View Full Version : FM 2018 - İlk İzlenimler
GicaHagi
21.Aralık.2017, 18:30
Merhaba herkese, 18.2.1 güncellemesi geldi. Güncellemeler kayıtlı oyunlara işlemiyor değil mi?
Database ile ilgili bi degisiklik yok göz attim güncellemeye. O yüzden kayitli oyununuza etki eder yeni kariyer acmaniza gerek yok.
Nocna Mora
21.Aralık.2017, 18:59
harbiden eski scout ve shortlist kısmı çok kullanışlıydı. şimdi yeniliklerle berbat etmişler.benimde elim gitmiyor
Baya eleştiri okudum bu konuda bende. Keşke güncelleseler scouting kısmını.
LeoN48
21.Aralık.2017, 20:39
Çok teşekkür ediyorum GicaHagi
Ceyh10
23.Aralık.2017, 02:01
https://i.hizliresim.com/pGZb2m.jpg (https://hizliresim.com/pGZb2m)
Domagoj Vida Beşiktaş'ta
mpaker66
23.Aralık.2017, 14:43
18.2,1 güncellemesinden önce 12 maçta 11 galibiyet alan takımım güncellemeden sonra 3 maçta da yenildi. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bi oyun oynuyoruz ama rezillik hat safhada. Bu sene rezil bi oyun.
hexagoncw
24.Aralık.2017, 12:31
2B maç motorunda siyah top sorunu bir tek ben mi yaşıyorum ya ?
hadi sarı olsa iyiydi 0304 efsanesini hatırlatırdı :)
LeoN48
24.Aralık.2017, 22:17
Arkadaşlar oyunun farklılıkları iyi hissettiriyor ama maç motoru 18.2.1'den sonra bile 2017'nin hala gerisinde, oyuncuların hareketleri yapay geliyor,. Düzenlene kadar ciddi bir kariyer oynayacağımı sanmıyorum.
caneration
27.Aralık.2017, 10:50
Bu seride nedense oyuncuları geliştirme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Sürekli oynayan oyuncularda bile nadiren gelişim oluyor. Potansiyellerine ulaştırmakta sorun yaşıyorum. Antrenmanları bildim bileli asistan menajere bırakırım ben. Bundan mı kaynaklanıyor acaba? Şu anda yardımcım Jason Tindall. Antrenman konusunda daha iyi bir yardımcı mı almak daha doğru olur veya sürekli benim mi ayarlamam daha verimli olur? Yardımlarınızı bekliyorum.
Nocna Mora
27.Aralık.2017, 12:47
Bu seride nedense oyuncuları geliştirme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Sürekli oynayan oyuncularda bile nadiren gelişim oluyor. Potansiyellerine ulaştırmakta sorun yaşıyorum. Antrenmanları bildim bileli asistan menajere bırakırım ben. Bundan mı kaynaklanıyor acaba? Şu anda yardımcım Jason Tindall. Antrenman konusunda daha iyi bir yardımcı mı almak daha doğru olur veya sürekli benim mi ayarlamam daha verimli olur? Yardımlarınızı bekliyorum.
Antrenör kadronu baştan aşağı yenileyip her alandaki antrenman seviyelerini 4 yıldız üzerine çıkarman gerekir ki gelişsin oyuncular. Öbür türlü gelişmeleri aksar ve uzar asistan menajere bırakırsan.
caneration
27.Aralık.2017, 18:36
Antrenör kadronu baştan aşağı yenileyip her alandaki antrenman seviyelerini 4 yıldız üzerine çıkarman gerekir ki gelişsin oyuncular. Öbür türlü gelişmeleri aksar ve uzar asistan menajere bırakırsan.
https://i.hizliresim.com/XEaqrR.jpg
Geçen sezondan beridir antrenör kadrom şekildeki gibi. Sezon başında birkaç antrenör değiştirdim sadece. Antrenmanlar da en fazla "Ortalama" olarak görünüyor. Yani antrenörlere düşen yük de yok.
Edit: Asistan Menajer olarak Sergiy Rebrov ile anlaştım. Takıma pozitif etki yapar diye umuyorum.
https://i.hizliresim.com/g97Z2R.jpg
GicaHagi
27.Aralık.2017, 19:33
@caneration
Bence antrenman programini yardimciya birakmak yerine kendin yapmalisin. Sezon öncesi fitness - takim uyumu, sezon devam ederken de Dengeli yapiyorum ben. Ayrica her oyuncuya bireysel antrenman programi vermende fayda var. Örnegin tüm beklerime "iki yönlü bek" , forvetlerime de "Tam Forvet" bireysel antrenman programi veriyorum. Geri kalan oyunculara da taktigime göre belli bireysel antrenman yaptiriyorum. Hem Gs'de olsun hem de Avrupa'da tesisleri gelismis kulüpler olsun neredeyse cogu oyuncumu 23 24 yasina kadar gelistirdim.
Kulübün tesisleri de en az 3.5 4 yildiz olursa oyuncularin daha cabuk gelisir.
antiochia
28.Aralık.2017, 18:01
Bence son sürüm 18..0.1 den daha iyi..Çok beklentisi olmayan takımın başındayım arada bir kızdırsa da hoşuma gitti.Gerçi çok yiyorum ama olsun.
Yalnız geçen seneki gibi oynamayan oyuncular sorunu devam ediyor.
antiochia
30.Aralık.2017, 18:53
Nereye yazacağımı bilemedim ama Polonya Liginde Play off grubunda puanlar yarıya inmesi gerekirken aynı puanlarla devam ediyor...
CanrY
31.Aralık.2017, 00:50
Nereye yazacağımı bilemedim ama Polonya Liginde Play off grubunda puanlar yarıya inmesi gerekirken aynı puanlarla devam ediyor...
bu sorunu söylemişler sigames forumunda, güncellemede düzeltirler sanırım
fcgrkm
05.Ocak.2018, 16:47
https://i.hizliresim.com/pGZb2m.jpg (https://hizliresim.com/pGZb2m)
Domagoj Vida Beşiktaş'ta
KAP'a yapılan açıklamada maaş ve imza parası belirtilmedi. Nereden bu bilgiyi edinip oyuna aktaracaksınız?
mertblgl
05.Ocak.2018, 23:36
imza parasını açıklanmadı yazarlar da maaşa ne yazarlar bilemedim
martymcfly
06.Ocak.2018, 11:26
Maaşı 3 milyon olacak galiba.
swindontown
07.Ocak.2018, 17:04
Ofsaytta geçen seneki oyun gibi bazen sapıtıyor 10 defa ofsayta düştüğüm oldu. Artı gene defans oyuncularının kaleciye geri dönerken topu kornere atması sorunu devam ediyor yalnız 17ye kıyasla daha az gibi yinede şu geri pas olayını bari çözseler yeter
josipsikoko
07.Ocak.2018, 20:56
Torrentten fm 2018 i indirdim uygun bir ***** dosyası bulamıyorum ***** dosya öneriniz var mı.
GicaHagi
08.Ocak.2018, 00:13
Torrentten fm 2018 i indirdim uygun bir ***** dosyası bulamıyorum ***** dosya öneriniz var mı.
Sitenin kurallarina göre bu dosyayi istemek ve paylasmak yasak ki sitede cogu kisi oyunu orijinal oynuyor. Benim sana önerim günde 2 lira para biriktirip oyunu uygun fiyata satan sitelerden orijinal olarak elde etmen.
mertblgl
08.Ocak.2018, 19:34
hacı burda kopya oyun oynayan bulamazsın muhtemelen.çoğu kişi pre-orderdayken alıyor oyunu sen düşün
şu iki dil seçeneği nedir arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/1JjPnA.jpg (https://hizliresim.com/1JjPnA)
perpetua
08.Ocak.2018, 22:12
şu iki dil seçeneği nedir arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/1JjPnA.jpg (https://hizliresim.com/1JjPnA)
Veri dili, veritabanindaki ulke, sehir, kulup vs. isimleri icin hangi dili kullanacagini belirler.
Ornegin oyun ilk ciktiginda Galatasaray'in stadinin ismi Rize stadi gorunuyordu cunku yanlislikla stadin ismi Turkce'ye yanlis cevirilmisti. Veri dilini Ingilizce yaparak veritabanindaki orjinal isimlerin kullanilmasini saglayabilirsiniz.
Dennis Bergkamp
08.Ocak.2018, 22:17
Veri dili, veritabanindaki ulke, sehir, kulup vs. isimleri icin hangi dili kullanacagini belirler.
Ornegin oyun ilk ciktiginda Galatasaray'in stadinin ismi Rize stadi gorunuyordu cunku yanlislikla stadin ismi Turkce'ye yanlis cevirilmisti. Veri dilini Ingilizce yaparak veritabanindaki orjinal isimlerin kullanilmasini saglayabilirsiniz.
Abi yakalamışken sorayım.Bu "Veri Analizi Olanakları" gelişince ne gibi bir katkı sağlıyor tam olarak?Ben daha ayrıntılı rakip takım raporları filan gelir diye düşünmüştüm ama bir şey değişmedi yada ben farkına varamadım :)
sunburst
08.Ocak.2018, 23:27
oyun maç motoru olarak güzel, fakat başarı yakalamak biraz daha kolay olmuş sanki.
ve ben fenerbahce de 4. sene 60 milyon euro transfer bütçesi aldım, bir arkadaşım ise beşiktaş ile 2. senesinde 70 milyon civarı bir şey aldı.
bana bu pek gerçekçi gelmedi. mantıklı bir açıklaması var mı bilmiyorum.
arrogancee
09.Ocak.2018, 15:11
@perpetua hocam merhaba. FM'nin resmi Twitter hesabı, geçtiğimiz günlerde kış güncellemesiyle ilgili soru soran birine, "Bu ayın bitiminden çok az bir süre sonra kış güncellemesi yayınlanacak" diye cevap verdi. Yıllardır Rus transfer sezonunun bitişi beklendiği için Mart başında yayınlanırdı. Bu sefer Şubat başı mı olacak, bilgin var mı?
https://i.hizliresim.com/nOYLlN.jpg
Papi44
09.Ocak.2018, 17:44
@perpetua hocam merhaba. FM'nin resmi Twitter hesabı, geçtiğimiz günlerde kış güncellemesiyle ilgili soru soran birine, "Bu ayın bitiminden çok az bir süre sonra kış güncellemesi yayınlanacak" diye cevap verdi. Yıllardır Rus transfer sezonunun bitişi beklendiği için Mart başında yayınlanırdı. Bu sefer Şubat başı mı olacak, bilgin var mı?
Öyleyse eğer çok iyi olur Rus ligi için de ufak bi güncellemeyle o iş olur mantıklı olanda bu :)
antiochia
11.Ocak.2018, 12:28
şu maaş sorunu halletsinler artık..iLk sezonda daha iki katı maaş istiyorlar
martymcfly
14.Ocak.2018, 00:22
Public betayı bu sene unutmuşum açınca güncelleme indirdi.
Dennis Bergkamp
14.Ocak.2018, 00:44
Daha önce bu kadar kısa sürede böyle bir şey başına gelen oldu mu acaba?Çok değişik bir hal alıyor bu kariyerim sıkıldım ama bırakamıyorum olacakları görmek istediğim için :)
https://i.hizliresim.com/y0AmLn.png (https://hizliresim.com/y0AmLn)
perpetua
14.Ocak.2018, 01:13
Rus transfer sezonu beklendigi icin degil, Subat ayinin basinda teslim edilen veritabaninin testleri ancak Mart ayina dogru bittigi icin yama Mart basinda cikiyor.
Subat ayinin basinda ulkelerin cogunun transfer donemi bitiyor ve bir kac gun sonra biz guncellenmis verileri yolluyoruz (genelde Subat'in 4. veya 5. gunu).
Subat'in 2. haftasi ve 3. haftasi test ediliyor ve sorunlar duzeltiliyor (bu arada halen transfer penceresi acik ulkelerin transferleri yapilmaya devam ediliyor).
Subat'in 3. haftasi sonunda hazir olan yama dagitima hazirlaniyor ve Subat sonu/Mart basi dagitiliyor.
arrogancee
16.Ocak.2018, 09:31
oyunda bazı oyuncuların 1 senede 100'ün üzerinde, hatta 150'ye varan ofsayt sayılarına ulaşması sorununu editörden çözdüm. bu bağlamda bir sorum olacak: in-game editör'de, normal editörden yapılabilen her türlü değişiklik yapılabiliyor mu? regenlerin oyuncu ppm'lerini istesem değiştirebilir miyim mesela? ve bu anında oyuna yansır mı?
sarduvan
22.Ocak.2018, 20:31
Başkana altyapıdan genç oyuncu oynatcam sözü verdim.(iyi regenler çıkıyor 1-2 de olsa)
Sezon sonu memnun olduklarını bildirdiler ilk mesajda.
2.mesajda oynatmadım diye kovuldum.
(Takım Fb, rekorları altüst ederek şampiyon,ŞL yarı finalde elendim)
Çok acımasızca değil mi? Genel performansa bakarak uyarmak daha adil olmaz mı?
arrogancee
25.Ocak.2018, 09:01
Deneme amaçlı Türkiye ligini birçok kez simüle ettim hiçbir takımı seçmeyerek ve ayrıntı düzeyine ana etaplar yaptım. İlerleyen yıllarda BJK ve GS hep zirveye oynarken, FB ise 1-2 sene dışında orta sıra takımı oluyor. Bunu önlemek için farklı farklı değişiklikler yaptım.
1-) Bir denemede FB'nin itibarını diğerlerine göre daha yüksek yaptım, olmadı.
2-) FB'nin defansif yansıtılan taktik anlayışını GS ile aynı yaptım. GS başarılı olurken, FB olamadı.
3-) Belki defansif oynattığı için Aykut'tan dolayıdır dedim, Ersun'u koydum FB'nin başına. İlk sene şampiyon oldular, sonra 5., 7. diye devam ettiler.
4-) FFP kriterlerini sildim, belki transfer yapamıyorlardır diye. Yine olmadı
Vs vs. Bunların hepsini farklı denemelerimde yaptım ve sonuç benzer çıktı. Aynı kriterlere sahip duruma getirmeme rağmen GS ve BJK zirvede iken, FB değil. Takım isimli bakmayın olaya, gerçekçilik arıyorum. Bu durumu düzeltmek için önerisi olan var mı?
hknshr
25.Ocak.2018, 09:21
Deneme amaçlı Türkiye ligini birçok kez simüle ettim hiçbir takımı seçmeyerek ve ayrıntı düzeyine ana etaplar yaptım. İlerleyen yıllarda BJK ve GS hep zirveye oynarken, FB ise 1-2 sene dışında orta sıra takımı oluyor. Bunu önlemek için farklı farklı değişiklikler yaptım.
2-) FB'nin defansif yansıtılan taktik anlayışını GS ile aynı yaptım. GS başarılı olurken, FB olamadı.
3-) Belki defansif oynattığı için Aykut'tan dolayıdır dedim, Ersun'u koydum FB'nin başına. İlk sene şampiyon oldular, sonra 5., 7. diye devam ettiler.
Vs vs. Bunların hepsini farklı denemelerimde yaptım ve sonuç benzer çıktı. Aynı kriterlere sahip duruma getirmeme rağmen GS ve BJK zirvede iken, FB değil. Takım isimli bakmayın olaya, gerçekçilik arıyorum. Bu durumu düzeltmek için önerisi olan var mı?
Hocam temel sorun kadrolardaki kalite farkı. Oyunda Türkiye Liginde başarılı olmak bana göre belli bir ca skalasında oyuncu topluluğuna sahip olmaktan geçiyor. Bu skalada bence 140 ve üzeri ca. Örneğin BJK ilk 11ine baktığımızda kalecisinden santraforuna en düşük ca 140. GS de aynı şekilde 7 tane 11 oyuncusu 140 ca ve üzeri. FB de bu sayı 4. Volkan, Skrtel, Valbuena ve Giuliano. Tabiki diğer değişkenlerde etkilidir fakat temel fark bu diye düşünüyorum. İstatistiklere baktığımızda Fernando (GS) ve Josef (FB) defansif olarak benzer katkıları vermişler takımlarına ama Josef ve Fernando arasında 10 ca lık bir fark var. Özelliklerden bahsetmiyorum bile. Josef pozisyon alma 12, cesaret 12, korner kullanma 12, kafa vuruşu 12 bu değerler çok komik. Mehmet Topal ca 130 girilmiş; Alper ve Ozan’la aynı, buda komik. Bu ve bunun gibi oyuncu bazlı tutarsızlıklar başta olmak üzere birçok değişken bu durumda etkin rol oynuyor.
arrogancee
25.Ocak.2018, 09:53
Hocam temel sorun kadrolardaki kalite farkı. Oyunda Türkiye Liginde başarılı olmak bana göre belli bir ca skalasında oyuncu topluluğuna sahip olmaktan geçiyor. Bu sakalada bence 140 ve üzeri ca. Örneğin BJK ilk 11ine baktığımızda kalecisinden santraforuna en düşük ca 140. GS de aynı şekilde 7 tane 11 oyuncusu 140 ca ve üzeri. FB de bu sayı 4. Volkan, Skrtel, Valbuena ve Giuliano. Tabiki diğer değişkenlerde etkilidir fakat temel fark bu diye düşünüyorum. İstatistiklere baktığımızda Fernando (GS) ve Josef (FB) defansif olarak benzer katkıları vermişler takımlarına ama Josef ve Fernando arasında 10 ca lık bir fark var. Özelliklerden bahsetmiyorum bile. Josef pozisyon alma 12, cesaret 12, korner kullanma 12, kafa vuruşu 12 bu değerler çok komik. Mehmet Topal ca 130 girilmiş; Alper ve Ozan’la aynı, buda komik. Bu ve bunun gibi oyuncu bazlı tutarsızlıklar başta olmak üzere birçok değişken bu durumda etkin rol oynuyor.
eyvallah hocam gayet açıklayıcı olmuş. zaten o kadar çok deneme yaptım ki, tek ihtimal senin bu dediğin şey kaldı. peki baya absürt bulduğun oyuncular kim? akşam bir de onların özelliklerini bir tık artırarak deneyeyim. anladığım kadarıyla josef, topal... başka var mı?
hknshr
25.Ocak.2018, 10:07
eyvallah hocam gayet açıklayıcı olmuş. zaten o kadar çok deneme yaptım ki, tek ihtimal senin bu dediğin şey kaldı. peki baya absürt bulduğun oyuncular kim? akşam bir de onların özelliklerini bir tık artırarak deneyeyim. anladığım kadarıyla josef, topal... başka var mı?
Ne demek hocam bende aynen senin gibi gerçekçilik peşindeyim. Sırf bu yüzden ocak transferlerinide kapsayan yaklaşık 45 gündür üzerinde çalıştığım bir güncelleme var. Genel tartışmalarda başlık açtım FM 18 Kış Transfer Güncellemesi diye istersen incele. 31 Ocakta bi aksilik olmazsa yayınlamayı düşünüyorum.
Bana göre FB de Josef ca-pa 140ta piklemeli. Topal 5 ca artabilir. Emre Akbaba 5 ca artabilir. Aziz Behich 5 ca artabilir. Ozan Tufan 5 ca düşebilir aynıda kalabilir kararsızım. Oğuzhan Özyakup 5 ca düşebilir. Medel 5 ca düşebilir. Mitrovic 5 ca düşebilir. Isla özellik olarak güncellenebilir ca 135 normal. Giuliano özellik olarak güncellenebilir bitiricilik, penaltı kullanma, güç, denge, topsuz alan 145 ca normal ayrıca boş alanlara koşu yapar oyun tercihi eklenebilir belki ver kaç yaparda uygun olabilir. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Yapmış olduğum güncellemede de bu saydığım değişiklikler olacak ama daha bakamadım transferleri güncellemekten.
hknshr
25.Ocak.2018, 10:14
Aslında kendi kafama göre ca larla oynamak istemiyorum ama forum çok durgun. Böyle oluncada fikir alış verişi yapacak kimse olmuyor. Birçok kişiyle tartışarak parlayan veya düşüş yaşayan oyuncuları güncellemek daha mantıklı.
hknshr
25.Ocak.2018, 10:28
Mesela Giuliano hiç bir zaman uzun menzilli pas atan pasör bir oyun kurucu olmadı. Neye istinaden pas özelliği 17 girildi. Giuliano boş alanlara koşu yapan, sık sık ceza sahasına giren, bu girişlerinde bolca skor üreten, dolaşan, ayağında topu gevelemeyen, ver-kaça giren, güçlü ve dengeli net bir ikinci forvet veya sahte 9 iki tanımlamada sırıtmaz. Oyunda markaj özelliği neden 12 veya güç özelliği neden 9. Bu gibi verileri tartışarak mantıklı bi sonuca oturtmak lazım.
aslında pas ve penatı özelliği yer değişirse olacak gibi, pas 17 penaltı 12 şu durumda.
antiochia
25.Ocak.2018, 17:38
5-3-2 uçmuş bu oyunda sanki
hknshr
25.Ocak.2018, 17:50
Bana göre güncellenmesi gereken özellikler şunlar hocam.
Süreklilik 9, 12 olabilir. Güç 9, 12 olabilir. Penaltı kullanma 12, 15 olabilir. Pas 17, 14e düşebilir. Markaj 12, 8 veya 9a düşebilir. Bitiricilik ve ilk kontrol özellikleri 14 yeterli mi değil mi tam emin değilim. Yakaladığında affetmeyen bir adam. Ayrıca tekte sert veya normal gelen her topu çok iyi kontrol ediyor.
:icon_biggrin:
https://i.hizliresim.com/y0RkXn.png (https://hizliresim.com/y0RkXn)
bu ukraynalı oyuncuların değerleri çok yüksek geliyo bana sadece bu seride degil 5-6 seridir
swindontown
30.Ocak.2018, 15:20
Sizde de takılma var mı maç esnasında? Oyuncular dribbling atarken bariz bir şekilde belli oluyor
hknshr
30.Ocak.2018, 17:35
Sizce de Fernandao 125 ca Mehmet Topal 130 ca düşük değilmi?
anlatmaliymis_meger
01.Şubat.2018, 13:37
dikkatimi cekti FFP kriterlerini nasil sildin? Oyunun kendi editorunden olmuyor bildigim kadariyla?
arrogancee
01.Şubat.2018, 14:12
dikkatimi cekti FFP kriterlerini nasil sildin? Oyunun kendi editorunden olmuyor bildigim kadariyla?
doğru biliyorsun hocam. benim sildiğim geçmiş ffp kayıtlarıymış. her şey varken ffp silmenin editör'de olmamasının mantığını anlayamadım ama senin dediğin gibi.
anlatmaliymis_meger
01.Şubat.2018, 14:18
Rus transfer sezonu beklendigi icin degil, Subat ayinin basinda teslim edilen veritabaninin testleri ancak Mart ayina dogru bittigi icin yama Mart basinda cikiyor.
Subat ayinin basinda ulkelerin cogunun transfer donemi bitiyor ve bir kac gun sonra biz guncellenmis verileri yolluyoruz (genelde Subat'in 4. veya 5. gunu).
Subat'in 2. haftasi ve 3. haftasi test ediliyor ve sorunlar duzeltiliyor (bu arada halen transfer penceresi acik ulkelerin transferleri yapilmaya devam ediliyor).
Subat'in 3. haftasi sonunda hazir olan yama dagitima hazirlaniyor ve Subat sonu/Mart basi dagitiliyor.
bir de ustada soralim.
FFP yi kaldirmanin ya da suresini kisaltmanin bir yolu var midir Original Editor ile ?
diger bir sorum ise transfer gelirinin transfer butcesine katki yuzdesini nasil artirabilirim editor ile?
aytekin79
10.Şubat.2018, 18:47
Oyun bu sene kolay mı yoksa bana mı öyle geldi onu anlamaya çalışıyorum . Galatasaray ile ilk sezondan sıfır transfer ile UEFA kupasını alınca böyle bir hisse kapıldım :D
Nocna Mora
10.Şubat.2018, 21:47
Oyun bu sene kolay mı yoksa bana mı öyle geldi onu anlamaya çalışıyorum . Galatasaray ile ilk sezondan sıfır transfer ile UEFA kupasını alınca böyle bir hisse kapıldım :D
Taktiklerinden az öğrenmedik hocam. :D İlk sene ligi aldım, UEFA'da çeyrek final oynadım. İkinci sezon ŞL ölüm grubu geldi, gençleşme operasyonu yapıyorum.
Nocna Mora
10.Şubat.2018, 21:47
Sizde de takılma var mı maç esnasında? Oyuncular dribbling atarken bariz bir şekilde belli oluyor
Cok hızlı oynatınca oluyor bende de. Grafik motoru CPU yiyor zaten ama baya gelişkin diğer oyunlara göre maç motoru. Baya memnunum bu sezon ki, FıFA'daki FUT gibi uyumu da getirmeleri gerçekçiligi arttırdı bence takım başarılarında.
aytekin79
12.Şubat.2018, 20:12
Galatasaray 2. sezon. Bu nedir böyle :D Bir sezonda 9 gol yedi takımım. Sanırım oyunu kırdım :icon_smile:
Kariyer yapayım mı ne dersiniz ? :)
https://i.hizliresim.com/XPXWjO.png (https://hizliresim.com/XPXWjO)
GicaHagi
12.Şubat.2018, 23:15
https://hizliresim.com/8Ydk5k
https://i.hizliresim.com/8Ydk5k.png (https://hizliresim.com/8Ydk5k)
Bende de 2.sezon böyle bi tablo ortaya cikti :)
aytekin79
13.Şubat.2018, 01:02
Oyunda takımın uyumunu bozmazsanız kralını tanımıyorlar . Takımın suyuna gidin siz siz olun 1-2 takım lideri muhakkak kalsın. Gelen her türlü şikayette eğer takım içi birlik beraberlik yüksekse kendi aralarında konuşturup sorunu çözün. Hiç tartışmaya gerek yok oyuncularınızla :D
CanrY
13.Şubat.2018, 01:13
Oyunda takımın uyumunu bozmazsanız kralını tanımıyorlar . Takımın suyuna gidin siz siz olun 1-2 takım lideri muhakkak kalsın. Gelen her türlü şikayette eğer takım içi birlik beraberlik yüksekse kendi aralarında konuşturup sorunu çözün. Hiç tartışmaya gerek yok oyuncularınızla :D
ben ndiaye ile tartışmıştım 6. haftada falan, hatta maç sonu adamı övdüm yok işte daha iyisini yapabilirdim vs diye üstüme geldi adam ben de tersledim 1 hafta sonra oyuncular huzursuz vs toplantı yaptık devam et dedim kovdular :D :D
aytekin79
13.Şubat.2018, 01:15
ben ndiaye ile tartışmıştım 6. haftada falan, hatta maç sonu adamı övdüm yok işte daha iyisini yapabilirdim vs diye üstüme geldi adam ben de tersledim 1 hafta sonra oyuncular huzursuz vs toplantı yaptık devam et dedim kovdular :D :D
:n: Olay nerelere gelmiş. Pireyi deve yapıyorlar bu seride
CanrY
13.Şubat.2018, 01:18
@aytekin79 (http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=40794) aynen hocam hiç sorma, muslera çok atarlı kimi satsam yakama yapışıyo hoca napıyon diye hiç sektirmiyo, erayı sattım diyo takım için önemliydi falan adamla başım belada :D
IlGiurista
15.Şubat.2018, 21:28
Kış transfer güncellemesi ne zaman çıkar?
Nocna Mora
17.Şubat.2018, 00:46
Kış transfer güncellemesi ne zaman çıkar?
Mart'ın ilk günleri ile yayınlanır diye düşünüyorum. :) Beta aşaması başlamak üzere.
IlGiurista
17.Şubat.2018, 01:15
Mart'ın ilk günleri ile yayınlanır diye düşünüyorum. :) Beta aşaması başlamak üzere.
Cevabınız için teşekkür ederim. :)
Adana Demirspor
24.Şubat.2018, 22:11
Subat 25 olacak,nerede kaldi bu guncelleme :)
CanrY
25.Şubat.2018, 23:14
arkadaşlar mesela takımım uefa'dayken şampiyonlar ligini takip ediyorum falan ama ana ekranıma düşmüyor o sonuç ekranları illa kendim bakmam gerekiyor, aynı şekilde dünya kupası da, DKnin ayrıntı düzeyi ^hepsi^ ama yine de ekranıma gelmiyor, eski serilerde gelirdi sanki.
edit: bi sorum daha var, mesela a takımdaki genç bi oyuncuyu 21 yaş altı için oynayabilir yapınca, onu geri nasıl alabiliyorum daha oynamasın diye
hknshr
01.Mart.2018, 19:19
An itibariyle kış transfer güncellemesi yayınlandı. Hayırlı olsun.
Adana Demirspor
01.Mart.2018, 19:24
Hadi
gözümüz
aydın
caneration
01.Mart.2018, 20:13
Sow bonservisiyle Bursaspor'a gelmiş görünüyor. Al-Ahli'den kiralık gelmişti.
hknshr
01.Mart.2018, 21:23
Aynen Sow'da sorun var. Editörden Shabab'a geri gönderdim Bursa'ya kiraladım %34 maaş ödemesi ayarladım çünkü Bursa başkanı 800 bin euroluk maaş ödemesi yapacaklarını açıklamıştı.
perpetua
01.Mart.2018, 21:33
Haklisin. Asya arastirmacisi bizim istedigimizin disinda is yapmis.
Adana Demirspor
01.Mart.2018, 21:36
@perpetua
Abi Adana Demir'in devre arasi transferi Gege oyuna yansitilmamis.
perpetua
01.Mart.2018, 21:41
Aynen Sow'da sorun var. Editörden Shabab'a geri gönderdim Bursa'ya kiraladım %34 maaş ödemesi ayarladım çünkü Bursa başkanı 800 bin euroluk maaş ödemesi yapacaklarını açıklamıştı.
%68 olacak. 800 bin Euro yarim sezon icin. Oyunda Sow butun sezon Bursaspor'da.
perpetua
01.Mart.2018, 21:43
@perpetua
Abi Adana Demir'in devre arasi transferi Gege oyuna yansitilmamis.
Onu da Brezilya arastirmacisi atlamis.
Acikcasi bu donemde dogru duzgun test etme sansim olmadi. Ekipten kimse de gormemis.
hknshr
01.Mart.2018, 22:04
%68 olacak. 800 bin Euro yarim sezon icin. Oyunda Sow butun sezon Bursaspor'da.
Abi bir sorum olacak. Yapımcılar kış transfer güncellemesindeki transferleri gelecek transfer olarak ayarlayamazmı gelecek serilerde. Bonservisli transferlerde bu mümkün ama kiralık transferlerde oyun müsade etmiyor gelecek transfere. Bu sorunuda çözmeleri lazım.
perpetua
01.Mart.2018, 22:47
Abi bir sorum olacak. Yapımcılar kış transfer güncellemesindeki transferleri gelecek transfer olarak ayarlayamazmı gelecek serilerde. Bonservisli transferlerde bu mümkün ama kiralık transferlerde oyun müsade etmiyor gelecek transfere. Bu sorunuda çözmeleri lazım.
Mumkun degil.
Ornegin Bursaspor devre arasinda Sow'u kiraladi. Diyelim ki oyun Temmuz'da basladi ve Sow Al-Ahli'de oynarken bacagini kirdi. 7 ay yok. Bursaspor devre arasinda sakat olan ve ligin ikinci yarisinda hic oynamayacak Sow'u kiralar mi?
Peki teknik direktorleri ne yapacagiz? Takimlar sezona basladiklari teknik direktor ile mi yansiyacak yoksa sezon ortasinda goreve gelen teknik direktor ile mi?
Veri tabani her zaman gunumuzu yansitacak sekilde guncelleniyor ve boyle de devam edecek.
caneration
01.Mart.2018, 22:57
@perpetua bu gibi transfer hataları için bir hotfix gelir mi acaba?
rcrdnh
01.Mart.2018, 23:39
Boyko hala Beşiktaş'ta gözüküyor
perpetua
01.Mart.2018, 23:42
@perpetua bu gibi transfer hataları için bir hotfix gelir mi acaba?
Emin degilim.
Bazi eksiklikler en azindan 15 gun once SI'a bildirdigimiz ancak duzeltilmeyen eksiklikler (ornegin Boyko, Matei ve Prochazka). Herhalde yeni ofise tasindiklari icin bu raporlanilan hatalari tamamlayamadilar.
@perpetua (http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=4751) hocam hani lig için mini düzeltme yaması yapıyordun ya, tekrar yapacak mısın yoksa direkt bu güncellemeye mi ekledin (varsa tabi böyle bi şey)
martymcfly
02.Mart.2018, 00:50
Fabri'nin daha iyi yapılmasını beklemiştim, şu haliyle Beşiktaş'ın yedek kalecisi olacak özelliklerde.
Birebir refleks zıplamaya 2 şer puan verirdim.
Caner ağır sakatlık geçirdi ama hız hızlanma 13 çok acımazsız olmuş.
ilk sezon tatile çıktım ligin durumunu denemek için / transferler devre arası yapıldı. 1 yıl daha tatile gidip yazın takımlar neler yapmış ona da bakacagım.
*kayserispor villas-boas ile anlaşmış lig devam ederken :)
https://i.hizliresim.com/bB9pRm.png (https://hizliresim.com/bB9pRm)
https://i.hizliresim.com/m2RpD4.png (https://hizliresim.com/m2RpD4)
perpetua
02.Mart.2018, 01:42
Bursaspor'da ciddi bir ariza var.
2.sezon için Lig ve toplam transferler (1.sezon sonu(Yaz)+2.devre arası)
https://i.hizliresim.com/gObRlR.png (https://hizliresim.com/gObRlR)
https://i.hizliresim.com/76QZm5.png (https://hizliresim.com/76QZm5)
3.sezon Lig ve toplam transferler (2.sezon sonu (yaz)+3.devre arası) Fener biraz açılmış mali anlamda düzlüğe çıkıyolar gibi
https://i.hizliresim.com/XPlpJ5.png (https://hizliresim.com/XPlpJ5)
https://i.hizliresim.com/NZGJgg.png (https://hizliresim.com/NZGJgg)
RoCCo_42
02.Mart.2018, 13:41
2. sezonda Konyaspor'un Şampiyon olması çok enteresan. Hayır bir de ciddi düşüş yaptım bir çok profilde.
Bursaspor'da ciddi bir ariza var.
Aslında iyi bir teknik direktörü olan ve bazı mevkilerde Türkiye Ligi'nin sayılı ikililerini - üçlülerini oluşturabilecek bir kadroya sahip Bursaspor. Örneğin Titi - Troost Ekong Türkiye için çok iyi bir savunma ikilisi (özellikle arkalarında Harun da var iken) ve Agu- Badu - Batalla çok iyi bir orta saha üçlüsü olabilir. O detay ekran görüntüsünde yok ama muhtemelen en az gol yiyen takımı olmuştur Bursaspor ilk sezonun. Onun dışında da doğru oynatılınca çok yararlı olacak oyuncuları var Behich, Yusuf Erdoğan ve Bostock gibi. İyi bir FM oyuncusu Bursaspor'u alıp ilk sezondan rahatça şampiyon olabilir. Bu bağlamda arıza görmüyorum ben. :)
Bu arada tatile çıkıp oyunu ilerletince oyun verileri daha hızlı işlemek için düşük detaylı bir simülasyon yapmıyor muydu ? :smismileyiw2:
Bu arada güncellemeden sonra da bir önceki oyunum ile devam ediyorum ve sanki bir anda transfer teklifleri yağmaya başladı oyuncularıma, buna benzer bir şey yaşayan ya da fark eden oldu mu ? (Galatasaray 2022 Ocak Transfer Dönemi'nin son 3 - 4 günü )
perpetua
02.Mart.2018, 18:35
Aslında iyi bir teknik direktörü olan ve bazı mevkilerde Türkiye Ligi'nin sayılı ikililerini - üçlülerini oluşturabilecek bir kadroya sahip Bursaspor. Örneğin Titi - Troost Ekong Türkiye için çok iyi bir savunma ikilisi (özellikle arkalarında Harun da var iken) ve Agu- Badu - Batalla çok iyi bir orta saha üçlüsü olabilir. O detay ekran görüntüsünde yok ama muhtemelen en az gol yiyen takımı olmuştur Bursaspor ilk sezonun. Onun dışında da doğru oynatılınca çok yararlı olacak oyuncuları var Behich, Yusuf Erdoğan ve Bostock gibi. İyi bir FM oyuncusu Bursaspor'u alıp ilk sezondan rahatça şampiyon olabilir. Bu bağlamda arıza görmüyorum ben. :)
Bu arada tatile çıkıp oyunu ilerletince oyun verileri daha hızlı işlemek için düşük detaylı bir simülasyon yapmıyor muydu ? :smismileyiw2:
Bu arada güncellemeden sonra da bir önceki oyunum ile devam ediyorum ve sanki bir anda transfer teklifleri yağmaya başladı oyuncularıma, buna benzer bir şey yaşayan ya da fark eden oldu mu ? (Galatasaray 2022 Ocak Transfer Dönemi'nin son 3 - 4 günü )
Bursaspor hucuma acildiginda arkadaki bos alanlari kapatmakta zorlanan, hucuma acilmadan da gol bulmakta zorlanan bir takim olarak yansimaliydi. Oyunda savunmada zor gol yiyor ama galibiyeti getirecek gol bulmakta da zorlanmiyor Bursaspor. Ligin favorisi 4 takim disindaki takimlara karsi istikrarli bir sekilde sonuc alabiliyor. Bence bunun nedeni gercekte fiziksel acidan bitik olan Kembo-Ekoko, Batalla ve Sow uclusunun oyunda biraz fazla tempolu oyuncular olarak yansimis olmasi.
Adana Demirspor
02.Mart.2018, 21:48
@Perpetua
Abi Altinordu'nun yabanci oyuncu transferinde bir esnetilme mi getirildi acaba?
Onceki serilerde ve gercekte oldugu gibi yabanci oyuncu almadiklarini biliyorum. Aldığı oyuncularin da Turk uyrugu falanda yok.
Felipe Lima ve M.Den. Heijer transferi yapmislar.
Adana Demirspor
02.Mart.2018, 21:48
@Perpetua
Onceki serilerde ve gercekte oldugu gibi yabanci oyuncu almadiklarini biliyorum. Aldığı oyuncularin da Turk uyrugu falanda yok.
perpetua
02.Mart.2018, 21:59
@Perpetua
Bizim istedigimiz bir degisiklik degil.
perpetua
02.Mart.2018, 22:27
@Perpetua
Nedenini cozdum.
Altinordu'nun yabanci oyuncu almamasi, Mehmet Seyit Ozkan'in kulubun sahibi oldugu sure ile kisitli.
Son veritabaninda Mehmet Seyit Ozkan'in gorevini Baskan, ikinci gorevini kulup sahibi olarak yaptigimiz icin Altinordu'ya yapilan ozel kodlama bosa dusuyor.
@perpetua (http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=4751) abi galatasayarın 40 milyon civarı transfer/maaş bütçesi çok fazla geldi bana, kulübün mali yapısını bilmiyorum da ffpden ceza bile gündemdeyken...
hknshr
02.Mart.2018, 23:53
Nedenini cozdum.
Altinordu'nun yabanci oyuncu almamasi, Mehmet Seyit Ozkan'in kulubun sahibi oldugu sure ile kisitli.
Son veritabaninda Mehmet Seyit Ozkan'in gorevini Baskan, ikinci gorevini kulup sahibi olarak yaptigimiz icin Altinordu'ya yapilan ozel kodlama bosa dusuyor.
Tam tersini yapsak sorun düzelir mi?
hknshr
03.Mart.2018, 01:01
Ömer abi birde Fenerbahçe özelinde mali durumdaki para babasını arka plan değilde ön plan yapsak mali durum biraz daha düzelir mi?
perpetua
03.Mart.2018, 01:02
@perpetua (http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=4751) abi galatasayarın 40 milyon civarı transfer/maaş bütçesi çok fazla geldi bana, kulübün mali yapısını bilmiyorum da ffpden ceza bile gündemdeyken...
Oyuna sifir transfer butcesi ile basliyor Galatasaray.
perpetua
03.Mart.2018, 01:04
Ömer abi birde Fenerbahçe özelinde mali durumdaki para babasını arka plan değilde ön plan yapsak mali durum biraz daha düzelir mi?
On plan kulubu Man City veya PSG'ye cevirir.
Arka plan oynadigi seviyede (ligde) en iyi olmayi amacliyor. On plan dunyada en iyi.
perpetua
03.Mart.2018, 01:04
Tam tersini yapsak sorun düzelir mi?
Evet duzeliyor.
Oyuna sifir transfer butcesi ile basliyor Galatasaray.
abi fm touch ile 18.3 guncelleme yapıp kariyere başladım mali durum oyunun ilk gününde şöyle;
https://i.hizliresim.com/JQWRmB.png
FMTouch ve normal oyunun güncellemeleri farklı değildir sanırım
hknshr
03.Mart.2018, 03:58
@perpetua
Abi Giuliano pas 17 sencede fazla değil mi? Pas 15 penaltı 15 dribling 14 daha mantıklı olabilir.
perpetua
03.Mart.2018, 13:01
@perpetua
Abi Giuliano pas 17 sencede fazla değil mi? Pas 15 penaltı 15 dribling 14 daha mantıklı olabilir.
Olabilir. Sene sonunda tekrar bakariz artik.
perpetua
03.Mart.2018, 13:03
abi fm touch ile 18.3 guncelleme yapıp kariyere başladım mali durum oyunun ilk gününde şöyle;
https://i.hizliresim.com/JQWRmB.png
FMTouch ve normal oyunun güncellemeleri farklı değildir sanırım
FM Touch bildigim kadariyla veri tabaninin tamamini kullanmiyor.
anlatmaliymis_meger
05.Mart.2018, 12:10
On plan kulubu Man City veya PSG'ye cevirir.
Arka plan oynadigi seviyede (ligde) en iyi olmayi amacliyor. On plan dunyada en iyi.
Acibadem ile olan sponsorluk anlasmasi oyuna yansitildi mi? Finansal anlamda gozle gorulur bir etkisi olacak midir oyunda?
Adana Demirspor
07.Mart.2018, 21:58
Alt ligden cikipta taktik oturtabilen var mi arkadaslar? Ozellikle Tr liginde.
Hangi tercihleri ve oyun anlayisini kullaniyorsunuz?
Adana Demirspor
07.Mart.2018, 21:58
Alt ligden cikipta taktik oturtabilen var mi arkadaslar? Ozellikle Tr liginde.
Hangi tercihleri ve oyun anlayisini kullaniyorsunuz?
ingilizcesi iyi olan bir arkadaş şurada bahsedilen roller hakkında çeviri yapabilir mi tabi vakti ve isteği varsa hani kamu yararı adına söylüyorum :)
https://community.sigames.com/topic/412866-fm18-new-roles-explained/
ingilizcesi iyi olan bir arkadaş şurada bahsedilen roller hakkında çeviri yapabilir mi tabi vakti ve isteği varsa hani kamu yararı adına söylüyorum :)
https://community.sigames.com/topic/412866-fm18-new-roles-explained/
Biraz müddet verirsen çevirmeyi bitirince paylaşacağım. :) Biraz acele oluyor ama şimdilik tüm konuyu çeviriyorum. Gerekirse bir daha üstünden geçeriz
Biraz müddet verirsen çevirmeyi bitirince paylaşacağım. :) Biraz acele oluyor ama şimdilik tüm konuyu çeviriyorum. Gerekirse bir daha üstünden geçeriz
tabi hocam siz ne zaman isterseniz paylaşın, eminim FM oynayan binlerce kişinin işine yarayacaktır bu çalışmanız. kolay gelsin :)
Adana Demirspor
09.Mart.2018, 21:04
Bir guncelleme geldi sanirim hatalarla falan ilgili.
bluepaw
12.Mart.2018, 13:34
türkiye liglerinde bir hata var. bir tane ingiliz takımı adana amatör liginde oynuyor gözüküyor :D önce acaba incirlik üssündekilerin kurduğu bir takım mı dedim ama değilmiş :D ismini şimdi hatırlayamadım.
RoCCo_42
13.Mart.2018, 10:36
Lutterworth Athletic (90059187)
İngilizlerin hatası bariz.
Schneider
13.Mart.2018, 13:06
Forumda hem FM 2017 hem de 2018 için daha önce defaatle yazmıştım ama ısrarla birkez daha bahsetmek istiyorum.
Oyunu en son çıkan ara transfer yaması (18.3.1) ile oynuyorum. Sıfırdan kariyer açtım GS ile. İlk sezon şampiyon oldum. İkinci sezon için şunu söylemek istiyorum; şu oyunu 15 yıldır oynuyorumdur herhalde. En muazzam ve heyecanlı geçen şampiyonluk yarışlarından birisiydi. 33 maç sonunda BJK ile tamamiyle aynı istatistiklere sahiptim; 1 mağlubiyet ve beraberlik dışında BJK de ben de bütün maçlarımızı kazanmıştık. Ligin son maçında içeride FB'yi yendim ve şampiyon oldum. BJK de Göztepe ile 3-3 berabere kaldı.
Her neyse, gelelim esas probleme...
UEFA tarafından FB'ye kısıtlama getirildiği malum. FB transfer yapmak için oyuncu satmak zorunda. Sanırım bir de maaş bütçesi konusu var ama RVP'nin gidişinin bu konuda olumlu olduğunu söyleyebiliriz. ikinci sezon başı add manager taktiği ile FB'ye 50, 3. sezon başında da 80 milyon Euro para aktardım (oyuncu satışı ile tabii ki). Toplamda 2 yılda 130 milyon Euro yapıyor...
Aynı kritik problem devam ediyor; FB oyuncu satarak yüksek bonservis bedeli elde etmesine ve yüksek maaşlı oyuncularından kurtulmasına rağmen (kulüp profilinde zengin yazdığını hatırlatayım) ısrarla transer yapmıyor. Yaptığı transferler de garip, tanınmayan, hiçbir işe yaramayacak oyuncular.
Şunu çok net söyleyebilirim ki, doğru etkenler bir araya geldiği zaman GS da Beşiktaş da doğru transferler yapıyor. Daha doğrusu kulüplerin vizyonları düşük değil. Ama konu FB olunca ne teknik direktör seçimi, ne oyuncu seçimi tatmin edici değil. Sanki ülkenin en büyük takımlarından biri değil de Süper Lig'e yeni çıkan, 2-3 yıllık bir Anadolu kulübü gibi hareket ediyorlar. Aykut Kocaman gittikten sonra gelen hocaları gerçek hayatta duymamışsınızdır bile. İnanılmaz bir vizyonsuzluk var, kulüp hemen çözülüyor. FB 2. sezondan sonra küme düşmemeye oynamamalı ama hem daha önceki sürüm hem de son sürümde istisnasız hep bu problem var.
Aynı para aktarma işini (FB kadar olmasa da) BJK'ye de yaptım ve BJK Talisca'nın bonservisini almanın yanı sıra 18-20 milyon Euro'ya transfer yapmaktan hiç çekinmedi mesela.
@Perpetua üstadın bu konu ile ilgili cidden bir şeyler yapması gerekiyor artık...
arrogancee
13.Mart.2018, 13:58
Forumda hem FM 2017 hem de 2018 için daha önce defaatle yazmıştım ama ısrarla birkez daha bahsetmek istiyorum.
Oyunu en son çıkan ara transfer yaması (18.3.1) ile oynuyorum. Sıfırdan kariyer açtım GS ile. İlk sezon şampiyon oldum. İkinci sezon için şunu söylemek istiyorum; şu oyunu 15 yıldır oynuyorumdur herhalde. En muazzam ve heyecanlı geçen şampiyonluk yarışlarından birisiydi. 33 maç sonunda BJK ile tamamiyle aynı istatistiklere sahiptim; 1 mağlubiyet ve beraberlik dışında BJK de ben de bütün maçlarımızı kazanmıştık. Ligin son maçında içeride FB'yi yendim ve şampiyon oldum. BJK de Göztepe ile 3-3 berabere kaldı.
Her neyse, gelelim esas probleme...
UEFA tarafından FB'ye kısıtlama getirildiği malum. FB transfer yapmak için oyuncu satmak zorunda. Sanırım bir de maaş bütçesi konusu var ama RVP'nin gidişinin bu konuda olumlu olduğunu söyleyebiliriz. ikinci sezon başı add manager taktiği ile FB'ye 50, 3. sezon başında da 80 milyon Euro para aktardım (oyuncu satışı ile tabii ki). Toplamda 2 yılda 130 milyon Euro yapıyor...
Aynı kritik problem devam ediyor; FB oyuncu satarak yüksek bonservis bedeli elde etmesine ve yüksek maaşlı oyuncularından kurtulmasına rağmen (kulüp profilinde zengin yazdığını hatırlatayım) ısrarla transer yapmıyor. Yaptığı transferler de garip, tanınmayan, hiçbir işe yaramayacak oyuncular.
Şunu çok net söyleyebilirim ki, doğru etkenler bir araya geldiği zaman GS da Beşiktaş da doğru transferler yapıyor. Daha doğrusu kulüplerin vizyonları düşük değil. Ama konu FB olunca ne teknik direktör seçimi, ne oyuncu seçimi tatmin edici değil. Sanki ülkenin en büyük takımlarından biri değil de Süper Lig'e yeni çıkan, 2-3 yıllık bir Anadolu kulübü gibi hareket ediyorlar. Aykut Kocaman gittikten sonra gelen hocaları gerçek hayatta duymamışsınızdır bile. İnanılmaz bir vizyonsuzluk var, kulüp hemen çözülüyor. FB 2. sezondan sonra küme düşmemeye oynamamalı ama hem daha önceki sürüm hem de son sürümde istisnasız hep bu problem var.
Aynı para aktarma işini (FB kadar olmasa da) BJK'ye de yaptım ve BJK Talisca'nın bonservisini almanın yanı sıra 18-20 milyon Euro'ya transfer yapmaktan hiç çekinmedi mesela.
@Perpetua üstadın bu konu ile ilgili cidden bir şeyler yapması gerekiyor artık...
çok güzel bir konuya değinmişsin. oyunu birçok kez simüle ettim, istisnai durumlar dışında FB yarışın dışında kalıyor. @perpetua hocam bir önerin var mı?
ya biz her şeyi tam olarak aktarmaya çalışıyoruz mali yönden ya da yabancılar borç şu kadar gelir şu kadar transfer butce şu kadar takımın itibarı bu kadar diye basite indirgeyip veriyolar dbyi. ben hep söylüyorum bizim 3 büyüklerle portekiz 3 büyükleri arasında gözlemcilik ağı ve tesisleşme hariç fark yok kulüp yönetimi maddi koşullar vb aynı. hatta imkanı olanlar porto benfica ve sporting ile gs fb bjkyi yer değiştirip ligi 2-3 sene simule edebilirler mi bakalım neler oluyor :D
Adana Demirspor
13.Mart.2018, 17:21
Bende Ads ile alt ligden ciktim, 3-4 sezon ilerledim. Lig yarisi dediginiz gibi cok cetin geciyor.
Su an 24. Hafta ve 5 takım sampiyon olabilecek halinde yaristalar. Igor Tudor FB ve BJK'de calisti benim kariyerimde.
Dediginiz gibi Fener biraz geri kaliyor ama kume dusecek boyutta degil.
Gs 35M verip M.Sarr'i aldi,BJK Talisca'nin bonservisini alip fena transfer yapmiyor. 1 kez Galatasaray bana 15 puan fark atip sampiyon oldu.
Fenerden ziyade Trabzon cok kotu zamanlar geciyor. Lige yeni ciktigimda benim altımda 15. olarak son hafta kumede kaldilar.
Kadrosu da su anki kadrolari.
Lig su an için guzel gidiyor gayet cekismeli.
Vankoff
19.Mart.2018, 22:10
Oyunun gerçekçiliği o kadar berbat halde ki, sırf az gerçekçi oynayayım diye 2 sezondur adam gibi transfer yapmadım. Beşiktaş ilk sezon sonunda 50 milyon eurodan fazla harcadı ama 18 puan farkla şampiyon oldum. Sırf para harcayıp takım 25. haftada şampiyonluğu garantilemesin diye yerli oyuncum kalmadı takımda :D arda, selçuk, tolga, ramazan özcan ve kiralık olarak cengiz ünder var sadece :D Beşiktaş ise şuan ki transfer döneminde hali hazırda 58 milyon euro harcadı ve bunun 17,5 milyon eurosunu yunus malli denen fm balonu arkadaşı alarak gerçekleştirdi. Para vermeden alabileceğim yerli oyuncu önerebilecek varsa sevinirim. sezon 2019/2020.
Oyunun gerçekçiliği o kadar berbat halde ki, sırf az gerçekçi oynayayım diye 2 sezondur adam gibi transfer yapmadım. Beşiktaş ilk sezon sonunda 50 milyon eurodan fazla harcadı ama 18 puan farkla şampiyon oldum. Sırf para harcayıp takım 25. haftada şampiyonluğu garantilemesin diye yerli oyuncum kalmadı takımda :D arda, selçuk, tolga, ramazan özcan ve kiralık olarak cengiz ünder var sadece :D Beşiktaş ise şuan ki transfer döneminde hali hazırda 58 milyon euro harcadı ve bunun 17,5 milyon eurosunu yunus malli denen fm balonu arkadaşı alarak gerçekleştirdi. Para vermeden alabileceğim yerli oyuncu önerebilecek varsa sevinirim. sezon 2019/2020.
ben de ikinci senede 4-4-2ye geçtim ilk 11e aldıgım tek batshuayi ve zaracho diye arjantinli eleman var, sırf 4-4-2ye geçeyim diye aldım bunları. gomis deli gibi onuyor zaten :D birkaç yabancı genc alıp kiraladım wahlqvist, ghislasin konan gibi. 25. haftada falanım tam hatırlamıyorum 1 mağlubiyet aldım o da beşiktaşa. sıkıldım hiçbir keyfi kalmadı. adamlar takmışlar bi erhun öztümer diye ingiltere alt ligde oynayan adama her kariyerimde 1-2 milyona alıpp hemen satılıga koyuyolar .
Adana Demirspor
22.Mart.2018, 21:11
26 Mart'a kadar indirim gelmis,59 Tl olmus. Hala almamis olanlar varsa kacirmasin.
Nocna Mora
24.Mart.2018, 04:18
Üç büyüklerin itibarlarında artışa gidilebilir bence. İtibar ile alakalı gelen hocalar ve yapılan transferler, staff ekipleri genelde.
Üç büyüklerin itibarlarında artışa gidilebilir bence. İtibar ile alakalı gelen hocalar ve yapılan transferler, staff ekipleri genelde.
Bununla ilgili midir bilmiyorum ama ikinci sezonda Fatih Terim benim EPL'de yaptığım kariyerimde Galatasaray'ı bırakıp Liverpool'un başına geçti. Ve ilginç bir sonuç ortaya çıktı. :)
EPL'de ilk sezonu Liverpool 8. sırada tamamlar.
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220447868/8EB6900AEEE7646846E6DC9C46FA17C49A5E84A4/
Fatih Terim Galatasaray'ı bırakıp, Ümit Davala'yı da yanına alarak Liverpool'un başına geçer. (İlk sezon Galatasaray 16 Puan farkla şampiyon olmuştur)
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220046998/6ECB72C245BB64D4A5B1534FC3C2286278394F64/
Ve ikinci sezonun sonu: Fatih Terim Liverpool'un yıllar süren hasretini sonlandırır.
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220458208/97EA3744F8B7E13738E609306A6CEBBDAA74D61F/
Bir aralar benzer bir durum Şenol Güneş'te vardı. O da EPL'ye hocalık yapmaya geliyordu ama şampiyon olduğuna rastlamamıştım onun. Var mı benzer şeyler yaşayanlar, gözlemleyenler? :)
vay be terime bak gegentokatting ile süpürmüş ligi helal :D
sebastia
25.Mart.2018, 18:28
18 mart 2018 de maçtan çıktım. devam etmek istediğimdfee oyun donuyor. 1 saat beklese de ilerlemiyor. 4-5 kere tekrar başlarsam da aynı yerde donup kalıyor. Daha önce böyle bi problemle karşılaşan oldu mu?
fcgrkm
29.Mart.2018, 18:59
Bununla ilgili midir bilmiyorum ama ikinci sezonda Fatih Terim benim EPL'de yaptığım kariyerimde Galatasaray'ı bırakıp Liverpool'un başına geçti. Ve ilginç bir sonuç ortaya çıktı. :)
EPL'de ilk sezonu Liverpool 8. sırada tamamlar.
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220447868/8EB6900AEEE7646846E6DC9C46FA17C49A5E84A4/
Fatih Terim Galatasaray'ı bırakıp, Ümit Davala'yı da yanına alarak Liverpool'un başına geçer. (İlk sezon Galatasaray 16 Puan farkla şampiyon olmuştur)
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220046998/6ECB72C245BB64D4A5B1534FC3C2286278394F64/
Ve ikinci sezonun sonu: Fatih Terim Liverpool'un yıllar süren hasretini sonlandırır.
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/929304982220458208/97EA3744F8B7E13738E609306A6CEBBDAA74D61F/
Bir aralar benzer bir durum Şenol Güneş'te vardı. O da EPL'ye hocalık yapmaya geliyordu ama şampiyon olduğuna rastlamamıştım onun. Var mı benzer şeyler yaşayanlar, gözlemleyenler? :)
https://i.hizliresim.com/VrnXan.jpg (https://hizliresim.com/VrnXan)
terim sene sonu geldi lige :)
o sene liverpool müthiş başlamıştı..
https://i.hizliresim.com/D7b6JO.jpg (https://hizliresim.com/D7b6JO)
https://i.hizliresim.com/vj284v.jpg (https://hizliresim.com/vj284v)
sarduvan
04.Nisan.2018, 21:19
Oyunda profilime bir bakayım dedim hangi özelliklerim yükselmiş diye. Disiplin seviyesi 21 görünüyor. Nedir bunun olayı, bug ı ?
CanrY
04.Nisan.2018, 21:42
Oyunda profilime bir bakayım dedim hangi özelliklerim yükselmiş diye. Disiplin seviyesi 21 görünüyor. Nedir bunun olayı, bug ı ?
hahah ne yaptın hocam sıra dayagı falan mı atıyosun soyunma odasında :)
sarduvan
05.Nisan.2018, 00:40
hahah ne yaptın hocam sıra dayagı falan mı atıyosun soyunma odasında :)
https://i.hizliresim.com/rOzWLa.jpg kötü oynayana vuruyorum kırbacı da bunu ben de beklemiyordum :D
IlGiurista
05.Nisan.2018, 13:59
Daha önce dile getirildi mi bilmiyorum. Şampiyonlar Ligi torbalarının oluşumunda yanlışlık var. İlk yedi, sekiz sıradaki ligin şampiyonlarının birinci torbada yer alması gerekiyor. Lakin oyunda torbalar kulüplerin puanlarına göre belirlenmiş.
recogs11
10.Haziran.2018, 00:28
Biri bana steam adresini ve şifresini verebilirmi Allah rızası için bi oynayamadım şu oyunu
[email protected]
cklnc
10.Haziran.2018, 19:49
Limited Edition şuan D&R da kargo ile birlikte 44 TL ye geliyor. İndirim bekleyenlere duyrulur. :)
http://www.dr.com.tr/Oyun-Konsol/PC-FOOTBALL-MANAGER-2018-LIMITED-EDT/Oyunlar/Spor/Futbol/urunno=0001724987001
La BruJiTa
11.Haziran.2018, 18:44
Biri bana steam adresini ve şifresini verebilirmi Allah rızası için bi oynayamadım şu oyunu
[email protected]
:99: Böyle bir post ta gördüm ya gülsem mi,kızsam mı bilemedim :icon_lol: içinde bilmem kaç paralık item ve oyun olan hesabın şifresini istemekte nasıl bir özgüvense artık....:99:
daimy2017
14.Haziran.2018, 01:12
bedava steam hesabı diye google a yazın, birşeyler çıkabilir kimbilir
SensationWhite
28.Temmuz.2018, 09:57
Evet duzeliyor.
hocam selamlar , bunu editörden nasıl düzeltebilirim ? Şimdi altınordu kariyeri açtım gözlemciler bana yabancı oyuncu öneriyor sinir oldum
mesuthan
30.Ağustos.2018, 14:23
Gençler herkese iyi oyunlar geçenlerde çok eskiden oynadığım fm 2008 oyununu netten indirdim. Ancak burdaki forumda bulunan taktiklerin linkler ölmüş elinde fm2008 taktik arşivi olan varmı?