PDA

View Full Version : Maradona'dan Türkiye'ye mesaj var

Jesus_FB
01.Temmuz.2006, 04:10
Dünya futbolunun efsanevi ismi Diego Armando Maradona, teklif olduğu takdirde bir Türk futbol takımına gidebileceğini açıkladı. Maradona, Almanya 2006 Dünya Kupası, Türk futbolu ve Türk kulüplerini değerlendirdi. Takımların Almanya 2006'da henüz istenilen performansları sergilemediklerini belirten Maradona, "İnanılmayacak bir Dünya Şampiyonası yaşanıyor. Brezilya'da Ronaldo ve Ronaldinho performanslarını gösteremediler ya da göstermediler. Arjantin, Almanya, Portekiz ve İngiltere arasında bir çekişme söz konusu olabilir. Arjantin iyi oynadığı için çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finaldeki Almanya maçı çok önemli fakat rakibi kim olursa olsun beni ilgilendirmiyor. Arjantin favori bir takım. Finalde hangi takım olursa olsun bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ALMANYA'DA OLMAMASI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

Türkiye'nin Almanya 2006'ta olmamasının şaşırtıcı olduğunu belirten Maradona, "Türkiye geçen Dünya Şampiyonası'nda Brezilya ile çok iyi maç yaptıktan sonra dünya 3.'sü oldu fakat başarıyı sürdürmek gerekirdi. Türkiye'nin bu Dünya Şampiyonası'nda olmaması beni şaşırttı. Türkiye'nin eski performansına dönmesi gerekli" diye konuştu.

Yıllar sonra ilk kez özel bir röportaj veren Diego Armando Maradona, "Türk futbolcuları ve Türk teknik adamlara büyük saygım var. Ancak onlardan çok Türk taraftarına saygım var. Türk taraftarları tüm kalpleri ile statları dolduruyorlar. Onlar tüm kalpleri ile desteklerini sunuyor. Futbola karşı gösterdikleri yürekten sevgi ve saygı beni çok etkiliyor. Türk halkı futbolu seviyor. Hepsine saygım sonsuz" şeklinde duygularını ifade etti.

"ORTEGA, TÜRKİYE'DE DEĞİL AVRUPA'DA BİLE OYNAMAK İSTEMİYORDU"

Ortega'nın Fenerbahçe'de başarsız olmasının arkasındaki gerçeklere de değinen Maradona, "Ortega'nın mevzusunu çok iyi biliyorum. Ortega, Türkiye'de değil Avrupa'da bile olmak istemiyordu. Buna bence Ortega daha iyi cevap verir. Ariel'in yaptığı normal bir şey değildi. Ortega, İtalya futbolu ile Türkiye futbolunun ayrımını yapamadı. Türkiye futbolu ile İtalya futbolunun aynı olduğunu sandı. Yanlış bir yanılgıya düştü. Ortega'yı geri döndüren odur" şeklinde konuştu.

Tecrübesini Türk kulüpleri ile paylaşmak istediğini de vurgulayan Maradona, "Bir Türk kulübüne gelmeyi çok arzu ederdim. Ben, yıllardır futbolda öğrendiğim ve yaptığım şeyleri, Türk futboluna sevgi ile kalbimle vermek istiyorum. Bu kadar zamandır öğrendiğim ve bildiklerimi, başkalarına öğretip başkalarına bir faydam olacaksa ben tabii, Türk futboluna faydamın dokunmasını isterdim. Bana da faydası dokunur" seklinde konuştu.

Türkiye'ye gelişinin ancak istek üzerine olabileceğini de belirten Maradona, "Benim arzumla olmaz. Beni kim arzu ederse giderim. Cordoba'nın oynadığı takıma gelmek isterdim. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım ve sevdiğim bir kaleci. Benim arzumla olmaz. Beni kim arzu ederse giderim" diyerek sözlerini ifade etti.

"FENERBAHÇE'DEN TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİM"

Maradona, Fenerbahçe'ye gelebileceğini belirterek, "Fenerbahçe'ye gitmek isterdim. Ortega'nın kafası Ortega kafası, Maradona'nın kafası Maradona kafasıdır. Ben yedi sene Napoli'de yaşadım ve futbol oynadım ama bunu severek ve isteyerek yaptım. Bunu başardım. İstemeyerek bir şey yapamazsın. Ortega bir yıl İstanbul'da kalamadı. Maradona'nın fikirleri Ortega'dan çok farklı" diye konuştu.

Maradona son olarak Türk futbolunun eski performansına kavuşmasını dileyerek, Türkçe "Türk futbolu ileri gitsin" dedi.

Superspor

Sekopej
01.Temmuz.2006, 13:56
maradona'nın futbolculuğunu tartışılmaz ama teknik direktör olrak pek bir şeyini göremedik. ama arjantinli bir T.D gelirse onun yanında menejer gibi bir görevle takıma gelebilir. tabi ki eğer böyle bir açıklama yaptıysa maradona çünkü bizim basın uydurma haber yapmayı pek seviyo:D

NoFeaR_TR
01.Temmuz.2006, 14:20
Bence Gelmez

Cyzio
01.Temmuz.2006, 14:23
çok ii konuşmuş valla

dnz498
01.Temmuz.2006, 14:23
gelir niye gelmesin belki gelirken tecrübeli ve yetenekli birkaç arjantinli oyuncu bile getirebilir sanırım arjantinde onun sözünün üstüe söz söyleyecek adam yoktur yalnız teknik adamlığı tartışılır daum dan daha iyi olabileceğini sanmıyorum

mgungor
01.Temmuz.2006, 14:47
Gelirse başarı açısından FB birşey beklemesin.Fakat popülerlik açısından FB'yi herkesin tanımasını sağlar..

Universal
01.Temmuz.2006, 15:01
maradona gerçek bir efsaneydi keşke hangi bir klup olursa olsun Türk futbolunun içinde olsun

mgungor
01.Temmuz.2006, 15:49
Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında bu konu hakkında görüşlerini bildirdi ; "Maradona FB'ye gelsin ne güzel olur.Buna karşılık GS'de Pele'yi alsın" :) dedi.

Cyzio
01.Temmuz.2006, 15:50
uçmuş o yaw:D

10_Osmanozc
01.Temmuz.2006, 16:35
Bu haber %100 doğru.

lazyboy7
01.Temmuz.2006, 16:37
benbce maradona nereye gıderse gıtsın bısey yapamaz...td tamamen ayrı bı olay

physicist87
01.Temmuz.2006, 19:06
Bence fenerbahçeyi gelmek isterim dediyse doğrudur artık bütün dünya fenerbahçenin maddi gücünün iyi olduğunu,taraftarının büyüklüğünü biliyor.Maradonanın harika bir futbol geçmişi var daha önce sanırım hiç bi takımın t.direktörlüğünü yapmamış o yüzden popüleritesi de olsa yüzüncü yılda maradonayı kulüp yönetimi getirmez medyada çıkacak söylentilerle uğraşmamak için yüzüncü yılda daha tecrübeli bi adam getirecekler ama 2-3 yıl sonra maradonayı güle oynaya çağırırlar bence çünkü maradonanın takımında oynamak istemeyen futbolcu çok azdır bence...

FeYYaz1989
01.Temmuz.2006, 22:11
Cordoba'nın oynadığı klübe gelmek istermiş.
Vallahi Beşiktaş'a genel menajer yada scout(Oyuncu izleyici) olarak gelmesini isterdim.Gordon Milne bile geldiğine göre...
Ama tabi ne kadar faydalı olur o tartışılır.

R10aldinho
02.Temmuz.2006, 01:10
kendine yazık eder..

SaMaNYoLu
02.Temmuz.2006, 01:56
iyi fubolcu iyi teknık dırektor olucak dıe kayde yok... bu iş maradonanın işi değil üülkemızde ondan daha ıyı teknık adamlar var.

Vieri
02.Temmuz.2006, 04:37
sevmiyorum ben bu adam ne zaman kokain muhabetleri ile anıldı o zamandan beri soğuk geliyor.. gelmesin türkiyeye

Del Piero_10
02.Temmuz.2006, 14:39
sevmiyorum ben bu adam ne zaman kokain muhabetleri ile anıldı o zamandan beri soğuk geliyor.. gelmesin türkiyeye

o zaman daum'un hiç gelmemesi lazımdı.

FeYYaz1989
02.Temmuz.2006, 14:48
kendine yazık eder..
Niye kendine yazık etsin?Şu anda onu hiçbir göreve alacak takım bulamaz.Doğru düzgün bir kariyeri bile yok(Oyunculuğu dışında tabi).Neyine yazık edecek?

Asi ÇocUk_16
04.Temmuz.2006, 16:41
bence yararlı olurr neden olmasın ki dünyanın en ii oyuncusu bi tecrübesi var

J.M SaLas
04.Temmuz.2006, 20:49
Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında bu konu hakkında görüşlerini bildirdi ; "Maradona FB'ye gelsin ne güzel olur.Buna karşılık GS'de Pele'yi alsın" :) dedi.

Fatih Altaylıya söleyin de fazla film izlemesin :)