PDA

View Full Version : Feyenoord - Beşiktaş | Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu 1. Maç

ReaList
30.Temmuz.2014, 11:01
http://i.hizliresim.com/Q1ZNZy.jpg

ReaList
30.Temmuz.2014, 11:03
http://hm.cdn.md/img/haberbuyuk/f/feyenoord-rutten.jpg

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın karşılaşacağı Feyenoord'un teknik direktörü Fred Rutten, siyah-beyazlı takımı iyi analiz ettiklerini belirterek, sahalarındaki ilk maçta galip gelmek istediklerini söyledi.
Maçın oynanacağı De Kuip Stadı'nda futbolcu Jordy Clasie'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Rutten, "Beşiktaş ile aynı güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bana göre maçın favorisi yok" dedi.

Feyenoord gibi köklü bir geçmişi olan Beşiktaş'taki bazı futbolcuları iyi tanıdığını aktaran Rutten, "Hutchinson'u iyi tanıyorum, geçmişte birlikte de çalışmıştık. Beşiktaş yeni bir oyuncu da aldı. Teknik ve tecrübesi olan futbolculara sahip bir takım. Rakibimizi iyi analiz ettiğimizi, güçlü ve zayıf taraflarını iyi bildiğimizi düşünüyorum. Rakibimizin zayıf taraflarından faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

Rutten, bir soru üzerine, Türkiye liginde oynayan Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder gibi Hollandalı futbolcularla Beşiktaş hakkında görüşmediğini, siyah-beyazlı takımla ilgili sahip oldukları bilgiye güvendiklerini dile getirdi.

Başta gol yollarında etkili olan Graziano Pelle olmak üzere transfer döneminde Feyenoord'dan ayrılan dört yıldız futbolcunun gidişinin kendileri için dezavantaj olabileceğine değinen Rutten, buna karşın takımının tecrübesine ve gücüne güvendiğini kaydetti.

Yakın zamanda Danimarka'nın Bröndby takımından transfer ettikleri Khalid Boulahrouz'un tam hazır olmadığına vurgu yapan Rutten, milli oyuncunun 45 dakika oynayabilecek konumda olduğunu söyledi.

- Clasie: "Kazanmak için mücadele edeceğiz"

Hollanda Milli Takımı'nın da formasını giyen Jordy Clasie ise genç ama tecrübeli bir takım olduklarını belirterek, yarınki maçta sorun yaşamayacaklarını düşündüğünü dile getirdi.

İyi bir kadroya sahip olduklarını ve kendilerine güvendiklerinin altını çizen Clasie, rövanş maçı için korkmadığını, İstanbul'daki Beşiktaşlı taraftarlar gibi yarın kendilerini on binlerce taraftarın destekleyeceğini ifade etti.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan yeni döndüğünü bu yüzden çok az tatil yapabildiğine dikkati çeken Clasie, taraftarların kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu, yarınki maçta elinden gelenin en iyisini yapacağını aktardı.

Beşiktaş maçının hem oyuncular hem de kulüp için oldukça önemli olduğunu belirten Clasie, "Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından ve kulübün Avrupa arenasındaki geleceği için de önemli bir maç. Giden oyuncularımız var ama yeni gelenler ve kalan arkadaşlarıma güveniyorum. Sahamızdaki bu maçı kazanmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Feyenoord, basın toplantısının ardından yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı.

http://hm.cdn.md/img/haberbuyuk/s/slavenbilic-basintoplantisi-yeni.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Feyenoord ile önemli bir maç yapacaklarını belirterek, kendileri için en iyi sonucun gol yemeden gol atmak olacağını söyledi.
Maçın oynanacağı De Kuip Stadı'nda futbolcu Atiba Hutchinson?un da katıldığı basın toplantısında konuşan Bilic, sözlerine Türkçe "Tüm Türkiye?nin bayramını kutlarım" diyerek başladı.

Yarın yapılacak maçın oldukça önemli olduğuna değinen Bilic, "Favoriyiz demiyorum ama her sonuca açık bir maç olarak görüyorum" dedi.

Sahaya çıkacak kadroyla ilgili kararını verdiğini ve Veli Kavlak?ın sakatlığından dolayı oynayamayacağını hatırlatan Bilic, iyi bir kadro oluşturduklarını ve bu eşleşmenin sonucunun İstanbul?da çözüleceğini ifade etti.

"Yarın gece maç bittiğinde, bu işin burada çözülmüş olacağına pek inanmıyorum" diyen Bilic, "İyi bir sonuç nedir? Tabii ki mümkünse gol yemeden gol atabilmek ve kazanmak en iyi sonuç olur. Biz Beşiktaşız, rakibe tabii ki çok büyük bir saygımız var. Favoriyiz demiyorum ama her sonuca açık bir maç olarak görüyorum. İnanıyorum ki bu iş burada çözülmeyecek ve ikinci maça taşınacak" diye konuştu.

Beşiktaş ve Feyenoord takımlarının birbirlerine benzer çok özellikleri olduğunun altını çizen Bilic, iki takımın da sadece ülkelerinde değil Avrupa?da tanındığını söyledi.

Feyenoord ile yarın her açıdan büyük bir maça çıkacaklarına dikkati çeken Bilic, şöyle devam etti:

"Bu maç, iki kulüp için de büyük bir maç olacak. İki takım da aslında benzer deneyimleri yaşamış kulüpler. İki kulüp de sadece kendi ülkelerinde değil yurt dışında çok bilinen kulüpler. İki kulüp de son birkaç yıldır Avrupa kupaları konusunda sorunlar yaşadı ve ne yazık ki cezalar aldı. İki takım da Avrupa'da devam etme konusunda çok istekli. Feyenoord gibi biz de geçen sezondan bazı oyuncularımızı kaybettik. İki tane oldukça sıkı maç oynayacağız. Bu maçları oynamak için gerçekten sabırsızlanıyoruz. Tüm sezon bunun için çalıştık."

-"Takıma güvenim tam"

Takımına her zaman güvendiğini ve futbolcularından tek isteğinin cesur oynamaları olduğunu anlatan Bilic, Beşiktaş gibi oynadıkları takdirde iyi bir sonuç alabileceklerine inandığını kaydetti.

Feyenoord?un özellikle kanatlarının ve orta sahasının güçlü olduğunu vurgulayan Bilic, özellikle orta sahada Clasie gibi genç oyuncuların korkusuz oynamalarının kendisini endişelendirdiğini ifade etti.

Hırvat teknik adam, olası transferlerle ilgili bir soruyu cevaplandırırken, transferin erken olmasının kendileri için daha iyi olacağını söyledi.

Başkan ve yönetimin, bu çerçevede ciddi çalışma içinde olduğuna değinen Bilic, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Lige kadar zamanımız var ama bu transferler ne kadar çabuk gerçekleşirse bizim için o kadar iyi olacak. Doğrusunu söylemek gerekirse son birkaç gündür tamamen Feyenoord maçına odaklandık. Dolayısıyla bu soruyu cevaplamak için doğru isim ben değilim aslında. Bir, iki, üç, transferin sayısı kaç olur bilemem ama sonuç alacağız. Zamanında olursa daha da iyi olur."

Namzet
30.Temmuz.2014, 12:32
Beşiktaş bu maçta bence en kötü beraberlik alacaktır.

himone
30.Temmuz.2014, 12:38
Umarım gol yemeden bitirir Beşiktaş. Gerekirse savunmaya kapanılsın, Feyenord zaten birçok oyuncusunu kaybetti gaza gelmeye gerek yok. Ben beraberlik bekliyorum, gollü olması daha güzel olur.

ErsunYanal
30.Temmuz.2014, 12:46
Beşiktaş çok sağlam bir galibiyet alacaktır.

5267
30.Temmuz.2014, 13:06
Beraberlik bekliyorum.

Ralph
30.Temmuz.2014, 14:24
Veli'nin olmamasina uzuldum ben. Bu senede daha da artiracaktir veli performansini.

Falcao9
30.Temmuz.2014, 14:28
Veli niye yok? Sakat mı?

uAburak89
30.Temmuz.2014, 14:52
Hollanda takımlarına karşı galibiyeti olmayan Beşiktaş'ın deplasmanda kazanma ihtimali çok düşük bence, Feyenoord bir tane atar, üstüne yatar gibi geliyor.

Hsyn53Yvz
30.Temmuz.2014, 15:55
Sıkıcı bir maç bekliyorum. Feyenoord daha avantajlı bana göre önemli oyuncular kaybetse de.

Nedvedmania
30.Temmuz.2014, 17:51
Umarım Beşiktaş maçı kazanır ve gruplara yükselir. (Çünküüü Juventus' ile eşleşme ihtimali var. Çıkarcı Mode : ON :zuhaha )

Bordo61Mavi
30.Temmuz.2014, 19:36
Oruclu halde antremanda kalitesini belli eden Demba Ba, bayramla beraber cosar. Umarim oynatir Bilic

Sadixx
30.Temmuz.2014, 20:06
Demba ba 11 de yok diyorlar birde hangi kanal veriyor ?

Banega
30.Temmuz.2014, 20:17
Demba ba 11 de yok diyorlar birde hangi kanal veriyor ?

Digiturk`te mac.

Gecen gun Stephan De Vrij`i de Lazio`ya sattilar, cok onemli oyuncularini kaybettiler fakat altyapidan gelen harika gencleri de var.Ben Feyenord`u evinde onde gormekle beraber, Besiktas`in buradan puan cikarabilcegini de dusunuyorum.

Leonadias
30.Temmuz.2014, 20:42
Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Atiba, Necip, Frei, Oğuzhan, Olcay, Mustafa

Corpus
30.Temmuz.2014, 22:13
Pektemek! Şu adam bu sene bir yerlere gelir umarım

Namzet
30.Temmuz.2014, 22:23
Gol işte bu be!! Haydi Beşiktaş

uAburak89
30.Temmuz.2014, 22:49
Beşiktaş beklediğimden daha iyi, Feyenoord ise tam tersi. Serdar Kurtuluş sayesinde 12 kişi oynamalarına rağmen bir şey yapamadılar.

Corpus
30.Temmuz.2014, 22:52
Taraftarlar arasında kavga çıktığı söyleniyor.

Banega
30.Temmuz.2014, 22:52
Feyenoord cok dinamik bir takim ve maca da iyi basladilar.Fakat Besiktas bulabilecegi en harika zamanda golu buldu.Bu da Feyenord`un biraz daha onlemli oynamasina neden oldu.Ikinci yari Feyenord Besiktas`in daha cok ustune gelecek.Besiktas`in farki arttirma sansi da var.

Ralph
30.Temmuz.2014, 23:02
Ortasahamiz yok. Frei, ozzy, olcay sahada yok. Serdar zaten her zamanki kazma bek rolunde. Hayret ki ondeyiz.

Bu takima pismis bi sag bek ve sag acik, pismis bi amc ve bu takim tamam. Eger serdara guvenirsek lig yine yalan olur.

Ralph
30.Temmuz.2014, 23:13
Atina ve mustafa oyjuyor helal olsun ikisine

Corpus
30.Temmuz.2014, 23:16
Holosko girese etkili olabilir şuan.

Tabi ben Demba Ba' yı unuttum :n:

uAburak89
30.Temmuz.2014, 23:32
İş bitti, tur Beşiktaş'ın. Tebrikler.

Corpus
30.Temmuz.2014, 23:35
Beşiktaş, Feyenoord' un baskı yapmasına izin vermeyip, üstüne önde baskı yapıyor. Türk mantığına aykırı bir davranış. Bilic' in bunu değiştirebilmiş olması sevindirici

Namzet
30.Temmuz.2014, 23:51
Çok güzel bir skorla İstanbul'a taşıdı turu Beşiktaş..En kötü Uefa Avrupa ligine kalır ve bu sene iyi başarılar gelir umarım

Namzet
30.Temmuz.2014, 23:54
Penaltıdan attılar 1-2..

Banega
30.Temmuz.2014, 23:59
Ramon Motta`nin yaptigi hareket cok gereksizdi.

Bu arada Atiba`ya ayri bir parantez acmak lazim, muazzam bir oyuncu...

ReaList
31.Temmuz.2014, 00:00
Şu takıma Ronaldinho hiç de fena olmaz (: Tebrikler Beşiktaş. 2. Maçı keşke olimpiyatta oynamasalar şartları eşitlemeye ne gerek var? Bu arada anektod yine bir ŞL elemesinde D.Kiev'i deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor kendi evinde 2-0 yenilip elenmişti. Bu yüzden dikkat. Her şey bitmiş değil.

Ralph
31.Temmuz.2014, 00:02
Atiba ve Mustafa'yı, özellikle Atiba'yı ağzım açık izledim. %100 performans oynadı helal olsun.

GeNç KaRTaL
31.Temmuz.2014, 00:09
Motta o gereksiz penaltıyı yapmasa çok temiz bir skorla dönecektik.Ayrıca 5 dakika uzatılacak da bir şey olmamıştı ikinci yarıda.Neyse deplasmanda 2-1 galibiyet de fena değil.Tebrikler takımımıza.:k:

SAİT71
31.Temmuz.2014, 00:18
2-1 galibiyet çok güzel olmuş ancak o penaltı gereksiz olmuş. Keşke 2-0 olsaymış garanti olurmuş. Ancak yinede iş bitmiş değil kesinlikle. Riskli bir skor 2-1, fakat avantaj Beşiktaş'a geçti.

Leonadias
31.Temmuz.2014, 01:19
Guzel orandan guzel para kazandık eyvallah Beşiktaş :)

footballer33
31.Temmuz.2014, 02:08
Çok güzel bir maçtı, mücadele olağanüstüydü. Skor da bu mücadeleye yakışacaktı ki, Motta çıktı ortaya maalesef. Bir de 5 dakikalık ne oldu bu maçta onu da anlamadım. Neyse, 2-1 de iyidir. Ben beraberliğe de razıydım. Umarım 2. maçta bir kaza yaşamayız ve turu geçeriz hayırlısıyla.

GeNç KaRTaL
31.Temmuz.2014, 02:34
2014 yılında Türk takımlarının Avrupa kupalarında aldığı ilk galibiyetmiş bu.Ayrıca ilk defa bir Hollanda kulübüne karşı kazanmışız.

LaigLeNoiR
31.Temmuz.2014, 09:05
Bu takım bize İstanbul'da yemeden 2 gol atacak kapasitede değil.

75.dakikaya kadar posizyonları yoktu maçta. Gerçekten çok kötülerdi, bizde bir o kadar istekliydik.

Öte yandan maçın kahramanı da kesinlikle ATİBA'dır. Tek başına döktürdü :)

ReaList
31.Temmuz.2014, 11:18
Ayrıca eklemeyi unuttum Bilic'in Kerim Frei'yı bu sene kazanması önemli. Kerim çok yetenekli bir oyuncu ancak devamlılık şart. Gökhan Töre'nin mutlaka takıma katılması gerek. Ronaldinho keşke gelse şöyle bir hat;

Oğuzhan (Veli-Necip) - Atiba
Töre - Ronaldinho - Kerim
Demba Ba

Beşiktaş'ı uçurur. Avrupa'da büyük iş çıkarabilir bu kadro. Ligde de Fenerbahçemizle çok sağlam bir çekişme içinde olurlar.

uAburak89
31.Temmuz.2014, 11:25
Cenk Tosun, Pektemek, Demba Ba. 3 tane iyi forvetin sadece 1 tanesinin oynayacak olması bana saçma geliyor. Oğuzhan dün Serdar kadar olmasa da dökülüyordu resmen. 10 numara almak yerine sağlam bir sağ bek alıp, Atiba'nın yanında Oğuzhan ve Veli'yi değiştirerek kullanarak 4-4-2 oynasa Beşiktaş hiç fena olmaz sanki.

ReaList
31.Temmuz.2014, 11:32
Cenk Tosun, Pektemek, Demba Ba. 3 tane iyi forvetin sadece 1 tanesinin oynayacak olması bana saçma geliyor. Oğuzhan dün Serdar kadar olmasa da dökülüyordu resmen. 10 numara almak yerine sağlam bir sağ bek alıp, Atiba'nın yanında Oğuzhan ve Veli'yi değiştirerek kullanarak 4-4-2 oynasa Beşiktaş hiç fena olmaz sanki.
10 numara almamaları durumunda mevcut kadroları 4-4-2'ye uygun. Ama belli ki Bilic tek forvet oynamak ve kalabalık ortasaha ile baskılı futboldan yana. Dün bunu gördük, Oğuzhan'ın dökülmesi bu yüzdendi. Çünkü takım önde basıp rakibe nefes aldırmamak için mücadele etti. Diri olan Atiba bu yönüyle ön plana çıkarken fiziksel olarak hazır olmayan Oğuzhan döküldü. Bilic'in oyun stratejisi muazzam ancak buna uygun düzeyde fiziksel kuvveti olan oyuncularla mücadele etmesi gerekecek.

uAburak89
31.Temmuz.2014, 11:42
10 numara almamaları durumunda mevcut kadroları 4-4-2'ye uygun. Ama belli ki Bilic tek forvet oynamak ve kalabalık ortasaha ile baskılı futboldan yana. Dün bunu gördük, Oğuzhan'ın dökülmesi bu yüzdendi. Çünkü takım önde basıp rakibe nefes aldırmamak için mücadele etti. Diri olan Atiba bu yönüyle ön plana çıkarken fiziksel olarak hazır olmayan Oğuzhan döküldü. Bilic'in oyun stratejisi muazzam ancak buna uygun düzeyde fiziksel kuvveti olan oyuncularla mücadele etmesi gerekecek.

Haklısın da ismi geçen oyuncular da fiziksel açıdan çok iyi değil gibi sanki. R10 zaten gelmez haftaya futbolu bıraktığını açıklamasını bekleyenler bile var. Bitik durumda ayrıca fiziksel olarak. Peşinde koşulan Lanzini de daha çok genç. Ayrıca geleceği lig Arjantin ligi.

Ben dün maçı izlerken Bilic bu Oğuzhan böyle giderse hiç düşünmeden 4-4-2'ye döner ligin 3. - 4. haftasında diye içimden geçiriyordum, adam o kadar bile dayanamadı, 60. dakikada değiştirdi.

besiktas1903
31.Temmuz.2014, 14:19
Güzel deplasman oldu, özellikle ikinci gol geldikten sonra cosku süperdi. Dediginiz gibi Atiba orta sahada çok iyi oynadi. Yalniz 0-2 biteydi iyi olurdu

fbdevil190737
31.Temmuz.2014, 15:24
Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum . Avrupa'da alınacak her halibiyet ya da beraberlik ülke puanı açısından altın değerinde . Ayrıca Atiba geçen sezona göre çok farklı oynuyor . Kerim - Oğuzhan - Necip - Cenk - Mustafa - Ersan Gülüm gibi isimleri kazanmak Milli Takım açısından oldukça önemli . :)

SAİT71
31.Temmuz.2014, 15:46
Beşiktaş artık şu şekilde galibiyetler almalı. Özledik artık. Umarım bu sene 2 takımı da gruplarda görürüz. Her şeyi geçtim oynadığımız ligin sağlığı için takımlarımızı desteklememiz lazım. Aptalca Türk takımlarının oynadığı yabancıları destekleyerek kendi ayağımıza sıkıyoruz. Eğer zaten bir iki sıra alta kayarsak ŞL gruplarına gelecek 5-6 sene zor direk katılırız. İmkanı yok düşmememiz lazım bu sene. Pana'da BJK gibi deplasmanda oynadığı ve 0-0 berabere kaldı, elenmesi zor görünüyor. Keşke elenseler :(