View Full Version : Galatasaray'ın Borcu Açıklandı!..
eraser212
12.Temmuz.2006, 18:16
Galatasaray'ın Borcu Açıklandı!..
Galatasaray'ın toplam borcu 267 milyon 282 bin 810 YTL
Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Üniversitesi’nde yapıldı.
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar yönetiminde, Aydın Doğan Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, yönetim kurulundan ikinci başkan Semih Haznedaroğlu, genel sekreter Cengiz Özyalçın, yöneticiler Mehmet Helvacı ve Celal Gürcan katıldı.
Rektör Duygun Yarsuvat’ın daveti üzerine üniversitede yapılan toplantıda, nisan, mayıs ve haziran ayına ait mali, idari ve sportif raporlar okunurken, Galatasaray’ın 30 Haziran 2006 tarihi itibariyle toplam borcunun 267 milyon 282 bin 810 YTL olduğu açıklandı.
Galatasaray’ın, bu tarih itibariyle toplam mevcut ve alacaklarının ise 67 milyon 565 bin 780 YTL olduğu kaydedildi.
Raporlara göre, kulübün bankalara 45 milyon 844 bin 105’i kısa vadeli olmak üzere, toplam 91 milyon 491 bin 755 YTL borcu var.
Raporda, kulübün bankalara ödenmesi gereken birikmiş faiz borcunun ise 17.4 milyon ABD Doları olduğu ifade edildi.
Öte yandan, 2006 yılı sonu itibariyle 54 milyon 74 bin 112 YTL olan gelir hedefinin, 30 Haziran tarihi itibariyle 24 milyon 468 bin 7 YTL’sinin (Yüzde 45’i), 2006 yılı sonu itibariyle hedeflenen 75 milyon 959 bin 617 YTL’lik gider hedefinin de 30 Haziran itibariyle 51 milyon 739 bin 219 YTL’sinin (Yüzde 68’i) gerçekleştiği açıklandı.
Divan Kurulu üyeleri Mete İkiz ve Kemal Onar’ın hazırladığı raporda, kulübe ait şirketlerin mali tablolarına yer verilirken, İMKB’de işlem gören Sportif A.Ş. ile Pazarlama A.Ş.’nin borç ve alacakları yer almadı.
Maraton
tolginho
12.Temmuz.2006, 18:20
Halen gelir giderden fazla görünüyor. Eh ürün satışı vs. de çok başarılı değil Galatasaray. Şampiyonluktan sonra ürün kalmadı storelarda. Mesela o gün forma alasım gledi alamadım. Sonra da soğudu gitti şimdi almayı düşünmüyorum.
Böyle yönetim hataları yaparlarsa borçtan çıkması kolay değil.
metin oktay
12.Temmuz.2006, 18:26
Mesela o gün forma alasım gledi alamadım. Sonra da soğudu gitti şimdi almayı düşünmüyorum.
Böyle yönetim hataları yaparlarsa borçtan çıkması kolay değil.
KUSURA BAKMADA SENIN TARZINDAKI TARAFTAR PROFILIYLEDE ZATEN BU BORCLARIN ALTINDAN KALKMASI TABIIKI KOLAY DEGIL.SEN SOGUDUN O SOGUDU BU SOGUDU EE KIM ALICAK O ZAMAN BU FORMALARI,ATKILARI...VS.
lazyboy7
12.Temmuz.2006, 18:45
KUSURA BAKMADA SENIN TARZINDAKI TARAFTAR PROFILIYLEDE ZATEN BU BORCLARIN ALTINDAN KALKMASI TABIIKI KOLAY DEGIL.SEN SOGUDUN O SOGUDU BU SOGUDU EE KIM ALICAK O ZAMAN BU FORMALARI,ATKILARI...VS.
arkadasım 3-5 dk geckalmısım aklımdan gecenı aynen yazmıssın.saolasın...
bır taraftar foprma bulamadı dıe almaktan waz gecıosa taraftarlıgından suphe ederim...
Eray Dengiz
12.Temmuz.2006, 19:00
borç borç sonucu faizin borcu..
öncelikle bankalara gereken parayı ödemeleri lazım ki faizler binmesin.. ama bizde bu işi yapacak doğru düzgün birisi daha çıkmadı..
Bu kadar borcu taraftar mı yaptı ki taraftar ödesin? Boş boş transfer yapana kadar borçlarını ödeseydi yönetim daha iyi olmazmıydı? Tabi yönetim masum o yüzden geçen sene bağrıyoduk dimi Samiyende istifa diye..
Burak Duran
12.Temmuz.2006, 19:00
bence olaya şöyle bakıcak olursak sen gs yönetimisin şampiyon olma ihtimalinin olduğu bir hafta store ları doldurtucaksın ne kadar ürün varsa 100lerce stok yapıcaksın izmirde topu topu 20 forma vardı. var mıdır böyle bir mantık
atlantis_fb
12.Temmuz.2006, 19:20
bu borç öle atkı satşıyla forma satışıyla kapanacak borç değilki!!boşu boşuna bunu tartışıyodunuz.şimdi gsnin yapması gereken bu parayı taraftarından değil yönetim kurulundan çıkartmak.gerekirse başkanınız değişecek yönetim kurulunuz değişecek ve bu sorun öyle aşılacak...borç taraftarın sorunu değildir.
üstelik gs yönetimi çok büyük hatalar yapıyor.paran yoksa bunu taraftarına anlatrırsın daha 2.kalite ama yetenekli oyuncular alacaksın.sen taraftara yıldız sözü veripte bunu 2 senedir gerçekleştirmezsen senin yaptığın taraftarı boşu boşuna ümitlendirmekten başka bişey değildir...
SaMaNYoLu
12.Temmuz.2006, 20:27
o borç ödenirmi be :S
Del Piero_10
12.Temmuz.2006, 20:47
okanlara heinzlara verirsen paranı borç bitmez tabi.
SYLaR
12.Temmuz.2006, 21:06
adam akıllı kaleteli ürünler yapğsalar tabi taraftar gider alır
şampiyonluk tişörtü direk atlete basılmış gibiydi
fenerium gibi kaliteli ürünler yapmalı gs store lar
bursa_mc
12.Temmuz.2006, 21:53
çokmuş be abi bune yaw ode ode bitmez bu borçç
Universal
12.Temmuz.2006, 23:12
Aziz yıldırım ilk geldiğinde Fenerbahce'nin borcunu kapatmak için kendi cebindeki parayla forma satın alıp taraftara dağıtmıştı o gün söylediklerinden sonra forma satışları rekora gitti aynısını galatasarayında yapması gerekir. Bir de borç çok fazla Galatasaray avrupada başarı göstermesi şart bu borçunu kapatması için ve çok iyi sponsorluk antlaşmaları imzalamalı.
metin oktay
12.Temmuz.2006, 23:41
bu borç öle atkı satşıyla forma satışıyla kapanacak borç değilki!
BAK CANIM KARDESIM BENDE BILIYORUMKI BU BORC BI FORMA ALMAYLA
ODENMIYCEGINI.AMA KARDESIM SOYLERMISIN O ZAMAN SENIN TARAFTAR
OLARAK GOREVIN NEDIR.
KLUBUN MALI OLAGAN KURULUNDA TOPLAM BORC ACIKLANDIGINDA HERKEZ BI
YERDEN SALLAMAYI BILIYOR(buna bende dahilim) AMA İŞ KLUBE KATKI
YAPMAYA GELDIGINDE YOK.TRANSFER YAPILMADIGI ZAMAN SALLAMAKTA
USTUMUZE YOK;AMA GIDIPTE BI FORMA ALIYIM DEMEK YOK,CEKLER
KARSILIKSIZ CIKINCA SALLAMAK VAR;GIDIP STORELARDAN BI URUN ALMAK
YOK.
EE AMA GUZEL KARDESIM ONCEDEN DEDIGIM GIBI SEN ALMAZSAN BEN
ALMAZSAM BU KLUBUN EN ONEMLI GELIR KAYNAKLARINDAN OLAN
STORELARDAN PARA AKIŞI SAGLANMAZKI.HEM BI FORMA DEYIP GECMEYIN
BUGUN BI FORMA 70 MILYON.100BIN CIVARINDA VEYA DAHA UZERINDE
SATTIGIN ZAMAN HATIRI SAYILIR BI PARADA ELDE EDIYOSUN.
SON OLARAK DEMEK ISTEDIGIM BU KLUB BI YERLERDEN PARA KAZANACAK Kİ
BU BORCLAR ODENSIN,BUNLARDAN BIR TANESIDE STORELARDAN GELICEK
OLAN PARADIR.BU SADECE YOLLARDAN BIR TANESIDIR.
PEKI BEN MI NE YAPIORUM;İNANIN BARDAGIMDAN,CORABIMA,T-SHİRTUMDEN
BOXERIMA KADAR HERSEYIMI GALATASARAY STOREDAN ALIYORUM.NEDEN MI?
SONUCTA BEN BUNLARI IYI KOTU BI YERDEN ALMIYCAK MIYIM.GALATASARAY
STOREDAN ALIRIM HIC DEGILSE KLUBUME KATKIM OLUR.
dentaconstantin
12.Temmuz.2006, 23:42
forma satışıyla kapanmaz ama katkı sağlar öyle kapanmaz böyle kapanmaz denmemeli klübünü seven her taraftar klübüne katkıda bulunmalı ben tuttuğum takımın futbol basketbol formalarını vb. alıyorum klübümü seviyorum ve katkıda bulunuyorum
nart_susruko
12.Temmuz.2006, 23:48
Bu borçlar öyle ya da böyle bitecek kimse merak etmesin...
Universal
12.Temmuz.2006, 23:50
Bu borçlar öyle ya da böyle bitecek kimse merak etmesin...
Mutlaka bu borç birgün bitecek ama 2-3 yılda bitecek bir borç değil bu borcun artmaması için önlem alınması şart en az 10 yılda bitebilecek bir borç oda doğru adımlar atılırsa Galatasaray Klubu bence çok iyi bir ekonomistle anlaşıp borcun nasıl kapanacağını konuşmalıdır.
emirduman
13.Temmuz.2006, 00:49
Saçma ve boş transferlere boş para akıtmayacaksın...
Stadını adam gibi yapıp, taraftarın doldurunca ondan iyi bir gelir elde ediceksin..
Şu anda GS'de gördüğüm en önemli iki eksiklik bu kanımca...
Jesus_FB
13.Temmuz.2006, 05:42
hiç bir yönetici elini cebine atmıyor a.polat kampanya başlatmıştı ondanda sonuç alınamadı yani çok zengin gs taraftarları bile yanaşmadı
sokaktaki taraftar mı kurtaracak? onlar stadı doldursun, takımına destek olsun yeter ama görüyoruzki gs çoğu zaman boş tribünlere oynuyor gerçi ben bunda yine taraftara kızmıyorum çünkü Ali Samiyen stadının hali gerçekten çok kötü
Bir kaç arkadaşında dediği gibi bir kaç senede kapatılacak bir borç değil bu ama en azından borcun artmaması için önlemler alınmalı yada galatasaraya ait bir yer satılabilir
atlantis_fb
13.Temmuz.2006, 14:17
BAK CANIM KARDESIM BENDE BILIYORUMKI BU BORC BI FORMA ALMAYLA
ODENMIYCEGINI.AMA KARDESIM SOYLERMISIN O ZAMAN SENIN TARAFTAR
OLARAK GOREVIN NEDIR.
öncelikle verdiğin cevabı çok beğendim ama arkadaşım ben tam olarak bunu söylemek istemedim.Ben taraftarın forma , atkı vs.. ürünleri almasın tarzı bişey söylemedim.Sadece bu borcun taraftara yüklenmesine karşıyım.tabiki formanı atkını lisanslı alıp takımının maçlarına gideceksin ki kulübüüne bi desteğin olsun.bu tarfatarın görevidir.ama bu miktarda bir borcun bu şekilde kapanması SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ !!!!
Eray Dengiz
13.Temmuz.2006, 14:28
bu borç taraftarın değil ki taraftar ödesin. biz Okan'ı istemiyoruz diyoruz ama yönetim inadına Okan'ı getiriyor. peki Okan bu Galatasaray camiasından para almayacak mı? alacak! işte bu tür boş transferlerden dolayı ne stad dolar nede forma, ürün, atkı vs. alınır. bu hatalar çok yapıldı. boş transfer.. 2-3 adam gibi transfer yaparsın, bak o zaman stadında dolar, formanda satılır, takımında desteklenir..
yine söylüyorum, bu borç öyle atkıyla formayla kapanacak gibi değil..
metin oktay
13.Temmuz.2006, 14:41
bu tarfatarın görevidir.ama bu miktarda bir borcun bu şekilde kapanması SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ !!!!
aslına bakarsan senınde dedıgın gıbı bir anlamda aynı seylerı soyluyoruz zaten.onceden de dedıgım gıbı vede senınde soyledıgın gıbı 270 trılyonluk borc forma almakla bıtmez ama eger sen(atlantis seni kastetmiyoum,taraftarım dıyenlere lafım) klubum yıldız oyuncu alsında bende gıdıyım oyle formasını alıyım dersen kusura bakma taraftar olmuyosun ayrıca yıne kusura bakmakı klubun borcu acıklandıgı zaman bunun senı hıc bır sekılde ilgilendırmemesı gerekıyor.cunku madem sen klubu degıl gelcek olan yıldız oyuncuya bakıyosun,forma alman bıle gelıcek olan oyuncuyla baglantılıysa bunların adı taraftar (kusura bakmayın ama) şakşakcı toplulugudur.
yani genel olarak benım sıtemim galatasarayı her anlamda eleştirenlerin iş bir forma almaya geldıgı zaman ee bu borc bunla kapanmazki demesi.
atlantis_fb
13.Temmuz.2006, 22:44
yani doğru olanı da bu zaten forma almanın veya başka bişiyin gelecek yıldız oyuncuyla veya kulübün borcuyla hiç bir ilgisi olamaz zaten.
senin görevin yıldız olsa da olmasa borç olsa da olmasa da kulubüne destekte bulunmak.
kulubun görevide TARAFTARINI MUTLU ETMEK !!!
bursa_mc
14.Temmuz.2006, 01:10
abi nasıl odemeyi duşunuyonuzz bari şampiyonlar ligınde ilerleyinde UEFA dan para alınn
Eray Dengiz
14.Temmuz.2006, 01:21
aslında tek bir çözüm yolu var. florya 400 milyon dolar civarında para ediyor. çok büyük bir arazi. orayı satarsın. real madridde zamanında bu kadar borca girmişti sonuç ne oldu? tesislerini, benzin istasyonlarını sattılar adamlar şimdi paraya para demiyor. tesis satıldıktan sonra 267 milyon dolar borç ödenir geri kalan 130 milyon dolarda değerlendirilir. 1 sene boyuncada yap antremanı samiyende. aslında olurda işte..
bursa_mc
14.Temmuz.2006, 01:23
olabilir aslındaa
ewrim_FB
14.Temmuz.2006, 03:16
yönetim değişmezse zor kapanır o sizin borcunuz
sasanargiz
14.Temmuz.2006, 04:23
267 milyon fazla da büyüdü gözümüzde şuna 134 m €desek :D mesela fb borcu 48 m€ geliri iki katı o ayrıda :D Galatasaray kısa vadeli borçlarını kapatıp uzun vadeli borçlar alır ve iyi yatırımlar yaparsa süper bir finans durumuna sahip olur ama uzun vadeli verecek banka ya da kişi yok :( Bi tane bulundu 99 m€veriyodu o adamda sahtekar çıktı :(
Adana_UA
14.Temmuz.2006, 10:20
Ya abi boşverin bunları benim bir önerim var.
Biz GS de onca yetenekli genç var diyoruz de mi?tamam o zaman.Benim fikrim bu sezondan sonra CL den biraz para alsın tv gelirleri falan.Sonrada
1.Rivayı satacaksın.
2.Bütün as takım oyuncularını satacaksın.
3.2.den sadece gençlerle oluşan bir kadro kurcaksın.Birkaç ta takviyeden sonra takım mükemmel olur.O zaman borçlarda biter birkaç sezon içinde şampiyonluğa oynar bir takım kurar.
4.Çok üst düzeyde gençlerin çıkacağı tesisler ve personel lazım.
EE ne değişti?...
1.Gençlere fırsat verilecek ve onlardan en üst düzeyde faydalanacaksın.
2.Borçla 0 lanır.
3.Takım sadece Türk oyunculardan ve gençlerden oluşacak(ırkçılık yapmıyorum)
4.Birkaç sezonda Fortis'e şampiyonluk sonraki sezonlarda CL ve Uefa ya oynuyacak bir sistem oluşturması lazım(Ajax)
Tabi bunların oluşması için yönetimin toptan (Adnan Polat dışında) değişmesi lazım.
Bu fikrimi nasıl buldunuz Yorumlarınızı Bekliyorum...
meddah
14.Temmuz.2006, 10:31
FM'de yapılabilir tabii böyle bir şey..
Ya abi boşverin bunları benim bir önerim var.
Biz GS de onca yetenekli genç var diyoruz de mi?tamam o zaman.Benim fikrim bu sezondan sonra CL den biraz para alsın tv gelirleri falan.Sonrada
1.Rivayı satacaksın.
2.Bütün as takım oyuncularını satacaksın.
3.2.den sadece gençlerle oluşan bir kadro kurcaksın.Birkaç ta takviyeden sonra takım mükemmel olur.O zaman borçlarda biter birkaç sezon içinde şampiyonluğa oynar bir takım kurar.
4.Çok üst düzeyde gençlerin çıkacağı tesisler ve personel lazım.
EE ne değişti?...
1.Gençlere fırsat verilecek ve onlardan en üst düzeyde faydalanacaksın.
2.Borçla 0 lanır.
3.Takım sadece Türk oyunculardan ve gençlerden oluşacak(ırkçılık yapmıyorum)
4.Birkaç sezonda Fortis'e şampiyonluk sonraki sezonlarda CL ve Uefa ya oynuyacak bir sistem oluşturması lazım(Ajax)
Tabi bunların oluşması için yönetimin toptan (Adnan Polat dışında) değişmesi lazım.
Bu fikrimi nasıl buldunuz Yorumlarınızı Bekliyorum...
Bana pek olacak gibi gelmedi. meddah ın da dediği gibi anca FM de olur heralde böyle şeyler...
Burak Duran
14.Temmuz.2006, 11:25
floryayı satmaya yanaşmıyorum yönetimimiz. riva ve seyrantepe projeleri yattı yatacak yani bu borç daha 10-15 yıl kapanmaz
comandante
14.Temmuz.2006, 12:17
meddah tam benim diyeceğimi demişsin abi...ancak fmde yani...
floryayı satmak falan yapmayın arkadaşlar ya...samiyende antreman diyorsunuz.oldu.isterseniz halısaha tutulsun...arkadaşlar tesis yokken futbolcular nerde kalcak?her sabah evlerinden idmana mı gelcekler o trafikte?yoksa takım otobüsü sabah 7 de beslenmeleriyle birlikte toplay6acak mı herkesi?yemeği var bunun çalışma salonları var bürsürü şeyi var o kadar basit değil ki...alt yapı tesisleri falan hepsi floryada.o tesisi 400e satarsın da aynısını öyle güzel bi yere kurmak 1 milyara patlar...
Burak Duran
14.Temmuz.2006, 12:30
florya tesislerini içine alan adam gibi bir stad yapılsa ondan sonra o tesisi sat ama stadta yok
Eray Dengiz
14.Temmuz.2006, 12:44
meddah tam benim diyeceğimi demişsin abi...ancak fmde yani...
floryayı satmak falan yapmayın arkadaşlar ya...samiyende antreman diyorsunuz.oldu.isterseniz halısaha tutulsun...arkadaşlar tesis yokken futbolcular nerde kalcak?her sabah evlerinden idmana mı gelcekler o trafikte?yoksa takım otobüsü sabah 7 de beslenmeleriyle birlikte toplay6acak mı herkesi?yemeği var bunun çalışma salonları var bürsürü şeyi var o kadar basit değil ki...alt yapı tesisleri falan hepsi floryada.o tesisi 400e satarsın da aynısını öyle güzel bi yere kurmak 1 milyara patlar...
doğru floryayı satmak yanlış. o zaman en güzeli bu borç 500 - 600 milyon dolar olur 1-2 sene sonra. bunu yapanıda örnek verdim. real madrid yaptı. antreman sahasını sattı sonucu hep birlikte gördük. ama bu işler tabi Türkiyede yapılmaz.. kimse göze almazda neyse..
EreN
15.Temmuz.2006, 00:01
adam akıllı kaleteli ürünler yapğsalar tabi taraftar gider alır
şampiyonluk tişörtü direk atlete basılmış gibiydi
fenerium gibi kaliteli ürünler yapmalı gs store lar
Sen Gs'li misin :) İlk defa bi gsliden duyuyorum..
Neyse Gs borcu çok rahat kapatabilir..Ama önce şu banka borçlarını yine bankadan borç alıp ödemeyi bırakırsa :)
chorme86
15.Temmuz.2006, 21:14
bu borclar iyi bir kaynak olmadan bitmez aynı fiorentina gibi olacak finansal durum yetmedigi icin fiorentina seri B ye düşürülmüştü hem borclarda nerdeyse aynıydı ve hisseleri satıldı iyi bir kaynak gelince tekrar cıktılar ama şimdi şike yüzünden tekrar düştüler o ayrı :) :D
dnz498
15.Temmuz.2006, 21:20
Sen Gs'li misin :) İlk defa bi gsliden duyuyorum..
Neyse Gs borcu çok rahat kapatabilir..Ama önce şu banka borçlarını yine bankadan borç alıp ödemeyi bırakırsa :)
senden mi borç alcaz ? :D
Şaka falan bi tarafada gerçekten bu borç bu şekilde asla bitmez ona göre bir kaynak yaratılması gerekir ya da o meşhur gayrimenkullerden vazgeçilmesi
comandante
15.Temmuz.2006, 21:38
doğru floryayı satmak yanlış. o zaman en güzeli bu borç 500 - 600 milyon dolar olur 1-2 sene sonra. bunu yapanıda örnek verdim. real madrid yaptı. antreman sahasını sattı sonucu hep birlikte gördük. ama bu işler tabi Türkiyede yapılmaz.. kimse göze almazda neyse..
abi floryayı satarsak sadece para gelecek borç kapanacak sonra?yeni bi tesis için daha fazla para harcanak bu sefer...bir sürü eksisi var orayı satmanın.
Eray Dengiz
15.Temmuz.2006, 21:52
abi floryayı satarsak sadece para gelecek borç kapanacak sonra?yeni bi tesis için daha fazla para harcanak bu sefer...bir sürü eksisi var orayı satmanın.
ama bu borç çok tehlikeli. 267 milyon dolar 1 sene sonra 350 milyon dolara çıkar faizlerden o zaman daha kötü durumda olur. tamam floryadan vazgeçtim şu aldıkları Riva'yı satabilseler daha iyi olur.
dnz498
15.Temmuz.2006, 22:00
Riva'da elimizde kaldı TOKİ'de çekti elini eteğini oradan
EreN
16.Temmuz.2006, 23:42
senden mi borç alcaz ? :D
Şaka falan bi tarafada gerçekten bu borç bu şekilde asla bitmez ona göre bir kaynak yaratılması gerekir ya da o meşhur gayrimenkullerden vazgeçilmesi
Real Madrid Yaptı..
Sizde yapabilirsiniz ;;)
lazyboy7
18.Temmuz.2006, 22:51
bence bu yonetım gıdene kadare ne dtad olu nede borç kapanır...
Etkisiz_Eleman
19.Temmuz.2006, 12:03
ben inanmıyorum Türkiyede bir çok klubun borçlarının haddi hesabı yok ama saklıyorlar.O borçların bir çoğu yönetici hatalarından oluşuyo. Bilgisiz yöneticiler takımların 5-10 yılıyla oynayabiliyor..
ÇocuksuMavi
19.Temmuz.2006, 14:04
pek sanmıyorum ama İnşallah en kısa zamanda kapatılır bu borçlar...
dnz498
19.Temmuz.2006, 18:59
bence bu yonetım gıdene kadare ne dtad olu nede borç kapanır...
yönetim gitse kim gelcek sen/ben ya da ne fark edecek ? Borç aynı borç çille aynı çile kafa aynı kafa. Bu takım sade ve sadece yabancı bir şirkete ya da kişiye satılarak takım olmaktan vazgeçilip işin içine ticari ruh empoze edilerek hatta avrupadan ithal edilecek CİO lar ile ancak kurtarılabilir aksi taktirde iflas bayrağını çekmek zorundadır