View Full Version : Aurelio Türk Vatandaşlığına Geçmek İçin Erken Döndü
Universal
21.Haziran.2006, 19:21
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Marco Aurelio, İstanbul'a geldi.. Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçmek için gerekli işlemler nedeniyle erken geldiği öğrenildi..Gana Milli Takımı ile birlikte Almanya'daki Dünya Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Appiah'ın dışında diğer yabancı futbolcuların önümüzdeki günlerde gelmeleri bekleniyor.
Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçmek için gerekli işlemler nedeniyle diğer futbolculardan erken geldiği öğrenildi.
Brezilyalı futbolcu, vatandaşlık başvurusunda bulunur ve başvurusu kabul edilirse milli takıma seçilerek resmi bir maçta forma giymesi halinde, futbol federasyonunun yabancı oyuncuların yerli statüsünde oynayabilmeleriyle ilgili yaptığı değişiklikle Türk statüsünde oynama hakkı elde edebilecek.
antu.com
barahir
21.Haziran.2006, 19:25
walla fatih terim inş. alır takıma da bizde rahat bi nefes alırız.
ibo
21.Haziran.2006, 19:26
hayırlı olsun. böylece Fb de bir yabancı kontenjanıda açılmış oldu...
KAYSERİSPOR
21.Haziran.2006, 19:31
almayabilir terim :D
Jesus_FB
21.Haziran.2006, 19:33
milli takıma yararı çok olur işallah Terim akıllılık yapıp alır milli takıma ama büyük ihtimal medyada baskı olucaktır alınmaması için
Burak Duran
21.Haziran.2006, 19:48
almasın sırf fenere kontejan açılcak diye :D şaka bi yana yararı olucaksa alınsın
barahir
21.Haziran.2006, 19:50
valla nurinin yanında çok ii bi alternatif olabilir emreyle beraber.
dinaMYt
21.Haziran.2006, 20:09
türk vatandaşı olmasına diyecek bir şey yok ama milli takımda işi yok!
Jesus_FB
21.Haziran.2006, 20:13
türk vatandaşı olmasına diyecek bir şey yok ama milli takımda işi yok!
neden olmasın ki ne gibi bir zararı olur milli takımımıza
kavara
21.Haziran.2006, 20:20
milli takıma yararı çok olur işallah Terim akıllılık yapıp alır milli takıma ama büyük ihtimal medyada baskı olucaktır alınmaması için
fatih terim in aurelio yu milli takıda görmek isterim diye 1 acıklaması var en ihtiyacımız olan bölgeyi onla doldurabiliriz demisti.
besiktas1903
21.Haziran.2006, 20:30
milli takim orta sahasinda emre aurelio (ve nuri sahin) guzel olur
senderson
21.Haziran.2006, 20:33
aferim Aurelio ya hem kendini hem Fb yi düşünüyor.....
barahir
21.Haziran.2006, 20:35
adam zaten türk gibi artık o da bizden biri:D
emirduman
21.Haziran.2006, 20:40
Milli takıma alınmamalı bence, çok yararlı olur alınsa ama ben Türk şekilde yetişmiş insanların Milli Takımı'mızda olsn isterim..
barahir
21.Haziran.2006, 20:42
Bizim Takımımızdan başka hangi takım dediğin maddelere uyuyorki. Haksız rekabet oluşuyo sonra.
By_aBuNis
21.Haziran.2006, 20:43
valla mıllı takıma secılsın secılmesın ılgılendırmez benı de :D:D turk olack en azından yabancı sayılmayacak fenerde:D:D:
bluepaw
21.Haziran.2006, 21:30
Türk statüsünde oynarsa bu fenerbahçe adına çok iyi oalcak. böylece yabancı kontejan sorunu bir nebze olsun azalacaktır.
SaMaNYoLu
22.Haziran.2006, 00:00
Bu saaten sonra türk olması fenerbahcenın işine yarar cunku haluk ulusoy ve fatih terım kesınlıkle aurelio mıllı takımda oynayamacagını beyan etti.
bluepaw
22.Haziran.2006, 16:00
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Marco Aurelio, ailesiyle birlikte Türkiye'de mutlu olduğunu ifade ederek, takımının menfaati için vatandaş olma teklifini kabul edeceğini açıkladı.
Vatandaşlık işlemlerine başlamak için, sarı-lacivertlilerin diğer yabancı oyuncularından daha erken Türkiye'ye dönen Aurelio, Özel Acıbadem Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinden önce yaptığı açıklamada, kendisinden istenen belgeleri beraberinde getirdiğini bildirdi.
Vatandaşlık başvurusu için kulübünün kendisini yönlendirmesini beklediğini belirten Aurelio, ''Ben ve ailem Türkiye'de olmaktan her zaman mutluluk duyduk. Türkiye'yi seviyoruz. Milli takımda yer almak benim için güzel bir şey olur'' diye konuştu.
Sağlık kontrollerinin ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, konuyla ilgili şunları söyledi: ''Bu konu hakkında çok fazla söylenecek bir şey yok. Önemli olan Fenerbahçe için ne olacağıdır. Fenerbahçe için iyi olacaksa vatandaşlık teklifini kesinlikle kabul edeceğim. Benim ve Fenerbahçe için güzel olan neyse o olacak.
Türk milli takımı iyi bir ekip ama burada adım adım gitmek gerekiyor. İlk önce Türk olma işlemleri tamamlansın, ondan sonra milli takım aşamasına geçeriz.''
''KAÇAN ŞAMPİYONLUĞUN ÜZÜNTÜSÜNÜ HALA YAŞIYORUZ''
Aurelio, geçen sezon kaçırdıkları şampiyonluğun üzüntüsünü hala yaşadıklarını söyledi.
Yeni sezonda daha iyi çalışıp şampiyon olabilmenin çok önemli olduğunu kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Geçen sezonki tatsız olay hala akıllarda. Benim için dün gibi zaten. Çok üzüldüm ve mutsuz oldum'' diye konuştu.
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında başarılı olmasının kendisini çok mutlu edeceğini ifade eden Aurelio, ''Bu sezon arkadaşlarımızla birlikte bunu gerçekleştirmek için uğraşacağız'' dedi.
Fenerbahçe'ye teknik direktör adayları konusunda Scolari ve Parreira'nın adının geçtiği hatırlatılması üzerine Aurelio, ''Bu konu hakkında söyleyecek fazla bir şeyim yok. Scolari olsun Parreira olsun hepsi iyi teknik direktörler. Fenerbahçe için en iyisi nasıl olacaksa öyle olsun'' şeklinde konuştu.
Fenerbahçeli futbolcu, vatandaşı Nobre'nin Beşiktaş'a gitmesiyle ilgili bir soruya da , ''Marcio iyi bir futbolcu. Fenerbahçe kesinlikle yokluğunu hisedecektir'' dedi.
Aurelio, ülkesinde evinin soyulmasıyla ilgili olarak da, ''Daha kötüsü olabilirdi. Bugün eşim ve benim sağlıklı olmamız daha önemli. Kötü bir olay atlattık'' şeklinde konuştu.
Tatil nedeniyle bir süredir görmediği arkadaşlarıyla hastanede buluşan Aurelio'ya takım arkadaşları, evinin soyulması nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu
http://www.superspor.com/images/1/29/4681_B_Aurelio006.jpg
Burak Duran
22.Haziran.2006, 16:49
mondi nie türk olamıyor?
Universal
22.Haziran.2006, 16:53
mondi nie türk olamıyor?
yakında belli olur :)
Burak Duran
22.Haziran.2006, 16:55
olsun oda ya aurelio da olsun rahatlayalım 3 yabancı alalım bizde :D
By_aBuNis
22.Haziran.2006, 16:56
Bu saaten sonra türk olması fenerbahcenın işine yarar cunku haluk ulusoy ve fatih terım kesınlıkle aurelio mıllı takımda oynayamacagını beyan etti.bende ıhtıyacımız olan bolge adamı ısımıze yarar dedı dıye duymustum ama..
dinaMYt
23.Haziran.2006, 01:12
neden olmasın ki ne gibi bir zararı olur milli takımımıza
milli takım klup takımı değilki sağdan soldan topladığımız oyuncularla kuralım bu takımı.türk milli takımı türklerden kurulmalı bence.
Cansiz_asik6
23.Haziran.2006, 01:55
bence a milli alinmali cunku onun oynadigi bolgede
ondan iyi turk yok!!! huseyin ufff volkann uffff....
mondi nie türk olamıyor?
olabilirde o turk statusunde 5 sene sonra oynar...
uyurtsever
23.Haziran.2006, 01:59
olabilirde o turk statusunde 5 sene sonra oynar... Nasıl 5 sene?5 senesi mi kaldı bunun Türk olması için 10 sene mi oynaması gerekiyor zaten 5 sene oldu neyden bahsediyon sen:mad:Espiri mi yapmaya çalışıyon napıyon?
Sekopej
23.Haziran.2006, 02:02
Nasıl 5 sene?5 senesi mi kaldı bunun Türk olması için 10 sene mi oynaması gerekiyor zaten 5 sene oldu neyden bahsediyon sen:mad:Espiri mi yapmaya çalışıyon napıyon?
yeni kurala göre başvru yaptığı tarihten itibaren 5 yıl yani başvuru yapmadıysa önceki oynadığı yıllar sayılmıyor....
ForsakeN
23.Haziran.2006, 02:08
yeni kurala göre başvru yaptığı tarihten itibaren 5 yıl yani başvuru yapmadıysa önceki oynadığı yıllar sayılmıyor....
Zaten başvurusunu da 5 yıl önce yapmış.
gookhan
23.Haziran.2006, 12:50
milli takimda da oynar rahatlariz walla tugay dan bosalan yeri doldurur...
bluepaw
23.Haziran.2006, 13:29
Mondragon Türk olabilir ama milli takımda oynayamaz galiba. Çünkü Kolombiya milli takımının fomrasını giydi.