View Full Version : Bedelsiz genç oyuncu sorunu
kuatemok
13.Mart.2015, 17:30
İşsiz başladığım kariyerime İrfan hocamızın kovulmasından sonra Gençlerbirliği menajerliğiyle devam ediyorum. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım; 15 yaşında geleceği parlak kanat oyuncusu keşfettim, İngiliz. Transfer teklifimi yaptım, şartlarda anlaştık, altyapı sorumlumuz Osman Nuri hocamız anlaşmayı yönetim adına onayladı fakat oyuncu 2017 yılında gelecek. Şu anda boşta, hiçbir kulüpte oynamıyor yani. İngiltere kuralları gereği 17 ya da 18 yaşına gelmeden transfer olamıyor yurtdışına diye biliyorum. Şimdi bu çocuk iki yıl antrenman yapmayacaksa nasıl gelişecek, gelişebilecek mi, bu oyuncuyu İngiltere'de bir takıma kiralama gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim. İyi oyunlar.
urwrdskkn
13.Mart.2015, 18:21
Anlaştığı Tarihe Kadar Bir Takımda Oynamıyorsa Mecburen O Tarihe Kadar Beklemek Zorundasın Bende Aynı durumu Yaşıyorum
kuatemok
14.Mart.2015, 02:25
oyuncu gelişebiliyor mu peki?
NomrukaN
14.Mart.2015, 03:57
Bu olaydan dolayı ben yerli gençlere yöneliyorum. Yabancı alacaksam bile, 17-18 yaşına kadar kendini biraz olsun geliştirmeyi başarabilmiş olanlardan seçiyorum.
kuatemok
14.Mart.2015, 04:16
http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/537391514523677838/77CD27FEF5EA5337EC602EF72D88D23BB44F89D6/
Hocam cengaverimiz bu. Kararlılığı da yüksek, bedelsiz de olunca heyecanlanıp almış bulundum. Sonra aklıma geldi İngiltere'nin kuralı. Merak ediyorum acaba özelliklerinde azalma olacak mı diye. Çünkü azalmasa bile 17 yaşında bu özellikler fena sayılmaz. Sonuçta Gençlerbirliği'nin başındayım. :)
NomrukaN
14.Mart.2015, 06:21
2017'ye kadar özellikleri geriler mi bilmiyorum ama, uyum sorunu yaşaması gelişiminin de önüne geçecektir.
Bende buna yakın birşey yaşadım ama benim olay senin duruma göre biraz daha iyiydi. Afrika kökenli bedelsiz bir genç buldum. Oyuncuya çalışma izni çıkartamadan imzaladık. İngiltere'de çalışma izni çıkmayınca sonraki izin tarihi 4 ay sonra mı ne açılıyordu. Oyuncunun profili çok iyiydi 2 yıl boyuncu çalışma izni çıkartamadım. Adam sadece antrenman yaptı.2 yıl boyunca tek bir maç yapmadı ama profili çok iyi gelişti. 2 yıl sonra oyuncudan vaz geçip sattım. Senin çocuk antrenman dahi yapamayacak.
Gerçek hayatta böyle bir durum olsa herhalde çocuk o boşluğu zor doldururdu. Ama oyunda olduğu için ve genç bir oyuncu olduğu için belki özellikleri önemli ölçüde gerilemez.
kuatemok
14.Mart.2015, 13:12
İngiltere'de o çalışma izni sorununa bir çözüm buldum Millwall'ı yönetirken. Çalışma izni çıkmayan genç yetenekler için bir pilot kulüp buldum Fransa 2. liginden. İspanya, Almanya filan da olabiliyor. Oraya kiralık gönderiyorum oyuncuyu. Beş yıl orada oynuyor. 20 yaşına kadar gayet güzel gelişip oranın vatandaşı olduktan sonra takıma gelebiliyor. Altyapı tesisleri ve antrenman tesisleri iyi olan bir kulüp bulursan eğer iyi gelişim sağlayabiliyor oyuncu.
Ketchaup
14.Mart.2015, 15:08
böyle bi oyuncu bulduğunuzda sürekli 4 haftalık deneme teklif edin. bi süre sonra diğer takımların da ilgisini çekerse o zaman sözleşme önerin.
hem vatandaşlık hakkı için gün doldurur, hem de antrenmansız kalmaz.