PDA

View Full Version : Celtic 2-2 Fenerbahçe | UAL A Grubu 2.Maç

LaigLeNoiR
29.Eylül.2015, 14:15
http://i.hizliresim.com/0LjbYW.jpg (http://hizliresim.com/0LjbYW)

Barak
29.Eylül.2015, 14:24
Bizim için çok çok önemli bir maç olsada Aziz Yıldırım'ın kıstası ve vizyonu maalesef Lig şampiyonluğu, işin gerçeği
Fenerbahçe'nin toplam kadro değeri İskoçya liginin toplam değerinden 60 milyon Euro daha yüksek. Tabi bizdeki kadro değeri rakamları biraz abartılı ama Şu kadro akıllı kullanılsa doğru rotasyonlarla iki kulvarda da çok başarılı olabilir. En azından devre arasına kadar bir şekilde iki kulvarıda götürseler. Devre arası hızlı bir hatta iki stoperle çıtayı çok yükselte biliriz.

diktac
29.Eylül.2015, 16:35
Pereira olduğu sürece maç falan kazanamayız.Beraberliğe şükretmek lazım

sananes
29.Eylül.2015, 20:23
Bu maçta Gökhan Gönül, Diego ve RVP'nin sahada olmasını umuyorum. Eğer kadro sürprizi olmazsa maçı da kazanacağımızı düşünüyorum.

OrcunFB
30.Eylül.2015, 00:34
Beşiktaş derbisindeki gibi bir futbol ortaya koyarsak kazanacağımızı düşünüyorum. Umarım Caner, Alves ve Fernandao 11'de başlamaz. Volkan Şen'i oynatmayıp RvP'yi sağ kanada koyup Fernandao ile başlarsa bu hocadan umudu keselim.

Kaka Leite
30.Eylül.2015, 02:21
Kjaer'i çok beğeniyorum ama yanında oynayacak sağlam birisi daha olmaması bütün işi onun üzerine yıkıyor. Ben olsam Alves ile zorlayacağıma Kadlec'i koyarım yanına.

Kjaer - Kadlec ikilisi daha sağlam olacaktır. VP'dan beklentilerim çok çok düşük artık. En fazla 4-5 haftalık daha zamanı var diye düşünüyorum çünkü bizim taraftarımız sanıldığı kadar sabırlı değil.

Umarım bu maç gerçekten adam gibi bir kadro ile başlar ve yenilsek bile iyi bir futbol izleriz. Gerçekten takım konsantre olsa şu gruptaki takımları çok rahat geçeriz ama mevcut duruma bakınca çok büyük sıkıntılar görüyorum.

LaigLeNoiR
30.Eylül.2015, 08:48
Bu esasında telafi maçı benim gözümde. İç sahadaki Molde mağlubiyetinin hiçbir şekilde telafisi olmaz ama en azından 1 puanlı Celtic'i deplasmanda yenersek eğer grupta hemen herşey yeniden başlar.

antiochia
30.Eylül.2015, 15:10
Ben bu fiziksel güçle ve savunma ile yeniliriz diyorum

MasALP
30.Eylül.2015, 15:37
Gökhan Gönül sakatlıktan döndüğünde sıralı fikstür Bursa - Bjk - Celtic yani 3 önemli maç 11 de başlaması değil sonradan girip alıştırılması bile mümkün değil. Defansta aksamamak için. Tek resmi maça çıkmamış adam 11 de çıkmazsa hata diyorsun. VP değil sen haklısın kardeşim.

Volkan Şen oynamazsa büyük hata olabilir eğer taktikte değişiklik olmazsa. Celtic'e farklı taktik uygulanacak ve sonuç alanıcaksa anlarım. Tehlikeli takım.

Bruno iyi değil, Kadlec'te iyi değil ama takviye anlayışımız hücum olduğu için stopere tek adam alıp yetindik. Ba - Kjaer ikilisi gayet uyumlu oynuyordu umarım bir an önce dönüş yapar. Tahminim VP'nin 2 lisi bu.

Rvp oynamaması niye eleştiriliyor anlamıyorum yanlış 11 olmaz. Antalya maçında Nani'ye asisti yaptırdı sağ açık başlamıştı ama iyi bi performans göstermedi. Kasımpaşa Rize maçlarında sahada yoktu. Üstüne Molde maçında hiç çaba göstermeyip ıslıklandı. 3 gün boyunca karalandı sakat 11 i haketmiyor forma adaleti olan Fernandao'yu oynatır dendi. 11 de görmeyen eleştirdi. 3 gün önce ıslıklayanlar bir anda niye 11 de yok diyor ? Yeterli değil. Nani ligin önemini ve sertliğini kavradı. Tıpkı Drogba gibi. Rvp tıpkı Sneijder gibi olacak bu gidişle. VP doğru olanı yapıyor. Fatih bu kadar dik durmadı. Şuan halleri ortada.

Rvp eğer formunun yarısında olsa ve Kasımpaşa Antalya Molde maçlarında ki kaçırdıklarının yarısını atar ve maçların hepsini koparırdık. O zaman çok başka şeyler konuşulacaktı.

Fernandao BJK maçında 11 e çıkmasıda çok doğruydu. Rvp yüzünden baskı altında olmasa rahat rahat alırdık maçı. Rvp 11 de çıkabilecek yeterli gücü yok umarım son 1.5 haftada o enerji gücü ve hırsı yakalamıştır.

Rvp zaten formda olsa biz Hollanda'yı 3-0 yenemeyiz. İzlanda deplasmanda 1-0 yenemez. 2 maçı boş geçmez ve etkisiz kalmaz bu kadar hücumda Hollanda. İzlanda maçında oynatılmadı. Yine alınmayıp 11e hatta kadroya son turnuva şansını kaçırmak üzere ve stres altında olduğuda net açık. Hollanda kampı dönüşü tavrı değişti çünkü.

Sneijder ilk geldiği yıl çok kötüydü ve Fatih Terim'i harcadılar. Sonra başarı gelmedi takım söndü. Aynı hatayı biz yaparsak birşey beklemeyin.

Hakem hataları olmasa ve yensek şampiyonlukta tek favori olacak ve rahat olacaktık. Erkenden ligi bize bırakmazlar. Ne yayın geliri kalır ne tribün vs vs. Ama bu kadar sponsor ve yatırım varken de şampiyon ne olursa olsun biz oluruz.

VP'ye sonsuz desteğim var. Adamın yönetiminden fazlasıyla hoşuma gidiyor. Formayı hakedene veriyor. Kimse Fenerbahç'den büyük değil. Bizim sayemizde para kazanacak adam. Maçlara önem vermeyip 3-1 yenilirken sahada sallana sallana yürüyüp 3 gün sonra ben niye yokum diyemez.

MasALP
30.Eylül.2015, 15:39
Bu arada en iyi savunma zaten açık ara bizde. Tek Molde maçında hata yaptık. Onda Caner, Rvp'ye olan sinirine yenildi koptu maçtan. Taç kullanacağı an 1-1de Rvp uzaktan eli belinde bekleyip Caner'in yaklaş hareketlerine flan aldırmadı topu resmen rastgele fırlattı bağırdı flan sonra koptu maçtan. 2 golüde ordan yedik.

aytekin79
30.Eylül.2015, 16:49
Fenerbahçe rahat alacaktır diye düşünüyorum . Skor 1-3

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Eylül.2015, 17:47
simdiye kadar gordugum kendine es takimlara karsi basabas oynasa da sonuca gidemeyen, ama zayif rakiplere karsi ise oyle veya boyle bi sekilde sonuca gidebilen bir takim fenerbahce. o yuzden avrupa maclarinda acikcasi tedirginim ama ligde sampiyonluk cepte gibi. malum, derbileri kazanmadan da sampiyon olunabiliyor bu ulkede. bu mactan bir puan alabilirsek iyidir, tabi celticin raputasyonuna bakarak bunu diyorum. belki ici bos cikar, cok rahat bi mac olur.

attirson
01.Ekim.2015, 00:34
Vitor Pereira macera aramazsa kazanırız.Daha bu kadar erken bu kadar sövdügüm bir hoca olmamıstı.Sempatiklikle filan olmuyor bu işler.

Umarım bu şekilde çıkarız.

http://i.hizliresim.com/7PEL4Y.png (https://hizliresim.com/7PEL4Y)

OrcunFB
01.Ekim.2015, 20:50
Kalede Fabiano olmasının sebebini merak ediyorum. Alves'de oynuyor...

antiochia
01.Ekim.2015, 22:44
Bu Teknik direktörle ligde havlu atar ve AVrupa'da 0 çekeriz

attirson
01.Ekim.2015, 22:54
Bu kadar yatırımı Alves'i takımda tutarak ve Vitor Pereira'yı basa getirerek heba ettiler.Adam akıllı bir stoper lazımdı bu takıma.Ayrıca Kjaer'de kesinlikle o kadar para edecek bir stoper degil Serdar Aziz'i alsalar daha iyi olurmus.

antiochia
02.Ekim.2015, 00:02
Kjaer-ALves ikilisi en kötü ikli ama sadece onlarda değil takım savunmasında da ciddi sorunlar var..Bir de son dakikalarda neden 3-5-2'ye döndük

SAİT71
02.Ekim.2015, 00:11
Bu takım ne ligde ne Avrupa'da başarılı olamaz. Çözümü ilk olarak hocanın değişmesi ve uzun vadede başkandan kurtulmaktır.

Kaka Leite
02.Ekim.2015, 01:53
Birincisi bugün hocayı tam anlamıyla çözdüm. Bu adam sezon başında 2 tane yıldız alınca bizi Barcelona, Real Madrid seviyesinde bir takım, kendisini de bu takımın teknik direktörü sanmaya başlamış. Hata da tam olarak burada başlıyor çünkü biz Real Madrid, Barcelona seviyesinin yarısında bile değiliz.

Bu ligde başka, Avrupa da başka kaleci sistemi o kadar saçma ki. Bu resmen kaleciyi takımın etkisiz elemanı olarak görmek gibi. Çünkü savunma hatalarının bana göre %51'lik oranı kaleci ile doğru orantılı işler. Kalecinin takım savunmasının zaaflarını iyi bilmesi, takım savunma yaparken alacağı pozisyon ve iletişimi çok önemlidir. Ancak özellikle geçen sezon Real Madrid'in yaptığı bu şeyi sanırım bu sezon bizde uyguluyoruz.

Bu yukarıda anlattığım kaleciye olduğu kadar savunma 4'lüsünü de etkiler

Volkan'ı gram sevmem, kendisinden hiç haz etmem ancak iletişim ve alan hakimiyeti konularında üstüne tanımıyorum. O varken en önemli ekstra olan duran toplarda rahat olabiliyorsun çünkü ceza alanında büyük bir hakimiyet kuruyor. O topu ya çıkıp alıyo, ya çeliyo en kötü rakibe çok yaklaşıp faul alıyor. Duran toplarda böylesine güven ve rahatlık veren bir adamı şu fizikteki takıma karşı oynatmamak büyük hata. Üstüne kaleciyi savunmanın bir elemanı olarak görmeyip Avrupa kupalarında başka kaleci kullanırım demek daha büyük hata. Volkan lig maçlarında aralıksız oynuyor ve savunmayı daha iyi tanıyor sorarım sana neden bu saçma seçim?

Bu ilk hatası. İkincisine gelecek olursak, böylesine fiziksel bir takıma karşı bu orta alan ile çıkmak da saçmalık ötesi. Volkan Şen yerine Diego kafadan 11'de olsa bugün herşey çok değişirdi. 2. yarı rakibe karşı hücumda tek kale oyun sergilemek ve topu bu kadar teknik dolaştırmamız da bunu gösterdi. Diego varken Meireles bile rahatladı, uzun toplarla oyunu açmaya çalıştı.

Kjaer de bugün göremediğim ne gördünüz bilmiyorum ama o adamın son zamanlarda kendi kalesine attığı gollerden dolayı birçok kişi adamdan umudu kesmiş durumda. O para etmezdi, Serdar Aziz daha iyiydi falan filan...

Serdar Aziz'e kendisindeki tekniği koyarsanız evet o zaman daha iyi olabilir ama bu adamın o seviyelerde olmasının sebeplerinden birisi de teknik olması. Ağır bir oyuncu Kjaer ve bana göre ilk yarıda oynadığımız sistemin oyuncusu olamazdı. Biz çıkamadık ilk devre orta alanda hep tıkandık. Stoperlere daha geniş bi alan kaldı, orta alana destek çıkmaları gerekti böylece daha çok yorulup, daha çok hataya yatkınlaştık.

İkinci yarının başından itibaren Diego hamlesinden sonra orta alandaki o eksiklik bitti. Meireles ve Diego'nun oyun kurması takımı çok rahatlattı.

2-2'den sonra iddia ediyorum 3-2'yi bulabilirdi bu takım ama hocamız bahsedildiği kadar ''winner'',''hırslı'' olsaydı takımı böylesine geri çekmezdi. 2-0'dan ekstra işlerle dönmüşsün sen zaten neden hep akıllıca olan yapılıp 1 puana razı olunuyor ben anlamıyorum. Bi kere de akıl dışı olanı dene 2-0'dan 3-2'yi düşün.

Yarın yorumcular sana akıllıca olanı yaptı diyecek ama 3-2'yi alırsan mükemmeli başarmış olacaksın. İşte bu düşünce hocanın büyüklüğünü gösteriyor insana. Pereira kendisini pazarlamayı iyi bilen bi hoca ''hırslıyım, hücum, galibiyet'' sözcüklerini süslemeler yaparak insanlara sunup kendisini farklı göstermeye çalışıyor ancak bi farklılığı yok. Sıradan bir hoca görüntüsü altında kendine göre başka bir hoca yatıyor...

Bugün orada 2-2'de takımı sakinleştirmese, oyundan düşürmese benim gözümde o zaman winner bi hoca olurdu. Bu hocaya inancım sıfır açıkcası, Diego hamlesini yarın yorumcular över durur ama kendi hatasını düzeltmekten başka bişey değildi.

Şunu da söylemek istiyorum. Şu forumda Balotelli'ye her adı geçtiğinde saldıran biri olarak söylüyorum bunu Van Persie'nin ilk yarıda forvette yaptığı yalancı presleri görünce utandım. Çok istedim değiştirmesini hocanın ama yapmadı.

2 metre önündeki adama yalancı koşuyu bile yapmadığı anlar oldu. İkinci yarı takım savunmasına iyi katkı verdi ama ilk yarıdaki o görüntüsü beni çok rahatsız etti. Yakışmadı diyorum sadece.

Kaka Leite
02.Ekim.2015, 02:05
Kjaer-ALves ikilisi en kötü ikli ama sadece onlarda değil takım savunmasında da ciddi sorunlar var..Bir de son dakikalarda neden 3-5-2'ye döndük
3-5-2'ye mi döndük? yoksa 5-3-2'ye mi?

Bence savunmayı sağlama almak için yapılmış bir 5'liydi o. O dakikalarda amacımız sadece yarı sahada savunma yapmaktı ona 3-5-2 demek yanlış olacaktır o yüzden bana 5'li savunma gibi geldi. Şener'e de bi parantez açmak istiyorum gerçekten inanılmaz zorladı rakibi. Fiziksel olarak en hazır oyuncumuz kendisi bence çünkü sahada herkesten bir fazla iş yaptı bugün.

MasALP
02.Ekim.2015, 10:05
Hasan ve Şener kanat oynadığı orta aradığımız 3-5-2'ye döndük. Ve bursa maçıyla başlayan Şener'e özel markaj olayı bu maçtada devam ettiği için adam orta açacak alan bulamadı. 40-75 arası tamamen hücuma dayalı hırslı oyun ortaya koyup gayet güzel top oynadık. Rvp oynatma zorundalığımız olmasaydı herkesin eleştirdiği, maç başından beri istediğimiz oyunu oynardık.

FENERBAHÇE'nin iyi oynadığı göze hoş gelen futbolun hiç bir anında Bursa, Beşiktaş, Celtic hiç bir an rvp ortada yok Fernandao doğru al verleriyle yürüyor.

Hocanın oyunu iyi olsada rvp baskısı takımı geriye götürüyor. Gelen 2. Golde savunma top çizgisinde arkadan gelenleri tutmak M.Topal ve Ozan yani Ön Liberoların işi ceza sahasında ki bi topu her alanıyla 2 stoper savunamaz. Kendi alanlarını doğru aldılar. Özellikle Kjaer ön direği savunması gerekti tam olması gereken yerdeydi.

Eleştirilerin baştan sona alakasız geliyor. Savunma katkısından öte defansta kalabalık duruyoruz o kadar herhangi bi yararı ordada yok. Sneijder gibi ilk yılı zulüm olacak. Takımı bu kadar geriye götüren bi adam için Formda Fernandao ve Takımı geriye götürmeye anlam veremiyorum. Hele ki takımla bu kadar uyumsuz bir RvP'yi.. Nani Volkan ilede bi uyumu yok.. Herkes ona uysun istiyor. Fernandao herkese uyduğu için çok daha iyi hücum ediyoruz.

MasALP
02.Ekim.2015, 10:08
Başkan ve Hoca değişsin diyenleri de anlamıyorum. Takımın tek eksiği forvet. Josef, Diego, Ba ilk 11 oyuncusu kesin. Bu adamlar döndüğü zaman çok ekstra oynarız. Fernandao formunu korursa golleri bulur farkı açarız. Ama form tutana kadar rvp ile olmaz. Rvp'nin sorunu Fenerbahçe, Vitor, Oyuncularla alakalı da değil.. Hollanda'da aynı oyunu devam ediyor. Biz 3. olmamızın başta nedenlerinden biri en iyi forvetlerinin oyun oynuyamıyor olması..

MasALP
02.Ekim.2015, 10:11
Ve galibiyet harici hiç bi skorun kabul edimemesi de ekstra saçma karşımızda Avrupa kupaları kazanmış defalarca final oynamış bi takım var. Dün gece bizim taraftar kafasıyla Fenerbahçe Dortmund Liverpool vs vs.. bir çok teknik direktör kovulur yönetim istifa eder. Her hafta bi istifa gelir. Niye? Galibiyet harici en ufak bi şey kabul edilemez. SAÇMALIK.

Kaka Leite
02.Ekim.2015, 10:27
Hasan ve Şener kanat oynadığı orta aradığımız 3-5-2'ye döndük. Ve bursa maçıyla başlayan Şener'e özel markaj olayı bu maçtada devam ettiği için adam orta açacak alan bulamadı. 40-75 arası tamamen hücuma dayalı hırslı oyun ortaya koyup gayet güzel top oynadık. Rvp oynatma zorundalığımız olmasaydı herkesin eleştirdiği, maç başından beri istediğimiz oyunu oynardık.

FENERBAHÇE'nin iyi oynadığı göze hoş gelen futbolun hiç bir anında Bursa, Beşiktaş, Celtic hiç bir an rvp ortada yok Fernandao doğru al verleriyle yürüyor.

Hocanın oyunu iyi olsada rvp baskısı takımı geriye götürüyor. Gelen 2. Golde savunma top çizgisinde arkadan gelenleri tutmak M.Topal ve Ozan yani Ön Liberoların işi ceza sahasında ki bi topu her alanıyla 2 stoper savunamaz. Kendi alanlarını doğru aldılar. Özellikle Kjaer ön direği savunması gerekti tam olması gereken yerdeydi.

Eleştirilerin baştan sona alakasız geliyor. Savunma katkısından öte defansta kalabalık duruyoruz o kadar herhangi bi yararı ordada yok. Sneijder gibi ilk yılı zulüm olacak. Takımı bu kadar geriye götüren bi adam için Formda Fernandao ve Takımı geriye götürmeye anlam veremiyorum. Hele ki takımla bu kadar uyumsuz bir RvP'yi.. Nani Volkan ilede bi uyumu yok.. Herkes ona uysun istiyor. Fernandao herkese uyduğu için çok daha iyi hücum ediyoruz.

Öncelikle o kısacık bölümde oynanan oyuna 3-5-2 diyebiliyorsa çoğu kişi sanırım benim bahsettiğim şey daha farklıydı. Çünkü o bölümde ben tamamen savunma kafasında bir takım gördüğüm için olsa gerek defansı 5 olarak gördüm.

Her neyse bunu geçiyorum direk. Aşağıda da Sneijder ile Van Persie'yi kıyaslamaya benzer bir durum yapmışsın bu kafadan yanlış. Sneijder ile Van Persie çok başka oyuncular özellikle mevki, devamlılık bakımından farklılar.

Sneijder takımının 5 fark yediği bir mücadelede bile oyunun içinde kalabilir ya da maç sonu eğer kazanan senin takımınsa şu cümleyi sana kurdurtabilir; ''Rakip kötü ama Sneijder diye bi adam var...'' işte fark tam olarak burada.

Sneijder orta alandan oyunun her bölgesine etki yapabildiği için daha şanslı durumda topla oynama konusunda ama Van Persie böyle değil. Ya birisi o topu ileriye getirecek ya da uzun atılan topları alma çabası içinde olup, şapkadan tavşan çıkaracak.

Bi forvet oyuncusunun sen topu kendi yarı sahadan oyun kurarak çıkarmadığın sürece dikkat çekme şansı çok az. ''Geriye gelse yardım etse ileride dursana ne işin var!'' derler, hücumda kalıp oradan savunmaya çalışsa takımda iş olmadığı sürece göze hep bitkin gözükürsün.

Van Persie - Sneijder'e göre daha devamlılığı olan bir oyuncu zaten ikilinin yaş/oynadığı takım kıyasını yapınca bunu net biçimde görüyoruz. Teknik açıdan bana göre ikiside dünya klası ama birisinde süreklilik çok ağır basıyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim bu takım kesinlikle Van Persie'ye göre bi oyun sergilemiyor. Van Persie oyunda tek forvet oynadığı süre boyunca sanki ileride Fernandao varmış gibi bir hal vardı oyuncularda. Kanatlara oynayalım, yüksek ortayı açalım ne de olsa vururlar....

Sen ayak klası böylesine yüksek bi adamı yukardan beslemeye çalışırsan kaybedersin. Takımda orta alanda fark yaratacak teknikte oyuncu zaten yok geriye kalan tek şey kanattan gelip açılacak ortalar bu oyun da Fernandao'nun oyunu. Ancak şu hatanı düzeltmek gereği duyuyorum ortada bir zorunluluk hissi var ise bunun sebebi Fenerbahçe'nin transfer yaparken plansız oluşudur.

Hoca nasıl bir oyun yapısı ile oynar? Ne tipte golcü sever? soruları hocaya soruldu mu? gerçekten buna emin değilim ancak karşımızda ne yaptığını bilen bi hoca olduğu konusunda da emin olamıyorum. Van Persie gibi bir yıldızı takıma getirebiliyorsan onu oynatacaksın, bu yaşta bi adam yatarak da parasını kazanabilir. Oynamak istemesi, çok güzel birşey.

Fenerbahçe'nin bu kötü orta alanında oyun sistemini bir türlü ona kuramadığımızdan eldeki sisteme en uygun forvet Fernandao kalıyor geriye. Kısacası ortada bir zorunluluk var ise bu Van Persie'nin suçu değil, sistemsiz bir şekilde; ''bunu da alalım lazım olur'' mantığı ile taraftarı transfer gazına getirmekten geliyor.

Ve galibiyet harici hiç bi skorun kabul edimemesi de ekstra saçma karşımızda Avrupa kupaları kazanmış defalarca final oynamış bi takım var. Dün gece bizim taraftar kafasıyla Fenerbahçe Dortmund Liverpool vs vs.. bir çok teknik direktör kovulur yönetim istifa eder. Her hafta bi istifa gelir. Niye? Galibiyet harici en ufak bi şey kabul edilemez. SAÇMALIK.

Şuna da bi parantez açmak istiyorum, aşağıda da akıllıca olan 1 puan yazdım sadece sitem ettiğim konu ''neden herkes akıllıca olanı yapıyor'' idi. Sen konuyu çok başka anlamışsın, o yüzden sadece bunu söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Barak
02.Ekim.2015, 12:49
3-5-2'ye mi döndük? yoksa 5-3-2'ye mi?

Bence savunmayı sağlama almak için yapılmış bir 5'liydi o. O dakikalarda amacımız sadece yarı sahada savunma yapmaktı ona 3-5-2 demek yanlış olacaktır o yüzden bana 5'li savunma gibi geldi. Şener'e de bi parantez açmak istiyorum gerçekten inanılmaz zorladı rakibi. Fiziksel olarak en hazır oyuncumuz kendisi bence çünkü sahada herkesten bir fazla iş yaptı bugün.

5-3-2 mi? Yok daha neler

Barak
02.Ekim.2015, 12:53

+1907 haklısın dostum. Takımın tamamı yeni biraz daha zamana ihtiyaç var. Hoca'nın kararlılığını da ayrıca sevdim. Fabiano ilk maç yuhalanmıştı. Adam yine de bildiğinden vazgeçmedi.

TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Ekim.2015, 13:13
rvp ile vitor p. arasindaki surtusme takima zarar veriyor. rvp den pres falan bekleyemezsin, hic yapmamis ki bunu. vitor bildigin cezalandiriyor adami. sag bekten top cikariyor. bunun icin mi alindi rvp. ya inatlasma ya da rvp yi disari alamadigi icin sacma sapan yerlerde kullandi. bi de mac 2-2 olmus rakip sinmisken ba nin oyuna girmesi akil alir gibi degil. o ara biraz oyundan dustuk, dogrudur ama girecek kisi ba degildi. hamle cok cok yanlisti. yenilmemiz isten bile degildi, bagira bagira gol geliyorum dedi ama neyse ki yemedik. sansa bala kurtulduk da 1 puan aldik.

MasALP
02.Ekim.2015, 15:13
rvp ile vitor p. arasindaki surtusme takima zarar veriyor. rvp den pres falan bekleyemezsin, hic yapmamis ki bunu. vitor bildigin cezalandiriyor adami.

Topu alana kadar pres yapılması isteniyor. Yer tutması isteniyor. Fenerbahçe'ye karşı oynanan oyunda sadece Beşiktaş dik pasları kullandı daha çok topa hakim olunmaya çalışıyor. Topu alan önce topu vermemek istiyor. Doğru olanda o topu şuan ki kadrodan birinin ayağına verirsen seni delik deşik eder. Ne zaman topa üstünlük kursak pozisyonlar kaçırmaya başlıyoruz. Çok pozisyon buluyoruz istatistik ortada. Umut'un kaçırdıklarından bi farkı yok Rvp'nin de kaçırdığının belki daha çok ve daha net.. Ama isim altında ezilip eleştirilmiyor.. Rakip takımın defansıyla aynı fizik kalitede değil.. Yıpranan savunmalara karşı daha etkili oluyor.. İstediği kadar ben hazırım desin.

Şuan Rvp'nin kaçırdığı goller o profile yakışmıyor. Kaleciyle karşı karşıya hep cılız vuruşlar çıkartıyor. Yoruldu diyecem maçın başında bile aynı şey oluyor..

Ba'nın girmesi en doğru olandı Alves kimseyle uyum sağlıyamıyor en azından Ba koordinasyonu bi nebze savunma anlamında arttırdı. Fernandao gibi bir kafacı varken kanatlardan orta açma adına bekleri kanata çevirmekte doğruydu. ikinci 45 dk Rvp azıcık oyun oynasa maçı alırdık? Adamın oyuna bir faydası yok.

Hatalı olan Rvp'de demiyorum.. Takım bi koordinasyon yakalamış.. Volkan - Şener (GG) Ba Kjaer Caner ( Hasan) - Topal Josef - Markovic Diego Nani buraya kadar Vitor'a sonuna kadar katılıyorum ve burada aksak bir yer yok.. Bu 10 kişinin arasına Rvp'yi koyunca tüm takım savunma yapıyor hele Diego sakatken.. Çünkü Rvp tutamıyor topu giden geliyor.. Fernandao Ortasahada topu yolla indirsin versin, faul alsın bişey yapıyor.. Rvp bin kat daha iyi olsada hazır değil bu şekilde oynatılmaya zorlanması takımla arasını açar.. Ve Vitorla..

Hollanda eğer bizi geçerse Rvp form tutacaktır hele ki maçlarda oynayıp gol atarsa.. Aksi halde bir süre daha kriz devam edecek diye düşünüyorum.. Adam son milli turnuvasını kaçıracak ve Hollanda turnuvaya katılamayacak durumda adamın üzerinde ki baskıda normal anlamak lazım..

Ve son bi de eğer Rvp fizik kalitesi şuan olmuş olsa biz Şampiyonlar Ligindeydik.. İlk maçta o 2 pozisyonu biri boş kale Rvp kaçırmazdı..

Bizde Fenerliyiz beyler bizde fanatiğiz.. Tamam çok büyük transferler çok havasını atıcaz ama adamlara zaman vermek lazım.. Sneijder geldişağinde gs aynı sorunları yaşadı zamanla oturacaktır aynı fizik kalitede geldiler Sneijder'de tüm sorumlu Fatih Terim diyordu şaun Fatihsiz halleri ortada gittiğinden beri haraplar.. Celtic deplasmanı öyle kolay bi deplasman değil.. Kulüp bizden çok çok köklü.. 1 uefada yarı finalimiz var tarihimiz adamlarla kıyaslanamaz.. O takımlarda forma giyen adamlar büyük çapta bi yere geliyor.. Sonra yaşlanıp bize geliyorlar.. Arada fark var..

Ya hu yeni okutum Leite de mesajını yine anlam veremiyorum ? Ya hu bu adam kafa toplarını kaçırmıyor ki ayağında kaleciyle karşı karşıya golleri kaçırıyor Rvp ? Ve her maç 3-5 kaçırdı peşi peşine.. Sadece Fenerbahçe'de oynayamasa eyv dicem. Hollanda ile final oynayan adam oynayamıyorum Hollanda'da.. Tek iyi maçı yok düzgün.. Ama tahminim onunda sorumlusu Fenerbahçe orta sahası ve Vitor'dur..

Fizik kalitesinden bahsediyorum ? Sneijder'e geldiğinde markajı verdiler oynayamadı Sağa attılar olmadı Sola attılar olmadı fizik kalite yok ortada ? Rvp 'de aynı durumda.. Yeniden keşif yapmaya gerek yok.. Yok orta saha yok Forvet.. Fizik kalitesi 0 oyuncu olduktan sonra bal gibi kıyaslarsın..

Topu alıp oyun kuramadık son 10 dk bölümde yer yer denedik olmadı maçı 2 takımda bitirmeye oynadı.

Sanki 7/24 orta açılıyor Rvp kafa vuruşu yaptırmıyorlar.. Ya hu adam kaleciyle karşı karşıya vuramıyor ? İteleyemiyor kaleye..

FM de ki gibi değil demek ki takım kurmak ? O sponsorları bulmak için böyle bi kador ilk etapta kurulmak zorundaydı. Vitor en iyi şekilde idare edip kullanıyor..

Uefa'da finalin kapısından dönüp ligi kazanmış Aykut kocaman bile bu taraftara yaranamazken yapılan eleştirileri çok mantıksız buluyorum. Sadece eleştiri var.. Ya ne yapalım ? Cidden kusursuz bi plan çıkarın tamam desin herkes..

Ama takım ligde açık ara en iyi oyunu ortaya koyuyor.. Ve tüm övgüyü anlamsız bir şekilde Beşiktaş alıyor.. Olimpiyatta biz hapsettik hakeme yenildik.. Trabzon yendi. Lizbon top oynatmadı..

Bu yaş olayınıda anlamadım ? Ronaldo 30 yaşında Robben 31 yaşınd Rvp 32 yaşında.. Adriano ise 27 yaşlarında çöktü gitti adam.. Yaş ? Drogba ile Sneijder aynı dönem oynadı.. Sneijder dökülüp Drogba toparlıyordu.. Ne iyi oynaması Sneijder'de onuda anlamadım. Adam ilk yılı kof geçti.. Tutarlı mantıken anlayabileceğim tek cümle yok yani.. Çok cümle yazıyorsun.. Cümleyi okuyorum düşünüyorum ben mi yanlış hatırlıyorum diye ben mi yanlışım diye açıp bakıyorum yok yani dediğin gibi değil...

Eleştirmek serbest nasılsa.. Tutarlı olmasına gerek yok.. Siz yazın ben zaten daha da okumucam..

Dur dur bak burdada güzel bi cümle var ya yerim o cümleyi ben.. Orta sahadan top kurup Rvp'yi besliyemiyormuşuz ? Rvp oyundayken rakip takım bize o kadar üstün kalıyor ki ilerde top tutamıyoruz ve sürekli defans yapmak zorunda kalıyoruz.. Daha çok efor sergiliyoruz..

Fernandao topu alıp veriyor en azından kafa topu atmasanda olur tüm gol yükünü çekmesine gerek yok. Takımda pozisyona girebilen çok futbolcu var o futbol anlayışındada..

Orta kafa gol oyunu oynamıyoruz Rvp oyundayken tekrar söyleyim.. Bu adam ziyan ettiği pozisyonları kafasıyla değil topu penaltı noktasından şut çekse top kaleye ulaşmayacak bi sertlikte vurduğu için kaybettik. Ayak klasını 11 de çıktığı hiç bir maç sergileyemiyor.. 11 çıkacaksa Fernandao o takımda oynamadan Rvp oyun oynayamaz.. Form tutmadan yada Josef Diego Markovic 3 lüsü sağlam bir dönüş yapmadan zor..

antiochia
02.Ekim.2015, 16:09
Bir sonraki maç Kjaer-Ba ikilisiyle başlanmalı..Olmuyorsa Hakan, Alves'ten ve Kadlec'ten daha mı kötü oynar?

World Hollow o1
02.Ekim.2015, 17:31
Alper'i çürüttük gitti be.
Alves, Meireles bunları direk yollamaları lazım hoca bildiğin kendi vatandaşlarını koruyor yahu.

OrcunFB
03.Ekim.2015, 15:45
Takım Beşiktaş maçında iyi bir performans gösterdi ve mücadelesiyle 2-0'dan maçı eşitliğe getirdi. Celtic karşısında da bunu çok zor bir atmosferde başardı ve 2. yarı ilk 20-25 dakika oyuna hakimdi ve iyi oynadı. Mücadele etmekten vazgeçmeyen zor skorları lehine çevirmeyi başaran zaman zaman istenilen performansı gösteren bir takımız. Diego'nun önümüzdeki maçlarda ilk 11 başlayacağını varsayarsak iyi oynadığımız bölümlerin artacağını tahmin etmek zor bir şey değil. Savunmadaki problemleri aşarsak ve savunmadaki oyuncu tercihlerini daha iyi yaparsa Pereira bu kadar çok gol yiyeceğimizi düşünmüyorum ilerliyen maçlarda.

Fazla karamsar olmamak lazım bence, takım maçın geneline yayamasa da maçın bazı bölümlerinde iyi bir performans gösteriyor. İlerisi için umut veriyor. Umarım Pereira Alves'den vazgeçer ilerliyen maçlarda ve savunmada daha az yapan bir takım izleriz. Sorunlar hala devam ederse de devre arası iyi bir stoper alınabilir.