View Full Version : Menajer itibarınındaki saçmalık
Kdarkig
01.Nisan.2015, 22:38
Oyuna başlarken seçmiş olduğumuz menajerlikten önceki şöhretimizin saçmalığı var. Örneğin ben bir san marinolu , angolalı hatta yeşil burun adalarılı milli takım oyuncusu olarak başladığımdaki itibar ile brezilyalı ya da italyan , ingiliz gibi daha yüksek düzeydeki milli takım oyuncusu seçtiğimdeki itibar eşit oluyor. ikisi de uluslararası olarak başlıyor fakat gerçek hayatta zidane , ronaldinho , henry gibi futbolcuları dünya üzerindeki herkes tanırken cebelitarıktaki milli futbolcuyu kimse tanımıyor. bence buna düzenleme getirmelerinde fayda var gerçekçilik acısından .
ve bir de menajerlikten önceki futbolculuk hayatımızdaki mevkimizi falan da seçmemiz güzel olabilir. Antrenörlük puanlarını da buna göre dağıtmıs oluruz .
kilham96
01.Nisan.2015, 23:01
10 numara yaklaşım hocam helal olsun güzel noktalara değinmişsin.
Ketchaup
02.Nisan.2015, 02:30
özellikle ikinci dediğini uzun senelerdir düşünüyorum. geçmiş futbol kariyerini oluşturmak ve bunun etkilerini görmek güzel olurdu :)
peker_553
02.Nisan.2015, 09:23
doğru didin kardeşim :)
best61
02.Nisan.2015, 16:48
güzel tespit, aynen katılıyorum...
Vatanarchy
02.Nisan.2015, 17:07
Ülkenin dünya üzerinde ki siyasal ve ekonomik itibarından ziyade, futbolcunun kariyerinde ulaştığı popülarite daha önemlidir bence.
angola'ya, yeşil burun adaları'na fildişi sahillerini de ekleyebiliriz, ancak Didier Drogba menajer olmak isterse o da Zidane kadar, Ronaldinho kadar popüler bir menajer olabilir.
HeracLes
02.Nisan.2015, 17:49
Valla arkadaşlar ben size katılmıyorum. Uluslararası alanda popüler olmak için illa büyük futbol ülkesi vatandaşı olmaya gerek yok. Ona bakarsanız bırakın San Marino'yu Angola'yı bizde bile yok böyle bir menajer. 2000'li yıllarda biraz Fatih Terim o da başarısız oldu zaten, Şenol Güneş'in Güney Kore macerası, Muhsin Ertuğral, Bülent Uygun, Mustafa Denizli vs. İran, Katar gibi ülkelerde dolanıyorlar. Çoğumuz büyük büyük takımları yönetiyoruz oyunda Türk vatandaşlığıyla bu da gerçekçi değil. Takılacak bir şey de değil bence. İsteyenler için konulmuş bir seçenek.
Bana kalsa ben uzun süredir kendi adımla kariyer yapmıyorum. Johan Cruyff'tur, Paolo Maldini'dir sevdiğim isimlerin ve oyunda olmayan kişilerin adıyla ve özellikleriyle başlıyorum. Bana daha gerçekçi geliyor keşke 2k oyunlarıdaki my player veya pesteki become a legend gibi mevcut oyuncuların yani teknik direktörlerin adlarıyla oyun kurabilsek. Ben 2 yıldır Dortmund ve Atletico Madrid'i almıyorum mesela Klopp ve Simeone'den ötürü. Oyunda Simeone olarak oynamak isterdim açıkçası ama bunlar lisans işleri ve gerçekleşmeyecek şeyler. Ancak benim yaptığım gibi kafama göre bir Maldini yaratıp Milan'ın başına geçebilirim ki bu bile zevkli.
Kdarkig
02.Nisan.2015, 18:01
İtibardan kastım
Milli Futbolcu (Uluslararası)
Milli Futbolcu (Ulusal) itibar seçeneğinin olmasıydı sadece.
Çünkü her milli futbolcu nun bu kadar iyi şöhreti olmuyor.
Kdarkig
02.Nisan.2015, 18:07
İtibardan kastım
Milli Futbolcu (Uluslararası)
Milli Futbolcu (Ulusal) itibar seçeneğinin olmasıydı sadece.
Çünkü her milli futbolcu nun bu kadar iyi şöhreti olmuyor.