View Full Version : Fenerbahçe - Shaktar Donetsk / Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu
Kaka Leite
27.Temmuz.2015, 21:14
http://i.imgur.com/QJMwhfm.jpg
Umarım yönetici arkadaşlar kızmaz ama totem amaçlı konuyu açayım dedim. :icon_biggrin:
himone
27.Temmuz.2015, 22:36
Sen açmasan kimse açmazdı belki de, anketi de olsa iyi olurdu. Tek farklı galibiyet bekliyorum, zor olsa da inanmış durumdayız böyle ciddi rakipler bizi daha çok kamçılıyor.
playeray
27.Temmuz.2015, 22:44
Fenerbahçe iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ama başka bir Ukrayna takımı Dnipro'ya yenildiler. Her iki yöne de gidebilir maç.
Namzet
28.Temmuz.2015, 19:33
Alex'i kesersek oyundan gerisi gelir bence.Skor tahminim 3-1
Bulstrap87
28.Temmuz.2015, 21:51
fenerin işi çok zor macın ilk yarısı 0-0 bitmesi mucize oldu shaktar ın en az 3 net gol pozisyonu var. fener bu kadro yapısıyla oynarsa avrupa zor lig bile zor ileri kimi koyarsan koy sonuc olmaz ortasaha cok kötü josef mehmet ikilisi hic ileri oynayamıyor fenerde tamamen oyun diego ve nani nin teknik becerisine bakıyor suanda zaten ilk yarıda shaktar mehmet ve josef ikilisine hic baskı yapmadı tamamen diego ve nani üzerine yogunlasmıs durumdalar ve nani cok fazla top kaybı yaptı. fener orta sahasında iki yönlü bir oyuncu olsa cok farklı bir takım izleriz. iki defansif ortasaha olmasına ragmen shaktar inanılmaz bosluk bulup acaip goller kacırdı.
MassiveStroke
28.Temmuz.2015, 22:58
İlk yarı affalladı takım fakat ikinci yarı toparlardı , Topal'ın hatası dışında atak kısmında Shaktar yokları oynadı.. Meireles-Souza orta saha ikilisi olması lazım..
Bulstrap87
28.Temmuz.2015, 22:58
maç 0-0 bitti josef kesinlikle fener ayarında bir oyuncu degil. meireles oyuna girince mehmet in yerine fener biraz daha iyi gözüktü ve fernandao ile net bir pozisyon yakaladı ancak olmadı mac boyunca fenerin 2 tane gol pozisyonu vardı fernandao nun iceri cevirdigi pozisyon ve van persie nin vuramadıgı pozisyon. fener ilk resmi macı oldugu icin kötü olabilir ancak ortasahaya kesinlikle adam sart bu acıkca görüldü. shaktar istedigini aldı ilk yarı bir sürü pozisyon yakaladılar ancak ikinci yarı geri cekilip macı bitirmeye calıstılar onlarında sadece taison ile bir pozisyonu vardı ikinci yarı.
ikinci macta fener yine bu diziliş ile cıkarsa tur shaktarın olacaktır.
MassiveStroke
28.Temmuz.2015, 23:14
maç 0-0 bitti josef kesinlikle fener ayarında bir oyuncu degil. meireles oyuna girince mehmet in yerine fener biraz daha iyi gözüktü ve fernandao ile net bir pozisyon yakaladı ancak olmadı mac boyunca fenerin 2 tane gol pozisyonu vardı fernandao nun iceri cevirdigi pozisyon ve van persie nin vuramadıgı pozisyon. fener ilk resmi macı oldugu icin kötü olabilir ancak ortasahaya kesinlikle adam sart bu acıkca görüldü. shaktar istedigini aldı ilk yarı bir sürü pozisyon yakaladılar ancak ikinci yarı geri cekilip macı bitirmeye calıstılar onlarında sadece taison ile bir pozisyonu vardı ikinci yarı.
ikinci macta fener yine bu diziliş ile cıkarsa tur shaktarın olacaktır.
Ben de aksine Souza'yı çok beğendim 2. topları iyi topladı defanstan topları iyi çıkardı.. Meireles girince de ileri top taşıma sıkıntısı kayboldu..
Burak Akmanoğlu
28.Temmuz.2015, 23:49
Ben de aksine Souza'yı çok beğendim 2. topları iyi topladı defanstan topları iyi çıkardı.. Meireles girince de ileri top taşıma sıkıntısı kayboldu..
Souza iyi oyuncu ama 2 Defansif orta saha yanlış karar kanımca :)
Kaka Leite
29.Temmuz.2015, 00:09
Kjaer tam bizim aradığımız adammış ya. Ben adama resmen aşık oldum, hasta oldum. Tamam iyi adam biliyoduk ama bir oyuncu bir takıma cuk oturur mu ya?
Kjaer de çok meziyet var çook.
himone
29.Temmuz.2015, 00:37
En azından gol yemeden bitirdik maçı, ilk yarı çok kötü sonuçlar olabilirdi. Sağ kanadımız olmadan oynadık resmen, Caner de bütün ortaları saçma sapan yaptı. Bireysel performanslar ve sakatlıklar olabilir geçici durumlardır ama orta sahanın göbeğinde ciddi bir sıkıntı olduğu açıkça ortada. Ben genel olarak Souza'yı beğeniyorum ama bizim takım için gereksizdi. Bir de o maliyete alınacağına üstüne biraz daha verilerek daha kaliteli bir oyuncu da alınabilirdi. Orta sahanın göbeğinde top çıkaracak bir oyuncumuz olmadığı için mecburen kanatlara yöneliyoruz, orada da beklere çok iş düşüyor. Bugün 2 bekimiz de kötü olunca da bu şekilde rakibi açmakta zorlanıyoruz. Kjaer de harika bir defans, tek sıkıntısı kafa ile top karşılarken topu nereye indirdiğine bakmıyor genellikle. Shaktar istediğini aldı ama ben iyi oynadıklarını düşünmüyorum, deplasmanda bu maçın kopyası yaşanabilir. Biz geride beklesek bu seferde onlar gol atamayacak gibi duruyor. Deplasmanda bekleyip kontra kovalamalıyız, umarım Şener de cezalı değildir çünkü Gökhan uzun süre yok galiba.
Bulstrap87
29.Temmuz.2015, 01:27
topal ın josef den ne eksigi var ? bence fazlası bile var topal varken gereksiz bir transfer josef. bn gördügüm kadarıyla sadece bi kac top kesti onun dısında hic bir etkisi olmadı maca ne ileri pas yaptı ne sorumluluk aldı ama tam olarak defansif anlamda birsey yaptıgını da düsünmüyorum. topal ın yanına iki yönlü bir ortasaha oldu mu fener cok can yakar.
SAİT71
29.Temmuz.2015, 10:12
Cok pozisyon vermisiz saktar kotu oynsdi diyorsunuz ama herifler bir cok net pozisyonu harcamis 2 tanesini atsalar biz suan avrupa ligine konsantreydik
KanaKe
29.Temmuz.2015, 11:28
shaktar daha iyiydi macin genelinde..
Banega
29.Temmuz.2015, 13:00
Ben de Josef'in 8M edecek kadar olduğunu düşünmüyorum açıkçası, o paraya biraz daha katıp üst düzey bir oyuncu getirilebilirdi.
Bir de ben Meireles'i çok beğeniyorum.Dikkat ettim de, kimse yaptığı ideal 11'lerde bu adamı koymuyor.Bence kesinlikle ilk 11'de yer alması gereken isimlerden.
İlk yarı net Shakhtar çok daha iyiydi.Çok güzel organize oldular ve önemli pozisyonlar harcadılar.İkinci yarı Fenerbahçe toparladı ve maça ortak oldu.Ukrayna'daki maç çok zorlu geçecek, bu kadar yatırımdan sonra Şampiyonlar Ligi'ne kalınamazsa gerçekten yazık olur.
Bu arada, Fenerbahçe doping testi pozitif çıkan Fred'in oynatılmasıyla ilgili başvuru yapmış diyorlar, bakalım oradan da bir şey çıkacak mı.
KanaKe
29.Temmuz.2015, 13:04
Bu arada, Fenerbahçe doping testi pozitif çıkan Fred'in oynatılmasıyla ilgili başvuru yapmış diyorlar, bakalım oradan da bir şey çıkacak mı.
birsey cikmaz.. yapilan basvuru cok sacma bileginin hakkiyla eleyeceksin adamlari.. böyle sacma sapan oyunlarla diskalifiye edilmelerini beklemesinler...
nerazzuri
29.Temmuz.2015, 13:05
belki bardağın dolu tarafından bakıyorumdur bilmiyorum ama takımı hücum dışında beğendim.
takım gerçekten çok iyi basıyor rakibe. fazla pres yapıyoruz ve bunu boşa yapmıyoruz. josef başta olmak üzere, diego,nani,fernandao hatta tabiri caiz ise bi' tarafını kaldıramayan(bana göre) sow bile pres yaptı.
savunma başımızı ağrıtacak. apaçık net ortada bu durum. kjaer ve bruno gibi iki yavaş stoper ile savunmayı orta sahaya kurmak intihar. bu durumdan vazgeçmeyecek gibi duruyor vitor ama acilen vazgeçmeli. takım birbirine inanılmaz yakın oynuyor. bu da geniş alana yayılıp hücum organizasyonu yapmamızı kısıtlıyor fazla top kaybına neden oluyor.
fernandao bu takımın şimdilik tek forveti. ne sow ne persie önümüzdeki 1 ay fernandao'yu yedek kulübesine oturtamaz.
genel olarak iyi, fakat şanssız bir gece geçirdi fenerbahçe tam anlamıyla.
takıntılarından vazgeçerse hoca bu takım çok iyi yerlere gelecektir.
Namzet
29.Temmuz.2015, 15:15
birsey cikmaz.. yapilan basvuru cok sacma bileginin hakkiyla eleyeceksin adamlari.. böyle sacma sapan oyunlarla diskalifiye edilmelerini beklemesinler...
UEFA'nın kuralları katı değil miydi ? En ufak bir şüphede takımları men ederiz diyen bunlar değil miydi? Bence bir yaptırım olacak eğer diğer testide pozitif çıkarsa
sananes
29.Temmuz.2015, 16:16
Nani dün kötüydü ama arkasında Hasan Ali'nin oynaması sıkıntı olabilir. Zira Hasan Ali'ye zorda kalmadıkça pas atmamaya çalıştı.
Diego enfes oynadı. O da olmasa topu hiç ileriye götüremeyeceğiz.
Josef'i çok beğendim. Her takımda beğenilmeyen ama hocaların da mutlaka oynattığı görev adamları vardır ya kendisi işte tam olarak ondan. Ekstra hiç iş yapmadığı söylenmiş ama Matic'de Busquets'de ekstra iş yapmayan adamlar. Topal böyle değil, Topal daha defansif bir isim.
Ben tur için umutluyum, bakalım haftayı heyecanla bekliyoruz.
Barak
29.Temmuz.2015, 17:07
Zaten maç içerisinde Diego'ya bir not kağıdı geldi ya onun içinde Hasan'a pas atmayın yazıyomuş :n:
Barak
29.Temmuz.2015, 17:09
Kjaer çok iyide yanına hızlı adam şart, Alves'le olmaz bu iş, dün ilk pozisyonda rakibi yakalayamayınca indirdi gene aşağı
KanaKe
29.Temmuz.2015, 22:36
Kjaer çok iyide yanına hızlı adam şart, Alves'le olmaz bu iş, dün ilk pozisyonda rakibi yakalayamayınca indirdi gene aşağı
alves le alakasi yok hocanin sistemiyle alakali defans orta saha ve hücum hatti birbirine cok yakin oynuyor haliyle defans cizgisi önde olunca defansin arkasina iyi sarkabilen hizli bir forvet oldumu isi zor bu defansin.. pereira sacma sapan bir dizilisle oynatti takimi diego oynayacaksa tek forvet sart diego ile cift forvet olmaz ayni zamanda hücumcularin sürekli geri gelmesi de ileride cok büyük sIkinti yaratir kondisyon acisindan..
erdem344
30.Temmuz.2015, 08:39
josef sahanın yıldızıydı ama bizim aradığımız adam değil bize 8 numara lazım
deplasmanda turu atlarız bence
aytekin79
05.Ağustos.2015, 22:31
Maç nasıl gidiyor ? İzleyen var mı .
OrcunFB
05.Ağustos.2015, 22:35
Berbat gidiyor.
antiochia
05.Ağustos.2015, 23:06
4-4-2 saplantısı ile bu hoca aralık ayını göremez..Verilen paralara yazık..
antiochia
05.Ağustos.2015, 23:43
Sen geçen sene bu paranın yarısını harcasan ve adam gibi hoca getirseydin şimdi Ş.ligindeydin..Gerisi boş..Ben açıkçası ligden de umutsuzum..2 forvet diego ve nani OYNAYAMAZ
Bulstrap87
05.Ağustos.2015, 23:47
ismail kartal zamanındaki fenerden daha kötü bir fener.
bu hoca 6 mac sonra kovulur. ayrıca bu joseph i begendigini söyyleyenlere hayret icinde bakıyorum bizdeki yeteneksiz diye tabir edilen veli kavlak bile bu adamdan cok daha fazla ileriye top atıyor. aynı savunmayıda yapabiliyor.
mehmet topal varken bu adama verilen paralara cok yazık..
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ağustos.2015, 23:53
normal sonuc. hazirlik acisindan 1 ay onde, takim olma acisindan 10 yil onde olan bi takimdi shakhtar. daha kurada cektigimiz gun turu keybetmistik aslinda. vitorun da orantisiz hucum taktigi bu durumu pekistirdi.
BaFraLı
05.Ağustos.2015, 23:57
Shaktar zehir gibi takım. Çok organize oynadılar. Kontraya çok iyi çıkıyolar.
Vitor Pereira'nın atılmasına kadar çok iyi oynuyodu aslında Fenerbahçe. Hoca atıldı üzerine penaltı gelince olay koptu zaten.
Pereira bence sahadan atılıcak kadar kötü bi hareket yapmadı ama oyuncu bu durumu kullandı hocayı attırdı bence. Genede gereksiz bi hareketti pahalıya mal oldu.
Cengo
06.Ağustos.2015, 00:51
ismail kartal zamanındaki fenerden daha kötü bir fener.
bu hoca 6 mac sonra kovulur. ayrıca bu joseph i begendigini söyyleyenlere hayret icinde bakıyorum bizdeki yeteneksiz diye tabir edilen veli kavlak bile bu adamdan cok daha fazla ileriye top atıyor. aynı savunmayıda yapabiliyor.
mehmet topal varken bu adama verilen paralara cok yazık..
Tek maç ile hiçbir şey anlaşılmaz. Siz beğenmeyebilirsiniz ama gayet faydalı bir oyuncu bence.
Doğru düzgün izlemeden ona yeteneksiz, buna kötü, özet görüntüler ile transfer yapanlar. Türk Futbolu niye ilerlemiyor özeti.
6 maç ile kimse gönderilmez. Gördüğüm en boş yorum. Sezon başı herkes hazır olsa hiç kimsenin hazırlık kampı yapmasına gerek kalmazdı.
zarateray
06.Ağustos.2015, 02:38
Bahaneler başlamış takım yeni kuruldu,sezon öncesi kampı yeni bitti hazır değildik falanlar. Senin takımın tarihinin en iyi kadrosunu kurmuş 45-60 dk arası hariç varlık gösterememiş,aldığın adamlardan Kjaer hariç çoğu dökülüyor sen sezon öncesine bağla işi ne güzel ya. Bu adamlar niye erken alındı o zaman ? Alınmasa da transferler geç geldi alışamadılar vs diyecektiniz ilginç.
MassiveStroke
06.Ağustos.2015, 03:17
İlk yarı bitmeden Sow'un net kaçırdığı bir gol vardı olsa çok değişirdi maç , sonra ikinci yarı 2 tane net daha kaçtı ki 2.yarıya çok baskılı başladık bir tanesi gol olsa maçın rengi değişecek sonrasındaysa Pereira'nın atılmasıyla takım çöküşe geçti ve ardı arkası kesilmeyen hatalarla fark 3'e çıktı.. Kötü bir tecrübe oldu lakin ben gelecek için umutluyum bu takım can yakar..
Bulstrap87
06.Ağustos.2015, 07:46
sezon bası hazır degil diyorsunuz da şampiyonlar ligi icin hazır olmayacak da ne icin hazır olacak bu takım geciniz bu tarz bahaneleri. ayrıca bir oyuncunun oyun tarzını 2 mac icin cok rahat anlayabilirsin joseph ne yaptı iki macta ? hep yan hep yan ben oyuncuya kötü demedim oyuncuyu begenmedigimi söyledim madem yan pas yapacak bir adam alınacaktı neden adam aldılar mehmet topal vardı takımda.. gereksiz transfer.
hoca konusuna gelirsek bu oyun yapısıyla oynarsa sezon ortası gelmeden kovulur bu kadar yatırım yapılmıs bir kadro arka arkaya puan kaybı yasarsa bu hocadan kaynaklıdır ve bence aziz yıldırım dayanamaz..
aytekin79
06.Ağustos.2015, 09:34
Öncelikle geçmiş olsun , sonuçta bu turu geçseydi Fenerbahçe sonrakinde elenirdi .
Güzel yazmış Erman
Saklanacak yazı ? Fotomaç ? 06 Ağustos 2015 (http://www.fotomac.com.tr/fenerbahce/2015/08/06/saklanacak-yazi)
SAİT71
06.Ağustos.2015, 09:42
Benim icin sezonun hic bir onemi kalmadi. Bir takim daha lig baslamadan sampiyonlar ligini kaybetmisse basarisiz olmus demektir. Lig ve diger kupalar sadece avuntu olacaktir. Hayirli olsun...
KanaKe
06.Ağustos.2015, 11:56
ben demistim ukraynada isi bitirir shaktar diye nitekim öylede oldu.. ne diyelim hayirlisi olsun..
Gncl1905
06.Ağustos.2015, 12:39
Normal karşılıyorum elenmeyi. Sadece Fenerbahçe değil ikinci olan hangi takım olursa olsun elenirdi. Belki Galatasaray'ın bir şansı olabilirdi o da oyun kalitesinden falan değil UEFA sıralamasında biraz yukarıda olduğumuzdan daha kolay rakipler gelebilir diye(geçen seneki oyun devam ederse kimseyi eleyemeyiz de neyse). Onun dışında ikinci takımın ŞL bileti alamaması normal olan. Lig çok kalitesiz. İnşallah yabancı sınırının kalkışıyla biraz toparlanma olur.
Onun dışında hocaya falan yüklenmenizi de anlamadım. Takım adeta yeniden kuruldu. Teknik direktör de yeni. Takımı tanımaması normal. Biz Galatasaray'dan alışığız bu teknik direktör değişikliği sonrası saçma sapan oyunlara ama Fenerbahçe taraftarı alışık olmayabilir tabi. C. Daum sonrası takımı bilen Aykut Kocaman yine sonra takımı bilen İsmail Kartal geldi yanlış hatırlamıyorsam. Kadroda da dramatik değişiklikler yapılmadı. Ancak örneğin dünkü ilk 11'in 6'sı yeni oyuncuydu. Bence teknik direktörü eleştirmek için çok çok erken. Ligde de bir bocalama dönemi yaşayabilir Fenerbahçe derdim ancak lig kalitesiz olduğundan yıldız ayaklarla sonuca da gidebilir. Lig başlayınca görürüz artık.
Galatasaray'da gördüğüm oyunun iki yönünde de etkili olan bir orta saha oyuncusu eksikliği bence Fenerbahçe'de de var. Oraya bir adam alsalar iyi olur. Ya da Alper monte edilebilir.
Nocna Mora
06.Ağustos.2015, 14:19
Ben bu hocayı hiç beğenmedim. Sahada taktik disiplin 0'dı. Bu kadar disiplinsiz ve ne yapacağı belli olmayan bir taktikle başarı falan gelmez. Elinde pivot santrafor var, Nani gibi bir kanat oyuncusu var. Nani'yi ilerde serbest oynatıyorsun bir ara savunma önünden top falan cıkarıyordu.
Herşeyi geçtim bu takımın en önemli özelliği bekleri de oyuna katarak hücumu rakip sahaya yıkmasıydı. Sen DMC'yi ortadan kaldırıp, ön liberosuz bir şekilde oynamaya calısırsan ne top sendeyken şuurlu ve yavaş hücum edersin, ne de beklerini oyuna katabilirsin. Ligin en iyi hücum bekleri bu 4-4-2'imsi sistemde yalan olurlar. Dünkü maçta sol kanatta oynayan kimse de yoktu. Saçmasapan bir taktikti.
Kimse kusura bakmasında bu hocayla bu takım olmaz. Beklerini oyuna sokamayan, kimin ne oynadıgı belli olmayan, hücum organizasyonları beklerde oyuna katılamayınca ve çalışkan oyuncuların azalmasıyla tamamen sıfırlananan bir takım oldu Fenerbahçe. Ligde gelen geçenden 3-4 yerlerse şaşırmamak lazım. Öyle disiplinsiz bir taktik anlayışı var hocanın.
Performans bazında da Kjaer açık alanda aşırı panik. Ayrıca bir stoper için fazla hareketli. Bana güven vermedi. Egemen'le arasında pek fark göremedim. Genç olması dışında o paranın bahanesi yok bence.
Volkan zaten geçen sene büyük düşüş içerisindeyi aynı şekil devam ediyor. Yenen 3 golde de bireysel performans hatası var. Yabancı as kaleci kesinlikle şart ve yıldız bir kaleci transferi bekliyorum hezimeti unutturmak için.
Takım uyumuyla falana alakası yok tamamen hocanın yetersizliğini gözler önüne seren bir maçtı.
Bu takım hocanın oynattığı gibi 4-1-3-2 gibi dağınık bir hücum pres anlayışıyla oynarsa işi gerçekten zor. Ne bek katkısı, ne kanat oyunu. Hiç bir şey yok bu taktikte. Savunmayı da öne çıkarmaya çalışıyorlar ama bekler oyuna dahil olamıyor orta saha da kimse olmadığı için orta sahayı geçemiyorlar. Meireles balonuna da diyecek bir şeyim yok. Nasıl hala 11 çıkabiliyor benim aklım almıyor.
olmasi gereken bence şu'dur.
http://www.footballuser.com/formations/2015/08/1308961_Fenerbahce_SK.jpg
Banega
06.Ağustos.2015, 16:51
Güntekin Onay: "Bir yanda 60 milyon euro'ya 3 yıldızını satan Shakhtar, diğer yanda 40 milyon euro harcayan F.Bahçe. Rakip zorlanmalıydı"
Artık Fenerbahçe bu noktadan sonra taktik yapısını oturtabilirse Avrupa Ligi'nde iyi işler başarabilir.Ama gel gelelim ŞL ile AL arasındaki maddi uçurum farkı yüzünden, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek çok büyük bir kayıp oldu.Bu kadro daha iyisini yapabilirdi.
himone
06.Ağustos.2015, 18:54
Takımı savunmak olduğu gibi eleştirmek te var ama mantık çerçevesi içerisinde. Şampiyonlar liginden elenmemiz hiç te sürpriz değildi, hatta gruplara kalacağımızı düşünenler biraz daha futbol bilgilerini geliştirsinler lütfen. Öncelikle karşımızdaki takım Avrupa'nın belki de en istikrarlı takımı, yıllardır aynı hoca ve taktikle devam ediyor. Diğer konu ne kadar yıldızlarını satsa da takımda hala çok kaliteli oyuncular var. Bizim tarafa gelince takımın yarısı değişmiş durumda adam hazır değiliz demeyecek te ne diyecek. Ayrıca dün özellikle maç 1-0 ken kaçırdıklarımızı atsak ve turu geçsek şimdi herkes takımı ve hocayı kral yapacaktı. 1 ay içerisinde hemen herkesi asıp kesmek çok kolay, şu kafa yapısı yüzünden 1 arpa boyu yol alamıyoruz.
Yeni transferler hakkında genel yorum yapmak için hala çok erken ama Souza'yı ben şuana kadar beğendim. Adam hakkında söyledikleriniz o kadar komik ki diyecek söz yok. Eğer bu oyuncuya al-ver den başka bir şey yapmıyor diyorsanız demek ki takıma Busquets'i getirsek beğenmeyeceksiniz.
Genel olarak tura bakarsak ilk maça kötü başladık ama oyunu dengelemeyi bildik, düzgün bir sağ bekimiz olsaydı ben gol atıp maçı kazanabilirdik diye düşünüyorum. Dünkü maç ise tam bir facia oldu. Öncelikle oyun anlayışımız felaketti, Shaktar gibi çabuk paslaşan bir takıma hücum presi yapmak nasıl bir kafadır anlamış değilim. 2 tane dev gibi ve ağır stoperin var, kanatlarından birisi forvetten bozma Sow ve orta sahandan pozisyon bilgisi çok iyi olsa da güçsüz ve çabuk olmayan bir Meireles varken son derece yanlış bir taktikti. Bize maçı kaybettiren öncelikle bu anlayış oldu. 2. yarıya çok iyi başladık iyi de pozisyonlar bulduk ama forvetlerimizin beceriksizliği yüzünden gol atamadık. Üstüne hoca son derece gereksiz bir hareketle atıldı, o pozisyonda faul bile olduğuna inanmıyorum ama böyle bir hata yapılmamalıydı. Yetmedi üstüne bir de Alves-Kjaer işbirliği ile saçma sapan bir penaltı ve gol geldi. İşte orada maç bitti. Hocanın aptalca pres yaptırması ve stoperlerimizin ikisinin birden inanılmaz hatalar yapması bize tura mal oldu. Tamam Shaktar iyi ve güçlü bir takım ama hiç te elenmeyecek bir takım değil. Dün savunmada bekleyip kontra bile oynasaydık herşey farklı olurdu, özellikle bizim yediğimiz ilk golü şampiyonlar ligi seviyesinde hiçbir takım yemez çünkü Alves gibi gereksiz adamları savunmaya koymazlar, Alves'e laf atıyoruz ama Kjaer de Bekir'in bile yapmayacağı bir hata yaptı.
Artık şu Sow satılsa da kurtulsak, madem forvet oynamayacak bari sol kanatta oynatmayın kardeşim her gelen hoca aynı saçmalığı yapıyor. Ama her şeye rağmen dünkü takımda solda Alper ve ileride sağlıklı bir Van Persie olsaydı çok daha iyi futbol oynardık. Eğer Alper bu sene de yedek bekleyecekse boşuna umutlanıp kombine almışız demektir, umarım Alper'î geçici bir sorun sebebiyle yedekte başlatmıştır.
6 yıldır şampiyonlar ligine gitmiyorduk evet özledik ama 1 sene daha bekleyebiliriz çünkü tüm camia değişimi hissedip umutlandı. Ama daha ilk aydan yelkenler suya indirilecekse boşuna biz taraftarız demeyin. Ben transferler yapıldığı zaman da söylemiştim şimdi de söylüyorum, bence takımın hedefi Kasım-Aralık ayında ideal futbol, üstüne lig şampiyonluğu ve Avrupa Liginde çeyrek final. Şu ülkede Aykut Kocaman, Cristof Daum gibi yeryüzünün en iğrenç futbolunu oynatan hocalar bile 3'er yıl üst üste Fenerbahçe teknik direktörü olabiliyorsa şu takıma ve hocaya da 6 ay verin bi zahmet futbolun efendileri.
Escochae
06.Ağustos.2015, 18:58
Ben 4-4-2 sisteminin Vitor hocanın isteği doğrultusunda oynattığını sanmıyorum. Anlaşma yapılırken Aziz yıldırım, taraftarın isteğini de düşünerek çift forvetli atak futbolu oynatan birisinin gelmesi gerektiğini söylemiştir. Ve hoca da bu şartlarda gelmiştir. Yoksa bu taktiği özellikle de Shakthar gibi bir deplasmanda üzerine basa basa oynamaya çalışmasının hiç bir mantığı olamaz. Ayrıca bu dediğimi destekleyen şeylerden biriside Olimpiyakosdan ayrılırken oynattığı savunma-kontrol futbolu. Hatta Olimpiyakostan ayrılmasının bir sebebi de buydu sanırım.
Nocna Mora
06.Ağustos.2015, 19:56
Ben 4-4-2 sisteminin Vitor hocanın isteği doğrultusunda oynattığını sanmıyorum. Anlaşma yapılırken Aziz yıldırım, taraftarın isteğini de düşünerek çift forvetli atak futbolu oynatan birisinin gelmesi gerektiğini söylemiştir. Ve hoca da bu şartlarda gelmiştir. Yoksa bu taktiği özellikle de Shakthar gibi bir deplasmanda üzerine basa basa oynamaya çalışmasının hiç bir mantığı olamaz. Ayrıca bu dediğimi destekleyen şeylerden biriside Olimpiyakosdan ayrılırken oynattığı savunma-kontrol futbolu. Hatta Olimpiyakostan ayrılmasının bir sebebi de buydu sanırım.
CM 03 04'ten kalma 4-1-3-2 ile oynamak kadar saçma bir şey görmedim. Takımı resmen sabote eden bir taktik. Hoca taktiksel anlamda yetersiz geldi gözüme.
Bulstrap87
06.Ağustos.2015, 22:45
joseph yerine mbia yı alsalarmıs cok daha büyük iş yapmıs oalacaklardı. biz niye almadık ki su mbia yı.
Escochae
06.Ağustos.2015, 23:14
CM 03 04'ten kalma 4-1-3-2 ile oynamak kadar saçma bir şey görmedim. Takımı resmen sabote eden bir taktik. Hoca taktiksel anlamda yetersiz geldi gözüme.
Kesinlikle. En son böyle dağınık düzeni 2006-2007 sezonunda Tümer-Kezman-Alex-Deivid-Tuncay 'ın oynadığı 5'li ile yaşamıştık. O sene ligde şampiyonluk gelmesine rağmen, Avrupa'da AZ'ye elenmiştik. Bu sene belki şampiyonluk gelebilir ama Avrupa'da başarı istiyorsan daha kontrollü ne oynadığını bilen bir oyun oynaman gerekiyor.