PDA

View Full Version : Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti | Avrupa Şampiyonası El. - A Grubu

Kaka Leite
08.Ekim.2014, 05:29
http://i.imgur.com/vjzJSVv.png

Kaka Leite
08.Ekim.2014, 05:36
Çok büyük eksiklerle oynayacağız bu 2 karşılaşmayı ama her ne olursa olsun burası bir milli takımsa bu eksiklerin yerinin en iyi şekilde dolması gerekli.

Forvette kesinlikle ilk tercih Adem Büyük olmalı ki ben onun oynayacağına çok eminim. Bence takımın en sıkıntılı yeri stoperleri. Ersan - Semih ikilisine gram güvenim yok, özellikle Semih'in çok yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Çekleri yenmemiz gerekiyor bana göre beraberlik bile yaramaz. Çekler ilk maçta büyük iş yaptılar ve grupta mutlak çıkacak gözüyle bakılan Hollanda'yı yendiler. Çekler'in bu rüzgarı kaybedeceklerini sanmıyorum herkes Hollanda'ya garanti gözüyle bakıyor ama sonlara doğru bir bakmışız 2. yarışındaki rakip Hollanda olmuş.

Bu maç bu yüzden çok önemli eğer 3 puan alırsak çok güzel olacak.

BaFraLı
08.Ekim.2014, 11:07
Çekler gayet tehlikeli ve Hollanda'yı yenmiş olmanın verdiği özgüvenle İstanbul'da iyi mücadele edeceklerdir diye düşünüyorum.

Milli takımda da bir sürü eksik var. Bu maçtan mutlaka 3 puan almak lazım. Yoksa gene hesaplar kitaplar dönmeye başlayacak.

byariff
08.Ekim.2014, 14:27
bu adamlar niye yok hepsimi sakat Emre, Onur, Volkan, Nuri, Mustafa, Ahmet İlhan, Mevlüt Erdinç, Ömer, Hakan Çalhanoğlu ve Kaan Ayhan forma giyemeyecek.

milli takimda birseyler donuyor terim napti acaba.

bu adamin ilk vukuati degil acilen agir cezalar almasi lazim..

Hakan Çalhanoğlu'nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, Gökhan Töre'nin Hakan'a silah çektiğini doğruladı.

Hüseyin Çalhanoğlu: Fatih Hoca’nın oğluna biri silah sıkmaya kalkmış olsa ne olur? Ben bir babayım. Fatih Hoca’nın aramasını beklerdim.

davidvilla
08.Ekim.2014, 14:48
çeklere ısınmak daha kolay olacak. sevdiğimiz isimler var onların hatrı var :)
bir de darida var tabi ki umarım türkiye karşısında yine şovunu yapar.

hollanda maçındaki hırslı futbolunu yine sahaya yansıtabilirse çekler 3 puana yakın.

balot50
08.Ekim.2014, 16:08
şöyle bi 7-8 yemeye razıyım hem fatih beyler hemde demirören gitsin yeter ki.

ha bu durum gerçekleşirse fatih hoca çok eksik vardı özür dilerim vs. demesin de.

ama çekler bizi iyi tanıyor, kazanırız inşallah. çekler galibiyete yakın

europeanconquer
08.Ekim.2014, 18:30
Çoğu kişi Hamit'in alınmasına tepki vermiştir ki haksızda değiller ama ben güveniyorum Hamit'e sakatlığı üstünden tamamen atmış gibi duruyor.Zaten futbolu bilen bir oyuncu kendisi ama fiziksel anlamda sıkıntı çekti bir kaç yıldır.Erciyes maçında sahada ne yaptığını bilen tek yerli oyuncumuzdu.

LadroN
08.Ekim.2014, 18:40
Euro 2008'in intikamını almamız gerekiyor.Kontraya çok iyi çıkıyoruz.Türkleri geride eksik yakalarsak parçalayabiliriz.Baskı altında oynayacaklar.2-0 gibi net bir skorla kazanırız umarım.Grubun en zayıf takımına karşı puan kaybetmek gibi bir lüksümüz yok.

Falcao9
08.Ekim.2014, 18:45
Onur milli takım da olmadığına göre rahatça Çek'leri destekleyebilirim.

Kaka Leite
08.Ekim.2014, 18:48
Öncelikle şunu net bir biçimde söylemeliyim ki yapılan 2-3 yorum inanılmaz derecede saçma ötesi.

Terim gidince yerine kim gelecek? Terim gittiğinde de biz bu takımın halini gördük daha sonra Terim tekrar geldi ve aldığı o en kötü noktadan bir umut ışığı yaktı Dünya Kupası için.

Terim düşmanlığı yapmanın alemi yok, ben Galatasaray'lıların bu adama neden düşman olduğunu da anlamıyorum. Ünal Aysal kovmadı mı bu adamı? Ne yapacaktı kapınızda mı yatacaktı?

Türkiye'ye düşmansan eğer Türk takımı da tutma, destekleme kardeşim. Ben çıkıp Galatasaray - Arsenal maçında ''Yürü be Arsenal, Arsenal'e başarılar'' tarzı yorum yapsam muhtemelen forumda linç edilirim ama şu yapılanları görmek çok üzücü.

europeanconquer
08.Ekim.2014, 18:54
Öncelikle şunu net bir biçimde söylemeliyim ki yapılan 2-3 yorum inanılmaz derecede saçma ötesi.

Terim gidince yerine kim gelecek? Terim gittiğinde de biz bu takımın halini gördük daha sonra Terim tekrar geldi ve aldığı o en kötü noktadan bir umut ışığı yaktı Dünya Kupası için.

Terim düşmanlığı yapmanın alemi yok, ben Galatasaray'lıların bu adama neden düşman olduğunu da anlamıyorum. Ünal Aysal kovmadı mı bu adamı? Ne yapacaktı kapınızda mı yatacaktı?

Türkiye'ye düşmansan eğer Türk takımı da tutma, destekleme kardeşim. Ben çıkıp Galatasaray - Arsenal maçında ''Yürü be Arsenal, Arsenal'e başarılar'' tarzı yorum yapsam muhtemelen forumda linç edilirim ama şu yapılanları görmek çok üzücü.

Terim-Aysal mevzusu hariç hepsine katılıyorum.

Terim'in olması gereken yer Milli Takım'dır mümkünse ölene kadar kalsın Milli Takım'da,bizim gözümüzde değerini yitirmiş olabilir ancak hala en iyi Türk teknik direktör kendisinden başkası değil.Hala mucizeler yaratabilecek kabiliyete sahip bir adam kendisi elinde ki kadrodan da en iyi verimi alacaktır.

Kaka Leite
08.Ekim.2014, 19:02
Terim-Aysal mevzusu hariç hepsine katılıyorum.

Terim'in olması gereken yer Milli Takım'dır mümkünse ölene kadar kalsın Milli Takım'da,bizim gözümüzde değerini yitirmiş olabilir ancak hala en iyi Türk teknik direktör kendisinden başkası değil.Hala mucizeler yaratabilecek kabiliyete sahip bir adam kendisi elinde ki kadrodan da en iyi verimi alacaktır.
Katılınması gereken ortak yer bu Milli takımın bizim değerimiz olduğu zaten.

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor her neyse bunlar Türk takımı değil mi? Evet, Türk takımı ve sen bunları destekliyorsan o zaman buraya gelip Milli takıma köstek yorumlar atamazsın.

Performansını beğenirsin ya da beğenmezsin orası beni bağlamaz ama Galatasaray kötü günündeyken nasıl koruyorsan Türkiye kötü bir süreçteyken öyle destek olmak zorundasın.

İzlanda maçı hariç ortada kötü bir şey de yok. Çek maçında telafi şansımız var değerlendirmek oyuncuların elinde o sebeple kafadan taraftar böyle yaparsa bu turnuvanın sonu gelmez.

Ben onu geçtim burada bunları yazan kişiler son maçlara kalırsa 2.'lik şansı gelip destek olmasınlar, gidemezsek de mümkünse eleştirmesinler.

di canio
08.Ekim.2014, 19:46
Bizim milli takımımızın en önemli eksiklerinden birisi uluslararası seviyede futbol oynamayı bilen oyuncular. Almanya Bundesliga'da var da, varsa eğer İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, ve İtalya Serie A'da sürekli forma giyen oyuncular milli takımın iskelet kadrosunu oluşturmalı. Bizim ligimizdekiler uluslararası futbolu Avrupa'daki birkaç maçla görüyor anca. Bu saydığım liglerde oynayanlar hemen her hafta üst düzey futbolcularla, futbol bilinci ve kültürü fazlasyıla gelişmiş futbolcularla mücadele ederek birçok şeyi aşmış oluyorlar. Mesela 2002 DK'daki başarının temelinde Galatasaray'ın üstüste uluslararası maçlara çıkmış, sonunda UEFA Kupası ile taçlandırmış futbolcular yatıyor. Üstüste uluslararası maç yapmak tek başına yeterli değil, buradaki asıl önemli mevzu üst düzey futbolcuların karşısına çıkınca üzerimizdeki ezikliği atabilmek, kendimizi psikolojik olarak onlarla aynı seviyede görebilmek. 2008 AŞ'daki başarının temelinde fazlasıyla Fatih Terim gazı olsa da Zico'nun Fenerbahçeli futbolculara bu eşiği bir nebze de olsa atlatması, yukarıda bahsettiğim standartlarda futbola aşina Hamit Altıntop ve Nihat Kahveci vardı bence.

Yukarıda bahsettiğim uluslarası seviyede futbol oynamayı bilen, bu futbola aşina 2 oyuncudan birisidir Hamit Altıntop. Diğeri de Emre Belözoğlu. Emre Belözoğlu yerli kültürü ve anlayışı ile yetiştiği için uluslararası seviyeden indi bana göre ama henüz Türkiye standartlarına kadar düşmedi. Alman disiplini ile yetişen Hamit Altıntop bence hala o seviyede, tek sıkıntısı yaşadığı uzun ve ağır sakatlık. Bunu da üzerinden atarsa 3-4 sene daha milli takımın bu eksikliğini bir nebze olsa kapatır.

Bizim mümkün mertebe gurbetçi futbolcularımızı yurtdışında bırakmamız, yurtiçindeki yetenekli gençleri de yurtdışında büyük liglerin en azından orta seviye takımlarına pazarlamamız gerek.

Seçkinn
08.Ekim.2014, 20:37
Hakan, Ömer ve Nuri'nin kampa katılmama konusunda ortak hareket ettikleri söyleniyor. Nuri'nin sakatlığını biliyoruz ama Ömer ve Hakan bana kalırsa Gökhan olayı yüzünden gelmiyorlar. Son derece de haklılar. Böyle bir olay sonrasında Gökhan'ın yeniden takıma davet edilmesi açık bir mesaj niteliği taşır. Niyetiniz bu olsa da olmasa da diğer oyunculara isterseniz gelmeyin demiş olursunuz. Kendi kariyeri, takımındaki durumu için kararları kendisi ve kulübü verir ama milli takımın duruşunu sergilememesi çok büyük hatadır. Dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir durum yaşansa bırakın milli takıma çağrılmayı belki o oyuncunun ülkede çalışmasına bile bir süre izin verilmez. Şu olanlardan sonra başarı yakalayacağımıza tesadüfen bile olsa inanmıyorum. Profesyonelleşen spor dünyasının dışında ve oldukça uzağındayız.

jevox06
08.Ekim.2014, 20:38

Desteklememe Sebeplerim(Kendimce)

1- Federasyon
2- Irkçı Şahıs
3- Provakatör Şahıs
4- Parayı seçen futbol direktörü
5- Eli silahlı şahıs(ve bu olayın üstünün kapatılmaya çalışılması)

Geriye kalan herşey içinse MasterCard :)

BaGa TaRKaN
08.Ekim.2014, 20:46
Destekleme Olayı Şuan Şu Ortamda Farklı Bir Boyutta, Milliyetçilik Duygularıyla Bunun Alakası Yok Ben Bile Koyu Bir Milliyetçi Olmama Rağmen Şu Ortamdaki Futboldan ve Futbolu Yönetenlerden İğreniyorum.

Falcao9
08.Ekim.2014, 21:17
Ülke futbolunda öyle şeyler oluyor ki Gökhan'ın olayı bana normal bir şeymiş gibi geliyor.

Walter Sakana
08.Ekim.2014, 21:21
Bizim milli takımımızın en önemli eksiklerinden birisi uluslararası seviyede futbol oynamayı bilen oyuncular. Almanya Bundesliga'da var da, varsa eğer İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, ve İtalya Serie A'da sürekli forma giyen oyuncular milli takımın iskelet kadrosunu oluşturmalı. Bizim ligimizdekiler uluslararası futbolu Avrupa'daki birkaç maçla görüyor anca. Bu saydığım liglerde oynayanlar hemen her hafta üst düzey futbolcularla, futbol bilinci ve kültürü fazlasyıla gelişmiş futbolcularla mücadele ederek birçok şeyi aşmış oluyorlar. Mesela 2002 DK'daki başarının temelinde Galatasaray'ın üstüste uluslararası maçlara çıkmış, sonunda UEFA Kupası ile taçlandırmış futbolcular yatıyor. Üstüste uluslararası maç yapmak tek başına yeterli değil, buradaki asıl önemli mevzu üst düzey futbolcuların karşısına çıkınca üzerimizdeki ezikliği atabilmek, kendimizi psikolojik olarak onlarla aynı seviyede görebilmek. 2008 AŞ'daki başarının temelinde fazlasıyla Fatih Terim gazı olsa da Zico'nun Fenerbahçeli futbolculara bu eşiği bir nebze de olsa atlatması, yukarıda bahsettiğim standartlarda futbola aşina Hamit Altıntop ve Nihat Kahveci vardı bence.

Yukarıda bahsettiğim uluslarası seviyede futbol oynamayı bilen, bu futbola aşina 2 oyuncudan birisidir Hamit Altıntop. Diğeri de Emre Belözoğlu. Emre Belözoğlu yerli kültürü ve anlayışı ile yetiştiği için uluslararası seviyeden indi bana göre ama henüz Türkiye standartlarına kadar düşmedi. Alman disiplini ile yetişen Hamit Altıntop bence hala o seviyede, tek sıkıntısı yaşadığı uzun ve ağır sakatlık. Bunu da üzerinden atarsa 3-4 sene daha milli takımın bu eksikliğini bir nebze olsa kapatır.

Bizim mümkün mertebe gurbetçi futbolcularımızı yurtdışında bırakmamız, yurtiçindeki yetenekli gençleri de yurtdışında büyük liglerin en azından orta seviye takımlarına pazarlamamız gerek.

Şimdi hem katıldığım hem katılmadığım kısımlar var. Üst düzey futbolculara karşı daha iyi mücadele edebilmek için uluslararası tecrübe çok önemli, doğru. Ancak bizim asıl sorun üst düzey olmayan oyunculara/takımlara karşı bile üstünlük kuramıyor hatta eziliyor oluşumuz (İzlanda'yı kastetmiyorum bunu söylerken, onların neredeyse bütün oyuncuları bahsettiğin tecrübeye sahip). Tabi gene aynı noktaya geliyoruz; bu tür takımları ezebilmek için de gene o tecrübe gerekiyor. Bu tür takımlar karşısında yeterli puanları toplasak zaten büyük takımlara karşı kazanmışız, kaybetmişiz pek önemi kalmaz. Biz direk Hollanda'yı, Almanya'yı yenme hesapları yapacağımıza Letonya'ymış, Azerbaycan'mış bu tür takımları kayıpsız geçmeyi öğrenmeliyiz.

Aynı şey kulüp takımları için de geçerli. Bursaspor kendisinden kat kat zayıf bir takıma eleniyor. Galatasaray Anderlecht gibi nedense çok şişirdiğimiz sıradan bir takıma karşı kendi evinde eziliyor (Mustafa Denizli çok güzel yazdı o maçtan sonra: Galatasaray'ın ilk Anderlecht'in son puanı olur diye). Ama bakıyoruz Rum kulüpleri ŞL'de döktürüyor. Çok mu tecrübeleri var sanki uluslararası alanda. Demek ki sadece tecrübe değil. Katılmadığım kısım da bu zaten. Futbolun doğrularını yaptığın müddetçe kazanma, başarılı olma şansın yüksek.

Son paragrafta yazdığın ise kulüplerimiz yabancı sınırından dolayı böylesi ağlarken pek mümkün görünmüyor bana. Şimdi Fenerbahçe'den Caner, Gökhan gitse kimi alacaksın sağ ve sol beke? Tarık'ı alsan (ki biz aldık) dolduracak mı yerlerini. Ya da zamanında o kadar beğenilen Hasan Ali doldurabiliyor mu? Oyuncu yok abi. Böyle oluncada ya Tarık, Hasan Ali gibi birazcık parlayanları kapmaya çalışıyor ya da gurbetçilere saldırıyorsun ister istemez. Başka çaren yok çünkü.

Kaka Leite
08.Ekim.2014, 21:31
Destekleme Olayı Şuan Şu Ortamda Farklı Bir Boyutta, Milliyetçilik Duygularıyla Bunun Alakası Yok Ben Bile Koyu Bir Milliyetçi Olmama Rağmen Şu Ortamdaki Futboldan ve Futbolu Yönetenlerden İğreniyorum.
Futbolu yöneten kişiler bu ülkenin futboluna zaten zarar veriyor ama bizim bu durumda Milli takıma destek olmamız gerekir. TFF bir gün değişir, başımızdaki teknik adam değişir ama bıraktıkları hezimet ebedi kalır.

Milli takım bizim ülkemizin takımı her ne kadar başındaki kişileri sevmesenizde rakibi desteklemek bana çok saçma geliyor. Bu ülke alışkın iyi giderken ''Lalala'' çekenlere ama kötü giderken de rakip takımı tutanlar gün gelecek Milli takımın aldığı bir başarı ile övünecek. O zaman geldiğinde umarım buraya atılan mesajları dönüp bir okurlar çünkü Çekler'in mevcut durumu da ilgilendiriyor onları. :)

Ülke futbolunda öyle şeyler oluyor ki Gökhan'ın olayı bana normal bir şeymiş gibi geliyor.
Yabancı olmadığından dolayı olabilir bence çünkü bu olayın vol 2'sini Aykut yaşatmıştı. Alakalı olduğu için söyledim bizim ülkemizde kişi ayırt etmeksizin eline silah alan kral oluyor.

europeanconquer
08.Ekim.2014, 21:52
Son paragrafta yazdığın ise kulüplerimiz yabancı sınırından dolayı böylesi ağlarken pek mümkün görünmüyor bana. Şimdi Fenerbahçe'den Caner, Gökhan gitse kimi alacaksın sağ ve sol beke? Tarık'ı alsan (ki biz aldık) dolduracak mı yerlerini. Ya da zamanında o kadar beğenilen Hasan Ali doldurabiliyor mu? Oyuncu yok abi. Böyle oluncada ya Tarık, Hasan Ali gibi birazcık parlayanları kapmaya çalışıyor ya da gurbetçilere saldırıyorsun ister istemez. Başka çaren yok çünkü.

Burada ki asıl sıkıntı yabancı sınırı da değil,oyuncu yetiştiremiyor oluşumuz.Mesela Tarık'ı biz alamasaydık gidip saçma bir sağ beki kadroya katacaktık her türlü,tüh bu olmadı neyse altyapımız var oradan bulur yetiştiririz gibi bir zihniyet yok,Tarık olmadı mı Şener olsun,o olmadı mı Kamil Ahmet var,neyse ya Kamil Ahmet'te olmazsa Uğur Uçar'ı alırız ne de olsa eski oyuncumuz,yuvasına dönsün Küçük Kaptan gibi gibi yorumlar yapılırdı,yapılıyor.

Mesela herkes sol bek arayışında,bir kişi de dönüp altyapıya bakmıyor,bakmasınlar Caner gibi 25 yaşından sonra yıldızı parlayanları almaya çalışırlar.

Gerçi teknik adamlar altyapıya baksalar,bir halt olacağı da yok asıl eğitimi altyapı hocaları vermeli ama onlarda lay lay lom havasındalar.Futbolcu kardeşlerimize de gelirsek aileden,milletten gelen bir özellik var ''tembellik''.Yetenek var,bir çok kişi de büyük yetenek var ama sen yeteneğini geliştirmezsen en fazla Emre Çolak,Sercan Yıldırım,Batuhan Karadeniz,Aydın Yılmaz,Serdar Özkan vb. oyunculara benzersin.Şu ülke futbolunun son 20 yılda yetiştirdiği en büyük yetenekleri Emre Belözoğlu ve Arda Turan biri yakında futbolu bırakır,diğeri de yavaş yavaş 30 yaşına yaklaşıyor.Günümüzde geleceğin Türk yıldızları diyoruz ama baktığımız zaman hepsi gurbetçi.Süper Lig'e bakıyoruz bir çok takımda Türk altyapısından çıkma değilde gurbetçi oyuncu var.Sadece Galatasaray'da 9 tane gurbetçi var.

Falcao9
08.Ekim.2014, 21:59
Futbolu yöneten kişiler bu ülkenin futboluna zaten zarar veriyor ama bizim bu durumda Milli takıma destek olmamız gerekir. TFF bir gün değişir, başımızdaki teknik adam değişir ama bıraktıkları hezimet ebedi kalır.

Milli takım bizim ülkemizin takımı her ne kadar başındaki kişileri sevmesenizde rakibi desteklemek bana çok saçma geliyor. Bu ülke alışkın iyi giderken ''Lalala'' çekenlere ama kötü giderken de rakip takımı tutanlar gün gelecek Milli takımın aldığı bir başarı ile övünecek. O zaman geldiğinde umarım buraya atılan mesajları dönüp bir okurlar çünkü Çekler'in mevcut durumu da ilgilendiriyor onları. :)

Yabancı olmadığından dolayı olabilir bence çünkü bu olayın vol 2'sini Aykut yaşatmıştı. Alakalı olduğu için söyledim bizim ülkemizde kişi ayırt etmeksizin eline silah alan kral oluyor.

Yok o olay da bana normal bir şeymiş gibi geldi. Ülke futbolunda o kadar saçma şeyler oluyor ki futbolcuların bu tip artistlik çabaları bana garip gelmiyor artık. Mesela en basitinden ülke futbolumuzda ki bir saçmalıktan bahsedeyim. Dünyanın en büyük hırsızlığı ülke futbolunda yapılıyor ama bu hırsızlıktan arınmak yerine bu hırsızlığın üstü kapatılıyor. Hakkı yenen taraf hakkını ülkesinden değil, Avrupa'dan bekliyor. Ne yapsın ki hakkı yenen.. ülkesi hukuğun gücünü değil güçlünün hukuğunu seçmiş... Hakkı yenenle televizyonlarda dalga geçiliyor... Hakkı yenen yok sayılıyor... Hakkı yenen daha da çok eziliyor... daha bir sürü şey... Ülke futbolunda bunun gibi saçmalıklar varken Aykut'un Gökhan'ın yaptıkları artistlikler artık normal olmuş gözümüzde.

Pod
08.Ekim.2014, 22:13
Kendinize gelin biraz arkadaş. Yaşanan gelişmelerden dolayı Türk Milli Takımı sizlerin ilgisini çekmiyor olabilir, heyecanınız kalmamış olabilir ve takip etmezsin. Ancak Çekler'i destekleme saçmalığı nedir?

Kulüp düzeyinde takımınızın iddiası kalmadığında maçlara gitmemeye, kombineleri kiralamaya benzemez bu. Ayıp ne diyeceğimi bilemiyorum.

di canio
08.Ekim.2014, 22:43
Şimdi hem katıldığım hem katılmadığım kısımlar var. Üst düzey futbolculara karşı daha iyi mücadele edebilmek için uluslararası tecrübe çok önemli, doğru. Ancak bizim asıl sorun üst düzey olmayan oyunculara/takımlara karşı bile üstünlük kuramıyor hatta eziliyor oluşumuz (İzlanda'yı kastetmiyorum bunu söylerken, onların neredeyse bütün oyuncuları bahsettiğin tecrübeye sahip). Tabi gene aynı noktaya geliyoruz; bu tür takımları ezebilmek için de gene o tecrübe gerekiyor. Bu tür takımlar karşısında yeterli puanları toplasak zaten büyük takımlara karşı kazanmışız, kaybetmişiz pek önemi kalmaz. Biz direk Hollanda'yı, Almanya'yı yenme hesapları yapacağımıza Letonya'ymış, Azerbaycan'mış bu tür takımları kayıpsız geçmeyi öğrenmeliyiz.

Aynı şey kulüp takımları için de geçerli. Bursaspor kendisinden kat kat zayıf bir takıma eleniyor. Galatasaray Anderlecht gibi nedense çok şişirdiğimiz sıradan bir takıma karşı kendi evinde eziliyor (Mustafa Denizli çok güzel yazdı o maçtan sonra: Galatasaray'ın ilk Anderlecht'in son puanı olur diye). Ama bakıyoruz Rum kulüpleri ŞL'de döktürüyor. Çok mu tecrübeleri var sanki uluslararası alanda. Demek ki sadece tecrübe değil. Katılmadığım kısım da bu zaten. Futbolun doğrularını yaptığın müddetçe kazanma, başarılı olma şansın yüksek.

Ben milli takım için gerekli olanları kabaca yazdım Abi. Derinlemesine girsek sayfa sayfa yazı çıkar. Çünkü ülke futbolunun her tarafında bir yamukluk sözkonusu. İş sadece futbolla da bitmiyor, ülkenin her tarafında bir çarpıklık.

Ekleme: Ben yazarken Hamit Altıntop'un kadroya çağrılmasından ve buna gösterilen bazı tepkilerden dolayı bunları yazdım. Doğrudan sisteme değil, uluslararası seviyedeki tek tük futbolcularımızdan birisinin de Hamit Altıntop olduğunu vurgulamak için girişmiştim yazıya.

ReaList
08.Ekim.2014, 23:52
Sanırım ilk kez Milli Takım aday kadrosuna çağrılıp da tek seferde kadrodan çıkarılan bu kadar fazla oyuncu görüyorum. Dirlik ve düzen sıfır. Rezillik desen diz boyu. Affedersiniz ama şu züppeler bu formayı giyeceğine 2. 3. ligdeki adam gibi adamlar giysin gıkımı çıkarmam.

footballer33
09.Ekim.2014, 01:08
Ankette Türkiye'ye verdim; ama elim oraya gittiği için. Galibiyete olan inancım yok, hatta deplasman maçı olması sebebiyle Letonya'yı da yenemez bence Milli Takım.

nannar
09.Ekim.2014, 01:21
Milli takım dediğiniz nedir de bu kadar gurur yapıyorsunuz ? Milli takım kazanınca ülkede ekonomi düzeliyor ya da doğalgaz fiyatları mı iniyor ? Ya da Doğuda devam eden sorunlar mı azalıyor ? Yani milli takımı desteklemekle desteklememek arasında "milli kahraman" ya da "milli düşman" sıfatlarına gerek yok. Ben Galatasaray'da yaşananlar + TFF Başkanı + Fatih Terim yüzünden milli takımdan keyif almıyorum kardeşim. Bu kadar basit. Bunu bir milli mesele gibi görmeye gerek yok. Yenersek seviniriz,yenilirsek üzülürüz,orası ayrı. Fakat ben ülke futbolunan başındaki bu insanların (TFF yönetimi) ülke futbolu adına hiçbirkatkısı oldugunu düşünmüyorum ve onlar gidene kadar lig maçlarından bile keyif alacagıma inanmıyorum ki milli takımı nasıl destekleyelim ?

Pod
09.Ekim.2014, 13:28
Alma abicim keyif, destekleme de, kimse zorlayamaz seni. Rakibi destekleme yeter.

Aynı mantıkla kulüp takımlarını destekleyince de bir çıkarımız olmuyor, ülke kurtulmuyor. Ama destekliyoruz keyif almasak bile. Laf eden olduğunda kavga çıkarıyoruz hepimiz.

sarianet
09.Ekim.2014, 13:36
milli takımı izlersin izlemezsin de ironi için söylenmiş de olsa rakibi desteklemekli yazılar çok çirkin
ha milli takımın maçını izlemek istiyor muyum yok kemal sunalın bin defa izlediğim filmleri daha zevk veriyor

davidvilla
09.Ekim.2014, 14:13
Alma abicim keyif, destekleme de, kimse zorlayamaz seni. Rakibi destekleme yeter.

Aynı mantıkla kulüp takımlarını destekleyince de bir çıkarımız olmuyor, ülke kurtulmuyor. Ama destekliyoruz keyif almasak bile. Laf eden olduğunda kavga çıkarıyoruz hepimiz.

rakibi destekleme de diyemezsin ki o halde. kimse zorlayamaz beni. futbol bu yahu oyun.
türk milli takımından bazı nedenlerden dolayı hoşlanmıyorum ve kaybetmesini istiyorum, kaybetsin ki bu ülke o tiplere daha fazla katlanmasın istiyorum. kısacası milli takım olgusunun iyiliğini düşünüyorum aslında. sen destekleyerek bana sorarsan kötülük yapıyorsun. kimse desteklemese ne demirören orada kalır ne de diğer nemalananlar. bu iş destek işi. sizin gibiler desteklediği sürece de demirören'e mahkum oluruz. aynı pasolig muhabbeti gibi. neymiş takımını çok seviyormuş da vs. alma abi pasolig bir sezon maça gitmezsen ölmezsin. yap abi protestonu. ben protesto ediyorum ve grupta turkiye'nin rakibi kimse onu destekliyorum bu kadar basit.
ben bu sene lig tv de almadım mesela, galatasaray'ı sevmiyor muyum yani ? ama bizim sevgimizi sömürenleri daha fazla beslemek istemiyorum.
hem pasolig al hem digiturk al ntvspor'a bol bol reyting yaptır sonra neden türkiye ligi böyle premier lig şöyle. o premier ligler la ligalar kolay olmadı kardeşim.
la ligada bazı takımlarda futbolcuların maaşları ödenmediği için takımların hiçbiri sahaya çıkmadı. bunu yapan da futbolcu sendikası mesela.
italya'da bazı deplasmanlara bazı takımlar gidemiyor çünkü taraftarlar maçın adil olacağına inanmıyorlar takımlarını göndermiyorlar maçlara. işte taraftar bütünlüğü taraftar gücü. kimse milli takımı desteklemesin kimse maça gitmesin bakalım devran değişiyor mu değişmiyor mu?

ayrıca sen eğer memnunsan demirören federasyonu ve milli takımın durumundan bu sözlerim sana değil.

Kaka Leite
09.Ekim.2014, 14:21
rakibi destekleme de diyemezsin ki o halde. kimse zorlayamaz beni. futbol bu yahu oyun.
türk milli takımından bazı nedenlerden dolayı hoşlanmıyorum ve kaybetmesini istiyorum, kaybetsin ki bu ülke o tiplere daha fazla katlanmasın istiyorum. kısacası milli takım olgusunun iyiliğini düşünüyorum aslında. sen destekleyerek bana sorarsan kötülük yapıyorsun. kimse desteklemese ne demirören orada kalır ne de diğer nemalananlar. bu iş destek işi. sizin gibiler desteklediği sürece de demirören'e mahkum oluruz. aynı pasolig muhabbeti gibi. neymiş takımını çok seviyormuş da vs. alma abi pasolig bir sezon maça gitmezsen ölmezsin. yap abi protestonu. ben protesto ediyorum ve grupta turkiye'nin rakibi kimse onu destekliyorum bu kadar basit.
ben bu sene lig tv de almadım mesela, galatasaray'ı sevmiyor muyum yani ? ama bizim sevgimizi sömürenleri daha fazla beslemek istemiyorum.
hem pasolig al hem digiturk al ntvspor'a bol bol reyting yaptır sonra neden türkiye ligi böyle premier lig şöyle. o premier ligler la ligalar kolay olmadı kardeşim.
la ligada bazı takımlarda futbolcuların maaşları ödenmediği için takımların hiçbiri sahaya çıkmadı. bunu yapan da futbolcu sendikası mesela.
italya'da bazı deplasmanlara bazı takımlar gidemiyor çünkü taraftarlar maçın adil olacağına inanmıyorlar takımlarını göndermiyorlar maçlara. işte taraftar bütünlüğü taraftar gücü. kimse milli takımı desteklemesin kimse maça gitmesin bakalım devran değişiyor mu değişmiyor mu?

ayrıca sen eğer memnunsan demirören federasyonu ve milli takımın durumundan bu sözlerim sana değil.
Herkesin kafasında bu olguyu oluşturamazsın.

Bu zamana kadar desteklemedin, Lig Tv almadın, maçlara gitmedin peki soruyorum sana şuan TFF de başkanlık yapan adam kim?

Kısacası sen yaptığını kendine yapıyorsun, kişiler halen oldukları yerde kalıyorlar. Bende her ne kadar sevmesem de bu adamı takıma köstek de olmuyorum. Ayrıca çok basit bir sorum daha var o gidecek yerine kim gelecek?

Her başa gelen Türkiye'ye bir zarar veriyor biz artık alıştık buna en azından mevcut süreçte takıma destek olalım da biz görevimizi yaptık diyebilelim.

Demirören'i sevmeyebilirsin, Terim'den nefret edebilirsin bu kişilerin takımdan bir an önce gitmesini de isteyebilirsin ama Çekler bize fark atsın, Darida coştun tutamayalım, 2008'in intikamını alalımlarla olmaz bu iş.

2008 başarı geldiğinde bununla övünenlerin bugün 2008'in intikamı demesi benim komiğime ve garibime gidiyor. O kişilere bundan böyle Çek Cumhuriyeti ile başarılar hatta.

davidvilla
09.Ekim.2014, 14:26
@Kaka Leite

işte cenker sıkıntı burada. ben yapıyorum sen yapmıyorsun. biz bu maçta çekleri destekleyenler hala azınlığız. ne zamanki çoğunluk oluruz bu adamlar giderler.
diğer tüm olaylarda olduğu gibi.
kim gelecek demişsin. demirören'den daha kötüsü gelebileceğine inanmıyorum bir kere onu yazalım.
ama gelecek bir aday yok diye de bu adamlara katlanmanın ne manası var ?
ben bu durumdan memnun değilim ve protesto ediyorum bu kadar basit. protestomu da cekleri destekleyerek yapıyorum. diğer yazdıkların yok darida yok intikam onlar işin geyiği. bugun çekleri destekleyen insanların ortak amacı daha güzel bir türkiye'ye kavuşmak. demirörensiz sömürüsüz daha güzel bir türk futbolu.
bunu yapabilmenin tek yolu da birlik olup beraberce protesto etmek. bu futbol endustrisi senin verdiğin para ve manevi destek üzerine kurulu. sen bunları kesersen onlar orada duramazlar.

sarianet
09.Ekim.2014, 14:44
@Kaka Leite

işte cenker sıkıntı burada. ben yapıyorum sen yapmıyorsun. biz bu maçta çekleri destekleyenler hala azınlığız. ne zamanki çoğunluk oluruz bu adamlar giderler.
diğer tüm olaylarda olduğu gibi.
kim gelecek demişsin. demirören'den daha kötüsü gelebileceğine inanmıyorum bir kere onu yazalım.
ama gelecek bir aday yok diye de bu adamlara katlanmanın ne manası var ?
ben bu durumdan memnun değilim ve protesto ediyorum bu kadar basit. protestomu da cekleri destekleyerek yapıyorum. diğer yazdıkların yok darida yok intikam onlar işin geyiği. bugun çekleri destekleyen insanların ortak amacı daha güzel bir türkiye'ye kavuşmak. demirörensiz sömürüsüz daha güzel bir türk futbolu.
bunu yapabilmenin tek yolu da birlik olup beraberce protesto etmek. bu futbol endustrisi senin verdiğin para ve manevi destek üzerine kurulu. sen bunları kesersen onlar orada duramazlar.

protesto etmek tamam da kendi milli takımın karşısında ne olursa olsun rakibi desteklemekprotesto ya da demokratik hak ya da eleştiri ya da onubunu sevmiyorum gitsin ya da her şey daha güzel olsun gibi şeylerle tanımlanamayacak kadar çirkin bir tutum. ben maçı izlemeyerek protestomu gerçekleştireceğim eğer herkes maçı izemezse zaten mesaj yerine ulaşır bir de karşı takımı destekleyip işi başka boyuta götürmenin anlamı yok. ha diyosun kimse beni zorlayamaz evet Türkiyeden başka bi ülkede olsa zorlayamaz ama bu ülkede yaşıyorsan kendi ülkenin dışındaki takımı kendi ülkenin takımına karşı destekleyemezsin...

davidvilla
09.Ekim.2014, 14:50
protesto etmek tamam da kendi milli takımın karşısında ne olursa olsun rakibi desteklemekprotesto ya da demokratik hak ya da eleştiri ya da onubunu sevmiyorum gitsin ya da her şey daha güzel olsun gibi şeylerle tanımlanamayacak kadar çirkin bir tutum. ben maçı izlemeyerek protestomu gerçekleştireceğim eğer herkes maçı izemezse zaten mesaj yerine ulaşır bir de karşı takımı destekleyip işi başka boyuta götürmenin anlamı yok. ha diyosun kimse beni zorlayamaz evet Türkiyeden başka bi ülkede olsa zorlayamaz ama bu ülkede yaşıyorsan kendi ülkenin dışındaki takımı kendi ülkenin takımına karşı destekleyemezsin...

valla destekliyorum ve bu ülkede yaşıyorum bu hakkımı da elimden alamaz kimse.
çok rahatım yani. hatta 10-0 yenilse de bir an evvel kurtulsak şunlardan.

cureshot
09.Ekim.2014, 14:53
valla destekliyorum ve bu ülkede yaşıyorum bu hakkımı da elimden alamaz kimse.
çok rahatım yani. hatta 10-0 yenilse de bir an evvel kurtulsak şunlardan.

Keşke bu işin çözümü bu kadar olsaydı be güzel kardeşim. Emirle gelen emirle gider maalesef, kuklacı ne isterse o olur.

davidvilla
09.Ekim.2014, 14:58
Keşke bu işin çözümü bu kadar olsaydı be güzel kardeşim. Emirle gelen emirle gider maalesef, kuklacı ne isterse o olur.

abi iş destek işi, kimse desteklemesin o kuklacı da orada kalamaz. şimdi konudan uzaklaşmak istemiyorum ama Türk futbolunu hatta Türkiye'yi baltalayan adamların orada olma sebebi Türk halkı maalesef. korku imparatorlugundan dolayı rahat rahat konuşamıyorsun bile. ortam bu. bu ortamda karşına iki seçenek sunuyorlar sadece ya destekle ya hiç konuşma.

cureshot
09.Ekim.2014, 15:01
abi iş destek işi, kimse desteklemesin o kuklacı da orada kalamaz. şimdi konudan uzaklaşmak istemiyorum ama Türk futbolunu hatta Türkiye'yi baltalayan adamların orada olma sebebi Türk halkı maalesef. korku imparatorlugundan dolayı rahat rahat konuşamıyorsun bile. ortam bu. bu ortamda karşına iki seçenek sunuyorlar sadece ya destekle ya hiç konuşma.

Evet ben de onu demek istemiştim zaten, 10-0 değil 100-0 yenilsek bile farketmez.

Ama yılda 5 milyon euro alıp İzlanda'dan 3 yiyenlerin bir galibiyet alıp pis pis sırıtıp bir de üstüne ülke futbolunu kurtarıyoruz biz nutukları çekmelerini görmeyi ben de istemiyorum gitmeyeceklerini bilsem bile.

BaGa TaRKaN
09.Ekim.2014, 16:23
Kim Gelecek, Kim Gidecek Mevzusuna Takıldım Ben.

Bu Siyasette de Böyle Diğer Alanlarda da Böyle 80 Milyonluk Ülkede Böyle Sorular Sormamız Çok Garibime Gidiyor İllâ Allah Tarafından Bir Kurtarıcı mı Gelip Ülkeyi Düzeltecek, Futbolu Düzeltecek ? Yok Yani Ülke Kendi İçinden Birini Bulamayacak mı ?

İşte Bu Yüzden Hep Kaybediyoruz Her Alanda. İşini Düzgün Yapan Sadece Elin İspanyolunda, İtalyanında Hatta İngilizinde mi Var Koca Memlekette Yok mu Yani Bir Akıllı ? Var Diyeceksin O Zaman Koysun Be Ağırlığını Rantların Peşinden Koşmasın, Rüşvet Alıp Susmasın, Korkak Davranmasın Çıksın Bir Babayiğit.

cureshot
09.Ekim.2014, 16:30

Bu Siyasette de Böyle Diğer Alanlarda da Böyle 80 Milyonluk Ülkede Böyle Sorular Sormamız Çok Garibime Gidiyor İllâ Allah Tarafından Bir Kurtarıcı mı Gelip Ülkeyi Düzeltecek, Futbolu Düzeltecek ? Yok Yani Ülke Kendi İçinden Birini Bulamayacak mı ?

İşte Bu Yüzden Hep Kaybediyoruz Her Alanda. İşini Düzgün Yapan Sadece Elin İspanyolunda, İtalyanında Hatta İngilizinde mi Var Koca Memlekette Yok mu Yani Bir Akıllı ? Var Diyeceksin O Zaman Koysun Be Ağırlığını Rantların Peşinden Koşmasın, Rüşvet Alıp Susmasın, Korkak Davranmasın Çıksın Bir Babayiğit.

O dediğin 100 senede bir çıkıyor hocam, ondan sonra da adamın heykelini yıkıyorlar, yakıyorlar, devlet dediğimiz şey de ağzı açık ayran budalası gibi izliyor olanları. Neyse konu kötü yerlere gidiyor.

nannar
09.Ekim.2014, 16:31
Yahu kaç maçtır Melo adamın elini sıkmıyor, her platformda Trabzon ve Galatasaray yönetimi TFF hakkında çok ama çok ağır açıklamalar yapıyor. Bunları bile kaale almayan Yıldırım Demirören sizce Çeklere yenilirsek istifa eder mi? :D Açıkçası ben artık TFF başkanı ve o zihniyette olan yönetimin milli takım ya da türk futbolu hakkındaki fikirlerini anladım.Adamların umrunda mı sizce Türk futbolunun kurtulması ya da milli takım ? :) Ülkem kazanırsa sevinirim,kaybederse üzülürüm. Başta Y.D. olmak üzere tüm TFF yönetiminin bir an önce ülke futbolundan el çektirilip ,ülke futbolunu daha çok önemseyen,adaletli ve her kesim tarafından kabul görecek bir federasyonun göreve gelmesini canı gönülden istiyorum... nokta :)

LadroN
09.Ekim.2014, 17:35
[B]ben bu durumdan memnun değilim ve protesto ediyorum bu kadar basit. protestomu da cekleri destekleyerek yapıyorum. diğer yazdıkların yok darida yok intikam onlar işin geyiği. bugun çekleri destekleyen insanların ortak amacı daha güzel bir türkiye'ye kavuşmak. demirörensiz sömürüsüz daha güzel bir türk futbolu.
bunu yapabilmenin tek yolu da birlik olup beraberce protesto etmek. bu futbol endustrisi senin verdiğin para ve manevi destek üzerine kurulu. sen bunları kesersen onlar orada duramazlar.[B]

Abi uzun bir yazı yazacaktım aslında ama sen benim içimdekileri yazmışsın buraya.

davidvilla
09.Ekim.2014, 18:22
fatih terim'in basın toplantısını midesi kaldıran var mı aramızda ?

attirson
09.Ekim.2014, 18:26
Bilet fiyatlarını 50-80-135 tl yapmıslar.Milli takıma ilginin yok denecek kadar azaldıgı dönemde tribüne seyirci cekmeye calısmaları gerekirken soygunculuk yapmaya calısıyorlar.

europeanconquer
09.Ekim.2014, 18:27
@davidvilla

Hayır kaldırmıyor,zaten hastayım,kusacağım şimdi.Gökhan Töre'yi kaybetmişiz öyle diyor Terim,Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ı Çek Cumhuriyeti kaybetti herhalde.

Milletin ağzına silah dayayan adamı savunuyor yahu akıl alır gibi değil,polis karışsa mevzuya bilmem kaç ay hapis cezası alacak adamı Milli Takım'ın teknik direktörü koruyor ya akıl alır gibi değil.Değil Milli Takım,Türkiye'de herhangi bir kulüpte top oynamaması gereken bu silahlı magandaya sahip çıkılıyor ya bu nedir ya ?

playeray
09.Ekim.2014, 18:51
Peki Gökhan niye silah dayamış o açıklandı mı

Börk
09.Ekim.2014, 19:17
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10486364_755727527841484_7622743648229935343_n.jpg ?oh=a6ecdd8de82da14fd3ceb6687975d941&oe=54CBDA50

Kimse alınmasın ama adamlardaki mütevaziliğe bakar mısınız ? Bizim Volkan'a yazsalar evinden aldırıcam derdi :)

SAİT71
09.Ekim.2014, 19:28
Aynen birde biz 35 yıl onceki başarılarla ovunecek kadar eziğiz ne bileyim mesela bu uruguayın brezilyalılara finalde dunya kupasını nasıl almıştık demesi gibi :)

E.Cartman
09.Ekim.2014, 19:36
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10486364_755727527841484_7622743648229935343_n.jpg ?oh=a6ecdd8de82da14fd3ceb6687975d941&oe=54CBDA50

Kimse alınmasın ama adamlardaki mütevaziliğe bakar mısınız ? Bizim Volkan'a yazsalar evinden aldırıcam derdi :)
Yalnız hakikaten diyecek söz de yoktu o vuruşa great diyerek hakaret etmiş bile sayılabilir :D

Pod
09.Ekim.2014, 20:28

İstanbul'un 'Asya tarafında' olup Avrupa elemesi maçı oynayacaklarını söyleyerek artistlenirse cevabını da alır :n:

Demirören Federasyonu'ndan da Milli Takım'ın durumundan da memnun değilim öncelikle.

Bu sene Lig Tv almıyorsun ama ne olursa olsun Galatasaray kaybederse üzülürsün, rakibi kazansın istemezsin. Hocanızın gitmesini istesen de mağlubiyete üzülürsün, başkanı değişsin istesen de...Kendimden biliyorum.

Kulüp çıkarlarını, kulüp taraftarlığını, Milli Takım'ın üstünde tabii ki tutabilir insanlar, buna lafım yok; kaldı ki bana sorsalar Milli Takım'ın atıyorum 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlarında mı daha çok heyecanlandın yoksa Fenerbahçe'nin maçlarında mı deseler, Fenerbahçe'nin sıradan maçlarında bile daha fazla heyecan duyuyorum derim. Ancak uç noktaya, rakibin kazanmasını istemeye; gitmem.

Öte yandan, anlıyorum Galatasaray taraftarının ( bazısının ) derdini, 2 sene öncesine kadar imparator olan adamın şimdi adı anılmayan, yok sayılan, istenmeyen adam konumuna gelmesini de anlıyorum. Belki benim teknik direktörüm bunu yapsa ben de çok tepki verirdim, bilemem.

Sonuç olarak bir çözüm olarak görmüyorum Çek Cumhuriyeti'ni desteklemeyi. Böyle muhalefet olunmaz bence. Bir iki ismin değişmesiyle zihniyet değişmeyecek.

Seçkinn
09.Ekim.2014, 21:44
Keşke hoca şu açıklamaları daha önce yapsaydı. Bunları değil ama olay sıcakken taraflarla görüştükten sonra, biz bunu konuştuk problemi çözdük deseydi. Zamanında bu açıklamaları yapmadıkları için çoğumuz bu olayın kamp esnasında olduğunu düşündük. Ama işte bizim ırkımıza özel belki de birilerini kurtarma evladını koruma düşüncesi bazen işleri daha kötü noktaya getiriyor. Hoca sinirleniyor da, hoş basına sinirlensin zerre umurumda değil zaten ama kusura bakmasın yaptığı işleri basındaki düşmanlarına değilse bile halka açıklamak zorundadır. Dünyanın her yerinde teknik adamlar kadro oyuncu seçimi taktik vb açıklamaları nasıl yapıyorsa hoca da yapmak zorundadır. Zamanında gereğini yapmadığı için benim gözümde bu olanların tek sorumlusu yine kendisidir.

Federasyondaki kişilere zerre güvenmiyorum. Kaldıkları her anı spora zarar olarak görüyorum. Arada üç beş düzgün adam vardır belki ama onlarda yanlış safta olduklarından gözümde değerleri yoktur. Bu yetkililer gittiğinde düzgün bir yönetim geleceğine inancımda hiç yok. Kurulu bir düzen var ve kim gelirse gelsin ve özellikle devlette elini çekmedikçe hiç bir şey değişmez. İmaj değişir, dönen değirmen aynı kalır. Fatih Terim konusunda da ben beğeniyorum, başkası beğenmeyebilir, isteyen eleştirebilir ki bizde eleştiriyoruz çoğu zaman. Ancak onun yerine de gelecek bir aday göremiyorum. Bir can simidimiz var ülke olarak, Lucescu. Onu getirsek herkes rahatlayacak sanırım.

Tüm bunlara rağmen milli takımın yenilmesini arzulamak belki ağır olacak ama düşündüğüm gibi yazacağım VATAN HAİNLİĞİDİR. Bunu içten bir şekilde dile getirenler bu ülkenin vatandaşıyım derken utanmalıdır. Kurumların yetkilileri kimler olursa olsun, sahada oynayan oyuncular ister serseri ister paranın kölesi ister dünyanın en yalancı insanı olsun ki çoğu bu tanımlara uyuyor, kendi ülke takımının yenilmesini arzulayan kişinin akıl sağlığından şüphe duyarım. Maalesef bu ve benzeri söylemleri olan kişileri destekleyen, kendi fikri olmayıp sadece çığırtkanlık yapanda çok oluyor. Allah akıl fikir versin.

(Yazdıklarımda hakaret ve benzeri bir unsur olmadığını düşünüyorum. Amaç hakaret etmek değildir. Eğer bu mesaj hakaret olarak algılanıp silinecek ise lütfen hesabımı da tamamen siliniz.)

europeanconquer
09.Ekim.2014, 22:45
Allah'ım sen bunları sınamak için mi gönderdin yahu :(

Şimdi de tüp şirketi olan şahıs konuşuyor ama boş konuşuyor.

Kaka Leite
10.Ekim.2014, 01:00
Abi uzun bir yazı yazacaktım aslında ama sen benim içimdekileri yazmışsın buraya.
Açıkcası konu biraz fazla uzadı ama ben bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.

İyi günde herkes takımın yanında olur, kötü günde bu takımın yanında olmadıktan sonra anlamı yok. İyi bir başkan olsun, takım dört dörtlük olsun bunların kısaca terimi ''Armut piş ağzıma düş'' böyle bir dünya yok, marsta deneyin şansınızı.

Çek Cumhuriyeti'ni destekleyen arkadaşlara diyecek lafım yoktur bundan sonra Türkiye ile olan maçta başarılar diyorum sadece.

Nedvedmania
10.Ekim.2014, 02:09
Ben milli takımı bayadır takip etmiyordum zaten. Yarın da bu maç yerine İtalya Azerbeycan maçını izleyeceğim.

davidvilla
10.Ekim.2014, 09:43
herkesin fikrine saygım var tabi ki o yüzden fazla uzatmayacağım.
sadece şunu söylemek istiyorum; zamanla kimin vatansever kimin vatan haini olduğu er ya da geç ortaya çıkacaktır.
yıllar geçti ama zihniyet hala aynı;
hatırlatmak isterim, denizler vatan haini diye öldürüldüler bu ülkede, nazım hikmet vatan haini diye sınır dışı edildi.
oysa onlar bu vatanı herkesten daha iyi anlayan ve daha çok seven insanlardı.
o efsanelerle aynı safta durabiliyorsam ne mutlu bana.

nannar
10.Ekim.2014, 10:10
2000'li yıllarda izlediğim milli ruhu barındıran milli takımı özledim.Ne zaman bu gurbetçiler milli takıma çok sayıda alınmaya başladı ,bizim milli ruh kayboldu...

fbdevil190737
10.Ekim.2014, 12:12
Diyecek söz yok , , ülke karışık , milli takım karışık durumumuz hiç açıcı değil . Fatih Terim efendi Kaan Ayhan'a saydırıyor . Bu adam Schalke'de 11 oynuyor sezon başından beri bu zamana kadar hiç davet ettin mi de kadroya bu oyuncuyu eleştiriyorsun . Gökhan Töre olayının detayları da nasıl bilmiyorum ancak Töre en son silahla falan vurulmuştu bu tarz karakter yoksunu adamları Milli Takımda oynatmak üstüne üstlük korumak hoş değil . Tamam senin yeteneğin olabilir ancak mafya mısın futbolcu musun ? Töre'nin tek savunduğum yanı böyle bir olay varsa Hakan ve Ömer'in bu oyuncudan neden şikayetçi olmadıkları . Bugünkü maçta da durumumuzu parlak görmüyorum . En azından forvette Adem Büyük orta sahada Bilal falan oynasa da formayı hakedenleri görsek sahada .

Nocna Mora
10.Ekim.2014, 14:54
bi 5-10 tane yesekte Fatih Terim'de, federasyonda istifa etse keşke.

Babayiğitler ya da işi bilenler değil şirketi olanlar yönettigi için ülkenin her alanında sürekli bir rant cabası mevcut.

striker92
10.Ekim.2014, 20:22
Çok zor bir maç olacak, ben maçın berabere biteceğini düşünüyorum ama umarım kazanırız. Çünkü eğer Çeklere puan verirsek hem ilk 2 şansımız zora girer hem de 3 gün sonraki Letonya deplasmanı daha sıkıntılı olur.

Önder HOCA
10.Ekim.2014, 20:36
maç d-smartta değil dimi:) şaka maka çekler handikap yapıcakmış gibi geliyor

di canio
10.Ekim.2014, 20:46
Show Tv'de maç.

anil luque
10.Ekim.2014, 20:48
Mehmet Topal stoper , Ozan Tufan ilk 11.. Hadi hayırlısı..

byariff
10.Ekim.2014, 20:56
sanki grupu lider bitirdikde topali defans yapmis ortasaha oynuyan adamlarin defans pozisyon bilgisi azdir umarim patlamaz.

Seçkinn
10.Ekim.2014, 21:00
Bahsi geçen insanların vatan haini ilan edilmesiyle burada bahsedilenler arasında dünyalar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum ikisi de ve hatta onlar gibi niceleri ne olursa olsun rakip konumundaki bir ülkeden yana olmazdı hiç bir zaman. Uzamasın konu, sonuçta ben rakibi desteklemenin yanlış olduğunu, bu yolla söz sahibi kimselerin ne ceza çekeceğini nede ders alacağını düşünüyorum.

Kadro sıkıntılı da olsa iç saha avantajıyla maçta kalırız. Terim her ne kadar söylense de olan bitene, bunlar sevdiği ortamlar. Eminim epey yükleme yapıyordur motivasyon açısından. Zor geçecek bir maç, kazanmak zor olacak ama en az beraberlik alınabilir.

caner485
10.Ekim.2014, 21:03
Vurduğun gol olsun çek cumhuriyeti.

sarianet
10.Ekim.2014, 21:09

yeter artık kardşim hiç mi milli duygularınız yok be utanmadan yazıyorsunuz birde desteklersen destekle de bunu milletin gözüne soka soka yapma bari ayıp ya

europeanconquer
10.Ekim.2014, 21:13
Umut Bulut tek forvet.

Şaka demi ?

caner485
10.Ekim.2014, 21:15
Bir İzmırli olarak milliyetçiğilimi tartışmam ama bu şahıslar olduğu sürece Türk futbolunun başında ,süründüklerini görmekten de zevk duyarız ta ki onlar bu mevkiden gidene kadar. Şike sürecinden beri zaten futbol zevki bırakmadılar insanlarda o yüzden bizim için sorun değil. Milli maçları gazetede bile takip etmez duruma düştüysek futbolumuzun başındakiler sağ olsun.

Redrum
10.Ekim.2014, 21:24
Umut iyidir bence. Ayrıca stoperde topal değil ozan tufan oynayabilir. Fakat selcuk 'u oynatmasina tepkiliyim. Mac 1-1 biter.
Çekleri destekleyen arkadaşlar, Türkiye de futbol mu var? Profesyonel bir yapılanma turkiyenin neresinde var? Saha içi, saha dışı, kulüp, milli takim hepsi rant ve cikarla dolu. Biri gider biri gelir. Bu düzen elli sene değişmez. Siz en iyisi direk Almanya milli takımını veya arsenal i falan tutun. Daha mantıklı bence. Anlıyorum sizi :)

ForsakeN
10.Ekim.2014, 21:40

en hafifi; Ayıp.

fbdevil190737
10.Ekim.2014, 21:47
Tebrik etmek lazım futbol virtüözü Fatih Terim'i ! . Bilal Kısa yedek , son 1 yılın en formsuz adamı Selçuk 11 , Galatasaray'da daimi yedek Umut 11 , Mehmet Topal stoper , Gökhan Töre 11 . Devam et böyle sen Fatih Terim !

davidvilla
10.Ekim.2014, 22:01
Umut iyidir bence. Ayrıca stoperde topal değil ozan tufan oynayabilir. Fakat selcuk 'u oynatmasina tepkiliyim. Mac 1-1 biter.
Çekleri destekleyen arkadaşlar, Türkiye de futbol mu var? Profesyonel bir yapılanma turkiyenin neresinde var? Saha içi, saha dışı, kulüp, milli takim hepsi rant ve cikarla dolu. Biri gider biri gelir. Bu düzen elli sene değişmez. Siz en iyisi direk Almanya milli takımını veya arsenal i falan tutun. Daha mantıklı bence. Anlıyorum sizi :)
Dostum derdimiz plan program degil. Eski Türkiye vs. Yeni Türkiye olayı. Yani anlamak bu kadar zor olmamali daha net yazamıyorum sonra ceza yiyorum. Bu takim biz turk halkinin milli takimi degil en azindan yuzde 50sinin olmadigi kesin. Umarım daha da konusmak zorunda kalmam bu konu üzerine.

di canio
10.Ekim.2014, 22:05
7- Spor taraftarlığınızda uluslararası maçlarda rakip ülke takımını destekleyici davranamazsınız. Size ne, ben istediğim takımı tutarım diyebilirsiniz ama Turksportal yönetimi olarak bunun forumlarımızda yapılmasına izin vermiyoruz.Ayrıca burada Türk takımını aşağılayacak ya da küçük düşürecek şekilde söylemlerde de bulunamazsınız, bulunanlar gereken cezaları alacaktır

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102363

Cengo
10.Ekim.2014, 22:14
Bir hükümeti beğenmediğiniz için ülkenin batmasını, bölünmesi istemek; teknk direktörünü, futbol federasyonunu beğenmediğiniz için Milli Takım'ın kaybetmesini istemek Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Türk gençliğine yakışmaz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorsunuz. Ayıp kelimesi bile açıklamıyor bu durumun ne kadar kötü olduğunu.

Bu şekilde mi gurur duyuyorsunuz Türk Vatandaşı olmak ile? Hiç bir darbe dönemi bile bu kadar utandırmamıştı beni.

jevox06
10.Ekim.2014, 22:14
Yeniliriz. Defans patlayacak bence. Eğer bu maçtan bir puan koparırsak benim için büyük sürpriz olur.

balot50
10.Ekim.2014, 22:23
Galibiyet çok sürpriz olur, bir puanı öpüp başımıza koyalım bence.

İşimiz zor başka ne denebilir ki.

2-1, 1-1 gibi bir skor bekliyorum

1-0 da olur.

Redrum
10.Ekim.2014, 22:24
Dostum derdimiz plan program degil. Eski Türkiye vs. Yeni Türkiye olayı. Yani anlamak bu kadar zor olmamali daha net yazamıyorum sonra ceza yiyorum. Bu takim biz turk halkinin milli takimi degil en azindan yuzde 50sinin olmadigi kesin. Umarım daha da konusmak zorunda kalmam bu konu üzerine.

Yok abi ben seni anlıyorum, fakat bunun yeni Türkiye'yle eski Türkiye'yle alakası yok. Çok derin analizlere girmek istemiyorum şimdi ama bizim çapımız bu, bu kadarını söyleyeyim. Futbolsever isek şu SÜPER ligi bile izlemememiz gerekiyor aslında. Fenerbahçe, sivas vb. hala o ligde mesela, Aziz Yıldırım hala serbestçe konuşabiliyor, Yıldırım Demirören denilen adamın ne işe yaradığı belli değil, uzar gider... Kıyamete kadar da bu böyle gider, kişiler kurumlar özneler değişebilir. En iyisi kökten Almanya, Hollanda milli takımlarını desteklemek ve premier lig falan takip etmek :)

SAİT71
10.Ekim.2014, 22:26
Çekler portakalları yenmişti bence bizi de geçerler en kötü yenilmezler, en iyi üçüncü olmak için izlanda ile falan çekişmeyi hedeflersek daha başarılı olabilir ve daha az hayal kırıklığına uğrarız, malum kota ne kadar artarsa artsın biz hep onun aşağısında kalmayı beceriyoruz, en iyisi gruptaki tüm takımlar katılsın da bizde sevinelim be kardeşim yeter artık gerçekten eğer terim de bişeyler yapamıyorsa aylık aldığım paranın hakkını verebiliyor muyum acaba diye düşünsün bi zahmet.

Bu arada ne kadroya baktım ne maça, hiçte merak ve heyecan yok.

eng1n
10.Ekim.2014, 22:27
Şu orta sahada Selçuk yerine Bilal Kısa, Forvette de Umut yerine Adem Büyük olmalıydı.

5267
10.Ekim.2014, 22:54
Goooool 1-0

sarianet
Güzel gol oldu :)

Ralph
Cok iyi gol

europeanconquer
Çok güzel attı Umut,helal.

Kaka Leite
10.Ekim.2014, 22:55
Senin ayağına kurban Caneer!

Cengo
10.Ekim.2014, 22:56
Caner'in ortası da müthiş, Umut'un kafası da müthiş. Jeneriklik gol oldu be. Helal olsun.

europeanconquer
10.Ekim.2014, 22:57
Vuhuuu Olcay fantastik vurdu :zuhaha

balot50
10.Ekim.2014, 23:00
gol geldi oh.

Ralph
10.Ekim.2014, 23:01
Kocum sivok bee :p

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:02
Basit oldu baya,biraz direnseydik.

footballer33
10.Ekim.2014, 23:04
Sivok iyi yükseldi, Tolga buyur dedi. Elini bile uzatmadı topa, uçsa tokatlardı topu bence.

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:22
Maçın başından beri devam eden hakemin kötü niyeti penaltıyı da yedi.

Ralph
10.Ekim.2014, 23:23
Net penalti. Yazik

mustangshelby
10.Ekim.2014, 23:23
Sivok iyi yükseldi, Tolga buyur dedi. Elini bile uzatmadı topa, uçsa tokatlardı topu bence.

Takımın ve hocanın bunca yıldır Sivok'u bilmezmiş gibi önlem almaması ve alan savunması yapması normal Tolga'nın uçmaması anormal tebrikler :)

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:26
Ozan çok iyi oynuyor nazar değmesin.

footballer33
Takımın ve hocanın bunca yıldır Sivok'u bilmezmiş gibi önlem almaması ve alan savunması yapması normal Tolga'nın uçmaması anormal tebrikler :)
Ne alakası var ya! Göz var, izan var; golde Tolga yeterli hamlede bulunmadı. Tamam, Fatih Terim Ersan'ın yerine M.Topal'ı stopere koyarak hata etti; ancak yenilen golün tartışmasını yapmaya gerek yok bence.

Ayrıca yapılan ortaya çıkmadı, alabilirdi o topu sanki.

Cengo
Tolga'nın yan toplada zaafiyeti vardır-yoktur başka konu ama altı pas önündeki vuruşlarda kaleciler hiç bir şey yapamaz. Kabul edelim lütfen artık bunu. Kalecilerin de insan olduğunun farkına varmak lazım.

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:33
Arda'nın top attığı yere 3 kişi hücum ederse öyle hiç olur pozisyon :n:

İyi oynadı bütün takım,zevk aldım en azından.

E.Cartman
10.Ekim.2014, 23:33
Ozan Tufan müthiş oynuyor müthiş

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:35
Ozan Tufan müthiş oynuyor müthiş

İlk ben yazdım hahahaha :zuhaha :p

mustangshelby
10.Ekim.2014, 23:37
Ozan Tufan çok iyi yanlız.

DenizlispoR
10.Ekim.2014, 23:37
Konu dışı da,Kazakistan maçını izleyen var mı? :n:

William Rookwood
10.Ekim.2014, 23:39
Takimin birinci forveti umut olmali bence. Terim bu konuda doğru bir secim yapmis. Etkisiz ama gol atan burak yerine macin genelinde etkili olabilen umut'u tercih ederim.

E.Cartman
10.Ekim.2014, 23:42
İlk ben yazdım hahahaha :zuhaha :p
http://i.imgur.com/Lhu7wM9.gif

europeanconquer
10.Ekim.2014, 23:48
Ne olum uğraşasım geldi :0:

Takım iyi oynuyor,moralim iyi şimdilik.

Önder HOCA
10.Ekim.2014, 23:51
http://i.imgur.com/Lhu7wM9.gif

aha akşama ekmek çıktı maçtan sora izlerim bir robert de niro

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 00:00
Ne olum uğraşasım geldi :0:

Takım iyi oynuyor,moralim iyi şimdilik.

Takım deme ya Selçuk'un olduğu yerde.

İlk yarıda Selçuk'un takıma nasıl bir katkısı oldu, söyleyebilecek var mı? Adam sırf dolanıyor, en yakınındakine pas verip aman benden çıksın diyor ve saçma sapan fauller yapıyor. Sıfır fayda...

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 00:02
Tolga antrenmanda falan mı sanıyor acaba kendini?

europeanconquer
11.Ekim.2014, 00:03
Caner bas bas bağırıyordu dakikalardır,normal golün gelmesi.

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 00:05
Ya Selçuk yalvarırım futbolu bırak. Maaşını ben vereceğim sen yeter ki bırak.

eng1n
11.Ekim.2014, 00:08
Tolga için de iyi oldu oynadığı TV de izleyeceğine net yerinde izliyor maçı. Selçukdan ne zaman vazgeçilecek acaba yani daha kaç maç batırması gerekiyor.

William Rookwood
11.Ekim.2014, 00:20
Hollanda'nin kendinden bu kadar taviz verdigi bir grupta ikide sifir yapiyorsak soylenecek pek birsey de yok acikcasi.

Ayrica bir Galatasarayli olarak Selcuk'un milli takıma cagrilmasini hatta ve hatta ilk on birde oynamasına anlamiyorum. Selcuk'un yaptigi isi turkiye liginde oynayan herhangi bir oyuncuda gayet güzel bir sekilde yapabilir.

balot50
11.Ekim.2014, 00:23
Konu dışı da,Kazakistan maçını izleyen var mı? :n:

Ben varım abi :D

attirson
11.Ekim.2014, 00:23
İzlanda ve Hollanda kazanıyor.Maç boyle biterse ikinci maçtan havlu atacağız gibi görünüyor.

E.Cartman
11.Ekim.2014, 00:24
http://i.imgur.com/jyZQZDg.jpg

DenizlispoR
11.Ekim.2014, 00:26
Ben varım abi :D

Destan yazdık destan. :n:

di canio
11.Ekim.2014, 00:27
İzlanda ve Hollanda kazanıyor.Maç boyle biterse ikinci maçtan havlu atacağız gibi görünüyor.

Suçlular da her zamanki gibi basın, ona ilaveten de Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak.

İmparator rulazz

egebartu
11.Ekim.2014, 00:32
Spikerin heyacanından belli ne halde olduğumuz :)

footballer33
11.Ekim.2014, 00:37
Az önceki hareket penaltı değil miydi, bana mı öyle geldi?

antiochia
11.Ekim.2014, 00:39
Ligimiz, futbolumuz felaket..Gidişat 4. ve 5. torbaya doğru

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 00:39
Neyse, baya uzun zamandır ilk kez fazla kanser etmeden yenildiler. Buna da şükür. İlk yarı performansı gayet iyiydi. Hakemin yediği %1000000 penaltı maçın kaderini etkiledi muhtemelen.

En önemli sıkıntımız 2 hücumcu bekle oynayıp onlar ileri çıktığında yerlerini dolduracak kimsenin olmaması. Üçlü savunma yok, Half Back yok, orta ikili Selçuk-Ozan öne çıkıyorlar. O yüzden kanattan kolay atak yiyoruz, stoperlerin de dengesi bozuluyor.

Bu arada Ozan tam "wonderkid" performansı sergiledi, helal olsun. Keyif aldım izlerken.

Redrum
11.Ekim.2014, 00:40
Biz kiiiim, Çek Cumhuriyetini yenmek kim.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 00:41
Hadi geçmiş olsun.

erdem344
11.Ekim.2014, 00:42
Milli takım hocası bence Aykut Kocaman olmalı.

Adam en azından realist hura saldırmıyor

antiochia
11.Ekim.2014, 00:42
Kimsenin dikkate almadığı İzlanda, Çekler ve Hollanda'yla birlikte büyük ihtimalle gruptan çıkar. Valla biz bu futbolla Letonya ile Kazakistan'ı yeneceğimizden şüpheliyim

E.Cartman
11.Ekim.2014, 00:44
Bence penaltı değildi o pozisyon ya. Yani verseydi kimse sesini çıkarmazdı da vermese de olur denilecek bi pozisyon. Tamam müdahale var ama hafif bir müdahale bir de hızlı gelişince hakemin kaçırması normaldi. Bence hakemin o kadar hatası yok o pozisyonda. Hee bir de sağolsunlar Burak'ı aratmadılar, hiç anmadık adını, sık sık ofsayta düşerek onun görevlerini de yaptı bizimkiler.

SAİT71
11.Ekim.2014, 00:45
Zaten benim gibi bu sonucu bekleyenler için süpriz bir skor değildi. Görünen köy kılavuz istemez. Bu oyuncu grubu ile bundan fazlası olamaz. Tekrar söylüyorum, bir şeylere umut bağlamak için yeni bir şeyler üretmelisiniz. Alt yapınız, gelecek vadeden gençleriniz yoksa aynı oyuncuları dönder dönder sahaya sür hiç bir şey olmaz. İlk 3 hemen hemen belli oldu. Hollanda'yı zaten ilk baştan elemiştikte işin içine 6 puana ulaşan İzlanda'da girince bizim hayaller suya düştü. Çekler ile Hollanda ilk 2'yi alırlar, İzlanda ise 2.'lik için zorlar 3. olur. Biz ise tahminim 5. olarak tamamlarız grubu. Ancak ilk önce puan almamız lazım tabi. Ve Federasyon başkanı, Terim ve milli takım heyetinin topyekün istifa etmesi lazım. Biraz gurur diyorum yahu.

Ralph
11.Ekim.2014, 00:47
Dünya üçüncülüğünden nerelere. Umudum vardı maçlara başlanmadan önce ama boş umutmuş.

playeray
11.Ekim.2014, 00:48
Geçmiş olsun :*D

ReaList
11.Ekim.2014, 00:48
Şu takımın başına Yılmaz Vural'ı getirseler daha kötüsü olur muydu? En azından hoca torpillisi adamları (Gökhan Gönül, Arda, Selçuk vs) takımda görmezdik.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 00:51
Şu takımın başına Yılmaz Vural'ı getirseler daha kötüsü olur muydu? En azından hoca torpillisi adamları (Gökhan Gönül, Arda, Selçuk vs) takımda görmezdik.

Arda ? Tamam.

Trabzonspor
11.Ekim.2014, 00:51
Ya şimdi ülke futbolunun hali göz önündeyken milli takımın bu durumda olması pek tahmin edilmeyecek bir durum değil.

LadroN
11.Ekim.2014, 00:52
Bu daha başlangıç.Letonya maçını da kaybedicek Türkiye.

Viola26
11.Ekim.2014, 00:54
Yıllar sonra sonunculuğu da gördük.

sananes
11.Ekim.2014, 00:56
Yılmaz Vural falan hikaye isimler. Eğer Fatih Terim'den vazgeçilecekse (bana kalsa hemen ama mevcut siyaset ve tff vazgeçmez) ilk iş Aykut Kocaman ile anlaşmaktır. Sistem takımı nasıl yaratılır hepimize izletir bu sayede. Yavaş oynar, öyle aman aman zevk vermeyiz ama en azından daha başarılı oluruz. Örneğin Aykut Hoca olsa minimum 4 puan yapmıştı bu iki maçta.

zaten tamam zevksiz bir futbol oynatıyor ama Ersun Yanal'dan sonra kimse zevkli futbol oynatmadı ki. Dünya üçüncüsü olduğumuz sene çok iyiydik sonrasında yavaş yavaş düşüşe geçtik ve çakıldık. Avrupa 3.'sü olunan sene dahi takım bir şey oynamıyordu.

SAİT71
11.Ekim.2014, 00:56
Arda falan değil mesele, bu ülkenin Almanya gibi futbol devrimine ihtiyacı var, ciddi alt yapı hamlesi yapılmalı. Herkes meseleye seçilen oyuncular gözüyle bakıyor ama sorun adam gibi oynatacak oyuncumuzun olmamasından. Kadro kalitemize bakın yahu, koyacak adam yok yerlerine. Çok rezil bir durumdayız.

nannar
11.Ekim.2014, 01:01
:) Allah'ım sana şükürler olsun ki yavaş yavaş türk futbolunun düşmüş olduğu durum sonuçlara da yansımaya başladı.

"türkiye ligi avrupanın en iyi 5 liginden biridir"
"Türk futbol takımı istese herkese kafa tutar"
"çok yetenekli oyunculara sahibiz"
"hollanda'nın ardından 2. sırada bitiririz"
"izlanda,letonya ve kazakistan'dan 6'şar puan toplarız"

bu yorumlar yavaş yavaş çürüyor... Avrupa'da futbol gelişiyor. Yıllardır tüm katıldıgı turnuvalarda hep zirveye oynayan Almanya bile sistemini eleştirip değiştirdi ve asla kendini dev aynasında görmedi. Fakat biz hala Avrupa'nın en iyi 10 takımı arasında görüyoruz kendimizi :D

footballer33
11.Ekim.2014, 01:01
İki maçta havlu attık, bundan sonra gençleri izleyelim bence. Sonraki turnuvalar için faydasını görürüz hiç değilse.

ReaList
11.Ekim.2014, 01:02
Arda ? Tamam.
Arda uzun süredir Milli Takımda yatıyor. Cidden yatıyor. Sahte oyunculuk var sahada rol çalma gibi. Şeklen varsın ama ortaya koyduğun hiçbir şey yok. Bugün aynı rolde oynayan Rosicky mi Arda mı? Hangisi daha genç ve dinamik, hangisi şuan en üst düzeyde oynadığı ligde forma şansı buluyor? İkisine de oyun içinde eşit özgürlük ve inisiyatif hakkı veriliyor ama Arda tamamen kaçak futbol peşinde.

Atletico Madrid'te isterse dünyaları kazansın ama buraya geldiğinde narin futbol oynayıp gidecekse gelmesin. Şuan onun ve aynı performansı gösterip hala takıma seçilenlerin şansı Fatih Terim ve mevcut kariyerlerinin durumu.

Türkiye'de veya Dünya'da Türk pasaportu taşıyan binlerce Türk futbolcu var. Ama siz böyle bir maça çıkarken Ortasaha'yı stoper olarak koyup, formsuzluğun dibindeki oyuncuları hala sahaya sürüyorsanız burada ciddi bir problem vardır, ciddi bir adam kayırma, ciddi bir peşkeş vardır. Altyapı, Üstyapı vs bunlar uzun yıllar sürecek iş. Sen önce adaletli forma dağıtımını bir sağla. Bugün kadroda bulunan oyuncuların Fb, Gs, Bjk etiketi olmasa kaç tanesi orada olabilir? Oyuncu değil forma seçiliyor resmen.

jevox06
11.Ekim.2014, 01:03
Ozan süper. Galatasaray'ın onu kesin alması lazım. Çok ihtiyacımız var.

Neyse. Yenileceğimizi biliyordum. Bu takımdan hiçbir cacık olmaz. Sistem yok bişey yok. Full gaz. İlk 20 dakika gazın etkisiyle baskı sonra hiçbişey.

Oyuncuların sahaya yayılışına baktım. Rezalet. Beklerin arkasında o kadar çok boş alan var ki bu boşlukları dünyadaki her takım değerlendirir. Defansın önüne Halfback koymazsan bu boşlukları her türlü verirsin. İşte bu sistemsizliktir, taktiksizliktir.

Muhtemelen dördüncü bitiririz grubu.

Redrum
11.Ekim.2014, 01:05
Fatih Terim'lik bir durum yok ki. Olurumuz buydu zaten.
1- En ucuz bileti 50 tl yapanlara selam olsun. 15-20 tl idi bu biletler bir iki sene önce. Müstehak.
2- nefret ettiğim Volkan, kimse kusura bakmasın bugün şu 2 golü de yemezdi.
3- selçuk'un yerine herhangi bir T.C. vatandaşlığı bulunan şahıs oynasaydı daha farklı olurdu.

Ben şu maçta bir şeye sevindim, o da şu Umut, iki tane Burak'ı cebinden çıkarırmış bunu fark ettim.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 01:05
Sana göre öyle o İbrahim abi,Arda bu takımın en iyisi,bu kadar basit,Terim'in torpilli ile falan değil hakkıyla burada.Performansını beğenmeye bilirsin ama bu en iyi olduğunu değiştirmez.

SAİT71
11.Ekim.2014, 01:11
Arda'nın yerinde ben olsam bende en fazla bu kadar oynardım. Herif pas atacak kanattaki adam resmen statik duruyor yerinde biraz kanatsan koşu yapki herif sana pas atsın. Belki Arda'nın da söylemek istediği çok şey vardır, ama mecbur o da susuyor.

ReaList
11.Ekim.2014, 01:12
Sana göre öyle o İbrahim abi,Arda bu takımın en iyisi,bu kadar basit,Terim'in torpilli ile falan değil hakkıyla burada.Performansını beğenmeye bilirsin ama bu en iyi olduğunu değiştirmez.
Arda kötü bir oyuncu demiyorum. Türk pasaportunu taşıyan en iyi oyuncu olduğunu tartışmak bile abeste iştigal. Ama Milli Takımda oynamıyor. Oynamayan adamlarla da arpa boyu yol alamazsın ki alamıyorsun zaten durum ortada. Gökhan Gönül, Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve bu oyuncular gibi 2-3 elemedir sürekli oynayan oyuncular kesin bir Loser. Bunlar kaybetmeyi, kabullenmeyi kendine alıştırmış oyuncular, mücadele etme hevesleri kalmamış, Öğrenilmiş Çaresizlik var.

Ozan Tufan'ın ne kadar Avrupa tecrübesi var veya kaç senedir profesyonel olarak üst düzeyde oynuyor? Ama sahaya bakıyorsun onun dışında inancı olan Umut dışında adam yok (Umut'ta da genetik günü gününden öyle, pes etmeyen bir adam)

İşte senin böyle oyunculara ihtiyacın var, inanıcını, heyecanını, isteğini kaybetmemiş oyunculara; Elenmeyi, kaybetmeyi, vazgeçmeyi kendine alışkanlık haline getirmiş adamlarla bu iş olmaz, im kan sız.

Nocna Mora
11.Ekim.2014, 01:16
"imparator çıplak" deyimini kazandırmıştır.
evet imparator çıplak. galatasaray'ı bıraktığında yürümeye mecali olmayan futbolcular devrettiğini söyledik, dinletemedik.
mancini o cesetlerle ite kaka son haftalara kadar gelirken kaybedilen her puanda, sanki fatih terim kalsaydı 80 puan toplayacakmışız gibi konuştular durdular.
buradan linç edildik.

farkedemediler, 2003'teki egosunun çok daha şişkin haliyle takımı uçuruma sürüklediğini ve bırakıp kaçtığını göremediler.
bugün fanboyları haricinde destekçisi kalmadı.

galatasaray ve milli takım bu hale gelmek zorunda mıydı, bunları farketmemiz için?
tır devrildikten sonra yol göstermek marifet değil, önemli olan önceden imparator çıplak diyebilmek.

enkaz enkaz enkaz.. gs sözlük'te okudum bunu mesela cok dogru yazmıs yazan. hala görmeyen var mı acaba enkazları. demirören'in yarattıgı terim'in yarattıgı enkazları.

Redrum
11.Ekim.2014, 01:18
Milli takım gittikçe daha kötüye gidiyor. Ama benim bunu düzeltmek adına müthiş bir projem var, mail atacağım Demirören'e.
STSL'de yabancı oyuncuyu yasaklamak. Nasıl ama? Dünya 1.liğine oynayacağımızdan şüphesi olan var mı?

sarianet
11.Ekim.2014, 01:28
tuncay bıraktı mı tuncay napıyo nerde oynuyo

ReaList
11.Ekim.2014, 01:30
tuncay bıraktı mı tuncay napıyo nerde oynuyo
Katar Yıldızlar Ligi'nde Bülent Uygun'un çalıştırdığı Umm Salal takımında forma giyiyor. Geçen gol de atmıştı, haber falan oldu.

nannar
11.Ekim.2014, 01:31
yalnız ozan tufan'a ayrıca bir parantez lazım. Genç yaşına rağmen sahada en tecrübeli isim gibi oynadı ve çok beğendim ben açıkçası... inşallah Galatasaray'a gelir :)

balot50
11.Ekim.2014, 01:32
Arda falan değil mesele, bu ülkenin Almanya gibi futbol devrimine ihtiyacı var, ciddi alt yapı hamlesi yapılmalı. Herkes meseleye seçilen oyuncular gözüyle bakıyor ama sorun adam gibi oynatacak oyuncumuzun olmamasından. Kadro kalitemize bakın yahu, koyacak adam yok yerlerine. Çok rezil bir durumdayız.

Abi biz hayatta öyle birşey yapamayız, millet olarak da asla bu tür şeylere alışkın olmadık. 2004 yılında Almanlar gruptan çıkamadı ama devrime devam ettiler ve 10 yıl sonra dünya şampiyonu oldular.

Biz hayatta yapamayız ilk başarısızlıkta laaaps bırakırız işi

petrol_fb12
Neyse.
Demirören in dediği gibi;
Yeni Türkiye'ye hayırlı olsun.

Eee ? Eski bildigimiz Türkiye'nin maçı hangi kanalda ?

Abi O Kanalı bende merak ediyorum ?

İlk yarı kısmen iyi oynadık..Buda biraz Çeklerin 1-1 biterelim İlk yarıyı telaşı vardı..

2.Yarı İzlanda maçında ki Pas yapamayan Orta saha'yı görmeyip Selçuk - Oğuzhan değişikliği Tam bir hakarettir Milli takıma..Ayrıca Töre-Olcan değişikliği Olcay-Muhammet Reis'i değişikliği nedir arkadaş..

Arda Turan, Selçuk , Ozan Tufan Maçta yoktular 2'sini inatla oyunda tutup diğerini 78'de çıkarıp ne yaptığını hiç anlamadım..

Yazmak bile geçmiyor içimden.Son yazıcağım Fatih Terim İstifa !

europeanconquer
Arda kötü bir oyuncu demiyorum. Türk pasaportunu taşıyan en iyi oyuncu olduğunu tartışmak bile abeste iştigal. Ama Milli Takımda oynamıyor. Oynamayan adamlarla da arpa boyu yol alamazsın ki alamıyorsun zaten durum ortada. Gökhan Gönül, Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve bu oyuncular gibi 2-3 elemedir sürekli oynayan oyuncular kesin bir Loser. Bunlar kaybetmeyi, kabullenmeyi kendine alıştırmış oyuncular, mücadele etme hevesleri kalmamış, Öğrenilmiş Çaresizlik var.

Ozan Tufan'ın ne kadar Avrupa tecrübesi var veya kaç senedir profesyonel olarak üst düzeyde oynuyor? Ama sahaya bakıyorsun onun dışında inancı olan Umut dışında adam yok (Umut'ta da genetik günü gününden öyle, pes etmeyen bir adam)

İşte senin böyle oyunculara ihtiyacın var, inanıcını, heyecanını, isteğini kaybetmemiş oyunculara; Elenmeyi, kaybetmeyi, vazgeçmeyi kendine alışkanlık haline getirmiş adamlarla bu iş olmaz, im kan sız.

Ooo iş oraya geldi mi çarşı karışır abi,yeni adamlara ihtiyaç varsa ben sana çok güzel bir milli takım kadrosu yapayım.Hatta havuz bile yaratırım :n:

footballer33
11.Ekim.2014, 01:38
Her maç sonrası 11 yazıyorsunuz diyeceksiniz; ama gerçekten şu 11'i görmeyi çok isterim ben:

Mert Günok

Ozan Tufan - Semih - Ersan - Caner

Salih Uçan - Alper Potuk - Oğuzhan Özyakup

Hakan Çalhanoğlu

M.Pektemek - Adem Büyük (Muhammed Demir/Cenk Tosun)

ReaList
11.Ekim.2014, 01:45
Ooo iş oraya geldi mi çarşı karışır abi,yeni adamlara ihtiyaç varsa ben sana çok güzel bir milli takım kadrosu yapayım.Hatta havuz bile yaratırım :n:
Var, yok değil çok genç ve dinamik oyuncular var. En azından bu adamları oynat, yine yenilsinler ancak mücadele etsinler. Bugünü kaybederler ama yarını kazanırlar. Ama nerde?

Mesela bugün Stoper'de Mehmet Topal oynadı. Adam mı yok? Son 3 sezonda Buca ve MİY forması altında 101 maça çıkıp 9 gol atmış, 1.95 boyunda olan ve henüz 24 yaşında olan stoper Efe Halil Özarslan var. Şu adam Çek liginde oynasaydı her maç banko Milli Takımdaydı. Bizde FMciler ve Ligi düzenli takip edenler dışında adını duyan yoktur. Bu adamı al bugün FB veya GS'ye daha 2. maçında Milli Takıma çağrılır.

Hani diyorlar ya alt yapı gelişsin, oyuncu gelsin sistem olsun falan sen elindeki tüm imkanları kullanmayı biliyor musun ki uzun vadelik planlar peşindesin. Hepimizin gözünün önünde, siz Galatasaraylısınız daha net görüyorsunuz, kaç haftadır tel tel dökülen sahada adım atacak mecali bulunmayan Selçuk İnan hala bu takımda sahaya çıkıyorsa bu akıl tutulmasıdır ya da torpildir.

Bu kadar saçma tercihlerin ve adaletsiz dağılımın zerre açıklaması olamaz.

SAİT71
11.Ekim.2014, 01:47
Şu Enes'te bi pişseydi hayırlısı ile, sanırsam genç takımda 4 gol atmıştı geçen :) Bence şu dönemde ıhtan ıhtan oynatılabilir artık.

petrol_fb12
11.Ekim.2014, 01:48
Var, yok değil çok genç ve dinamik oyuncular var. En azından bu adamları oynat, yine yenilsinler ancak mücadele etsinler. Bugünü kaybederler ama yarını kazanırlar. Ama nerde?

Mesela bugün Stoper'de Mehmet Topal oynadı. Adam mı yok? Son 3 sezonda Buca ve MİY forması altında 101 maça çıkıp 9 gol atmış, 1.95 boyunda olan ve henüz 24 yaşında olan stoper Efe Halil Özarslan var. Şu adam Çek liginde oynasaydı her maç banko Milli Takımdaydı. Bizde FMciler ve Ligi düzenli takip edenler dışında adını duyan yoktur. Bu adamı al bugün FB veya GS'ye daha 2. maçında Milli Takıma çağrılır.

Hani diyorlar ya alt yapı gelişsin, oyuncu gelsin sistem olsun falan sen elindeki tüm imkanları kullanmayı biliyor musun ki uzun vadelik planlar peşindesin. Hepimizin gözünün önünde, siz Galatasaraylısınız daha net görüyorsunuz, kaç haftadır tel tel dökülen sahada adım atacak mecali bulunmayan Selçuk İnan hala bu takımda sahaya çıkıyorsa bu akıl tutulmasıdır ya da torpildir.

Şapka Çıkartıyorım bu yoruma

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 01:53
enkaz enkaz enkaz.. gs sözlük'te okudum bunu mesela cok dogru yazmıs yazan. hala görmeyen var mı acaba enkazları. demirören'in yarattıgı terim'in yarattıgı enkazları.

Bırakın Allahaşkına. 2011'de geldiğinde nasıl bir takımı devraldı Galatasaray'da?
Geçen sene milli takımın başına geçtiğinde nasıl bir takımı devraldı Hiddink ve Avcı sonrası?

Bunları ne çabuk unutuyorsunuz. Fatih Terim fanı değilim ama asıl Terim hep enkaz takımları devraldı. Sanki ülkece çok iyi durumdayız da Terim batırıyor her şeyi.

Bursaspor Avrupadan nasıl elendi, kime elendi abi bir açıklayın. Hayatınızda duydunuz mu o takımın adını, bir daha da duyacak mısınız acaba? Beşiktaş kendi sahasında kimle berabere kaldı? Trabzonspor kendi sahasında kime yenildi? Terim gitti de Galatasaray çoluk çocukla dolu Anderlecht karşısında 1 puanı nasıl kurtardı? İşte size Türk futbolu. Herşey düzgün bir tek Terim yanlış.

Milli takım Terim öncesi Azerbaycan'a nasıl yenildi? Kazakistan gibi dünyanın en güçsüzlerinden biri karşısında kendi evinde nasıl 90+6'da zorla kazandı? Kendi sahasında Hırvatistan'a nasıl 3-0 yenildi? İstanbul'da Romanya'ya, deplasmanda Macaristan'a nasıl yenildi? Bir hatırlayın bakalım. Milli takımın nasıl rezil bir top oynadığını hatırlayın.

Oysa ne kadar kolay bir suçlu ilan etmek.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 01:58

Katılıyorum abi ama olmuyor işte göremiyor adamlar.FM oynayan bir insan evladı teknik direktör değil işte,gerçi FM gibi bir oyunun varlığından haberdar olduğunu sanmıyorum bir çoğunun.

Bu işin en önemli altyapısı FM oynamaktır,net. :zuhaha

Önder HOCA
Her maç sonrası 11 yazıyorsunuz diyeceksiniz; ama gerçekten şu 11'i görmeyi çok isterim ben:

Mert Günok

Ozan Tufan - Semih - Ersan - Caner

Salih Uçan - Alper Potuk - Oğuzhan Özyakup

Hakan Çalhanoğlu

M.Pektemek - Adem Büyük (Muhammed Demir/Cenk Tosun)

ozanı orta sahaya çeksek(o orta sahayı yerler hem alper hem salih hem oguzhan rakip salına salına geçer o orta sahayı) bu sefer sağ beke gokhan kalıyor

Walter Sakana
@ReaList

Torpil değil abi. Daha bugün yazdım GS sohbet alanında.

Fatih Terim için bir oyuncunun kariyeri çok önemli. Oyuncu öyle ya da böyle, Avrupa'nın büyük takımlarından birinde forma giymiş bir oyuncuysa Fatih Terim için iyi bir oyuncu demektir. Yaşına veya kadroya girmiş girmemiş onlara pek bakmaz Terim.

...

Fatih Terim'in bir başka özelliği birlikte bazı şeyler başardığı oyuncularına çok bağlıydı. Hiçbirini işi bitince bir kenara atmadı. Aksine; Hasan Şaş, Ümit Davala, Hamza Hamzaoğlu, Hamit, Tuncay, Nihat... bu isimlere her zaman güvendi, her zaman görev verdi. Avrupa'nın önde gelen kulüplerine baktığımızda da bu vefayı görüyoruz. Giggs, Scholes, Maldini, Gattuso, Zanetti, Raul... kulüpleri ta ki bu oyuncular kendileri bırakana veya ayrılana kadar sahip çıktılar bu isimlere. Bizdeyse Ayhan Akman, Hakan Şükür, Arif Erdem, Hasan Şaş yaşlandıkları ve katkı verememeye başladıkları zaman kapıyı gösterdik hepsine. Ama Fatih Terim kulübün yaptığı bu vefasızlığı yapmadı hiçbir zaman.

Bu onun eksikliği veya yanlış bakış açısı diyebilirsin ama torpil olayına inanmıyorum ben. Torpilin mantığı yok çünkü. Sen kendi imajını, kendi kariyerini sırf bir kaç oyuncuya torpil geçeceğim diye baltalar mısın o şekilde? Dünyada bunu yapacak enayi var mıdır? Mantığın alıyor mu?

europeanconquer
11.Ekim.2014, 02:00
Aslında şöyle bir 11 ideal bence ;

Mert-Gökhan,Ersan,Semih,Caner-Ozan,Alper,Oğuzhan-Kerim,Arda-Herhangi bir gol atabilen forvet

ReaList
11.Ekim.2014, 02:02
@Walter Sakana

Aynı kapı abi.

Bugün Selçuk İnan yerine Alper Potukla çalışmış olsaydı, sahaya çıkan 11'de Selçuk mu olurdu Alper mi? Torpil çok geniş kavram tabi. Başkaların tembihiyle de hareket etmek var -ki Fatih Terim bunu biraz zor yapar- kendi felsefesine göre de torpil yapar. Uyguladığı bu. Aynı şeyi farklı şekilde anlatmışız sen biraz daha ılımlı yaklamışsın : )

Önder HOCA
11.Ekim.2014, 02:04
@ReaList

Bu onun eksikliği veya yanlış bakış açısı diyebilirsin ama torpil olayına inanmıyorum ben. Torpilin mantığı yok çünkü. Sen kendi imajını, kendi kariyerini sırf bir kaç oyuncuya torpil geçeceğim diye baltalar mısın o şekilde? Dünyada bunu yapacak enayi var mıdır? Mantığın alıyor mu?

bu vefa adı altında profesyonel olamamaktır

ama bana kalırsa bunda cok tanıyıp tanımaması daha önemli ve milli takımı kulüp takımı gibi yönetmesi bundan dolayı

di canio
11.Ekim.2014, 02:07
@ReaList

Son Galatasaray dönemi ve şu anki milli takım döneminde Terim'in kariyer derdi olduğunu sanmıyorum Abi. İmajı da bazı siyasilerin kolları altında kendi tahmininden bile daha parlak hale gelir. O da dert değil. Bu yaştan sonra, ilk Galatasaray dönemindeki gibi tekrar Avrupa'da büyük bir takım çalıştırma gibi bir hedefi olduğunu sanmıyorum. Aksine bu yaştan sonra asıl derdi banka hesabına yatacak olan yılda bilmemkaçmilyon tl. Bunun için de en az efor sarfedip, en rahat kazanabileceği yerde şu an zaten.

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 02:21
bu vefa adı altında profesyonel olamamaktır

ama bana kalırsa bunda cok tanıyıp tanımaması daha önemli ve milli takımı kulüp takımı gibi yönetmesi bundan dolayı

O zaman Avrupanın büyüklerinden hiçbiri profesyonel değil. Giggs'i 40 yaşına kadar oynatan Man Utd gibi mesela. Zanetti>Inter, Maldini>Milan vs... o kadar çok örnek var ki daha.

Bugün Fatih Terim profesyonel değil ama kılları ağarmış Rosicky'i oynatan Çek menajeri profesyonel bize göre.

@ReaList

Terim Avrupayı taklit ediyor. Bakıyor onlar böyle başarıya ulaşıyor kendi de onu yapmaya çalışıyor. Sorun orada. Bizim topçular belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor, elinde patlıyor. Giggs gibi 80 yaşına kadar üst düzey kalamıyorlar ki. O altyapı yok.

Bi de Arda konusu var. Dünyada hangi teknik direktörü getirirsen getir kadroya ismini ilk yazacağı oyuncu Arda'dır abi yapma gözünü seveyim.

Sorarım; Ronaldo Portekiz milli takımında torpille mi oynuyor? Değilse Ronaldo Portekiz milli takımında ne yapıyor? Milli takımına Arda'dan daha fazla bir katkısı var mıdır?

@di canio

Doğrudur değildir bilemem ama bence çok ağır bir itham bu Osman.

Şimdi öyle bir pozisyona düştüm ki sanki Terim'in teknik direktörlüğünü çok beğeniyormuş gibi :D Hayır, pek beğenmiyorum ama Türkiye şartlarında kulüp takımları ve milli takım için malesef en mantıklı seçim o. Çünkü teknik, taktik bilgimiz yok (futbolcular ve antrenörler). %80-90 gazla çalışıyoruz. Bunu da en iyi yapan isim Terim. Gördük işte, Hiddink'ler, Mancini'ler, Del Bosque'ler, Rijkaard'lar kimler kimler yapamadı burada. Neden? Çünkü dediğim gibi teknik taktik bilgi sıfır. Yatırım, sabır sıfır. Anında başarı beklentisi, medya taraftar baskısı. Ne bekleniyor?

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 02:26
ben yatıyorum, cevaplara yarın cevap yazarım :D

ulen gaza getirdiniz beni ne yazdığımı da bilmiyorum yorgun yorgun :D

iyi geceler cümleten.

di canio
11.Ekim.2014, 02:28
Abi ülkemiz şartlarında bir itham değil yaptığım :) Ülkede 30 yaşındaki adam iyi paraya en az işi yapmanın yolunu gözler. Amacımız işin hakkını vermek değil, idare etmek. Terim de 60 küsur yaşında, herhangi bir yaşıtına ve meslektaşına göre kat kat fazla para kazanan birisi.

byariff
11.Ekim.2014, 02:39
sanki grupu lider bitirdikde topali defans yapmis ortasaha oynuyan adamlarin defans pozisyon bilgisi azdir umarim patlamaz.

ben demedim demeyi sevmem , ama ilk yedigimiz golde topalin hatasi var..

prekazinin sozu aklima geldi

Galatasaray iyi milli takımda iyi,Galatasaray yok milli takımda yok"

Önder HOCA
11.Ekim.2014, 02:54
O zaman Avrupanın büyüklerinden hiçbiri profesyonel değil. Giggs'i 40 yaşına kadar oynatan Man Utd gibi mesela. Zanetti>Inter, Maldini>Milan vs... o kadar çok örnek var ki daha.

Bugün Fatih Terim profesyonel değil ama kılları ağarmış Rosicky'i oynatan Çek menajeri profesyonel bize göre.

o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor :)

Nocna Mora
11.Ekim.2014, 03:53
Bırakın Allahaşkına. 2011'de geldiğinde nasıl bir takımı devraldı Galatasaray'da?
Geçen sene milli takımın başına geçtiğinde nasıl bir takımı devraldı Hiddink ve Avcı sonrası?

Bunları ne çabuk unutuyorsunuz. Fatih Terim fanı değilim ama asıl Terim hep enkaz takımları devraldı. Sanki ülkece çok iyi durumdayız da Terim batırıyor her şeyi.

Bursaspor Avrupadan nasıl elendi, kime elendi abi bir açıklayın. Hayatınızda duydunuz mu o takımın adını, bir daha da duyacak mısınız acaba? Beşiktaş kendi sahasında kimle berabere kaldı? Trabzonspor kendi sahasında kime yenildi? Terim gitti de Galatasaray çoluk çocukla dolu Anderlecht karşısında 1 puanı nasıl kurtardı? İşte size Türk futbolu. Herşey düzgün bir tek Terim yanlış.

Milli takım Terim öncesi Azerbaycan'a nasıl yenildi? Kazakistan gibi dünyanın en güçsüzlerinden biri karşısında kendi evinde nasıl 90+6'da zorla kazandı? Kendi sahasında Hırvatistan'a nasıl 3-0 yenildi? İstanbul'da Romanya'ya, deplasmanda Macaristan'a nasıl yenildi? Bir hatırlayın bakalım. Milli takımın nasıl rezil bir top oynadığını hatırlayın.

Oysa ne kadar kolay bir suçlu ilan etmek.

Terim enkaz devraldı. Kendi enkazını yarattı ve kaçtı gitti. Anlık başarı isteniyordu, anlık başarıyı verecek imajı vardı, kendisi icin de yeni bir sanstı ve bunu kullandı. Hiç bir zaman iyi bir taktiysen değildi, elindeki oyuncu grubu da yani su an mevcut oyuncu grubu da yaşlandı, başarıya doydu, kariyer zirvelerinden düşmeye başladılar Galatasaray'ın su anki enkazını görmemek icin kör olmak lazım. Selçuk ve Burak'ın sözleşmeleri, ilk 11'in yaş ortalamasına ve yeteneklerine bakmak yeterli bence. Milli takımda aynı şekilde hala Selçuk 11 çıkıyorsa, stoperde Mehmet Topal oynuyorsa, taktik düzen olmadan rezalet bir top oynanıyorsa bu bir enkazdır. Mesela Salih'i, Alper'i, Oğuzhan'ı, Kerim'i, Enes'i, Ozan'ı, Hakan'ı, Nuri'yi, Koray Günter'i bile sayabilrsin bu oyuncuların neredeyse hiç biri takıma hala monte edilmiyor. Kaç yaşında bu adamlar 22-23-24'e geldler. Hala genç oyuncu muamelesi yapıyoruz oysa Nuri 18 yaşında da bundesliga'nın tozunu attırıyordu, Hakan'da aynı şekilde, elimizdeki forvetlerin yeteneksizliğine bakılınca Enes 11 başlasa da bir şikayeti olur mu kimsenin acaba ? Ya da Salih Selçuk'un yerine oynasa ? Olamaz da olmamalı. Jenerasyon böyle yaratılır. Ezbere kadro yaparak, gazlayarak, bir enkaz yaratarak degil.

Kaka Leite
11.Ekim.2014, 04:17
ben demedim demeyi sevmem , ama ilk yedigimiz golde topalin hatasi var..

prekazinin sozu aklima geldi

Galatasaray iyi milli takımda iyi,Galatasaray yok milli takımda yok"
O karambolde işi Topal'a bıraktın ya helal olsun be. Ben demiştim demeyi harbiden de hiç sevmiyormuşsun Arif'cim.

Öncelikle içimizdeki Çekoslavaklı arkadaşları tebrik ederek başlamak istiyorum söze.

45 dakikalık güzel oyunun ardından 2. yarı ipleri tamamen rakibe verdik. 2. gol de Tolga'nın yaptığı degaj'ı ayakta alkışlıyorum.

İlk yarıda maçı süpürecek golleri atabilirdik, goller diyorum çünkü kaçırdığımız ve hakem hatası yüzünden yenilen 1 penaltı, 1 tane de ofsayt denilen pozisyonumuz var.

2. gol için bir diğer sitemim de 2 numara'yı takip etmesi gereken adam Caner değil, Olcay'dır. Bunu bilmek için futbol bilgisine dahi gerek yok bu adamlar Fifa da oyuncu modunu oynamışlarsa eğer hiç kendilerini seçip oyun zaten direk o adamı marke etme işini sana veriyor.

Yılda milyonlar kazanan adamın bunu direk bilmesi gerekli orası ayrı bir konu tabii.

İnanılmaz şanssız bir ilk yarının ardından atamazsan skorun bu şekilde olması gayet doğal. Ölü bir taraftarla oynuyoruz bunu da ekstra belirtmek istiyorum. Ne bir ıslık, ne bir destek varsa yoksa ''Yeter Yıldırım Demirören'' ulan asıl size YETER be.

Gitmiyor abi bu adam anlamıyorsunuz belki ama gitmiyor. Bundan başka milli takım yok eğer destek olmayacaksan gelme maça.

Terim konusunda da farklı düşünüyorum. Terim bu takımı en iyi oynatan hocadır o gittikten sonra başımıza gelen arkadaşları da görüyoruz eğer birisi batıracaksa o Terim olsun.

Umut falan eleştiriyordu maç öncesi maçta gördük kendisinin performansını. Umut takımında gerekli süreyi alsa çok yararlı bir adam bize inanılmaz yararı olur ama işte Galatasaray da oynayamıyor.

Her neyse iyi bir 45 dakika umarım bunun üzerine koyabiliriz. Önümüzdeki maçın Letonya'lı arkadaşlarını görelim hemen.

Bordo61Mavi
11.Ekim.2014, 05:43
Helal olsun Ceklere
Helal olsun Sivoka (cok insana ornek olur)
Ve

Helal olsun YD'ye, buyuk projenle San Marino ile ayni seviye olana kadar devam.

sui generis
11.Ekim.2014, 07:15
Hala topalsız kurulan kadrolar var, gülüyorum sadece. Net en iyi orta sahamız.

Umut'a da ayrıca tebrikler, beni yanılttı.

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 12:35
o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor :)

O konuda aynı fikirdeyiz zaten, mesajın devamını okuduysan aynı şeyi yazmıştım:

Terim Avrupayı taklit ediyor. Bakıyor onlar böyle başarıya ulaşıyor kendi de onu yapmaya çalışıyor. Sorun orada. Bizim topçular belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor, elinde patlıyor. Giggs gibi 80 yaşına kadar üst düzey kalamıyorlar ki. O altyapı yok.

Bahsettiklerin profesyonellik değil işte onu anlatmaya çalışıyorum. Yetersizlik veya kötü analizcilik veya kibarcasını bulamadım, bir şeye sadece tek açıdan bakıp diğer açılardan görememeye ne denirdi işte ondancılık :) denilebilir daha çok.

Tekrar ediyorum; ben Terim'in teknik direktörlüğünü beğenmiyorum. Ama ülkemiz şartlarında belki Mourinho dışında ondan daha fazlasını yapabilecek bir teknik direktör olduğuna inanmıyorum. Çünkü değindiğim gibi teknik taktik yok (Arda futbolu İspanya'da öğrendim diye boşuna mı dedi?). Taktik ustası olarak kimi getirsen boş çünkü oyuncuların kafası almıyor. Teknik direktöre saygı yok. Otoriter olman yetmiyor, aynı zamanda oyuncuların sevgisini, saygısını kazanacaksın. Hem otoriter olup hem oyuncuların sevgi ve saygısını kazanmış kim var başka? Abdullah Avcı ezildi. Kocaman desen soğuk bir insan, oyuncularının saygısını kazanabilir belki ama sevgisini çok zor. Yanal'ın da oyuncularıyla ilişkileri basına yansıdı gördük. Kim var abi?

ekleme: milli takım farklı bir kavram. Miroslav Klose klüpte çok mu iyi bir performans gösteriyordu da Löw her defasında onu çağırıyor hatta hep ilk 11 oynatıyordu? Aksine Bayern'de çok eleştirildi, çok çok az gol attı ama milli takımda coşuyordu adam. Nuri ise Almanya'da yılın oyuncusu mu ne seçilmişti. Ama geldi bizim milli takımda ne yaptı? Çok kötü çok yetersiz performanslar sergiledi. Keza Ronaldo Real'de döktürürken milli takımda sıradan bir oyuncu. Yani kulüp performansıyla milli takım performansının alakası yok. Kimse ona göre seçim yapmazken sadece Terim'i o şekilde eleştirmek haksızlık bence. Milli takımda sisteme göre oyuncu seçilir ki bizde de sistem olmadığı için asıl sorun bu.

Gncl1905
11.Ekim.2014, 13:16
Kaç maçtır olduğu gibi kendi milli takımımızda taraftarcılık oynayan bir oyuncu hata yapınca, işte Galatasaraylı/Fenerbahçeli/Beşiktaşlı hata yapıyor, diyen çok taraftarımız(!) var. Bu kafayla devam edersek zaten bizden bir şey olmaz, boş verin. Çekleri destekleyenlerden daha tehlikeli bu arkadaşlar.

Kadroya gelirsek kale ve defans hattı ideal/ideale yakında ve gayet iyi isimlerden kurulu. Mehmet Topal stoper değil ama 2'li orta saha oynayacaksak zaten ona orta alanda ihtiyaç olmuyor, stoper olarak değerlendirilebilir. 3'lü orta saha oynarsak ilk ismini yazacağımız isim zaten. Orta saha için öyle diyemeyeceğim. Selçuk artık işin cılkını çıkardı. 19 yaşındaki Ozan kendisinden iyi oynuyorsa şapkayı önüne koyup düşünsün. Ronaldo, Bale bile kötü oynayınca eleştiriliyor, bizimkiler eleştirilince duygusal deniyor bir de. Ya sabır. Selçuk milli takımdan da Galatasaray'dan da silinmelidir. Bu yıl kötü oynayan adam 2 yıl daha yaşlandıktan sonra iyi mi oynayacak? Hedef 2016 ise ona göre kadro kurulsun. Zibilyon tane orta saha var oynayan yine Selçuk yine Selçuk.

Ofans hattımızı da beğenmiyorum ben. Arda hariç hiçbirini beğenmiyorum. Arda'yı yazsınlar sonra kim oynarsa oynasın, çok da bir şey farketmeyecek nasılsa. Hakan Çalhanoğlu nasıl oynuyor bilmiyorum ama belki o denenebilir.

Genel olarak da ilk yarıdaki oyun gayet iyiydi. O oyunu 90 dakikaya yayabildiğimiz takdirde her şey güzel olacak, o kadar da karalar bağlamaya gerek yok. Sadece bazı rötuşlar yapılması lazım. Kadro turnuvaya katılacak kadar kaliteli ama biraz daha kendilerine gelmeliler, takım oyununu oturtmalılar.

sui generis
11.Ekim.2014, 13:21
http://www.footballuser.com/formations/2014/10/1126916_Turkey.jpg

zor değil.

Redrum
11.Ekim.2014, 13:34
http://www.footballuser.com/formations/2014/10/1126916_Turkey.jpg

zor değil.

Çünkü kötü kadro. Ne Pektemek sağ kanatta Gökhan Töre'nin yaptığını yapabilir, ne de Arda solda Olcay'ın yaptığını. Kadroda sıkıntı aramaya gerek yok. Sıkıntı kaleci Tolga'nın berbat performansı ve Selçuk denilen herifin oynaması.
Dikkat ettiniz mi Ozan'ın paslarına? Sert ve isabetli. Ve olabildiğince çabuk yapıyor bunu. Sanki premier ligte gibi. Halbuki Selçuk en önemli özelliği olan pası bile tin tin tin yapıyor.
Mehmet Topal'ı iyice stoper yaptık. Mehmet 4-4-2de defansif orta saha olarak gayet oynar. Eskiden oynardı. Fakat madem oynamaz diyoruz o halde Hamit çok daha faydalı olur Selçuk'tan.

sui generis
11.Ekim.2014, 13:38
Pektemek'i sağ forvet olarak düşünmek daha doğru. Tek forvet oynuyorsan kanatlardan en az birinin forvet özellikli olması lazım. yoksa gol atmada sıkıntı yaşıyoruz. Arda olmasa zaten ilk yazacağım isim Olcay olurdu.

Topal 4-4-2 de elbette oynar. Ama bu kadar çok orta saha varken -bence çok kaliteli isimler var- 4-3-3 en mantıklısı.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 14:15
Çok mu zor ya ?

http://i.imgur.com/Hg8M2I6.png

Oyunda yaptığı ayrı bir olay ama bu adam Leverkusen'de banko oynuyor,sakatlığı geçtikten sonra değil kadronun ilk 11'in değişilmez ismi olmalıdır.

di canio
11.Ekim.2014, 14:22
Çok mu zor ya ?

http://i.imgur.com/Hg8M2I6.png

Oyunda yaptığı ayrı bir olay ama bu adam Leverkusen'de banko oynuyor,sakatlığı geçtikten sonra değil kadronun ilk 11'in değişilmez ismi olmalıdır.

Nuri Şahin'i bile banko yapamadık en iyi dönemlerinde, Hakan da zor bu zihniyetle. Nuri Şahin de Mesut Özil gibi bizi değil de Almanya'yı tercih etseydi şu an çok farklı bir konumda olabilirdi dünya futbolunda.

europeanconquer
11.Ekim.2014, 14:27
Abi Nuri daha çok sistem oyuncusu,bizim takımın sistemine alışması kolay değil,çünkü sistem yok bizde.

Hakan ise saf yetenek,her an bir şey yapabilecek kalitede bir oyuncu, U-20 Dünya Kupası'nda izlediğim kadarıyla bu yorumu yapıyorum.Kendisi fark yaratacaktır ama işte o farkı yaratacak şansı kim verecek.

Nocna Mora
11.Ekim.2014, 15:03
http://www.footballuser.com/formations/2014/10/1126961_Turkey.jpg

http://www.footballuser.com/formations/2014/10/1126962_Turkey.jpg

Zor değil. :) Nuri sakat mı koy oraya Salih'i, o da mı sakat koy oraya Ozan'ı. Hakan yok mu koy yerine Oğuzhan'ı, o da mı sakat koy yerine Alper Potuk'u. Rotasyonu bu oyuncular arasında değil de gidip hala Emre Belezoğlu, Selçuk İnan, Hamit Altıntop arasında yapıyorsak sorun vardır.

di canio
11.Ekim.2014, 15:28
Abi Nuri daha çok sistem oyuncusu,bizim takımın sistemine alışması kolay değil,çünkü sistem yok bizde.

Hakan ise saf yetenek,her an bir şey yapabilecek kalitede bir oyuncu, U-20 Dünya Kupası'nda izlediğim kadarıyla bu yorumu yapıyorum.Kendisi fark yaratacaktır ama işte o farkı yaratacak şansı kim verecek.

Nuri de genç milli takımlarda Hakan gibiydi. Bert van Marwijk ile sistem oyunculuğuna evrildi. Milli takımda alıştığımız şekilde devam edersek, alıştığımız zihniyetteki hocalarla çalışmaya devam edersek Hakan'ın milli takımdaki sonu sol açık olarak sonradan oyuna dahil olmak olacaktır.

Walter Sakana
11.Ekim.2014, 16:13
Terim enkaz devraldı. Kendi enkazını yarattı ve kaçtı gitti. Anlık başarı isteniyordu, anlık başarıyı verecek imajı vardı, kendisi icin de yeni bir sanstı ve bunu kullandı. Hiç bir zaman iyi bir taktiysen değildi, elindeki oyuncu grubu da yani su an mevcut oyuncu grubu da yaşlandı, başarıya doydu, kariyer zirvelerinden düşmeye başladılar Galatasaray'ın su anki enkazını görmemek icin kör olmak lazım. Selçuk ve Burak'ın sözleşmeleri, ilk 11'in yaş ortalamasına ve yeteneklerine bakmak yeterli bence. Milli takımda aynı şekilde hala Selçuk 11 çıkıyorsa, stoperde Mehmet Topal oynuyorsa, taktik düzen olmadan rezalet bir top oynanıyorsa bu bir enkazdır. Mesela Salih'i, Alper'i, Oğuzhan'ı, Kerim'i, Enes'i, Ozan'ı, Hakan'ı, Nuri'yi, Koray Günter'i bile sayabilrsin bu oyuncuların neredeyse hiç biri takıma hala monte edilmiyor. Kaç yaşında bu adamlar 22-23-24'e geldler. Hala genç oyuncu muamelesi yapıyoruz oysa Nuri 18 yaşında da bundesliga'nın tozunu attırıyordu, Hakan'da aynı şekilde, elimizdeki forvetlerin yeteneksizliğine bakılınca Enes 11 başlasa da bir şikayeti olur mu kimsenin acaba ? Ya da Salih Selçuk'un yerine oynasa ? Olamaz da olmamalı. Jenerasyon böyle yaratılır. Ezbere kadro yaparak, gazlayarak, bir enkaz yaratarak degil.

Abdullah Avcı o jenerasyonu yaratmaya çalışmadı mı? Takımda şu an tepki gösterilen çoğu kişiyi kesip yepyeni, genç bir kadro kurup bahsettiğin Nuri'ydi, Ekici'ydi, Töre'ydi, Sararer'di bunların üstüne kurmaya çalışmadı mı takımı? E ne oldu? Sonuç? Bak arkadaşlar da yazmış yukarıda.

O zaman da böyle kadro mu kurulur, gurbetçilerde ruh yok. Almasın hiçbirini diye inliyordu buralar.

Enkaz konusuna gelince; ülke futbolunun şu anki durumunu görmezden geliyorsunuz. Sanki her şey güllük gülistanlık da... Dün yazdım kimse cevap veremedi. Bana Bursaspor'un o isimsiz 5. sınıf takıma elenmesini açıklayın önce. Ondan sonra tartışalım. Türk futbolunun kendisi enkaz, anlatmak istediğim bu.

Adamın sanki elinde muhteşem bir jenerasyon var da. Yani en çok sana şaşırdım açıkçası (yorumlarını beğenen biri olarak).

petrol_fb12
11.Ekim.2014, 18:18
http://www.footballuser.com/formations/2014/10/1127079_Turkey.jpg

Şu kadroyla oynamak cok mu zor ? Gerçi 2'si sakat kadrodan..Hakan Yerine Oğuzhan MustafaYerine'de Umut Bulut..Umut dün cok iyi oynadı.

William Rookwood
11.Ekim.2014, 19:05
Dünya futbolunda formsuz bir oyuncuyu kaybetmemek adına sürekli oynatmak diye bir olay görmedim ben. Yaşı ne olursa olsun bir oyuncunun kadroya girebilmesi yada ilk 11 başlayabilmesi için belirli bir form grafiğini yakalaması gerekiyor. Ama ülkemizde ise bu durum tam tersi. Oyuncu çalışıp form yakalaması gerekirken biz oyuncunun üstüne düşüp formsuz halde oynatmaya devam ediyoruz. Gerçekten garip bir durum. Hatır gönül adına kuruluyor kadrolar.

Nocna Mora
11.Ekim.2014, 19:06
Abdullah Avcı o jenerasyonu yaratmaya çalışmadı mı? Takımda şu an tepki gösterilen çoğu kişiyi kesip yepyeni, genç bir kadro kurup bahsettiğin Nuri'ydi, Ekici'ydi, Töre'ydi, Sararer'di bunların üstüne kurmaya çalışmadı mı takımı? E ne oldu? Sonuç? Bak arkadaşlar da yazmış yukarıda.

O zaman da böyle kadro mu kurulur, gurbetçilerde ruh yok. Almasın hiçbirini diye inliyordu buralar.

Enkaz konusuna gelince; ülke futbolunun şu anki durumunu görmezden geliyorsunuz. Sanki her şey güllük gülistanlık da... Dün yazdım kimse cevap veremedi. Bana Bursaspor'un o isimsiz 5. sınıf takıma elenmesini açıklayın önce. Ondan sonra tartışalım. Türk futbolunun kendisi enkaz, anlatmak istediğim bu.

Adamın sanki elinde muhteşem bir jenerasyon var da. Yani en çok sana şaşırdım açıkçası (yorumlarını beğenen biri olarak).

Oncelikle tesekkür ederim. Avcı döneminde oynanan futbol çok daha kaliteli ve sistemliydi açıkçası. Fakat medyanın üzerine ne kadar gittiğini herkes hatırlıyordur. Bazı oyuncularda gereksiz ısrar ediyordu mesela Sercan gibi. Gurbetçi olmak zorunda değil yeni jenerasyon diye bahsettiğimiz oyuncular. Nuri, Salih, Enes, Ozan, Oğuzhan, Semih, Koray, Tarık, Muhammet Demir, Kerim, Batuhan vb. bir çok oyuncu sayabilirsin. Ama bizde adapte genç olarak adapte edilen oyuncuların sayısı çok düşük. Salih hala adapte edilmedi takıma. Oğuzhan hala adapte edilmedi. Hakan hala adapte edilmedi. Ozan yeni yeni adapte ediliyor. Bursaspor'un o maclarını da izlemistim ayrıca kaçırdıkları gollerin haddi hesabı yok. Şanssızlık işte oluyor. Bursaspor'da kendisini geçen sene ki enkazdan kurtarmaya calıstı bu sene. Frey, Taiwo gibi formsuz, eskiden kaliteli olan yabancıları doldurmuslardı. Simdi daha akıllı transferler yaptılar Senol Hoca ile birlikte. Başarı öyle tak diye gelmez bunu sende cok iyi biliyorsun, insanlar da öğrenmeli artık bunu. Abdullah Avcı'dan gram hazetmem, teknik adamlığını da çok beğenmem ama o zaman ilk göreve geldiğinde yaratılan algıyı hatırlıyorsundur. İBB'de gençlerle çalışıyormuşta, genç jenerasyonla arası iyiymişte. Oysa alakası yoktu. İBB'den 1 tane bile genç oyuncu cıkarmadı onca sene orada calısmıs olmasına ragmen. Tamamen yeni genclere sans verelim vs. mantığıyla yola çıktı o dönemde de formunun zirvesinde olan Selçuk gibi oyuncuları küstürdü. Bu işin yeri ve zamanı önemlidir. Hadi gençleşelim diyerek olmaz. Tepeden inme olmaz. O zaman öyle yapmaya calıstılar o yüzden tutmadı. Çok daha programlı bir şekilde yapmalıyız bunu ve program Fatih Terim'in işi değil. Fatih Terim'le olmaz bu. Bitik Selçuk oynarken, Oğuzhan yedekse olmaz o. Stoperde Ersan varken, başka isimler varken Mehmet Topal'ı stoper oynatmakla olmaz o. Hiç bir taktik plan olmadan hurra haydi aslanlarım önde basın kapın gol atın, içeri top şişirin, rakip üzerinize mi geldi şişirin orada basın falan bunlar geçti gitti artık. 4-3-3 mü olur 4-4-1-1 mi olur bilemeyeceğim fakat bir ekole ihtiyacımız var. Ne yaptığını bilen bir takıma. Yeni bir soluk gerek artık Türkiye'ye hoca olarakta, futbol olarakta.

nannar
11.Ekim.2014, 19:43
TFF pazartesi de kaybedersek istifa edecek miymiş ? :) Futbolda devrimi yapmak kolay mı yoksa zor mu bilemem ama kulüp bazında B.Dortmund , milli takım bazında Almanya ve Belçika başta olmak üzere bir çok takım ölü topraklarını üzerlerinden atıp yeni bir düzenle başarıya yelken açtı. Bizde bunu başaracak vizyon ve sistem şu anda mevcut değil. Alt yapılardan tutun da taraftar beklentilerine kadar hiçbir olgu şu anda bunu desteklemiyor. Beşiktaş 1 sene feda dedi diye topa tutuldu... Ben şunu iddaa ediyorum. Alt yapısına erken yaşlarda çocukları toplayıp eğiten ve bir sistem öğreten takım çok değil 10 yıl sonra süper ligde açık ara şampiyon olabilir. Süper lige çıkan ptt 1.lig ekibi ligin kontratı biten oyuncularını toplayarak sistem kuruyor bizde :D Bknz : Balıkesir

SAİT71
11.Ekim.2014, 20:31
Şu Letonya mı Litvanya mı neyse onu nasıl yenecez onu düşünüyorum, eğer o maçtan 3 puan alamazsak yüksek ihtimalle ilk 3 sıra imkansıza yaklaşacak bizim için :)

attirson
11.Ekim.2014, 23:53
Letonya'yı yeneriz bence.1-2 geriye düsene kadar fena degildik Letonya'ya karsı bu futbolu sergilersek kazanırız.Ama bu jenerasyonla o geriden gelip maç ceviren milli takımı göremeyiz.1-2'den sonra dagıldık resmen psikolojik olarak bitti takım.İlk golü yedigimiz hiçbir maçı ceviremeyiz gibi görünüyor.

SAİT71
12.Ekim.2014, 00:11
Nedense Terim'in takımları özellikle bu tür duygusal kopmalardan sonra çok dağılıyor. Galatasaray'ın Real'den 6 yediği maçta öyle bir maçtı. Gs fena oynamıyordu hatta Burak'ın bir kafa topu vardı atsa maç çok güzel olacaktı fakat bir gol yeyince resmen ama resmen takım çöktü. Buda galiba Terim'in oyuncuları sade duygusal anlamda gazlamasından kaynaklanıyor. Aslında futbolda duygusallıktan çok soğukkanlı ve disiplinli olabilmek daha avantaj.

Walter Sakana
12.Ekim.2014, 00:22
Nedense Terim'in takımları özellikle bu tür duygusal kopmalardan sonra çok dağılıyor. Galatasaray'ın Real'den 6 yediği maçta öyle bir maçtı. Gs fena oynamıyordu hatta Burak'ın bir kafa topu vardı atsa maç çok güzel olacaktı fakat bir gol yeyince resmen ama resmen takım çöktü. Buda galiba Terim'in oyuncuları sade duygusal anlamda gazlamasından kaynaklanıyor. Aslında futbolda duygusallıktan çok soğukkanlı ve disiplinli olabilmek daha avantaj.

Bugün Aykut Kocaman'ın Hürriyet'teki yazısı da bunun üzerineydi.