View Full Version : A Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı
hallederizBJK
30.Ağustos.2014, 20:32
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile oynanacak hazırlık maçı ve İzlanda ile oynanacak 2016 Avrupa Şampiyonası eleme karşılaşmasının aday kadrosunu belirledi.
Terim, 24 kişilik aday kadroya Süper Kupa maçında Felipe Melo ile yaşadıkları ve maç sonrası yaptığı açıklamlarla tartışmalara yol açan ve 3 maçtan men cezası alan Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel'i dahil etmedi.
İşte A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu:
KALE: Onur Kıvrak (Trabzonspor), Mert Günok (Fenerbahçe), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir)
DEFANS: Ömer Toprak (Leverkusen), Ersan Gülüm (Beşiktaş), Hakan Balta (Galatasaray), Tarık Çamdal (Eskişehir), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Caner Erkin (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray)
ORTA SAHA: Ozan Tufan (Bursaspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Selçuk İnan (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Leverkusen), Arda Turan (Atletico Madrid), Olcay Şahan (Beşiktaş), Olcan Adın (Galatasaray), Ahmet İlhan Özek (Karabükspor)
FORVET: Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Galatasaray), Mevlüt Erdinç (St. Etienne)
footballer33
30.Ağustos.2014, 20:42
Volkan Babacan yerine Tolga, Sinan veya Cenk alınabilirdi kaleye. Onun dışında normal bir kadro. 11 de şöyle olmalı bence:
Onur
G.Gönül - Ömer (Ersan) - Semih - Caner
M.Topal
Arda - Hakan - Emre - Olcay
Burak
fbdevil190737
30.Ağustos.2014, 20:47
Çok ilginç gerçekten , Volkan Babacan , Hakan Balta , Ozan Tufan nedir ya ? Schalke 04'de her karşılaşmada 11'de görev verilen Kaan Ayhan , hazırlık kampını çok iyi geçiren Salih Uçan , Feyenoord'un 11 oyuncusu Bilal Başacıklıoğlu bunlar neden kadroya alınmaz . Fatih Terim'in yönetim anlayışı hoş değil , gidip Türkiye Ligi'ni izleyeceğine Avrupa'da ki oyuncularımızı takip etsin bu anlayışla başarı gelmez !
Corpus
30.Ağustos.2014, 21:01
Volkan Babacan yerine Tolga, Sinan veya Cenk alınabilirdi kaleye. Onun dışında normal bir kadro. 11 de şöyle olmalı bence:
Onur
G.Gönül - Ömer (Ersan) - Semih - Caner
M.Topal
Arda - Hakan - Emre - Olcay
Burak
Ortada Emre yerine Oğuzhan olabilir. Ayrıca Forvette Burak yerine kim oynarsa oynasın. Bu formuyla ilk 11 haketmiyor
footballer33
30.Ağustos.2014, 21:05
Ortada Emre yerine Oğuzhan olabilir. Ayrıca Forvette Burak yerine kim oynarsa oynasın. Bu formuyla ilk 11 haketmiyor
Oğuzhan, Emre varken tercih edilmez diye yazmadım kendisini. Burak yerine de Mevlüt ve Mustafa var seçenekler arasında. Hangisi oynasa fark etmez bana göre.
Ralph
30.Ağustos.2014, 21:06
Oğuzhan çok formsuz geldi bana. Sonradan açılır gerçi ama bu maç oynamaz kanımca.
sui generis
30.Ağustos.2014, 21:07
Stoper ikilisi kesinlikle Ersan-Ömer olmalı ama Semih-Ömer olacak.
Hakan Balta ve Selçuk gereksiz olmuş gerçekten. Selçuk 11 başlamasa bari.
Forvette de şuanki form durumlarına göre Burak son tercih olur. En azından hazırlık maçında Buraksız dener bence. Volkan Babacan da gerçekten bu seviyede mi merak ediyorum.
ek: Bir de bu Ozan sağ bek değil mi ? Yanlış hatırlamıyorsam milli takımda stoper oynadı. Şimdi de twitterdan milli takımların paylaştığı resimde DMC olarak gösterilmiş. Adam niye kendi mevkisinde düşünülmüyor merak ettim.
SAİT71
30.Ağustos.2014, 21:15
Stoper'de Ömer olacaksa Semih olmaz. Bunu defalarca yaşadık. Ersan-Ömer olabilir yada Ersan Semih olur. Ama Ömer Semih olmaz. Olmamalı. Onun dışında kadro beni ilgilendirmez skora bakarım.
Fearless Coward
31.Ağustos.2014, 00:27
İyi seçim olmuşta şu Erdem Özgenç'i bir ben mi görüyorum. Bence Hakan Balta yerine alınmalıydı. Hazırlıkta denemeler yapar hoca belki yenemeyiz ama İzlanda'yı yener bu kadro. Umarım yani bi zahmet iyi başlayalım.
BaGa TaRKaN
31.Ağustos.2014, 00:37
KALE: Onur Kıvrak (Trabzonspor), Mert Günok (Fenerbahçe), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir)
DEFANS: Ömer Toprak (Leverkusen), Ersan Gülüm (Beşiktaş), Hakan Balta (Galatasaray), Tarık Çamdal (Eskişehir), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Caner Erkin (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray)
ORTA SAHA: Ozan Tufan (Bursaspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Selçuk İnan (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Leverkusen), Arda Turan (Atletico Madrid), Olcay Şahan (Beşiktaş), Olcan Adın (Galatasaray), Ahmet İlhan Özek (Karabükspor)
FORVET: Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Galatasaray), Mevlüt Erdinç (St. Etienne)
Kırmızı ile Olan İsimlere Sizce Gerek Var mıydı?
Onun Dışında Kalanlar Doğru Tercih Ama Diğerlerinin Yerine Başka Oyuncular Çağrılmaz mıydı ?
karakartalbjkk
31.Ağustos.2014, 00:40
Arkadaşlar karşımızda Fatih hoca var, Abdullah yada Guus Hiddink yok :) o yüzden endişelenmeyelim Fatih hocanın bir bildiği vardır ki bu adamları bu maçlar için çağırdı. Ayrıca genç oyuncular birden A milli takıma sokulmaz. Hazırlık maçlarıyla ısındıra ısındıra olur ki önümüzdeki dönemler de bir kaç genç oyuncu görebiliriz de.. İnşallah maçlarımızdan alnımızın akıyla çıkar rahat bir galibiyet serisi yaparız diyorum.
fbdevil190737
31.Ağustos.2014, 01:20
Şu 11 düşünülebilir ;
Onur
Gökhan Ömer Ersan Caner
Mehmet Topal Emre
Mustafa Pektemek Hakan Arda
Mevlüt
Kaka Leite
31.Ağustos.2014, 06:39
Onun Dışında Kalanlar Doğru Tercih Ama Diğerlerinin Yerine Başka Oyuncular Çağrılmaz mıydı ?
Ahmet İlhan'ın özellikle Etienne maçındaki performansı sayesinde alındığını düşünüyorum. Yalnız durum böyle ise benim bir sitemim de Yiğit neden seçilmedi?
Etienne maçında harika işler yaptı savunma anlamında o maçlara bakıyorsak eğer onun da hevesini kırmamak gerekirdi.
Oğuzhan - Hakan ve bana göre mutlaka Salih üçlüsü her kadro seçiminde adı ilk yazılması gereken isimler olmalı.
Açıkcası yaşa pek bakmadan herkesten alınabilecek her türlü verim alınmalı.
Bilal Başacıklıoğlu kimdir abi? Bir sitem edilmiş biz mi görmedik bu kadar iyiydi de?
Seçtiyse beklesin sırasını acelesi yok. Ahmet İlhan'ın mevcut formuna bakışla ben onunla Bilal denen adam arasında seçim yapsam Ahmet İlhan'ı seçerim.
Hak eden adam kadroda olmalı. Bilal Başacıklıoğlu mudur nedir beklesin sırasını kimse forma garantisi ile seçim yapmıyor burada.
fbdevil190737
31.Ağustos.2014, 13:21
Ahmet İlhan'ın özellikle Etienne maçındaki performansı sayesinde alındığını düşünüyorum. Yalnız durum böyle ise benim bir sitemim de Yiğit neden seçilmedi?
Etienne maçında harika işler yaptı savunma anlamında o maçlara bakıyorsak eğer onun da hevesini kırmamak gerekirdi.
Oğuzhan - Hakan ve bana göre mutlaka Salih üçlüsü her kadro seçiminde adı ilk yazılması gereken isimler olmalı.
Açıkcası yaşa pek bakmadan herkesten alınabilecek her türlü verim alınmalı.
Bilal Başacıklıoğlu kimdir abi? Bir sitem edilmiş biz mi görmedik bu kadar iyiydi de?
Seçtiyse beklesin sırasını acelesi yok. Ahmet İlhan'ın mevcut formuna bakışla ben onunla Bilal denen adam arasında seçim yapsam Ahmet İlhan'ı seçerim.
Hak eden adam kadroda olmalı. Bilal Başacıklıoğlu mudur nedir beklesin sırasını kimse forma garantisi ile seçim yapmıyor burada.
İyi güzel demişsin de hep aynı oyuncular nereye kadar ? Artık uzun vadede genç oyunculara güvenme vakti gelmedi mi ? Hadi Bilal'i geçtim Kaan Ayhan hiç izlenmiyor mu ? Dediğin gibi Salih , buraya Kerim Frei , Alper gibi isimleri de yazabiliriz . Ben Hakan Balta , Emre gibi isimleri Milli Takımda görmektense bu gençlere güvenilmesini tercih ederim .
himone
31.Ağustos.2014, 14:22
Klasik Fatih Terim, her kadro zamanında gereksiz adamları göstermelik olarak Milli takıma çağırıyor. Neredeyse herkesin belirttiği kadroya alınabilecek daha iyi ve formda oyuncular vardı. Ama sahaya çıkacak 11'e gelirsek forvet kesinlikle Mustafa Pektemek, defans ikilisi de Ersan-Ömer şeklinde olmalı. Bence Ersan şu an en iyi stoperimiz, Semih oynayacaksa da Ömer'in yerine düşünülebilir, ama topu oyuna sokma özelliğinden dolayı Ömer daha önde duruyor.
balot50
31.Ağustos.2014, 14:57
Volkan Babacan yerine, Ertuğrul yada Tolga Zengin gelebilirdi.
Hakan balta yerine, Kaan Ayhan alınabilirdi.
Salih, Frei ve Alper üçlüsünden Salih+ikisinden biri gelebilirdi kanımca.
Falcao9
31.Ağustos.2014, 15:04
Bence kırmızıyla işaretlediklerimi alarak yanlış yaptı.
footballer33
31.Ağustos.2014, 15:44
Bence kırmızıyla işaretlediklerimi alarak yanlış yaptı.
Ersan ve İsmail, neye göre yanlış oluyor? Öğrenebilir miyim? Beşiktaş maçlarını takip etmemişsin sanırım. :icon_smile:
Sadixx
31.Ağustos.2014, 16:18
Belli ki abicim ahmet ilhanı pek izlememişsin. Olcan ,oğuzhan , selçuğun üst seviyesinde bir adam söyle tamam diyelim.
Falcao9
31.Ağustos.2014, 16:46
Ersan ve İsmail, neye göre yanlış oluyor? Öğrenebilir miyim? Beşiktaş maçlarını takip etmemişsin sanırım. :icon_smile:
Ersan'ın kademe bilgisinin zayıf olduğunu ve top keserken dengesiz davrandığını düşünüyorum.
İsmail geçen sezon hep sakattı, neredeyse hiç maça çıkamadı. Bu sezon Motta'yı bile kesemedi. Serdar'ın kötü olmasından dolayı 2 maç sağ bek olarak kullanıldı ve bence sağ bek olarak kötü oynadı. İsmail senelerdir sakatlıklar geçirmeseydi şuan milli takımın as sol bekiydi. Hatta ben ileride formayı da kapacağını düşünüyorum. Ama şuan da milli takımı haketmiyor. Bir sonraki kampa kadar Beşiktaş'da formayı kapar ve iyi oynarsa milli takımı haketti derim.
BaGa TaRKaN
31.Ağustos.2014, 17:02
Belli ki abicim ahmet ilhanı pek izlememişsin. Olcan ,oğuzhan , selçuğun üst seviyesinde bir adam söyle tamam diyelim.
Tam Tersi İzlediğim İçin Çıkardım
attirson
31.Ağustos.2014, 17:09
Volkan Babacan ne ayak yahu ? Hadi digerleri tartısılır da Volkan Babacan'ın cagrılması cok gereksiz ülkede bir sürü iyi kaleci varken.Ayrıca Hakan Balta , Selcuk İnan ve Oguzhan'da bana göre cagrılmasa da olurdu.Oguzhan sezona kötü basladı Selcuk'ta son zamanlarda kötü.Cagrılmamasına sasırdıklarım da Alper ve Salih.
BaGa TaRKaN
31.Ağustos.2014, 17:13
İllâki Kadro'da Volkan İsmi Olacak Arkadaşlar Yapmayın Gözünüzü Seveyim. Volkan Bizim Efsanemizdir Her Kadroda Olmalı :icon_biggrin:
Sadixx
31.Ağustos.2014, 17:37
Tam Tersi İzlediğim İçin Çıkardım
O zaman tam izlememişsin :P
footballer33
31.Ağustos.2014, 17:49
Ersan'ın kademe bilgisinin zayıf olduğunu ve top keserken dengesiz davrandığını düşünüyorum.
İsmail geçen sezon hep sakattı, neredeyse hiç maça çıkamadı. Bu sezon Motta'yı bile kesemedi. Serdar'ın kötü olmasından dolayı 2 maç sağ bek olarak kullanıldı ve bence sağ bek olarak kötü oynadı. İsmail senelerdir sakatlıklar geçirmeseydi şuan milli takımın as sol bekiydi. Hatta ben ileride formayı da kapacağını düşünüyorum. Ama şuan da milli takımı haketmiyor. Bir sonraki kampa kadar Beşiktaş'da formayı kapar ve iyi oynarsa milli takımı haketti derim.
Söylediklerinde haklılık payı var; ancak eldeki malzemeler de bunlar ve Ersan ile İsmail eldeki malzemeler arasında milli takım seviyesinde bence.
Ömer ve Semih'ten sonra 3. bir stoper aklıma gelmiyor benim mesela. Egemen sakat, G.Zan zaten bitmiş, okeye dönüyor. Başka kim var? Ahmet Çalık gibi gençleri söylersen onlar şu an U-21'e veya Ümit Millilere alınıyor. A Milli seviyesinde değiller.
İsmail konusunda da sakatlığı için yazdıkların doğru; fakat Caner'in arkasında ilk sırada gelmesi gereken isimdir İsmail. Sinan Bolat, Cenk Gönen ya da Tolga Zengin dururken Volkan Babacan'ın neden milli takıma alındığını eleştirebiliriz; ama İsmail'in neden alındığını eleştirmek için elimizde ondan daha iyisinin olması gerekiyor. Şu aşamada da öyle birisi yok. Kaldı ki, İsmail bu seneye iyi başladı bence. Form tuttukça daha da iyi olacaktır.
Leonadias
31.Ağustos.2014, 17:54
Olcay Şahan'ı son dönemde dört gözle izliyorum ve defansif özellikleri ilk geldiği günden şu güne iyice zayıfladı kendini salmaya başladı paranın sıcaklığını hissediyor belli ki o yüzden ders verilmesi için alınmaması doğru seçim olurdu.
Ozan Tufan'a gelirsek kadroda bir tane Bursaspor'lu var onuda yemeyin bırakın seçsin çocuğu oynatsın :D hem oynayabileceği 3-4 mevki varken iyi alternatif olur .
Kaleye genç almıcan abi tecrübeli olcak Mert yedekten sıyrılsın sonra seç Tolga'yı alsana sen adam hakkını veriyor.
byariff
01.Eylül.2014, 14:00
Tolga sakat degilse alinmaliydi mert gunok kim yahu ? tolga kadar macmi yapmis
ayrica burhan eserin hakki yeniliyor bence sirf diyarbakirli diye geçen yildir yukselen performansi var + geénki mactada baya iyiydi. + mustafa yumlu.
davidvilla
01.Eylül.2014, 14:38
yine bazı yanaşmalar seçilmiş bakıyorum da.
valla ben milli takımı bıraktığımı açıklıyorum :D
artık yunanistan milli takımını tutacağım. onun da aday kadrosunu açıklarsanız sevinirim :)
ReaList
01.Eylül.2014, 14:41
Hakan Çalhanoğlu + 10 oyuncuyla beraber iyi bir takım kurabiliriz. Hakan'ı iyi kullanmak gerek.
Falcao9
01.Eylül.2014, 14:55
Söylediklerinde haklılık payı var; ancak eldeki malzemeler de bunlar ve Ersan ile İsmail eldeki malzemeler arasında milli takım seviyesinde bence.
Ömer ve Semih'ten sonra 3. bir stoper aklıma gelmiyor benim mesela. Egemen sakat, G.Zan zaten bitmiş, okeye dönüyor. Başka kim var? Ahmet Çalık gibi gençleri söylersen onlar şu an U-21'e veya Ümit Millilere alınıyor. A Milli seviyesinde değiller.
İsmail konusunda da sakatlığı için yazdıkların doğru; fakat Caner'in arkasında ilk sırada gelmesi gereken isimdir İsmail. Sinan Bolat, Cenk Gönen ya da Tolga Zengin dururken Volkan Babacan'ın neden milli takıma alındığını eleştirebiliriz; ama İsmail'in neden alındığını eleştirmek için elimizde ondan daha iyisinin olması gerekiyor. Şu aşamada da öyle birisi yok. Kaldı ki, İsmail bu seneye iyi başladı bence. Form tuttukça daha da iyi olacaktır.
Bence Mustafa Yumlu, Serdar Aziz, Uğur Demirok, Kaan Ayhan milli takım seviyesinde oyuncular.
İsmail konusunda dediğim gibi yeteneği, potansiyeli tartışılmaz. Ama şuan ki form durumuyla milli takımı haketmiyordu. Son kampların hepsine çağırdı İshak'ı çağırmalıydı. Belki de Trabzonspor'un resmi siteden yaptığı açıklamadan dolayı almamıştır Fatih Hoca.
Falcao9
01.Eylül.2014, 15:02
Olcay Şahan'ı son dönemde dört gözle izliyorum ve defansif özellikleri ilk geldiği günden şu güne iyice zayıfladı kendini salmaya başladı paranın sıcaklığını hissediyor belli ki o yüzden ders verilmesi için alınmaması doğru seçim olurdu.
Ozan Tufan'a gelirsek kadroda bir tane Bursaspor'lu var onuda yemeyin bırakın seçsin çocuğu oynatsın :D hem oynayabileceği 3-4 mevki varken iyi alternatif olur .
Kaleye genç almıcan abi tecrübeli olcak Mert yedekten sıyrılsın sonra seç Tolga'yı alsana sen adam hakkını veriyor.
Bursaspor'dan çağırılması gereken Şener, Serdar Aziz var ama hiç çağrılmıyorlar.
Diyelim ki takıma bir tane genç oyuncu çağırmak istiyor. O zaman milli takımı Ozan'dan daha çok hakeden Kaan Ayhan var, bu genç yaşında dünyanın en büyük takımlarından teklif alan, süper ligin en genç golcüsü olan Enes Ünal var.
Tolga sakatmış galiba, ondan çağırmamış. Ama milli takımı Volkan Babacan'dan, Mert Günok'dan daha çok hakedenler var. Geçen sezonun sonlarına doğru formayı kapan, iyi bir kamp geçirmiş, sezona iyi başlamış, formda olan Bursaspor'lu Hakan var. Geçen sezon çok iyi bir sezon geçirmiş Gökhan Değirmenci var.
Leonadias
01.Eylül.2014, 15:16
Bizde Hakan diye biri yok Harun'dur o.
Enes Ünal demişsin 2 gol attı kral olmadı bu çocuk abartmayın iki çalım atamıyor daha fos oldu çıktı para gözüne hoş gelmeye başladı abilerine ayak uyduruyor.Potansiyeli var ama bu sezon bu takımın yedeği olamayacağını gösteriyor.Güç desen güç yok.
Şener demişsin bu Şener'de ne buluyorsunuz siz ? Defans sıfır adamda sıfır, ortaları rastgele.
Boş adam boş satılsın diye dualar ettim güzelim paraları verdiler satmadılar , yediğimiz ilk golde boşa kafa atan adam daha ne olsun.
Serdar Aziz'i artık biriniz alın bizden 5'e de kurtulalım dengesizin önde gideni yapmayın Allah aşkına saydıkların Ozan'ın bir tek parmağı olamaz Galatasaray maçında pozisyonlara bu 18 yaşında çocuk sayesinde girdik çıkarılan toplar bunun sayesinde .
Ozan'dan başkası haketmiyor şu an bizim takımda.
davidvilla
01.Eylül.2014, 15:26
ozan ve hakan ç. türk milli takımının bariz en iyi genç oyuncuları.
Falcao9
01.Eylül.2014, 15:39
Bizde Hakan diye biri yok Harun'dur o.
Enes Ünal demişsin 2 gol attı kral olmadı bu çocuk abartmayın iki çalım atamıyor daha fos oldu çıktı para gözüne hoş gelmeye başladı abilerine ayak uyduruyor.Potansiyeli var ama bu sezon bu takımın yedeği olamayacağını gösteriyor.Güç desen güç yok.
Şener demişsin bu Şener'de ne buluyorsunuz siz ? Defans sıfır adamda sıfır, ortaları rastgele.
Boş adam boş satılsın diye dualar ettim güzelim paraları verdiler satmadılar , yediğimiz ilk golde boşa kafa atan adam daha ne olsun.
Serdar Aziz'i artık biriniz alın bizden 5'e de kurtulalım dengesizin önde gideni yapmayın Allah aşkına saydıkların Ozan'ın bir tek parmağı olamaz Galatasaray maçında pozisyonlara bu 18 yaşında çocuk sayesinde girdik çıkarılan toplar bunun sayesinde .
Ozan'dan başkası haketmiyor şu an bizim takımda.
Enes'den çalım atmasını bekliyorsanız sorun Enes'de değil. Enes pivot santrafor özellikleri taşıyor. Ben Enes alınsın demiyorum ama illa genç oyuncu alınacaksa bunu Enes ve Kaan hakediyor dedim. Neden hakediyor? Çünkü dünyanın büyük kulüpleri Enes'i transfer etmek istedi, süper ligin en genç golcüsü, Bursaspor alt kategorilerinde leblebi gibi atıyordu, Milli takım alt kategorilerinde leblebi gibi atıyordu, geçen sezon son dakikalarda şans bulmasına rağmen 102 dk'da 1 gol atma gibi harika bir istatistik yakalamıştı. Milli takıma illa genç oyuncu gidecekse bu Enes olmalı.
Şener çok çok çok iyi demiyoruz zaten. Defansda kademe hataları yapıyor o kadar. İyi orta açan Türk futbolcu tanımıyorum. Aşşağı yukarı Tarık'la aynı seviyenin oyuncuları ama milli takıma her zaman Tarık gitti, Şener neredeyse hiç çağrılmadı.
Ozan ise gaz ile çalışan çok koşan sıradan bir orta saha oyuncusu.
Leonadias
01.Eylül.2014, 15:42
Hocam ben sana laf anlatamam senin doğruların benimkiyle uyuşmuyor ne desem boş olcak yani , sen öyle düşünüyorsan eyvallah ne diyim.
Falcao9
01.Eylül.2014, 16:10
3 ay önce A Miili Takım futbolcusu olan Turgut Doğan Şahin, bu sezon PTT 1. Lig'de forma giyecek. Turgut Doğan Şahin, bu 3 aylık süreçte hiç bir ağır sakatlık geçirmedi.
Büyük Futbol Bilginisin Fatih Hocam (!)
Kaka Leite
01.Eylül.2014, 16:15
3 ay önce A Miili Takım futbolcusu olan Turgut Doğan Şahin, bu sezon PTT 1. Lig'de forma giyecek. Turgut Doğan Şahin, bu 3 aylık süreçte hiç bir ağır sakatlık geçirmedi.
Büyük Futbol Bilginisin Fatih Hocam (!)
Bu şimdi ne alaka ben onu çözemedim?
Fatih Terim ile bağlantısı ne yani? F. Terim müneccim mi ki o adamın 3 ay sonra ne durumda olacağını bilsin. 1 saniye sonrasının garantisi yokken bu söylediğin çok saçma geldi bana.
Tam tersine Terim şevkini kırmamak ve gösterdiği çabayı görmek adına forma vermiş o bunu farkına varamamış. Burada sorun Terim de değil her zaman olduğu gibi bizim koca kafalı oyuncularımızda.
Falcao9
01.Eylül.2014, 16:35
Bu şimdi ne alaka ben onu çözemedim?
Fatih Terim ile bağlantısı ne yani? F. Terim müneccim mi ki o adamın 3 ay sonra ne durumda olacağını bilsin. 1 saniye sonrasının garantisi yokken bu söylediğin çok saçma geldi bana.
Tam tersine Terim şevkini kırmamak ve gösterdiği çabayı görmek adına forma vermiş o bunu farkına varamamış. Burada sorun Terim de değil her zaman olduğu gibi bizim koca kafalı oyuncularımızda.
Turgut Doğan, milli takım seviyesinde değilken milli takıma çağırdı. Turgut o zaman hangi seviyedeyse şimdi de o seviyede. Milli takım seviyesiyle PTT 1. Lig seviyesi aynı mı? Bence hayır.
Leonadias
01.Eylül.2014, 18:55
Turgut Doğan, milli takım seviyesinde değilken milli takıma çağırdı. Turgut o zaman hangi seviyedeyse şimdi de o seviyede. Milli takım seviyesiyle PTT 1. Lig seviyesi aynı mı? Bence hayır.
Mesele o seviyede olmak değil görmüş ki bir ışık var çocuğu buraya çağırayım kendini buralarda oynaması için geliştirmesi adına yardımcı olayım istemiştir düz mantık. Bir kere Milli takım havası alan biri özgüveninde artış gözlenir ve daha çok çalışır.
He olmazsa zaten bir daha çağırmaz.
Seçkinn
01.Eylül.2014, 19:22
Geçen sezon bir ara form tutmuştu Turgut. Fena oynamıyordu, o ara aldı milli takıma. Sonrası olmadı zaten düştü form filan kalmadı çocukta. Daha da almaz zaten. Terim'in seçimlerini çokta onayladığımdan değil ama bu çocuğun durumunu ona mal etmemek lazım.
Bende bu Mevlüt takıntısını anlamış değilim. Beğenmediğim bir oyuncu değil ama ne bileyim başka adam mı yok diyor insan mutlaka adını görünce. FM'de bile her milli maçta soru geliyor 'Terim mevlüt'ü aldı ne diyorsunuz' diye :)
3 forvet neden onuda anlayamıyorum. 4-5 olabilir bana göre. Tamam sistem filan ama Burak ve Mustafa'ya da çarem yok siz oynayacaksınız demek gibi oluyor sanki biraz. Muhammet fena başlamadı mesela lige, düşünülemez miydi acaba?
Gncl1905
03.Eylül.2014, 22:27
Danimarka maçını izleyen yok sanırım ama tavsiye ederim; Danimarka nasıl futbol oynanır ders veriyor. Berbat oynuyoruz, daha doğrusu oynamıyoruz.
himone
03.Eylül.2014, 22:59
Bi açıp bakıyım dedim takım çok kötü. Özellikle orta saha adına hiçbir şey yok ortada. Sonradan Yunanistan - Hırvatistan maçına döndüm zaten.
CocukMenajer
03.Eylül.2014, 23:41
Volkan Babacan'ın milli takımda ne işi var şaka gibi
CocukMenajer
03.Eylül.2014, 23:56
Ozan Tufan çok güzel bir gol attı :D
Seçkinn
04.Eylül.2014, 00:04
Bir adım ilerleme yok. Şu maçı kazansan ne olur kaybetsen ne olur zaten. Emre şu takımda halen ne yapar anlamak çok zor. Kimse umutlanmasın. Olduğumuz yerdeyiz halen.
Bu arada Terim dünya kupasına bakınca oradaki çoğu takımdan iyi olduğumuzu gördük demiş. Nerede yaşıyoruz, ya bende bir anormallik var ya bu insanlarda. Ağzımı bozmak istemiyorum da az bozacağım. Ulan af edersiniz dangalak insanlar, oraya gidemediniz bile. Kimden iyisiniz neye göre karar veriyorsunuz. Okyanusya grubundan belki girersiniz şu oyunla o kupaya.
Bu arada milli takım oyuncularının yarısından fazlası oturup dünya kupasını izlememişler bile. Bir iki tanesi çıkıp ekranlarda sadece finali izledim diyebilecek kadarda ilgili futbolla. Daha da bozacağım ağzımı ama yeri değil işte.
Leonadias
04.Eylül.2014, 00:04
Ozan'a laf atanlara :)
europeanconquer
04.Eylül.2014, 00:05
Ahahhahah aslan Show Tv,FT'ye çilekli pasta almışlar :zuhaha
Redrum
04.Eylül.2014, 00:23
Bir adım ilerleme yok. Şu maçı kazansan ne olur kaybetsen ne olur zaten. Emre şu takımda halen ne yapar anlamak çok zor. Kimse umutlanmasın. Olduğumuz yerdeyiz halen.
Bu arada Terim dünya kupasına bakınca oradaki çoğu takımdan iyi olduğumuzu gördük demiş. Nerede yaşıyoruz, ya bende bir anormallik var ya bu insanlarda. Ağzımı bozmak istemiyorum da az bozacağım. Ulan af edersiniz dangalak insanlar, oraya gidemediniz bile. Kimden iyisiniz neye göre karar veriyorsunuz. Okyanusya grubundan belki girersiniz şu oyunla o kupaya.
Bu arada milli takım oyuncularının yarısından fazlası oturup dünya kupasını izlememişler bile. Bir iki tanesi çıkıp ekranlarda sadece finali izledim diyebilecek kadarda ilgili futbolla. Daha da bozacağım ağzımı ama yeri değil işte.
Galatasarayliyim, Emre'den de nefret ederim. Fakat Emre Selcuk'tan da Oguzhan'dan da çok daha iyi oynuyor. İsterse 55 yasında olsun, en iyi oynayan Emre ise ilk 11 de oynar. A milli takim genç oyuncu yetiştirme yeri değil, en iyi oyuncuların oynadığı yerdir. Genç oyuncuları kulüpler yetiştirip pisirsin.
Seçkinn
04.Eylül.2014, 00:31
Galatasarayliyim, Emre'den de nefret ederim. Fakat Emre Selcuk'tan da Oguzhan'dan da çok daha iyi oynuyor. İsterse 55 yasında olsun, en iyi oynayan Emre ise ilk 11 de oynar. A milli takim genç oyuncu yetiştirme yeri değil, en iyi oyuncuların oynadığı yerdir. Genç oyuncuları kulüpler yetiştirip pisirsin.
Emre'nin oynadığı oyunla ilgili bir derdim yok. Takımdaki formundan da gayet memnunum. Milli takımda da oynasın, ihtiyaç olduğunda belki en önemli maçlarda da yer alsın. Oyuncu yetiştirsinler diyen yok zaten (yalnız ülke futbol direktörü olmasın paşanın unvanı o zaman) ama hazırlık maçlarında Emre'yi alıştırıyor muyuz deniyor muyuz nedir onu çok anlamıyorum.
Redrum
04.Eylül.2014, 00:33
Emre'nin oynadığı oyunla ilgili bir derdim yok. Takımdaki formundan da gayet memnunum. Milli takımda da oynasın, ihtiyaç olduğunda belki en önemli maçlarda da yer alsın. Oyuncu yetiştirsinler diyen yok zaten (yalnız ülke futbol direktörü olmasın paşanın unvanı o zaman) ama hazırlık maçlarında Emre'yi alıştırıyor muyuz deniyor muyuz nedir onu çok anlamıyorum.
Emre'ye kadar daha çok şey var. Mesela ahmet ilhan. Mesela volkan babacan. Hatta selçuk hangi formuyla çağrılıyor çok merak ediyorum.
Falcao9
04.Eylül.2014, 00:47
Ozan'a laf atanlara :)
Uzaktan bir gol atması iyi olduğunu mu kanıtlar?
Redrum
04.Eylül.2014, 00:49
Galatasay Bursaspor maçını izlemeni öneririm.
Falcao9
04.Eylül.2014, 00:54
Galatasay Bursaspor maçını izlemeni öneririm.
O maçı izlemedim ama başka maçlarını izlemiştim.
Seçkinn
04.Eylül.2014, 00:57
Emre yaşı dolayısıyla gözüme battı sadece. Elemelerde bir kaç maç faydası olur mutlaka, zaten normal sezon temposunda 60 dakikadan fazla oynayamıyor bu adam artık. Sürekli sakatlanıyor birde. Turnuva zamanı eğer gidebilirsek belkide bırakmış olacak futbolu.
Mesele Emre vb. konular değil zaten. Oyunda anlayışta değişim gelişim umuyor insan. Yeni oyun şekilleri bekliyor. Çok sever ve inanılmaz saygı duyarım Terim'e, duyardım. Açıkça gördüğüm şudur; Hiddink ve Avcı döneminde ne varsa sahada yine o var. Kimse kusura bakmasın.
Banega
04.Eylül.2014, 01:21
Hepinize katiliyorum arkadaslar, fakat bir umut, bu durumun sadece hazirlik maclarina ait oldugunu dusunuyorum.Yani takimi buradan degerlendirmek yersiz bana gore.Elemelerde ideal,farkli bir kadro secimi olacaktir tabiki de.
Fearless Coward
04.Eylül.2014, 04:58
Hazırlık maçında berbat bir oyunla yenmişiz yahu öpüp başımıza koyalım bu çocukları. :D Adamlar da beceriksizdi iyi top oynadılar tamam ama bitiremediler. Sezona kötü giriş yapan Selçuk bile bu maçta çabaladı ilk golü getiren isimdi yaptığı presle. Hiç sevmiyorum ama o bile bir şeyler yapmaya çalıştı bu maçta. Hazırlık maçlarında da iyi neticeler almaya başladık bu aralar. Oyunun bi önemi yok sonuca gidelim de yeterli iyi oynayıp kaybedince daha çok koyuyo. :D Arda'da girdikten sonra klasını çok belli etti Arjantin'de Messi neyse bizde de Arda o şuan ondan çok şey bekliyoruz iyi sinyaller verdi böyle devam eder umarım.
Ayrıca Terim döneminde kesinlikle çok farklı oynuyoruz yahu Ömer Toprak denen adam bile forvetteydi bugün. Her zaman ilerde basan bir takım olduk ofansif oyun oynuyoruz bu yüzden de çok açıklar verdik ama büyük takım olduğumuzu gösteriyor bu da biraz. Avcı ve Hiddink döneminde böyle değildik hep ilerde basan bir takım değildik goller de baskı sonucunda geldi farkındaysanız.
byariff
04.Eylül.2014, 05:15
ilk yari kotuydu takim 2.yari iyiydi , ama hala umut vermiyor umarim duzeliriz.
Kaka Leite
04.Eylül.2014, 07:32
Takımın kötü futbolunun temel nedeni fiziksel olarak hazır olmamaktı. Fiziksel olarak gerçekten kötü durumdayız zaten 2. yarı ipleri elimize aldık ve skor ortada.
Son gol şans işi olsa da güzel oldu. Ozan Tufan adına gayet hoş bir anı olacaktır bu umarım kendisini de geliştirir.
Arda konusunda ben herkesten bağımsızım gram beğenmiyorum. Türkiye'nin mevcut profilde en iyi oyuncusu olabilir ama halen adı anıldığı kadar iyi değil. Büyük oyuncu olduğuna lafım yok ama bunu milli takımda bana hissettiremiyor.
Bence biz onun mevkisinde sorun yaşıyoruz. Onu kullanış stilimiz biraz zayıf diye düşünüyorum. Arda'nın mevcut yeteneği ile farkını hissettirmesi lazım ama şu sistemde ben Arda'nın farkını hissedemiyoruz.
Şimdi çıkıp birileri ; Haksızlık etme Arda iyi topçu falan filan demesin benim lafım yeteneğine, topçuluğuna falan değil. Kariyeri ve oynadığı takım bile gösteriyor iyi topçu olduğunu ama bir Simeone kadar bile kendi topçumuzu tanıyamıyoruz.
Oynattığımız sistemin hatalı olduğunu düşünüyorum.
Leonadias
04.Eylül.2014, 16:59
Mesele uzaktan gol attığı falan değil benimkisi kısa bir ironi o kadar da cahil değilim futboldan anlayabiliyorum bir golle kimse kral olmuyor.
Ama oyunu izlemişsen topu farklı bölgede kapsa dahi tekrar yerine dönüyor ve top bizdeyken orta alanda rakibin pozisyonuna göre pozisyonunu ayarlayıp kendini boşa çıkartıp dar alanda topun sıkışmasını önlüyor.
Galatasaray maçında çoğu atağı kesen çoğu atağımızda da başrol oyuncusuydu.
Bu maçtada yaşına rağmen disiplinli ve heyecanını dışa yansıtmayan bir geleceği parlak isim vardı.
Sadece Trabzonspor ile oynadığımız maçlarda izlediyseniz tabii ki beğenmeyeceksiniz.
Bir sonraki karşılaşmalarda sadece Ozan'ı ve yanındakileri izlersen hocam yanındakinden farkı ne neden çok koşuyor diye sorarsan kendine anlayacaksın sadece Bursaspor'dan onun hakkettiğini.
William Rookwood
04.Eylül.2014, 17:10
Dün maç olduğunu siteye girince öğrendim. :D Çok uzun zamandır milli maçları takip etmiyorum. 2008'de oynanan futbol hariç son 6 yıldır takım hiçleri oynuyor. Ne takımı izlemek nede takip etmek zevk vermiyor artık.