PDA

View Full Version : İsviçreliler: "6 maç çeza fazlaydı"

Cyzio
26.Haziran.2006, 13:10
FIFA'nın 6 maçlık cezamızı 3 maça düşürmesi kararına İsviçre'den de destek geldi: "6 maçlık ceza fazlaydı.". Türkiye'nin İsviçre maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle aldığı cezasının altı maçtan üçe indirilmesinin ardından Sabah Gazetesi muhabiri Süleyman Gültekin'in İsviçre kampındaki izlenimlerini aktarıyoruz.

"Bizi sıcak bir şekilde karşılayan İsviçreli oyuncular, cezanın indirilmesine sevindiklerini söylediler. Stuttgart'ta forma giyen Ludovic Magnin, Türkiye'nin hak ettiğinden çok daha fazla ceza aldığını belirtip, "O maçta yaşananlar hoş değildi. Ama futbolda bu tür olaylar olur. Türkiye'nin aldığı ceza çok fazlaydı. Üç maça indirilmesi normal. Çok iyi bir takımınız var. Siz de Almanya'da olabilirdiniz" deyince ilk şaşkınlığı yaşadık. Ancak diğer oyunculardan da benzeri tepkileri alınca İsviçre'nin yaşananları unutmaya başladığını anladık. CABANAS: "TÜRK DOSTUM ÇOK"
Görüşme fırsatı buluğumuz bir diğer oyuncu olan Ricardo Cabanas da Türkiye'ye ilk verilen cezanın çok ağır olduğu görüşünde. "Altı maç seyircisiz ve tarafsız sahada oynama cezası inanılmazağır bir karardı. 2008'de finallere katılacağınıza inanıyorum. Benim çok Türk arkadaşım var. Futbol bu, zaman zaman kavga da olur, tartışma da. Ama biz Türkiye'yi seviyoruz" diyen Cabanas'a teşekkür edip Fatih Terim'e küfür edip etmediği hala tartışılan golcü Frei'a yöneldik.

FREİ: "O MAÇTA ÇOK İYİYDİNİZ"
Türkiye-İsviçre maçında yaşananları üzücü ve futbola yakışmayan olaylar şeklinde değerlendiren Alexander Frei bile cezanın düşmesinin doğru karar olduğunu düşünüyor. "İstanbul'daki olaylar bir yana o maçta çok iyiydiniz. 1 gol daha atsanız burada siz olacaktınız. Ama şimdi biz buradayız" diyen Frei, "Seyircinin cezalandırılması saçmaydı" şeklinde konuşuyor.

BEHRAMİ: "UNUTALIM ARTIK"
İtalya'nın Lazio takımında oynayan Valon Behrami ise "O maçla ilgili artık konuşmaya gerek yok. Yaşandı ve bitti. Bana göre seyirciye verilen 6 maçlık ceza yanlıştı. Huggel'e verilen cezayı da fazla buluyorum" dedi."

mgungor
26.Haziran.2006, 13:15
aslında iyi adamlar bunlar da fifa yüzünden oldu hepsi :mad: