PDA

View Full Version : Bursaspor ile Şampiyonlar Ligi'ne Doğru (1.Sezon)



allenwo
10.Ocak.2015, 10:39
http://kralspor.ensonhaber.com/resimler/508328150.jpg

Kulüp Tarihi

Bursaspor, Bursa'yı temsil eden futbol kulübüdür. Takma adları Yeşil Timsahlar'dır. Renkleri Yeşil Beyaz'dır. Bursa'da faaliyet gösteren beş amatör kulübün birleşmesi ile kuruldu. Akınspor, Acar İdmanyurdu, Demirçelikspor, İstiklalspor, Pınarspor birleşerek Bursaspor'u kurdular. Renklerini Uludağ'ın karından ve ovalarının yeşilinden aldı. Bursaspor'un amblemindeki beş yıldız kurucu takımları temsil ediyor.

1966-67 sezonunda Türkiye 2.Liginde(Şimdiki PTT 1.Lig) şampiyon olan Bursaspor, 2003-04 sezonunda tekrar 2.Lige düştükten 2 sezon sonra tekrar 2005-06'de Türkiye 2.Liginde şampiyon olup Türkiye Süper Ligine(Spor Toto Süper Lig) çıkmıştır. 2009-10 sezonunda ise tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig şampiyonu olmayı başarmıştır.

Stadyum

http://i.hizliresim.com/g49Oz0.jpg

İletişim Bilgileri

http://i.hizliresim.com/yAz0dn.jpg

Kulüp Çalışanları

http://i.hizliresim.com/oY6OnR.jpg

Taraftar Grupları

Teksas PKK'ya karşı protest tavrı ile de tanınır. Bursaspor - Ankaragücü kardeşliğinin kurucusu Şehit Abdülkerim Bayraktar (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Abd%C3%BClkerim_Bayraktar&action=edit&redlink=1)'da grubun bu tavrını tetikleyen unsurlardan biridir. Uzun süredir grubun liderliğini 'Paşa Selim' olarak da bilinen Selim Kurtulan (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Selim_Kurtulan&action=edit&redlink=1) yapmaktadır.
Ayrıca diğer bir önemli taraftar grubu da Türkiye'de nadir görülen örneklerden biri olan Yeşil İnciler (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ye%C5%9Fil_%C4%B0nciler&action=edit&redlink=1) de tamamen bayanlardan oluşmasıyla dikkatleri üzerine toplayan diğer bir gruptur.
Onun dışında Legend Texas, TSC, grup16, Radikal, Papazçeşme Gençlik, SAGS, Ünitimsah, Listim vb. gruplar da Bursasporlu taraftar gruplarına örnek olarak gösterilebilir.

BaGa TaRKaN
10.Ocak.2015, 19:05
Başarılar, İyi Eğlenceler.

nannar
10.Ocak.2015, 19:34
Bursa altyapısı muazzam oyuncular çıkarıyor. Bunu iyi kullanırsan kısa vadede başarı gelir...

aytekin79
10.Ocak.2015, 19:41
Öncelikle başarılar. Enes Ünal'ı ilk sezondan itibaren sürekli oynatırsan ileride wonderkid olacaktır. Tabi sakatlık falan yaşamazsa.

krasafcik
10.Ocak.2015, 19:51
Başarılar Dilerim.

allenwo
10.Ocak.2015, 19:56
Başarılar, İyi Eğlenceler.
Teşekkürler.




http://i.hizliresim.com/PYOAg7.jpg



Herkese merhaba arkadaşlar. FM 2012'den beri bir türlü fırsat bulamadığım oyuna an itibariyle dönmüş bulunuyorum, sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerinizi bekliyorum. :)

Önce kadromuzu tanıyarak başlayalım;

http://i.hizliresim.com/12GoPp.jpg

Tüm oyuncuların tam performans ile oynadığını varsayarsak ilk 11'imizin aşağı yukarı bu şekilde olmasını bekliyorum.

Yedeklere gelirsek;

http://i.hizliresim.com/W6GP4Y.jpg

Son olarak kiralık oyunculara bakalım;

http://i.hizliresim.com/rmJDQm.jpg



Kadroyu genel olarak yorumlarsak en önemli oyuncuların şu anda Belluschi, Josué ve Fernandao olduğunu görüyoruz. Ayrıca Ozan Tufan, Enes Ünal, Batuhan Altıntaş ve Okan Kocuk gibi geleceği parlak isimler de takımımızda.

Kulübün bizden beklentileri ligi üst sıralarda bitirimemiz fakat benim gözüm daha yükseklerde :)

http://i.hizliresim.com/A0ybkr.jpg

Bu bütçeye Kemal Sunal ile cevap vermek istiyorum :)

http://www.youtube.com/watch?v=4PluahelkbU

İlk işimiz tabiki ekonomiyi düzenlemek olucak bu yüzden kadroda gereksiz yer kaplayan Sebastian Frey ile yollarımızı ayırdık. Ayrıca kendi adamlarımı getirmek istediğim için kulüpteki 21 ve 19 YA Menajerleri hariç tüm personel ile yolları ayırdık.

Yeni personeller;

http://i.hizliresim.com/Vg37Rr.jpg

allenwo
10.Ocak.2015, 20:30
Herkese çok teşekkürler :)

http://i.hizliresim.com/g49GQ0.jpg

İlk sezon bu taktikle oynamayı düşünüyorum hücum ağırlıklı ve akıcı bir şekilde. Oyun içindeki roller ise şu şekilde;

GK: Kaleci (Savunma)
DM: Standart Stoper (Savunma)
DSğ: İki Yönlü Bek (Hücum)
DSl: İki Yönlü bek (Hücum)
DOS: Ön Libero (Savunma)
OSM: İki Yönlü Orta Saha (Destek)
OOSSğ: Kanat Oyuncusu (Destek)
OOSSl: Kanat Oyuncusu (Destek)
OOSM: Oyun Kurucu (Hücum)
STM: Komple Forvet (Destek)

Talimatlar

Oyun Anlayışı:
Topa Sahip ol, Kısa Pas, Koşu Yoluna Pas Yap, Defanstan Kısa Pasla Çık, Havadan Orta Yap, Rakip Savunmanın Üstüne Git, Kaleyi Gördüğünde Vur.

Hücuma Kalkış Şekli:
Bekleri İleri Çıkart, Dar Alanda oyna, Savunmayı Orta Sahaya Yaklaştır, Mevkinden Bağımsız Oyna.

Savunma Yaparken:
Tam Saha Pres, Daha Sıkı Markaj Yap.

Genel:
Daha Yaratıcı Oynayın.

Baskılı bir şekilde oyun oynatmak istiyorum takıma, rakibi sürekli kendi yarı sahasına hapsedip defansın arasında boşluklar arayacağız. Yaratıcı ve mevkinden bağımsız oyna komutunu eğer özel yetenekli futbolcularınız varsa kullanmanızı tavsiye ediyorum. Josué, Belluschi, Volkan Şen ve Ozan İpek bireysel yetenekleri olan futbolcular. Bakalım taktik işe yarayacak mı.

allenwo
10.Ocak.2015, 21:20
http://i.hizliresim.com/mrJy5y.jpg

Bu biraz amerikan futboluna benzedi ama deplasmanda 3-1 kazanarak turu garantiledik diyebilirim .:)
Ozan İpek ten bu kadar iyi bir performans beklemiyordum açıkçası golleri arka planda kaldı bile diyebilirim o derece.
Şükür ki sakatlıklar ciddi bişeye dönüşmedi.

http://i.hizliresim.com/pmG36a.jpg

Takımda fazlalık olan Yasin Pehlivanı Kayseri Erciyesspor'a kiraladık.
Giderleri acilen kısmamız gerekiyor, kulüpte bir ton yattığı yerden para kazanan insan var ilk işim bunları temizlemek olucak.

http://i.hizliresim.com/rmJkoz.jpg

Kolay bir galibiyet oldu; Josué, Fernandao ve Volkan Şen üst düzey oynadı beklentilerimi boşa çıkarmadılar şu ana kadar.

pusathan01
10.Ocak.2015, 21:30
AL ye güzel başlamışsın. Başarılar dilerim.

BaGa TaRKaN
10.Ocak.2015, 22:49
Yasin FM'de Güzel Oynardı Keşke Göndermeseydin :)

allenwo
10.Ocak.2015, 22:59
Yasin FM'de Güzel Oynardı Keşke Göndermeseydin http://forum.turksportal.net/vb/images/smilies/smile.png

Hocam zaten genelde Ozan Tufan'ı oynatmayı planlıyorum gelişimi için pek sırıtmıyor ilk sezon olsa bile.
Yasin sürekli arıza çıkartıp duruyordu, takımın moralini bozuyordu geçen kariyerimde deneme için 1 sezon oynamıştım.

ForMemoland
10.Ocak.2015, 23:16
başarılar hocam severim bursayı

allenwo
10.Ocak.2015, 23:25
Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda rakibimiz Shakter Soligorsk oldu.
İlk maçta rakip topla daha çok oynadı fakat takım iyi kapandı ve fırsat bulamadılar. Biz de birkaç tane kontra yakaladık ve maçı kazanmasını bildik.

http://i.hizliresim.com/pmGQLa.jpg

İkinci maç bol pozisyonlu zevkli bir maçtı arada bir gitti geldi fakat Fernandao'nun müthiş performansı ve hat-trick'i galibiyeti getirdi.

http://i.hizliresim.com/YjOo3A.jpg