View Full Version : Football Manager 2015 | 15.3.2
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 02:53
Her maçım 3-3 bitiyor :D
alla alla, bende niye az gol oluyor? :)
Ralph
11.Aralık.2014, 03:21
Her gol birbirinin kopyası. Kaleye vuruyor kaleciden dönen top gol, serbest vuruştan vuruyor kaleciden dönen top gol...
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 03:27
Yeni güncellemeyi merak edenler için belirtiyorum; maç motoru ciddi düzeyde oynanabilir seviyeye getirilmiş. Maçları izlerken zevk alabilmek fazlasıyla mümkün. Oyuncular, özellikle de kaleciler herşeye tepki verebiliyorlar. Diğer güncellemeler de oyuncular bir anda duraksayıp topu unutabiliyorlardı. Bu güncelleme de daha aktifler ve göze hoş gelen bir oyun sergiliyorlar. Hızlı ve akıcı maçlar oynanıyor bu güncellemede.
Fm serileri arasında maç motoru en gelişmiş güncelleme olduğunu düşünüyorum bu güncellemenin. Sanırım ocak güncellemesi, yani son güncelleme ile tadından yenilmez bir ikinci dönem football manager'i sunacaklar bize. :)
Önder HOCA
11.Aralık.2014, 03:42
Yeni güncellemeyi merak edenler için belirtiyorum; maç motoru ciddi düzeyde oynanabilir seviyeye getirilmiş. Maçları izlerken zevk alabilmek fazlasıyla mümkün. Oyuncular, özellikle de kaleciler herşeye tepki verebiliyorlar. Diğer güncellemeler de oyuncular bir anda duraksayıp topu unutabiliyorlardı. Bu güncelleme de daha aktifler ve göze hoş gelen bir oyun sergiliyorlar. Hızlı ve akıcı maçlar oynanıyor bu güncellemede.
Fm serileri arasında maç motoru en gelişmiş güncelleme olduğunu düşünüyorum bu güncellemenin. Sanırım ocak güncellemesi, yani son güncelleme ile tadından yenilmez bir ikinci dönem football manager'i sunacaklar bize. :)
Sen bunları yazarken penaltı kullanıyordum kalecı dokundu dırekten dondu kalecının dıbıne dustu top kaleci aval aval bakarken penaltı kullanan adamım çizgi üstündeki topu ağlara gönderdi :) sevindimmi sevindim :)
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 04:02
Sen bunları yazarken penaltı kullanıyordum kalecı dokundu dırekten dondu kalecının dıbıne dustu top kaleci aval aval bakarken penaltı kullanan adamım çizgi üstündeki topu ağlara gönderdi :) sevindimmi sevindim :)
Bakın penaltıya müdahale etmiş, dokunmuş, top gitmiş direğe çarpmış. önceden bunlar olmuyordu, top doğrudan ağlara gidiyordu. yavaş yavaş, zamanla hepsi olacak efendim. :D
kuatemok
11.Aralık.2014, 04:50
kalecilik performansları, paslaşmalar, top kapmalar, reaksiyonlar, çalımlar... cidden bayağı güzel olmuş. az önce tolga zengin arka arkaya üç top çıkarttı ki geçen güncellemede ilkini çıkarttıktan sonra yerinden kalkmıyordu.
Papi44
11.Aralık.2014, 07:11
Biraz düzelme var en azından canınız sıkılmıyor maçı izlerken
NomrukaN
11.Aralık.2014, 07:16
Yalnız güncellemeden sonra açtığım kariyerimde takımdaki herkes başka takımlara gitmek istiyor ve ikna olmuyorlar. Ne yapmalıyım? Yol mu vereyim? :D
Flawless Victory
11.Aralık.2014, 09:00
Yeni güncellemede ben size öyle bir gol gösteririm ki eski versiyon iyiymiş dersiniz. :) Kaleci tepkileri daha düzgün ama aynı şutlar aynı şekilde gol oluyor. Tek maç oynadım. Bu steam güncellemesini iptal edemiyor muyuz? Ayarlarda güncelleme yapma diye bir seçenek yok da.
caner485
11.Aralık.2014, 10:28
Korner, dönen top, karambol. Başka gol yediğimiz yok. Biraz şunların üstüne gidip güncelleseler güzel olacak.
bayeagle
11.Aralık.2014, 11:18
Temanın Oyunda Gözükmemesi Hakkında Halen Kimsenin Bilgisi Yokmu Bir Önceki Sayfada Arkadaş Kodlar Vermiş Ama Anlayamadım Karışık
urwrdskkn
11.Aralık.2014, 11:29
savunmayı ileri çıkartmayın arkadaşlar. cidden attığınız golün saniyesinde golü yersiniz. benim başıma geldi. http://i.hizliresim.com/7VV3YN.jpg
15.1.4 te Savunmayı İleri Çıkart Komutunu Verince Gol Yemiyordum Şimdi Bu Güncellemede Goller Peşin Sıra Geldi :D
playeray
11.Aralık.2014, 12:22
Stoperlerinizden birini "sigorta/covering" olarak oynatırsanız belki savunmadaki açıklarınız kapanabilir.
kiddynamite
11.Aralık.2014, 12:57
gerçekten hiçbir şey beğenmiyoruz dönün 5-6 sene önce oynadığınız oyunlara bi bakın sonra şükredin :)
ozzymanborn
11.Aralık.2014, 13:04
Güncellemeden sonra makedonya ile Türkiye'yi 1-0 yenince tamam olmuş bu iş dedim (sonunda beni de anlayan futbolcular var dedim)... Ondan sonra kulüp takımı 7-0 yenildi aynı taktikle... (Yine aynı taktikle 7-2 kaybettim 3 gün sonra slovenya'ya...)
peker_553
11.Aralık.2014, 13:38
Arkadaşlar skin için bi çözüm blunmadı mı niye kimse takmıyor bizi :)
NeCRiS
11.Aralık.2014, 14:47
Arkadaşlar skin için bi çözüm blunmadı mı niye kimse takmıyor bizi :)
Sports Interactive Community (http://community.sigames.com/showthread.php/413341-Important-Skins-in-FM15.2?p=10056142#post10056142)
Detaylıca açıklamışlar.
peker_553
11.Aralık.2014, 14:48
Sports Interactive Community (http://community.sigames.com/showthread.php/413341-Important-Skins-in-FM15.2?p=10056142#post10056142)
Detaylıca açıklamışlar.
kardeşim yabancı dil yok ki bi yardımcı olsaydın keşke çevirebiliyorsan benim gibi çok kişi var bu durumdan muzdarip
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 15:30
Yalnız güncellemeden sonra açtığım kariyerimde takımdaki herkes başka takımlara gitmek istiyor ve ikna olmuyorlar. Ne yapmalıyım? Yol mu vereyim? :D
Güncellemeyle futbolcuların aklı başına gelmiş anlaşılan... :D
gerçekten hiçbir şey beğenmiyoruz dönün 5-6 sene önce oynadığınız oyunlara bi bakın sonra şükredin
Hani o çok övülen fm 2006'lar, 2008'ler var ya, onları getir koy önlerine, hiç kimse 1 saatten fazla oynayamaz. :) Maç motorundan o kadar bahsediliyor ki, hemen aklıma fm 2008, 2009 maç motoru falan geliyor, gülüyorum...öyle bir bug oyunuydu ki onlar...yine de yaşımızın da düşüklüğü ile bizi cezbediyordu sanırım o dönem. :D
sarianet
11.Aralık.2014, 16:35
ben "tamam istediğimiz teklifi verirlerse gidebilirsin" diyorum
istenen ücreti de biraz yükseltiyorum
genelde teklif gelmiyor oyuncu da paşa paşa devam ediyor :)
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 16:43
ben "tamam istediğimiz teklifi verirlerse gidebilirsin" diyorum
istenen ücreti de biraz yükseltiyorum
genelde teklif gelmiyor oyuncu da paşa paşa devam ediyor :)
As takımda oynamak için toplantı düzenlemek isteyen futbolcunun talebini reddedip konuşmayın adam hiç sorun etmiyor. Konuşursanız yandınız. Ya oynatma yada gönderme sözü veriyorsunuz. Ben yedek oyuncularım da bu taktiği uyguluyorum. Her maç oynatacağım bir adam değil ki. e yedekte de futbolcu olmak zorunda... :D
bangbangstar
11.Aralık.2014, 17:08
ekşi sözlükte şöyle bir entry var:
fm oynayanlar dikkat!!!
yeni güncellemeyle birlikte çok önemli bir hata barındıran oyun. takımınızda kiralık olarak bulunan oyuncuyu kendiniz transfer listesine koyup, kolaylıkla kadronuza katabiliyorsunuz.
hayatimfutbol nickli yazardan alıntıdır.
NomrukaN
11.Aralık.2014, 17:11
Hmm iyi fikir. Acaba kariyeri azıcık geriye alıp öyle mi oynasam? :D Kariyer hikayesinin tabiatına aykırı bir durum olur gerçi.
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 17:15
ekşi sözlükte şöyle bir entry var:
fm oynayanlar dikkat!!!
yeni güncellemeyle birlikte çok önemli bir hata barındıran oyun. takımınızda kiralık olarak bulunan oyuncuyu kendiniz transfer listesine koyup, kolaylıkla kadronuza katabiliyorsunuz.
@hayat (http://forum.turksportal.net/vb/members/hayat.html)imfutbol nickli yazardan alıntıdır.
Ben baktım, takımımda bir tane kiralık futbolcu vardı. Bahsedilen işlemi gerçekleştiremedim. Sizlerde oldu mu peki?
serwan
11.Aralık.2014, 18:15
Ben baktım, takımımda bir tane kiralık futbolcu vardı. Bahsedilen işlemi gerçekleştiremedim. Sizlerde oldu mu peki?
ben denedim de oldu yahu.. suso için 80m istedi liverpool.. denedim 10m'a aldım...
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 18:26
ben denedim de oldu yahu.. suso için 80m istedi liverpool.. denedim 10m'a aldım...
0'a almanız mümkün değil mi? :)
aytekin79
11.Aralık.2014, 18:31
Süper bir bug :D
serwan
11.Aralık.2014, 18:34
Süper bir bug :D
birazdan jese'ye dadanacağım :D
kuatemok
11.Aralık.2014, 18:35
sosa'yı transfer listesine koyamadım. :/
kilham96
11.Aralık.2014, 18:36
serwan hocam nası ettin hele bi açıklamalı anlatıver :D
Edit :Kendim buluverdim sağol çok şekil olmuş bu bug D:.İlahi Fm
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 18:42
serwan hocam nası ettin hele bi açıklamalı anlatıver :D
Edit :Kendim buluverdim sağol çok şekil olmuş bu bug D:.İlahi Fm
Edit'e tam olarak nasıl yapıldığını da yazmanızı beklerdim. :)
kilham96
11.Aralık.2014, 18:44
@Vatanarchy Adamın adına sağ tıklıyorsun.Transfer > Transfer Durumu > Transfer Listesi'ne Koy diyorsun Adamı ucuza kapıyorsun.
aytekin79
11.Aralık.2014, 18:44
Yanlız çok komik olmuş, çok hızlı update gelir yakında :)
Önder HOCA
11.Aralık.2014, 18:59
Öyle bugmı olur yahu :) neden daha önce gelmedi şu patch
kuatemok
11.Aralık.2014, 19:23
kalecinin kurtardığı şutlarda, "top direğe çarpıp dışarı gidiyor. ağlarda olmalıydı" gibi bir şey yazıyor. :D
serwan
11.Aralık.2014, 19:48
Edit'e tam olarak nasıl yapıldığını da yazmanızı beklerdim. :)
Hocam valla yoldaydım :) görsem yazardım.. Oyuncuya sağ tıklayıp transfer durumundan satılıcaklar listesini seçiyoruz :)
Vatanarchy
11.Aralık.2014, 20:02
Hocam valla yoldaydım :) görsem yazardım.. Oyuncuya sağ tıklayıp transfer durumundan satılıcaklar listesini seçiyoruz :)
Önemli değil dostum, arkadaş belirtti zaten, teşekkürler. :)
serwan
11.Aralık.2014, 20:06
Öyle bugmı olur yahu :) neden daha önce gelmedi şu patch
Yahu bomba bişey. Bence oyunu daha oynanabilir yapmış. Suso'ya 88m dolar istiyordu liverpool. 25 verdim vermediler :) 10'a aldım. Taksitle :D
hakettiler ama.. Suso 25 ancak eder.
wladcas
11.Aralık.2014, 20:20
Alt+f9 ile oyuncu profillerinin fotosunu alamıyorum.Başka var mı bu sorunu yaşayan ?
serwan
11.Aralık.2014, 20:26
Alt+f9 ile oyuncu profillerinin fotosunu alamıyorum.Başka var mı bu sorunu yaşayan ?
Bilinen bi problem. 1-2 güne hotfix gelir
kuatemok
11.Aralık.2014, 20:32
oyunda çok güzel bir bug oldu az önce. fenerbahçe maçında hakem üç penaltı verdi. :D
kilham96
11.Aralık.2014, 20:35
Çözüm için f12 tuşunu kullan.Steam'den çeker fotoğrafı şimdilik böyle idare ediyoruz.
Önder HOCA
11.Aralık.2014, 20:44
alt+f9 la profil fotosumu alnıyordu yahu yeni öğrendim bende f12 ile uğraşıyordum iyi oldu öğrendiğim umarım düzelir
bayeagle
11.Aralık.2014, 21:07
Temayı Çözen Varmdır.
fenerliyildiz2
11.Aralık.2014, 22:06
Yeni kariyer açmama gerek var mı? Bu yama ile oyuncuların pa ca değerleri değişti mi?
LostLine
11.Aralık.2014, 22:19
Temayı Çözen Varmdır.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=122447
arrogancee
12.Aralık.2014, 01:27
Bir şeyi fark ettiniz mi, top süren adamın arkasından gelen rakip, top süren adama hiç dokunmadan onu geçiyor ve anca geçtikten sonra karşısına geçip ona engel almaya çalışıyor. Yani demek istediğim koşarak onu geçerken hiç engellemeye çalışmıyor, formasında çekme vs. yapmıyor. İşin ilginç yanı bunu kimse dile getirmemiş :D Acaba o hareket aslında başka bir şey de maç motoru yanlış mı yansıtıyor.
Bu dediğim dışında maç motoru gayet iyi bence
kuatemok
12.Aralık.2014, 02:42
hiç elle oynamaya şahit olan oldu mu?
ReaList
12.Aralık.2014, 03:28
Bu 2018'de başlayan Avrupa Milletler Liginde hiç ulusal takım yöneten oldu mu? İşleyiş ve bu ligin amacı nedir?
61trabzon61
12.Aralık.2014, 03:55
Bu 2018'de başlayan Avrupa Milletler Liginde hiç ulusal takım yöneten oldu mu? İşleyiş ve bu ligin amacı nedir?
ben yönetiyorum türkiyeyi 2018de geçtim başa bir baktım böyle bi durum var. geçtiğimiz aylarda uefa bununla ilgili çalışma yapıyordu..konu ile alakalı net birşey yoktu bildiğim kadarıyla ancak oyunda var.
işleyiş şöyle; 4 ana klasman var. 1.klasmanda 3er takımdan 4 grup var. 2şer maç yapıyorsun toplamda 4 maç. maçlar eylül ekim kasım ve martta. liderler sonuncular da 2.klasmana düşüyor. yarı finale çıkıyor. yarı final de haziranda. yenersen 4 gün sonra final var. . . 2.klasmanda da 1. gibi 3erden 4 grup var. 2şer maçtan 4 maç yapılıyor. 1.ler üst klasmana sonuncular 3.klasmana düşüyor.
böyle 2 klasman daha var işte :)
amacıyla ilgili benim bildiğim olay şu; hazırlık maçlarına bir değer kazandırmak işi resmiyete dökmek.
Namzet
12.Aralık.2014, 03:57
Yeni güncelleme ile ilk maçıma çıkıyorum ve kornerde ön direkten üst üste 2 gol...Ön direkteki oyuncuya savunma niye bu kadar boşluk tanıyor anlamak mümkün değil
richard castle
12.Aralık.2014, 04:36
Gollü maçlar devam ediyor. Savunmaya ne kadar çözüm üretseniz de fark etmiyor.
Ketchaup
12.Aralık.2014, 09:04
Bir şeyi fark ettiniz mi, top süren adamın arkasından gelen rakip, top süren adama hiç dokunmadan onu geçiyor ve anca geçtikten sonra karşısına geçip ona engel almaya çalışıyor. Yani demek istediğim koşarak onu geçerken hiç engellemeye çalışmıyor, formasında çekme vs. yapmıyor. İşin ilginç yanı bunu kimse dile getirmemiş http://forum.turksportal.net/vb/images/smilies/biggrin.png Acaba o hareket aslında başka bir şey de maç motoru yanlış mı yansıtıyor.
Bu dediğim dışında maç motoru gayet iyi bence
aynen yandan müdahale yok, ya arkadan ya önden top kapma çabası içindeler hep.
hocam 3lü gruptan birinci olarak çıkıp yarı final sonra da final oynuyosun. ben fransa ile şampiyon oldum ama kazandıktan sonra şöyle bişey yaşadım;
http://i.imgur.com/1i3J9iU.png
ayrıca fransa futbol federasyonu da başarısız oldun ama bi şans daha veriyoruz tarzı bişey demişti ama onun ss'ini almamışım.
ReaList
12.Aralık.2014, 14:56
Platini Şampiyonlar Liginin de b.kunu çıkarmadan bir an önce gitse keşke. Adamda ne fanteziler var yahu, yok turnuvayı farklı farklı şehirlerde oynamak, Milletler Ligi gibi absürt sistem getirmek, Uefa Kupasının eleminasyon sistemli o harika ve heyecan dolu doğasını yokedip Şampiyonlar Ligine benzetmek, ofsaytı kaldırmaya kalkmak. Tamam ileride kendi adının anılmasını sağlayacak yeni uğraşlar içinde ama biraz sistemli olsun arkadaş, futbolun ve sistemin doğasına aykırı şeyler peşinde koşmaya gerek yok. Bazı şeyler orijinalleriyle güzel.
61trabzon61
12.Aralık.2014, 15:43
aynen yandan müdahale yok, ya arkadan ya önden top kapma çabası içindeler hep.
hocam 3lü gruptan birinci olarak çıkıp yarı final sonra da final oynuyosun. ben fransa ile şampiyon oldum ama kazandıktan sonra şöyle bişey yaşadım;
http://i.imgur.com/1i3J9iU.png
ayrıca fransa futbol federasyonu da başarısız oldun ama bi şans daha veriyoruz tarzı bişey demişti ama onun ss'ini almamışım.
aynı ss bende de oldu türkiyenin başında. ancak senden farklı olarak yönetim şampiyon olarak gördü beni.
kuatemok
12.Aralık.2014, 19:40
demiştim az önce şahit oldum.
arrogancee
12.Aralık.2014, 19:52
demiştim az önce şahit oldum.
bir de omuz omuza mücadele veya oyuncuların rakibin yanından geçerken de onu rahatsız ettiğini gördüm de de umutlanalım :D
kuatemok
12.Aralık.2014, 19:54
bir de omuz omuza mücadele veya oyuncuların rakibin yanından geçerken de onu rahatsız ettiğini gördüm de de umutlanalım :D
henüz şahit olmadım. hatta çok hızlı bir oyuncuyla yavaş bir oyuncu topa doğru koştuğunda yavaş oyuncu daha yakınsa topu almak üzereyken duruyor. :D
nostalgia
13.Aralık.2014, 15:58
Oyunun amacı ne anlayamıyorum. Sezona bomba gibi giriyoruz 3 te 3 yapıyoruz. Sonra ki maçta tek kale oynayıp 4-1 yenilgi. adamların mutlak gol şansı yok.
Bir sonra ki maçta %69 topla oynama 29 şut 4 mutlak gol pozisyonumuz var golümüz yok ve adamların son 5 sezondur gol atamayan oyuncusu frikikten 2 gol atıyor.
Yahu yenilirsin evette. Böyle olmaz kardeşim. iki maç arkası arkaya aynı şeyler olmaz.
Edit: 4-1 yenilgide de 1 gol korner 1 gol penaltı 1 gol kaleci degaj yapıyor stoper ıska geçiyor gol diğer golü hatırlamıyorum.
Bunlar futbolun içinde var ama hepsi aynı anda denk gelmez.
SkyCaptain
13.Aralık.2014, 16:10
Oyun genel olarak nasıl arkadaşlar, oynanabilir durumda mı?
Geçen seneki rezaletten sonra bırakıp FM12'ye dönmüştüm. Bu sene dilim yandığı için ön sipariş falan da vermedim, önce korsanda denemeden de almayacağım. Hak ettikleri bu çünkü.
elapuesto
13.Aralık.2014, 16:12
Arkadaslar oyunu komple silip tekrar yukleme ssansim varmi varsa bunu nasil yapicam anlaticak birisi yokmu3
Vatanarchy
13.Aralık.2014, 16:22
Arkadaslar oyunu komple silip tekrar yukleme ssansim varmi varsa bunu nasil yapicam anlaticak birisi yokmu3
Denetim masasından kaldır de. kayıtlı oyunları falan silmek istiyorsan da Belgelerimde ki dosyaları da silebilirsin. sonra steam'den tekrar indir.
elapuesto
13.Aralık.2014, 16:39
Denetim masasından kaldır de. kayıtlı oyunları falan silmek istiyorsan da Belgelerimde ki dosyaları da silebilirsin. sonra steam'den tekrar indir.
Kardesim bunlari yaptim simdi steamdan indirdim ama guncellemede yarida kaliyor kuyruga eklendi diyor hasarli dosya diyor sebep ne olabilir
Namzet
13.Aralık.2014, 16:41
Revo Unins. diye bir program var,onu indir FM 15 ile ilgili ne tür dosya varsa bulur ve siler..Silmek istediğin dosyaları seçmeni isteyecek orda dikkat et Steam'ıda silebilirsin bir de öyle dene
elapuesto
13.Aralık.2014, 17:16
Revo Unins. diye bir program var,onu indir FM 15 ile ilgili ne tür dosya varsa bulur ve siler..Silmek istediğin dosyaları seçmeni isteyecek orda dikkat et Steam'ıda silebilirsin bir de öyle dene
Kardesim halloldu ama logolar yine gozukmuyor ya allah askina su oyundan anliyorsan bana bi cagri at ben seni ariyim kafayi yemek uzereyin lutfen 05556120896
elapuesto
13.Aralık.2014, 17:25
Arkadaslar ben dun logo yamasini indirdim bunu gereken yerin icine koyup cache dosyasini sildim oyuna girdigimde programi begenmedim ve ayni yere geri donup logos dosyasini sildim ve tekrar oyuna girdigimde orjinal logolar dahil hepsi silinmisti bugun buna care olarak steamde eksik dosyalari geri getir olayini uyguladim sonuc sıfır simdi oyunu sildim bastan kurdun yine sonuc sifir allah askina ben oyunun orjinal halini yani logolarini nasil geri getiricem
elapuesto
13.Aralık.2014, 17:37
Arkadaslar yardımcı olanlar olmayanlar cok tesekkur ederim konu hallolmustur.
peker_553
13.Aralık.2014, 22:21
Arkadaşlar güncelleme geldi az önce 17 mb ?
edit: arkadaşlar bu güncelleme neyin nesi bilmiyorum ama maç motoru çok zevkli hale gelmiş sanki gerçek maç izliyorum gibi olmuş şimdiye kadar gözüme çarpan kötü hiç bişey yok.takım paslaşması pas hataları bile gerçekçi ayrıca maç verileri de hiç abartılı değil çok orantılı olmuş çok süper olmuş gerçekten tek sınıntı direkten dönen toplar .eğer bu şekil olduysa fm tarihini en gerçekçi maç motoru diyebilirim :)
Ketchaup
13.Aralık.2014, 23:41
@peker_553 tam yatacaktım ya :D şimdi bakmasam olmaz güncellemeye.
elapuesto
13.Aralık.2014, 23:46
Oyunu aldigimdanberi tek bir crash dump hatasi almamistim ta ki turksportalin logo yamasini yukleyene kadar silene eski haline getirene kadar canim cikti simdi de crash dump hatasi basladi size tavsiyem sakin denemeyin
aytekin79
13.Aralık.2014, 23:46
Muhtemelen hotfix'tir. Kiralık oyuncuları satın alabilmeyi düzeltmek için falandır
peker_553
13.Aralık.2014, 23:49
@peker_553 tam yatacaktım ya :D şimdi bakmasam olmaz güncellemeye.
kardeş çok güzel olmuş a pozisyonlar fauller herşey çok gerçekçi gerçekten zevk veriyoru artık :)
wolfson
14.Aralık.2014, 04:09
2005ten beri oynadığım 2008den beri orijinal aldığım FMyi bırakma kararı aldım. Maç motorundan filan değil tabi onunda etkisi var da ne bileyim artık sadece stres benim için oyun. En son sinirden ağladıktan sonra bu kararı verdim. Keyif almıyorum oyun değil benim için bildiğin stresss. Maksimum 1 hafta oynamam sonra dönerim geri herhalde de gerçekten oyun bana keyif vermekten çok üzmeye başladı.
aLka
14.Aralık.2014, 04:38
arkadaşlar şampiyonlar ligi maçımız salı veya çarşamba hangi günse diğer maçımız olmayan gününde sonuçları ekrana gelirdi.. bu seride gelmiyor bunun bir ayarı var mıdır
peker_553
14.Aralık.2014, 12:22
2005ten beri oynadığım 2008den beri orijinal aldığım FMyi bırakma kararı aldım. Maç motorundan filan değil tabi onunda etkisi var da ne bileyim artık sadece stres benim için oyun. En son sinirden ağladıktan sonra bu kararı verdim. Keyif almıyorum oyun değil benim için bildiğin stresss. Maksimum 1 hafta oynamam sonra dönerim geri herhalde de gerçekten oyun bana keyif vermekten çok üzmeye başladı.
kardeşim en son çıkan güncellemeyi indir maç motoru çok değişti çok gerçekçi hale geldi :) bi şans daha ver :)
Vatanarchy
14.Aralık.2014, 12:49
ah be abi. :/
https://twitter.com/fmbaskan/status/543490853902491648
serwan
14.Aralık.2014, 13:26
Arkadaşlar yeni update geldi mi? Versiyon değişti mi ya da maç motoru versiyonu?
aytekin79
14.Aralık.2014, 13:32
kardeş çok güzel olmuş a pozisyonlar fauller herşey çok gerçekçi gerçekten zevk veriyoru artık :)
Dostum senin oyunun versiyonu kaç ?
peker_553
14.Aralık.2014, 13:37
15.2 bi de dun 17 mb guncelleme geldi
bayeagle
14.Aralık.2014, 16:12
Temada Yan Panel Sadece İkon Nasıl Yapıyoruz
peker_553
14.Aralık.2014, 19:20
Arkadaşlar dün akşam 17 mb.lık bi güncelleme geldi maç motorunda harike bi değişiklik oldu ve çok gerçekçi hale geldi şu ana kadar hiç bi eksiğini görmedim yani efsane denilebilecek bi güncelleme ama gözlemci raporlarına bakyrmda çok düşük yıldız veriyor.takımım için çok iyi oyuncu diyebileceğim bi oyuncuya 2,5 ve ya 3 yıldız veriyor sizde de aynı sıkıntı var mı ?
comenman
14.Aralık.2014, 20:14
Dün güncelleme gelmedi bi yanlışın var.En son güncelleme 14.2.0 geldi oda 5 gün falan oldu
peker_553
14.Aralık.2014, 20:33
dün ki güncelleme 17 mb bişeydi oyunda versiyon yükselmedi sadece maç motorunda ki hatalar düzeltildi.
wolfson
15.Aralık.2014, 00:35
aga benim gönderiye de yazmışsın da bana da gelmedi güncelleme filan
Papi44
15.Aralık.2014, 05:15
Hayır kardeşim güncelleme gelmiyor bazen steam güncelleme gelmiş gibi gösteriyor banada oldu bi kaç kere ama bu oyunun dosyalarıyla alakalı mesela oyunun dosyalarını steamden doğruladıktan sonra böyle birşey oluyor.
peker_553
15.Aralık.2014, 10:00
walla bi kaç kişiye sordum onlarda gelmiş dedi :) bir de oyunda ki saçma hataların çoğu gitti maç motoru süper olmuş.YA da ben ara vermiştim bi güncelleme o arada gelmiş olablr
serwan
15.Aralık.2014, 13:16
Ben SI forumunda modlara sordum. Güncelleme falan yok dediler
swindontown
15.Aralık.2014, 17:34
Arkadaşlar ben oyunu korsan olarak 15.1.3 versiyonunda oynuyorum. Yılbaşında muhtemelen indirim olur almayı düşünüyorum. Sizce değer mi 15.2.0 ile fark var mı baya maç motorunda?
SilverSpy
15.Aralık.2014, 18:31
Emin ol oldukça fark var dostum, almalısın. Bir tek maç moturu değil, save için bile satın alınır. Eski sürümlerde save o kadar uzun sürüyordu ki.. Şuan su gibi..
ilkaysf
15.Aralık.2014, 20:36
Maç motoru bence gayet iyi şuan (w)
arrogancee
15.Aralık.2014, 22:39
Maçları 0-0 biten var mı? Veya en azından az gollü geçen?
Ralph
15.Aralık.2014, 22:40
Tam tersi her maç bol gollü bende
arrogancee
15.Aralık.2014, 22:49
Tam tersi her maç bol gollü bende
Bende de öyle. Tam tersi var mı diye merak etmiştim. Bakalım çıkacak mı :)
aLka
15.Aralık.2014, 23:36
bol golünü geçtim de maçta her iki takım da çok net goller kaçırıyor tam bu da gol derken sürekli kaçıyor benim gibi düşünen var mı acaba
peker_553
15.Aralık.2014, 23:48
E boylesi daha dogru olmus aLka kardesim :) ve daha heyecanli onceden sadece onemli anlari izlydk diye her goruntu geldgnde kesin gol diyoduk simdi heyecan gelmis gercekci olmus :)
exe_genesis
15.Aralık.2014, 23:49
Sakatlıkları komple kaldırdılar galiba 15.2 de.
20 maç yaptım 0 sakatlık :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
aytekin79
16.Aralık.2014, 00:02
Sen böyle yazınca Bursa kariyerimde oynadığım maçlara bir bakayım dedim 0-0 biten maç yok fakat 11 tane 1-0 biten maçım olmuş :)
http://i.hizliresim.com/l0klmb.jpg (http://hizliresim.com/l0klmb)
http://i.hizliresim.com/Vgldmr.jpg (http://hizliresim.com/Vgldmr)
http://i.hizliresim.com/n5AnZl.jpg (http://hizliresim.com/n5AnZl)
arrogancee
16.Aralık.2014, 00:14
Sen böyle yazınca Bursa kariyerimde oynadığım maçlara bir bakayım dedim 0-0 biten maç yok fakat 11 tane 1-0 biten maçım olmuş :)
hatta 1 tane atlamışsın 12 tane var :D neyse bu bile güzel bari. demek ki bol gol genel bir durum değil
aytekin79
16.Aralık.2014, 00:38
hatta 1 tane atlamışsın 12 tane var :D neyse bu bile güzel bari. demek ki bol gol genel bir durum değil
Doğru söylüyorsun :) Aynen genel değil , sıkıntı yok yani :)
roomonecool
16.Aralık.2014, 01:15
frikikten gol atabilen varmı 15.1de atabiliyoduk şimdi 50 tanede 1
aytekin79
16.Aralık.2014, 02:27
Biri frikik mi dedi :0:
http://youtu.be/D5zPkSMG_uY
roomonecool
16.Aralık.2014, 03:03
Biri frikik mi dedi :0:
http://youtu.be/D5zPkSMG_uY
Kaiser diye oyuncum vardı dağlara taşlara vuruyor sonra de zeeuw a verdim oda dağlara taşlara atıyo nedendir bilinmez [emoji20]
thsndrn
16.Aralık.2014, 09:56
2 gün öncesine kadar c.rackli oynuyodum satın aldım menajer eklerken crash dump verdi.
sarianet
16.Aralık.2014, 13:08
salih hakanceza sahası önünden kaçırmıyor genelde frikiklerin %90ı gol oluyor
bu .2 de çarpmaları artırmışlar defansa çarpma kendi oyuncuna çarpma vs bu da oyuna değişkenlik getirse de ilerleyen maçlarda sıklık derecesi arttığı için sıkıcı gelebiliyor
Vatanarchy
17.Aralık.2014, 00:33
Oyunun ilk sürümü yayınlanır yayınlanmaz oynadığım kariyerimde maçlarım 5-4, 4-3, 3-2 gibi bitiyordu sürekli. Beni aşırı rahatsız etmişti bu skorlar. O nedenle uzun süreli oynamayı düşündüğüm Beşiktaş kariyerini ocak ayında çıkacak olan son güncellemeye erteledim ve o dönem deneyeceğim Beşiktaş kariyerini, çünkü bana en çok zevk veren kariyerdir Beşiktaş kariyerleri. :)
Bu karardan sonra kısa bir süre oynamadım oyunu güncellemeler gelene kadar. 15.2.0 güncellemesinde Mk Dons ile başladım. Maçlarım gayet normal skorlarda geçiyor. Defalarca 2,5 altı oldu, hatta üst üste 2-3 maçımın 0-0 bittiği bile oldu.
arrogancee
17.Aralık.2014, 00:41
Oyunun ilk sürümü yayınlanır yayınlanmaz oynadığım kariyerimde maçlarım 5-4, 4-3, 3-2 gibi bitiyordu sürekli. Beni aşırı rahatsız etmişti bu skorlar. O nedenle uzun süreli oynamayı düşündüğüm Beşiktaş kariyerini ocak ayında çıkacak olan son güncellemeye erteledim ve o dönem deneyeceğim Beşiktaş kariyerini, çünkü bana en çok zevk veren kariyerdir Beşiktaş kariyerleri. :)
Bu karardan sonra kısa bir süre oynamadım oyunu güncellemeler gelene kadar. 15.2.0 güncellemesinde Mk Dons ile başladım. Maçlarım gayet normal skorlarda geçiyor. Defalarca 2,5 altı oldu, hatta üst üste 2-3 maçımın 0-0 bittiği bile oldu.
bunlar duymak istediğimiz cümleler :D teşekkür ederim. Benim için şimdilik tek sorun oyuncuların omuz omuza mücadeleye girmemesi. Sadece önden veya arkadan müdahale edip, oyuncuların yanından dokunmadan geçmeleri. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
roomonecool
17.Aralık.2014, 00:47
Benim maçlarım genelde iki üç gol bitiyo arada 4 6 oluyo 0,1 çok nadir
Vatanarchy
17.Aralık.2014, 00:53
bunlar duymak istediğimiz cümleler :D teşekkür ederim. Benim için şimdilik tek sorun oyuncuların omuz omuza mücadeleye girmemesi. Sadece önden veya arkadan müdahale edip, oyuncuların yanından dokunmadan geçmeleri. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Hatta fikstürümden belli kesitleri gösteriyim;
http://i.imgur.com/Zw7czRH.png
http://i.imgur.com/aw8xkBF.png
http://i.imgur.com/ML1lIEP.png
Maçları 2b izliyorum. O nedenle o durum bir problem yaratmıyor benim için.
apache0990
17.Aralık.2014, 01:10
Arkadaşlar sizde de temalar yok oldu mu?
Ceki58
17.Aralık.2014, 15:34
15.2.1 güncellemesi geldi önemli bir değişiklik varmı acaba
PaVLeNKo
17.Aralık.2014, 15:46
To download the update, simply save your current game, quit FM, then close and restart Steam. Then launch the game as normal and this should start your update automatically. As always the update is save game compatible but for any competition issues, you'd have to start a new game for them to take effect.
The update includes but is not limited to fixes for the following issues:
GRAPHICS
- All custom .fmf files can now be distributed via Steam Workshop
- Fixed 3D kits not displaying in the match viewer
USER INTERFACE
- Fixed various light skin issues in the match screen
- Fixed player duty not being listed on Make Quick Sub dialog
- Fixed rare cases of inbox failing to update properly
- Fixed 'Take Screenshot' shortcut
COMPETITIONS
- Fixed rare instance of Belgian league fixtures not being scheduled
- Fixed rare instance of Copa Libertadores not being scheduled
- Fixed ability to fine players multiple times
- Fixed cases of players not travelling for international games
BaGa TaRKaN
17.Aralık.2014, 15:47
Daha Ben Oyunu 15.2.0'a Güncellemeden 15.2.1 Çıkmış :zuhaha
15.2.1 Güncelleme Detayları;
GRAPHICS
All custom .fmf files can now be distributed via Steam Workshop
Fixed 3D kits not displaying in the match viewer
USER INTERFACE
Fixed various light skin issues in the match screen
Fixed player duty not being listed on Make Quick Sub dialog
Fixed rare cases of inbox failing to update properly
Fixed 'Take Screenshot' shortcut
COMPETITIONS
Fixed rare instance of Belgian league fixtures not being scheduled
Fixed rare instance of Copa Libertadores not being scheduled
Fixed ability to fine players multiple times
Fixed cases of players not travelling for international games
IN-GAME EDITOR
Fixed 'Edit Club Contract' check boxes
Türkçe Çevirilerini Ben Yapayım;
Grafikler
Tüm Grafik Dosyaları Steam Workshop Üzerinden Yüklenerek Oyunda Görülebilir.
Oyun İçindeki 3D Formalarının Oyunda Gözükmemesi Sorunu Giderildi.
Kullanıcı Arayüzü
Maç Ekranındaki Görüntü Bozuklukları Giderildi.
Oyuncularla İletişim Bölümüne Artık Daha Hızlı Ulaşabilirsiniz.
Gelen Mesajlar Kısmındaki Haberler Güncellendi.
Ekran Görüntülerini Almadaki Sorun Giderildi.
Organizasyonlar
Belçika Liglerindeki Fikstür Sorunları Giderildi.
Libertadores Kupası Fikstür Sorunu Giderildi.
Online Oyunlardaki Sorun Giderildi.
Bir Bug Olan Milli Takımlardaki Oyuncuların Maç Günü Hem Milli Takımda, Hemde Kendi Takımlarında Oynayabilmesi Sorunu Giderildi.
Oyun İçi Editör
Kulüp Kontrat Bağlantıları Düzenlendi.
Ceki58
17.Aralık.2014, 15:52
frikikten gol atabilen varmı 15.1de atabiliyoduk şimdi 50 tanede 1
çok zor oluyorduki bugün avrupa ligi playoff maçında 2 tane ben 2 tanede rosenborg olmak üzere 4 frikik golü oldu maçta 6-2 bitti
urwrdskkn
17.Aralık.2014, 15:52
anladığım kadarıyla tema hatası düzeltilmiş.
ultraslanbe
17.Aralık.2014, 16:15
oyunu bir yerden duzeltelim derken diger yerden resmen oyun cokuyor. 15.2 ´de firtina gibi akan oyunda suan 15.2.1´de bir baska sayfaya gecmek 10 saniye suruyor. gelde kafayi yeme
Papi44
17.Aralık.2014, 16:30
Şu kiralık oyuncuyu transfer listesine koyma olayını düzeltmemişlermi be!
Vatanarchy
17.Aralık.2014, 16:34
Şu kiralık oyuncuyu transfer listesine koyma olayını düzeltmemişlermi be!
Düzeltmişler.
Bu arada, oyun gayet akıcı. Başka bir sayfaya geçmek bahsedilen kadar uzun sürmüyor.
roomonecool
17.Aralık.2014, 16:39
Yahu ben daha origi yi alacaktım niye düzeltiler [emoji23]
Universal
17.Aralık.2014, 19:12
Türkiye'de ki fikstür sorunuda giderilse çok güzel olacak. Haziran'da lig bitiyor, bir ay bile ara sürmüyor.
peker_553
17.Aralık.2014, 22:09
ee arkadaşlar yeni güncellemede maç motorunda bi sıkıntı ve ya düzeltme var mı
thsndrn
17.Aralık.2014, 22:14
veritabanı güncellemesi gelsin artık.
steave
18.Aralık.2014, 00:59
bende yine 45 dakikada save almaya başladı.
NomrukaN
18.Aralık.2014, 01:14
Bu seride zaten dikkatimi çeken şey, eski oyunlarda günlerin ilerlemesi yavaş oluyordu. Yani diğer takımların maçları yavaş oynanıyor, saveler hızlıydı. Bu seride diğer takımların maçları çabucak geçerken bir Save almak...
iam1superman
18.Aralık.2014, 02:13
Save hızından bahsetmişsiniz ama save'de sorun yaşamadım ben nedense. Bana aynı gibi geldi 15.2.1 güncellemesi...
imparator16
18.Aralık.2014, 19:23
Bir şeyi yapayım derken başka şeyleri bozmalarından artık gına geldi ! 35 saniye olan save süresi 63 saniyeye çıktı..
Ronaldinho 10
19.Aralık.2014, 00:45
Merak ediyorum ya bu seriyi ama anlasilan daha herkes tam memnun degil galiba oyundan. Benim zamanim olsa da bir ilerlesem. Bir kariyer actim, Temmuz ayini bile gecemedim. En fazla 2-3 mac yapmisimdir :D
cmyksl55
19.Aralık.2014, 01:56
bence 13 ve 14 ten sonra çok muhteşem bir oyun. abartıldığı kadar kötü değil. Fm seviyorsanız bu oyunu sevmemeniz düşünülemez. ayrıca wonderkid oyuncu bolluğu var. 15 sene takımınıza regen katmadan oynarsınız.
tumer_zeus
19.Aralık.2014, 21:31
1 saatte save ediyor yine
marlo41
20.Aralık.2014, 00:29
Kayıt süresi yine uzadı.
Bir de yamadan sonra eskiden takımımda olup da sattığım her futbolcu - defanslar dahil - bana gol attılar.
Ketchaup
20.Aralık.2014, 00:52
eski oyuncularımadan ben de çok gol yiyorum ama çok da penaltı hediye edip dengeliyolar :D
Alicanfmfan
20.Aralık.2014, 02:56
Forvet oyuncuları Titan gibi yıkıp geçip atıyolar. Kaleciden seken toplar zaten en büyük zaaf. Klasik Fm kötüde olsa alışmışız bir kere.
Adana Demirspor
20.Aralık.2014, 03:48
Şu Türkiye ligini yapan arkadaslar fikstür sorununu neden halledemiyorlar acaba ? Cuma pazar lig maçı oynuyoruz sacmalıga bak..
NomrukaN
20.Aralık.2014, 09:53
Ben Eskişehirspor'da Serdar Özkan'ı Kayseri'ye sattım. Orada gitmiş 26 numaralı formayı almış. Hoşuma gitti :D
marlo41
20.Aralık.2014, 11:02
Hani kaleci tepkileri düzeltilmişti ? Bir sürü penaltı var kaleci kurtarıp donakalıyor. Penaltıcı da gelip yazıyor golü.
kuatemok
20.Aralık.2014, 15:45
bence çok daha iyi olmuş. bir önceki güncellemede her maç iki gol yerken aynı taktik, aynı takım, aynı oyuncularla şu an üç maçtır gol yemiyorum ki fenerbahçe ve basel'le oynadım ikisinde.
bangbangstar
21.Aralık.2014, 13:32
acil olarak fikstürü düzeltmeleri gerekiyor. gün aşırı maç yapmaktan ben bile sakatlanıcam neredeyse. yani anlayamıyorum gerçekten koskoca oyun firması her sene aynı hataları yapmaktan bıkmıyor. fm 14 sonrası para vermem artık diyordum. yine verdim yine pişmanım. oyun alacaklara şöyle bir tavsiyem var. en son güncelleme çıkana kadar oyuna sakın para vermeyin. son güncelleme çıktıktan sonra bütün forumları takip edin ve aynı hatalar devam ediyorsa yine sakın para vermeyin. bu kez kendime söz verdim 16'ya para verirsem ciğerim solsun.
Danger90
21.Aralık.2014, 13:50
bende ilk orjinal oyunum 2014 den sonra almam diyodum ama dayanamayıp aldım fikstür sorunu hala aynı vetaksitle oyuncu alırken paranın tatamını kesmek istiyor o hatayı yaşayan varmı zaten paranın tamamı olsa neden taksit yapayım :D
bende ilk orjinal oyunum 2014 den sonra almam diyodum ama dayanamayıp aldım fikstür sorunu hala aynı vetaksitle oyuncu alırken paranın tatamını kesmek istiyor o hatayı yaşayan varmı zaten paranın tamamı olsa neden taksit yapayım :D
Kaç ay taksit yapıyorsunuz 12 mi? 48 ay yapın, ilk 12 aylık kısmı peşin alacaktır.
Papi44
21.Aralık.2014, 14:11
Öyle bir hata yok sanırım Pod un dediği gibi yapmışsın sen.
Danger90
21.Aralık.2014, 14:19
Kaç ay taksit yapıyorsunuz 12 mi? 48 ay yapın, ilk 12 aylık kısmı peşin alacaktır.
300 bin peşin 1.2m 12 ay taksit dediğimde oluyor ondan sanırım :( teşekkürler dzeltmeniz için öğrenmiş oldum
marlo41
21.Aralık.2014, 21:50
Basanta adlı kazma defansı Udinese'ye yolladıktan beri iki kez Udinese ile maç yaptım.
İkisinde de Basanta golü döşedi.
Şaka bir yana bug olabilir mi bu durum ya ? Eski topçular her maç yazdılar. Daha golsüz geçen olmadı.
izmer96
23.Aralık.2014, 20:40
http://i57.tinypic.com/qq1rlu.jpg
Vatanarchy
24.Aralık.2014, 02:53
http://i57.tinypic.com/qq1rlu.jpg
http://i.imgur.com/3onpsWO.png
http://i.imgur.com/a7zVW28.png
rftckk
25.Aralık.2014, 00:11
15.1.3'de oynamayı bıraktım. şu an sakatlık saçmalığında son durum nedir? oynanabilecek durumda mıdır oyun? 18 kişi bulmakta zorlanıyordum maça çıkmak için.
Vatanarchy
25.Aralık.2014, 00:30
15.1.3'de oynamayı bıraktım. şu an sakatlık saçmalığında son durum nedir? oynanabilecek durumda mıdır oyun? 18 kişi bulmakta zorlanıyordum maça çıkmak için.
Sakatlık felan hiçte öyle abartıldığı kadar değil dostum. Sen gerekenleri doğru dürüst yap, gerisine karışma. öyle bütün takımın 2-3 ay sakatlandığı felan yok. ha koca ve yoğun geçen 1 sezonda bir kişi bile sakatlanmasın diyorsan o da mümkün değil. ama oyunu dozunda oynayabilirsin 15.2.1 ile.
rftckk
25.Aralık.2014, 01:05
Sakatlık felan hiçte öyle abartıldığı kadar değil dostum. Sen gerekenleri doğru dürüst yap, gerisine karışma. öyle bütün takımın 2-3 ay sakatlandığı felan yok. ha koca ve yoğun geçen 1 sezonda bir kişi bile sakatlanmasın diyorsan o da mümkün değil. ama oyunu dozunda oynayabilirsin 15.2.1 ile.
dostum şu tablo (http://i.hizliresim.com/bgM13n.jpg) rutin olunca bence abartılacak bir şey var. kondisyonu 90'nın üstünde adam bulursam seviniyorum. ayrıca lallana'nın santra yaparken sakatlanıp 3 hafta oynayamadığını da gördüm.
aytekin79
25.Aralık.2014, 01:06
Sahalarda görmek istediğimiz goller bunlar. Rolü içe kateden olan Adama Traore'den muhteşem bir gol :)
http://www.youtube.com/watch?v=mU9PxFrYgN8
rftckk
25.Aralık.2014, 01:11
Sahalarda görmek istediğimiz goller bunlar. Rolü içe kateden olan Adama Traore'den muhteşem bir gol :)
rolüne fazla kaptırmış kendini :icon_lol:
pusathan01
25.Aralık.2014, 01:20
Süper bir gol atmış.
Vatanarchy
25.Aralık.2014, 01:33
dostum şu tablo (http://i.hizliresim.com/bgM13n.jpg) rutin olunca bence abartılacak bir şey var. kondisyonu 90'nın üstünde adam bulursam seviniyorum. ayrıca lallana'nın santra yaparken sakatlanıp 3 hafta oynayamadığını da gördüm.
Kesinlike rutin değil, yanlış bir şeyler muhakkak vardır. ya rotasyonu iyi ayarlayamıyorsunuz ya da oyuncuları aşırı çalıştırıyorsunuz ama bir sebebi muhakkak var. illa bir sebebi olmalı mı derseniz evet, var... championship'de, sezonda sadece ligde 46 maç yapılan bir ligde 2 sezon oynadım legue 1'den aldığım takımla, neredeyse hafta içi maç olmayan hafta yoktu. Ona rağmen o koca sezonlarda bir kere bile böyle bir tablo ile karşılaşmadım. hiç sakatlığım olmadı mı? oldu tabi ki. 2-3 hafta arası sakatlanan bir çok oyuncum oldu, bunlar normaldir. bunun sonucunda premier lig'e çıktık diye aşırı sevindim, sırf oyuncular fazla yıpranmayacaklar, çoğu zaman haftada sadece 1 maç yapacaklar diye. :)
Nocna Mora
25.Aralık.2014, 06:18
Sakatlık problemi diye bir şey yok. Dikkatli antrenman yaptırmak gerekiyor.
Vatanarchy
25.Aralık.2014, 15:13
Sakatlık problemi diye bir şey yok. Dikkatli antrenman yaptırmak gerekiyor.
Hayır şimdi şöyle de bir şey var; Manu, Beşiktaş, Arsenal menajerleri gelip hocam yeni güncelleme ne zaman gelecek çok sakatlık problemi var, oyun oynanmıyor dese, ardından da Galatasaray, Juventus, Real Madrid hocaları gelip yoo öyle birşey yok, biz de çok sakat yok, siz ağır antrenman yaptırıyorsunuz herhalde dese bunun aynısını sizde fm oynayıcıları arasında yaşadığınızı hatırlarsınız.
Yani aslında şurada şöyle bir gerçek var; oyun da bir oyuncunun takımının yarısının sakatlanması istisna gibi bir durum, yada yanlış bir hamle sonucu öyle oldu bilemem ama eğer ki bu sorun herkeste yoksa tamamen şansla alakalı bir durumdur ve "kesin var" diyebileceğimiz bir şey değildir.
ilkaysf
25.Aralık.2014, 16:19
90 dakika baskın bir şekilde top oynayıp, duran toplardan kaybettiğimiz 1500. maç sonrası fm15'e yeni bir güncelleme gelene kadar ara veriyorum :)
aytekin79
25.Aralık.2014, 17:00
90 dakika baskın bir şekilde top oynayıp, duran toplardan kaybettiğimiz 1500. maç sonrası fm15'e yeni bir güncelleme gelene kadar ara veriyorum :)
Öyle deme beterin beteri vardır öyle deme :zuhaha
http://i.hizliresim.com/bgM3M0.jpg (http://hizliresim.com/bgM3M0)
sarianet
25.Aralık.2014, 17:14
48 şut ney arkadaş ya tek kale mi oynuyonuz şut antrenmanı mı yapıyonuz :D
Sadixx
25.Aralık.2014, 17:19
Öyle deme beterin beteri vardır öyle deme :zuhaha
http://i.hizliresim.com/bgM3M0.jpg (http://hizliresim.com/bgM3M0)
Banada aynen bu şekilde çok oluyor ama genelde yenilen taraf oluyorum .Beraberliğe bile razıyım :)
izmer96
25.Aralık.2014, 18:01
http://i59.tinypic.com/n6t2cn.jpg
marlo41
25.Aralık.2014, 18:35
Eski postlarıma bakın bu seriyi en çok eleştirenlerden biri bendim ama bence bu sene çok iyi bir oyun var karşımızda.
Takım idmanını üç haftada bir fitness yapıp idman ağırlığını orta seviyeye çekiyorum ve 3 maç üst üste ilk 11 çıkan oyuncum yok hep rotasyon yapıyorum. Sakatlık sorunu falan yaşamadım hiç.
aytekin79
25.Aralık.2014, 18:37
48 şut ney arkadaş ya tek kale mi oynuyonuz şut antrenmanı mı yapıyonuz :D
:) Hayır bir de 4 tam 21 yarım gol şansımız oldu .. Ya herro ya merro taktiğinin sonucu bunlar hep :n:
aytekin79
25.Aralık.2014, 18:39
Eski postlarıma bakın bu seriyi en çok eleştirenlerden biri bendim ama bence bu sene çok iyi bir oyun var karşımızda.
Takım idmanını üç haftada bir fitness yapıp idman ağırlığını orta seviyeye çekiyorum ve 3 maç üst üste ilk 11 çıkan oyuncum yok hep rotasyon yapıyorum. Sakatlık sorunu falan yaşamadım hiç.
Bu serinin bana göre en güzel tarafı jeneriklik gollerin çok olması :)
Bkz . Bakkali :)
http://www.youtube.com/watch?v=pZX_IsnHHDE
sarianet
25.Aralık.2014, 19:53
sakatlıklar hakkaten sıkıntı ben her bölgeye en az 2-3 futbolcu bulunduruyorum ve bu oyuncuların da farklı bölgelerde oynama özelliklerinin olmasına ya da anntrenmanlarla bunu geliştirmelerini sağlıyorum
o yüzden sakatlıklardan etkilenmiyorum
ha maç içinde 4 tane oyuncu gidiyo bazen ona yapacak bişi yok nadir olduğu için hoşgörüyoruz
Ceki58
25.Aralık.2014, 19:53
Oyuncuya özel ders vereceğimiz zaman özel ders verecek futbolcuyu seçtikten sonra iki seçenek çıkıyor hangi madde hangi özelliklere etki ediyor bilen birisi söyleye bilirmi
doncarlo
26.Aralık.2014, 03:37
Merhaba ,
Takım içinde sakatlık sorunu olan arkadaşlar , sezon öncesi ve devre arası düşük düzeyde iki haftalık periyotlarla kondisyon çalıştırırsanız sakatlık sorununun yüksek düzeyde azaldığını göreceksiniz.
Selamlar.
aytekin79
26.Aralık.2014, 09:22
Oyuncuya özel ders vereceğimiz zaman özel ders verecek futbolcuyu seçtikten sonra iki seçenek çıkıyor hangi madde hangi özelliklere etki ediyor bilen birisi söyleye bilirmi
Üstteki olan özelliklere etki ediyor
Tapatalk'tan gönderilmiştir.
NomrukaN
26.Aralık.2014, 10:22
Ben kaleci transfer ettim, geldiği gün daha basın toplantısı yapamadan parmağını incitti. :D
İmza atarken ters bir hareket mi yaptı ne :D
aytekin79
26.Aralık.2014, 13:08
Santrada sakatlananı da görmüştüm [emoji38]
Nocna Mora
26.Aralık.2014, 16:09
Hayır şimdi şöyle de bir şey var; Manu, Beşiktaş, Arsenal menajerleri gelip hocam yeni güncelleme ne zaman gelecek çok sakatlık problemi var, oyun oynanmıyor dese, ardından da Galatasaray, Juventus, Real Madrid hocaları gelip yoo öyle birşey yok, biz de çok sakat yok, siz ağır antrenman yaptırıyorsunuz herhalde dese bunun aynısını sizde fm oynayıcıları arasında yaşadığınızı hatırlarsınız.
Yani aslında şurada şöyle bir gerçek var; oyun da bir oyuncunun takımının yarısının sakatlanması istisna gibi bir durum, yada yanlış bir hamle sonucu öyle oldu bilemem ama eğer ki bu sorun herkeste yoksa tamamen şansla alakalı bir durumdur ve "kesin var" diyebileceğimiz bir şey değildir.
Sakatlıkla alakalı bence tek problem maç sırasında bazen çok sakatlık olması. Ama öyle nadiren oluyor ki bu, gerçekte olma olasılığı da var. Antrenmanlarda sakatlık yaşamıyorum ben mesela hiç. Maksimum 1 hafta oluyor öyle olanlarda. Maçta olanlar bazen abartılı olabiliyor. Bir maçta 2 adamın ayagının kırılması gibi. Olamaz mı ? Tabii ki de olabilir. Bir çok ligde öyle oluyor zaten. Bunu da ancak hamlelerin sakatlanmaya yol açma oranını çok az düşürerek ayarlayabilirler fakat öyle bir niyetleri yok. Bu nedenle agresif oyuncularla yapılan maçlarda çok sakat verecek takımlar. Gerçekte de öyle değil mi zaten ? Kasaplarla oynarsan ayağını kırarlar. Mentalite bu.
exe_genesis
27.Aralık.2014, 20:12
Sakatlık sorunu bal gibi var.15.2 den önce her maç sakatlık oluyordu.
15.2 de 20 ye yakın maç yaptım 1 kere bile oyuncum sakatlanmadı. Çok nadir 2-3 gunluk sakatlanmalar oldu sadece. Sadece Mustafa Pektemek 4 ay sakatlandı.
15.2.1 i bugun yükledim. 4 maç yaptım;Sırasıyla 3 ay, 7 gün, 3 gün, 9 gün olmak üzere 4 oyuncum sakatlandı.
Bi türlü ortasını tutturamıyorlar. Ya çok fazla ya çok az oluyor sakatlık.
rftckk
27.Aralık.2014, 21:50
beyler everton'la kariyere başlıyorum. şöyle bir taktik kullan, şu oyuncuyu ya da şu tip oyuncuları al gibi bir tavsiyesi olan eden var mıdır?
Vatanarchy
27.Aralık.2014, 22:34
beyler everton'la kariyere başlıyorum. şöyle bir taktik kullan, şu oyuncuyu ya da şu tip oyuncuları al gibi bir tavsiyesi olan eden var mıdır?
Pavel Savitsky'yi sakın kaçırma, 3 sezon sonra manchester city'de 35 milyon değerle, üstün özelliklerle görürsen pişman olma diye... :)
rftckk
28.Aralık.2014, 21:26
Pavel Savitsky'yi sakın kaçırma, 3 sezon sonra manchester city'de 35 milyon değerle, üstün özelliklerle görürsen pişman olma diye... :)
adamı aldım çalışma izni çıkaramıyorum. eylülde 90 gün sonra başvurabilirsin çalışma izni için dedi. aralıkta başvurdum reddettiler. şimdi de 120 gün sonra başvurabilirsin diyor. adamı oynatamıyorum bildiğin
Kdarkig
29.Aralık.2014, 00:24
Bu serinin bana göre en güzel tarafı jeneriklik gollerin çok olması :)
Bkz . Bakkali :)
http://www.youtube.com/watch?v=pZX_IsnHHDE
Bu gollet biraz da kaleci animasyonları geliştigi için daha şık gözüküyor.
aytekin79
29.Aralık.2014, 01:09
Bu gollet biraz da kaleci animasyonları geliştigi için daha şık gözüküyor.
Onun da etkisi var tabi, gene de uzaktan atılan gollerin fazlalığı hoşuma gidiyor. Özellikle bu yeteneğe sahip oyuncuların atması :)
apache0990
30.Aralık.2014, 02:14
Bence oyunda en önemli şey antrenman ben öyle bir personel kadrosu kurdum ki her şey tıkırında ve antremanları asistan menajerim yapıyor tüm özellikler 5 yıldız takımda en kazma oyuncu bile gol atabiliyor o derece herkesin ortalaması 7.50 üstü...
Flawless Victory
30.Aralık.2014, 14:53
Sakatlıkları kapat diye bir seçenek koysalar hiç sorun kalmayacak. Beğenmeyenler sakatlık olmadan oynar ta ki sakatlık fazlalığı düzelene kadar. Ben çok sorun yaşamıyorum ama görünen yaşayan çok kişi var.
OrcunFB
01.Ocak.2015, 03:20
Geçen seneden beri yeni güncelleme gelmiyo olmaz ki böyle. :n:
pusathan01
01.Ocak.2015, 15:57
Sakatlıklara ben sorun demiyorum. Yaşıyorum ama kısa süreli normal şeyler yaşıyorum. Bu sezon sadece önemli iki sakat verdim. Bir forvetim ilk yarı başında 4 ay sakatlandı. O iyileşti kadroya döndü performansına ulaştı bu sefer başka bir oyuncum 4 ay sakatlanıp sezonu kapattı. Bunda da sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Benim sıkıntım kaleciler cok şut çıkarıyorlar. Sanki karşımda Wakbayashi var.
Ketchaup
02.Ocak.2015, 02:58
yeni güncellemede şunu çözebilseler süper olacak...
http://youtu.be/kvvAXT7RM58
aytekin79
02.Ocak.2015, 10:05
yeni güncellemede şunu çözebilseler süper olacak...
http://youtu.be/kvvAXT7RM58
Bu olay kaç defa başına geldi ? Ben o kadar maç yaptım hiç karşılaşmadım 15.2 den sonra. Pozisyonun oluru yok değil sonuçta direkten dönen topa hareketleniyor topçu. Bakıldığında kalecinin animasyonu saçma sadece . Biraz daha yerde yatması gerekirdi :)
Ketchaup
02.Ocak.2015, 15:22
yeni güncellemeden önce bu gollerden sayamadığım kadar çok attım ve yedim.
son güncellemeden sonra da 10 tane görmüşümdür bu gollerden. 3ü geçtiğimiz gece olmak üzere :)
Vatanarchy
02.Ocak.2015, 15:28
Ben bir maçta taçtan 3 gol yedim! dk 35 1-0 öndeyim. ekran açıldı, taç atışı... soldan kullandı Saviatchenko, Sissoko aldı vurdu gol 1-1, dk 40 ekran bir daha açıldı, bu kez sağdan kullandı Saviatchenko, sissoko aldı vurdu gol. İlk yarı 1-2 gerideyiz. 2. yarı başladı, dk 60 2-2 yaptım, yükleniyorum... dk 79 oldu ekran bir daha açıldı, top yine onlarda. Saviatchenko yine taç atışı kullanıyor, Sissoko aldı vurdu gol. Ms 2-3. Bunun dışında başka pozisyonları yok.
ilk defa yaşıyorum böyle bir şey ama bug mu değil mi çözemedim. Taç özelliği olan oyuncularınız varsa demek ki sezonda en az 10 gol attırabilir fazladan.
Ben bir maçta taçtan 3 gol yedim! dk 35 1-0 öndeyim. ekran açıldı, taç atışı... soldan kullandı Saviatchenko, Sissoko aldı vurdu gol 1-1, dk 40 ekran bir daha açıldı, bu kez sağdan kullandı Saviatchenko, sissoko aldı vurdu gol. İlk yarı 1-2 gerideyiz. 2. yarı başladı, dk 60 2-2 yaptım, yükleniyorum... dk 79 oldu ekran bir daha açıldı, top yine onlarda. Saviatchenko yine taç atışı kullanıyor, Sissoko aldı vurdu gol. Ms 2-3. Bunun dışında başka pozisyonları yok.
ilk defa yaşıyorum böyle bir şey ama bug mu değil mi çözemedim. Taç özelliği olan oyuncularınız varsa demek ki sezonda en az 10 gol attırabilir fazladan.
bug değil. napoli ile bir kariyer yapıyorum, takımın sol beki ghoulam'ın her kullandığı taç tehlike yaratıyor sezonda 10-15 gol buluyorum taçlar sayesinde. chelsea'de de azpilicueta aynı şekilde.
Vatanarchy
03.Ocak.2015, 01:27
bug değil. napoli ile bir kariyer yapıyorum, takımın sol beki ghoulam'ın her kullandığı taç tehlike yaratıyor sezonda 10-15 gol buluyorum taçlar sayesinde. chelsea'de de azpilicueta aynı şekilde.
Bug değil ondan eminim de bir maçta 3 tane olunca acayip şaşırtıcı oluyor. yaşamamanızı temenni ediyorum. :) üstelik çok önemli bir maçtı inanın çok şaşırdım.
Merhaba arkadaşlar Türkiye liginde 18 yaşından küçük yabancı oyunları transfer yapabilmek için editörden neleri değiştirmem lazım.
Ayrıca altyapıdan yabancı oyuncu çıkabilmesi için ne yapılmalı ?
Adana Demirspor
05.Ocak.2015, 16:14
Kulubün borcuna ve ne kadar kaldıgına nereden bakıyoruz arkadaslar ?
Vatanarchy
05.Ocak.2015, 20:26
Kulubün borcuna ve ne kadar kaldıgına nereden bakıyoruz arkadaslar ?
Sol menüden Kulüp>Kulüp bilgisini göster
orada "tahmini değer" kısmında kulübün borcu varsa yanında ne kadar kaldığını da yazar.
Ceki58
05.Ocak.2015, 22:18
Yeni yabancı kuralının bir sonraki sezondan itibaren geçerli olmak üzere oyuna eklenme ihtimali varmıdır acaba.
sarianet
05.Ocak.2015, 22:19
yeni güncellemeyle yabancı kuralı dahil olur değil mi :)
Gncl1905
06.Ocak.2015, 13:53
Kayıtlı oyuna yeni yabancı kuralını uygulamanın bir yolu var mı yoksa illa yama indirip yeni oyun mu açmak gerekiyor?
Danger90
06.Ocak.2015, 14:35
arkadaş 3 senedir galatasaraya toplam 1m lik adam aldım almadım şl de oynuyorum uefaya gidiyorum üst üste 3 sene şampiyon oldum hala klüpte para yok hala borç 460m nereye gidiyo bu gelirler ya yüksek masraflı oyuncuları yollayıp ucuz yollu kaliteli genç alıyorum banamısın dmeiyor
sarianet
06.Ocak.2015, 15:43
Kayıtlı oyuna yeni yabancı kuralını uygulamanın bir yolu var mı yoksa illa yama indirip yeni oyun mu açmak gerekiyor?
malesef yeni kariyetr açacaksın
Gncl1905
06.Ocak.2015, 17:47
malesef yeni kariyetr açacaksın
Kötü oldu bu.
kuatemok
07.Ocak.2015, 13:14
beyler uzun zamandır oynamıyordum. az önce girdim ama her tuşa bastığımda -hangi tuş olursa olsun- steam ekran görüntüsü alıyor. mesela şifre girerken dokuz tane ss aldı. mouse'la tamam'a basınca bir ekran görüntüsü daha aldı. ne yapmam gerekiyor, bilen bi bilgilendirirse sevinirim.
ReaList
07.Ocak.2015, 17:07
Tarih bunu da yazar 10 kişiyle 0-3 > 5-3
http://i.hizliresim.com/LYndR1.jpg
Normal süredeki 90+1 gol dakikaları efsane olmuş :)
ilkaysf
07.Ocak.2015, 19:58
Yabancı kuralı için patch gelmeyecekmş. FM16'dan itibaren geçerli olacakmış. Miles Jacobson Twitter'dan yazdı.
Catenaccio
07.Ocak.2015, 23:23
veritabanı güncellemesi ne zaman gelecek arakadaşlar? bilgisi olan var mı?
lakin1907
07.Ocak.2015, 23:53
Transfer dönemi bitmeden gelmez en azından. Ne kadar gecikirler orasını bilmiyorum.
aytekin79
08.Ocak.2015, 00:49
beyler uzun zamandır oynamıyordum. az önce girdim ama her tuşa bastığımda -hangi tuş olursa olsun- steam ekran görüntüsü alıyor. mesela şifre girerken dokuz tane ss aldı. mouse'la tamam'a basınca bir ekran görüntüsü daha aldı. ne yapmam gerekiyor, bilen bi bilgilendirirse sevinirim.
Arka planda windows için farklı bir tema kullanıyor musun ? Ben bir ara laptopumda mac teması kullandığım dönem oyunda iken F12 tuşuna bastıktan sonra laptop sapıtıyordu, bahsettiğin olay ile karşılaşıyordum
ultraslanbe
08.Ocak.2015, 04:09
genellikle rusya transfer donemi bittikten sonra cikiyor. mart´in baslarinda
Yabancı kuralı için patch gelmeyecekmş. FM16'dan itibaren geçerli olacakmış. Miles Jacobson Twitter'dan yazdı.
Bak bu haber kötü olmuş.
Yeni yabancı kuralı için yama bilen var mı?
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2015, 18:39
Yeni yabancı kuralı için yama bilen var mı?
Yapmak İçin mi? Yoksa Hazır Oynamak İçin mi?
Yapmak İçin mi? Yoksa Hazır Oynamak İçin mi?
Oynamak için. Kariyere başlayacağım başlayamıyorum bekledim bekledim kimse yapmadı yahu.
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2015, 18:42
Biraz Beklersen Üzerinde Çalıştığım Yama Bir Hafta İçinde Bitecek. Sadece Yeni Kuralın Entegre Olacağı Sade Bir Yama Olacak.
Biraz Beklersen Üzerinde Çalıştığım Yama Bir Hafta İçinde Bitecek. Sadece Yeni Kuralın Entegre Olacağı Sade Bir Yama Olacak.
Editorden kolayca yapılabilir bir şey mi bu? Neden böyle uzun sürüyor herkesin?
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2015, 18:50
Malesef Mevcut Kural Değiştirilemediği İçin Yeni Lig Oluşturulup Ana Ligin Yeni Lige Bağlanması Lazım. Haliyle Meşkaletli
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2015, 20:37
Yeni Kuralın Üzerinde Çalıştığım Düzenlemeden Bir Kesit;
http://i.imgur.com/Vdkh9zW.png
arrogancee
11.Ocak.2015, 23:59
Sizce de şut sayıları gerçeğin neredeyse 2 katı kadar değil mi? Mesela bu haftaki gerçek hayatta oynanan Premier Lig maçlarına baktım 20 şut çeken takım yok neredeyse. Ama oyunda 30lar 40lar havada uçuşuyor. Hatta bir arkadaş 51 şut ekran görüntüsü koymuştu.
Vatanarchy
12.Ocak.2015, 00:08
Sizce de şut sayıları gerçeğin neredeyse 2 katı kadar değil mi? Mesela bu haftaki gerçek hayatta oynanan Premier Lig maçlarına baktım 20 şut çeken takım yok neredeyse. Ama oyunda 30lar 40lar havada uçuşuyor. Hatta bir arkadaş 51 şut ekran görüntüsü koymuştu.
Doğru. Zaman zaman çok gol olduğu, çok şut çekildiği doğru.
roomonecool
12.Ocak.2015, 23:19
yeni Türk regenler sizdede zencimi :(
richard castle
13.Ocak.2015, 03:09
Bende de son 3 maçta kaleye şut en az 30, kaleyi bulan şut en az 15 oldu. İlginç :D
arrogancee
13.Ocak.2015, 10:48
Bende de son 3 maçta kaleye şut en az 30, kaleyi bulan şut en az 15 oldu. İlginç :D
Dün Arsenal ile kariyer açtım mesela, ilk lig maçı Tottenham ile deplasmanda. Defansif bir taktikle çıktım, rakip 44 şut ile tamamladı maçı. Tamam belki taktik yanlıştı tercihler yanlıştı ama ben Barcelona ile bizim 3. ligden bir takım oynasa bile 44 şut olacağını sanmıyorum. 2 dakikada 1 şut mu olur
darkpart2
14.Ocak.2015, 11:30
yeni Türk regenler sizdede zencimi :(
Yıldıray diye 19 yaşınad Türk bir regenim var,zenci kendisi ilk önce şaşırdım şimdi ise takımda ARAP diye çağırıyorlar :) şaka bir yana neden böyle acaba ?
Ve evet oyunda çok şut oluyor maçtan sonra istatistiklere bakmadan kapatmaya çalışıyorum yoksa oyun hevesim kaçıyor gerçekçilik 0.
Turgutluspor ile Fenerbahçe'ye karşı 44 şut SAÇMALIK.
aytekin79
14.Ocak.2015, 12:00
Aslında oyunda aşırı reel şut yok :) yani şut sınıfına koyulan ama şut olarak nedense göremediğimiz, izlemediğimiz aksiyon çok. Oyuncumuzla beraber koşan rakip defans topa yatarak hamlede bulunuyor mesela, oyun motoru bunu da şut sınıfına alıyor . Bunun gibi yanlış sınıflandırmalar etkiliyor şut sayısının fazlalığını.
Bir de şöyle bir saçmalık var oyunda. Mutlak gol pozisyonu ya da yarı gol pozisyonu olsun farketmiyor, oyunda bu sayının artması için illaki şut çekilmeli gibi bir mantık var. Şunu demek istiyorum. Bazı pozisyon oluyor bakıyorsun %100 gol pozisyonu ,karşı karşıya gibi pozisyon. Fakat ortamda şut olmayınca oyun bunu ccc olarak istatistiklere eklemiyor :) Bu büyük bir hata bana kalırsa. Kalecinin etrafında geziyorsun fakat şut çekmiyorsun diye gol pozisyonuna girmemişsin diyemeyiz ki :) Fakat oyun motoru diyor .Bu yüzden şut sayısı da pozisyon sayısına katkı olması için olmadık yere artıyor üstteki örnekte verdiğim gibi.
roomonecool
14.Ocak.2015, 12:31
arda turan sizdede zencimi :(
Vatanarchy
14.Ocak.2015, 15:09
arda turan sizdede zencimi :(
Şu oyunu 3 boyutlu oynamayın abi ya, kral oyun animasyonları daha gerçekçi. :D
Catenaccio
18.Ocak.2015, 04:11
arkadaşlar şimdi veritabanı güncellemesi geldiğinde önceden açtığım kariyerime etki edecek mi? yoksa tüm oyuncular aynı mı kalacak?
Vatanarchy
18.Ocak.2015, 04:55
arkadaşlar şimdi veritabanı güncellemesi geldiğinde önceden açtığım kariyerime etki edecek mi? yoksa tüm oyuncular aynı mı kalacak?
Hayır, veritabanı etki etmez, aynı şekilde kalır.
Oyunda sadece yabancı sınırını kaldıran bir yama var. fmrte vs falan da hiç kullanılmadı. Sözlesmesi bitince gelmesi gereken oyuncu da durum aynen bu
http://i.hizliresim.com/31g2q0.png (http://hizliresim.com/31g2q0)
arrogancee
20.Ocak.2015, 18:59
Rusya transfer sezonunun bittiği Şubat sonundan önce yama çıkacağını düşünen var mı? Keşke arada 1 tane daha yapsalar
Rusya transfer sezonunun bittiği Şubat sonundan önce yama çıkacağını düşünen var mı? Keşke arada 1 tane daha yapsalar
Tahminen ne zaman çıkar yeni güncelleme, geçen serilerden hatırlayan var mı? Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şubat sonunu bulur mu?
roomonecool
23.Ocak.2015, 17:01
Marti bulur tahminim
GT-I8160 cihazımdan gönderildi
urwrdskkn
23.Ocak.2015, 17:05
tahminen değil 2 seride martta gelmişti yine martta gelir..
Marti bulur tahminim
GT-I8160 cihazımdan gönderildi
tahminen değil 2 seride martta gelmişti yine martta gelir..
tamamdır teşekkür ederim ;)
SilverSpy
24.Ocak.2015, 03:52
Marta kadar kaldık bu veritabanında desene..
Marta kadar kaldık bu veritabanında desene..
aşırı şut ortalaması dışında bence eski serilere göre maç motoru gayet iyi :)
SilverSpy
24.Ocak.2015, 15:43
aşırı şut ortalaması dışında bence eski serilere göre maç motoru gayet iyi :)
Maç moturunda zaten sıkıntı yok hocamda, FM'nin şöyle bir işleyiş düşüncesi var. Transferlerin hepsi bitince yeni bir güncelleme yaparak tüm transferleri ekliyorlar. Bence 3-4 günde bir transfer döneminde güncelleme gelse çok iyi olmaz mıydı? Tamam doğru kariyer yapamazdık sürekli ama bence iyi olurdu. Şimdi transfer sezonu bitene kadar FM oynamayacağım. Son transferler olmadığından..
sarianet
25.Ocak.2015, 13:52
yeni yabancı kuralı oyuna resmen işleyene kadar ara verdim tabi finaller bütler de etkiledi ama en önemli faktör yeni yabancı kuralı :)
rcrdnh
25.Ocak.2015, 16:02
arkadaşlar mutlaka soran olmuştur ama bulamadım,
yeni yabancı kuralını içeren değişiklikler önümüzdeki yamada olur mu ?
ilkaysf
25.Ocak.2015, 16:17
arkadaşlar mutlaka soran olmuştur ama bulamadım,
yeni yabancı kuralını içeren değişiklikler önümüzdeki yamada olur mu ?
Malesef olmayacak. FM16'dan itibaren geçerli olacak ama biraz araştırırsan resmi olmayan yani oyunu oynayanların yaptığı yamalar var onları kullanabilirsin.
europeanconquer
25.Ocak.2015, 16:22
Olacak ancak kuralı tam olarak oyuna uygulayamayabilirler.15/16 sezonundan geçerli olmak üzere kuralı oyuna uygulayacaklardır veritabanı güncellemesinde.
Olacak ancak kuralı tam olarak oyuna uygulayamayabilirler.15/16 sezonundan geçerli olmak üzere kuralı oyuna uygulayacaklardır veritabanı güncellemesinde.
Bence de bu şekilde olabilir. Adamlar yeni bir kural ekledi lige doğru düzgün kriteleri, şudur budur aktarılmadı insanlara malesef yine bodoslama atladık umarım elimizde patlamaz bu değişiklikte.
rcrdnh
25.Ocak.2015, 22:59
bence de olması gereken o, yani oyunun 2. sezonunda geçerli olacak şekilde bi değişiklik yapmak çok zor olmasa gerek
deMarcos
04.Şubat.2015, 00:36
Yabancı sınırı uygulanmayacak, FM16'da uygulanacak. Miles Jacobson twitter hesabından açıkladı.
Ben de yeni kariyer için Mart'ta gelecek olan güncellemeyi bekliyorum.
ultraslanbe
04.Şubat.2015, 02:13
Yabancı sınırı uygulanmayacak, FM16'da uygulanacak. Miles Jacobson twitter hesabından açıkladı.
Ben boyle birsey okumadim Miles´in hesabinda..
kapalicarsi
06.Şubat.2015, 00:51
Devre arası transfer yaması yayınlandımı ?
Vatanarchy
06.Şubat.2015, 01:12
Devre arası transfer yaması yayınlandımı ?
Hayır, daha yayınlanmadı.
Gncl1905
07.Şubat.2015, 00:33
Bugün ben de Mart yamasını beklemeye koyuldum. Yabancı sınırı inşallah yansıtılır. Yoksa oyun iyice sinir harbine dönüyor :)
2021-2022 sezonunun sonuna kadar oynadım, koskoca Türkiye'de adam gibi futbolcu çıkmadı :) Normalde de çıkacağını sanmıyorum eyvallah da oyunda Türkiye'de yapılan yanlışları yapmayıp doğruları yapıyoruz; ne biliyim koçları arttırıyoruz antrenman tesislerini arttırıyoruz vs. vs. İlk birkaç sezon Altınordu'dan 3 oyuncu dışında(ki biri sezon başına yarım sezon sakatlanan bir arkadaştı hiç verim alamadım, biri Türkiye seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu biri dünya seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu) inanın hiç kimse as takım seviyesine ulaşamadı(ha bir de yokluktan mecbur oynattıklarım var, onları saymıyorum).
Almanya'dan gençler de artık ucuza gelmiyor 100 MN Euro gibi absürt fiyatlar biçiyorlar. Adamlar geliştiğinde de büyük takımlara gidiyor. Gerçi Almanya'dan da tek bir oyuncu çıktı dişe dokunur, o da City'ye gitti. Gerisi ancak STSL'de belki iyi oynayacak ya da rotasyon oyuncusu olacak şekilde kaldı. Belki elime geçseler daha iyi olurlardı ama gençlere çok absürt fiyatlar biçtikleri için alamıyoruz. Hollanda'dan Belçika'dan falan da hiç adam çıkmadı. Fazla fazla yabancı alıyım kadroya kaydetmem dedim bu sefer de takımda isyan çıktı :D FM'de moraller bozulunca her şeyin nasıl ters gittiğini biliyorsunuz. Fazla yabancım olduğu her sene devre arası transfer döneminden sonra kaydetmediğim adamlar yüzünden takım tepetaklak gitmeye başladı. 8 yabancıyla oynasam Türkler sırıttı. ŞL'yi alamadan tamamladık bu kadar sezonu; UEFA Kupası falan var işte. Başarısız bir kariyer yaptık.
fenerliyildiz2
07.Şubat.2015, 16:02
Geçen sene erken çıkmıştı galiba yama. 1-2 hafta içinde çıkma ihtimali var mı acaba?
deMarcos
08.Şubat.2015, 02:56
Geçen sene erken çıkmıştı galiba yama. 1-2 hafta içinde çıkma ihtimali var mı acaba?
Football Manager 2015'te beklenen güncelleme Şubat sonu çıkacak. Yetkililer yaptıkları açıklamada güncellemenin titizlik ile yapıldığını belirttiler. Ayrıca eğer başka sorun çıkmazsa herhangi bir güncelleme çıkmayacak, şubat sonu çıkacak güncelleme final olacak. Geçen sene de transfer güncellemesi Şubat sonu çıkmıştı.
Bugün ben de Mart yamasını beklemeye koyuldum. Yabancı sınırı inşallah yansıtılır. Yoksa oyun iyice sinir harbine dönüyor :)
2021-2022 sezonunun sonuna kadar oynadım, koskoca Türkiye'de adam gibi futbolcu çıkmadı :) Normalde de çıkacağını sanmıyorum eyvallah da oyunda Türkiye'de yapılan yanlışları yapmayıp doğruları yapıyoruz; ne biliyim koçları arttırıyoruz antrenman tesislerini arttırıyoruz vs. vs. İlk birkaç sezon Altınordu'dan 3 oyuncu dışında(ki biri sezon başına yarım sezon sakatlanan bir arkadaştı hiç verim alamadım, biri Türkiye seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu biri dünya seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu) inanın hiç kimse as takım seviyesine ulaşamadı(ha bir de yokluktan mecbur oynattıklarım var, onları saymıyorum).
Almanya'dan gençler de artık ucuza gelmiyor 100 MN Euro gibi absürt fiyatlar biçiyorlar. Adamlar geliştiğinde de büyük takımlara gidiyor. Gerçi Almanya'dan da tek bir oyuncu çıktı dişe dokunur, o da City'ye gitti. Gerisi ancak STSL'de belki iyi oynayacak ya da rotasyon oyuncusu olacak şekilde kaldı. Belki elime geçseler daha iyi olurlardı ama gençlere çok absürt fiyatlar biçtikleri için alamıyoruz. Hollanda'dan Belçika'dan falan da hiç adam çıkmadı. Fazla fazla yabancı alıyım kadroya kaydetmem dedim bu sefer de takımda isyan çıktı :D FM'de moraller bozulunca her şeyin nasıl ters gittiğini biliyorsunuz. Fazla yabancım olduğu her sene devre arası transfer döneminden sonra kaydetmediğim adamlar yüzünden takım tepetaklak gitmeye başladı. 8 yabancıyla oynasam Türkler sırıttı. ŞL'yi alamadan tamamladık bu kadar sezonu; UEFA Kupası falan var işte. Başarısız bir kariyer yaptık.
Bende bekliyorum Mart'taki güncellemeyi. Yabancı sınırı eklenmeyecek maalesef hocam, Miles twitterda açıkladı. FM16'da gelecek.
Ben Inter ile başlayacağım. İyi transferler yaptılar, Mourinho'lu günlere döndürebilecek miyim bakalım. :)
Gncl1905
08.Şubat.2015, 14:32
deMarcos
Benim hala umudum var. perpetua bizi üzmez, %100 olmasa bile en azından kurala yakın bir şekilde oyuna eklettirir diye düşünüyorum :)
Olmadı resmi olmayan yamaları indiririz bir profiller , transferler güncellensin de.
deMarcos
08.Şubat.2015, 14:53
@deMarcos (http://forum.turksportal.net/vb/members/demarcos.html)
Benim hala umudum var. @perpetua (http://forum.turksportal.net/vb/members/perpetua.html) bizi üzmez, %100 olmasa bile en azından kurala yakın bir şekilde oyuna eklettirir diye düşünüyorum :)
Olmadı resmi olmayan yamaları indiririz bir profiller , transferler güncellensin de.
perpetua Bekliyoruz, üzme bizi :)
deMarcos
08.Şubat.2015, 17:00
Ben boyle birsey okumadim Miles´in hesabinda..
https://twitter.com/milesSI/status/552434281155674112
Ayrıca SI'den yetkililerle konuştum ihtimal vermediler.
caner485
08.Şubat.2015, 19:14
Save süresi çok uzun zaman sürmeye başladı yıllar geçtikçe sizde de böylemi acaba yoksa bana özel bir sorun mu ?
roomonecool
08.Şubat.2015, 19:17
Save süresi çok uzun zaman sürmeye başladı yıllar geçtikçe sizde de böylemi acaba yoksa bana özel bir sorun mu ?
herkeste var o çok yavaş save
rcrdnh
09.Şubat.2015, 14:33
arkadaşlar en ufak bi db değişikliğim yok, herhang bi yama kullanmıyorum ama
leaderboard da hiç bi şekilde gözükmüyorum, sebebi nedir ?
Catenaccio
12.Şubat.2015, 00:34
iyi transfer yapmanın bu kadar zor olduğu, transferlerin bu kadar yılan hikayesine döndüğü ve transferde mali durumların bu kadar karmaşık olduğu başka bir oyun daha hatırlamıyorum seride. adeta bir transfer komitesi kurmak lazım kadroyu istediğin tarzda yapılandırmak için.
en basidinden bugün başıma gelen bi olayı söyleyeyim. bir stoperi gözlemledim. bulunduğum transfer sezonunda stoperler karaborsa. alternatiflerim az istediğim şekilde olanlardan. stoperi gözlemledim fakat o kadar belirsiz bir rapor aldım ki. diğer gözlemciye de gözlemlettim sonuç yine aynı. sonrasında daha iyi analiz edebilmek için deneme teklif ettim kulübü kabul etti kendisi etmedi. ilgilendiğimi bildirdim medyaya. ortalık karıştı. alcam yani gözüme kestirdim ama maddi zorluklardan dolayı kumar oynamak istemedim ve son bir şans bir kez daha deneme teklif ettim. o arada benden kalibre olarak düşük bir kulüp transfer teklifi yapmış ona. bunu görünce deneme teklifini geri çektim transfer teklifi yapmak istedim fakat transfer teklifini yapabilmek için önce oyuncunun kulübünün iptal ettiğim deneme teklifine yanıt vermesi gerekiyormuş ondan sonra transfer teklifinin yapabiliyormuşum. nasıl işse artık. öyle böyle derken bi baktım çocuk imza atmış o kulübe :D trabzonun tolgay transferi girişiminden daha beter eden durumlar mevcut hala oyunda.
Trabzonspor
15.Şubat.2015, 22:38
Oyuna Trabzonsporla başladım daha hazırlık maçı yapmadan 10 sakat oldu takımda. Bu sakatlık işine bir çare bulurlar heralde yeni yamada. Oyuna başlamadan brakacam o derece sıkıcı bir durum. .
Papi44
18.Şubat.2015, 05:35
arkadaşlar en ufak bi db değişikliğim yok, herhang bi yama kullanmıyorum ama
leaderboard da hiç bi şekilde gözükmüyorum, sebebi nedir ?
Steam çevrimdışı iken giriyorsan oyuna ondan olur.
nostalgia
18.Şubat.2015, 12:32
Geçen sezon ligde hiç lider olamamıştım ilk sezondu hiç sakatlık sıkıntısı yaşamadım desem yeridir.
Bu sezon lider götürdük sezonu, sakatlıklardan belimi doğrultamadım. İnanın şampiyon olduk sonra ki maça tam kadro çıkabildim :D
Bu oyun bizi şampiyon görmek istemiyor. :D
Universal
18.Şubat.2015, 14:23
Yeni yabancı sınırı dahil olana kadar oynamama kararı aldım en azından Türkiye Ligi için üç dört sezon sadece altyapı hedefi koyarak takım büyütebiliyorsunuz. Onuda oyunda tek yapan takım siz olduğunuz için yapay zeka size rakip olacak bir sistem geliştirmediğinden dolayı oyunda tek takım olarak kalabiliyorsunuz. Bu can sıkıcı.
deMarcos
23.Şubat.2015, 19:27
Son güncelleme büyük ihtimal pazara kadar çıkacak.
Çıksa da uykusuz geceler başlasa tekrardan..
Tapatalk ile gönderildi.
GaNgStaLoVe
23.Şubat.2015, 21:23
Son güncelleme büyük ihtimal pazara kadar çıkacak.
Çıksa da uykusuz geceler başlasa tekrardan..
Tapatalk ile gönderildi.
Hergün kontrol ediyorum güncelleme gelmiş mi diye .. kariyere başlamak istiyorum artık inşallah bu hafta gelir
deMarcos
23.Şubat.2015, 22:18
Hergün kontrol ediyorum güncelleme gelmiş mi diye .. kariyere başlamak istiyorum artık inşallah bu hafta gelir
Her gün kontrol etmene gerek yok dostum. SI Games'ten bir yetkili ile konuştum, aynen bunları söyledi.
-Net tarih veremiyoruz, çalışmalarımız sürüyor. Geçen sene 28 şubat'ta çıktı. Bu sene de o tarihe yakın çıkarmayı planlıyoruz.
Ben: Peki pazar gününe kadar çıkabilir mi?
-Öyle umuyoruz.
GaNgStaLoVe
23.Şubat.2015, 23:47
Her gün kontrol etmene gerek yok dostum. SI Games'ten bir yetkili ile konuştum, aynen bunları söyledi.
-Net tarih veremiyoruz, çalışmalarımız sürüyor. Geçen sene 28 şubat'ta çıktı. Bu sene de o tarihe yakın çıkarmayı planlıyoruz.
Ben: Peki pazar gününe kadar çıkabilir mi?
-Öyle umuyoruz.
teşekkür ederim , pazar gününü iple çekiyoruz
fenerliyildiz2
23.Şubat.2015, 23:48
Artık çıksa iyi olacak. :)
erayaydemir1903
24.Şubat.2015, 00:36
Arkadaşlar, eğer daha önce konu açıldı ise özür dilerim. Baktım göremedim. Devre arası transfer dönemine dair, orjinal yeni update ne zaman yayınlanacak?
Teşekkür ederim
SilverSpy
24.Şubat.2015, 18:22
Arkadaşlar, eğer daha önce konu açıldı ise özür dilerim. Baktım göremedim. Devre arası transfer dönemine dair, orjinal yeni update ne zaman yayınlanacak?
Teşekkür ederim
Geçen sene olduğu gibi 28 Şubat'ta yayınlayacaklar. İçeriği oldukça geniş fakat bilgi yok, boyutu da yüksek olacak. Yeni yabancı kuralımızın da uygulandığını düşünüyorum.
Catenaccio
24.Şubat.2015, 18:59
İanis'e kavuşmama çok az kaldı :D resmi maça çıkmış bi çocuğu da artık koymamazlık etmezler heralde.
GaNgStaLoVe
24.Şubat.2015, 20:34
Geçen sene olduğu gibi 28 Şubat'ta yayınlayacaklar. İçeriği oldukça geniş fakat bilgi yok, boyutu da yüksek olacak. Yeni yabancı kuralımızın da uygulandığını düşünüyorum.
Insallah yabancı kuralınıda eklerler , eger olursa turkıye lıgı oynanır hale gelır
thsndrn
25.Şubat.2015, 18:11
15.3 çıktı arkadaşlar hayırlı olsun
FM15 v15.3.0 Available to Download | Football Manager (http://www.footballmanager.com/news/fm15-v1530-available-download)
Alex94
25.Şubat.2015, 18:13
300 mb'lık güncelleme geldi. Yenilikler neler?
Alex94
25.Şubat.2015, 18:15
Yeni güncelleme bugün geldi, yenilikleri neler? yeni kariyer açacaklar var mı şahsen ben düşünüyorum varsa sizi buna iten sebepler ney? hiç bilgi sahibi değilim
urwrdskkn
25.Şubat.2015, 18:26
Yabancı kuralı aktif :d :d :d
caner9292
25.Şubat.2015, 18:27
Benim steam otomatik güncellemedi bende kendim beceremedim hala.
caner9292
25.Şubat.2015, 18:29
Yabancı kuralı uygulanıyormuş arkadaşlar yama notlarında yazıyor hadi iyiyiz başlayalım.Ama benim steam güncellemedi hala oyunu.
caner9292
25.Şubat.2015, 18:34
Önce güzel haberi verelim.Yıllarca hayalini kurduğumuz o kural değişikliği geldi arkadaşlar.Artık bizlerde Feneriyle, Galatasıyla, Beşiktaşıyla avrupa kupalarında adil bi şekilde yarışıp kupaları toplayabileceğiz.
Yeni güncellemeyle 2015-2016 sezonundan itibaren yeni yabancı kurallı geçerli olacak.Hayırlı olsun...:0:
Updated Foreign players rules in Turkey
Dennis Bergkamp
25.Şubat.2015, 18:38
FOOTBALL MANAGER 2015 - 15.3.0 UPDATE
=====================================
DATA
- Database 15.3.0 included with January transfer window updates
PERFORMANCE
- Improved saving times
- Fixed rare crash during processing
- Fixed rare Mac-only crash when entering match
- Fixed rare instability when accessing player profile using keyboard navigation
- Fixed rare crash when setting player for release via specific news item
MATCH ENGINE (v1555)
- Fixed issue where players would sometimes not make an obvious challenge for the ball
- Fixed bug making saves too difficult at certain heights and angles
- Fixed keepers not punching balls they can’t hold at certain heights
- Improved goalkeeper reactions after an initial save
- Fixed bug where fifth official moves onto the pitch over the course of a match
- Fixed bug with physio walking across the pitch
- Made first time kicks a little harder
- Improved link between first touches and player attributes
- Fixed bug where keepers sometimes hesitate on sweeping up ball behind defence
- Fixed instances of free kicks being taken with wrong foot
- Improved wall position at some free kicks
- Improved marking and positioning at some throws
- Made players run more directly with ball when on counter
- Increased likelihood of players attacking space with ball at feet
- Fixed some issues with close range finishing
- Fixed a couple of bugs with player reactions to long kicks
- Improved defensive positioning of support duty strikers and attack duty AMCs
- Fixed bug causing defences to push up prematurely
- Prevented d-lines from pushing up too quickly when ball with opposition
- Made teams get back a bit quicker when ball changes hands
- Fixed bug in dribbling speed that overpowered certain dribblers
- Fixed some instances of centre halves engaging ball player and breaking their defensive line
- Reworking of when players should look to commit fouls
- Fixed some issues around reactions to rebounds, saves and deflections
- Fixed high defensive lines at wide free kicks
- Improved the balance of Goals Per Game in low CA leagues
TRANSFERS & CONTRACTS
- Increased transfer activity in Israel
- Improved balance of managerial appointments at big clubs in inactive or view-only leagues
- Further balancing of both transfer and contract negotiations
- Resolved issue where Chief Scout was not cancelling assignments when being instructed to do so
- Resolved issue where a players full attributes were available to the user when player was signed on trial
- Resolved issue where a current player would be ask to become a staff member on unrealistic wages
- Improved logic behind affiliate club requests
INTERACTION
- Improved the balancing of a number of player happiness’s including decreasing the regularity of players asking to join interested teams.
- Improved the balancing of teammates supporting unhappy players including players unhappy at the sale of a hot prospect
- Fixed rare instances of players asking to join an interested team when no interest has been shown in them
- Fixed rare instances of promises for continental qualification failing despite being achieved
- Fixed rare instance of a new contract promise failing despite a new contract having been signed
- Fixed players becoming happy with playing time despite not playing any games
COMPETITIONS & RULEGROUPS
- Added new English Premier League TV Deal
- Updated Foreign players rules in Turkey
- Correct teams now selected for Playoffs in Belgium
- Improved Romanian fixture scheduling from the 2015/16 season onwards
- Fixed players staying on international duty for Oceania Cup
- Fixed players staying on international duty between African World Cup Qualifying Playoff
- Fixed scheduling error in Copa America 2016
- Fixed lack of invite to select squad for 2017 pre-Confederations Cup friendly match
- Fixed top goalscorer award not being awarded correctly for Copa Libertadores
- Fixed some players not getting cap updates after appearing in friendly national matches
- Fixed A-League squad building issues
- Fixed players joining A-League teams for a single day
- Fixed Wellington Phoenix work permit issues
- Improved MLS squad building
- Fixed issue where it was hard to buy a 3rd Designated Player slot in MLS
- Fixed MLS fixture schedule not having variation from second season onwards
MEDIA & NEWS
- Fixed news issues relating to Nations League
- Fixed some league odds
- Fixed code in news item for 2020 European Championship
- Fixed various news and press conference issues regarding Brazil v Argetina Superclasico
- Various text fixes and improvements
USER INTERFACE
- Fixed Facebook Login on Mac 10.10
- Fixed league table widget having no scrollbar
- Fixed player names not displaying on the best eleven pitch
- Saved tactics are available to select from in-match tactics screen
- Fixed substitutes not showing up on penalty takers list during a match
- Fixed being unable to ask two players in central positions to swap positions
- Fixed various illegible text issues in the light skin
- Fixed issue with legends and icons being misaligned if the person was retired
IN-GAME EDITOR
- Fixed Disliked People and Favourite People not working on any IGE menus
- Fixed editing licensed kits
STANDALONE EDITOR
- Fixed a few data extraction issues from Editor to Game
- Further fixes and improvements to file verification error messages in the Editor
- Fixes to registration dates on edit files
- Fixed custom competitions not running for a second cycle
- Fixed edited nation transfer preferences not extracting to the game
- Fixed some kit editing issues
- Fixed prize money payout on edit files
FMC-SPECIFIC
- Fixed Union Espanola always qualifying for Copa Libertadores as winners of Chile Closing Stage winners every season
- Bullet Throw PPM can now be learnt in FMC
- Various cut off and skin fixes for dark and light skins
- Manager Landmarks in Club History now correctly being updated
- Non User teams now able to be imported into Versus Mode
pappi
25.Şubat.2015, 18:40
Resmi açıklama şöyle
FM15 v15.3.0 Available to Download Football Manager 2015 version 15.3.0 (including the winter transfer update) is now available to download on Steam!
To download the update, simply save your current game, quit FM, then quit and restart Steam. Then launch the game as normal and this should start your update automatically.
If you have any technical issues following the update, raise them in the following areas:
For PC (http://www.footballmanager.com/clickthru.php?url=http://community.sigames.com/forumdisplay.php/462-PC-Specific-Issues) | For Mac (http://www.footballmanager.com/clickthru.php?url=http://community.sigames.com/forumdisplay.php/444-Mac-Specific-Issues) | For Linux (http://www.footballmanager.com/clickthru.php?url=http://community.sigames.com/forumdisplay.php/445-Linux-Specific-Issues)
For any other bugs, please take the time to raise them here (http://www.footballmanager.com/clickthru.php?url=http://community.sigames.com/forumdisplay.php/437-Football-Manager-2015-Bugs-Forum).
The update includes fixes for the following issues:
DATA
Database 15.3.0 included with winter transfer window updates
PERFORMANCE
Improved saving times
Fixed rare crash during processing
Fixed rare Mac-only crash when entering match
Fixed rare instability when accessing player profile using keyboard navigation
Fixed rare crash when setting player for release via specific news item
MATCH ENGINE (v1555)
Fixed issue where players would sometimes not make an obvious challenge for the ball
Fixed bug making saves too difficult at certain heights and angles
Fixed keepers not punching balls they can’t hold at certain heights
Improved goalkeeper reactions after an initial save
Fixed bug where fifth official moves onto the pitch over the course of a match
Fixed bug with physio walking across the pitch
Made first time kicks a little harder
Improved link between first touches and player attributes
Fixed bug where keepers sometimes hesitate on sweeping up ball behind defence
Fixed instances of free kicks being taken with wrong foot
Improved wall position at some free kicks
Improved marking and positioning at some throws
Made players run more directly with ball when on counter
Increased likelihood of players attacking space with ball at feet
Fixed some issues with close range finishing
Fixed a couple of bugs with player reactions to long kicks
Improved defensive positioning of support duty strikers and attack duty AMCs
Fixed bug causing defences to push up prematurely
Prevented d-lines from pushing up too quickly when ball with opposition
Made teams get back a bit quicker when ball changes hands
Fixed bug in dribbling speed that overpowered certain dribblers
Fixed some instances of centre halves engaging ball player and breaking their defensive line
Reworking of when players should look to commit fouls
Fixed some issues around reactions to rebounds, saves and deflections
Fixed high defensive lines at wide free kicks
Improved the balance of Goals Per Game in low CA leagues
TRANSFERS & CONTRACTS
Increased transfer activity in Israel
Improved balance of managerial appointments at big clubs in inactive or view-only leagues
Further balancing of both transfer and contract negotiations
Resolved issue where Chief Scout was not cancelling assignments when being instructed to do so
Resolved issue where a players full attributes were available to the user when player was signed on trial
Resolved issue where a current player would be ask to become a staff member on unrealistic wages
Improved logic behind affiliate club requests
INTERACTION
Improved the balancing of a number of player happinesses including decreasing the regularity of players asking to join interested teams.
Improved the balancing of teammates supporting unhappy players including players unhappy at the sale of a hot prospect
Fixed rare instances of players asking to join an interested team when no interest has been shown in them
Fixed rare instances of promises for continental qualification failing despite being achieved
Fixed rare instance of a new contract promise failing despite a new contract having been signed
Fixed players becoming happy with playing time despite not playing any games
COMPETITIONS & RULEGROUPS
Added new English Premier League TV Deal
Correct teams now selected for Playoffs in Belgium
Improved Romanian fixture scheduling from the 2015/16 season onwards
Fixed players staying on international duty for Oceania Cup
Fixed players staying on international duty between African World Cup Qualifying Playoff
Fixed scheduling error in Copa America 2016
Fixed lack of invite to select squad for 2017 pre-Confederations Cup friendly match
Fixed top goalscorer award not being awarded correctly for Copa Libertadores
Fixed some players not getting cap updates after appearing in friendly national matches
Fixed A-League squad building issuess
Fixed players joining A-League teams for a single day
Fixed Wellington Phoenix work permit issues
Improved MLS squad building
Fixed issue where it was hard to buy a 3rd Designated Player slot in MLS
Fixed MLS fixture schedule not having variation from second season onwards
MEDIA & NEWS
Fixed news issues relating to Nations League
Fixed some league odds
Fixed code in news item for 2020 European Championship
Fixed various news and press conference issues regarding Brazil v Argetina Superclasico
Various text fixes and improvements
USER INTERFACE
Fixed Facebook Login on Mac 10.10
Fixed league table widget having no scrollbar
Fixed player names not displaying on the best eleven pitch
Saved tactics are available to select from in-match tactics screen
Fixed substitutes not showing up on penalty takers list during a match
Fixed being unable to ask two players in central positions to swap positions
Fixed various illegible text issues in the light skin
Fixed issue with legends and icons being misaligned if the person was retired
IN-GAME EDITOR
Fixed Disliked People and Favourite People not working on any IGE menus
Fixed editing licensed kits
STANDALONE EDITOR
Fixed a few data extraction issues from Editor to Game
Further fixes and improvements to file verification error messages in the Editor
Fixes to registration dates on edit files
Fixed custom competitions not running for a second cycle
Fixed edited nation transfer preferences not extracting to the game
Fixed some kit editing issues
Fixed prize money payout on edit files
FMC-SPECIFIC
Fixed Union Espanola always qualifying for Copa Libertadores as winners of Chile Closing Stage winners every season
Bullet Throw PPM can now be learnt in FMC
Various cut off and skin fixes for dark and light skins
Manager Landmarks in Club History now correctly being updated
Non User teams now able to be imported into Versus Mode
Pek ingilizcem yok ama oyun kayıt süresinde iyileştirme yapıldığı söyleniyor ve en önemlisi kış transferleri yansıtılmış.Bazı çökme problemleri çözülmüş.Maç motorunda baya bi değişiklik var.
serkankeyvan
25.Şubat.2015, 18:46
Güncellemeyi alamayan var mı benim gibi? Herhangi bir güncelleme gözükmüyor. Oyun hala 15.2.1 sürümünde. Steam'i kapatıp tekrar giriş yapmak da işe yaramadı.
urwrdskkn
25.Şubat.2015, 18:48
şu anda yoğunluktan ötürü de başlamamış olabilir arkadaşlar. o yüzden biraz bekleyin.
europeanconquer
25.Şubat.2015, 18:50
Güncellemeler güncellemeler.
Bakalım neler olmuş neler.
thsndrn
25.Şubat.2015, 18:57
yekta frikikten attı.. olmamış.
Danger90
25.Şubat.2015, 18:59
yeni oyun gerekiyormu ya tokatsporla ptt ye çıkıcam kupadada şansa çeyrek finale kaldım :D transfer kuralı etkilemesede olur
ultraslanbe
25.Şubat.2015, 19:19
mukemmel haber.. Ömer abi Miles´in olumsuz yanitlarina ragmen hakli cikti.. tesekkurler emegi gecenler icin
Alex94
25.Şubat.2015, 19:22
bizim yabancı kuralı var mı acaba?
Alex94
25.Şubat.2015, 19:23
yabancı kuralı varmış hayırlı olsun :)
fernando1907
25.Şubat.2015, 19:27
Müjde gençler müjde.
deMarcos
25.Şubat.2015, 19:35
Yeni sınır var.. Hayırlı olsun.
peker_553
25.Şubat.2015, 19:39
Yenilikleri turkceye ceviren yok mu ?neler var
perpetua
25.Şubat.2015, 19:45
mukemmel haber.. Ömer abi Miles´in olumsuz yanitlarina ragmen hakli cikti.. tesekkurler emegi gecenler icin
Miles neden bu sekilde yaklasti olaya bilmiyorum. Mutlaka kendine ve temsil ettigi kuruma gore cok dogru gerekceleri vardir.
Ancak o aciklamayi yaptigi saatlerde beta'da yeni yabanci kuralini test ediyordum zaten. :D
Bu arada bazi arkadaslarin benim burada yabanci kurali ile ilgili yazdiklarimi Miles'a twitter'da tasimasi hic hos olmadi. :uzgun:
deMarcos
25.Şubat.2015, 19:47
Miles neden bu sekilde yaklasti olaya bilmiyorum. Mutlaka kendine ve temsil ettigi kuruma gore cok dogru gerekceleri vardir.
Ancak o aciklamayi yaptigi saatlerde beta'da yeni yabanci kuralini test ediyordum zaten. :D
Bu arada bazi arkadaslarin benim burada yabanci kurali ile ilgili yazdiklarimi Miles'a twitter'da tasimasi hic hos olmadi. :uzgun:
Abi ikinci sezondan itibaren uygulanacak değil mi?
perpetua
25.Şubat.2015, 19:49
Abi ikinci sezondan itibaren uygulanacak değil mi?
Evet
......
anche06
25.Şubat.2015, 19:49
Maç kadrosunda türk kaleci olayı yapılmamış sanırım. Editörde görünmedi malesef.
arrogancee
25.Şubat.2015, 19:54
hadi bakalım ilk oynayabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyoruz. bu yorumlar umarım "off oyun on numara olmuş" şeklinde olur :)
perpetua
25.Şubat.2015, 19:55
Maç kadrosunda türk kaleci olayı yapılmamış sanırım. Editörde görünmedi malesef.
Oyunda kodlanmis mevcut kurallara gore gercege en yakin sekilde yapildi. Geri kalani en erken FM 2016.
Kuluplere dagitilacak Turk oyuncu oynatma primi de eklenmemis durumda.
thsndrn
25.Şubat.2015, 19:57
güncelleme yapamayanlar steam üzerinden dosya doğrulama yapsın o zaman güncelliyor.
deMarcos
25.Şubat.2015, 19:57
STSL'nin adı Spor Toto Super League şeklinde değişmiş. Bende mi böyle sadece?
anche06
25.Şubat.2015, 20:01
Oyunda kodlanmis mevcut kurallara gore gercege en yakin sekilde yapildi. Geri kalani en erken FM 2016.
Kuluplere dagitilacak Turk oyuncu oynatma primi de eklenmemis durumda.
Aynen oyunda var ama işte şu ilk 18 de türk kaleci olayını yapmamışlar.
Fenerbahçe'nin finans durumundaki ayıp devam ediyor mu?
aliCHaN_FM
25.Şubat.2015, 20:04
Arkadaşlar güncelleme boyutu ne kadar
Edit : tmm dır arkadaşlar 287 mb
deMarcos
25.Şubat.2015, 20:15
Kariyere başlasak mı sizce arkadaşlar, önemli eksiklikler var mı?
marlo41
25.Şubat.2015, 20:24
Kuzeyciler!
Rosenborg ile Norveç'te son üç yıldır kaptırılan şampiyonluğu almak mı ?
Yoksa Brondby ile Danimarka'da uyuyan devi uyandırmak mı ?
Hangisi daha zevkli olur ? Ayların hasreti var zira aylar oldu dokunmayalı Fm'ye. Yeni güncelleme hatrına oynayalım bari.
SilverSpy
25.Şubat.2015, 20:25
Dün belirtmiştim. 28 Şubat bekliyordum öyle de açıkladı Miles ama daha erken yayınladılar. Tahmin ettiğim gibi bol kapsamlı bir güncelleme oldu, kuralında yansıtılması tadı tuzu oldu. Bakalım, bismillah.
15.3.0 güncellemesinin içeriğinin Türkçe hali buyrun;
DATA
Veritabanında devre arası transferler yer almaktadır.
PERFORMANS
Kayıt süresi geliştirildi
Crash Dump hatası düzeltilmeye çalışıldı.
Mac bilgisayarlardaki oyuna girerken veren crash dump çözülmeye çalışıldı.
Oyuncu arama bölümünden direk oyuncu profiline geçiş yaparken ki kısım giderlildi.
Oyuncuyu serbest bırakma seçeneğindeyken gelen Crash Dump hatası giderildi.
MAÇ MOTORU
Kalecilerin çok zor topları kurtarma sorunu ve belli bir yükseklikteki topu kurtarma sorunu düzeltildi.
Kalecilerin ilk reaksiyonları geliştirildi.
Çim ve saha ile ilgili bazı sorunlar düzeltildi.
Yapılan gelişine şutlar zorlaştırıldı.
İlk dokunuşlar ve oyuncu özellikleri arasındaki bağlantı geliştirildi.
Kalecilerin savunmanın arkasına atılan toplarda yaptığı hatalar düzeltildi.
Serbest vuruşların yanlış ayakla atılması düzeltildi.
Bazı serbest vuruşlarda kurulan barajlar geliştirildi.
Bazı taçlarda savunmaların markaj ve pozisyon alması geliştirildi.
Oyuncuların kontra atağa çıkarken daha direkt oynamaları sağlandı.
Oyuncu topu ayağından açtığında rakip savunmalar daha saldırgan olabilecek.
Yakın mesafedeki şutlardaki sorunlar düzeltildi.
Uzak şutlardaki oyuncu reaksiyonları düzeltildi.
Destek görevindeki forvetler ve atak görevindeki ofansif orta saha merkez oyuncularının defansiz pozisyon almaları geliştirildi.
Savunma ile ilgili bir takım düzenlemeler yapıldı.
Bazı top sürücülerin hız sorunu düzeltildi.
TRANSFERLER VE SÖZLEŞMELER
İsrail'deki transfer etkinliği artırıldı.
Aktif olmayan veya sadece görüntülenebilir olan liglerdeki büyük kulüplerin menajer seçimleri geliştirildi.
Sözleşme ve transfer görüşmeleri geliştirildi.
Kardeş kulüpler arasındaki bağlantı geliştirildi.
Personel alımlarındaki gerçekçi olmayan maaş sorunu düzeltildi.
Bir oyuncu takıma denemeye alındığında tüm özellikleri gözükecek.
ETKİLEŞİM
Kendisiyle ilgilenen takımlara katılmak isteyen oyuncuların mutluluklarında düzenleme yapıldı.
Oyuncu satışı konusunda mutsuz oyuncuyu destekleyen takım oyuncularının tepkisi düzenlendi.
Oyuncuların hiç maç yapmamasına rağmen mutlu olması düzeltildi.
Oyuncularla yapılan etkileşimle ilgili bazı sorunlar daha giderildi.
TURNUVALAR VE KURALLAR
İngiltere Premier Lig'inin yeni yayın anlaşması eklendi.
Türkiye'deki yeni yabancı kuralı eklendi.
Belçika'daki playofflarda doğru takımlar seçilecek.
Romanya fikstür ve takvimi 15/16 sezonunda geliştirildi.
Bazı Uluslararası Kupalardaki sorunlar düzeltildi.
MLS'teki bazı sorunlar düzeltildi.
MEDYA VE HABERLER
Bazı haber maddeleri düzeltildi.
Ve bazı düzenlemeler yapıldı.
KULLANICI ARAYÜZÜ
MAC'daki Facebook giriş sorunu düzeltildi.
Lig tablosunda kaydırma çubuğu olmaması hatası düzeltildi.
En iyi 11 ekranındaki çim sorunu düzeltildi.
Kaydedilen taktik maç içi taktik ekranında seçilebilecek.
Yedeklerin penaldı kullanan listesinde gözükmemesi düzeltildi.
Açık renkli temadaki yazıların okunamaması sorunu düzeltildi.
Emekli olan kişinin efsaneler ve simgeler ekranındaki yanlış hizalama sorunu düzeltildi.
OYUN İÇİ EDİTÖR
Sevilmeyen ve Favori insanlar menüsünün çalışmama sorunu düzeltildi.
Lisanslı formalarının düzenlenmesi düzeltildi.
EDİTOR
Editör ile ilgili bir takım sorunlar çözüldü.
FMC ve SPESİFİK
Şili ligini kazanan Union Espandola takımının Libertadores kupasına her zaman elemeyle gitmesi düzeltildi.
FMC temalarıyla ilgili düzeltmeler yapıldı.
Kulüp Geçmişi ekranındaki Menajer listesi sorunu düzeltildi.
Rekabet Modu'nda kullanıcısı olmayan takımlarla maç yapmak artık mümkün.
CNC123
25.Şubat.2015, 20:40
Fenerbahçe'nin finans durumundaki ayıp devam ediyor mu?
ediyor malesef
RodiMood
25.Şubat.2015, 20:45
Heyt be sonunda yayınlandı beklediğimiz güncelleme :)
Catenaccio
25.Şubat.2015, 20:55
Arkadaşlar Ianis Hagi'yi bulabilen var mı? ben bulamadım ya. nasıl olmaz anlamıyorum. bi kişi bakıp teyit edebilir mi rica etsem
koraybahce
25.Şubat.2015, 21:20
BAL ve 3. lig yamasıyla uyumlu mu acaba yabancı kuralı durumu? Forumun birinde bu yamanın yapımında ayrı lig yaratıp türkiye ligine eklenmesi gerektiğini duymuştum da eğer Bal ligi takımıyla başladığım bir 15.3.0 versiyonlu kariyerde oyunun 2. sezonunda kural aktif olacak mıdır? Aslında bunu soruyorum tam oalrak :D
ultraslanbe
25.Şubat.2015, 21:22
Arkadaşlar Ianis Hagi'yi bulabilen var mı? ben bulamadım ya. nasıl olmaz anlamıyorum. bi kişi bakıp teyit edebilir mi rica etsem
Yok oyunda Oscar Borg var ama Turk vatandasligina sahip degil