View Full Version : 1. Hafta | Fenerbahçe 2 - 0 Eskişehirspor
LaigLeNoiR
10.Ağustos.2015, 09:18
http://i.hizliresim.com/B0PWbD.jpg (http://hizliresim.com/B0PWbD)
Barak
10.Ağustos.2015, 14:38
İlk maçın içeride olması iyi oldu. Yeneriz inş.
Varonil
10.Ağustos.2015, 15:44
3-4 fark bekliyorum, takımın moral depolayacağı bir maç olacaktır.
himone
10.Ağustos.2015, 18:49
Alper oynasın da başka bir şey istemiyorum. Karşılıklı gol olur gibi duruyor 3-1 skor tahminim.
diktac
10.Ağustos.2015, 19:16
2-1 kazanacağız bence
Barak
10.Ağustos.2015, 19:36
RVP oynayacak mı en çok onu merak ediyorum aslında. 4-4-2 çıkacaksak Alper muhakkak olmalı sol orta da
sananes
10.Ağustos.2015, 21:48
Mevcut kadroda 4-4-2 oynarsak Alper'de Stoch'da oynayamaz. Diego'ya mahkum o konuda hoca. Çünkü top taşıyabilecek tek orta saha kendisi. Zaten sorun da Diego'da değil. Nani çok top kaybediyor, Sow kaçak güreşiyor. İlk Schaktar maçında Sow 68 dakika oyunda kalıp 8 pas vermiş 8! Volkan'da bile pas sayısı 12.
Biz bol hücumcu ile oynayacaksak topa sahip olmalıyız. Bu yüzden bloklar birbirine yakın olmalı ve az pas hatası ile yardımlaşarak oynamalı. Özenilen Barça'nın Real'in(uç örnekler olsa dahi) çok mu defansif oyuncusu var sanki ama adamlar topu vermiyor. Biz ise yetersiz adamlarla yetenekli futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu yüzden topu ileri bile taşıyamaz hale geldik. Bakalım hoca sorunu nasıl çözecek.
himone
10.Ağustos.2015, 21:49
RVP oynayacak mı en çok onu merak ediyorum aslında. 4-4-2 çıkacaksak Alper muhakkak olmalı sol orta da
RVP büyük ihtimalle oynamaz, riske edileceğini zannetmiyorum. Sağlıklı olursa son 15 dk falan oynar, hatta Antromitos ilk maçında da oynamasın bence. Böyle maçlar için oyuncuyu zorlamaya gerek yok. Alper ise hangi taktikle oynadığımızın bir önemi yok, takımda kesinlikle olması gereken bir oyuncu. Geçen seneyi göz önüne getirirseniz iyi futbol oynadığımız 2-3 maçın hepsinde Alper solda oynamıştı.
sananes
Bence takımdaki temel sorun 4-4-2 değil de Sow'u oynatma sevdası, Önceki yıllarda da Emenikeydi. Bizde Sow oynatılmak istendiği için mecburen 4-4-2 oynuyoruz, 4-4-2 oynarken de mecburen sola Diego ortaya da 2 tane defansif orta saha geçiyor. Bazen de eski dönemlerde olduğu gibi Sow sola geliyor ve 4-3-3'e dönüyoruz. 4-4-2'deki temel sorunumuz oyuncu grubumuzda bu taktiği oynayabilecek kalitede ve bu taktiği bilen 2 belki 3 tane oyuncumuz var, bu sisteme alışmak ta uzun sürecek. 4-3-3'e döndüğümüzde de klasik sıkıntı Sow'un kanada geçmesi, orta sahaların yeterli pas opsiyonu oluşturamaması ve beklerin yetersiz bindirmeleri. Herkes transferlerden sonra ani bir değişim bekledi ama bizim kronikleşmiş çok ciddi sıkıntılarımız var, bunları çözmek öyle zannedildiği gibi kolay olmayacak.
Yine FB Sohbet konusuna çevirdim burayı, maça dönersek eğer Alper solda ve Nani sağda sabit bir şekilde 4-2-3-1 oynarsak takım performansının zirvesine ulaşır. Souza-Meireles önünde Diego-Alper-Nani gibi alan kat edebilen yaratıcı ve süratli futbolcuların olduğu bir takım her türlü hücum varyasyonunu uygulayabilir. Ben hangi taktikle oynarsak oynayalım Stoch ve Sow'un bu takımda bir geleceği olduğuna inanmıyorum.
Barak
10.Ağustos.2015, 22:06
Alper, Brezilya'lı olsa bugün banko oynuyordu. Biraz ısrar edilse veya yönlendirilse ben onun stilini Taison'a çok benzetiyorum. Lucescu'nun elinde olsa Alper Taison'u keserdi. Biz oynatamıyoruz. Sow'un solda ne işi varya, hem adama yazık hem bize... Sol öne koyacağım 4.isim ancak Sow olur. Alper-Stoch-Caner-Sow tüm bu üçü sakatsa ancak düşünürüm sola
sananes
10.Ağustos.2015, 23:28
Sow kötü bir oyuncu. Gol attığında da atamadığında da. Temposuz silik bir adam. Taraftar çok sevdiği için idare ediliyor ama bakalım daha ne kadar sürecek.
Ayrıca aslında bana kalırsa ideali... Topal-Souza ikilisinin önüne solda Nani, ortada Diego, sağda Persie ilerde de Fernandao olarak çıkmak. Burda Persie elbette forvet tamamlayıcısı olup, Fernandao'nun oluşturduğu boşluklara girecek. Zaten Arsenal'de de çok uzun zaman kanattan içe koşular yapan bir oyuncu olarak oynamıştı. Bu işi ligimizde çok rahat becerir. 10'dan fazla da gol atar.
La BruJiTa
11.Ağustos.2015, 00:50
Sow kötü bir oyuncu. Gol attığında da atamadığında da. Temposuz silik bir adam. Taraftar çok sevdiği için idare ediliyor ama bakalım daha ne kadar sürecek.
aslında Sow o kadar da kötü oyuncu değil.Fransa gibi zor gol atılan bir ligde gol kralı olmuş (tabii arkasında Hazard'ın oynaması bunda ana etken) ve bence son vuruşları kaliteli ve top takibi iyi bir oyuncu. Ama gel gör ki kapalı savunmalara karşı ve ileride tek adam olursa verimi çok düşüyor. 4-4-2 bence bizim kadromuzun oynayamayacağı bir sistem. Diego sahada olduğu sürece 4-4-2 oynayamazsın. Diego ilk 11 olacaksa Topal-Souza önlerinde Diego ileri üçlü solda Nani sağda Van Persie ortada Fernandao. Ama Fernandao da son shaktar maçında yokları oynadı. Umarım bu takım bir an önce toparlar kendini.En uca Sow'u koymak çözüm olabilir belki ama onun da sırtı dönük oyunu zayıf kalıyor...
antiochia
11.Ağustos.2015, 08:59
4-4-2 ve ağır defansı öne çıkarma, presi yetersiz takıma tam saha pres yapma saplantısı olursa maç berabere biter ya da eskişehir alır.
Barak
15.Ağustos.2015, 00:18
İlk galibiyet hayırlı olsun. Takımın epey bir süreye ihtiyacı var.
diktac
15.Ağustos.2015, 00:37
Güzel bir galibiyet aldık
Escochae
15.Ağustos.2015, 01:02
Josef'i kimse beğenmiyordu ama bu senenin en iyi transferi olabilir. Gerçekten kumaşı çok iyi.
mwaru
15.Ağustos.2015, 01:36
Josef harika oynadi. Takimin daha birbirine alisma sureci var fakat buna ragmen cok iyi verkaclar gorduk. Ikinci goldeki pres de harikaydi.
GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Barak
15.Ağustos.2015, 01:55
İyi ve kötü demek için çok erken, josef'in beğenilmemesinin sebebi o mevkide Topal'ın olması ve kapalı kutu olması, bende çok beğendim ama rakipte çok zayıftı. Bu maç kimse için ölçü değil bence takımın minimum 5-6 maç daha bir arada oynaması gerekiyor.
Bugün kaybetseydikte yadırgamazdım açıkçası bir birini çoğunlukla tanımıyan takım, takımı daha yeni tanıyan Menajer
Barak
15.Ağustos.2015, 02:01
Bana göre de maçıon en iyi oyuncusu Diego'ydu. Hatta bir ara spiker 10 top kapmayla en çok top kapan Diego dedi kulaklarıma inanamadım :) Baya iştahlı maşallah, hep böyle oynasa ileri uçta Nani,Rvp ve Diego çok büyük işler yapar. Attırdığı golde harikaydı.
sananes
15.Ağustos.2015, 11:25
Sahanın en kötüsü de Sow'du yine. Attığı veya kaçırdığı için değil, gizlenerek oynadığı için. Adam sahada hiç kendini göstermiyor.
Bir diğer kötü isim de Meireles'ti.
Josef geldiğinden beri söylüyorum iyi transfer diye ve sanki formayı Topal'a vermeyecek gibi duruyor. Yanında Ozan ile iyi bir ikili olabilirler.
Diego ise harikaydı. Dün akşam staddaydım, kazandığımız taçlarda bile hemen kullanmak istiyor. Bir şeyler göstermek artık kulübede kalmak istemiyor. Ki kalırsa bizim takım topu ileriye hiç taşıyamaz. Dikkatli izlersek Diego'nun top kayıplarını, pas verecek birilerini bulamamaktan kaynaklanıyor. Dilinden biraz Nani anlıyor o kadar. Diğerleri durağan, saklanma özellikli futbolu ile Diego'yu çok zorluyorlar.
himone
15.Ağustos.2015, 12:47
Diego ve Souza müthiş oynadılar, Souza kesici olarak Topal'dan eksik yanı olmadığını gösterdi bileğinin de daha yumuşak olması ve topla daha sakin olması kendisini Topal'ın önüne geçiriyor. Topal form tuttuğunda gerçek kıyaslamayı yapabiliriz, o zamana kadar Souza da tam olarak kendisini belli eder. Diego ise gayretli futboluna devam ediyor, geçen sene de takımın en gayretli oyuncusuydu aslı sorun yanında ruhsuz dolaşan oyuncular ama bu taktikle devam edilirse ne olacak çok merak ediyorum.
Takım dün bazı konularda çok acemiydi, beklerin bindirmeleri çok yetersizdi orta sahamız da verkaç yaparak alan boşaltmada yetersiz kaldı(özellikle meireles). Sow konusu ise bambaşka bir olay, ben sizin gibi Sow'un kaçak oynadığına inanmıyorum. Sow sürekli sağa sola koşarak kendisine alan boşaltmaya çalışıyor, özellikle sürekli olarak savunma arkasına koşu yapması ve uzun top istemesi bunda etkili oluyor. Yoksa Sow kesinlikle korkak değil, takımda en çok isteyen oyunculardan birisi. Ama kalite olarak takımın çok gerisinde kaldığı belli, kilo vermiş olmasına rağmen çok ağır pozisyon almada ya çok erken ya da çok geç kalıyor. Bitiricilik ise facia, dün o pozisyonları Fernandao bulsa 5 atardık. V.Persie form tuttuktan sonra Sow yedek kalır diye düşünüyorum ama o form tutana kadar 4-2-3-1 oynamak daha mantıklı olur gibi duruyor, ya da hazırlık maçlarında olduğu gibi Diego o bölgeye çekilebilir. Çünkü Sow sürekli savunma arkasına koşu yaptığı için orta saha yeterli pas opsiyonu bulamıyor ve rakibin dengesini bozmada yetersiz kalıyoruz. Geçen sene 3 forvetimiz de aynı şekilde oynadığı için işimiz tamamen uzun toplara kalıyordu, Aykut Kocaman sağ olsun bize öyle güzel bir taktik aşıladı ki bir türlü kurtulamıyoruz.
Ayrıca takıma katılacak daha çok oyuncu var, öncelikle Gökhan ve Caner eklenecek, Meireles'in yerine büyük ihtimalle Ozan gelecek, takıma yeni bir kanat oyuncusu alınacak ve V.Persie hazır olacak. Tüm bunlar olduğunda takımı gerçek anlamda değerlendirmek doğru olur gibi duruyor. Önümüzde hala uzun bir yol var, takım Kasım ayında falan tam kıvamına gelir bence. Bir kez daha söylemek istiyorum, eğer Souza dün oynadığı gibi oynamaya devam ederse 8 milyon biraz fazla oldu lafımı yerim. Zaten iyi futbolcu olduğunu anlamıştım ama Mehmet Topal varken de 8 milyon fazla diyordum, adam bizde Busquets etkisi yapacak gibi duruyor. Bir de sadece kısa pas değil de oyunu açmak için kanatlara top atabilse mükemmel olur, gerçi onu da yapsa biz de olmazdı.
Barak
15.Ağustos.2015, 14:08
Bu takıma daha Caner, gelecek RVP en az 1-1,5 ay sonra hazır olur. GG'de Şener'e formayı kaptırmamak için yardıracak. Orta sahada zaten formda kim varsa o oynar Meireles dışında kim oynarsa oynasın bana fark etmez. Dün şunu çok net gördüm. Nani, RVP ve Diego çok iyi işler yapacak.
mwaru
15.Ağustos.2015, 19:04
RVP topu nasıl sürüyor ya insanın içi gidiyor yeminle. Hele o pasları varya neyse tamam fazlada şey yapmamak lazım : )))
Barak
15.Ağustos.2015, 19:39
RVP topu nasıl sürüyor ya insanın içi gidiyor yeminle. Hele o pasları varya neyse tamam fazlada şey yapmamak lazım : )))
Aynen ya bi hazır olduklarında izleyelim mest edecekler inş :)