View Full Version : Galatasaray ne zaman düzgün transfer yapacak?
Gheorge Hagi
04.Ocak.2005, 18:51
Merhaba sevgili ts takipçileri bi sezon daha yarılandı ve durum şunu gösteriyorki takımlar ilk yarıdaki gidişatını 2.yarıdada sürdürürse Fenerbahçe şampiyon olcak gibi görünüyor bir galatasaraylı olarak takımımın transferdeki içler acısı halini gördükçe adeta utanıyorum bu gün Galatasaray gibi bir takımın plesan gibi bir oyuncuyu alırken dahi bu kadar zorlanması beni ve eminim bütün cimbomluları üzüyordur..Hatırladığım kadarıyla en son düzgün veya büyük transferi Revivoyla yaptık ondan sonra Galatasarayın büyük bir transfer yaptığını daha doğrusu gündem yaratacak bi transfer yaptığını hatırlamıyorum takımın 10 numara eksikliği apaçık ortadayken Plesan gibi bir adamı dahi alamamak ne kadar üzücü başkanımızın bundan önceki seçimlerinde dediği gibi son seçimde vaad ettiği dünya starları nerde?Borç ödüycez diye takımı ucuz etin yahnisiyle pişirirsek galatasaray galiba fenerin ardından büyük başarılar göstererek ikinciliği bazı sezonlarda ise herhalde ikinciliği bile hayal edicek açıkçası taraftarında transfer konusunda endişesi olduğu ortada yapılan anketlerdede taraftarın büyük çoğunluğu yönetimin kaliteli transfer yapacağına inanmıyor e böyle olursada şampiyonluk büyük ihtimal hayal olcak Felipe gibi bilinen müthiş bir yeteneği olan adamı kontratı bittiği halde alamamak seyircinin bu kadar istediği bir oyuncuyu tekrar ali samiyene getirememek eminin benim gibi bir çok galatasaraylıyı üzmüştür hagi gibi eski bir 10 numaranın elinde felipe neler yapardı oysa? uzun lafın kısası takımımın bu yönetim anlayışıyla şampiyonluğunu hayal olarak görüyorum sanırım bi çok galatasaraylıda böyle düşünüyodur...Saygılar..
VoLkaN BaROs
04.Ocak.2005, 20:32
Anladığım kadarıyla biraz doluyuz...
Öncelikle Galatasarayın bu hallere gelmesinde sayın Özhan Canaydının büyük rolü var. Ama ondan da büyük hatayı genel kurul seçmenleri yaptı. Zira kendisi vermiş olduğu birçok sözü yerine getiremediği halde ikinci seçimlerde Canaydını tekrar başkan seçen bu kurul üyeleri.
Galatasaray zamanında yaptığı ataklarla Avrupa UEFA şampiyonu olmuş, üstelik bu şampiyonluk gelirken UEFA Kupası tarihinde bir ilki gerçekleştirerek namağlup kupayı kazanmıştır.. Hala da bu kupayı hiç yenilmeden alan takım yok Galatasaraydan başka.. Ardından Avrupa Süper Kupasını üstelik Real Madrid gibi bir devi yenerek müzesine götürmüştür.Ancak tüm bu başarıların ardından özhan canaydının başa geçmesiyle yeterli tanıtımları gerçekleştirememişizdir.
Düşünün bi, zamanında bir futbolcu alıyorsunuz, "bu adam koşmuyor benim işime yaramaz" diyerek sözleşmesi bitmeden adeta takımdan kovalıyorsunuz. Ardından futbolcu haklı olarak sizi FİFA ya şikayet edip mahkemelik oluyorsunuz. Sonrada bu futbolcuyu tekrar Galatasaraya getireceğiz diye taraftarın endişelerini gidermeye çalışıyorsunuz. Şahsen ben gerçek bir Galatasaraylı olarak Felipenin değil takımda top koşturmasını Floryadan içeri adım atmasını bile istemem...
Galatasaray hala avrupa ve dünyada hak ettiği saygıyı görüyor, ancak bu saygıyı yıllarca avrupa kupalarından uzak durarak ve başarısız sonuçlar alarak koruyamayız düşüncesindeyim.
Tekrar aynı başarıların yaşanmasını istiyorsak Canaydının bir daha başkan seçilmemesi gerekir. Ergun Gürsoy bile başkana dayanamadı ve sonunda neler neler söyledi...
Bu sene şampiyon olacağız, bu konuda fazla ümitsiz olma....
Gheorge Hagi
05.Ocak.2005, 00:50
Arkadaşım haklısın..ama şunu da düşün bu takımın yükünü daha NECATİ,SONG,TOMAS,MONDRAGON ne kadar çekicek elbet onlarda gün gelecek duracaklar tıpkı denizli maçı(mondi durmadı) tıpkı diyarbakır maçı gibi..birde şuna dikkat ediyorum takımda eskilerin ağırlığı inanılmaz derecede Denizlispor maçında bir pozisyon dikkatimi çekti hasan şaş klasik hareketleriyle gene topu evirdi çevirdi necati bi pozisyonda top istiyor gidiyor topu hakan şüküre atıyor daha bunları ne kadar çekiceğiz..Dolu olmamın sebebi takımımın şu anki gidişatından ve belirttiğim oyuncuların formunun zirvesinde oluşundan kesinlikle memnunum ama bunlarda durduğunda takımı kim sırtlıycak ERGÜN mü? HASAN ŞAŞ mı? Neden rakiplerimiz parayı basıp bizim peşinde koştuğumuz oyunculardan 10 kat süper adamları alıyorda biz alamıyoruz borç ödemek demek takımı kötü gidişata sürüklemek değildir..Sezon başında kaçan rivaldo'nun bu gün yunanistanda ne yaptığı ortada takımdaki dengeler bozulur lafına sığınan yönetim aynı anlayışla bakalım daha kaç oyuncu kaçıracak HAGi galatasaraya ilk geldiğindede baya para aldı peki takımdaki dengeleri bozdu mu?Başkan seçildiğinde belki geçen sezonki gibi olmaz diyordum ama olmadı...
Şunuda belirteyim ÜMİT KARAN gibi şu anki performansı hakan ŞÜKÜRDEN çok daha iyi olan bir oyuncu bu takımda neden oynamaz anlıyamıyorum.HAGİ nin teknik direktörlüğünü gerçekten çok beğeniyorum belki onun yerinde şu an başkası olsa takım çok daha aşağlarda olabilirdi ama hakan şüküre bu kadar taviz verilmez ki..Tamam geçmişte bize büyük başarılar kazandırdın kalbimizdesin ama biraz tevazu göster gençlerin önünü aç..Bir yedek futbolcunun yerine oynuyan as oyuncudan formayı kapmasının tek yolu nedir as oyuncunun formsuz olması ve yedek oyuncunun formda olması peki ÜMİT KARAN daha ne yapsın oyuna girdiği maçlarda gollerinide attı daha başka nasıl kadroya gircek?Takımdan bülent hariç bence bütün eskilerden bir şekilde kurtulmak lazım hakan şüküre atılan toplar Necatiye atılsa neler yapardı..Hagi'nin artık gençlerin önünü açması lazım ümit karan örneği zafer gibi cafercan gibi gençlerinde bana kalırsa ÜMİDİNİ kırıyor...Saygılar...
Dünyada cok genc yetenekli futbolcu varken, bizimkiler gitti bula bula, Saidou, Petre vs. gibi oyuncular buldular. Daha bide gecen sezon gönderilenler var, Lukunku gibi kötü oyuncular. Bunlar GS formasina hic yakismiyor. Mesela, Cavenaghi, Oyunlardan iyi taniyorsunuzdur , su an Spartak Moskova´da oynuyour, bu genc yetenekli adami GS niye bulup alamadi, Spartak buldu ama GS bulamadi, yazik.
e_mali
05.Ocak.2005, 12:05
Spartak o oyuncu icin yaklasık 15 milyon $ verdi. GS verebilecek miydi?
VoLkaN BaROs
05.Ocak.2005, 12:09
Ne arar o kadar para bizde yahu :) Bakalım o zamanlarda gelecek işallah...
e_mali
05.Ocak.2005, 12:47
Sonuçta bu kadar para vermese bile gerçekten son zamanlarda iyi transfer yapılmıyor.
VoLkaN BaROs
05.Ocak.2005, 12:57
Canaydın, "bu Rivaldo artık bitmiş, bir işe yaramaz" diye almadı Rivaldoyu. Adam Yunanistanı kasıp kavuyuyor
gozcelik79
05.Ocak.2005, 16:03
Canaydın Döneminde yaptığımız en iyi transfer Felipe idi onu da kaçırttık malesef. (c)
emirduman
05.Ocak.2005, 17:29
Walla hakketen yaptıları tek güzel transfer değerlendirilemiyen Felipe ve TomaSong ikilisi............ Başka birşey yok koca bir hiç.............. Yani ne biliiim bir sürü adam aldılar gereksiz bunn yerine birikitirip, tek ama çok kaliteli bir bilemedin iki adam alabilirlerdi........... Ben en çok Felipe'nin kullanılmamasına yanıyorum hakekten dünya yıldızı olabilcek adamdı kuru kuru gitti........... (c)
Koray Düşova
05.Ocak.2005, 18:32
Plesan çok iyi bir adam gibi izlenim verdi,Romanya ligiyle beraber Euro 2004 elemelerini hatırlayın 4-5 ay önceki çok değil,Romanya Almanya'yı 5-1 yenmişti ve maçın yıldızını tekrar hatırlayın;
maçın yıldızı,3 gol atan Mihaita Paunel Plesan'dı.
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39984000/jpg/_39984835_plesanceleb203b.jpg
Gheorge Hagi
05.Ocak.2005, 18:38
Felipenin harcanmasında en büyük sebep fatih terimin büyüklük kompleksi içine girmesiydi bence belkide galatasaraya ilk gelen 4 uefa kupasını kazandırmayan fatih terim olsa herkesi keser bi felipeyi kesmezdi ama koşmuyor gibi bence saçma bir bahaneye sığınarak oyuncu harcandı herkes söylüyor bende söyleyim hag,figo,zidane,alex gibi 10 numaral koşuyor mu bi 10 numaradan koşmasını beklemek dünyanın en büyük saçmalığı koşmaz bir gol atar maçı değiştirir bu oyuncular ama efsane hoca fatih terim gariptir bu basit sebepten tabir yerindeyse felipeyi harcadı...ve bu yönetim varken ben bu takımdan değil sezon ortası sonunda bile süper transfer beklemiyorum ilhan cavcav sırf sezon sonu elinden bedava gitmesin diye ali tandoğana kalitesine göre çok komik bi rakam biçti ama Sayın yöneticilerimiz almadılar..herhalde kongreye kadar bu yönetim anlayışını çekicez'' fazla para alıyor takımdaki dengeleri bozar''gibi komik bahanelere sığınarak daha bu yönetim çok yıldız oyuncuyu kaçıracak...
Frank_Castle
05.Ocak.2005, 20:42
Takımın takviyeye ihtiyacı olduğu doğru ; lakin transfer yapılınca başarılı olunacak diye bir şart yok :; Beşiktaş'ın durumu ortada ..Kanımca defansın ortasına 2 adet önemli transfer yapılarak isabetli adımlar atıldı ; lakin 10 numara eksikliği halen göze çarpıyor ...
işin çok daha kötü yanı takımın mevcut kadrosunda da sorunlar var ; futbolcular arasında husumet rüzgarları bulunuyor ..asıl sorun burada ; içerideki sorunlar çözülmeden takviye yapılmasının faydalı olacağına inanmıyorum ...
Yönetimin başarısız olduğu konusunda ise gene futbol takımındaki durum geçerli diyorum ; fikir ayrılıkları mevcut , yalnız bu kadar kamuoyunu meşgul eden Ergun Gürsoy'un başkanlığı aday olmaması da ilgi çekici...
Her ne kadar vaat ettiklerini yapamasa da Canaydın yönetimi ; takımın belini büken ekonomik darboğazdan çıkmak üzereyiz , futbolculardan hiçbiri bugün paramı alamıyorum diye isyan edemez ; evvelden anadolu takımlarıyla olan maçlarda (mesela denizli) olan bonservis borcumuzdan dolayı başkan cansun rakip takımın başkanıyla yanyana oturduğu halde sohbet edemezdi ; bonservis borcumuzda yok çok şükür...
sabır sadece sabır diyorum ...Bizi başarılara koşturan 10 numara Hagi de ilk geldiğinde bastonla oynar ithamlarıyla karşılaşmıştı ; her halükarda kimi alsak kötü şeyler denecek, moral bozmamak lazım ..
PhotoGrapher
06.Ocak.2005, 22:20
İnşallah pleşan bratu olyına dönmez.Çünkü Bratuyu da alırken çok büyük umutlar beslemiştik.İnşallah yine hayal kırıklığı yaşamayız.bence alacağımız oyuncun iyi bir frikikçi olması lazım.Mesela hollandada oynayan uğur olabilir.Duran toplarda çok zayıfız çoook...
VoLkaN BaROs
06.Ocak.2005, 23:27
taraftarlar bu gidişle yönetimi yerinden edecekler.. Bi haberde
" taraftarlar 100. yılın hatrına seslerini çıkarmıyorlar ama sabırları iyice taştı. Hala kadroya bir yıldız oyuncu katamadıkları gibi liglerin sonlarına demir atmış oyuncuları almaya çalışıyorlar ve taraftar buna büyük öfke gösteriyor" diyordu...
emirduman
07.Ocak.2005, 18:05
Ya son seçimlerde de güya herkes mutsuzdu ama Özhan Canaydın seçildi.....Yeniden........
Ben şahsen anlayamıyorum..........
Gheorge Hagi
07.Ocak.2005, 18:54
Bu gün duydum ki sayın başkan Özhan Canaydın ''transferi Plesan'ı alarak noktalıyacaz başka transfer yapmıycağız'' demiş.Ben anlıyamıyorum 100.yıl galatasarayın en coşkulu yılı,başarının mutlak zorunlu olduğu bir yıl olmasına rağmen biz Plesan gibi Romanya sonuncusunun 10 numarasına kaldık yoksa Sayın başkan'ın dediği 'SÜPER YILDIZ''lardan biri Plesan mı? Umarım bratuya benzemez İLİE'nin geldiği zamanki hali gibi biriyle karşılaşırız ama ben hiç sanmıyorum..Ya bence taraftarın canaydını indirmesi gibi bişey söz konusu olamaz zamanında bu çok yapıldı ama başkan sanki inat eder gibi 2.kez seçimlere girdi ne kadar gariptir ki kazandı..bakalım cimbom 2.yarıda istikrarlı bi görüntü çizcek mi Plesanlı ve ümit karansız kadrosuyla...
DUNCAN
25.Nisan.2005, 17:23
galatasaray yıllar sonra ilk defea düzgün cbir transfer yaptı onlarıda hagi ya oynatmıyo yada oyunda az oynatıyor hakan yakın hiç oynayamadı ben galatasaraylıyım ancak bu taktiği hiç sevmiyorum ferraribery i 2. yarıda az oynatıyo
makel
25.Nisan.2005, 19:59
arkadaslar bence sorun maddi değil.takımdaki arkadaslık kardeslik, o basarıyı getiren birlik yok.fatih terimin basarısının sırrı buydu bence.mac içinde sıkısan arkadasına 20 metre depar atıp yardıma gelen futbolcu,simdi10 metre kossa gol pozisyonu yakalıcak ama kosmuyo.
yani anlıyacağınız, takımda ayrı gayrıcılık yapanları toptan kovucaksın.fatih hocam yaptı bunu ama olmadı malesef. (c) (c) (c)
gözlemcilik olayı yok arkadaşlar bizde.şimdiye kadar kim bir yıldız keşfetti ki?fatih terim ya da hagi lucescu zamanlarında yabancı süper bir yetenek geldi mi?hayır.tek tük.ilie dışında bizim keşfedip para kazandığımız yok.
RubenMartin
26.Nisan.2005, 19:33
bence bu yılki transferler yararlı oldu. song tomas ribery.. fakat neden hakan yakın bu kadar uzun zamandır oynatılmaz anlayamadım???
arkadaşım yaptığımız bir çok transfer yararlı buna ben de katılıyorum tabiki.ama oyuncu keşfedemiyoruz.altyapımız da övündüğümüz kadar birşey değil.5 yıldır sadece sabri çıktı paftan.nerde uğur cafercan??? (:)
cimbom çok güzel transferler yapmaya başlıcak önümüzdeki yıllarda...
mesela 200. yılında... :mrgreen:
cimbom çok güzel transferler yapmaya başlıcak önümüzdeki yıllarda...
mesela 200. yılında... :mrgreen:
beşiktaş la fener süper transferler yapıyor dii mi?
beşiktaşı bilmemde fenerin getirdiği adamlar ortada.
sence cimbomun getirdikleriyle kıyaslanabilir mi?
bence kıyaslamayı aklndan bile geçirme çünkü kargalar bile güler...
Cengo
30.Nisan.2005, 16:06
beşiktaşı bilmemde fenerin getirdiği adamlar ortada.
sence cimbomun getirdikleriyle kıyaslanabilir mi?
bence kıyaslamayı aklndan bile geçirme çünkü kargalar bile güler...
+1
gezenti
30.Nisan.2005, 19:50
haklısınız arkadaşlar ama takımda maddi sıkıntı var ille çok ünlü biri olması şart değil ama genç ve yetenekli olması şart gençlerbirliği takımını örnek almalılar cavcav gidip geremiyi nasıl buldu ise galatasaray yönetimide bulacak.ama gençler çeok akıllı transfer yapıyor mesela haruna babangidayı nasıl transfer etmişti.madem para yok sözleşmesi biten oyunculara bonservis bedeli vermeden almalı mesela saviolanın sözleşmesi bitiyor bas parayı kaul ettir.alitandoğan ze roberto saha gibi oyuncularında sözleşmesi bitiyor yönetime duyurulur..
koyu bir fenerbahçe taraftarı olarak cimbom'un güzel transferler yapmasını isterim.
çünkü ancak bu şekilde ezeli rekabet sürer.gs alt yapısından gelen yetenekli gençler var artık vadesi dolmuş oyuncular yerine bu gençler oynarlarsa bence gs için daha iyi olur.
hem geleceğe yatırım yapılmış olur hemde takımın sportif başarısı artar...
para olduktan sonra pendikspor da transfer yapar!ama parayla saadet olmadığını en iyi fenerliler bilir.
evt bu konuda sana katılıyorum pendikspora yenilen takımdan 6 yiyip ondan sonra uefa kupası ve süper kupayı almasına rağmen bir türlü maddi sıkıntıdan kurtulamayan bi takımın taraftarı olarak söylüyosun dimi bunları...
ayrıca fenerin ne kadrosu ne tesisleri nede taraftarı yeryüzünde çok az klübe nasip olacak kadar eşsizdir.yeri gelmişken söyliyim dedim... :mrgreen:
6 yedikten sonra mı uefa kupası????
ehehe.ya de get. (://)
hayır uefa kupasından sonra 6-0.bunu fenerliler unutmaz,unutturmaz...
diğer söylediklerime de cevap vermemişin hayırdır bu konuda cimbomluların söylicek lafı yok mu yoksa??? (b)
comandante
01.Mayıs.2005, 11:59
ayrıca fenerin ne kadrosu ne tesisleri nede taraftarı yeryüzünde çok az klübe nasip olacak kadar eşsizdir.yeri gelmişken söyliyim dedim
evet fenerin kadrosu süper ve çok dengeli.bilmem kaç milyon dolara aldıkları adam defans oyuncularından daha az gol atmış.kemal,serkan,selçuk,serhat,volkan,mahmut gibi gelecek vaadeden adamların önlerini kapattılar...
benim taraftarım rakip teknik direktörün ailesini aşağılamaya yönelik pankart açıp arkasında durmayacaksa taraftarım olmasın daha iyi...
rakip takımın tüm renkli takım taraftarları için açtığı ve haftalarca indirmediği pankartı da göz önünde bulundurmalısın bence...
bende fener'deki gençlerin önünün kapalı olduğu düşüncesindeyim ama bu teknik bi problem...
ayrıca fener maçlarını 5-6bin kişiye değil 50-60bin kişiye oynuyo... (g)
bak koçum ağzımı açtırma benim.ben o stadda iki kez maç izledim.ilki 6 mayıs ikincisi 6 kasım.6 mayısda stada gireceğimiz yer yarım metre lağam suyu doluydu,suyun içinde girdik,koltuklar pislik içindeydi,zaten oturmya niyetimiz yokdu ama olsun.
6 kasımda yerimiz değiştirilirken coplar yedik,yer değiştirdik yumurta seramik ve taş parçalarına hedef olduk,ben dahil gelenlerin çoğunda kan vardı.stadda açılan pankartlar cabası.sahaya bıçak atıldı,mondi nin kafasına taş atıldı,oyuncularımız ısındırılmadı,maç başladı kartlar havada uçuştu,fauller hep fenere çalındı.sonra da sen gelmiş 6 maltı diyosun.böyle haysiyetsiz şerefsizce bir maçla övünüyorsan övünmeye devam et.
BİZİM KAPI GİBİ 7 KİŞİYLE 7-0 LIK GALİBİYETİMİZ,UEFA VE SUPER KUPAMIZ VAR.
sen kanarya gibi ciklemeye devam et.
Cengo
02.Mayıs.2005, 03:23
Daha dikkatli bir şekilde konuşmanızı tavsiye ederim.Konunun uzaması halinde konuyu kapatmak zorunda kalacağım.Lütfen fanatizm içeren yazılar yazarak ortamı germeyin.
Bizler burada her gruba eşit bir mesafede yer almaya çalışırız.Hiç kimsenin farklı renkler yüzünden birbirini kırmasına izin vermeyiz.Herkesten beklediğimiz bu tutum için özen göstermenizi rica ediyorum.Genellikle mutlu bir şekilde birbirimizi kırmadan,sporun centilmenlik ve fair-play çerçevesinde var olacağını unutmadan yazmaya çalışıyoruz.Lütfen bu kaidelere uygun bir şekilde yazmaya özen gösterin.
seviyesiz bi muhabbetin içinde olmaktan üzüntü duyuyorum...
ben her ne kadar ezeli rekabetin daha da güzelleşmesi gerekliliğine inansamda
damarlarına basıldığında bazı fanatik arkardaşlar kendilerini kaybedip ne yapacaklarını saşırıyorlar...
UNUTMAMAK GEREKİR Kİ:NE FENERsiz CİMBOM ne de CİMBOMsuz FENER DÜŞÜNÜLEMEZ...
cartersin
02.Mayıs.2005, 12:08
3 Kasım'da (ı)