View Full Version : Turksportal Yetkililerine
bayeagle
10.Mart.2015, 13:32
Yetkili Biri Açıklama Yapmıyacakmı Türksportal FM'nin Türkiyedeki Oyun Kuralları Ve Dil Konusunda Yetlili Değilmi Niye Susuyor Yetkililer.Türkiye Kuralı Uygulanırken Türkiye Kupası Ve Süper Kupada Kuralları Niye Eklenmemiş.Ne Zaman Eklenecek Ne Zaman Güncelleme Çıkar Paramızla Rezil Oluyoruz.Bir Daha Orjinal Almayalımmı Birileri Çıkıp Açıklama Yapsın Lütfen
clowegem
10.Mart.2015, 15:47
Bence Sigames çıkarmasa bile Turksportal bir çalışma yapar düzeltmek için Türkiye ile ilgili kural hatalarını. Ancak hala kimsenin "biz unuttuk başta Sigames e iletmeyi" yada "biz ilettik onlar yapmadı" vs. gibi açıklamalar yapmamalarını çok yanlış buluyorum.
bayeagle
10.Mart.2015, 22:45
türksportal yöneticiler neredeler acaba hiç sitedeki konuları okumazlarmı cevap yazmazlarmı
Vatanarchy
10.Mart.2015, 23:19
türksportal yöneticiler neredeler acaba hiç sitedeki konuları okumazlarmı cevap yazmazlarmı
Yönetici? Hangi yönetici? O tip ilgili yöneticiler, adminler 2008'de kaldı dostum, fm sarmıyor artık onları, o dönemden bu yana yöneticiler sadece siteye alınan reklamlar ve banka hesaplarıyla ilgileniyorlar. :D şu anda site ile ilgili tek alakaları para kazandırıyor olması, pek bi' ilgi bekleme.
nostalgia
11.Mart.2015, 01:06
Yönetici? Hangi yönetici? O tip ilgili yöneticiler, adminler 2008'de kaldı dostum, fm sarmıyor artık onları, o dönemden bu yana yöneticiler sadece siteye alınan reklamlar ve banka hesaplarıyla ilgileniyorlar. :D şu anda site ile ilgili tek alakaları para kazandırıyor olması, pek bi' ilgi bekleme.
Dostum burada herkes gönüllü iş yapıyor.
Google reklamları da sürekli o klişe düşüncede ki gibi para kazandırmaz. İnsanları bu kadar kolay suçlamayın.
DenizlispoR
11.Mart.2015, 01:18
Benim de yetkililere isyanım var.
ALLAHINI SEVEN POSTLARI DÜZENLESİN ARTIK,TÜRKÇE KATLİAMINDAN DOLAYI FORUMA GİRESİM GELMİYOR.
Vatanarchy
11.Mart.2015, 02:32
Dostum burada herkes gönüllü iş yapıyor.
Google reklamları da sürekli o klişe düşüncede ki gibi para kazandırmaz. İnsanları bu kadar kolay suçlamayın.
Gönüllü iş yapan arkadaşların o sorunlarla bir ilgisi yok. Onların forumda ki görevi farklı zaten. Benim bahsettiğim kişiler konuyu paylaşan arkadaşın şikayetini ulaştırmaya çalıştığı kişilerdir.
Sheriff
11.Mart.2015, 02:48
Merhaba;
Öncelikle belirteyim ki, buradaki herkes işi gönüllü yapıyor, para kazanma amacı güden kimse yok, detaylara çok girmeyeceğim bunu bilin yeter.
İkinci olarak, yetkili ağızdan daha önce bununla ilgili bir açıklama gelmişti. eksikler ve hatalar raporlandı, bir düzeltme yaması gelirse bu hataların da düzeleceğini umuyoruz.
Vatanarchy
11.Mart.2015, 02:55
O yama gelmedi mi Sheriff bey? 15.3.1'in bu sezon için son yama olduğunu düşünüyorum ben.
bayeagle
11.Mart.2015, 11:05
Merhaba;
Öncelikle belirteyim ki, buradaki herkes işi gönüllü yapıyor, para kazanma amacı güden kimse yok, detaylara çok girmeyeceğim bunu bilin yeter.
İkinci olarak, yetkili ağızdan daha önce bununla ilgili bir açıklama gelmişti. eksikler ve hatalar raporlandı, bir düzeltme yaması gelirse bu hataların da düzeleceğini umuyoruz.
Teşekkürler Sadece Duymak İsteğim Buydu
Merhaba;
Sadece iş yamalarda bitmiyorki asıl sıkıntı forumda, yönetici kaynaklı aşırı ilgisizlik var onu nasıl yapıcaz?
sentugo
11.Mart.2015, 12:55
SI den açıklama vardı, yeni kurallar yeni oyunda çıkacak diye.
Vatanarchy
11.Mart.2015, 16:40
SI den açıklama vardı, yeni kurallar yeni oyunda çıkacak diye.
Eklendi ya yeni kurallar. Eksik eklenmiş tabi.
GicaHagi
11.Mart.2015, 18:01
Eklendi ya yeni kurallar. Eksik eklenmiş tabi.
Eksik olan tek nokta bildigim kadariyla Tr kupasi onun disinda sorun yaratacak bir sey yok.
reisbulut
11.Mart.2015, 18:49
Eksik olan tek nokta bildigim kadariyla Tr kupasi onun disinda sorun yaratacak bir sey yok.
Türkiye Kupası ile birlikte 1 maçlıkta olsa Türkiye Süper Kupası ve genel olarak forma numaralarına 1-28 arasının veriliyor olması bunuda bu şekilde olmamasını isteyen haklı sebepleri olan birçok arkadaş var bende dahil. Bu bizim ligle ilgili olan, oyunun kendisindede sakatlıktır, bazı arkadaşların başına gelen oyuncuların robot gibi hareketsiz olmamaları vs. Ligimizle ilgili düzenleme yaparken eksiksik yapa bilirlerdi, yada burada o kadar yorumda bulunuluyori konu açılıyor bunu kulak asıp ek kendileri bir yama çıkarta bilirler. Sonuçta para verip oynuyoruz, bu oyunla ilgili Türkiyemizde sorumlu olan site bu olduğu için sıkıntılı olan durumları burda paylaşmamız çok doğal. Destek olmalıyız.
24kobebryant
11.Mart.2015, 20:40
Ya beyler saçmalamayın.yok büyük sorun değil formadır ne olacak falan demeye devam etmeyin.siz böyle devam ettikçe adamlar türkiye ligini sallamamaya devam edecek.biz para verenler olarak en iyi hizmeti , ingiltereye gösterilen ilginin türk ligine de gösterilmesini istemekle çok haklıyız.Lütfen türksportal yetkilileri de iletişime geçebiliyorlarsa geçsinler.bizi mağdur etmesinler.
roomonecool
11.Mart.2015, 20:45
Ya beyler saçmalamayın.yok büyük sorun değil formadır ne olacak falan demeye devam etmeyin.siz böyle devam ettikçe adamlar türkiye ligini sallamamaya devam edecek.biz para verenler olarak en iyi hizmeti , ingiltereye gösterilen ilginin türk ligine de gösterilmesini istemekle çok haklıyız.Lütfen türksportal yetkilileri de iletişime geçebiliyorlarsa geçsinler.bizi mağdur etmesinler.
Birde böyle düşünmek lazim dünya geneli ıngiltere liginimi oynar bizim ligimi oynar kime daha çok ilgi gösterir ha biraz ilgi gosterseler o bile bize yetecek ama bizim si ile aramizi yapanlarda iletişim sorunu var
24kobebryant
11.Mart.2015, 21:34
Birde böyle düşünmek lazim dünya geneli ıngiltere liginimi oynar bizim ligimi oynar kime daha çok ilgi gösterir ha biraz ilgi gosterseler o bile bize yetecek ama bizim si ile aramizi yapanlarda iletişim sorunu var
kardeim öyle saçmalık mı var ? bende para veriyorum onlarda veriyor.bu oyun oynanabilir olarak sunduğu bütün liglerdeki gelişmeleri takip etmek zorunda.Bu kadar eyvallahçı olmayın abi ya.Beni hangi ligin oynandığı ilgilendirmiyor.ben para veriyorum istediğim ligi kusursuzca oynama hakkına sahip olmalıyım.yapacakları değişiklikte sanki çok büyük! çoğu arkadaşın editörle yaptığı şeyi yapamadıklarını düşünmüyorsun sanırım.uğraşmıyorlar.yada bizim yetkililerden bilgi gitmiyor.her neyse bir daha para verip alırsam iki olsun zaten bu sorunu düzeltmiceklerse de verdiğim para haram olsun
clowegem
11.Mart.2015, 21:40
Allah aşkına bir yetkili 15.3.1 den sonra ligimizle ilgili yada herhangi bir şeyle ilgili bir çalışma var mı geçiştirmeden bir cevap verebilir mi cevap bekleyenlere ?
kardeim öyle saçmalık mı var ? bende para veriyorum onlarda veriyor.bu oyun oynanabilir olarak sunduğu bütün liglerdeki gelişmeleri takip etmek zorunda.Bu kadar eyvallahçı olmayın abi ya.Beni hangi ligin oynandığı ilgilendirmiyor.ben para veriyorum istediğim ligi kusursuzca oynama hakkına sahip olmalıyım.yapacakları değişiklikte sanki çok büyük! çoğu arkadaşın editörle yaptığı şeyi yapamadıklarını düşünmüyorsun sanırım.uğraşmıyorlar.yada bizim yetkililerden bilgi gitmiyor.her neyse bir daha para verip alırsam iki olsun zaten bu sorunu düzeltmiceklerse de verdiğim para haram olsun
Bu işi sanırım yöneticiler vasıtasıyla çözemeyeceğiz. Bunun için forumda bir topluluk oluşturmak gerekli diye düşünüyorum. Oyunun yapımcısından istenen sadece şu, İngiltere'deki sürekliliği gerçekliliği bizim ligede sağlayın. Forumda İngilizcesi iyi olan bir arkadaşımıza yazdığımız ortak bir metnin çevirisini yaptırıp, forumdaki tüm üye arkadaşlarda bu hazırlanacak ortak metni yapımcıya atarlarsa sorun çözülebilir.
ADAM GİBİ DERİZ FM 2016'DA BU DURUMU ÇÖZÜN YADA SİZE TÜRKİYE'DEN EKMEK YOK. KORSANA DEVAM
Danger90
12.Mart.2015, 00:12
oyun orjinal alın türkçe olucak dendi yazın 1 ay çalışıp bu oyun parasını çıkartıp 2014 ve 2015 i aldım ama adamlar bizi zorla korsana teşvik ediyor paramızın karşılığında bize hizmet sunulmuyorsa kusura bakmasınlar enayimiyiz biz, parayı çatır çatır vericez ama bize ilgi 0 oldu
Sheriff
12.Mart.2015, 02:16
Bahsettiğiniz konuda haklısınız, bizim ligimiz için İspanya gibi İngiltere gibi ligler kadar hızlı aksiyon alınmıyor. Bu konuda size katılıyorum ancak sorunun çözümünün korsan oyun almak olmadığı da aşikardır.
Araştırmacılar ellerinden geleni yapıyorlar, yeni yabancı kuralının ilk yamaya eklenmesi için çalışıldı ve eklendi. Araştırma ekibi ve Türkçeleştirme ekibi olarak üzerimize düşen görevler mümkün olduğunca özenle yerine getirilmeye çalışılıyor, bizden kaynaklı bir hata, eksik, kusur olmuş olabilir bunlar dile getirildiğinde hiçbir zaman tepki göstermedik teşekkür ettik, öyle ki her zaman hataların tarafımıza bildirilmesi için ayrıca başlıklar açtık.
Bazı arkadaşlar forum yöneticilerinin yeterince etkin olmadığından da bahsetmiş, bu konuda da haklısınız ancak forumun en ön plana çıkan alanları bile şu an üyeler tarafından yeterince rağbet görmüyor, önceki yıllarda araştırma başlıklarında post üstüne post gelir, günlerce haftalarca tartışmalar sürerdi. Spor forumlarında maçların neredeyse hepsinde paylaşımda bulunulur, tartışmalar uzun uzadıya sürerdi, şu an açılan maç konularının bir çoğuna 1 post bile gelmiyor, FM forumlarında yapılan oyuncu paylaşımlarına, incelemelere taktiklere antrenmanlara doğru düzgün post gelmiyor, üyeler çok nadir paylaşımda bulunuyor, yöneticilerden paylaşım bekleniyor ancak yapılan paylaşımlara da ilgi olmuyor. Amaç yöneticileri savunmak değil ancak bu durumda yöneticilerin ilgilerinin azalması, üyelerin ilgilerinin azalmasıyla paralel oluyor sanki.
Belgorth
13.Mart.2015, 11:58
Uzun zamandır yazmıyordum, yazmayacaktım ama artık dayanamayacağım.
Burak kardeşim bu ilgisizlik neden kaynaklanıyor sanıyorsunuz? Yıllar önce ben ve bazı arkadaşlar bas bas "önce alın sonra Türkçe yaparız diye bir şey olmaz, sen Türkçe yapacaksın ki biz alacağız" bağırırken sallanmamasından olabilir mi? Türkiye ligleri ile ilgili sizin gönüllü yaptığınız ve karşılığında para istemediğiniz çalışmaların bile rica minnet, yapalım da sesleri kesilsin tadında, özensizce eklenmesi ve hatta hatalı olarak eklenmesi olabilir mi (bak burası çok önemli aslında, siz adamlara para kazandırıyorsunuz ama onların umrunda bile değilsiniz)? Yeni kural çıkmış ve yama çıkartmışsın bu nedenle, yamayı eksik çıkartmak nedir allah aşkına? "Ligde 14 yabancı kuralı geçerli ama kupada kullanamazsın, ayrıca oyuncu numaralarını da 28'e kadar verebilirsin" nasıl bir mantıktır? Sen bu işten para kazanmıyor musun, ben müşteri değil miyim? Neden işleyiş sürekli tersine, neden müşteri olarak ben ürünü bana sunan kişileri memnun etmeye çalışıyorum yahu, bir açıklayıverin bana?
O nedenle "sorunun çözümü korsan almak değildir" deme. Benim isteklerimi dinlemeyip sürekli naz yapan bir firmaya ben neden para kazandırayım ki? Orijinal aldığımda da değişen bir şey yok, aynı tas aynı hamam, bir isteğimizin olması için 40 takla atıyoruz, korsan alsak da değişen bir şey olmayacak, çünkü umursadıkları yok. Umursuyor olsalar, benden para kazandıklarının farkında olsalar bu kadar saçmalamazlar.
Aslında biz hatayı Sigames'in oyunlarını tekel olacak şekilde satın almakla yaptık. CM'nin yaşamasını sağlayarak rekabet ortamı yaratmalıydık. Nasıl PES ile FIFA arasında bir rekabet var, burada da olmalıydı ve ne yazık ki biz o treni CM'nin yok olmasına izin vererek kaçırdık...
24kobebryant
13.Mart.2015, 14:29
Burak kardeşim bu ilgisizlik neden kaynaklanıyor sanıyorsunuz? Yıllar önce ben ve bazı arkadaşlar bas bas "önce alın sonra Türkçe yaparız diye bir şey olmaz, sen Türkçe yapacaksın ki biz alacağız" bağırırken sallanmamasından olabilir mi? Türkiye ligleri ile ilgili sizin gönüllü yaptığınız ve karşılığında para istemediğiniz çalışmaların bile rica minnet, yapalım da sesleri kesilsin tadında, özensizce eklenmesi ve hatta hatalı olarak eklenmesi olabilir mi (bak burası çok önemli aslında, siz adamlara para kazandırıyorsunuz ama onların umrunda bile değilsiniz)? Yeni kural çıkmış ve yama çıkartmışsın bu nedenle, yamayı eksik çıkartmak nedir allah aşkına? "Ligde 14 yabancı kuralı geçerli ama kupada kullanamazsın, ayrıca oyuncu numaralarını da 28'e kadar verebilirsin" nasıl bir mantıktır? Sen bu işten para kazanmıyor musun, ben müşteri değil miyim? Neden işleyiş sürekli tersine, neden müşteri olarak ben ürünü bana sunan kişileri memnun etmeye çalışıyorum yahu, bir açıklayıverin bana?
O nedenle "sorunun çözümü korsan almak değildir" deme. Benim isteklerimi dinlemeyip sürekli naz yapan bir firmaya ben neden para kazandırayım ki? Orijinal aldığımda da değişen bir şey yok, aynı tas aynı hamam, bir isteğimizin olması için 40 takla atıyoruz, korsan alsak da değişen bir şey olmayacak, çünkü umursadıkları yok. Umursuyor olsalar, benden para kazandıklarının farkında olsalar bu kadar saçmalamazlar.
Aslında biz hatayı Sigames'in oyunlarını tekel olacak şekilde satın almakla yaptık. CM'nin yaşamasını sağlayarak rekabet ortamı yaratmalıydık. Nasıl PES ile FIFA arasında bir rekabet var, burada da olmalıydı ve ne yazık ki biz o treni CM'nin yok olmasına izin vererek kaçırdık...
Ağzına sağlık hocam.
sentugo
20.Mart.2015, 01:25
Ben bir sorun varsa onun forumun yeni tasarımı olduğunu düşünüyorum. Yeni tasarım için uzun süre forumun kapalı kalması ve sürekli bakıma girmesi de etkenler oldu. Bir türlü bitmek bilmeyen sitenin yeni tasarımı da bir türlü gelemedi. Seneye inşallah...
serwan
22.Mart.2015, 13:09
Yaklaşık 10 senedir üyeyim bu foruma. Her geçen sene canlılık giderek azaldı. Eskiden oyun çıkacağı günler forumda online üye rekoru kırılırdı. Herkes gecelerdi. Artık o heyecan yok. Bence nedeni burada konuşulanlardan çok başka.
90larda bilgisayarla tanışan kuşak için cm-fm çok başka şeyler ifade ediyordu. Bizim için ulaşılmazdı böyle bir oyun. Hayal dahi edemeyeceğimiz kadar güzeldi. Bu söylediğim "oyun çok iyiydi" anlamında değil tabi. O zamanın şartlarında bulunmaz bir şeydi. Ve o kuşak müptelasıydı oyunun.
Şu an oyun elbet daha iyi. Lakin biz büyüdük. Ev bark sahibi olduk. Fm oynamaya devam etsek de hayatımızda başka şeyler ön planda. Yeni nesil için ise fm o kadar çok şey ifade etmiyor. Onlar için ulaşılmaz değil. Çok çeşitli, kaliteli oyunlar var. Ayrıca bi maymun iştahlılık da var. Hevesleri çabuk geçiyor.
Bu yüzden de fm eski popülaritesini yitirdi. Hal böyle olunca kimse ilgilenmiyor eskisi gibi. Yöneticiler de, oyuncular da...
Hatta şöyle anlatayım. Menejerlik oyunları ile tanıştığımda 14 yaşındaydım. 2001'in yaz aylarıydı sanırım.. Pc world dergisinin bi sayısında total club manager ile ilgili bi yazı var. Apartmandaki komşu ile birlikte okumuştuk yazıyı. Hayran kaldık. Doğuda küçük bi şehirdeyiz. Pc world ancak çıktığı ayın ortasından sonra geliyor bayiye. Oyun bulmak imkansıza yakın. Fifa'yı falan zar zor buluyoruz. Öyle sipariş vereyim 2 günde gelsin, torrentten 5 dakikada çekeyim diye bişey yok. Varsa da bizim haberimiz yok. O yazıyı kaç kez okudum bilmiyorum. Ama oyunu oynamak için 1 sene bekledim. Sonraki yaz izmir'e gitmiştik ve oradan aldım. Dönüşte de bütün yaz tcm 2002 oynadım. Zaten sonra fm ile tanıştım 2004 sonunda sanırım..
Şimdi adam 10 dakika içinde indiriyor, kuruyor, oynuyor ve sıkılıp siliyor..
Benim için ifade ettiği şey ile şimdiki gençler için ifade ettiği şey aynı olabilir mi? Mümkün değil..
perpetua
23.Mart.2015, 23:02
Basligin ilk mesajinin sorusunun cevabi: Bu hata yama cikmadan hemen once iletildi ve ileride bir ufak yama cikarsa duzeltilmesi rica edildi. Devre arasindaki kisa donemde bu tip detayli degisikliklerin yapilmasi, hatalarin da ortaya cikmasina neden olabiliyor.
Yoneticilere yapilan yorumlar ile ilgili sahsi yorumum: Isin elestiri boyutunu asip insanlarin haysiyetini tartisan yorumlar faydali olabilecek insanlari buradan kacirir. Insanlari degil, fikirleri tartismak daha faydali.
uaerenua
25.Mart.2015, 00:25
CM yi yaşatmadığımıza ve rekabet ortamı olmadığından bazı şeylerin yanlış gittiğine son derece katılıyorum. Yanlız treni kaırmış değiliz. Çünkü steam da birçok manager oyunu var. Fakat yine onlarda ingilizce yani FM yi türkçe yapmak için kaç yıl uğraştık sil baştan uğraşmak çok sıkıcı olur bence. Ama söylediğinize katılıyorum hemde CM 2010 yılında fulll türkçe oyun çıkardı. ben orjinal aldım biraz oynanışı zordu falan ama üzerine eğilinseydi şuan çok daha iyibir oyun oynuyor olacağımızdan şüphem yok. Hayırlısı ne diyeyim :/
RagnarLothbrok
25.Mart.2015, 00:53
CM yi yaşatmadığımıza ve rekabet ortamı olmadığından bazı şeylerin yanlış gittiğine son derece katılıyorum. Yanlız treni kaırmış değiliz. Çünkü steam da birçok manager oyunu var. Fakat yine onlarda ingilizce yani FM yi türkçe yapmak için kaç yıl uğraştık sil baştan uğraşmak çok sıkıcı olur bence. Ama söylediğinize katılıyorum hemde CM 2010 yılında fulll türkçe oyun çıkardı. ben orjinal aldım biraz oynanışı zordu falan ama üzerine eğilinseydi şuan çok daha iyibir oyun oynuyor olacağımızdan şüphem yok. Hayırlısı ne diyeyim :/
Bende eski sürümlere bakarken cm 2010'unu bugün ekşide farkettim indiriyorum deniyecem millet bayağı metetmiş bakalım editör olayları fm gibi kolaysa 2014 15 güncellemesi bile çıkarabilirim zira bu fm ciddi ciddi bilgisayarı kırdıracak bigün bana..
E.m.r.e
25.Mart.2015, 10:24
forum bence ziyaretçilerin görüntülemesine kapatılmalı..
Katılıyorum sömürüyü bir süre engellesinler belki faydası olur.
uaerenua
25.Mart.2015, 21:13
Bende eski sürümlere bakarken cm 2010'unu bugün ekşide farkettim indiriyorum deniyecem millet bayağı metetmiş bakalım editör olayları fm gibi kolaysa 2014 15 güncellemesi bile çıkarabilirim zira bu fm ciddi ciddi bilgisayarı kırdıracak bigün bana..
Oyun fm 2010'a göre çok daha kapsamlıydı gözlemci raporlarının şimdiki hali gibiydi cm 2010 da yanlış hatırlamıyorsam. Ben orjinal aldım içinde manager defteri e kalemi çıkmıştı hala saklarım. Oyun full türkeydi ve 3d motoruda baya iyidi. Resmen cm 2010 alın size oyun diye çıkarılmıştı fm ye göre çokta ucuzdu orjinali ama çoğu kişi önemsemedi. Ben çok üzülmüştüm...
RagnarLothbrok
25.Mart.2015, 21:28
Oyun fm 2010'a göre çok daha kapsamlıydı gözlemci raporlarının şimdiki hali gibiydi cm 2010 da yanlış hatırlamıyorsam. Ben orjinal aldım içinde manager defteri e kalemi çıkmıştı hala saklarım. Oyun full türkeydi ve 3d motoruda baya iyidi. Resmen cm 2010 alın size oyun diye çıkarılmıştı fm ye göre çokta ucuzdu orjinali ama çoğu kişi önemsemedi. Ben çok üzülmüştüm...
Şuan steamde 13 Lira.. Bende fmye alternatif bişeyler arıyorum bakalım fifa 15te ki kariyer moduda baya başarılı ama fm'yle aynı kriterde değiller tabi
SAİT71
25.Mart.2015, 22:56
Hala duruyorsa yüklenelim bence, belki yeniden çıkartırlar oyunu :)
uaerenua
26.Mart.2015, 20:06
Şuan steamde 13 Lira.. Bende fmye alternatif bişeyler arıyorum bakalım fifa 15te ki kariyer moduda baya başarılı ama fm'yle aynı kriterde değiller tabi
steamda birçok managerlik oyunu var ya alternatif aranıyosa çıkar illaki ama türkçe eğil tabi cm 2010 çok fazla satılsa bile şu saaten sonra firmanın yenisini çıkaracağını sanmıyorum :/
aytekin79
26.Mart.2015, 20:44
Bu konu ne ara cm 10 a geldi yahu :n:
Tapatalk'tan gönderilmiştir.
perpetua
26.Mart.2015, 22:19
CM android'de bedava oynanabiliyor. Windows isletim sistemli bir bilgisayara Bluestacks'i yukleyip, google play'den indirebilir ve oynayabilirsiniz.
roomonecool
27.Mart.2015, 00:37
CM android'de bedava oynanabiliyor. Windows isletim sistemli bir bilgisayara Bluestacks'i yukleyip, google play'den indirebilir ve oynayabilirsiniz.
Onun sıkıntısı istifa edemiyorsun oyun en baştan başlıyor
Seçkinn
28.Mart.2015, 23:54
Oyun daha yeni geldi elime. Bu gece ilk kez bakacağım. Çözülmüştür umarım sıkıntılar.
Yöneticilerle ilgili yazılanlara üzüldüm. Bir kaç aydır uğrayamıyorum ama son gördüğümde bazı arkadaşlar elinden geleni yapıyordu. Eskisi gibi olmasını beklemek biraz garip geldi bana. O zamanlar yapacak bu kadar fazla şey, oynayacak bu kadar fazla oyun, zaman ayıracak bu kadar fazla yenilik yoktu. Hiç tanımadığımız arkadaşlarla forum üzerinden muhabbetle sabahlardık. Şimdi hayat çok daha hızlı, seçenek her alanda daha çok. Kimseyi suçlamayın arkadaşlar. Hoşunuza gitmiyorsa buradaki düzen elinizi taşın altına koyun. Günümüzde gönüllü olarak bir işe zaman ayırmak o kadarda kolay değil. Eski yöneticiler para kesiyor şimdi saçmalığını da bir kenara bırakın artık. O insanlar 30-40'lı yaşlarında şu an. Bir çoğunun çoluğu çocuğu var. Para kazanma çabasında olmaları kadar doğal bir durum yok. Herhalde buradan dünya para kaldırıyorlar filan sanılıyor, kim söylüyorsa yalan söylüyor.. İnanmayın :)
LaigLeNoiR
10.Nisan.2015, 09:28
Forum ile alakalı 2 kelime etmek istiyorum bende.
Bir bakın bakalım forumun aktif olduğu dönemlere... Bundan neredeyse 2-3 sene öncesine kadar oldukça aktif ve yoğundu.
- O zamanlar akıllı telefonlar yok denecek kadar az veya daha yeni çıkıyordu.
- İnsanlar sadece internet üzerinden MSN kullanıyor ve birbirleriyle o şekilde haberleşiyordu.
- Facebook, twitter, Whatsapp, İnstagram vs ben hatırlamıyorum. Ha illaki kullananlar vardı ama çok nadirdi.
Bu tür şeyler benim kafamı kurcalıyor. Şu anda insanlar tuvalete bile telefonla giriyor. Sosyal Medya hastasıyız cümleten. En kötü açıp Youtube'den bişeyler izleyip zaman geçiriyoruz. Evine misafir gelir, yada sen misafirliğe gidersin 5 kişi oturur konuşmadan kendi ellerindeki telefonlara bakar.
EEEEE.
Bu ortam olduktan sonra sen insanlardan foruma girmesini bekleyemezsin. Ben de beklemiyorum. Çünkü bizler bile çok nadir girer olduk. Nedeni ise bence saydığım şeyler.
Eskiden yapılacak birşey yoktu, herkes hatırlasın...
MSN açılır, Winamp'dan müziğini açar onu da MSN'e entegre eder, daha sonrasında Turksportal'ı açar, altta biryerlerde sistemde de FM oyunu hep aktiftir, ya bir turnuva olur ya lig maçı olur. Yarışma olur, kariyer olur. Olur da olur....
Şimdi ise durum çok farklı.
Herkese iyi forumlar.
Mamadou
12.Nisan.2015, 14:38
Eskiden yapılacak birşey yoktu, herkes hatırlasın...
MSN açılır, Winamp'dan müziğini açar onu da MSN'e entegre eder, daha sonrasında Turksportal'ı açar, altta biryerlerde sistemde de FM oyunu hep aktiftir, ya bir turnuva olur ya lig maçı olur. Yarışma olur, kariyer olur. Olur da olur....
Şimdi ise durum çok farklı.
Aynen.....
pappi
15.Nisan.2015, 17:20
Oyundaki eksikliklerin kabahatini forum yönetimine yüklemek hele de yönetimi 'sırf para için' siteyi açık tutmakla suçlamak çok ayıp.Bugün oyunu türkçe oynayabiliyorsak bunda forum yönetiminin ve çeviri için katkı yapan üyelerin payı çok yüksektir.Evet biz de oyunu orjinal alarak üzerimize düşeni yaptık ancak onlar çabalamasa oyunu hâlâ türkçe yama ile oynuyor olurduk.
Foruma gösterilen ilgisizliğe gelince,benim ilgili yahut ilgisiz olduklarını söylemeye hakkım yok çünkü ben de nadiren giriyorum artık foruma.Kim ilgili kim ilgisiz bilmiyorum,fakat uzun yıllar bir arkadaşıma ait olan genel eğlence temalı bir forumda yöneticilik yaptım,kendi forumumu açtım ve iki sene sonra kapattım.Şu an yöneticisi olduğum foruma benden başka giren yok,günde 200 den fazla ziyaretçi oluyor fakat online olan üye sayısı 1.Facebook hayatımıza girdikten sonra yeni insanlarla tanışmak paylaşım yapmak için ideal bir ortam olmaktan çıktı forumlar.Bugün bu forum gibi belli bir oyun hakkında paylaşım yapan,yahut belli alanda ilgilileri bir araya getiren forumlar haricinde sosyal forum kalmadı.Forumda yapılan herşey facebook,twitter,instagram vs. gibi site ve uygulamalarda daha kolay yapılıyor.Sosyallik bakımından forumun geldiği durumu garipsemiyorum.
Diğer taraftan oyunla alakalı soru,sorun ve paylaşımlar eskiden daha çoktu ancak eskiden paylaşacak bir antrenman programı vardı,bugün o yok.Taktik,grafik,veritabanı paylaşımları olurdu açıkcası ben bunları artık steam atölyesinden indiriyorum.Yine foruma rakip olarak stem atölyesi ve oyun içi market gözden kaçırılmasın.Forumun gördüğü işlevi gören yeni alanlar/uygulamalar çıkıyor ve oyunda paylaşım yapılacak şeyler azalıyor.Oyun türkçe olduğu için eskisi kadar zorlanmıyoruz,ve son bir kaç senedir fazla bi değişiklik olmadığından kolay alışıyoruz.Sadece oyunda niye şu yok bu yok diye şikayet ediyoruz yönetime ancak yönetim de sigamese ortak değil,onlar da birer aracı.
Cm'yi denedim,FM den önce türkçeydi ama tırt.Fifa manager tırt.Başka herhangi menajerlik oyunu Fm nin yerini doldursaydı zaten kimse FM ye para vermezdi,birbirimizi kandırmayalım.Adamların bi tarafı kalkmışsa da adam gibi bir rakipleri olmadığındandır.fifa ile pes rekabeti menajerlik oyunlarında söz konusu değil.Pes Fifa'ya dişli bir rakip olarak çıktı,bir sene pes öne geçse diğer sene fifa öne geçiyor,menajerlikte böyle bir durum söz konusu mu? tabi ki değil.
Para verip mi oynayalım korsan mı indirelim konusu tamamen size kalmış.Cebinizde paranız varsa sürekli oynayabileceğiniz bir oyun için 70-80 tl verilebilir bir rakam.Bir kere oynayıp bırakacağımız bir oyun olsa ben para vermem şahsen,ama bir kariyer en az 2 ay oyalıyor beni.
Özetle,forumda sosyalleşmenin azalması yönetimin suçu değil,insanlık olarak geldiğimiz nokta bu.Paylaşım konusunda ise steam atölye ve artık birçok oyuncunun oyuna alışmış olması,oyunun çok farklı özelliklerle çıkmaması teknik ve genel paylaşımların azalmasına sebep oluyor.Ayrıca bir çok konu da önceden sorulan soruların aynısı olunca cevap yazmaya üşeniyor insan.Geçen senenin konularında bulamayacağınız ne var ki? fm2015'te fm2014'ten farklı olup anlaşılmayacak birşey yok,olanlar da zaten YÖNETİMİN ve ÇEVİRİ EKİBİNİN sayesinde oyun TÜRKÇE olduğu için yardım ve ipuçlarından çözüyoruz.Yapımcı firmaya eleştiri yöneltilebilinir fakat forum yönetimine bu üslupta eleştiri yapılmasını tasvip etmiyorum.
aytekin79
15.Nisan.2015, 20:01
Biri sevabına konunun başlığını düzenleyebilir mi :) "
Türksportal Yetkililerine" şeklinde diye açmak istemiş arkadaş .
Burak Duran
16.Nisan.2015, 13:25
Eski bir yönetici ve uzun soluklu bir Turksportal kullanıcısı olarak ben de bir iki kelam edeyim. Eskiden daha aktifti buralar çünkü eskiden FM daha çok kitleye hitap ediyordu şimdi FMnin oyuncu sayısı azaldı. Eskiden XBOX PS falan herkeste yoktu şimdi oyun oynayacaklar menajerlik yerine açıyor Fifa kasıyor. Burada bulunan hem yönetici hem araştırmacı arkadaşlar ellerinden gelenin en iyisini yapan insanlar. bir çoğunu eskiden tanırım. Yapıcı eleştiri burada her zaman kabul görür ve değerlendirilir.
berdun
27.Nisan.2015, 23:45
Herşey iyi hoş fevkalade. Hazır yöneticiler toplanmış sorayım. Bu güncelleme yani 3.1 güncellemesi çıkmadan size geldiler böyle böyle yabancı kuralını uygulayalım dediler sizde gittiniz sadece süper lig datasını mı verdiniz hadi bak onuda geçtim 3.2 güncellemesi geldi bari burda herifçioğullarını uyarıp düzeltseydiniz. Ya da bırakın bu işleri işinize gücünüze dönün çoluğunuza çocuğunuza bakın. Steam da uzun süredir en çok alınanlar listesindeydi. Bu çok ciddi bir oyun. Olmuyorsa yetişemiyorsanız bırakın lütfen bırakın yapamıyoruz artık deyin de sport interactive de başka adamlar bulsun. YAPMAYIN ETMEYİN ''HERKESİN ÇOLUĞU ÇOCUĞU VAR' DİYE BİR AÇIKLAMA OLAMAZ. SİZ DÜNYANIN EN ÇOK SATAN OYUNLARINDAN BİRİSİNİN TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİNİ YAPIYORSUNUZ! Yaklaşık 10 yıldan beri oynarım yaşım şuan 20 10 yaşından beri bu oyunu oynuyorum son 3-4 yıldır kadarki rezil seri hatırlamıyorum. puanlamalar yanlış tamamen yanlış! Lig berbat. Ben kimleri alıyorum rakibim kimleri alıyor. Ligin zevki kaçıyor gözüm kapalı şampiyon oluyorum. Ben hulk u alabiliyosam ikinci senemde hemde batan gs de bırakın bu işi. bir kez şampiyon olup kim hulk u almış. 2 sene üst üste şampiyon oldu gs şınoyla drogbayı aldılar üstüne selçuğuna burağun 2 küsür maaş veriyolar şimdi mali açıdan zor durumdalar birde 3 sene çeyrek final oynadılar. YAPMAYIN ETMEYİN YA ÇEKİLİN YA DA ÇEKİLİN ŞU İŞTEN! Hayırlı geceler
perpetua
28.Nisan.2015, 17:11
Herşey iyi hoş fevkalade. Hazır yöneticiler toplanmış sorayım. Bu güncelleme yani 3.1 güncellemesi çıkmadan size geldiler böyle böyle yabancı kuralını uygulayalım dediler sizde gittiniz sadece süper lig datasını mı verdiniz hadi bak onuda geçtim 3.2 güncellemesi geldi bari burda herifçioğullarını uyarıp düzeltseydiniz. Ya da bırakın bu işleri işinize gücünüze dönün çoluğunuza çocuğunuza bakın. Steam da uzun süredir en çok alınanlar listesindeydi. Bu çok ciddi bir oyun. Olmuyorsa yetişemiyorsanız bırakın lütfen bırakın yapamıyoruz artık deyin de sport interactive de başka adamlar bulsun. YAPMAYIN ETMEYİN ''HERKESİN ÇOLUĞU ÇOCUĞU VAR' DİYE BİR AÇIKLAMA OLAMAZ. SİZ DÜNYANIN EN ÇOK SATAN OYUNLARINDAN BİRİSİNİN TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİNİ YAPIYORSUNUZ! Yaklaşık 10 yıldan beri oynarım yaşım şuan 20 10 yaşından beri bu oyunu oynuyorum son 3-4 yıldır kadarki rezil seri hatırlamıyorum. puanlamalar yanlış tamamen yanlış! Lig berbat. Ben kimleri alıyorum rakibim kimleri alıyor. Ligin zevki kaçıyor gözüm kapalı şampiyon oluyorum. Ben hulk u alabiliyosam ikinci senemde hemde batan gs de bırakın bu işi. bir kez şampiyon olup kim hulk u almış. 2 sene üst üste şampiyon oldu gs şınoyla drogbayı aldılar üstüne selçuğuna burağun 2 küsür maaş veriyolar şimdi mali açıdan zor durumdalar birde 3 sene çeyrek final oynadılar. YAPMAYIN ETMEYİN YA ÇEKİLİN YA DA ÇEKİLİN ŞU İŞTEN! Hayırlı geceler
Fazla detaya girmeden kısaca bir konuda sizi düşünmeye teşvik etmeye çalışacağım.
İyi kötü 5 yıldır bu işi yapmakla sorumluyuz. Bu süre içinde tabii bir çok birikimimiz oldu. En basidinden sadece veritabanı ile ilgili olan araştırma kılavuzumuz 374 sayfa uzunlugunda ve bu kılavuzun içindeki detayların %99'unu benim ezberimde.
Sizin tavsiye ettiğiniz gibi işi olduğu gibi bıraksak, bu işi yapacak birikimi olmayan birisi bu işi yapmakla sorumlu olacak. Yani bizim son 5 yılda sahip olduğumuz birikime, önümüzdeki 3 ay içinde sahip olup veritabanını hazırlamak zorunda olacak. Biz ne kadar yardım etsek de kısa süre içinde işin altından kalkmak, bence, mümkün olmayacak.
Geçiş döneminin olabildiğince sancısız olması için bu işi gerçekten yapmak isteyen ve bütün sorumluluğu üstüne alacak kişi veya kişilerin bizimle irtibata geçip, önümüzdeki bir yıl içinde sorumlulukları, bizim birikimlerimizi öğrenmesi ve kendi başına yapabilecek bilgiyi edinmesi, kanımca, daha doğru olur.
Bırakıp gitmek çok kolay. Ancak (çok) istekli ve donanımlı (özellikle İngilizce, analitik düşünce ve çok iyi excel/access bilgisi) kişi veya kişilere araştırmayı teslim etmek daha doğru olur bence. Açıkçası araştırmaya başladığımız birinci günden beri bu ilgiyi gösterecek birisinin çıkmasını gönülden istiyorum.
Yaklaşık 10 yıldır bu foruma üyeyim. Hatta daha önce kullanmış olduğum profil ile beraber 12-13 yıldır forumu takip ediyorum. Her ne kadar fazla etkin olmasam da yönetici arkadaşların ne kadar özveri ile çalıştıklarına yıllardır şahidim. Elbette sorunlar olacaktır fakat bu kadar ağır eleştirileri okuduğuma şaşırdım. Amacım kimseyi savunmak değil. Zaman zaman ben de oyunu kırıp atabilecek duruma geliyorum. Fakat bu sonuçta bir oyun. Bu gözler CM 3 ile oyuna başladığı için şahsım adına kimseyi eleştirme hakkım olduğunu düşünmüyorum. Yine de herkesin görüşüne sınırı aşmamak kaydıyla saygı duyuyorum.
Barak
28.Nisan.2015, 22:45
Fazla detaya girmeden kısaca bir konuda sizi düşünmeye teşvik etmeye çalışacağım.
İyi kötü 5 yıldır bu işi yapmakla sorumluyuz. Bu süre içinde tabii bir çok birikimimiz oldu. En basidinden sadece veritabanı ile ilgili olan araştırma kılavuzumuz 374 sayfa uzunlugunda ve bu kılavuzun içindeki detayların %99'unu benim ezberimde.
Sizin tavsiye ettiğiniz gibi işi olduğu gibi bıraksak, bu işi yapacak birikimi olmayan birisi bu işi yapmakla sorumlu olacak. Yani bizim son 5 yılda sahip olduğumuz birikime, önümüzdeki 3 ay içinde sahip olup veritabanını hazırlamak zorunda olacak. Biz ne kadar yardım etsek de kısa süre içinde işin altından kalkmak, bence, mümkün olmayacak.
Geçiş döneminin olabildiğince sancısız olması için bu işi gerçekten yapmak isteyen ve bütün sorumluluğu üstüne alacak kişi veya kişilerin bizimle irtibata geçip, önümüzdeki bir yıl içinde sorumlulukları, bizim birikimlerimizi öğrenmesi ve kendi başına yapabilecek bilgiyi edinmesi, kanımca, daha doğru olur.
Bırakıp gitmek çok kolay. Ancak (çok) istekli ve donanımlı (özellikle İngilizce, analitik düşünce ve çok iyi excel/access bilgisi) kişi veya kişilere araştırmayı teslim etmek daha doğru olur bence. Açıkçası araştırmaya başladığımız birinci günden beri bu ilgiyi gösterecek birisinin çıkmasını gönülden istiyorum.
Usta siz bence, öncelik olarak yöneticilerinizi gözden geçirseniz sorun kısmen çözülür. Mevcut yöneticlerinizin büyük bir çoğunluğu boş yada doymuş adamlar. Hani yönetici olsalarda olmasalarda forum için hiç bir önemi yok. Bunu neden görmek istemiyorsunuz anlamış değilim. Getir foruma 3-4 tane aç yönetici, önce foruma sonra oyuna katkısı illaki olacaktır. Lakin vasıflı adamları getirin boş adamları değil
Kdarkig
28.Nisan.2015, 22:52
Yöneticilerle ilgili yorumlara bakıcak olursam çok fazla yargısız infaz yapıldığını ve onlara haksızlık ettiğimizi görüyorum. Senelerdir kâr amacı gütmeden oyuna emek veren onlarca insan bir güncellemede problemler çıktıgı için kesiliyor , atılıyor. Hata yapmak insanın en doğal yetisidir ve hepimiz yapıyoruz , unutmayın ki yöneticilerde birer insan ve onların da hata yapması gayet normal.
Yabancı sınırı ilk açıklandığında zaten Miles bu kuralı ancak FM2016 da oyuna aktarabileceğini açıklamıştı fakat Türkiyedeki araştırmacılar bunu bir şekilde halledip oyuna aktardı. Forma numarası ve Türkiye kupasındaki teknik arızaların yaşanmasını emin olun ki en son yöneticiler istiyordu. Bu şekilde onların moralini bozup, çalışma heveslerini kırmak yerine onlara nerelerde hata olduğunu bildirip onları motive etmek daha yapıcı bir yöntem olacaktır.
Sürekli "80 tl verdik" "Bi daha orjinal alırsam iki olsun" tarzı mesajlar ile yöneticileri bir nevi tehtid etmek saçma ve epik olmayan bir duruş oluyor.
Bu talihsiz olayların yaşanmasında sorumlulukları kabul eden ve bizlere onca hayasız eleştiriye rağmen üslubunu bozmadan yanıt veren yöneticilere ben kendi adıma da teşekkür ederim.
aytekin79
28.Nisan.2015, 23:34
Burada yöneticilerin pasifliğinden yeri geliyor çok şikayet ediyoruz ama konuyu farklı yerlere getirmemek lazım.Eleştirinin sınırını aşmış bazı arkadaşlar. Her zaman için önce emeğe saygı duyalım sonra eleştirelim .. perpetua Ömer abi o kadar uzun uzadıya cevap vermeseydin keşke.
perpetua
28.Nisan.2015, 23:36
Usta siz bence, öncelik olarak yöneticilerinizi gözden geçirseniz sorun kısmen çözülür. Mevcut yöneticlerinizin büyük bir çoğunluğu boş yada doymuş adamlar. Hani yönetici olsalarda olmasalarda forum için hiç bir önemi yok. Bunu neden görmek istemiyorsunuz anlamış değilim. Getir foruma 3-4 tane aç yönetici, önce foruma sonra oyuna katkısı illaki olacaktır. Lakin vasıflı adamları getirin boş adamları değil
Ben sadece arastirma ile ilgili oldugum icin o konuda yorum yapabilirim.
Ancak bir fikir yurutmek gerekirse, forum'a yonetici getirmek de tabii sokagin kosesine park etmis kamyondan karpuz kapip eve getirmeye benzemiyordur mutlaka. Birilerinin kendisini yonetici olmak icin gostermesi gerekir herhalde.
Ayrica bir paylasim yapmak veya Football Manager topluluguna bir katkida bulunmak icin bir yerde yonetici olmaya gerek oldugunu hic bir zaman dusunmedim.
Bu forum, Football Manager ile ilgilenenlerin bir araya gelebilmesi icin var olan, tartisip birbirlerinden birseyler ogrenebilecekleri bir platform. Forum'un ne kadar aktif oldugu da uyelerin kendi onceliklerinin bir gostergesi bence.
Eminim buraya forum yoneticileri de, tipki uyeler gibi, acaba bugun kim ilginc bir konu acmis, kim ilginc bir analiz yapmis dusuncesiyle girmek istiyordur. Uyeler sadece yoneticilerden beklerse bu sadece uyelerin yoneticilerden birseyler ogrenecegi bir platform haline gelir. Halbuki yoneticilerin, forumun isleyisini duzenlemek disinda, uyelerden hic bir farki yoktur.
perpetua
28.Nisan.2015, 23:42
@perpetua (http://forum.turksportal.net/vb/members/perpetua.html) Ömer abi o kadar uzun uzadıya cevap vermeseydin keşke.
Ictenlikle dusuncelerimi yazdim.
Sonucta biz arastirmaya, arastirmayi daha iyi hale getirmek icin talip olduk. Bunu daha da ileriye goturecek kisilere yol acmamak, bu ise talip olmamizin nedenini inkar etmek olur.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2015, 09:01
Forum'a yönetici alımı vs konularında birşeyler söylemek istiyorum.Bu forumda uzun süredir görev yapıyorum ve işlerin hemen hemen nasıl yürüdüğünü biliyorum. Yeni bir yönetici almak için belirli kriterler var ama bu kriterleri son zamanlarda yok sayıyoruz neredeyse. Forumda aktif görev yapacak işlerle ilgilenicek insanlara bakıyoruz her zaman. Henüz gözümüze kimseyi kestirmedik yetki vereceğimiz eğer olursa ve kendini gösterirse neden olmasın...
medievil
07.Mayıs.2015, 11:52
Hocam adam bırakmadım forumda adam... Herkese muhalefet en iyi ben bilirim diye diye geldiğimiz nokta ortada. Türkiye ligi leş haline geldi. Forumda adam kalmadı. Hala daha gelecek kişi şöyle olmalı böyle olmalı diyorsun. Gün gelipte işi berbat ettiğini anladığında arkana bakmadan git bence. Bırak yerine geçecek kişiyide başkaları seçsin. Elini eteğini çek artık. Olmadı yapamadın yapamıyorsun...
GicaHagi
07.Mayıs.2015, 13:33
Haha Türkiye ligi les mi :) Argüman üretmeden böyle yorum yapmak güzel kafa :)
Nocna Mora
07.Mayıs.2015, 15:31
Hahahhaha abi bu karalama kampanyaları 2 site çekişirken vardı. eski günleri anımsattı. Türkiye Ligi bence en iyi araştırması yapılan ligler arasında. Bazı Anadolu takımlarına biraz daha özen gösterilmesi gerektiiğini düşünüyorum ben ama. Özellikle ppm kullanımında çok çekingeniz. Alt liglerimiz ise facia durumda. Bu cok üzücü. Ama süper lig araştırması bence harika.
Corpus
08.Mayıs.2015, 09:38
Canınız sağolsun, çağ değişti, bir devrin sonuna geldik. Üzmeyelim birbirimizi.
Kim kaldı eskilerden pehey de pehey
ek not: Tema gerçekten olmadı be
pusathan01
08.Mayıs.2015, 20:49
Açıkçası bir çok oyun oynadım bir çok forumda bulundum, hatta bir forumda yöneticilikte yaptım ama hiç bir forumda çoğunluğun yöneticileri desteklediğini görmedim.
perpetua
10.Mayıs.2015, 18:09
Hocam adam bırakmadım forumda adam... Herkese muhalefet en iyi ben bilirim diye diye geldiğimiz nokta ortada. Türkiye ligi leş haline geldi. Forumda adam kalmadı. Hala daha gelecek kişi şöyle olmalı böyle olmalı diyorsun. Gün gelipte işi berbat ettiğini anladığında arkana bakmadan git bence. Bırak yerine geçecek kişiyide başkaları seçsin. Elini eteğini çek artık. Olmadı yapamadın yapamıyorsun...
Bu kadar guce sahip oldugumu bilmiyordum. :)
Yerimize gelecek kisiyi secmek gibi bir arzum da yok. Biz bir karsilik beklemeden calistik, cabaladik, yapabileceklerimizi gosterdik ve sonrasinda bize teklif edildi. Arastirma gorevini almadan once de 3 yil arastirma ekibinin icinde yer aldik ve bu sayede isi ogrendik.
Bizden once bu isi yapanlara da saygiyi hic bir zaman eksik etmedik, saygisizlik yapanlara da bu saygisizligi yapmamalari konusunda telkinde bulunduk. Cunku yapilan isin ne kadar mesakkatli bir is oldugunun bilincindeydik. Seninle daha once bol bol tartistigim icin bunu anlamani beklemiyorum zaten. Icraat yap desem de ortadan kaybolursun. Polemik nerede, medievil orada. (::)
caner485
11.Mayıs.2015, 15:56
Arkadaşların dediği gibi gerçeklik olarak en iyi yansıtılan ülkelerdeniz o yüzden arkadaşın dediği biraz komik olmuş leş falan.
Barak
11.Mayıs.2015, 18:39
Arkadaşların dediği gibi gerçeklik olarak en iyi yansıtılan ülkelerdeniz o yüzden arkadaşın dediği biraz komik olmuş leş falan.
Hangi gerçekçilik pardon? FB- GS - BJK yıllar yılı transfer yapmadan devam ediyor. FB'nin oyun başından itibaren 20 sezon şampiyon olamadığı save'lerim mevcut. Transferi olmayan bir lig, abuk sabuk takımlar çıkıp şampiyon oluyor. Sonra gerçekçilikten bahsediyorsunuz. Oyunu hiç bilmeyen kişi TR liginde en alt takımı alsın hatta PTT 1.Lig takımını alsın 2-3 sezon sonra çok rahat ligi domine eder. Bu mu gerçekçilik
perpetua
12.Mayıs.2015, 11:01
Hangi gerçekçilik pardon? FB- GS - BJK yıllar yılı transfer yapmadan devam ediyor. FB'nin oyun başından itibaren 20 sezon şampiyon olamadığı save'lerim mevcut. Transferi olmayan bir lig, abuk sabuk takımlar çıkıp şampiyon oluyor. Sonra gerçekçilikten bahsediyorsunuz. Oyunu hiç bilmeyen kişi TR liginde en alt takımı alsın hatta PTT 1.Lig takımını alsın 2-3 sezon sonra çok rahat ligi domine eder. Bu mu gerçekçilik
Bu saveleri bir yere yuklersen memnun olurum.
kalemci
13.Mayıs.2015, 14:22
Arkadaşlar merhaba;
Bu kullanıcı adıyla 2007, unuttuğum eski kullanıcı adımla da 2005 yılından beri bu forumdayım. Bu zamana kadar hem yöneticilere hemde araştırmacılara bir çok yapıcı, kırıcı eleştiri gördüm. 3 yıldır forumda araştırma konularını okumak dışında pek aktif değilim. Genel olarak da durum böyle gözüküyor. Şuan forumun çok aktif kullanılmamasının sebeplerini Murat zaten yeterince açıklamış. Son zamanlarını bilemeyeceğim fakat ben forumda aktifken bile yönetici olmak için bile 3-4 yıl bekleyen çalışan arkadaşlar vardı, hepsine selam olsun, ve bu arkadaşlara bile çok yükleniliyordu.
Araştırmacı olarak ise şunu söyleyebilirim. Yapılan tüm yapıcı eleştiriler değerlendiriyoruz. Sadece bu sitede değil sigames forumlarında yapılan eleştirileri, önerileri bile Ömer Abi üşenmeden cevaplıyor, değerlendiriyor. Ben bir serzenişte bulunmak istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır araştırmacıyım, aynı zamanda Türkçeleştirme çalışmalarında da ufakta olsa bir katkı vermeye çalıştım. Arkadaşların bir kısmı ligler gerçekçi değil, eksik çok gibisinden yorumlarda bulunmuş. İlk 2 yıl Ankaragücü , sonraki yıllarda ise Gençlerbirliği araştırmacısı olarak araştırma ekibinde yer almaktayım. Bu geçen zaman süresince sitede açılan araştırma başlığında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar bildirim aldım. Bunlar dışında sizler tarafından ne bir öneri geldi, ne bir derecelendirirken yaptığım yanlışın geri bildirimi. Bir kaç takım dışında da diğer takımlar içinde durum budur. Bir kaç takımı hariç tutarak söylüyorum eğer bu kadar sorun varsa neden forumda açılan başlığın altına herhangi bir öneri, eleştiri, şikayet yada herhangi bir şey yazmıyorsunuz. Mesela Volkan Şen, Stancu yada herhangi bir topçu için hiç bir düşünceniz, öneriniz isteğiniz, dikkatinizi çeken bir artısı eksisi yok mu ? Tamam araştırmak bizim görevimiz ama herhangi bir etkileşimde bulunmadan eleştirmek hoş değil.
Şunu da belirtmek isterim ben ve bir kaç kişi dışında tüm araştırma ekibi mesaisini, parasını futboldan kazanan, bu konuda eğitim almış ve bu sektörde çalışan insanlar.
Edit 1: Siteye bir şeyler yazmayı özlemişim. :icon_biggrin:
Edit 2: Şu aralar iş ve hayat olarak biraz yoğun bir süreçten geçiyorum. Temmuz, Ağustos gibi biraz olsun rahatlayacağım. Bu tarihlerden sonra sitenin biraz daha canlanması için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Evvelden beri bir iki projemde var, umarım bu projeleri de adminlerle konuştuktan sonra uygulamaya sokabilirim.
Barak
13.Mayıs.2015, 15:57
Bu saveleri bir yere yuklersen memnun olurum.
Akşam yüklerim sorun değil. Daha önce burada bir Admin'e forumda belki 1 ay önce oyun geçmişimi paylaşmıştım. 15.3.0 güncellemesi ile bu durumun kalktığını söylemişti.
Şuan 15.3.2 ile oynuyor olmamız lazım. Forumda devam eden kariyerimde geride kalan 4 sezon da FB-GS-BJK transfere 1 milyon bile harcamadılar. 2 save'ide akşam atarım. ilk save'im 15.3.0 yabancı kuralı öncesi FB'nin 20 yıl Şampiyonluk yüzü görmediği altını çiziyorum burada bir Admin'e paylaştım,
diğeride 15.3.0 sonrası 3 büyüklerin transfer yapmadığı save dosyası
Şuan devam eden kariyerimde acaba FB'de para mı yok da transfer yapmıyor diye 4. yılda FB'ye Menajer olarak giriş yaptım hali hazırda 15 milyon euro bütçesi var. Ama neden transfer yapmadığı konusunda hiç bir fikrim yok. Caner ve Sow satıldı. Takımdaki çoğu oyuncu yaşlı, neyse kısa keseyim akşam 2 save dosyasını da atarım incelersiniz. ( İki kariyerimde forum da yayınlandı. Biri Efsaneler bölümünde yerini aldı. Biride şuan devam ediyor :) Editör girişi iki kariyer'de de kapalı bunu da kendiniz göreceksiniz zaten )
medievil
14.Mayıs.2015, 09:52
Akşam yüklerim sorun değil. Daha önce burada bir Admin'e forumda belki 1 ay önce oyun geçmişimi paylaşmıştım. 15.3.0 güncellemesi ile bu durumun kalktığını söylemişti.
Şuan 15.3.2 ile oynuyor olmamız lazım. Forumda devam eden kariyerimde geride kalan 4 sezon da FB-GS-BJK transfere 1 milyon bile harcamadılar. 2 save'ide akşam atarım. ilk save'im 15.3.0 yabancı kuralı öncesi FB'nin 20 yıl Şampiyonluk yüzü görmediği altını çiziyorum burada bir Admin'e paylaştım,
Şuan devam eden kariyerimde acaba FB'de para mı yok da transfer yapmıyor diye 4. yılda FB'ye Menajer olarak giriş yaptım hali hazırda 15 milyon euro bütçesi var. Ama neden transfer yapmadığı konusunda hiç bir fikrim yok. Caner ve Sow satıldı. Takımdaki çoğu oyuncu yaşlı, neyse kısa keseyim akşam 2 save dosyasını da atarım incelersiniz. ( İki kariyerimde forum da yayınlandı. Biri Efsaneler bölümünde yerini aldı. Biride şuan devam ediyor :) Editör girişi iki kariyer'de de kapalı bunu da kendiniz göreceksiniz zaten )
Boşuna emek harcayipta upload etme dostum.
Gelecek potansiyeli Yüksek Cevapları Söyleyeyim sana.
1- oynanilabilir lig sayısı az o yuzden
2- Gelen teknik direktörlerin popülaritesi az oyuncu çekemiyorlar.
3- klüplerin mali durumu el vermemiş.
4- oyuncu transfer etmeye gerek yokmuş zaten Altyapıdan guzel adamlar çıkmış.
vsvs
hicbir zaman 'evet biz kotu bir is çıkarttık yanıtını alamayacaksın.
perpetua
14.Mayıs.2015, 13:49
15.3.0 ile beraber, sadece yabanci kurali degismedi ayni zamanda oyuncularin Turkiye liginde oynamak icin bekledikleri maas seviyeleri de dusuruldu (yabanci sinirlamasinin azalmasi ile oyuncu maaslarinin dusecegi varsayimi ile). Bu nedenle 15.3.0'dan sonra kulupler finansal acidan biraz rahatladi.
Bu nedenle 15.3 oncesi oyunun esasinda kuluplerin mevcut finansal zorluklari ile gorulen gidishatin habercisiydi bence. Zira uc kulubumuz de rekabet etmek icin yerli futbolculara cok fazla para odemek zorunda kaliyordu.
Bilhassa anadolu kuluplerinin artik daha fazla gelirlere sahip olmasi ve daha yuksek maaslar odeyebilmesi de 3 buyuklere transfer olan oyuncularin maaslarini daha yukariya itti. Bu son digiturk anlasmasi ile beraber anadolu kuluplerine odenen paranin yukselmesi ve yerli oyuncu yetistirmenin azalmasi ile ortaya cikan carpik duzenin sonucu. Kulupler paralarini alt yapidan futbolcu yetistirmek yerine transfere harcayinca, az sayida olan kaliteli Turk futbolcular cok pahali hale geldi ve nispeten refahta olan anadolu kulupleri futbolcu satmak icin daha yuksek bedeller istemeye basladi.
15.3 ile basladigin kariyerde ise yasli oyunculari takimlarin yollamak icin gec kaldigi bir gercek. Hatta bu yasli oyunculara gereginden yuksek bedellerle kontrat yeniliyor takimlar. Bu oyun genelinde yasanilan bir sorun ve ilk asamada duzeltmek istedigim bir sorun.
Mesela benim 15.3 ile baslattigim bir test oyunumda Fenerbahce:
Mehmet Topal ile yilda 3.5 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Bruno Alves ile yilda 3.1 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Volkan Demirel ile yilda 3.1 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Moussa Sow ile yilda 2.65 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Caner Erkin ile yilda 1.875 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
(Sozlesmesi bitecek bir diger oyuncu Meireles ise transfer listesinde ve sozlesme yenilenmemis)
Ustune, ilk sezon:
Scarione (725 bin Euro), Mohamed Sissoko (1.125 milyon Euro), Jem Karacan (913 bin Euro), Nadir Ciftci (488 bin Euro), Vaclav Pilar (825 bin Euro) ve Clemente Rodriguez (775 bin Euro)'luk maaslarla transfer yapmis.
Yani para var ama bunu bence dogru kullanmamis.
Ayni sey Galatasaray icin de gecerli.
Melo ile yilda 4.4 Euro'dan 2018'e kadar (yani 35 yasina kadar) yeni sozlesme yapiliyor. Halbuki bence Melo artik dususe gececek ve hem bu kadar yuksek bedelli, hem de bu kadar uzun sozlesme yapilmamasi gereken bir oyuncu.
Sneijder ile yilda 5 milyon Euro'dan 2018'e kadar yeni sozlesme yapiliyor.
Ben oyunda yapay zeka'nin yonettigi kuluplerin (lig ayird etmeden hepsinde olan bir durum bu) transfer piyasasindaki alternatifleri degerlendirmeden oyuncularla sozlesme yenileyerek, kullanici'nin transfer yapma meraklisi oyun stratejisine yenik dustugune inaniyorum.
Mesela yine ayni oyunda Pablo Zabaleta (iyi oyuncu ama sonucta sag bek) 10.6 milyon Euro'luk maasla yeni sozlesme imzaliyor.
Veya Chelsea 29 yasindaki sag bek Camilo Zuniga'yi transfer edip 6 milyon Euro ile Willian, Azpilicueta, Yarmolenko gibi oyunculardan daha yuksek maas oduyor.
Fenerbahce ozelinde sozlesme yenilemeler cok vahim cunku Fenerbahce'nin elinde sozlesmesi biten veya 1 yil sonra bitecek cok sayida oyuncu var. Aziz Yildirim futbolcularin sozlesmesi bitmeden yeni sozlesme yapmama stratejisini tercih ediyor.
Ancak oyunun isleyisi farkli. Oyunda (ve gercek hayatta benimsenen strateji), faydali olan oyuncularin sozlesmelerini, sozlesmenin bitimine 2 yil kala yenilemek ve boylece kaliteli ve faydalanilan futbolculari hic bir zaman sozlesmesinin son senesini oynatmamak.
Zira hemen hemen hic bir futbolcu sozlesmesinin son sezonunu oynamak istemez. Devre arasinda Sneijder-Juventus transfer haberleri de bu nedenle gerceklesti. Sneijder'in sozlesmesi 2016'da bitecegi icin, Sneijder sozlesmesinin son sezonuna girmeden once yeni sozlesme imzalamak istedi ve bunu yapmak icin de bakin Juventus'tan teklif var, eger sozlesmemi yenileme niyetinde degilseniz beni satin ve para kazanin dedi. Galatasaray da yok biz sana yeni sozlesme veririz ama bunu sezon sonunda, sozlesmenin bitmesine bir yil kala, yapalim dedi. Sneijder de ikna oldu ve simdi sezon sonunda sozlesme yenilemeyi bekliyor.
Sonucta futbolcu sozlesmesinin son sezonunda sakatlansa veya cok formsuz bir yil gecirse, sozlesmesi bittikten sonra alacagi maasi dusunmeye baslar. Buna gore kendisini koruyarak oynamaya baslar. Aziz Yildirim ise futbolcularla sozlesmesinin sonuna kadar yeni sozlesme imzalamayarak onlari motive etmeyi tercih ediyor.
Ben sahsen bunun hep etkili olan bir strateji olduguna inanmiyorum. Herkes Caner gibi sozlesmesinin son sezonunda canini disine takip oynamaz. Mesela Bruno Alves ve Sow gibi oyuncular sozlesmelerinin bitmesine 1 yil kala simdiden sozlesme sonunda ne yapacaklarini dusunuyorlardir. Hatta bu yaz doneminde sozlesme yenilenmezse, bu sezon sonunda Fenerbahce'den muhtemelen ayrilmak isteyeceklerdir. Caner ise 2013/14 sezonunun basi itibariyle, simdi sahip oldugu itibara sahip bir futbolcu degildi. Yani performans gostermeye mecburdu.
Yapay zeka oyun basladigi zaman Fenerbahce kadrosuna bakiyor. Sozlesmesi bitecek bir cok futbolcu oldugunu goruyor. Ve bu futbolcularla yeni sozlesmeler yapiyor. Tabii bu da zaten oldukca yuksek olan maas butcesini daha da yukseltiyor ve transfer piyasasinda hamle yapma sansini azaltiyor.
15.3 oncesi bu daha vahim sonuclar ortaya cikartiyordu cunku bu maas patlamasinin yaninda bir de yabanci sinirlamasi cok katiydi. Umuyorum mevcut yabanci sinirlamasi 2-3 yil devam eder ve her yil cikan yeni yabanci sinirlamasini oyuna yansitmak yerine mevcut yabanci sinirlamasinin getirdigi kadro kurma sorunlarini duzeltecek kodlama isteyebiliriz.
Son 5 yilda 7 defa yabanci sinirlamasi degistigi icin takimlarin nasil kadro planlamasi yapmasi gerektigi de bu yabanci sinirlamasi ile beraber degisiyordu. Bu degisim her yil oldugu icin kadro yapisi sorunlari bir turlu duzelemiyordu cunku yeni yabanci kurali farkli kadro yapisi gereksinimleri getirecekti. Ornegin 6+2+2 yabanci kurali ile kadro kurmak ile 5+0+3 ile kadro kurmak arasinda buyuk bir fark var. Tabii 14+14 cok daha farkli bir kadro kurmayi gerektirecek bir kural. Oyunda kadro kuralini degistirince yapay zeka birdenbire nasil kadro kurmasi gerektigini cozemiyor. Bunu kod ile yapay zeka'ya yansitmak gerekli.
Oyunlari yuklersen bir goz atmak isterim. Tesekkurler.
perpetua
14.Mayıs.2015, 14:07
Boşuna emek harcayipta upload etme dostum.
Gelecek potansiyeli Yüksek Cevapları Söyleyeyim sana.
1- oynanilabilir lig sayısı az o yuzden
2- Gelen teknik direktörlerin popülaritesi az oyuncu çekemiyorlar.
3- klüplerin mali durumu el vermemiş.
4- oyuncu transfer etmeye gerek yokmuş zaten Altyapıdan guzel adamlar çıkmış.
vsvs
hicbir zaman 'evet biz kotu bir is çıkarttık yanıtını alamayacaksın.
Yorumlarin gercekten cok sig kaliyor. (::)
Barak
14.Mayıs.2015, 15:25
15.3.0 ile beraber, sadece yabanci kurali degismedi ayni zamanda oyuncularin Turkiye liginde oynamak icin bekledikleri maas seviyeleri de dusuruldu (yabanci sinirlamasinin azalmasi ile oyuncu maaslarinin dusecegi varsayimi ile). Bu nedenle 15.3.0'dan sonra kulupler finansal acidan biraz rahatladi.
Bu nedenle 15.3 oncesi oyunun esasinda kuluplerin mevcut finansal zorluklari ile gorulen gidishatin habercisiydi bence. Zira uc kulubumuz de rekabet etmek icin yerli futbolculara cok fazla para odemek zorunda kaliyordu.
Bilhassa anadolu kuluplerinin artik daha fazla gelirlere sahip olmasi ve daha yuksek maaslar odeyebilmesi de 3 buyuklere transfer olan oyuncularin maaslarini daha yukariya itti. Bu son digiturk anlasmasi ile beraber anadolu kuluplerine odenen paranin yukselmesi ve yerli oyuncu yetistirmenin azalmasi ile ortaya cikan carpik duzenin sonucu. Kulupler paralarini alt yapidan futbolcu yetistirmek yerine transfere harcayinca, az sayida olan kaliteli Turk futbolcular cok pahali hale geldi ve nispeten refahta olan anadolu kulupleri futbolcu satmak icin daha yuksek bedeller istemeye basladi.
15.3 ile basladigin kariyerde ise yasli oyunculari takimlarin yollamak icin gec kaldigi bir gercek. Hatta bu yasli oyunculara gereginden yuksek bedellerle kontrat yeniliyor takimlar. Bu oyun genelinde yasanilan bir sorun ve ilk asamada duzeltmek istedigim bir sorun.
Mesela benim 15.3 ile baslattigim bir test oyunumda Fenerbahce:
Mehmet Topal ile yilda 3.5 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Bruno Alves ile yilda 3.1 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Volkan Demirel ile yilda 3.1 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Moussa Sow ile yilda 2.65 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
Caner Erkin ile yilda 1.875 milyon Euro'dan sozlesme yenilemis.
(Sozlesmesi bitecek bir diger oyuncu Meireles ise transfer listesinde ve sozlesme yenilenmemis)
Ustune, ilk sezon:
Scarione (725 bin Euro), Mohamed Sissoko (1.125 milyon Euro), Jem Karacan (913 bin Euro), Nadir Ciftci (488 bin Euro), Vaclav Pilar (825 bin Euro) ve Clemente Rodriguez (775 bin Euro)'luk maaslarla transfer yapmis.
Yani para var ama bunu bence dogru kullanmamis.
Ayni sey Galatasaray icin de gecerli.
Melo ile yilda 4.4 Euro'dan 2018'e kadar (yani 35 yasina kadar) yeni sozlesme yapiliyor. Halbuki bence Melo artik dususe gececek ve hem bu kadar yuksek bedelli, hem de bu kadar uzun sozlesme yapilmamasi gereken bir oyuncu.
Sneijder ile yilda 5 milyon Euro'dan 2018'e kadar yeni sozlesme yapiliyor.
Ben oyunda yapay zeka'nin yonettigi kuluplerin (lig ayird etmeden hepsinde olan bir durum bu) transfer piyasasindaki alternatifleri degerlendirmeden oyuncularla sozlesme yenileyerek, kullanici'nin transfer yapma meraklisi oyun stratejisine yenik dustugune inaniyorum.
Mesela yine ayni oyunda Pablo Zabaleta (iyi oyuncu ama sonucta sag bek) 10.6 milyon Euro'luk maasla yeni sozlesme imzaliyor.
Veya Chelsea 29 yasindaki sag bek Camilo Zuniga'yi transfer edip 6 milyon Euro ile Willian, Azpilicueta, Yarmolenko gibi oyunculardan daha yuksek maas oduyor.
Fenerbahce ozelinde sozlesme yenilemeler cok vahim cunku Fenerbahce'nin elinde sozlesmesi biten veya 1 yil sonra bitecek cok sayida oyuncu var. Aziz Yildirim futbolcularin sozlesmesi bitmeden yeni sozlesme yapmama stratejisini tercih ediyor.
Ancak oyunun isleyisi farkli. Oyunda (ve gercek hayatta benimsenen strateji), faydali olan oyuncularin sozlesmelerini, sozlesmenin bitimine 2 yil kala yenilemek ve boylece kaliteli ve faydalanilan futbolculari hic bir zaman sozlesmesinin son senesini oynatmamak.
Zira hemen hemen hic bir futbolcu sozlesmesinin son sezonunu oynamak istemez. Devre arasinda Sneijder-Juventus transfer haberleri de bu nedenle gerceklesti. Sneijder'in sozlesmesi 2016'da bitecegi icin, Sneijder sozlesmesinin son sezonuna girmeden once yeni sozlesme imzalamak istedi ve bunu yapmak icin de bakin Juventus'tan teklif var, eger sozlesmemi yenileme niyetinde degilseniz beni satin ve para kazanin dedi. Galatasaray da yok biz sana yeni sozlesme veririz ama bunu sezon sonunda, sozlesmenin bitmesine bir yil kala, yapalim dedi. Sneijder de ikna oldu ve simdi sezon sonunda sozlesme yenilemeyi bekliyor.
Sonucta futbolcu sozlesmesinin son sezonunda sakatlansa veya cok formsuz bir yil gecirse, sozlesmesi bittikten sonra alacagi maasi dusunmeye baslar. Buna gore kendisini koruyarak oynamaya baslar. Aziz Yildirim ise futbolcularla sozlesmesinin sonuna kadar yeni sozlesme imzalamayarak onlari motive etmeyi tercih ediyor.
Ben sahsen bunun hep etkili olan bir strateji olduguna inanmiyorum. Herkes Caner gibi sozlesmesinin son sezonunda canini disine takip oynamaz. Mesela Bruno Alves ve Sow gibi oyuncular sozlesmelerinin bitmesine 1 yil kala simdiden sozlesme sonunda ne yapacaklarini dusunuyorlardir. Hatta bu yaz doneminde sozlesme yenilenmezse, bu sezon sonunda Fenerbahce'den muhtemelen ayrilmak isteyeceklerdir. Caner ise 2013/14 sezonunun basi itibariyle, simdi sahip oldugu itibara sahip bir futbolcu degildi. Yani performans gostermeye mecburdu.
Yapay zeka oyun basladigi zaman Fenerbahce kadrosuna bakiyor. Sozlesmesi bitecek bir cok futbolcu oldugunu goruyor. Ve bu futbolcularla yeni sozlesmeler yapiyor. Tabii bu da zaten oldukca yuksek olan maas butcesini daha da yukseltiyor ve transfer piyasasinda hamle yapma sansini azaltiyor.
15.3 oncesi bu daha vahim sonuclar ortaya cikartiyordu cunku bu maas patlamasinin yaninda bir de yabanci sinirlamasi cok katiydi. Umuyorum mevcut yabanci sinirlamasi 2-3 yil devam eder ve her yil cikan yeni yabanci sinirlamasini oyuna yansitmak yerine mevcut yabanci sinirlamasinin getirdigi kadro kurma sorunlarini duzeltecek kodlama isteyebiliriz.
Son 5 yilda 7 defa yabanci sinirlamasi degistigi icin takimlarin nasil kadro planlamasi yapmasi gerektigi de bu yabanci sinirlamasi ile beraber degisiyordu. Bu degisim her yil oldugu icin kadro yapisi sorunlari bir turlu duzelemiyordu cunku yeni yabanci kurali farkli kadro yapisi gereksinimleri getirecekti. Ornegin 6+2+2 yabanci kurali ile kadro kurmak ile 5+0+3 ile kadro kurmak arasinda buyuk bir fark var. Tabii 14+14 cok daha farkli bir kadro kurmayi gerektirecek bir kural. Oyunda kadro kuralini degistirince yapay zeka birdenbire nasil kadro kurmasi gerektigini cozemiyor. Bunu kod ile yapay zeka'ya yansitmak gerekli.
Oyunlari yuklersen bir goz atmak isterim. Tesekkurler.
Uzun uzasıya aklımda tek bir soru işaret kalmadan yazmışsınız öncelikle zahmetiniz için teşekkürler. Ben şurayı çok merak ediyordum. ''Yapay zeka lig ayırt etmiyor.'' bunu bilmiyordum misal.
Benim tecrübe ettiğim bir deneyim daha var. Bu oyunun geleceğini doğrudan ilgilendiren bir gerçek.Takımın gözlemcileri ne kadar iyi olursa o takım gelecekte o kadar başarılı oluyor. Menejerleri isterse söz meclisten dışarı malın önde gideni olsun. Bunu bir çok defa tecrübe ettim. 6-7. ligden takımlar aldım. En üst lige çıkarttım. En üst ligde 15-16 tane gözlemci alıp takımı bıraktım. Sonra takımın transfer politikasını merak ettim. Üstelik takımı aşırı borçla bıraktım. Ama takım benim yaptığımdan çok daha iyi şekilde transferler yaptı.
Bu deneyimi çok fazla tecrübe ettim. Sanırım TR'de bir de böyle bir sorun var. Oyun başında TR'de gözlemciler çok kötü, tamam gerçek hayatta da gözlem konusunda kötüyüz. Hatta benim hatırladığım Türk Gözlemcilerin PA'sını 190 buldukları bir tek Ribery vardı. Özetle gözlem takımın geleceğini doğrudan etkiliyor diye düşünüyorum. Çünkü deneme yanılma yoluyla bir çok kez test ettim.
perpetua
14.Mayıs.2015, 17:27
Uzun uzasıya aklımda tek bir soru işaret kalmadan yazmışsınız öncelikle zahmetiniz için teşekkürler. Ben şurayı çok merak ediyordum. ''Yapay zeka lig ayırt etmiyor.'' bunu bilmiyordum misal.
Benim tecrübe ettiğim bir deneyim daha var. Bu oyunun geleceğini doğrudan ilgilendiren bir gerçek.Takımın gözlemcileri ne kadar iyi olursa o takım gelecekte o kadar başarılı oluyor. Menejerleri isterse söz meclisten dışarı malın önde gideni olsun. Bunu bir çok defa tecrübe ettim. 6-7. ligden takımlar aldım. En üst lige çıkarttım. En üst ligde 15-16 tane gözlemci alıp takımı bıraktım. Sonra takımın transfer politikasını merak ettim. Üstelik takımı aşırı borçla bıraktım. Ama takım benim yaptığımdan çok daha iyi şekilde transferler yaptı.
Bu deneyimi çok fazla tecrübe ettim. Sanırım TR'de bir de böyle bir sorun var. Oyun başında TR'de gözlemciler çok kötü, tamam gerçek hayatta da gözlem konusunda kötüyüz. Hatta benim hatırladığım Türk Gözlemcilerin PA'sını 190 buldukları bir tek Ribery vardı. Özetle gözlem takımın geleceğini doğrudan etkiliyor diye düşünüyorum. Çünkü deneme yanılma yoluyla bir çok kez test ettim.
Mantikli.
Arastirma acisindan gozlemcileri degerlendirmek biraz zor. Ilk asamada kuluplerin gozlemcilerinin kim oldugunu bulmak pek kolay degil. Bazilarinin ise zaten gozlemci ekibi yok.
Bazi kuluplerin gozlemcilerinin kim oldugunu biliyoruz/ogreniyoruz ve yansitiyoruz. Hatta bunlardan bazilari su anda FM ekibinde de aktif bir sekilde oyunculari degerlendiriyor.
Gozlemcileri degerlendirme ise bence kolay bir is degil. Yapilan transferlerden yola ciksak bile transferi gozlemci mi yaptirdi, teknik direktor mu yaptirdi, yoksa menajer ile baskan mi yapti ayirimini yapmak gerekli. Bu nedenle gozlemcilerin CA/PA degerlerini bos birakip, oyunun bu kisilerin sozlesmeli olduklari kuluplere uygun CA/PA degerleri almasini tercih ediyoruz (yani kulubun itibarina yakin degerler). Boylece ne zayif, ne de kulup seviyesinin ustunde kaliteye sahip oluyorlar.
Ayrica bu konu uzerinde biraz daha dusununce belki de teknik direktorlerin oyuncu degerlendirme becerisini biraz daha yuksek seviyelerde tutmamiz gerekli. Boylece futbolculari daha isabetli bir sekilde analiz edebilip, ona gore sozlesme yenileme ve transfer hamleleri yapabilirler. Bunu duzenlemek de oldukca kolay ve ilk asamada yapariz.
Bununla beraber yeni yabanci kurali ile beraber kulupler mutlaka daha buyuk bir havuzdan oyuncu secebileceklerdir. Bunun oyun icindeki rekabete olumlu yansiyacagini dusunuyorum. Ancak korkarim ki gercekteki rekabet kadar disli bir rekabet, oyundaki yapay zeka'nin sinirlamalari yuzunden, en buyuk ligler disindaki liglerde hic bir zaman mumkun olmayacak.
Barak
14.Mayıs.2015, 19:07
Mantikli.
Arastirma acisindan gozlemcileri degerlendirmek biraz zor. Ilk asamada kuluplerin gozlemcilerinin kim oldugunu bulmak pek kolay degil. Bazilarinin ise zaten gozlemci ekibi yok.
Bazi kuluplerin gozlemcilerinin kim oldugunu biliyoruz/ogreniyoruz ve yansitiyoruz. Hatta bunlardan bazilari su anda FM ekibinde de aktif bir sekilde oyunculari degerlendiriyor.
Gozlemcileri degerlendirme ise bence kolay bir is degil. Yapilan transferlerden yola ciksak bile transferi gozlemci mi yaptirdi, teknik direktor mu yaptirdi, yoksa menajer ile baskan mi yapti ayirimini yapmak gerekli. Bu nedenle gozlemcilerin CA/PA degerlerini bos birakip, oyunun bu kisilerin sozlesmeli olduklari kuluplere uygun CA/PA degerleri almasini tercih ediyoruz (yani kulubun itibarina yakin degerler). Boylece ne zayif, ne de kulup seviyesinin ustunde kaliteye sahip oluyorlar.
Ayrica bu konu uzerinde biraz daha dusununce belki de teknik direktorlerin oyuncu degerlendirme becerisini biraz daha yuksek seviyelerde tutmamiz gerekli. Boylece futbolculari daha isabetli bir sekilde analiz edebilip, ona gore sozlesme yenileme ve transfer hamleleri yapabilirler. Bunu duzenlemek de oldukca kolay ve ilk asamada yapariz.
Bununla beraber yeni yabanci kurali ile beraber kulupler mutlaka daha buyuk bir havuzdan oyuncu secebileceklerdir. Bunun oyun icindeki rekabete olumlu yansiyacagini dusunuyorum. Ancak korkarim ki gercekteki rekabet kadar disli bir rekabet, oyundaki yapay zeka'nin sinirlamalari yuzunden, en buyuk ligler disindaki liglerde hic bir zaman mumkun olmayacak.
Abi save dosyası 300 küsür mgbyt bahsettiğim oyun geçmişi şu şekil, daha önce de dediğim gibi bu 15.3.0 yani sizin el atmadan önceki sürüm.
Denizlispor şampiyon oldu. Samsunspor falan şaha kalmıştı. :)
http://i.imgur.com/dn3WkDw.jpg (http://imgur.com/dn3WkDw)
Yukarıdakilere ek olarak şunu net bir şekilde sormak istiyorum. Şimdi FB'nin Menejeri kim olursa olsun. Elinde 4-5 tane istenen değerleri +15 olan gözlemci olursa transfer politikası değişir mi? Değişmez mi?
.................................................. ...............................................
Şuan devam eden kariyerde ise (15.3.0 sonrası ) ilk yılda büyük takımlar özellikle FB ve GS çok sağlam güç kaybetmiş. Toplam 4 yıl olmak üzere 7 transfer döneminde GS para harcamamış, Lig FB ve BJK arasında geçiyor şuan ama genel olarak GS dışında bugüne kadar gördüğüm en iyi TR ligi oynanıyor şöyleki Avrupa'da FB-GS-BJK-TS ve Bursa çok iyiler. ama transferler hala gerçekçi değil. Misal 4 sezon da hiç bir takım Sow ayarında bir oyuncu alamamış. Ama gerçek hayattan biliyoruz ki her yıl Krasic , Kezman, Emenike, Stoch, Sniejder, Sow gibi mutlaka pahalı bir transfer olur.
Bizim ülkemiz Avrupa'lı oyuncular için Katar'dan önceki son durak olarak biliniyor :)
Neyse abi benden bu kadar daha iyisi olur inş. ve forum en kısa zaman eski durumuna döner umarım
http://i.imgur.com/dQwZfx4.jpg (http://imgur.com/dQwZfx4)
http://i.imgur.com/SgJKR5g.jpg (http://imgur.com/SgJKR5g)
http://i.imgur.com/VTXOvDc.jpg (http://imgur.com/VTXOvDc)
perpetua
14.Mayıs.2015, 19:40
Abi save dosyası 300 küsür mgbyt bahsettiğim oyun geçmişi şu şekil, daha önce de dediğim gibi bu 15.3.0 yani sizin el atmadan önceki sürüm.
Denizlispor şampiyon oldu. Samsunspor falan şaha kalmıştı. :)
Yukarıdakilere ek olarak şunu net bir şekilde sormak istiyorum. Şimdi FB'nin Menejeri kim olursa olsun. Elinde 4-5 tane istenen değerleri +15 olan gözlemci olursa transfer politikası değişir mi? Değişmez mi?
Benim anladigim kadariyla gozlemciler, daha fazla oyuncunun kulup bunyesinde taninmasini saglar. Transfer teklifini yapacak olan ise teknik direktor. Yani gozlemcilerin olusturdugu bu oyuncu havuzu icinden en uygun olanlarini sececek olan teknik direktor (ve/veya futbol direktoru ve hatta bazi kuluplerde baskan).
Bizim buyuk kuluplerin transfer stratejisi daha cok taninmamis veya az taninan oyuncular uzerine kurulu degil. Aksine taninmis oyuncular uzerine kurulu. Kulupler de zaten gozlemciye sahip olmasa bile taninmis (milli takimlarda oynayan) oyunculari zaten biliyor. Seninle yazismadan, vasat oyuncuyu kaliteli olarak dusunup transfer etme sorunu olabilir dusuncesi belirdi bende. Zira hic bir gozlemci bile kullanmadan kuluplerimizin basina gectigimizde zaten isimli futbolcularin profilleri bize belirgin oluyor. Ancak bu oyuncu haznesini gelistirmek istedigimizde gozlemcilere ihtiyac oluyor.
Mutlaka gozlemcilerin gozlemlerine de ihtiyac var ancak birincil olarak zaten bilinen oyuncular arasindan daha dogru secim yapilabilecegini dusunuyorum.
Şuan devam eden kariyerde ise (15.3.0 sonrası ) ilk yılda büyük takımlar özellikle FB ve GS çok sağlam güç kaybetmiş. Toplam 4 yıl olmak üzere 7 transfer döneminde GS para harcamamış, Lig FB ve BJK arasında geçiyor şuan ama genel olarak GS dışında bugüne kadar gördüğüm en iyi TR ligi oynanıyor şöyleki Avrupa'da FB-GS-BJK-TS ve Bursa çok iyiler. ama transferler hala gerçekçi değil. Misal 4 sezon da hiç bir takım Sow ayarında bir oyuncu alamamış. Ama gerçek hayattan biliyoruz ki her yıl Krasic , Kezman, Emenike, Stoch, Sniejder, Sow gibi mutlaka pahalı bir transfer olur.
Bizim ülkemiz Avrupa'lı oyuncular için Katar'dan önceki son durak olarak biliniyor :)
Neyse abi benden bu kadar daha iyisi olur inş. ve forum en kısa zaman eski durumuna döner umarım
Kuluplerin guc kaybetmesi biraz da passolig ile beraber seyirci ortalamalarinin ve bununla beraber gelirlerin dusmesinden kaynaklaniyordur muhtemelen. Ayrica Galatasaray'in zorlanmasi da supriz degil cunku ozellikle maas butcesinde ciddi kesintiye gitmek zorunda Galatasaray.
Acikcasi Krasic/Kezman/Emenike/Sneijder vs. gibi oyunculari getirme doneminin Turkiye'de bir sure icin bittigini dusunuyorum. Zira kuluplerin bunu yapacak maddi gucleri su an icin yok.
Ancak onemli sponsorluklar alirlar, veya sistem disi para girisleri olur (ornegin Sow'un, Emenike'nin ve Diego'nun maliyetlerinin bir kismini yoneticiler ve yuksek profilli taraftarlar kendi ceplerinden karsiladi) ve o zaman bu tip transferler olabilir.
Tabii ozellikle Fenerbahce simdiye kadar finansal fair play denetiminden gecmedigi icin bu tip dis kaynaklari kullanarak transfer yapabiliyordu. Ancak Avrupa kupalarina katildigi surece bu ancak sirkette sermaye arttirimi ile mumkun olur. Veya bu bireyler Futbol AS'ye geri odenmek uzere borc verir ve bu para transfer icin kullanilabilir (oyunda borclanma ancak stat insaati gibi tasinmazlarin alimi icin gerceklesiyor).
Yildirim Demiroren de Besiktas baskaniyken bir cok transferi bu sekilde yapmis ve kulubu kendisine borclu durumda birakmisti. Ancak bu da UEFA denetimi yuzunden mumkun degil.
Bu nedenle gecmisin, gelecegin gostergesi oldugunu dusunmuyorum. Finansal Fair play ozellikle bizim kuluplerin bazilarinin 'flas' transfer yapmak icin kullandigi bu tip yontemleri onledi.
Oyundaki bu gidishat gecmise karsilastirdigimizda muhakkak gercek disi ancak gelecekte bu tip flas transferlerin azalmak zorunda oldugunu dusunuyorum ben.
byariff
14.Mayıs.2015, 20:52
Fm konusuna birsey diyemicem son 2 yildir oynamiyorum desem yalan olmaz. aktiflik konusunda bence sitenin kapali kalmasi ve tema degisimi baya etkiledi insanlar sogudu.. sahsi fikrim eskisi kadar kimse online degil herkesin isi gucu okulu falan var kendimden ornek vereyim eskiden hep onlineydim tartisirdik ceza vs alirdik guzeldi o gunler :D suanki fikrim bence bastan asagi yoneticiler degismeli taze kanlar gelmeli daha cok aktif olanlar gelmeli yonetime.
medievil
15.Mayıs.2015, 08:24
Yorumlarin gercekten cok sig kaliyor. (::)
Yukaridaki yorumların zamanında senin Tarafından Yazılmış olması ve simdi ayni Yorumları sığ diyerek eleştirmen ne kadar ironik :)
peker_553
16.Mayıs.2015, 08:52
eskiden cmfmturk vardı o efsaneydi işte
perpetua
17.Mayıs.2015, 10:11
Yukaridaki yorumların zamanında senin Tarafından Yazılmış olması ve simdi ayni Yorumları sığ diyerek eleştirmen ne kadar ironik :)
Bence hic ironik degil.
3 yil once dogru oldugunu dusundugun her sey bugun ayni mi?
O gunun gercekleriyle, bugunun gercekleri birbiri ile ayni mi?
Gram ilerleme kaydetmeyen bir insanmisin?
Inatci oldugun icin mi fikirlerinin degismesine kapalisin?
Hala yaramazlik yaptiginda polis amca'nin gelip seni goturecegine de mi inaniyorsun?
Ancak bu sorulara cevabi evet olan birisi cevabimi ironik bulacaktir. Senin adina umarim ki ya ironi'nin anlamini karistirmissindir veya mesgul oldugun bir anda yazdiginin tam olarak nereye gidecegini dusunmeden yazmissindir. Bunlardan birisi degilse zaten durum sandigimdan da vahimmis.