.

başbakanı suçlamıyorum. böyle birine körü körüne bağlananları suçluyorum.

Walter Sakana
15.Mayıs.2014, 18:54
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen facia, İstanbul Metrosu'nda tartışmaya sebep oldu.

Metro içerisinde yaşananları protesto ettiğini söyleyen kişiye, cevap veren bir başkası "Benim Başbakanım o, sıkıntı yok" ifadesini kullanırken, yaşanan ilginç tartışma metroda bulunanlar tarafından saniye saniye kaydedildi.

metroda soma kavgası

ReaList
15.Mayıs.2014, 18:56
https://vine.co/v/MX12rz9VK0j

20 korumanın ortasındayken, kendini yuhalıyan halka "hadi benim yanımda yuh çekin" diyen bir dünya lideri var. kusura bakmayın ama bunun sebebi sizlersiniz. milli irade milli irade diye diye adamı neye dönüştürdünüz.

başbakanı suçlamıyorum. böyle birine körü körüne bağlananları suçluyorum.
Geçen Fenerbahçe sohbet alanında da yazmıştım Aziz Yıldırım ile bu adam aynı diye (: O da kendisine küfür edenlerin üzerine yürüyüp Allah ne verdiyse saydırmıştı. Ancak burada ironik olan "Benim yanımda" olan kısım. Senin yanına gelmeleri için kalabalıktan daha kalabalık olan koruma ordusunu geçmeleri gerek. Yoksa kimsenin Allah'tan başka korkusu yok. Biri bunu ona söylemeli.

Walter Sakana
15.Mayıs.2014, 19:00
Keşke bu resimler, görüntüler bu tür facialardan önce gündeme gelse ama maalesef o zaman da bizler ilgi göstermiyoruz sanırım. Şimdi konuşmak kolay hepimiz için, illa birilerinin ölmesi gerekiyor bir şeylere tepki göstermemiz veya "bu adamlar ne şartlarda çalışıyorlarmış" dememiz için.

Soyunma odaları:

http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/14520141916141124.Jpeg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/14520141916153052.Jpeg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/14520141916164990.Jpeg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/14520141916175048.Jpeg

William Rookwood
15.Mayıs.2014, 19:11
İSTANBUL- Avcılar Gezi Dayanışması, Soma'daki katliamı protesto etmek için Marmara Caddesi'nde toplanarak Avcılar Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Yaklaşık bin kişilik kitle "Kaza, kader, ihmal değil. Hesabını soracağız" pankartı arkasında "Hükümet istifa", Katil devlet hesap verecek" ve "Kader değil katliam" sloganları atarak Avcılar Meydanı'na ulaştı.

Meydanda giderek kalabalıklaşan kitle, AKP Avcılar ilçe binasına yöneldi. "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Polis simit sat onurlu yaşa" ve "İşte katiller burada" sloganlarını atan kitlenin karşısına TOMA ve çevik kuvvet polisi çıktı.

Burada bir süre slogan atan kitle, yeniden Marmara Caddesi'nde yürüdü.

Suicider
15.Mayıs.2014, 19:47
Bütün kulüpler ellerinden geldiğince yardım ediyor,Allah razı olsun hepsinden.

William Rookwood
15.Mayıs.2014, 19:53
Galatasaray ile Atletico Madrid, Soma'ya yardım için özel bir maç yapacaklar. Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama Cardiff City'nin başkanı da Soma'ya yardım da bulunmuş.

byKpln
15.Mayıs.2014, 20:11
Milli Eğitim Vakfı vefat edenlerin eğitim çağındaki çocuklarına burs verecekmiş.

Helal olsun !

Ayrıca Fenerbahçe'de 100 çocuğa burs verecekmiş.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 20:13
Galatasaray baya bi duyarlı davrandı, karabuk ile bjk da öncü oldular. Fb ise burs havuzu diye bir oluşumla 5 yıl boyunca muhtac cocukların egitimini ustlenecekmiş. Ayrıca feneriumda soma ile ilgili tshirt basılıp geliri bagıslanacakmış. Bunun dışında yapılacak ilk hazırlık maçının geliride bagıslanacakmış. Spor kulübü degil hayat kulübü bizdekiler. Allah hepsinden razı olsun

Gncl1905
15.Mayıs.2014, 20:30
Geçen Fenerbahçe sohbet alanında da yazmıştım Aziz Yıldırım ile bu adam aynı diye (: O da kendisine küfür edenlerin üzerine yürüyüp Allah ne verdiyse saydırmıştı. Ancak burada ironik olan "Benim yanımda" olan kısım. Senin yanına gelmeleri için kalabalıktan daha kalabalık olan koruma ordusunu geçmeleri gerek. Yoksa kimsenin Allah'tan başka korkusu yok. Biri bunu ona söylemeli.

Ben bu benzerliği aylardır belki de yıllardır kuruyordum. Galatasaray yönetiminin dediği 'kontrolünü tamamen yitirmiş zat' sıfatını başkasına da söyleyebiliriz artık. Vatandaşa yumruk ne demek yahu, biraz edep. Bu adamın ilk yıllarını da hatırlıyoruz; bu kadar bağıran, çağıran bir adam değildi ya da ben öyle hatırlıyorum diyeceğim ama Uğur Dündar gibi bir adam(hükümetten pek hoşlanmıyor bildiğim kadarıyla) bile 'iktidarın ilk yıllarında yolsuzluk yapan bir adamı başbakana şikayet ettik, hemen görevinden aldı' demişti. Bunu söylerken de yine yolsuzluğa atıfta bulunmuştu, şimdiki duruma bak diye. Hakikaten bir de şimdiki geldiğimiz duruma bak! Yapılan açıklamalar, davranışlar; sadece yazık diyorum. Güç sanırım insanı bu hale getiriyor.

İstifa konusuna gelirsek o iş yaş. İstifa edilme söz konusu olsaydı o istifanın yolsuzluklar sonrası olması gerekirdi. Açıkçası bu olayın(kaza diyemiyorum) bağıra bağıra geldiğini herkes görebilir. Yıllardır böyle bu durum, AKP'den önce de denetimden yoksun bir ülkeydik AKP zamanında da muhtemelen AKP'den sonra da öyle olacak. Sadece madencilik alanında da değil, işçi kazalarında/kayıplarında dünyada liderliğe oynuyoruz. Bunları azaltmak için önlemler almadıkça bu iş böyle devam edecek. Acı olan ise ateş düştüğü yeri yakacak, biz maksimum 1 ay sonra her şeyi unutacağız, işçi kayıpları olmaya devam edecek. Böyle büyük bir olay olduğunda da işçilerimizi tekrar hatırlayacağız.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 21:07
Başbakandan yumruk yiyen kişi:
"Sayın başbakanımızdan şikayetçi olmayacağım. Kendisini severim. İsteyerek yapmadı."

sui generis
15.Mayıs.2014, 21:14
Biri bana hala yangının nasıl söndürülemediğini açıklasın. Oradan 8 saat sonra canlı insanlar çıktı. Bu olay olduktan sonra orada nasıl bu insanlar 8 saat bekletilir, bir devlet nasıl hala yangını bunca zamanda söndüremez. aklım almıyor gerçekten. Bakanın her açıklaması; yangın devam ediyor diye başlıyor. Rezillik bu başka bir şey değil.

SAİT71
15.Mayıs.2014, 21:16
Şu enerji bakanı olacak adam daha ne yüzle orada takım elbiseyle dikilipte sürekli ölü sayısı şu kadar yükseldi diye açıklama yapma yüzsüzlüğünde bulunabiliyor hayret. Çalışma ve sosyal g. bakanı ile enerji bakanının ilk gün istifa etmeleri gerekirdi. Orada dikilme işini başka bakanlarda yapabilirler....

CocukMenajer
15.Mayıs.2014, 21:17
İSTANBUL- Avcılar Gezi Dayanışması, Soma'daki katliamı protesto etmek için Marmara Caddesi'nde toplanarak Avcılar Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Yaklaşık bin kişilik kitle "Kaza, kader, ihmal değil. Hesabını soracağız" pankartı arkasında "Hükümet istifa", Katil devlet hesap verecek" ve "Kader değil katliam" sloganları atarak Avcılar Meydanı'na ulaştı.

Meydanda giderek kalabalıklaşan kitle, AKP Avcılar ilçe binasına yöneldi. "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Polis simit sat onurlu yaşa" ve "İşte katiller burada" sloganlarını atan kitlenin karşısına TOMA ve çevik kuvvet polisi çıktı.

Burada bir süre slogan atan kitle, yeniden Marmara Caddesi'nde yürüdü.
Polisin ne alakası var SOMA olayı ile

Ralph
15.Mayıs.2014, 21:20
"Sayın başbakanımızdan şikayetçi olmayacağım. Kendisini severim. İsteyerek yapmadı."

Ne kadar verdiler acaba? Ya da ne vadettiler?

CocukMenajer
15.Mayıs.2014, 21:22
Şu enerji bakanı olacak adam daha ne yüzle orada takım elbiseyle dikilipte sürekli ölü sayısı şu kadar yükseldi diye açıklama yapma yüzsüzlüğünde bulunabiliyor hayret. Çalışma ve sosyal g. bakanı ile enerji bakanının ilk gün istifa etmeleri gerekirdi. Orada dikilme işini başka bakanlarda yapabilirler....
Aynen öyle...

Ralph
15.Mayıs.2014, 21:26
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/erdogan-iste-boyle-dovdu-510209/

Başbakanımız. Ona aşığız. Ona saygı duyuyoruz. O bizim üstadımız, yol gösterenimiz. Saygımız sonsuz. Allah onun yar ve yardımcısı olsun.

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 21:27
Ne kadar verdiler acaba? Ya da ne vadettiler?
Hiçbir şey vermediler ya da vaat etmediler davacı olmamasının nedeni direk olarak korku, saf korku. İşimi kaybederim, iş bulamam, biterim korkusu. Hiçbir vaade gerek yok bu korku imparatorluğunda haklardan feragat etmek için.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 21:28

İsteyerek yapmadıysa sen bu adamı yumruk atacak kadar ne söyledin de sinirlendirdin ? Başbakanım seni çok seviyorum dedin de yumruk mu attı adam ?

Gözünü fena korkutmuşlar işte,yapacak bir şey yok.

@Ralph

O video kadar iğrenç bir şey yok,19 saniye de ülkemizin durumunu anlatıyor.Güçlü,mazluma vuruyor,güvenliği sağlayanlar mazlumu dövüyor ve arkada duyulan çingen bir bayanın 'çekmeyeceksin' çığlıkları da basınımızı anlatıyor.

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 21:29
https://pbs.twimg.com/media/BnsK7KkCYAEty8d.jpg:large

SAİT71
15.Mayıs.2014, 21:29
Abi komik olmayın, kimi kime şikayet edeceksiniz. O adam şikayet etse, bırak dava kazanmayı tazminata mahkum olur. :D Adamı zekice kararından dolayı tebrik ediyorum... Başbakanı cezalandıracak yargı ve yargı mensubu bu ülkede faal değil...

Ralph
15.Mayıs.2014, 21:39
İnsan hakları namına hiç bir şey kalmamış ülkede vay be. Başbakan veya akpli bir bakan rahatça birine tekme tokat girebilir demek ki. Biz niye "neden istifa etmiyor bu herifler" diyoruz ki? Cevap belli; neden etsin ki? Adam Türkiye'nin bugunu bulmuş :)

William Rookwood
15.Mayıs.2014, 21:47
Polisin ne alakası var SOMA olayı ile

Protesto eden insanlara dayak attıkları dolayı.

europeanconquer
15.Mayıs.2014, 21:50
Ya valla diyecek bir şey bulamıyorum,çok büyük,çok acı bir olay,can kaybının yanında bir çok insan belki yıllar boyu psikolojik olarak etkisinden çıkamayacak.Kim öldü,kim kaldı çoğunun haberi yok 283 kişinin vefatını öğrenmelerine rağmen,demek ki içeride bir o kadar insan daha var,inşallah kurtulurlar ki daha fazla can yanmaz.

Hükümet ve adamları hariç elinde imkan olan herkes her şeyi yapıyor,ben bir şey yapamıyorum dua etmekten başka,Allah hepsinden razı olsun.

Hükümet ve adamları ise kendilerini aklamaya çalışmaktan bir şey yapmıyorlar.

attirson
15.Mayıs.2014, 21:55

İşte bu , ülkedeki caresizligi gösteriyor.

Walter Sakana
15.Mayıs.2014, 22:06
Soma olayında kimseyi veya hiçbir kesimi direkt suçlamıyorum. Zihniyeti suçluyorum, bu ülkedeki zihniyeti. Her alanda geçerli bu, sadece bu olay için de değil. Bazı kesimlere tepkim olay sonrası tavırlarına, saldırganlaşmalarına ve canların değil başka şeylerin derdine düşmelerine. Yoksa bu tür -kaza demeye dilim varmıyor- cinayetler bu hükümet öncesi dönemlerde de vardı şimdi de var. Önerge reddedilmiş, falanca şirket açıklama yapmış falan hiçbiri umurumda değil, 300'e yakın can gitmiş orada. Şu an söylenecek, yapılacak hiçbir şey onları geri getirmeyecek. Biz birbirimizi yiyip duracağız bir süre, sonra unutulup gidecek gene...

Benim içimi acıtan, kızgınlığımı arttıran, olay sonrası belli bir kesimin gene savunma pardon saldırı durumuna geçmesi hemen. Gölcük depremi sonrası 7.4 yetmedi mi pankartı açan zihniyetten hiçbir farkı yok. Aynı kesim, aynı zihniyet.

Kaçış Odası denilen bir şey var bazı ülkelerde madenlerde zorunlu olarak kullanılan. İşçilerin bu tür bir olay anında içine saklanıp 1 ay rahatlıkla yaşayabilecekleri. En pahalısı 250 bin dolar civarıymış. Bizimle birlikte Afganistan ve Pakistan gibi gelişmiş ülkeler gereksiz görmüşler ve yerli üretimi de yokmuş talep olmadığı için. Şili'deki maden kazasında yanlış hatırlamıyorsam 42 işçi bu odalar sayesinde kurtulmuş. 60 küsür gün orada yaşamışlar.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26420764.asp

William Rookwood
15.Mayıs.2014, 22:22
Bunun maddiyatla hiçbir alakası yok. Tamamen vatandaşların hayatlarını güvence altına alınmasının istenmemesi ve değer verilmemesinden kaynaklanıyor. Bu her yerde böyledir. Sonrasında kader, Allah'ın takdiri, ömrü o kadarmış, vadesi dolmuş gibi laflara bir şekilde avutulmaya çalışılır. Yakınını ihmal sonucu kaybedenler bilir o duyguyu.

Güney Afrika'da bile birinci sınıf koruma kabini varken bizde olmamasına diyecek söz yok. Sözde gelişmiş ülkeyiz, yol yapıldı o yapıldı bu yapıldı deyip milleti kandırıyorlar. Çıkında şu reklamda madenlere kabin yaptık, işçilerin hayatını güvence altına aldık, doğal afetlere karşı şu tür önlemler aldık deyin. En basitinden fazla yağış aldığından dolayı sel basan yerlerde bile kaç kişi ölüyor.

anil luque
15.Mayıs.2014, 22:40
Yeni görüntüler çok iyi ya , böyle koltuğunun altına alıp vuruyor falan. Sanırsın UFC dövüşçüsü.

footballer33
15.Mayıs.2014, 22:41
İşçi sağlığı ve iş güvenliği yönüyle örnek bir şirketMİŞ. Bak sen şu işe!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10325222_474829269315485_3726335559270556063_n.jpg

E.Cartman
15.Mayıs.2014, 22:42
İşçi sağlığı ve iş güvenliği yönüyle örnek bir şirketMİŞ. Bak sen şu işe!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10325222_474829269315485_3726335559270556063_n.jpg
Şunu görünce aklıma geldi yazmak. Düşünün bu maden ülkenin en iyisi, diğerlerinin vehametini siz düşünün artık.

GicaHagi
15.Mayıs.2014, 22:56
Bir basbakan düsünün "niye kaciyosun hani istifa et diyodun" diyerek vatandasi yumruklayan. Daha neler görecegiz kimbilir.

Nedvedmania
15.Mayıs.2014, 23:18
İlk görüntülerde pek bir şey anlaşılmıyordu ama yeni görüntülerde çok net belli oluyor her şey. Yazık valla ya.

omersal
15.Mayıs.2014, 23:51
http://www.odatv.com/n.php?n=o-madene-gomuluyorlar-1505141200

Keşke bunlar yalan olsa diyor insan..

GicaHagi
16.Mayıs.2014, 00:00
Halktv'de madenciler cikti konustu helal olsun hepsine herseyi acik acik söylediler. Ihmallerden tutun sendika secimlerindeki hilelere, denetimsizliklerden tutun yerel secimlerdeki hilelere kadar. Ayrica kurtulan bi madenci 280 ölü degil en az 600 ölü var zaten 750 kisi vardiyadaydi madem 280 hani kurtardiklarin dedi. Bir madenci 11 yakinini kaybetmis diyecek söz yok gercekten.

Bir madenci ben 2002'den önce de müslümandim basbakanla müslüman olmadim kader diyip gecistiremez. Allah sadece bizi mi sevmiyor diger ülkelerde niye olmuyor dedi.

Bakanligin gönderdigi müfettisler uyduruktan teftis yapiyolarmis bunlara degindiler. Sadece bir kadin müfettis isini dogru düzgün yapmis o güne kadar.

Yangin orada daha önce de cikmis dofru dürüst bir önlem alinmayip duvarla kapatmislar.

di canio
16.Mayıs.2014, 00:02
Program başlayalı epey oldu ama Halk Tv'de Halk Arenası var. Kınık'tan canlı yayın yapıyor ve madencileri konuşturuyorlar. Anlatılanlar o kadar acı verici ki, "kader değil katliam" söylemi son derece doğru.

SAİT71
16.Mayıs.2014, 00:15
DİĞER ÜLKELER DE MADENCİLERİN YILLIK KAZANÇLARI
Amerika'da 81 bin dolar
Almanya'da 45 bin euro
Avustralya'da 110 bin dolar
Kanada'da 60 bin dolar
Ve
Türkiye'de 19 bin 200 TL

attirson
16.Mayıs.2014, 00:18
https://vine.co/v/MXrQDg6gjOb

Paylasıldı mı bu ? ''Niye kaçıyorsun ulan İsrail d*lü'' adam ne dindar be.Hayatında ilk defa böyle bir toplu protestoya ugradı ve bir tek şu ana kadar ana bacı sövmedigi video kaldı.Onu da yapmıstır bence yakında cıkar.

Aydin
16.Mayıs.2014, 00:25
https://vine.co/v/MXrQDg6gjOb

Paylasıldı mı bu ? ''Niye kaçıyorsun ulan İsrail d*lü'' adam ne dindar be.Hayatında ilk defa böyle bir toplu protestoya ugradı ve bir tek şu ana kadar ana bacı sövmedigi video kaldı.Onu da yapmıstır bence yakında cıkar.

orada israil dölü dediğini sanmıyorum.

Halk tv madencileri veriyor ama izleyen kim? izlemesi gerekenler şu an kanal 24, kanal 7 gibi yerleri izliyordur.

daha 2 saat önce kanal 24'te hükümetin yalaklarından biri olan mustafa karaalioğlu: "bakan tamer yıldız çok iyi iş başardı. ölümleri açıklamak kolay değil. gayet tutarlı ve kendiyle çelişmeyen açıklamalar yaptı" gibi bir cümle söyledi.

kanım dondu ya. adamlar artık nereden yalayacağını şaşırmışlar. ciddiyim. bir de "bize siyaset yapma" falan derler. sizinkiler yalamayı bırakmıyor ki.

Walter Sakana
16.Mayıs.2014, 00:49
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10264786_10152454127689265_8699963628670539925_n.j pg

Ben de işte buna ayar oluyorum. Neyin resmini çekiliyorsunuz arkadaş? Yapıyorsan yap yardımını adam gibi, bu nedir yani? Böyle bir günde resim mi çekilinir orada?

di canio
16.Mayıs.2014, 00:57
Abi bunlar olacak. Kurumsal düşünen her kişi, her kurum yapıyor bunları maalesef. Ben çoğunun samimiyetine inanmıyorum. Amaçları reklam bana göre. Yapmasınlar demiyorum ama. Özellikle büyük spor kulüplerimiz keşke saçma sapan konularda yaptıkları afedersiniz sidik yarışını yardım konusunda da yapsalar da, onların reklam çabalarından bazı ihtiyaç sahipleri faydalanabilse diye düşünüyorum.

Kimsenin samimiyetini ölçecek konumda değilim, o yüzden gerçekten samimi olanları tenzih ederim demem gerek sanırım.

Ralph
16.Mayıs.2014, 01:09
Resmen israil dölü demiş. Artık şaşırmam ne olursa olsun diyorum ama hep şaşırtıyor. Bu nedir böyle?

footballer33
16.Mayıs.2014, 01:14
Sokak kabadayısı bir başbakanımız var ve daha kötüsü cumhurbaşkanı adayı. Yazık ülkemin haline, geldiği duruma yazık!

Walter Sakana
16.Mayıs.2014, 01:19
@di canio

Ben de seninle aynı düşünüyorum. Yardımın iyiliğin reklamı olmaz eğer gerçekten içten, isteyerek yapıyorsan. Zaten basında sağda solda çıkacak haberleri bir şekilde, ne gerek var.

Gerçi paylaştığım resim sanırım UA'nın organizasyonu ama farketmez. Benim şu an hangi kulüp hangi taraftar hangi kesim hiçbiri umurumda değil. Bu yardımlar elbette ki çok güzel amaçlara hizmet ediyor ama uzun vadede neye yarayacak? Daha uzun vadeli çözümlere yönlendirilse, mesela madenlerin güvenliğine. Başka canlar gitmesin diye...

Madem şirketler bunu yapmıyor, madem bu konuda gerekli önlemleri almaya yönelik bir yasa çıkmayacak (hükümetin tavrına bakılırsa) o zaman her kulüp 1-2-3 artık kaçına gücü yeterse bu kaçış odalarından alıp bağışlasın, her madene olmasa bile olduğu kadarıyla bir ilk adım olsun. Her bir oda 30-40 can demek az mı?

150-250 bin dolar bir kulüp onu bırak 3 büyüklerde oynayan bir futbolcu için nedir ki? Ağaoğlu gibi zenginler, ünlüler, sporcular vs hepsi katılsa düşünsenize...

E.Cartman
16.Mayıs.2014, 01:31
Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet aralarında 5 milyon TL toplamış, rakam kesin, GS TV doğruladı. 250 bin $'lık kaçış odasından yaklaşık 10 tane alabilirler ancak bana kalırsa yapılması gereken bu değil. 3 büyükler ve özel sektör kendi güçlerinin farkında değiller, genel olarak halk zaten gücünün farkında değil. Halkın sesini çıkarması, şirketlerin, devletlerin kuyruğunu sıkıştırıp o odaları zorla koydurtması, 20 yıldır imzalanmayan güvenlik anlaşmasını imzalatması gerekir. Kulüplerin, sporcuların, tribünlerin elinde gerekli tepkiyi verecek güç fazlasıyla var ama farkında olan, cesaret edebilecek olan yok. Öyle kulüpler toplasın alsın demek olmuyor, devlet görevini yapmıyor halk halletsin demek bu. Tıpkı okul yaptırmak için düzenlenen kampanyalar gibi. Devlet sorumluluklarını yerine getirmiyorsa orada işi yok. Eyvallah böyle bir organizasyon olursa destekleriz ama devletin yerine getirmediği görevleri çok fazla halka yüklemeye başladık, yapmamamız lazım böyle.

Bu devlete gücümüz yetmez, biz yapalım bari diyebilirsiniz ancak karşı argümanım da hazır. Bir topçu kışlası vardı noldu ona ? O topçu kışlası diye bas bas bağıranların seçime giriş projesini unutmayın. Taksimi daha yeşil yapacağız diye seçime girdiler. Siz konuştuğuna bakmayın böyle halk dişini gösterdi mi yapacak hiçbir şeyi yok. Konuşmalarında oy kaybetmemek için kendini başarılı gösterse de oradaki proje savaşını kaybettiğini çok iyi biliyor. Biz birlik olduk mu devletin eli kolu bağlı.

Ralph
16.Mayıs.2014, 01:41
Taner Kuruca iyi korkutulmuş. Görüntüleri güya "yıpranmamak adına" silinmesini istediğini kendi söylemiş.

E.Cartman
16.Mayıs.2014, 01:47
Ulan imkanım olsa da şöyle güzel adamları da yanıma alıp en azından insan yerine konulacakları bir ülkeye götürüp yerleştirsem. Yazık ya yazık

https://pbs.twimg.com/media/BntC4kuIAAAUu9S.jpg:large

-Temizlik imandan gelir çünkü yani şükür Allah'a müslümanız elhamdülillah
-Devletin malına da zarar vermek iyi değil yani onlar bizim için gelmişler

SAİT71
16.Mayıs.2014, 01:54
Yukarıdaki mesajda halkta spor kulüpleride güçlerinin farkında değil denmiş. Ne kadar da doğru aslında bu söz. Şuan parti/kişi taraftarlığını bırakıp, halkın her kesiminden insan şu anlaşmayı, prosedürleri, 250.000$'lık sığınakları madenlere koydurtabilse... ah keşke; olur böyle şeyler demek yerine, yıllar sonra kayıtsız-şartsız ilkesini aşıpta: "arkadaş ne bahane uyduruyorsunuz daha, kendinizi aklamaya çalışacağınız yere olayların sorumluluğunu üstlenin, şu şu önlemleri alın..." diyebilse de bundan sonraki madenciler yer altına girerken, "hiç değilse en azından sığınabileceğimiz bir yer var" diyebilsinler. Yüzyıllar öncesinden örnek verilerek; "o zaman burada da 300 kişi öldü, bu zamanda şurada da 200 kişi öldü" denmesine rağmen bugün o örnek verilen ülkelerin keşke bu tür kazalardaki ölümleri çok azalttığına ya da sıfıra indirdiğine de bakılabilse ve "100 yıl öncesine değil, şuana bak başbakanım" denilebilseydi. Ah keşke şuan bu kadar keşke kullanmasaydım bu cümlelerde. Ama yok işte. Bbaşbakanı yuhalayanların içerisinde eminim ki daha önceden kayıtsız-şartsız savunanlarda vardı. Yakınlarını kaybedenlerden eminim yine kayıtsız-şartsız savunanlar vardı. Ancak onlar başbakana orada tepkilerini belli ettiler. Demek ki bazı şeyler acı ile ortaya çıkabiliyor. Yazık gerçekten.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1908317_652775394777035_1720168622219344735_n.png

E.Cartman
16.Mayıs.2014, 02:01
Beyler maddi yardımda bulunmak isteyen olursa TBB vasıtasıyla bulunabilir.

http://www.barobirlik.org.tr/dosyalar/duyurular/tbbsomaafis.jpg

anil luque
16.Mayıs.2014, 02:27
Yahu arkadaş hani duygu sömürüsü gözüyle bakıyorum bazen "biz zaten cahiliz , koyunuz , yünüz , kılız"cılara ama bazen de evet öylesiniz diyesim gelmiyor değil. Genelleme yapmayı da yapılmasını da kesinlikle seven bir insan değilim ancak ortada boy voy fotoğraflar videolar varken twitterda çıkan "yumruk yalanıyla provakasyon yapma" ttsi bana o düşüncedeki insanların dayatılmış beyinler olduğunu düşündürüyor.

Aydin
16.Mayıs.2014, 03:22
Buraya bu sabah geldiğimde "bu olayın sorumlularını bulacağı demek çok mu zor?" demiştim.

Olayın ardından 3. gün geçti. tamer yıldız zahmet etmiş ve şunu söylemiş:

"Kamu veya özel sektör ayrımı yapmaksızın, kimin ihmali varsa bu konuda bizim kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok"

bi zahmet be paşam. bi zahmet.

BaGa TaRKaN
16.Mayıs.2014, 10:27
Bu Günde Bari Küfür Etmeyeyim, Kötü Konuşmayayım Diyorum Ama Dayanamıyorum...

Bu Ülkede Denetim Diye Bir Şey mi Varmış ? Hikaye Onlar. Benim Çalıştığım Yerde Bile Sağlık Bakanlığı Denetim Yapacağı Zaman Kuruma Yazı Gönderiyor Şu Gün Denetim Olacak Diye Sonra Denetim Sırasında Her Şey Güllük Gülistanlık Sonra Denetim Bitiyor Her Şey Eski Haline Geri Dönüyor Ağır Çalışma Şartlarıyla İnsan Sağlığı Hiçe Sayılıyor Yani Şuan Her Kurumda Var Bu Durum. İçimizde Böyleleri Olmaya Devam Ederse, Acaba Neyi Nerden Yakalayıp Nerden Daha Fazla Rant Sağlarız Diye Düşünenler Hala Bizi Yönetmeye Devam Ederse Daha Çok Elim Facialar Yaşarız Bu Kafayla.

Allah Tüm Emekçilerimizin Yardımcısı Olsun Bu Ülkede.

http://i.hizliresim.com/1PJJ0b.jpg

BaGa TaRKaN
16.Mayıs.2014, 10:42
Buyur Burdan Yak :uzgun:

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen maden kazasında 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Uzunköprü ilçesine bağlı Yağmurca köyünde bir maden ocağından kömür çıkaran maden işçisi İ.K.'nın üzerine tavandan kömür parçası düştü. Maden işçisi İ.K.'nın yaralandığını gören mesai arkadaşları, İ.K.'yı vagonla yukarıya çıkardı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralıyı Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor

SAİT71
16.Mayıs.2014, 12:38
Katiller basın açıklaması yapıyorlar. Hala yüzleri kızmamış ve yaşam odaları zorunlu değil diyorlar. 284 + (açıklayamadıkları) kişilerin ölümünün sorumluluğunu kabul etmiyorlar. Yüzsüz pislikler.

BaGa TaRKaN
16.Mayıs.2014, 12:44
O Değilde Genel Müdür Açıklama Yaparken Sürekli Başını Hareket Ettirdi Basın Toplantısı Bitene Kadar Adam Kameraya Bakmadı Bile Hiç Hep Kaçamak Cevap Verdi Doğru Düzgün Cevap Veremedi Kimse.

Şuçu Olmayan İnsan Başı Dimdik Bir Şekilde Konuşur Hakkını Savunur Ama Burada Alakasız Cevaplar Vardı Her Defasında. Demek ki Ortada Büyük Bir İhmal Var, Demek ki Ortada Bir Kaza Yok Resmen Cinayet Var.

Beden Dili Uzmanlarına Bir Analiz Ettirmek Lazım

Sheriff
16.Mayıs.2014, 13:16
Bu maden çöktüyse bunda ihmal olmama şansı yok madem ki bu olağan birşey önlemini alacaksın o yaşam odası denen şeyi oraya koyacaksın, aksi taktirde buna olağan birşey demek adamı ölüme göndermek oluyor, git sana para verecez ama ölebilirsin bu olağan birşey, böyle bir saçmalık olabilirmi? Bir de tabi başbakanın çıkıp kameralar karşısında pişkin pişkin konuşması var, tabii ucu kendisine dokundu ya ölenleri gram düşünmez, hiçbir duygu yok konuşmalarında paçayı nasıl sıyırırımın hesabını yapıyor hala.

eng1n
16.Mayıs.2014, 13:27
Sigortasiz isci olmadigini kanitlamak icin SGK kayitlarini soyluyorlar.

SAİT71
16.Mayıs.2014, 13:46
Bakan yıldız 300 ile kapatırız diye açıklama yapıyor. Ne pişkin herif, üslubu bile saygısızca. 300 ile kapatacağımızı tahmin ediyorum ne demek yahu.

Kazada 284 kardeşimiz öldü, içerde şu kadar kişi daha var, ölü sayımız olayın sonunda en fazla 300 olacaktır, daha sonra ise burayı inceleriz, araştırırız vs. denebilir mesela.

urwrdskkn
16.Mayıs.2014, 13:48
Ben Biraz önce Mühendislerin Bilgilendirme Toplantısını Mı Takip Ettim Yoksa Aklanmak Için şaklabanlık Yaptıklarını Mı Gördüm Ben Böyle Bir Bilgilendirme Toplantısı Hatırlamıyorum Arkadaş

SAİT71
16.Mayıs.2014, 14:40
666666669996666666699966699999999666996666666666
669999999996699996699966699999999666996699999966
666666669996699996699966966999966966996666666666
999999669996699996699966999669669966996699999966
666666669996666666699966999966999966996699999966

- F3 ya da Ctrl+F ile 6 rakamını aratın
- Sonra sayılara bakın

mustangshelby
16.Mayıs.2014, 14:54
Manisa Cumhuriyet Baş Savcısı açıklama yapmış, "Sorumlular öldü kimi tutuklayalım ?

Bu doğrumudur ? doğruysa şaşırmamda o yüzden.

Aydin
16.Mayıs.2014, 15:14
Sanki pazarlık yapılıyor. "301-302 ölümle kapatırız" denilerek.

bunlar insan değil yemin ediyorum.

aytekin79
16.Mayıs.2014, 17:17
666666669996666666699966699999999666996666666666
669999999996699996699966699999999666996699999966
666666669996699996699966966999966966996666666666
999999669996699996699966999669669966996699999966
666666669996666666699966999966999966996699999966

- F3 ya da Ctrl+F ile 6 rakamını aratın
- Sonra sayılara bakın

Yani ? Buradaki amacın nedir ?!

Fearless Coward
16.Mayıs.2014, 17:38
Soma yazıyor aratsana CTRL+F ile. :)

aytekin79
16.Mayıs.2014, 17:54
Milletimizin , hepimizin başı sağolsun

SOMA yazdığını gördüm fakat benim demek istediğim ne gereği var şimdi böyle gereksiz mesajların. Konunun ciddiyetine yakıştıramadım. Bir taraftan ciddi mesajlar diğer taraftan alakaya maydanoz mesaj . Mesajı atan arkadaş savunma mekanizmasını çalıştırmasın hemen , evet gördüm o da ciddi şeyler yazmış öncesinde . Her neyse yazılacak çok şey var SOMA yı rakamla bulana kadar.

Ayrıca şimdi birlik zamanı yardım edebilecek varsa lütfen TBB olur başka kanallar olur bir şekilde orada ölen kardeşlerimizin yakınlarına ulaştırabilirse burada 6 ve 9 ile SOMA yazmaktan çok daha güzel bir iş yapmış oluruz.

Kaka Leite
16.Mayıs.2014, 18:26
Sanki pazarlık yapılıyor. "301-302 ölümle kapatırız" denilerek.

bunlar insan değil yemin ediyorum.

Televizyonu açtığımda tam konuşmasına rastladım gerçekten de pazarlık yapar gibi rahat rahat hesap yapıyordu.

Ölümler ile ilgili olduğunu anladığımda cidden vicdansızlığın son noktasına gelindiğini anladım.

DASK'dan yabancı bir yetkili gelip konuşma yapmış, konuşmasını dinleyin gerçekten mükemmel şeyler söylemiş.

Her ölümü kadere bağlayan bir Başbakanımız olduğu sürece adaleti de Allah'dan bekliyoruz. Çünkü benim bu ölümlerle ilgili bir şey yapılacağına gram ümidim kalmadı.

Kaka Leite
16.Mayıs.2014, 19:07
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=40015

Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan ortak yardım.

anil luque
16.Mayıs.2014, 19:45
İleri demokrasi dedikleri ; "başbakana yuh çekersen tokadı yersin."

Walter Sakana
16.Mayıs.2014, 21:15
SON DAKİKA! TFF'DEN ÖNEMLİ KARARLAR!

- F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa finali 15 ya da 16 Ağustos'ta Manisa'da oynanacak ve tüm gelir ‪#‎Soma‬'ya bağışlanacak.
- F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa finali seyircili oynanacak. FB'nin seyircisiz oynama cezası gelecek sezon Süper Lig'de uygulanacak.
- Türkiye Futbol Federasyonu, #Soma'da şehit olan işçilerin ailelerine 5 milyon TL bağışlayacak.
- 19 Mayıs Pazartesi günü, TFF Yönetimi, Fatih Terim ve tüm Milli Takım oyuncuları #Soma'ya gidecek.
- Önümüzdeki sezon Süper Lig'de yabancı kuralı 5+3 olarak uygulanacak.
- 2014-2015 Süper Lig sezonu 29 Ağustos 2014'te başlayacak, 31 Mayıs 2015'te sona erecek.

Galatasaray

Arena’nın Çıkış Tüneli Kömür Karası
Soma’da yaşanan maden kazasının ardından kulübümüz toplumsal farkındalığı artırmak
için girişimlerini sürdürüyor. Spor Toto Süper Lig’in son haftasında oynanacak Kayseri Erciyesspor maçında Arena’nın çıkış tüneli Soma’da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza ithafen yeniden düzenlendi.
Ayrıca Türk Telekom Arena’daki saha kenarı LED panolarda reklamları dönen sponsor ve reklam veren firmalar ile yapılan görüşmeler neticesinde yarınki maç boyunca firma reklamları değil Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımız için mesajlar yayınlanacak.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçlarda reklamları dönen sponsor ve reklam veren firmalara Galatasaray Spor Kulübü olarak teşekkür ederiz.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/q86/s480x480/10325745_740690512656313_8898735754979002746_n.jpg

europeanconquer
16.Mayıs.2014, 21:27
Spor kulüpleri ve sporcular çok duyarlı davrandılar valla,helal olsun.Spor işte bunun için var,sürekli didişip,tartışıp,birbirine hakaret etmek için yok.

Onların destekleri ile bir çok çocuğun,ailenin geleceği bir nebze olsun aydınlık olacak.

BaGa TaRKaN
16.Mayıs.2014, 22:46
8 Kişiye Daha Ulaşılmış, Can Kaybı 292 Oldu

Aydin
16.Mayıs.2014, 23:31
taner yıldız'ın 2 gün önceki hesaplaması:

787 işçinin 363'ü sağ kurtuldu.
274 kişi öldü.

yani 150 işçinin durumu belirsizdi.

bugün öğlen yaptığı açıklama:

787 işçi, 284 ölü, 485 tahliye, 17-18 kayıp.

yani son 2 günde 122 kişi daha sağ olarak çıkartılmış. ama bundan haberimiz yok.

göz göre göre yalan söylemek bu olsa gerek. ve yandaş medya "18 kişi kaldı" olayına o kadar çabuk kitlendi ki demin habertürk'te "kalan 18 işçiden 8'ine ulaşıldı" diye haber vardı kj'de.

nefretimi, öfkemi bastırmaya çalışıyorum. kötü bir şey yazmak istemiyorum.

BaGa TaRKaN
16.Mayıs.2014, 23:53
Maden Şirketinin Açıklaması Özet Olarak;

https://pbs.twimg.com/media/BnyCoc5IQAAjPNI.jpg

Kaka Leite
16.Mayıs.2014, 23:56
Pişkin pişkin çıkıp bir de ''Yaşam odası olsa ne olur ki?
Bu kadar işçi bu sefer de havasızlıktan ölürdü.'' diyor adam.

Allah herkese sabır versin.

anil luque
17.Mayıs.2014, 00:18
8 Kişiye Daha Ulaşılmış, Can Kaybı 292 Oldu

Düzeltelim ; 8 kişiye daha ulaşıldığı haberi bize söylendi.

Walter Sakana
17.Mayıs.2014, 00:22
Soma´da madendeki yaşam odaları

Kaçış Odaları son teknoloji ürünü. Havalandırma ve elektrik sistemi var, içinde yok yok.

Her madene özel oda

Rescue Chamber ‘Kaçış-Yaşam Odası’ her tür madene göre ayrı üretiliyor. Yangın, toksik gaz ve patlamaya dayanıklı. 40 madenciyi bir aya kadar hayatta tutuyor. Kurtarma ekiplerine yeterli zamanı sağlıyor. Yerli üretim Soma Holding dün 2009’da madene 500 kişilik yaşam odası kurduklarını, üretim bitince kaldırıldığını söyledi. Ve fotoğrafları paylaştı. Görenler küçük dilini yuttu. İşte ‘500 madenci 15-20 gün dayanabilir’ denilen ‘Kaçış Odası’... Uzmanlar ‘Burası ancak Nazi kampı olur’ diyor

Ya portatif ya kalıcı

Dışarıdaki karbondioksitin içeri girişini engelliyor, odaya düzenli oksijen pompalıyor. Portatifi de var, kalıcı olanı da. 12 kişilik oda fiyatı 80 bin dolar. Su, yiyecek, oksijen, telefon var.

http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/16520142228574740.jpg

Batılı ülkelerde daha çok 12-40 arasında işçi alan portatif yaşam odaları kullanılıyor.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/1652014222901474.jpg

Çin'de ölümlerin azalmasında en büyük etken kalıcı olarak inşa edilen yaşam odaları.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/16520142228591415.jpg

Odalarda klima, telefon var. İşçiler bir ay güvende.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/16520142229537079.jpg

20 işçi zor sığar

Odada elektrik var. Havalandırma delinen tavandan sarkıtılan bir boru ile sağlanıyor. Ancak 500 değil 20 işçi sığabilir.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/16520142230375951.jpg

Soma'da madendeki yaşam odaları

İşte ‘500 madenci 15-20 gün dayanabilir’ denilen ‘Kaçış Odası’... Uzmanlar ‘Burası ancak Nazi kampı olur’ diyor.

Yerli üretim

Soma Holding dün 2009’da madene 500 kişilik yaşam odası kurduklarını, üretim bitince kaldırıldığını söyledi. Ve fotoğrafları paylaştı. Görenler küçük dilini yuttu.

Bol oksijen

Odada iki bank, bir sedye var. Bir dolapta 10-12 kadar eski oksijen tüpü duruyor. Dolu olup olmadıkları bilinmiyor. Bir başka dolapta ise sağlık malzemeleri var.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/1652014222949833.jpg

http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/1652014222921591.jpg

Sağ kurtulan işçiler bu odayı depo olarak kullandıklarını anlatmıştı.

http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/1652014222969950.jpg

devamı:
http://fotogaleri.gazetevatan.com/somada-madendeki-yaam-odalar/34454/9/Haber

MoisHaLe
17.Mayıs.2014, 01:09
Anlamadığım şey şehit sayısı ve kurtulan sayısı medya dışında herkese tuhaf geliyor..

Ayrıca bugün o fransız spikerin yaptığı terbiyesizlik dilerim ki kendisine bin kat daha acıyla geri döner..

footballer33
17.Mayıs.2014, 01:14
Anlamadığım şey şehit sayısı ve kurtulan sayısı medya dışında herkese tuhaf geliyor..

Ayrıca bugün o şerefsiz fransız spikerin yaptığı terbiyesizlik dilerim ki kendisine bin kat daha acıyla geri döner..
Hangi Fransız spiker, ne söylemiş? Linki varsa yollayabilir misin?

NOT: Bu Fransızlar, her olayda mı antipati toplamayı başarırlar ya!

E.Cartman
17.Mayıs.2014, 01:20
İstanbul Teknik'de öğrenciler maden fakültesini işgal etti. Maden fakültesi danışma kurulunda bulunan Alp Gürkan ve İsmet Kasapoğlu'nun kuruldan çıkartılması, Orhan Kural'ın derhal istifa etmesi ve kamuoyundan özür dilemesi, İTÜ'de taşeron çalışma sisteminin kaldırılması, rektörlüğün Soma'da yaşananların kaza değil iş cinayeti olduğu hakkında açıklama yapması ve işgale katılan öğrencilere soruşturma açılmaması isteniyor. Okulun Soma Holding ve Orhan Kural'la ilişiğinin kesilmesini sağlayabiliriz belki ama Asırlardır Çağdaş ancak rektörümüz sayesinde bir süredir yandaş olan okulumuzun diğer 3 talebi kabul edeceğini pek zannetmiyorum.

MoisHaLe
17.Mayıs.2014, 01:29
Hangi Fransız spiker, ne söylemiş? Linki varsa yollayabilir misin?

NOT: Bu Fransızlar, her olayda mı antipati toplamayı başarırlar ya!

http://www.dailymotion.com/video/x1v2env_fransiz-kanali-soma-faciasiyla-dalga-gecti_news

footballer33
17.Mayıs.2014, 01:58
http://www.dailymotion.com/video/x1v2env_fransiz-kanali-soma-faciasiyla-dalga-gecti_news
Bunlara edilecek sözü buraya yazamıyorum, o yüzden yorum yapmamak en iyisi.

Bu vatandaş da benim üniversite sınavlarına hazırlandığım sırada Türkçe dersime giren öğretmenim. Aynen şunları yazdı facebookta ve anında çıkardım listemden:

ABD'de 11 Eylül saldırısında 3000'den fazla SİVİL vatandaşını kaybetti.Hiçbir ABD vatandaşı sokağa çıkmadı,CIA ve FBI' dan kimse istifa bile etmedi.... Yaraların nasıl sarılması gerektiğini de dünyaya gösterdi... Sayın bakanı tebrik ediyorum.....Paralelciler ve vandallara buradan asla ekmek çıkmaz!

Yazıklar olsun sizin vicdanınıza!

MoisHaLe
17.Mayıs.2014, 02:03
TT'de 2. sırada güzel bir cevap verilmiş zaten kısa ve öz..

omersal
17.Mayıs.2014, 03:04
Fransa bana Can Yücel'in 'bana şiirlerimde küfür etme diyorlar usulsüz..' ile başlayan sözünü hatırlattı

SAİT71
17.Mayıs.2014, 04:33
Fransızlar kadar sevmediğim bir toplum yok yahu nefret ettiriyorlar kendilerinden.

europeanconquer
17.Mayıs.2014, 11:25
Fransız spikerin söyledikleri açıkçası benim umrumda değil,bizim hükümetimiz o işçileri umursamıyor elin Fransız spikeri mi umursayacak ?

Homer J.S
17.Mayıs.2014, 12:29
Katiliyorum. Baska bir ulkede yasayan bi spikerin ne soyledigini onemsedigimizden cok kendi ulkemizde soylenenlere veya medyanin soyleyemediklerine bakmamiz gerekiyor.

omersal
17.Mayıs.2014, 12:31
Yalnız hemen gaza geldik te şöyle bir durum var ve bir daha izleyince hiç te mantıksız gelmedi.

https://eksisozluk.com/entry/42796570

Yılmaz Özdil de ayıp etmiş videoya bakılırsa.

http://www.analizmerkezi.com/yilmaz-ozdil-madenciler-ak-parti-mitingine-gidiyorlardi-olmeleri-mustehak-44970h.htm

europeanconquer
17.Mayıs.2014, 12:51
Yılmaz Özdil'in dedikleri düşüncesizce gözükebilir,bende düşüncesizce buldum ama ''müstehak'' derken ölen işçileri kastettiğini düşünmüyorum.Yine de daha açık bir şekilde konuşabilirdi.Ayıp etmiş.

davidvilla
17.Mayıs.2014, 13:48
Yalniz o fransizlar madenciler kimin umrunda biz eglencemize bakalim derken ironiyle bu tip liderlerle dalga gecmisler. Her seye koru korune inanmayin. İroni diye bir olay var. Okumus etmis genclersiniz. He ben de fransizlari sevmem ama bu siyasi komedi programı aksine duruma dikkat cekip insanliktan nasibini almamis liderleri elestirmisler

anil luque
17.Mayıs.2014, 14:11
https://twitter.com/efkanbolac/status/467607378750611456

Gittiğimiz yol gerçekten yol değil.

Dün yapmayın etmeyin çocuğum var diyen anneye "yansın kör olsun çocuğun" diyen polis , bugün bu yaşananlar..

HooijDonk07
17.Mayıs.2014, 15:46
Bir kol saati ile 2 tane yaşam odası yapılırken yapılmaması. Bu kadar namusu para olmuş insanla aynı ırkı ve ülkede yaşadığım için o kadar utanıyorum ki . Birisi gider elin rabia'sı için ağlar durur gider ülkesinde o kadar emekçi için ağlamaz aksine küfür eder yumruk atar. Ama zamanı gelecek bu kadar basit

Her diktatörün sonu aynıdır. Zamanı gelince Erdoğan'da yaşattıklarının çilesini çekecek. Bkz : hitler , mussolini , kaddafi , saddam.

footballer33
18.Mayıs.2014, 13:30
Ölü sayısı 301 olarak beyan edilmiş son olarak. Bana göre ise bu sayı çok daha fazla.

ReaList
18.Mayıs.2014, 14:36
Yılmaz Özdil bazen çok iyi yazar, sürekli okumam lakin takdir ederim. Ama onun veya Sözcü tayfasının, İktidarı meşrulaştırmaktan öteye gidemediğini insanlar görmeli. Salt bir şekilde, fütursuzca yayın yapmaları ve yazı yazmaları, toplumsal bir tepkiyi sadece o alanla sınırlandırıyor. Siyaset benim alanım değil bu yüzden dediklerimle örtüşen bir olayı futboldan örnek olarak gösterebilirim.

Bir çok mahkemeden Fenerbahçe'nin haksız çıkması, cezalar alması ve mahkum olması Fenerbahçelilerin büyük bir bölümünde büyük bir tepkiyle karşılandı ve Aziz Yıldırım'ın istifası istendi. Ancak GFB'nin salt Aziz Yıldırım düşmanlığı yapması, Aziz Yıldırım'ın bu tepkiyi, genelin tepkisi yerine sadece bir grubun tepkisi gibi göstermesine yaradı ve işin içinden sıyrıldı.

Yılmaz Özdil'in ve gibi yazanların, Sözcünün veya gibi yayın yapanların salt eleştirisi Erdoğan'ın işine geliyor. Çünkü o kesimden olmayıp da ona tepkili olanların -ben gibi- tepkisi güme gidiyor. Bunlar CeHaPe'li bunlar paralelci bunlar dış mihrakçı bunlar ülkeyi karıştırıyor yoksa insanlar bizi seviyor ve takdir ediyor deyip işin içinden sıyrılıyor.

Günü gününden derim, İktidar'ı kuvvetlendiren kendisi değil muhalefetidir. Sağolsunlar ellerinden geleni ardına koymuyolar.

attirson
18.Mayıs.2014, 14:45
Akp teşekkür etsin Yılmaz Özdil'e.Bende zeki bir adam sanırdım bu adamı nasıl böyle birşey yapar inanamıyorum.Topu atacak birini arıyorlardı zaten cıktı bana atın dedi.Simdi bütün ihmaller herşey unutulacak işte CeHaPe zihniyeti bu diye baslayıp gidecek.

europeanconquer
18.Mayıs.2014, 14:56
Bende Yılmaz Özdil'i zeki sanıyordum meğersem sırf muhalefetten,ironiden başka bir şey değilmiş.

Zaten çuvaldızı başkalarına batıranlara hedef gösterdi adeta.Olan ölen işçilere ve ailelere oldu.Bunun sorumluları kurtarıldı adeta hükümet tarafından.

SAİT71
18.Mayıs.2014, 17:21
Erdoğan evet yine ne yaptı etti katakulli ile olayı hiç bir şey yokmuşçasına o kadar insanın ölümünü kadere, fıtrata bağladı ve buna inanan zatlarda oldu. Evet ülkede kendisine tapan bir çok kesimi inandırdı bu hurafeye, ancak yukarıda Allah var, bunların hesabı elbette sorulacaktır. O sebeple şahsen bu masallara, inanmadığım gibi Rabbim'e tevekkül ile bu olayların hesabını sorması içinde dua ediyorum. Erdoğan bu yaptıklarının hesabını dilerim bu dünyada herkesin gözü önünde versin. Hani eceli gelir, hesabı öbür tarafa kalır o zaman onun için bence bu daha iyi olur.

davidvilla
19.Mayıs.2014, 01:07
Devlet daha ne yapsın? Bolgeye bir sürü imam yollamislar işte. Girise de duvar ormusler hani yanlislikla giren fln olur maden çöker diye. Ayrica provokatorler ve hirsizlar fln girip talan etmesin diye bolgeyi de polis kontrolune almislar e hayat da devam ediyor sonucta bir nikah tarihi verilmisse o nikah kıyılir.
Koskoca bakan da kumanya yiyecek degil ya tabi ki ascilarini getirecek daha ne yapsin o adamcagiz olaylarin basindan beri bolgede herseyi kontrol altina aldi birinci agizdan bize rakamları verdi tahminlerde bulunup icimizi rahatlatti.
Daha ne istiyorsunuz devletten ve hukumetten?

footballer33
19.Mayıs.2014, 02:25
Devlet daha ne yapsın? Bolgeye bir sürü imam yollamislar işte. Girise de duvar ormusler hani yanlislikla giren fln olur maden çöker diye. Ayrica provokatorler ve hirsizlar fln girip talan etmesin diye bolgeyi de polis kontrolune almislar e hayat da devam ediyor sonucta bir nikah tarihi verilmisse o nikah kıyılir.
Koskoca bakan da kumanya yiyecek degil ya tabi ki ascilarini getirecek daha ne yapsin o adamcagiz olaylarin basindan beri bolgede herseyi kontrol altina aldi birinci agizdan bize rakamları verdi tahminlerde bulunup icimizi rahatlatti.
Daha ne istiyorsunuz devletten ve hukumetten?
Bu durumun 2 sebebi var bence:

1- İçeride kalan cansız bedenlere ulaşılmasının engellenmesi ve ortalığı yatıştırmak (Hatırlayın, Taner Yıldız en fazla 302 ölü çıkar diyordu ve 301. ölü çıkarıldığında kimse kalmadı, bitti demişlerdi.),
2- Tekrardan, yanan kömür falan olursa bunun havasız kalıp sönmesini sağlamak.

davidvilla
19.Mayıs.2014, 10:57
Türkiye'de hangi felaket iktidari zayiflatmis? Hiçbir şey olmadan yollarina devam ederler. Bal gibi de cb adayi olur hatta kazanır bile. Sonra ozdile kiziyorsunuz. Ben gunahim kadar sevmem kendisini fakat cok dogru yerden görmüş. Biz (akp karsitlari) herkesi uyardik bu adamlarin dinle falan alakası yok bakara makara onlar icin. Adamlarin dini imani para hemde illegal para rusvet vergi kacirma hem de uluslararası bazda. Isci guvenligi fln kim dusunur. Adamlarin umuru degil. En cok oy aldığı kesim en cok zarar goren kesim. Biz yine bir türlü idare ederiz. Fakat bu ve bunlar gibi adamlar orada olduğu surece daha cok canlar yanar. Ve k.bakmayin ama turk milleti olarak siz bu adamlari sectiniz sonuclarina da katlaniyorsunuz.

Ralph
19.Mayıs.2014, 14:17
Başbakan Yılmaz Özdil'i "kov" talimatı verdi konuşmasında. Bakalım neler olacak.

attirson
19.Mayıs.2014, 14:25
Aydın Doğan tınmıyor artık Tayyip'i tokat olayını yayınlayan gazeteler hep onundu. (Sözcü , sol vb. Saymıyorum) Yılmaz Özdil 'i kovacak olsa coktan kovmuştu.Yılmaz Özdil'de halk Tv'ye bağlandığında cok rahattı yazmamızı engellemek icin doğan medya grubuna yapmadıklarını bırakmıyorlar ama engelleyemeyecekler dedi.

SAİT71
19.Mayıs.2014, 14:37
Yılmaz Özdil – Taşeron

Soma’da bildim bileli maden var, Soma bildim bileli DSP’liydi, CHP’liydi, taşeron sistemini 2004’te Türkiye Taşkömürü Kurumu’na soktular, 2004’ten beri Soma’da AKP kazanıyor.

*

Şehitleri soğuk hava deposuna kavun gibi istifledikleri Kırkağaç’ta, dile kolay, 35 sene boyunca Kayadipli ailesi başkanlık etti, Demirel’in kalesiydi, tarımı öldürdüler, halkı maden işçiliğine mahkûm ettiler, 2009’dan beri AKP kazanıyor.

*

İzmir Kınık’ta dolaşırken, elindeki çekirdeği yanlışlıkla yere düşürsen, ağaç çıkar, öylesine mümbittir toprakları ama, ekiyorsun para etmiyor, elde avuçta tek geçim kaynağı kaldı, 25 kilometre ötedeki Soma… Ve, Kınık’ta 30 Mart’ta AKP kazandı.

*

Savaştepe’yle Soma; birine Balıkesir’in ilçesi, öbürüne Manisa’nın ilçesi diyoruz ama, aslında bitişik komşular… Savaştepe’de eskiden hayvancılık yapılırdı, artık yapılamıyor, maden işçiliğinden başka ekmek yok, 30 Mart’ta AKP kazandı.

*

AKP’nin en zayıf olduğu Ege Bölgesi’nde, ekonomisi madene mahkûm ilçeleri AKP’nin kazanması tesadüf müdür?

*

Ege’den çıkalım, Karadeniz’e uzanalım, Zonguldak Büyükşehir Belediyesi CHP’liyken, taşeron cehennemi Kozlu’yu AKP’nin kazanması da mı tesadüftür?

*

İnsanların iş bulma konusunda çaresiz, alternatifsiz bırakılması, gırtlağına kadar borca sokulması, sendikasızlaştırılıp, açgözlü kodamanların iki dudağının arasına baktırılması, taşeronlaştırılıp, köle haline getirilmesi, AKP’ye yarıyor.

*

O yüzden… Başbakan’ın yumrukladığı madenci genç, “sayın başbakanımız maalesef istemdışı tokat vurdu, şikâyetçi olmayacağım, kendisini seven biri olarak, şu anda Soma kömür işletmesinde çalışıyorsam, özelleştirmesinden dolayı, onun sayesinde çalışıyorum” demek zorunda kaldı. Başka ne desin? Ağzını açanı işten kovuyorlar, kelepçeleyip hapse tıkmaları işten bile değil.

*

Taşeron sistemi, işte budur.

*

Korku impatorluğunun ekonomi modelidir… Birbirini besler. Ne kadar korku, o kadar taşeron, ne kadar taşeron, o kadar korku’dur.

NOT…
Susalım, pısalım, yazmayalım diye iftira üstüne iftira atıyorlar, kendi söylediklerini bize mal ediyorlar, sakalından utanmayanlar tescilli yalanlarıyla kimvurduya gidelim diye hedef gösteriyorlar. Topluca cevap veriyorum… Dünya tarihi sizin kadar ahlaksız bir medya kadrosu görmedi,
biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz,
vız gelir tırıs gidersiniz.

Homer J.S
19.Mayıs.2014, 14:54
Su yilmaz ozdilden nefret ettigim kadar hicbir kose yazarindan nefret etmedim. Ideolojik olarak sifir, sirf laf kalabaligi. Bir gun de cik sokaga eylemlerin birinde gorelim seni. Biber gazini, copu hep biz yiyoruz hep biz mucadele ediyoruz. Oyle "Biz sadece zeybek oynarken diz cokeriz" demekle olmuyor.

kumbara
19.Mayıs.2014, 14:56
İktidar ne kadar iğrençse, aynı zamanda bu ulusalcılarda o derece iğrenç benim gözümde.

Bordo61Mavi
19.Mayıs.2014, 19:30
https://pbs.twimg.com/media/Bn_w-AwCMAAILQ4.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/Bn_xItvCAAAhJ8v.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/Bn_1DguCAAAAfTu.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/Bn_1-TIIYAAZuvy.jpg:large

13 yasinda babasini kaybetmis bir cocugun yuzunde ufak bir gulumsemeye sebep oldugunuz icin tessekurler.

Sadece maddi degil manevi olarakta orda destekte bulunmak cok onemliydi.

anil luque
20.Mayıs.2014, 13:10
Başbakan şu an grup toplantısında konuşuyor. Türlü türlü geveliyor ama aradan bir tanesi dikkatimi çekti. "İçeride kimse kalmadı , şehitlerimizin hepsini ailelerine teslim ettik"

Göz göre göre yalan değil de nedir bu ?

Homer J.S
23.Mayıs.2014, 01:13
Devlet terörü devam ediyor. Bugun de Uğur abimizi aldılar elimizden katil polisler, katil başbakan, katil AKP rejimi.

"Yaşattığın devlet öldürür" görüyoruz bir kez daha. Buyrun savunulacak bir şey varsa çıkın söyleyin katiller. Zira sonunuz geliyor artık, yakında konuşamayacaksınız bile.

anil luque
23.Mayıs.2014, 01:17
Devlet terörü devam ediyor. Bugun de Uğur abimizi aldılar elimizden katil polisler, katil başbakan, katil AKP rejimi.

"Yaşattığın devlet öldürür" görüyoruz bir kez daha. Buyrun savunulacak bir şey varsa çıkın söyleyin katiller. Zira sonunuz geliyor artık, yakında konuşamayacaksınız bile.

Cemevindeki cenazeye gidip , sessiz sakin durmasaymış orda Çağdaş. Adam suçlu. Evinde otursaymış yani.

attirson
23.Mayıs.2014, 01:18

''Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!''

Homer J.S
23.Mayıs.2014, 01:20
Cemevindeki cenazeye gidip , sessiz sakin durmasaymış orda Çağdaş. Adam suçlu. Evinde otursaymış yani.

Muhalif olmanın fıtratında var ne de olsa ölmek..

anil luque
23.Mayıs.2014, 01:23
He unutmadan , vali Hüseyin Avni'ye de suçu günahı olmayan birinin ölümüyle sonuçlanan günün sonucunda emniyet müdürlüğüne atandı.

İnsanlarla iyiden iyice amiyane tabirle "dalga" geçiyorlar.

anil luque
23.Mayıs.2014, 01:24
Muhalif olmanın fıtratında var ne de olsa ölmek..

Tabi tabi. Ne yapalım , işin cilvesi artık.

E.Cartman
23.Mayıs.2014, 01:25
Demeyin öyle adamlar 15bin km duble yol yaptı.

SAİT71
23.Mayıs.2014, 01:36

http://www.hurriyet.com.tr/_np/3070/23693070.jpg

Suicider
23.Mayıs.2014, 01:37
Bence bu muhabbeti başka konudan devam ettirelim daha uygun olacağını düşünüyorum.

anil luque
23.Mayıs.2014, 01:57
Bence bu muhabbeti başka konudan devam ettirelim daha uygun olacağını düşünüyorum.

Polis terörü diye konu açmamız uygun olmaz bence forumda :)

Homer J.S
23.Mayıs.2014, 14:05
Bir ölü daha varmış dün Okmeydanında.

Hırsız Tayyip Erdoğan da konuşuyor; halen daha Berkin'e terörist diyor.

davidvilla
23.Mayıs.2014, 14:39
Demeyin öyle adamlar 15bin km duble yol yaptı.

O duble yollar var ya o duble yollar..... neyse anladın sen :)

davidvilla
23.Mayıs.2014, 14:44
Bu arada artık ne desek bos. Her an her yerde hepimiz olebiliriz bu ulkede.

sarianet
23.Mayıs.2014, 16:03
Asıl katiller teröristlerle kolkola ülkeyi karıştırmak isteyenlerdir ideolojiniz gözünüzü kör etmiş ama kimseye kızmıyorum acıyorum sadece

nannar
23.Mayıs.2014, 16:50
okmeydanında suçluyu tespit edelim...

Kimler var orada ?

1- İzinsiz gösteri yapmak isteyenler
2- İzinsiz gösteriye müdahale emri alan ve havaya ateş açan polisler
3- Konuyla hiçbir alakası olmadığı halde açılan ateş sonucu kapsül ya da seken kurşunla ölen vatandaş..

Sizce hangisi suçlu? En masum olan kesinlikle ölen vatandaşımız fakat polislerin bilerek vatandaşa kurşun sıktığını iddaa eden var mı? Varsa zaten hep birlikte gidelim suç duyurusunda bulunalım. Hadi orada müdahale eden polislerin içerisinde de art niyetli olanlar var diyelim ; Ülkede dengeler bu kadar hassas ve ortam bu kadar gerginken hala sokaklarda izinsiz gösterilerle karmaşaya neden olanlar sudan çıkmış ak kaşık mı?

Somada yaşananlar konusunda fikrimi açık ve net yazdım.Bakana kadar dayanan bu sorumsuzluğun cezasını tüm yetkililer çekmeli.Burada yaşananlar kaza falan değil. Gaz alarmlarına aldırış etmeden maden ocağının işlemeye devam etmesi zaten faciaya davet çıkarmış.Sorumluları bulunup inşallah en ağız cezayı alırlar. Fakat ülkeyi kaosa sürükleyecek hareketlerden kaçınmak lazım.

anil luque
23.Mayıs.2014, 16:50
"Berkin Elvan ölmüştür , geçmiştir." - Recep Tayyip Erdoğan (2014,Türkiye)

Sözün bittiği yere kaçıncı gelişimiz bu ? Ben sayamadım da. .

attirson
23.Mayıs.2014, 16:55

Kimler var orada ?

3- Konuyla hiçbir alakası olmadığı halde açılan ateş sonucu kapsül ya da seken kurşunla ölen vatandaş..

Sizce hangisi suçlu? En masum olan kesinlikle ölen vatandaşımız fakat polislerin bilerek vatandaşa kurşun sıktığını iddaa eden var mı? Varsa zaten hep birlikte gidelim suç duyurusunda bulunalım. Hadi orada müdahale eden polislerin içerisinde de art niyetli olanlar var diyelim ; Ülkede dengeler bu kadar hassas ve ortam bu kadar gerginken hala sokaklarda izinsiz gösterilerle karmaşaya neden olanlar sudan çıkmış ak kaşık mı?

Somada yaşananlar konusunda fikrimi açık ve net yazdım.Bakana kadar dayanan bu sorumsuzluğun cezasını tüm yetkililer çekmeli.Burada yaşananlar kaza falan değil. Gaz alarmlarına aldırış etmeden maden ocağının işlemeye devam etmesi zaten faciaya davet çıkarmış.Sorumluları bulunup inşallah en ağız cezayı alırlar. Fakat ülkeyi kaosa sürükleyecek hareketlerden kaçınmak lazım.

Ben bu izinsiz gösteri olayını anlayamıyorum.Zaten zamanında ''izinli'' gösterilerde vatandaslara biber gazı , tazikli su sıkıldıgı icin bu izinsiz gösteriler arttı.Ülkeyi kaosa sürükleyenin basbakan oldugu acık.Kimse boyun egip ülke kaosa girmesin diye buna boyun egemeyecek artık.2 yıl önceki cumhuriyet bayramını hatırlayın.En kücük olay yokken insanlara saldırdı polis.Ben polisinde art niyetli oldugunu düsünüyorum içinde belki %10luk bir kısım emir kuludur.Yoksa artık poliste costu aldı gazı gidiyor.Polise verilen emir ''git orayı dagıt'' emridir.Kimse söverek sayarak milleti döv , agzının ortasına biber gazı sık , yerlerde sürükle demiyordur.

davidvilla
23.Mayıs.2014, 17:21
Biz tayyipi protesto edecektik de izin verir misiniz sayin valim?

Boyle mi alınıyor izin bilen varsa yazsın.

davidvilla
23.Mayıs.2014, 17:23
Asıl katiller teröristlerle kolkola ülkeyi karıştırmak isteyenlerdir ideolojiniz gözünüzü kör etmiş ama kimseye kızmıyorum acıyorum sadece

http://d.haberciniz.biz/other/basbakan-erdogan,-erbilde-barzani-tarafindan-karsilandi-IHA-20110329A2903179-02.jpg

di canio
23.Mayıs.2014, 17:32
Onca canın katledilmesine rağmen hala ideolojiler gözünüzü bürümüş, izinsiz gösteri, polisin kastı yok diyenler Alice'le Harikalar Diyarında yaşıyor sanırım.

Hükümetten hükümetin katliam boyutundaki müdahalelerini protesto etmek için izin istenecek ve hükümet protestosuna kraldan çok kralcı olan Vali izin verecek. Hükümeti protesto etmek için nasıl izinli gösteri yapılabilir bu ülkede bi deyiverin hele. İzinli gösteri yapmak için havaalanında başbakan karşılamak ya da başbakanın çıkarı o an kimi desteklemeyi gerektiriyorsa onun Esma-Rabia için toplanmak gerekiyor. Bu şiddetin bu hale gelmesinin nedeni iktidarın tetikçiliğini yapan polisin Gezi Parkı'nda hiçbir şiddet ve huzur bozucu taşkınlık yaşanmamasına rağmen bir sabaha karşı hayvanca müdahalesidir. Hırsızlığı, katilliği kendi eylem ve söylemleriyle ayan beyan ortada olan kişi bugün çıkmış, "ölmüştür, geçmiştir" diyebiliyor. Bu ülkenin başbakanıysa, tüm kesimlere hitap etmeli. Bu tarz sorunlarda benim de evde zor tuttuğum %50 var diyerek insanları tahrik edersen, acısı olan bir yere koruma ordusuyla gidip, korumaların ve tetikçi polislerin yetmiyormuş gibi sen ve danışmanın halkı dövmeye kalkarsa yemişim izni. Ben bu hükümeti tanımıyorum arkadaşım. Eylemleri, söylemleri sadece bir kesime yönelik olduğu, diğer kesimlere ise sakat kalmak ya da ölüm hak görüldüğü için benim hükümetim değil. Bu iktidarı savunabilenlerde vicdan var mı? Suçsuz yere (size göre iktidara tepki göstermek büyük suç olabilir ama demokrasilerde haktır) dövülen, vurulan, gözü çıkan, sakat kalan, öldürülen insanlar için hiç mi vicdanınız rahatsız değil. Hani yaradılanı severdiniz yaradandan ötürü. Ama siz yaradılanın yarattığının canını alabilecek olan sadece yaradanken, ölümlerinin emrini verenleri daha çok seviyorsunuz. Artık ülkede yeni bir terör örgütü doğdu maalesef. Hem de resmi. Lideri de "Uzun" kod adlı biri.

omersal
23.Mayıs.2014, 18:21

yorumsuz :)

Homer J.S
23.Mayıs.2014, 18:42

Bizim gözümüzü ideolojimizin kör ettiğinden çok cahillik bir kesimin gözünü kör etmiş. Siz acımaya devam edin, bizim nefretimiz o kadar büyüdü ki... Evlatlarımıza abilerimize acımayanlara biz de acımayacağız.

Homer J.S
23.Mayıs.2014, 18:48

Kimler var orada ?

Son cumlene katildim hocam sadece. Birilerini istifaya davet etmemiz bu yuzden. Basbakanin kendisi kaos zaten.

SAİT71
23.Mayıs.2014, 19:51
bu ülkede asker bile teröriste kurşun sıkamıyor burda gelmiş millet polisin tavuk öldürür gibi keyfi adam öldürüşüne her zaman oldugu gibi kılıf uydurmaya çalışıyorlar ne diyorum size asker bile dağda teröristr kafasına göre ateş edrmiyor ee siz çıkmış gösteri yapıyorlardı, elinde sapan vardı;
yok ya vallaha mı

sarianet
23.Mayıs.2014, 23:40
gösteriden anladığınız polise molotof ve el yapımı bombayla müdahaleyse
ve siz bu teröristleri savunuyorsanız ne yazarsanız yazın hainsiniz bu kadar basit
başbakana leke süreceğinizi düşündüğünüz her şeye atlıyorsunuz sağolun siz atladıkça millet daha çok sahip çıkıyor başbakanına bunu göremiyorsunuz da millete cahil diyorsunuz güzel kafa

gezide bir sürü yalanınızı ortaya koydum utanmadınız
17 aralık sürecinde berkin olayında bir sürü yalanınız ortaya çıktı utanmadınız
bu saatten sonra da utanmayacaksınız biliyorum herkes işini yapıyor

nefret söylemi yapan bazı arkadaşlar var elinizden geleni ardınıza komayın sözünüze söz eyleminize eylem bulacaksınız eski pısırık sağ kesim yok artık zaten hazmedemediğiniz de bu :)

http://d.haberciniz.biz/other/basbakan-erdogan,-erbilde-barzani-tarafindan-karsilandi-IHA-20110329A2903179-02.jpg

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/esad-hatirasi-chp.jpg

nannar
24.Mayıs.2014, 00:21
sözlerim yine yanlış anlaşıldı sanırım :) ben izinsiz göstericilerin de suçu var derken, gitsinler izin alsınlar anlamında yazmamıştım. zaten başbakan'ın da yanlış yolda oldugunu defalarca kez yazdım. bu ülkeye demirel ya da özal gibi halk öfkelendiğinde sakin kalabilecek siyasetçiler lazım. bunun herkes farkında zaten. zamanında demirel bir olaydan sonra öfeke kusan vatandaşlara yönelik "bırakın,halk öfkeli,içlerini boşaltsınlar" diyerek siyasetçi kalitesini ortaya koymuştu. fakat ahmet (yolcu) kardeşimin dediğini de atlamamak lazım. göstericiler bir polisi molotofla yakıyorlardı. bunun adı gösteri değil terör oluyor... inşallah güzel ülkem bir an önce kaliteli siyasetçilere kavuşur... özal,demirel ,erbakan,mesut yılmaz ve tansu çiller gibi isimler şu anda özellikle RTE ve Kılıçtaroğlu arasındaki seviyesiz tartışmalara ve atışmalara kolay kolay girmezdi....

omersal
24.Mayıs.2014, 00:29
@yolcu

Daha çok sahip çıkan kim ? Önceden de sahip çıkan akepeliler değil mi ? Ben hiç bunlar her şeye atlıyor bunlar hain diyip CHPli birinin AKPli olduğunu görmedim mesela , tabi akit gibi zeka yaşı 15 civarında gazeteleriniz ve okuyucularınız olunca herkesin daha çok sahip çıktığını düşünmeniz normal.

İkincisi sen diktatör pkk yanlısı bir hırsızı savunuyorken utanmıyorsan biz de hiç bir şeyden utanmayız. Gezide de Berkinde de hiç bir yalan çıkmadı birkaç şahsa ait yalanlar dışında ama sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun anlaşılan.

Üçüncüsü uzlaşmacı kesimi pısırık olarak nitelendirmen bile nasıl bir bakış açın olduğunu gösteriyor. Ayrıca sağ kesim yerine AKP kullansan daha iyi olurdu. Bir MHPli olarak rahatsız oldum , sizinki gibi bir partiyle aynı kesime koyma benim partimi

E.Cartman
24.Mayıs.2014, 00:30
gezide bir sürü yalanınızı ortaya koydum utanmadınız
17 aralık sürecinde berkin olayında bir sürü yalanınız ortaya çıktı utanmadınız
bu saatten sonra da utanmayacaksınız biliyorum herkes işini yapıyor

nefret söylemi yapan bazı arkadaşlar var elinizden geleni ardınıza komayın sözünüze söz eyleminize eylem bulacaksınız eski pısırık sağ kesim yok artık zaten hazmedemediğiniz de bu :)

Sadece bu kısmı muhattap alıyorum çünkü dediğin eylemleri desteklemiyorum o kısımla ilgili bir sorunum yok. Ancak bu kısım çok garip. O ortaya yalan diye çıkardıklarının gerçek, gerçek diye çıkardıklarının yalan olduğunu da biz defalarca kanıtladık ama sende de tık yok.

Eski pısırık sağ kesim de oldukça garip oldu aşırı sağcıların pısırık olduğu bir dönem bilmiyorum ben, maşallahları var her cinayette parmakları var. Asıl mazbut sağ kesimin de hiçbir zaman sesi çıkmadı bundan sonra da çıkmayacak çünkü ideolojinin karakteri ve yıllardır yapılanlar doğrultusunda ortada çok güzel bir biat kültürü var hitabeti iyi bilenin, her Allah peygamber diyenin peşinden gidiyorlar zaten.

Sizler sol kesime sabaha kadar nefretle saldırsanız da hakkınızı arayan, sizin yerinize isyan eden, biat etmeyen, özgürlüğü savunan yine bu kesim olacak. %50 evde tutulmaya devam etsin gazı, jopu biz yeriz, göz göre göre de ölüme gideriz. Sizler de hakkınızı aramadıkça onlarca defa ihmaller, usulsüzlükler sonucu yitip giden canlara ağlarsınız sesinizi çıkaramadan.

@nannar

Hasan hocam dediğim gibi aşırı seviyesiz bir siyaset yürüyor bir yandan da. Karikatürlerinin çizilmesine, taklitlerinin yapılmasına bile sorun çıkarıyorlar. Halbuki eskiden sırf siyasetçilerin taklitleri üzerinden yürüyen bir mizah bile mevcuttu, Demirel'in, Özal'ın, Erdal İnönü'nün falan taklitleri meşhurdur, ben bile biliyorum yahu bazılarının döneminde yaşamasam bile :D

Homer J.S
24.Mayıs.2014, 00:35

Elinizden geleni ardınıza koymayın siz :)

sarianet
24.Mayıs.2014, 01:06
@yolcu

Daha çok sahip çıkan kim ? Önceden de sahip çıkan akepeliler değil mi ? Ben hiç bunlar her şeye atlıyor bunlar hain diyip CHPli birinin AKPli olduğunu görmedim mesela , tabi akit gibi zeka yaşı 15 civarında gazeteleriniz ve okuyucularınız olunca herkesin daha çok sahip çıktığını düşünmeniz normal.

İkincisi sen diktatör pkk yanlısı bir hırsızı savunuyorken utanmıyorsan biz de hiç bir şeyden utanmayız. Gezide de Berkinde de hiç bir yalan çıkmadı birkaç şahsa ait yalanlar dışında ama sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun anlaşılan.

Üçüncüsü uzlaşmacı kesimi pısırık olarak nitelendirmen bile nasıl bir bakış açın olduğunu gösteriyor. Ayrıca sağ kesim yerine AKP kullansan daha iyi olurdu. Bir MHPli olarak rahatsız oldum , sizinki gibi bir partiyle aynı kesime koyma benim partimi

1 şahsen bu olaylar sürecinde akit vakit falan okumadım
akit babamın gazetesi değil ama sözcü solcular için neyse akit de sağcılar için o
ikisi de ideolojilerince haber yapıyor ya da senin deyiminle zeka yaşı 15

2 pkk yanlısı demek ve dikdatör demek tamamen senin hezeyanların cevap vermeye değmez çünkü ne desem fikrin değişmeyecek
gezide berkinde çıkmadı mı güldürme beni bir sürü hatta gezi konusunda liste bile yapmıştım arayıp bulabilirsin

3 MHPli birçok kesim gezicilerle aynı fikirde değil olayları desteklemiyorlar ama destekleyenler de var bu yüzden bir beis görmüyorum

Sadece bu kısmı muhattap alıyorum çünkü dediğin eylemleri desteklemiyorum o kısımla ilgili bir sorunum yok. Ancak bu kısım çok garip. O ortaya yalan diye çıkardıklarının gerçek, gerçek diye çıkardıklarının yalan olduğunu da biz defalarca kanıtladık ama sende de tık yok.

Eski pısırık sağ kesim de oldukça garip oldu aşırı sağcıların pısırık olduğu bir dönem bilmiyorum ben, maşallahları var her cinayette parmakları var. Asıl mazbut sağ kesimin de hiçbir zaman sesi çıkmadı bundan sonra da çıkmayacak çünkü ideolojinin karakteri ve yıllardır yapılanlar doğrultusunda ortada çok güzel bir biat kültürü var hitabeti iyi bilenin, her Allah peygamber diyenin peşinden gidiyorlar zaten.

Sizler sol kesime sabaha kadar nefretle saldırsanız da hakkınızı arayan, sizin yerinize isyan eden, biat etmeyen, özgürlüğü savunan yine bu kesim olacak. %50 evde tutulmaya devam etsin gazı, jopu biz yeriz, göz göre göre de ölüme gideriz. Sizler de hakkınızı aramadıkça onlarca defa ihmaller, usulsüzlükler sonucu yitip giden canlara ağlarsınız sesinizi çıkaramadan.

kanıtlar da yalan olunca tık olmaz tabi :)

bu üülkede kaç dönem biilyorsun ki neyse konuşmaya bile gerek yok
Allah peygamber diyeni destekleyecekler tabi bu ülkede sırf cuma namazında sonra dua ettikleri için gece 3 te evlerinden alınıp işkenceye çarptırılan bi dönem yaşandı kimseyi bu konuda suçlayamam bu arada CHP de son seçimde Allah peygamber dedi ama millet yemedi demekki mesele o değilmiş

son paragraf da komedi cevap vermeye değmez :)

di canio
24.Mayıs.2014, 03:28
Az önce epey uğraştım, tonla şey yazdım ama baktım çok uzun olmuş. yolcu ve onun kafasındaki AKP zihniyeti için değmez bu kadar uğraşmaya dedim sildim bir çırpıda. Hırsızı, katili savunan adama ne anlatabilirsin ki? Kızılay yöneticisinin söylemi bunların kafasına yerleşmiş. Ne diyordu; "Ya eşek gibi susup yaşarsınız, ya da defolur gidersiniz". Öldüre öldüre bitirmeye çalışsanız da ülkede yaşamak için eşek gibi susmayanlar var hala.

anil luque
24.Mayıs.2014, 11:26
Kardeşim Esad iken bir şey yok , öküz ölüp ortaklık bitince Esed.

İşler yolundayken bitsin bu sıla hasreti , işler bozulunca Pensilvanya'daki örgüt.

Milletin hassas yerinden yakalayıp şakşak toplamak için Esma da Esma , konu Berkin olunca ölmüştür gitmiştir.

Ve daha bunun gibi niceleri.

Sözüm sana _yolcu_ ;

Totalde olanların belkide %1'i bile etmeyen şu 3 cümleden ve bunlara konu olan insandan hiç mi rahatsızlık duymuyorsunuz yahu ? Nedir yani bu kadar mı aşıksınız ?

Gezi'deki yalanlar diyorsun , senin başbakanın camiye ayakkabıyla girdiler dedi ; YALAN.

Benim başörtülü bacımı dövdüler yerlerde sürüklediler dedi ; YALAN.

Bize bu yapılanlar komplo dedi , hepsini açıklayacağım dedi ; FOS ÇIKTI.

Meclise dosyalar geldi , güya bize bu yapılanlar komplo diyenler kaçacak delik aradılar.

Size bu yaşananlar 1 gram dahi rahatsızlık veriyor olsa zaten durup ne oluyor yahu dersiniz ama yok.

Gerçi yok yahu vazgeçtim siz onu da demezsiniz.

europeanconquer
24.Mayıs.2014, 11:38
İşlerine gelen bir şey var ki böyleler abi,boşverin tartışmaya değmez.

omersal
24.Mayıs.2014, 11:49
Son bir senede olanlar bir akpliye rahatsızlık vermiyorsa gerçekten düşündürücü bir durum var ortada..

di canio
24.Mayıs.2014, 12:27
Bırakın AKP'sini, CHP'sini, MHP'sini; en azından son 1 senede alenen yaşananlar, yapılanlar vicdanı olan bir insan için insanlığından utanç sebebidir. Birkaç bakanın oğluna, kendi oğluna hayırsever Reza'sına ucundan dokunulduğunda onlarca hakimin, savcının, emniyet müdürünün sürüldüğü ülkede; ben bu kadar az olduğuna inanmasam da 300 işçi madende ölüyor, tek bir sorumlu görevinden olmuyor. Nerede bu denetçiler? Onların amirleri, onlardan sorumlu bakanlar? AKP'nin mitingine zorla işçi götürdükleri için gözardı edilmiş olabilir mi tüm eksiklikler? Yoksa yine maden sahibinin hayırseverliği mi ön plana çıktı. Birilerinin koluna saatler mi takıldı yine? Onlarca gencimiz kasti bir şekilde, kimilerine göre destan yazılarak katledildi. Nerede sorumlular? Sorumlu zincirinin en alt halkası olan tetikçi polisler bile evladı katledilen ailelere pişkin pişkin gülüp tehidtler savurabiliyor mahkemede. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? "Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlar", "ülkenin büyümesinden rahatsız olanlar" diye söylemler geliştirmişsiniz nasıl olsa yiyen çıkıyor. AKP'ye dokunulunca bu devlet yıkılmayacak. Hala halk sahip çıkıyor deniyor. O halkın büyük çoğunluğu sosyal medyayı değil, neredeyse tamamı devlet gücü kullanılarak AKP'nin yalakası durumuna sokulmuş Alo Fatih medyasını takip ediyor maalesef. Devletin televizyonunu takip ediyorlar. Berkin'i terörist, gezicileri faiz lobisinin militanı, polisleri kahraman sanıyorlar.

sarianet
24.Mayıs.2014, 12:48
Az önce epey uğraştım, tonla şey yazdım ama baktım çok uzun olmuş. yolcu ve onun kafasındaki AKP zihniyeti için değmez bu kadar uğraşmaya dedim sildim bir çırpıda. Hırsızı, katili savunan adama ne anlatabilirsin ki? Kızılay yöneticisinin söylemi bunların kafasına yerleşmiş. Ne diyordu; "Ya eşek gibi susup yaşarsınız, ya da defolur gidersiniz". Öldüre öldüre bitirmeye çalışsanız da ülkede yaşamak için eşek gibi susmayanlar var hala.

teröristlerle kolkola taksimi okmeydanıı savunmuyoruz ya hırsız katil dediğiniz kişileri savunan sizsiniz ama ben yine size hakaret etmeyeceğim ki senin şuanki düştüğün zillete düşmiyim

Kardeşim Esad iken bir şey yok , öküz ölüp ortaklık bitince Esed.

İşler yolundayken bitsin bu sıla hasreti , işler bozulunca Pensilvanya'daki örgüt.

Milletin hassas yerinden yakalayıp şakşak toplamak için Esma da Esma , konu Berkin olunca ölmüştür gitmiştir.

Ve daha bunun gibi niceleri.

Sözüm sana _yolcu_ ;

Totalde olanların belkide %1'i bile etmeyen şu 3 cümleden ve bunlara konu olan insandan hiç mi rahatsızlık duymuyorsunuz yahu ? Nedir yani bu kadar mı aşıksınız ?

Gezi'deki yalanlar diyorsun , senin başbakanın camiye ayakkabıyla girdiler dedi ; YALAN.

Benim başörtülü bacımı dövdüler yerlerde sürüklediler dedi ; YALAN.

Bize bu yapılanlar komplo dedi , hepsini açıklayacağım dedi ; FOS ÇIKTI.

Meclise dosyalar geldi , güya bize bu yapılanlar komplo diyenler kaçacak delik aradılar.

Size bu yaşananlar 1 gram dahi rahatsızlık veriyor olsa zaten durup ne oluyor yahu dersiniz ama yok.

Gerçi yok yahu vazgeçtim siz onu da demezsiniz.

Kardeşim esed dedi evet
kardeş esed katil esed olmayı seçtiyse bunun suçu başbakanda değil katil esed olduktan sonra da kardeşim esed demedi başbakan ama katil esede can yoldaşı oldu sizin chpliler bu ayrıntıyı gözardı ederek her defasında kardeşim dedi yazıp duruyorlar ya hakkaten mantık fail

senin mantığınla bakalım önceden feto şimdi chp ortağı gülen hareketi hani siz de o kadar masım değilsiniz

esma ve berkin biri dhkpc teröristi diğeri darbe maduru mantıkta kıyas ilkesini biraz okumanı tavsiye ederim

Yalan diye saydıkların var ya işte o da sizin kuruntularınız

adamlar maske takmış polise molotof atıyor sapanla taş atıyor kaldırım taşı söküp atıyor el yapımı bomba atıyor ve hala siz bu teröristleri savunuyorsunuz
başbakan gitsin de ülke ne hale gelirse gelsin
he he siz hayırlı evlatsınız biz katili savunannız he :)

furkan58
24.Mayıs.2014, 13:09
esma ve berkin biri dhkpc teröristi diğeri darbe maduru mantıkta kıyas ilkesini biraz okumanı tavsiye ederim

adamlar maske takmış polise molotof atıyor sapanla taş atıyor kaldırım taşı söküp atıyor el yapımı bomba atıyor ve hala siz bu teröristleri savunuyorsunuz

Yahu çocuk 14-15 yaşında ne teröristi ne örgütü gözünüz bu kadar mı kör? Ha diyelim terörist dağdakine ateş edemiyor burda polis ufacık çocuğa sıkıyor normal karşılanıyor. Mantık mı kalmış ikiside çocuk değil mi ? Madencilerde mi teröristti onlara neden olağan şeyler dedi ? R4bia kadar ağladı mı ? Dün cemevinde öldürülen vatandaşta mı teröristti ? Onları sorgulasana birazda belki mantığın bişeyler düşünmene elverir.

Doğuda ülke elden gidiyor orda ki teröristleride senin başbakanın savunuyor biz bişey diyince aouuvv oluyor ama -kaldı ki polise taş atanı savunmuyoruz ortada bişey yokken durduk yere tomayla su atan yığınla biber gazı atan, oyuncak silahmış gibi önüne geleni vuran polisi eleştiriyoruz-

Başbakan gitsin ülkenin geleceği hali görürüz. Adam ülkeyi böldü, kendinden olmayana çapulcu,ayyaş dedi, çaldı, adam öldürttü ama hala mağdur o :(:( :( :(

europeanconquer
24.Mayıs.2014, 13:18
teröristlerle kolkola taksimi okmeydanıı savunmuyoruz ya hırsız katil dediğiniz kişileri savunan sizsiniz ama ben yine size hakaret etmeyeceğim ki senin şuanki düştüğün zillete düşmiyim

Kardeşim esed dedi evet
kardeş esed katil esed olmayı seçtiyse bunun suçu başbakanda değil katil esed olduktan sonra da kardeşim esed demedi başbakan ama katil esede can yoldaşı oldu sizin chpliler bu ayrıntıyı gözardı ederek her defasında kardeşim dedi yazıp duruyorlar ya hakkaten mantık fail

senin mantığınla bakalım önceden feto şimdi chp ortağı gülen hareketi hani siz de o kadar masım değilsiniz

Yav he hee

di canio
24.Mayıs.2014, 13:54
Tayyip Erdoğan ne yaparsa yapsın savunacak bir kitle var ve gördüğüm kadarıyla yolcu da o kitle içinde. Kendinizden olmayan ve sizin iktidarınıza tepki gösterenleri çapulcu, terörist olarak nitelemek sizin için çok kolay. Padişahınızın ağzından çıkan sizin için sorgulanamaz emir gibi.
Kendinizi sağ cenah olarak genelliyorsunuz ama sağcılar için çok hassas olan PKK ve Güneydoğu Anadolu'daki Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız organizasyonu bile sineye çekersiniz, çekeceksiniz. Yeterki Tayyip efendinize zeval gelmesin.

omersal
24.Mayıs.2014, 14:05
Kendinizi sağ cenah olarak genelliyorsunuz ama sağcılar için çok hassas olan PKK ve Güneydoğu Anadolu'daki Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız organizasyonu bile sineye çekersiniz, çekeceksiniz. Yeterki Tayyip efendinize zeval gelmesin.

Ben de bunu anlamıyorum , 'gerçek ülkücüler AKPde' diyo bazıları.. Gerçek ülkücü adam milliyetçidir , nasıl PKK anlaşmasını apo posterlerini yedirir kendine. İyi ki de kurtulmuşuz o gereksiz kitleden. MHP sola kaydı lafı var bir de , milliyetçiyiz tabi ki milliyetçi olan partiye daha yakın olacağız , bundan daha normal bir şey var mı. Napacaktık Türkiyeyi arabistana çevirmek isteyen partiye mi yakın olacaktık , Türküz biz Türk! Tabi MHPdeki yobazlar kadar CHPdeki terör yanlıları da mevcut , herkes işine geldiği kesimi genele vuruyor..

Ayrıca eski sağ-sol olaylarını hatırlatarak o olayları desteklediğini belli eden kitle , lütfen yapmayın.

Homer J.S
24.Mayıs.2014, 22:44
Almanyada konusuyor basbakan.. tam bir rezalet dinleyenlerin seviyesi

sarianet
24.Mayıs.2014, 23:44
Ciddi manada psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Bizim kuruntularımız ? dhkpc teröristi ? :zuhaha

Keşke dediğiniz gibi dikdatör olsa da gezideki okmeydanındaki vatan hainlerinin ve onlara destek verenlerin haddini bildirse

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10307425_10201256101045014_5192723673953578887_n.j pg

Homer J.S
24.Mayıs.2014, 23:50
Keşke dediğiniz gibi dikdatör olsa da gezideki okmeydanındaki vatan hainlerinin ve onlara destek verenlerin haddini bildirse

Hepimiz hainiz, öldürmekle bitmeyiz hocam. Bil bunları da yarın öbür gün iktidarınız düştüğünde özür dilemek zorunda kalacaksınız zira :)

kumbara
24.Mayıs.2014, 23:54

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10307425_10201256101045014_5192723673953578887_n.j pg

Bak bu böyle demiş şu şöyle demiş gibi fotoğraflar koyarak bir yere varılmaz. Herkes için geçerli bu.

Senin o okmeydanındaki hainler dediğin insanlar, katillerden mahallelerini koruyor. Ben kartal'da oturuyorum, burada sık sık yürüyüş olur. Fakat okmeydanında da çok bulundum, keza gazide de. nedense oradaki yürüyüşlerde hep müdahele olur, yürüyüşlere izin verilmez.

Şimdi bana şunu açıklar mısın, neden bağdat caddesinde, kartal'da,maltepe'de müdahele, hatta polis bile bulunmuyorken, okmeydanı-taksim-gazi üçlüsünde polis oluyor ?

footballer33
25.Mayıs.2014, 00:40
Cenazeye giden bir vatandaşımızın kendi cenazesi çıktı ve şu masum çocuk yetim kaldı, ne söylenir ki bunun üstüne!

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/1461874_10152482331223377_7634092669119582776_n.jp g

anil luque
25.Mayıs.2014, 00:42

bu fotoğrafı ciddi ciddi koymadın değil mi?