PDA

View Full Version : Karabükspor - Rosenborg | UEFA 3. Eleme Turu 1. Maç

Leonadias
31.Temmuz.2014, 10:36
http://i.hizliresim.com/lBvJRX.png

http://i.hizliresim.com/V2voRn.png

Leonadias
31.Temmuz.2014, 10:41
http://www.goynem.net/wp-content/uploads/2014/07/Karab%C3%BCkspor-Rosenborg-620x330.jpg

Tarihinde ilk kez Avrupa'ya yelken açan Karabükspor, Norveç temsilcisi Rosenborg'u ağırlıyor.

Karabük’te tarihi gece... 1969 yılında iki amatör takımın birleşmesiyle kurulan ve 7 sezon Süper Lig’de mücadele eden Kırmızı-Mavililer, tarihinde ilk kez bu akşam Avrupa kupası maçına çıkacak. UEFA’nın, Sivasspor ve Eskişehirspor’a 1’er yıl men cezası vermesiyle birlikte Bursaspor’la birlikte bu hakkı kazanan Kardemir Karabükspor’un bu tarihi sınavındaki rakibi Norveç’in güçlü ekiplerinden Rosenborg. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki ilk maçına çıkacak olan temsilcimiz, deplasmandaki rövanş için avantajlı bir skor almayı hedefliyor. Tüm hazırlıklar tamamlandı, zorlu 90 dakika için geri sayım başladı. Teknik direktör Tolunay Kafkas, rakibi imha planını yaptı. Öğreniclerini bu zor sınavın ilk ayağına hazırlayan deneyimli çalıştırıcı, özellikle savunmada hata istemiyor. Saha ve seyirci avantajını sonuna kadar kullanıp, Norveç’e iyi bir sonuçla gitmeyi hedefleyen Karabükspor’un işi kolay değil... Zira Norveç’te lig devam ediyor, bu da rakibin daha hazır olduğunu gösteriyor. Ayrıca 1. turda Letonya ekibi Jelgava’yu eleyen Rosenborg, ikinci ön elemede de İrlanda temsilcisi Sligo Rovers’ı eledi.

Rövanş 7 Ağustos’ta

Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’den iki takımla karşılaşan Rosenborg, 1995 yılında sahasında Beşiktaş’ı 3-0 yenmişti, Türkiye’deki rövanşında ise Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrılmıştı. 1998 yılında sahasında Galatasaray’ı 3-0 yenen Norveç ekibi, Türkiye’deki maçı aynı skorla kaybetmişti. Daha önce temsilcilerimizle eşleşen Rosenborg’un orta saha oyuncusu Morten
Gamst Pedersen Karabük’ü yakından tanıyor. Geçtiğimiz sezon Karabükspor’a transfer edilen ve istenilen başarıyı gösteremeyen Pedersen, sezon sonunda Rosenborg’un yolunu tutmuştu. Bu rakibin bir artısı olarak göze çarpıyor. Rakip Avrupa arenasında tecrübeli ve daha hazır durumda. İşimiz zor ama imkansız değil... Artık herkes susacak, sahada 11 yürek konuşacak. Mavi Ateş, turun meşalesini Türkiye’de yakacak. 7 Ağustos’taki rövaş için Noveç’e turistik bilet alacak.

K.Karabükspor'un muhtemel ilk 11'i: Waterman, Tanju, Mabiala, Emre, İshak, Ahmet, Yiğit, Traore, Erkan, Kumbela, Viola
Rosenborg'un muhtemel ilk 11'i: Hansen, Dorsin, Reginiussen, Strandberg, Jensen, Pedersen, Riski, Selnaes, Diskerud, Mikkelsen, Söderlund
Stat: Dr.Necmettin Şeyhoğlu
Saat: 20.00
Yayın: TRTSPOR
Hakem: Libor Kovarik

ReaList
31.Temmuz.2014, 11:14
Ben elenir gözüyle bakıyorum. Anadolu takımları Avrupa kupalarında oldukça vasat. Oyuncular kadar hocalar da vasat. Yani hiç bir mantık bana Bursaspor'un yarı amatör bir takıma elenmesini açıklayamaz. Her sene bu şekil takımlara eleniyor ekipler. Son 15 yılda Denizlispor ve Gençlerbirliği dışında Avrupa'da üst turlara geçebilen Anadolu takımı yok. Bu çok ciddi bir durum. Oysa çok ciddi paralara çok ciddi kadrolar kuruluyor. Sadece oyuncularına verdikleri maaşlar, karşılaştıkları ekiplerin değerini katlar. Dün Beşiktaş, Feyenoord'u yenince şaşırıyoruz oysa şöyle bir düşünün, Demba Ba'yı Feyenoord alabilir mi? Biz böyle düşük bütçeli takımlara elenince kendimize şaşmalıyız.

Rosenborg Karabük'e göre biraz daha ciddi ve güçlü takım. Ama bu makus talihi yenebileceğimizi düşünmüyorum.

Leonadias
31.Temmuz.2014, 12:33
Karabükspor rakibinden takım değeri olarak yaklaşık nerdeyse 2 kat üstün durumda fakat olaya bir de şöyle bakmak lazım , tarihinde ilk defa Avrupa maçına çıkacak bir Anadolu kulübünün ne kadar başarılı olmasını bekleyebiliriz ? Bu takımın yerinde olması gerekenler kendilerini düşürdükleri durum yüzünden hazır halde olmayan bir Anadolu takımı boy gösteriyor tabi ben hazır olmadığına inanmıyorum onlarda Cas'tan döneceğine inanmıyorlardı her neyse, Rosenborg ülkesinde son yıllarda düşüş yaşamaya başladı ve rahat yendiği takımlara puan ve puanlar veriyorlar.
Onlarda da çalkantılar var gibi en etkili isimleri geçen sezon Karabükspor'da oynayan Pedersen buda diğer ilginç detaylardan biri.

Şanslara gelirsek ; Rosenborg Avrupa deneyimi olan bir ekip olduğu için %51 kağıt üstünde favori olabilir ama Karabükspor'un oyuncu topluluğuna ve Tolunay Kafkas gibi bir isme sonsuz güvenimden dolayı Karabükspor'un turu geçmesini bekliyorum.

Elenir veya eler ne olacağını sonuçlar gösterecek ama Karabükspor'u anlayışlı karşılamak gerek bu sezon için ilk kez katılan bir ekip ve taraftarları bile normal seyrettikleri maçın dışında hisler yaşayacak ne yaptıklarını bir süre anlamayacaklar. Destek vermeleri gerekirken ilklerin heyecanına kapılıp bunu unutabilirler.
Futbolcular da taraftarlar gibi bu heyecanı en derinden hissedecek insanlar.

Namzet
31.Temmuz.2014, 13:08
Karabükspor bence güçlü bir takım eğer iyi hazırlanmışlarsa bu maçı güzel bir şekilde bitireceklerdir...

fbdevil190737
31.Temmuz.2014, 15:27
Rosenborg fiziksel futbolu sahaya çok iyi yansıtabilen Kuzey ekiplerinden ancak eski güçlerinde olduklarını söylemek zor tabii Norveç liginin aktif olması kondisyon ve uyum açısından oldukça önemli ancak Karabükspor'un ilk Avrupa tecrübesinde ayrı bir motivasyon ile sahada olacağını düşünüyorum . Yeni transferler Kumbela ve Razack Traore'den karşılaşmada patlama yapmalarını bekliyorum .

SAİT71
31.Temmuz.2014, 15:42
Biz kendimizi çok üstün görüyoruz. 4 büyükler haricinde Avrupa'da bir yerlere gelebilecek başka bir takım yok. Bunu son yıllarda açıkça görebiliyoruz. Avrupa işi bambaşka. Artık futbol takım oyunu ve taktik üzerine kurulu. Birde fizik eklenince bizim takımların vur kır parçala oyun anlayışı işlemiyor. Bursaspor garson ahçılardan kurulu takıma nasıl elendi gördük. Karabükspor'da öyle olacak demiyorum ama işi çok zor. Ben gruplara kadar gidebileceğini sanmıyorum. Zaten Avrupa piyango gibi vurdu bunun bir kıymeti olacağını da zannetmiyorum.

Falcao9
31.Temmuz.2014, 16:03
Büyük ihtimal İshak oynamayacak.

Banega
31.Temmuz.2014, 16:28
Ulke puanlari siralamasinda cok kritik bir yerdeyiz, bu yuzden kesinlikle puan cikarmamiz lazim.Rakip daha tecrubeli fakat Karabuk`un de kaybedecek hic bir seyi yok.Butun kalbimiz onlarla...

fbdevil190737
31.Temmuz.2014, 17:18
Büyük ihtimal İshak oynamayacak.

Yüksek ihtimalle Trabzonspor ile anlaştı ancak , Karabükspor'un ilk Avrupa maçında takımın kilit oyuncularından ve sol kanat performansı maçın kaderini büyük ölçüde etkileyeceğini düşünürsek mücadelede forma giymemesi hem Karabükspor hemde İshak açısından yakışı kalmayacaktır .

Bordo61Mavi
31.Temmuz.2014, 17:57
Nedense hic sans vermiyorum Karabuke. Farka gidebilir Rosenborg.

Ulke futbolu dibe vurmusken ulke puanini kurtarmaya calisiyoruz.

VatKenAyDu
31.Temmuz.2014, 18:33
Bence Bursaspor'un elenmesinin tek sebebi, kalitesiz kadrolarıydı ve çok erken açmak zorunda kaldılar sezonu, transfer çalışmalarına devam etmeleri de bunun bir göstergesi.

Karabükspor ise bir çok takviye yaptı takımına, Rosenborg'ta eskisi gibi değil. Benim umudum var tur hakkında.

Dipnot: Denizlispor UEFA Kupası'na ilk kez katıldığında, Lorient, Sparta Prag ve Lyon'u elemişti.

Namzet
31.Temmuz.2014, 21:10
Karabükspor'un forması çok güzel

SAİT71
31.Temmuz.2014, 21:23
Karabükspor bu oyunla bu takımı biraz zor eler. Hele hele içerde işi bitirecek skoru yakalayamazsa orada çok zorlanır.

mayfaka
31.Temmuz.2014, 21:26
Karabükspor'un ikişer tane forvet ve orta saha oyuncularına ihtiyaci var burdan elenir bu kadroyla.Ligde ise gecen sene kadar varlik gosteremez

Leonadias
31.Temmuz.2014, 21:32
Bu eşleşme 3 sene önce Gaziantepspor - Legia Varşova eşleşmesine çok benziyor. Atanın tur atlayacağı gibi duruyor.

https://pbs.twimg.com/media/Bt43nnuCEAEmyEZ.jpg

Bir de yönetimin yaptığı tamamen terbiyesizlik , tarihinde ilk defa Avrupa'da maça çıkıyorsun bilet fiyatlarını şişirmişte şişirmiş , ee haliyle kimse de gelmemiş.

Namzet
31.Temmuz.2014, 21:36
Üst tribünden bahsediyorsan hayır o tribünü uefa kapatmış,kriterlere uygun değil çok dikmiş..

Leonadias
31.Temmuz.2014, 21:43
Üst tribünden bahsediyorsan hayır o tribünü uefa kapatmış,kriterlere uygun değil çok dikmiş..

Bilmiyordum öğrenmiş oldum (:

Direkten döndü off :uzgun:

Fakat böyle bilet fiyatı olmaz Bursaspor maçlarına gidiyorum en fazla Avrupa bilet fiyatı 20TL idi

Adamların fiyat bileti ;

Kuzey-Güney Kale Arkası Tribün : 40 TL

Maraton Tribünü : 60 TL

Batı Kapalı Tribün : 80 TL

SAİT71
31.Temmuz.2014, 21:48
Karabükspor'un hızlı oynaması lazım. Karşısındaki rakip zaten hazır bir takım. Fizik olarak daha güçlü. Ancak adamlar deplasmanda tam işlerine gelen bir oyun ile maçı götürüyorlar. 0-0 onların çok işine yarayan bir skor. Karabük biraz hızlı oynadığı zaman 2 net fırsat buldu. Maçın ilerleyen dakikalarında ilk maçına çıkan Karabükte oyuncular dökülmeye başlarlarsa iş o zaman kötü olur. Gol atmayı bırak yiyebilirlerde. O nedenle ikinci yarının ilk 15 dakikasında mutlaka 1 gol atması lazım yoksa iş zora girecek.

Leonadias
31.Temmuz.2014, 21:58
Cihan yayındayız Cihan :n:

Namzet
31.Temmuz.2014, 21:58
Bilmiyordum öğrenmiş oldum (:

Direkten döndü off :uzgun:

Fakat böyle bilet fiyatı olmaz Bursaspor maçlarına gidiyorum en fazla Avrupa bilet fiyatı 20TL idi

Adamların fiyat bileti ;

Kuzey-Güney Kale Arkası Tribün : 40 TL

Maraton Tribünü : 60 TL

Batı Kapalı Tribün : 80 TL

Aynen biraz pahalıya da kaçmışlar daha uygun bir fiyata daha dolu tribünler olabilirdi

SAİT71
31.Temmuz.2014, 22:13
Bu Ahmet İlhan ayağına kafasına gelen topları içeri bakmadan ortalıyor, arkadaş bir içeri bak kim var kim yok öylesine içeri atıyor topu.

bilmania
31.Temmuz.2014, 23:03
İkinci yarıda çok daha iyi bir Karabükspor vardı. Pozisyon da buldu ama bitirici vuruşu yapamadı. Bir gol bulsaydı çok iyi olurdu ama olmadı. 2. maçta bu maçın ilk yarısının sonları ve 2. yarıdaki gibi oynarsa turu geçebilir ama o maçta da Rosenborg daha atak oynayacaktır. Sonuç olarak bence Karabükspor maçı haketti ama istediği golü bulamadı.

fbdevil190737
31.Temmuz.2014, 23:11
Karabükspor , Bursaspor'la karşılaştığımızda çok daha umut vaadeden bir görüntü veriyor . Özellikle ikinci yarı 60'dan sonra TrtSpor yorumcusu Karabük'ün döküleceğini düşünürken çok daha dirençli ve hırslı bir görüntü içerisine girdiler . :) Deplasmanda Rosenborg'un ağır savunmasına karşı Karabükspor'dan tur açısından umutluyum . Ayrıca Samba Sow , Erdem , Emre Güngör ve Yiğit'in performansları da etkileyici idi . Kumbela ve Traore'nin devreye girmeleri gerekiyor ikinci maçta .

Leonadias
31.Temmuz.2014, 23:29
Biz amatör takıma karşı baskı uygulayamadık, Karabükspor ise Rosenborg gibi bir takıma zaman zaman kat kat iyi oyun sergiledi , deplasman ekibi buraya beraberliği almaya gelmiş zaten ama hala oldukça şansımız var o kadar etkili değillerdi.

SAİT71
01.Ağustos.2014, 00:33
Etkili olamamaları yanıltmamalı. Adamlar zaten istediği skoru aldılar. Ben pek umutlu değilim açıkçası. Rosenborg ŞL tecrübesi olan bir takım. Kolay kolay bırakmazlar orada turu. Karabük kendi evinde golü bulmalıydı.

zemlinskis
02.Ağustos.2014, 17:45
Kardemir Karabükspor için yazdığım performans değerlendirmesi ...

http://t.co/TWUL7kwdb9