View Full Version : Almanya 1-0 Arjantin | DK Final
E.Cartman
10.Temmuz.2014, 16:02
http://i.imgur.com/IpcR0zL.png
europeanconquer
10.Temmuz.2014, 16:10
Arjantin kazansın istiyorum ama Almanya dağıtır.
nerazzuri
10.Temmuz.2014, 16:18
hüzünlü bir başlık oldu bu, bak duygulandım :) final yazıyor.
çok güzel bir turnuva izledik. bol pozisyonlu,bol gollü,bol süprizli. ispanya gitti önce, sonra italya,ingiltere,portekiz,rusya veda ettiler daha grup aşamasında.
kolombiya,kosta rika,şili,abd,cezayir büyük süprizlere imza attılar.
james rodrigez'i kazandık. enner valencia,navas,ochoa aklımda kalanlar. suarez'i kaybettik.
alman gücünü gördük. tarihe geçen 8 gollü yarı final izledik.
öyle böyle derken finale kadar geldik.
final için tahminim kısa ve net; arjantin kapalı, kontra futbolu oynasada almanya tarihi yarı finalden sonra kupayı almadan gitmez. almanları tebrik ediyorum şimdiden :)
Fearless Coward
10.Temmuz.2014, 16:29
Almanlar bu kadar iyiyken bırakmaz. 3-4 Tane yağlarlar gibi geliyor. Messi'ye de halk teşekkür etmeli onlara finali izlettiği için bu kadroyla final bile büyük başarı bence.
omersal
10.Temmuz.2014, 16:35
Almanya , takımların bu kadar kötü olduğu bir turnuva daha bulamazdı ve bunu iyi değerlendirdiler , burada da bırakmazlar sanırım. Keşke Brezilya'ya uyguladıkları tarifeyi burada da yapsalar ama tahminimce 2-0 , 2-1 gibi bir skorla kazanırlar.
davidvilla
10.Temmuz.2014, 17:07
Brezilya maci sizi aldatmasin almaya da harika degil. Kötü bir mac olur şanslar eşit
Bordo61Mavi
10.Temmuz.2014, 17:41
Fizigi ile dover Almanlar
Banega
10.Temmuz.2014, 17:57
Eger Arjantin Almanya karsisinda haddini bilerek oynar ve macin sonuna kadar skoru korursa, kupayi kazanma sansi olur.Messi`nin bir plase sutu isleri degistirir.
Ama Almanya agir favori.Takim gibi takim.
urwrdskkn
10.Temmuz.2014, 18:08
Arkadaşlar Adı Üstünde FİNAL BU Yani Tüm Dünya'nın İzleyeceği Bir Maç. Tamam Almanlar Ağır Favori Ancak Cidden Böyle Maçlarda Formda Olanların Bile Maçları Kötü Geçiyor.
Maça Gelecek Olursak'da 120 dk 0-0 Biter Penaltılara Kalır Maç Ama Sonrası Tam Bir Muamma.
bilmania
10.Temmuz.2014, 18:09
Arjantin savunma yaparak buralara kadar geldi. Ama Almanlar ağır favori bu maçta ve bence Almanya bu maçı kazanır.
Kryptonite
10.Temmuz.2014, 18:11
Almanlar harcar.Çok diriler zaten.Müller de gol şov yapar.
playeray
10.Temmuz.2014, 18:20
Arjantin'in gol yollarındaki etkisizliği ve Messi'nin Almanlara karşı şanssızlığı ile Almanya kazanır ama fark olmaz.
rexpo1994
10.Temmuz.2014, 18:24
Messinin kazanmasını istiyorum ama almanlar favori...
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Temmuz.2014, 18:47
benim acimdan harika bir final olacak. cocuklugumun iki ezeli rakibi yeniden bir finalde karsi karsiyalar.
boyle maclarin favorileri olmaz bence. arjantiliyim, messi ile 28 yil sonra gelen yeni bir zafere sahit olmak istiyorum.
bilmania
10.Temmuz.2014, 20:14
Ayrıca şöyle de bir şey var : ===>
===>Kosta Rika - Yunanistan penaltılarla Kosta Rika
===>Hollanda - Kosta Rika penaltılarla Hollanda
===>Arjantin - Hollanda penaltılarla Arjantin
Bu maç penaltılara kalırsa Almanya kazanmış oluyor.
SAİT71
10.Temmuz.2014, 21:07
Bu maçın adı finalse tek bir kazananı var demektir. O da turnuvaların takımı Almanya. Ben Arjantin'e %10 bile şans vermiyorum. Hatta Almanlar erken bir gol bulursa 4-5 gole kadar gidebilecek bir maç.
footballer33
10.Temmuz.2014, 23:44
Her güzel şeyin bir sonu vardır. Bu Dünya Kupası'nın da sonu geldi nihayet. Gönlüm Arjantin dese de, mantığım Almanlar kazanır kupayı diyor. Bu defa hezimet olmaz ama, hatta uzatmalara ya da penaltılara kalır bence.
antiochia
11.Temmuz.2014, 10:10
Gönlüm arjantini istiyor ama mantığım da Almanya rahat alır diyor....
BaGa TaRKaN
11.Temmuz.2014, 12:17
Messi Dünya Kupasını Alarak Misyonunu Tamamlar.
Esssteban
11.Temmuz.2014, 14:17
Almanya alır her türlü
anil luque
11.Temmuz.2014, 15:10
Sanki gruplarda Gana'dan puanı zor kapan , Cezayir'i uzatmalarda Fransa'yı ise tüm maç boyunca erken dakikalarda attığı tek golün üstüne yatarak geçen Almanya değilmiş gibi yorumlar yapılıyor. Tamam Brezilya karşısında futbol nasıl oynanır onu gösterdiler belki ama karşılarında da yediği golden sonra santra yapıp ikinci pasta topu kaybedip bir gol daha yiyen bir Brezilya vardı onu da unutmamak gerek. Brezilya futbol tarihinin en kötü maçıydı belki de. Pes'te beginner'da oynarsın ya hani kimse dokunmadan ceza sahasına kadar gelip golünü atarsın , santradan sonra rakip 2 pas yapar sonra topu kapar yine atarsın aynı öyle bir maçtı.
Şimdi ise karşılarında rakiplerine ceza sahasını yasaklayan bir Arjantin var. 2010'daki turnuvadan bu yana takım savunması bazında inanılmaz aşama kaybetmiş bir Arjantin var ve her şeyden önemlisi tarihin en büyük futbolcusu olup olmama hususunda kıyaslandığı Maradona'dan tek eksiği olan Dünya Kupası'na ilk defa bu kadar yaklaşan bir Messi gerçeği var.
Ben sanılanın aksine çok zorlu bir maç olacağı görüşündeyim ve hatta Arjantin'in kupayı alacağını düşünüyorum. Umarım da öyle olur.
SAİT71
11.Temmuz.2014, 21:16
Bana göre Arjantin'de bir çok maçta zorlandı. Özellikle İsviçre maçında. Çok abartılacak bir takım değil. Özellikle almanya gibi bir takım karşısında sadece 1-2 adamın ayağına bakan bir Arjantin...
ReaList
11.Temmuz.2014, 21:41
Şöyle düşünelim, Almanya yedeklerinde öyle oyuncular var ki Podolski, Schürrle, Götze, Draxler vs Arjantin 11'nde banko oynar? Sizce kağıt üzerinde kim favori?
Ama Messi'nin kazanmasını isterim çünkü son şansı.
sarianet
11.Temmuz.2014, 22:18
arjantin son iki üç maçta olduğu gibi top oynarsa gol bile atamaz
2-0 almanya alır bence
himone
11.Temmuz.2014, 22:44
Şöyle düşünelim, Almanya yedeklerinde öyle oyuncular var ki Podolski, Schürrle, Götze, Draxler vs Arjantin 11'nde banko oynar? Sizce kağıt üzerinde kim favori?
Ama Messi'nin kazanmasını isterim çünkü son şansı.
Bence saydığın oyuncuların hiçbirisi Arjantin 11'inde oynayamaz. Takım olarak iyi olmasa da bireysel olarak bence turnuvanın en iyi hücum hattına sahip takımı Arjantin. İleride Aguero, Messi, Di Maria ve Lavezzi dörtlüsü var. Belki dediğin oyunculardan Götze bu dörtlüye dahil olabilir. Tabi mevcut durumda Aguero ve Di Maria'nın durumlarını göz önüne alarak söylüyorsan durum değişir. Gönlümden Arjantin geçse de Almanya kazanır diyorum.
nannar
11.Temmuz.2014, 23:00
Herkes oynar , almanlar kazanır...
sarianet
11.Temmuz.2014, 23:03
Bence saydığın oyuncuların hiçbirisi Arjantin 11'inde oynayamaz. Takım olarak iyi olmasa da bireysel olarak bence turnuvanın en iyi hücum hattına sahip takımı Arjantin. İleride Aguero, Messi, Di Maria ve Lavezzi dörtlüsü var. Belki dediğin oyunculardan Götze bu dörtlüye dahil olabilir. Tabi mevcut durumda Aguero ve Di Maria'nın durumlarını göz önüne alarak söylüyorsan durum değişir. Gönlümden Arjantin geçse de Almanya kazanır diyorum.
şürle ve götze gibi iki oyuncuya arjantinin o kadar ihtiyacı var ki :)
Walter Sakana
11.Temmuz.2014, 23:21
Arjantin'in dezavantajlarına bakarsak; di Maria oynayacak mı belirsiz. Higuain'in günü gününe uymuyor, nasıl bir performans sergileyeceği belirsiz. Keza Lavezzi'nin turnuva performansı da iç açıcı değil. Fizik gücü yüksek Almanlar karşısında Messi'nin neler yapabileceği belirsiz. Kısacası gol atmak için yıldızlarının bireysel performanslarına mahkum bir takım olarak Arjantin'in işi pek kolay değil.
Normal şartlarda yani daha önceki turlarda karşılaşsalardı banko Almanya derdim. Ancak final olunca iş değişiyor, şanslar biraz daha dengeleniyor.
Almanya'nın Brezilya karşısında aldığı skor da Arjantin için avantaj oldu bence. Ortada böyle bir skor varken çok daha dikkatli, çok daha tedbirli ve çok daha hırslı bir Arjantin olacağını düşünüyorum sahada. Tabi bu yeterli olur mu orası meçhul.
Almanya kazanır diyorum ama Arjantin kazanırsa da sürpriz sayılmaz benim için.
anil luque
12.Temmuz.2014, 14:06
Şunu da unutmamak lazım. Ülke bazında dünya üzerindeki en büyük rekabet tabii ki Brezilya-Arjantin rekabeti. Arjantin'in eline ezeli rakibinin evinde dünya şampiyonu olmak gibi bir fırsat geçmişken bu fırsatı çok doğru bir motivasyon kaynağı olarak kullanırlar ve sahadaki oyunlarına da bu yansır.
@İbrahim ;
Saydığın oyunculardan hiç birini şahsen Arjantin'de ilk 11 oynatmam. Mehmet Akif'in de dediği gibi bireysel bazda bakıldığında en kaliteli hücum hattı var Arjantin'de. Almanya'nın yedek kulübesi daha güçlü dersen haklı olursun orası ayrı ancak Almanya'nın yedeklerinden kimse Arjantin 11'inde yer bulamaz kendine bence.
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Temmuz.2014, 15:13
arjantin hucumu henuz birsey gosterebilmis degil. isimler cok buyuk ama icraat yok. en cok is yapan di maria da sakat. savunmasiyla ayakta duran bir takim var. ilk golu almanya atarsa dagiliriz diyorum ben. arjantinin geriye dustugu mac olmadi. almanya one gecerse nasil reaksiyon gosterirler, soru isareti. mumkun oldugunca maci 0-0 goturmeliyiz. sansimiza bir gol bulursak da mac oyle bitebilir.
Leonadias
12.Temmuz.2014, 20:15
Almanya'nın tarihi hezimetinden sonra herkesin doğal olarak favori görmesi çok normal , benimde favori olarak gördüğüm gibi ^^ .
Fakat ben zaten Brezilya-Almanya ikilisinden birinin kazanacağı yönünde tahminler yürütüyordum.
Arjantin hucüm hattını gerçek anlamda kullanmakta zorlanıyor bunun ana nedeni " defans " yapıyor olmaları mantığa vurulduğunda hucümsal oynasalar kontrada perişan olabilecek bir takım o yüzden hak veriyorum . Ama elinde Messi , Agüero , Di Maria ve Lavezzi gibi isimleri bulundurunca bir takım insan bu takım defans yapar mı yaa :confused: diyor .
Diğer taraftan Almanya zaten kupada en ayakta gözüken takımdı fakat sempatim hiç olmadığı için onlara karşı oynayan tüm takımları destekledim. Ama ben destekledikçe adamlar finale geldi ^^
Bu sefer Almanlar'ı destekleyeceğim umarım " ARJANTİN " kazanır ^^
Ama abi bu Alman orta sahası bunlara üstünlüğü kurdu mu biter olay :icon_cool:
omersal
12.Temmuz.2014, 20:26
Aslında ben herkesin 7-1lik maç sebebiyle Almanya'yı favori gördüğünü düşünmüyorum. Mesela EURO 2012de İtalya'nın muhteşem performansından sonra favori görenler vardı ama ben İspanya'nın kazanacağına emin gibiydim. Çünkü İspanya ne kadar kötü performans gösterirse göstersin kadro yapısı itibariyle İtalya'dan çok daha sağlam ve tecrübeli bir takımdı.
Yarı finalden önce de söylemiştim , diğer 3 takımdan Almanya'yı yenebilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum diye. Çünkü Almanların nereden bakarsanız bakın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Arjantin'in iyi yönleri savunmasının sağlam olması , Messi faktörü ve hücum hattı vs. ama bu özellikler Almanya'da da fazlasıyla mevcut. Finalde daha tecrübeli , sağlam ve disiplinden kopmayan takımlar daha başarılı oluyor , şahsen ben böyle gördüm. 2002de Brezilya çok iyi oynamadan kupayı almıştı mesela vs. bir sürü örnekleri görülür tarihte. O yüzden Almanya daha ağır basıyor , çoğu kişinin de Brezilya maçından önce de sorulsa Almanya'yı favori göreceğini düşünüyorum.
Zaten ihtimallere de bakarsak Arjantin'in 90 dakikada 1den fazla gol bulacağını kimse düşünmüyordur. Arjantin'in tek şansı gol yememek ama Almanya 2-3 golle tamamlasa kimse de sürpriz oldu demez sanırım.
Leonadias
12.Temmuz.2014, 20:29
O yüzden maaşımı aldım 300 attım Almanlar'a :D
omersal
12.Temmuz.2014, 20:36
Bu sefer Almanlar'ı destekleyeceğim umarım " ARJANTİN " kazanır ^^
O yüzden maaşımı aldım 300 attım Almanlar'a :D
Vay be , Almanya kaybetsin de 300 TL sıkıntı değil diyosun demek :D
Mamadou
13.Temmuz.2014, 19:32
Almanya takım olarak çok güçlü. Adamlar turnuva boyunca maçlarda tempoyu istedikleri gibi ayarladı. Her ne kadar finali Arjantin'in kazanmasını istesem de favori Almanya. Almanya ilk golü atarsa gerisini getirir.
footballer33
13.Temmuz.2014, 22:08
Saçma sapan hakem hataları olmasın, maça Messi ve Müller gibi isimler damga vursun, zevkli bir maç olsun ve sonunda Arjantin kupayı kazansın. Beklentilerim bunlar. :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Temmuz.2014, 22:23
Arjantin
1 Sergio Romero
2 Ezequiel Garay
4 Pablo Zabaleta
6 Lucas Biglia
14 Javier Mascherano
15 Martin Demichelis
16 Marcos Rojo
8 Enzo Perez
9 Gonzalo Higuain
10 Lionel Messi
22 Ezequiel Lavezzi
Almanya
Manuel Neuer 1
Benedikt Höwedes 4
Mats Hummels 5
Philipp Lahm 16
Jerome Boateng 20
Sami Khedira 6
Bastian Schweinsteiger 7
Mesut Özil 8
Thomas Müller 13
Toni Kroos 18
Miroslav Klose 11
Namzet
13.Temmuz.2014, 22:50
Arjantin, Dünya Kupası'nı en son 1986'da Almanya'yı yenerek kazandı. Almanya da 1990'da Arjantin'i yenerek son şampiyonluğunu elde etti.
İlginç :D
egebartu
13.Temmuz.2014, 23:02
Hadi toplanın beyler :D
mayfaka
13.Temmuz.2014, 23:05
Burdayız :)
egebartu
13.Temmuz.2014, 23:09
Bu Messi tam bir yırtık uçurtma zevkli başladı maç :n:
sarianet
13.Temmuz.2014, 23:21
Higuayn naptı öyle ya
egebartu
13.Temmuz.2014, 23:31
Shürle girdi atar bitane :n:
SAİT71
13.Temmuz.2014, 23:33
direk kırmızılık hareket
himone
13.Temmuz.2014, 23:34
Höwedes bence kırmızı görmeliydi.
Fearless Coward
14.Temmuz.2014, 00:04
Higuain maç sonunda çok baş ağrıtacak gibi Almanlar 2. yarı oyuna ağırlığını koyar gibi geliyo bana.
mayfaka
14.Temmuz.2014, 00:05
Higuain Dünya Kupasının en çok ofsayta yakalanan futbolcusu olucak sanırım bu gidişle
semih99999
14.Temmuz.2014, 00:08
khedira ne kadar önemliymiş lan :D o degil sahanın zemini igrenç geldi bana arjantin net pozisyonları harcıyo çok üzülebilir bunlara
nerazzuri
14.Temmuz.2014, 00:17
yuh kere yuh!
higuain mi faul yapmış?
SAİT71
14.Temmuz.2014, 00:17
net penaltı ve kart hakem iyi değil.
semih99999
14.Temmuz.2014, 00:19
yediler bizim cüneyt bu adam mı final maçını hak etmiş :D
mayfaka
14.Temmuz.2014, 00:21
Mesut çıkmalı bence
SAİT71
14.Temmuz.2014, 00:56
Lavezzi çıkmamalıydı sakatlanmadıysa eger. Çok iyi maç oluyor arjantin in ileri hattıda defansı gibi olsa efsane bi takım olurdu. Bu arada mesut yine turkce kufretyi :D
footballer33
14.Temmuz.2014, 00:57
Tam beklediğim gibi bitti 90 dakika. Uzatmalarda golü atan kazanır kupayı; ancak bence penaltılar belirleyecek sonucu.
Leonadias
14.Temmuz.2014, 00:59
Şampiyon Alman'lar olamazsa gidiyor 300 :D
O değil de Arjantin hızlı kontralarda bu kadar başarılı olmuşken bu bencillik neyin nesidir ?
Defansı çok etkileyici yapıyorlar ama Alman'larında Kroos tarafından kaleyi tam karşıdan gördüğü şutlarda başarısız oluşu 22 futbolcununda ne kadar heyecanlı olduğunu gösteriyor.
Uzatmalarda fena başladı ^^
5267
14.Temmuz.2014, 01:26
Gooool
Mario Gotze 1-0 !
Leonadias
14.Temmuz.2014, 01:33
Seni sevmem Mario ama adamsın ! :D
Kaka Leite
14.Temmuz.2014, 01:34
Messi atar kahraman olur.
5267
14.Temmuz.2014, 01:37
Almanya kazandı...
footballer33
14.Temmuz.2014, 01:37
Arjantin'e geçmiş olsun. Messi ve arkadaşları bir daha bu kadar yaklaşamazlar kupaya bence. Almanlar hak etti ve kazandı.
Ralph
14.Temmuz.2014, 01:39
Klasik olacak ama "hakeden kazandı".
omersal
14.Temmuz.2014, 01:40
Olan Romero'ya oldu.. Dünya Kupası neymiş Rihanna kaçtı :D
sarianet
14.Temmuz.2014, 01:40
mario götse golü atar dedim attı :D
almanlar haketti biz de her dünya kupasında olduğu gibi elde çekirdek kola izledik
umarım bi sonraki turnuvaya heyecana ortak oluruz
semih99999
14.Temmuz.2014, 01:41
palacio nerden bulmuşlar almışlar hatta futbolcu yapmışlar messi sahadayken bu adamın forvet olması hakaret futbola hele o aşırtma gibi saçma sapan kaçırdı bi gol pozisyonu var evlere şenlik lan messi reyiz alamadı kupayı ona üzüldüm :uzgun: almanya euro 2008 beri bi kupayı hak etmişti tebrik ederim
egebartu
Olmadı Romeronun işi oda eşiyle yapsın öyleyse :n:
playeray
maçın hakkı penaltılardı yazık oldu
davidvilla
14.Temmuz.2014, 01:43
Messi yerine di maria olsa o kupa coktan arjantin havayollariyla hakettigi yere gidiyordu. Messi bitmistir. Buyuk futbolcu bu kadar etkisiz olamaz. Zaten hicbir zaman sorumluluk alamadi bugun de alamadi.
footballer33
14.Temmuz.2014, 01:43
Tevez varken Palacio'yu alan Arjantin hocasına selam olsun (!) diyorum son kez.
Leonadias
14.Temmuz.2014, 01:44
Rio valiside kurtuldu intihat etmekten :D
byariff
14.Temmuz.2014, 01:46
Messi topu almanyaya yolladi resmen :lol: nese basindan beri hak etmiyordu arjantin gram futbol oynamadilar , tebrikler alamanya
5267
14.Temmuz.2014, 01:49
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10393814_957909494238303_8971643521726349718_n.jpg
vivoperlei
14.Temmuz.2014, 01:49
Ben de bu macin penaltilara gitmesinin adil olmayacagini dusunuyordum. Iyi ki gitmedi. Almanlar'in yenmesine sevindim. Hak etmislerdi.
Sheriff
14.Temmuz.2014, 01:57
Gerçekten haketti mi Messi ?
davidvilla
14.Temmuz.2014, 02:02
Altin bidonu haketmisti oysaki
bilmania
14.Temmuz.2014, 02:03
Altın Eldiven Neuer'e gitti ki kesinlikle haketti.
Altın Top Messi'nin oldu ki kesinlikler haketmedi özellikle grup maçlarından sonra çok etkisizdi.
Fearless Coward
14.Temmuz.2014, 02:08
Hakeden kazandı. Arjantin'de bol bol Higuain ve Palacio'yu anar artık. Di Maria olsa en azından Messi'nin gol atma şansı artardı beceriksiz oyunculardan kurulu bir takımlar maalesef bugün de bunu gördük.
Banega
14.Temmuz.2014, 02:23
Butun sorumlulugu Messi`nin uzerine atmak zalimliktir.Almanya cok iyi tuttu Messi`yi, 4-5 adam cevresini hep kapatiyordu.Hatta Messi`yi tutmaktan bazi onemli pozisyonlar verdiler.
Palacio iyi forvet, Sabella onun hizina guvenerek oyuna aldi.Kontralarda cok hizlidir.Ama bugun cok beceriksizdi.
Higuain`in top ayagina oturmadi.Olmayinca olmuyor abi.Futbol ``an``larin oyunudur.
Almanya sonuna kadar haketti fakat finalde kesinlikle Arjantin`de mukemmeldi.Sabella`yi ayri tebrik etmek lazim.Facia bir defanstan ilerleyen turlarda saheser cikardi.
Mascherano`ya da ayri bir parantez acmak lazimdi.Muazzam oynadi tum turnuvada.
SAİT71
14.Temmuz.2014, 02:29
Arjantin çok net fırsatlar harcadı. Bence Aguero, Higuain ve Palacio 3'üde yetersizler. Messi tek başına bir şey yapamaz. Lavezzi niye çıktı çözemedim. Ancak Di Maria falan da olsaydı çok farklı olurdu. Birde kimse konuşmuyor ama net bir penaltı ve kart es geçildi. Hatta 1 tane daha Almanya'ya kırmızı kart gösterilmedi. Hakem kötüydü bugün.
Walter Sakana
14.Temmuz.2014, 03:28
Higuain`in top ayagina oturmadi.Olmayinca olmuyor abi.Futbol ``an``larin oyunudur.
Bak bundan güzel bir söz çıkar:
"tarih top ayağına oturanları yazar!" :zuhaha
Şaka bir yana, fazla kimse beğenmez belki ama benim en beğendiğim forvetlerden biridir Higuain.
Mascherano`ya da ayri bir parantez acmak lazimdi.Muazzam oynadi tum turnuvada.
Kesinlikle katılıyorum. Turnuvanın gizli kahramanıydı.
Walter Sakana
14.Temmuz.2014, 03:43
Gerçekten haketti mi Messi ?
Ödülü en az yarı finale gelmiş takımlardan birinin oyuncusuna veriyorlar diye tahmin ediyorum. Brezilya'dan aday çıkmaz. Hollanda'dan Robben ve belki van Persie olabilir. Almanya'dan Hummels, Khedira, Boateng, Lahm, Müller ve Klose adaylarım. Arjantin'den ise Demichelis, Mascherano ve Messi var. Kolombiya'dan James Rodriguez de gol krallığı kontenjanından alınabilir listeye.
Bana kalsa Mascherano'yu seçerim ama illa skora (yememeye değil atmaya) etki eden oyunculardan seçiyorlar. Bu durumda Robben, van Persie, Müller, Klose, Rodriguez ve Messi kalıyor finale. Genele baktığımızda daha çok maçta skora etki eden Messi olduğu için onu seçtiler sanırım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Temmuz.2014, 03:45
howedes kirmizi kart, higuain-neuer pozisyonu penalti kokuyor. hakem berbatti.
almanya en iyi hucum yapan, arjantin ve hollanda da en iyi defans yapan takimlar olarak akilda kalacaklar. arjantin 43+120+90+120+113 dakika gol yemedi. zorluk derecesi cok yuksek maclardi. finale kadar gelmesini defansina borclu, ozellikle maskerano kupa boyunca kusursuz oynadi. bolgesinin en iyi adamiydi bence. almanya bu gece bence vasatti, khedirasiz cok eksik kaliyorlar. kroos geriye gecince etkinligini tamamen kaybetti, mesutsa yine vasatti.
messi karsi karsiya kaldigi pozisyonu atmaliydi. sakatliktan sonra cabuklugu eskisi gibi degil. hatta cok fit oldugunu da dusunmuyorum onun, kupa genelinde cok ekonomik oynadi. buna mecbur kaldi saniyorum.
altin top odulu finale gelen arjantini onurlandirmak icin verilmis olabilir. yoksa hames uzak ara bu odulun sahibi olmayi hakketmisti. o da attigi 6 golle gol krali apoletini takmis oldu. herkes mutlu oldu :)
Leonadias
14.Temmuz.2014, 05:11
O değilde baba Higuain Neuer'e orda nasıl bir faul yaptı ,Rizzoli açıklasa ya onu :D
GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2014, 05:34
Arjantin beklediğimden çok daha fazla net pozisyon buldu ama değerlendiremediler.Gerçi Almanya'da baya fırsat harcadı ama futbolda atan kazanıyor.:)
turnuvayı kazanmayı Almanlar haketti ancak final maçında Arjantin Almanya'dan daha iyiydi keşke ortak bir pay etmenin yolu olsaydı.
ReaList
14.Temmuz.2014, 11:10
Messi'yi izlerken bunda bir şeyler diyordum hep gözüme de takılmıştı.
http://www.skorer.tv/video-izle/Messi-saglam-kustu-LxtYpJxr18ZU.html
Adam dışarıya pek yansıtmasa da ciddi enfeksiyonel hastalığı mevcut. Bu da performansına büyük etki yaptı turnuva boyunca. Buna rağmen takımını finale kadar getirmeyi başardı. Keza Agüero o da turnuva boyunca sakattı ve sıfır kattı. Messi'yi idare edebilecek Lavezzi ve Di Maria'dan da bu maçta tam olarak yararlanılmadı. Özellikle Lavezzi neden çıktı anlamadım. Sakatlıktan olsa gerek yoksa Almanya'yı ilk yarıda perişan etmişti.
Turnuva genelinde hakeden Almanya'ydı. Çevremdekilere hep Almanların kazanacağını söylüyordum ama tek maçlık performansa bakarsak bence dün Arjantin haketmişti. Hem yaptıkları savunmayla hem de kontralarıyla gerçekten maça renk kattılar. O kadar güzel savunmaya o amatör golü yemek hiç yakışmadı ama futbol bu.
antiochia
14.Temmuz.2014, 11:11
Maçın hakkı beraberlikti. Messi hayal kırıklığıydı. Agüero,Higuain vasatı bile aşamadılar. Palacio daha aşırtma yapmayı beceremiyor..
2016 ve 2018'de ispanya ve Brezilya toparlanamazsa Almanya yine alır...
omersal
14.Temmuz.2014, 11:24
Higuain'i yorumcular ve arkadaş çevrem de sürekli eziyor ama ben çok beğeniyorum açıkçası. Bence Real'den gidecekse de Benzema gitmeliydi ama bir çok yorumcudan Napoli niye bu kadar para verdi (37 mn) Higuain'e yorumu yapıldı.
Maça dönersek Arjantin şaşırttı beni. Bu kadar iyi olacaklarını düşünmüyordum. Hele ki Messi etkisizken bu kadar iyi olmaları.. Ayrıca sahanın en kötüsü tartışmasız Rizzoli'ydi. Higuain ve Müller'e faul çalması gerçekten ilginç. Skandal bir karara imza atmayayım diyerek korkak bir şekilde yönetti maçı.
SAİT71
14.Temmuz.2014, 18:37
Bence Fransa'nın yeni jenerasyonu bu Almanya'dan daha iyi olacak. 2016'da kesin favorim Fransa...
Fearless Coward
14.Temmuz.2014, 19:09
Fransa zaten Almanya gelmeseydi finale kadar gidebilirdi. Çok iyilerdi bence. 2016'da daha da sağlam bir ekiple olurlar Pogba'da daha çok tecrübe kazanmış olur. O yüzden 2016'da benim de favorim Fransa kesinlikle.