View Full Version : 6.Hafta | Beşiktaş 3 - 2 Fenerbahçe
BaGa TaRKaN
23.Eylül.2015, 16:28
http://i.imgur.com/YQ4isCG.png
Barak
23.Eylül.2015, 18:00
Tüm sakatlar bu maçta iyileşiyor hadi hayırlısı bakalım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Eylül.2015, 20:04
sonucu tahmin etmek zor ama zevkli bir mac olacagi kesin.
gonul isterdi ki yeni stadta bu mac oynansin. olimpik stad butun keyfini kaciracak maalesef.
Namzet
24.Eylül.2015, 23:55
Zorlu bir maç olacak ben bu maçın galip tarafı olacağını düşünmüyorum berabere biter 1-1
OrcunFB
27.Eylül.2015, 17:45
Formsuz her ikili mücadeleyi kaybeden Fernandao oynuyor. RVP'yi küstürmeye mi çalışıyor takıma bu adam anlamak zor. Gökhan Töre'ye karşı Caner'i tercih etmesi ayrı bir kötü karar. Umarım kazanırız ama bu ilk 11'le zor.
antiochia
27.Eylül.2015, 18:31
Avantaj Beşiktaş'ta..Ben teknik direktör ve fizik kalite farkıyla Beşiktaş alır diyorum..Atiba ve Necip'in göbekte oynaması kaydıyla
diktac
27.Eylül.2015, 19:30
Rezil oynuyoruz .
antiochia
27.Eylül.2015, 20:21
Teknik Direktörü ve Başkanı kompleksli takımdan hayır mı gelir..Yazık..Beşiktaş da bana göre yanlış 11 ile çıkmıştı..Bizde daha yanlış ilk 11'le çıktığımız için şu anda durum bu
antiochia
27.Eylül.2015, 21:06
Bu takıma acil bir başkan ve teknik direktör dışında, en iki stoper ve defansif oyun kurucu lazım
Banega
27.Eylül.2015, 21:15
Güzel maç oldu.Ve bu maçla birlikte Beşiktaş, derbilerdeki psikolojik dezavantaj durumundan kurtuldu bence.
Ayrıca Vitor Pereira'nın Fenerbahçe'ye uygun bir hoca olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.
Barak
27.Eylül.2015, 23:07
Katletti adam resmen, Ersan atılmalıydı. İlk gol ofsayt, Van Persie'ye verilen ofsayt, maç 2-2'ye gelmiş Ersan'ı atsa rakip iyice çökecek. Pereira'ya gelecek olursak. Hasan Ali'yi keserek formayı çok adaletsiz dağıttığı bir gerçek. Kesinlikle başarılı olacağını düşünmüyorum.
OrcunFB
27.Eylül.2015, 23:28
Pereira maçı kaybettirdi. RVP ile başlamalıydı. Caner bugün yine yoktu sahada ilk 11 başlamasının sebebi neydi merak ediyorum. Öte yandan hakemin vermiş olduğu kötü kararlarla BJK haketmediği bir maçı aldı. Pereira ya kendine çeki düzen verir ya da 9. hafta sonunda kovulur.
Nocna Mora
27.Eylül.2015, 23:57
Hakemlik bir şey yok. Buz gibi galibiyet. Hakem hatası arayanlara La Liga ve Premier Lig maçlarını öneriyorum. 15 metre ofsayttan gol atıldıgını gördüm ben o liglerde. Televizyondaki agır cekimlerden 10 cm ile ölctügünüz ofsaytı normal hayat hızında bi insandan görmesini bekliyorsunuz, göremeyince de AUUUUV. Hakem su futbol denen oyunda en son konusulması gereken aktör. İlla hakem konusmak isteyenleri 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda-Brezilya macına havale ediyorum. Robben'in penaltı pozisyonu pozisyon penaltı değil + net kırmızı kart es geçildi.
Bugün kü maca gelirsek Beşiktaş'ın verilmeyen bir penaltısı var ve bana göre Ersan çok kaşındı fakat 2. sarılık hareketi olmadı. Orta sahada ki faul pozisyonunda arkasında 5 Beşiktaş'lı daha vardı kartlık bir şey oldugu söylenemez. Atsa neden attın diyemezsin, atmasada niye atmadın denecek bir şey yok. Van Persie, Gomez gibi adamlar var ligde hala daha maglubiyetten dolayı hakem suclayanlar var. Futbol bu kardeşim, hakemi de yeneceksin. İşini hakeme bırakmayacaksın. Gerisi ağlamak oluyor.
playeray
28.Eylül.2015, 00:31
Hak etmemişiz. Evet. Tamam.
OrcunFB
28.Eylül.2015, 01:25
Hakemlik bir şey yok. Buz gibi galibiyet. Hakem hatası arayanlara La Liga ve Premier Lig maçlarını öneriyorum. 15 metre ofsayttan gol atıldıgını gördüm ben o liglerde. Televizyondaki agır cekimlerden 10 cm ile ölctügünüz ofsaytı normal hayat hızında bi insandan görmesini bekliyorsunuz, göremeyince de AUUUUV. Hakem su futbol denen oyunda en son konusulması gereken aktör. İlla hakem konusmak isteyenleri 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda-Brezilya macına havale ediyorum. Robben'in penaltı pozisyonu pozisyon penaltı değil + net kırmızı kart es geçildi.
Bugün kü maca gelirsek Beşiktaş'ın verilmeyen bir penaltısı var ve bana göre Ersan çok kaşındı fakat 2. sarılık hareketi olmadı. Orta sahada ki faul pozisyonunda arkasında 5 Beşiktaş'lı daha vardı kartlık bir şey oldugu söylenemez. Atsa neden attın diyemezsin, atmasada niye atmadın denecek bir şey yok. Van Persie, Gomez gibi adamlar var ligde hala daha maglubiyetten dolayı hakem suclayanlar var. Futbol bu kardeşim, hakemi de yeneceksin. İşini hakeme bırakmayacaksın. Gerisi ağlamak oluyor.
Volkan'ın göğsüne ayağıyla müdahalesi de mi sarı kart değil? Ondan neden bahsetmedin. 3. golde çok açık çekiyor Alves'i Gomez. O da mı faul değil?
Hak edip etmeme meselesine gelirsek Beşiktaş'ın gollerden başka kaleyi bulan şutu yok. Fenerbahçe'nin direkten dönen topu var şanssızlık girmedi kaleye. Rakibinden neredeyse 2 kat daha fazla şut çekti. Topa hakim olmada maç boyu öndeydi. Bugün Fenerbahçe'nin kaybetmesinin 2 sebebi vardı bir Pereira bir de hakem.
Kaka Leite
28.Eylül.2015, 04:04
VP yine klasik ''bu maçta beni memnun ettiler bla bla bla...'' yorumunu yapmış ve aradan sıyrılmış. VP hariç kimseyi memnun etmiyor sanırım sahada oynanan oyun. Sezon başında Van Persie gibi bir adamı alıyorsun eğer ki adamı yedek kulübesi oyuncusu yapacaksan almayacaksın. Ben yerinde olsam Fenerbahçe'nin beni yedek bırakacak lüksü mü var diye sorardım kendime.
Van Persie'ye helal olsun! Giriyo golünü atıyo ve VP'yı her seferinde hatalı olduğunu gösteriyo. Elimizde böyle bir yıldız var ama kullanamıyoruz gerçekten bu çok üzücü. Sezon başında Bursaspor patlaması yapan bir balon aldık ve Fernandao da Fernandao diyip adamı göklere çıkarttık. Top indirmekten başka bir meziyeti yok bu adamın.
Ceza sahası içinde karambol topunu bugün beni de koyun takıma bende atarım. Futbol da artık böyle adamlara yer yok eskiden şu fiziği ile her türlü takımda oynardı bu adam ama bugün şartlar aynı değil.
Fernandao bu sezon ne yapar bilmiyorum ama Van Persie'yi baltalayacağı ortada. Ben bu kadronun planlanmış bir kadro olduğunu düşünmüyorum, yedek kulübemiz bile harika ama adamları kullanamıyoruz. Bu işte bi sıkıntı var, Fenerbahçe rüzgarı arkasına alınca uçar gider deniyor ama o rüzgar arkadan esmeyecek şu görüntüde.
Nocna Mora
28.Eylül.2015, 04:43
Volkan'ın göğsüne ayağıyla müdahalesi de mi sarı kart değil? Ondan neden bahsetmedin. 3. golde çok açık çekiyor Alves'i Gomez. O da mı faul değil?
Hak edip etmeme meselesine gelirsek Beşiktaş'ın gollerden başka kaleyi bulan şutu yok. Fenerbahçe'nin direkten dönen topu var şanssızlık girmedi kaleye. Rakibinden neredeyse 2 kat daha fazla şut çekti. Topa hakim olmada maç boyu öndeydi. Bugün Fenerbahçe'nin kaybetmesinin 2 sebebi vardı bir Pereira bir de hakem.
Gomez'in pozisyonunu görmedim. Volkan'a vurduğu pozisyonu isteyerek yaptıgını düsünmüyorum. Yardımcı hakemin gözü önündeydi zaten. Kasıt olsa direk çıkardı. Topa hamleydi ki Volkan'a da bişey olmadi zaten.
Bence zevkli, tempolu ve güzel bir mactı. yenmekte var yenilmekte. Bahane aramak sacma sadece.
LaigLeNoiR
28.Eylül.2015, 08:22
Güzel bir maç oldu, hakem kararları ne olursa olsun her derbiden sonra konuşulur buna alışkınız zaten. Takım/renk farketmiyor.
Maça iyi başladık attığımız 2 golle birlikte takım da moral buldu ama Ersan'ın da dediği gibi artık tutmamız gereken Tosic'i kaçırdık ve skor 2-1'e geldi.
Bu dakikadan sonra oyun Fenerbahçe'ye kaydı yavaş yavaş, Volkan'ın oyuna girmesiyle (Markovic çıkması ve Nani'nin bitikliği) Fenerbahçe'Nin kanatları hareketlendi.
Öte yandan Fenerbahçe'de 3 tane bana göre gereksiz ön libero + inanılmaz formsuz olan Caner ve Nani için artık birşeyler yapılmalı diye düşünüyorum.
Her 2 takım oyuncularını da tebrik etmek gerekiyor.
O kadar posizyon var yorumculara göre ancak oyuncular sadece Ersan'ın kırmızı kart ve Van Persie'nin golü öncesi Volkan'In topu çıktı mı çıkmadı mı tartışmalarında hakeme itiraz ettiler.
Barak
28.Eylül.2015, 10:11
Maç boyu Beşiktaş'ın Gomez'in golü ile birlikte toplam 2 organize atağı var. Neyi hakederek aldı. İlk gole kadar ilk 22-23 dakika Volkan yere yatmadı. O dakika'ya kadar Fernandao dünyaları kaçırdı.
Beşiktaş'tan çok üstün oynadık. Üstelik kendi taraftarı önünde bi ara topla oyanama %35-%65 yarı sahalar ise %28 % 12 'idi. Yinede 1.000 Gün sonra kazandıkları derbi için tebrik ediyorum.
Sonuçta hata BJK'nin değil hakemin.
Ralph
28.Eylül.2015, 12:29
Markovic çok can yakar çok. Yılın transferi olur bu sene.
Fenerbahçe'ye penaltı kazandırır, rakibe kart gördürür, tek başına maç kazandırır. Çok yerinde bir transfer olmuş çok beğendim.
Quaresma ise umarım sezon boyunca sadece maç sonlarında üçlü çektirir.
Nocna Mora
28.Eylül.2015, 12:52
Atan alıyor :/ Futbol bu. Van Persie neden oynamadı ben hala anlamaıdm. Adam ben kaliteyim diye bağırıyor. Fernandao arkasında anca yedek forvet olur Persie'nin. Bitik hali bile bu adamın gol kralı olur, öyle kaliteli topçu. Fizik olarak çok iyi degil tabii fakat bu macta ben Fernandao'un Persie'nin arkasında psikolojik olarak ezildigi gördüm, yarar saglamak zor olacak.
Namzet
28.Eylül.2015, 13:02
Fenerbahçe işi ilk yarıda bitirecekti belki de Fernandao'nun pozisyonları gol olsa olmayınca olmuyor.Maçın bazı bölümleri hariç Fenerbahçeyi beğendiğimi söyleyebilirim ancak orta sahamız gerçekten evlere şenlik BJK yürüye yürüye geçti
Hakeme gelecek olursak Ersana vermediği belkide 3 tane daha ek sarı kartlık pozisyon var vermedi,yanılmıyorsam Tosic'in Şener'in ayağına doğrudan kaydığı pozisyon kırmızılık vermedi,Beşiktaş'ın ilk golde ofsayt var bu da es geçildi,RVP ofsayt nedeniyle kesilen pozisyonu var.Beşiktaş içinse ofsayt nedeniyle kesilen 1 atağı vardı sanırım..
Sonuç olarak Beşiktaş kazandı,tebrikler..
OrcunFB
28.Eylül.2015, 19:59
Güzel bir maç oldu, hakem kararları ne olursa olsun her derbiden sonra konuşulur buna alışkınız zaten. Takım/renk farketmiyor.
Maça iyi başladık attığımız 2 golle birlikte takım da moral buldu ama Ersan'ın da dediği gibi artık tutmamız gereken Tosic'i kaçırdık ve skor 2-1'e geldi.
Bu dakikadan sonra oyun Fenerbahçe'ye kaydı yavaş yavaş, Volkan'ın oyuna girmesiyle (Markovic çıkması ve Nani'nin bitikliği) Fenerbahçe'Nin kanatları hareketlendi.
Öte yandan Fenerbahçe'de 3 tane bana göre gereksiz ön libero + inanılmaz formsuz olan Caner ve Nani için artık birşeyler yapılmalı diye düşünüyorum.
Her 2 takım oyuncularını da tebrik etmek gerekiyor.
O kadar posizyon var yorumculara göre ancak oyuncular sadece Ersan'ın kırmızı kart ve Van Persie'nin golü öncesi Volkan'In topu çıktı mı çıkmadı mı tartışmalarında hakeme itiraz ettiler.
Maça Fenerbahçe bariz daha üstün başladı. İlk 10-15 dakkada topla oynamayı %60-%40 yaptı ve Beşiktaş'ın bölgesinde topla oynadı. Beşiktaş maça kötü başlamışken bulduğu 2 golle durumu toparladı, gollerden sonra 5-10 dakka iyiydi sonrasında Fenerbahçe oyunun hemen hemen her anında skorda geri olmasının da sebebiyle oyuna hakim oldu.
Caner konusunda haklısın çok kötü başladı sezona Hasan Ali'nin kesilmesine anlam veremedim zaten ama Nani konusunda katılmıyorum. İlk 5 maçta iyi performans gösterdi ve 3 gol 2 asist gibi bir istatislik yaptı. Bu maç kötüydü olabilir her maç iyi oynayamaz bir futbolcu ama şu bariz ki deplasmanlarda Nani'nin performansı maalesef düşüyor.
Şunu da belirtmek isterim Fenerbahçe'de derbi öncesi Nani etkili olur dedik adam kötü oynadı. Markovic'e de aynısını dedik 36 dakka sahada kaldı. RvP'ye de aynısını dedik 33 dakka oynadı. Buna rağmen oyun anlamında ve pozisyon bulma konusunda Fenerbahçe bariz öndeydi bu maçta.
Bulstrap87
30.Eylül.2015, 00:48
yıllardır hakemlerle mac kazaananlar ne cok konusur olmus anlam veremiyorum..
Kaka Leite
30.Eylül.2015, 02:16
''Üstün taraftık'', ''Başından sonuna kadar hak ettik'', ''Kazanmamız gereken bir maçtı ama hakemler...'' vs vs. şeyler bahane adı altında söylenir.
Üstün tarafsan ve hak eden tarafsan zaten yenersin. Ben ne maçlar gördüm baltalanan ama adamlar her ne olursa olsun kazandı. 5-0 yerine 1-0 kazandı ama hırs yaptı ve maçtan kopmadı. Öyle bir anlatılıyor ki sanarsın tek kale oynandı maç 3 golü kuşlar attı bizim kalemize.
Geçelim bu iyi oynadık ama hakem baltaladı şeylerini. Beşiktaş da hak etmiş ki kazandılar. Fenerbahçe'nin kesinlikle savunulacak bir yanı yok şuan. Sen maçın düdüğünden itibaren kadro hatasıyla başladın, en büyük hatayı kafadan yaptın. Fernandao'nun 3 pozisyonunu hakem mi tuttu?
Hocadan umudu kestim.
MasALP
30.Eylül.2015, 15:51
Rvp hangi maç 11'e çıktığında iyi oynadı söyleyinde bilelim o zaman ? Bursa maçına kadar 11'e çıkıp saç baş yolduruyordu? Takım 10 kişi oynarken maç kazandı bi şekilde Nani başta olmak üzere diğerlerinin çabasıyla ? Fernandao daha çok hakediyor o formayı ismin altında ezilmeyen doğruyu konuşur.
Fernandao'nun arkasında durulsa Rvp baskısı altında kalmaz rahatça oynardı maçı. O zaman çok farklı olurdu herşey.
3 gol atılmış ofsaytla faulle kırmızılar verilmemiş adamlar haketmiş kazanmış böyle bahane olmaz. Geçen yıl bir Fenerli olarak Beşiktaş'ı destekledim bariz hatalar yapıldı ve Bilic yönetiminde çok iyi bir yıl geçirirken baltalandı takım. Bu yılsa iyi oynamıyor. Geçen yıl haketmişti şampiyonluğu net bir şekilde söylerim.
Geçen yıl hakedip kazanamazken bu yıl haketmeyip kazanıyor arada fark var. Trabzon - Fenerbahçe 2 kendine denk rakibe karşı resmen döküldüler. Bana iyi oyundan kimse bahsedemez.
İyi savunursun Mourinho gibi anlarım. İyi top yaparsın Guardiola gibi anlarım. İyi hücum yaparsın Ancelotti gibi anlarım. İyi kontra yaparsın Lucescu gibi anlarım. Ne iyi yaptılarda ben görmedim? Denk olduğu hiç bir takıma karşı bir fark koyamadı ortaya.
Bak şunu iyi yapıyorlar denecek en ufak birşey yok. Şenol Güneş resmen ağlayacak gibi bir ifadedeyken ofsaytla bir gol bulup gaza geldiler. Gol geldikten sonrada oyun yine bizdeydi. Hücum Savunma Kontra top yapma hepsi bizim kontrolümüzde gidiyordu.
Azıcık Vicdan ve Saygı. Doğruyu söyledi diye kimse ölmez.
MasALP
30.Eylül.2015, 15:53
Nani ilk yarı iyi başladı karttan sonra tamamen durdu. VP maç bitimi azarlayıp soyunma odasına yolladı. Hakem 2. kırmızı kartı gösterecekti yoksa itiraz ediyordu laf yapıyordu. Gözünüzün önündekilere kör olmayın.
MasALP
30.Eylül.2015, 15:54
Kanatlarda Markovic bile tek başına resmen bitirdi Bjk savunmasını oynadığı sürede kimse tutamadı faul yapmak harici.