Log in

View Full Version : Abdullah Ercan futbolu bıraktı

Burak Duran
13.Temmuz.2006, 16:53
Abdullah Ercan veda etti
Beyoğlu Yeni Çarşı'da başlayan futbol yaşantısını daha sonra Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve İstanbulspor takımlarında sürdüren "sihirli sol ayak" Abdullah Ercan, sessiz sedasız yeşil sahalara veda etti.

Başarısı ve istikrarıyla uzun yıllar adını Türk futbolunun zirvesinde tutmayı başaran Abdullah Ercan, 22 yıllık futbol yaşantısına jübile yapmadan veda etme kararı aldığını açıkladı. Emektar futbolcu, bundan böyle futbola teknik adam olarak hizmet etme kararı aldığını açıklayarak teklif beklediğini söyledi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giyen Abdullah Ercan, bundan sonraki futbol yaşantısında "Trabzonsporlu Abdullah" olarak anılmak istediğini belirterek, "Jübile yapmak istemiyorum. Şayet jübile yapmak isteseydim Trabzonspor'la Fenerbahçe'nin oynamasını ve Trabzonspor formasını giymeyi isterdim. Aslında iki yıl daha oynamak istiyordum ancak dizimdeki rahatsızlıktan dolayı keyif alamaz oldum. Futbolda çok güzel günler geçirdiğim gibi çok büyük acılar da yaşadım. En büyük ve unutamayacağım acı Dünya Kupası'na götürülüp de forma giyemeyen tek futbolcu olmam. Bir dakika dahi oynamamak çok acıydı. Diğer çektiğim büyük acı Fenerbahçe'de haksız bir şekilde kadro dışı bırakılmamdı" dedi.

Dört büyükler içinde bir tek Beşiktaş forması giyemediğini belirten Abdullah Ercan, "İlginç olan, benim çocukluğum İnönü Stadı'nda geçti. Ben iyi bir Beşiktaşlıydım. Beşiktaş'ın maçlarına girmek için geceleri stat etrafında kalırdık. Beşiktaşlı olmamın nedeni çocukluğum Taksim'de geçti ve stat evimizden iki adımlık yerdi. Kapalı tribünde amigo Mostra Kemal vardı. O'nun grubuna takılırdık. O bana bir forma alıp beni Beşiktaşlı yapmıştı. İşin ilginç yanı Beşiktaşlıyım ama büyük kulüplerden sadece Beşiktaş'ın formasını giyemedim" diye konuştu.

13.07.2006

Kaynak : İHA

Jesus_FB
13.Temmuz.2006, 16:54
isabet olmuş

Cyzio
13.Temmuz.2006, 16:57
bırakması gerekirdi ii yapmış yaşamında başarılar dilerim

Nedvedmania
13.Temmuz.2006, 17:13
Abdullah Ercan veda etti diyince bende öldü zannettim ya :D

biraz geçikmiş

Eray Dengiz
13.Temmuz.2006, 17:30
iyi olmuş.. futbolu fazla konuşulamadı bari teknik adam olarak göz doldursun..

metin oktay
13.Temmuz.2006, 17:43
40'ına gelmıstı zaten

enesao
13.Temmuz.2006, 17:59
hayirli olsun ne diyelim.. ama guzel bi jubile yapsiinn iyi olur..

SefaReis66
13.Temmuz.2006, 18:05
oh be bıkmıştım bu adamdan her sene fm de milli takımda oynuyodu adam

perpetua
13.Temmuz.2006, 22:07
Yasasin. Artik FM'de abartili olarak onu gormeyecegiz :D

Krusty
13.Temmuz.2006, 22:10
Abdullah Ercan veda etti diyince bende öldü zannettim ya :D

biraz geçikmiş
Valla bende öyle sandım ve yazacaktım ki sen yazmışsın :D:D

SaMaNYoLu
13.Temmuz.2006, 22:11
ee bıraksın artık adam galatasaraya geldıgınde çıldırmıştım resmen...

physicist87
14.Temmuz.2006, 01:13
E zamanı gelmişti, inşallah türk futbolu için iyi şeyler yapmaya devam eder...

10_Osmanozc
14.Temmuz.2006, 01:18
Abdullah Ercan'ın futbolu konuşulmamış yok yaf :)
95-96 sezonu malum Trabzonspor-Fenerbahçe maçı babam maça gider ağlarım sızlarım ama maç tehlikelidir babam beni getirmez.Çünkü Avni Aker'e ilk defa deplasman taraftarı gelir ve sonrası da malumdur ya neyse.6 yaşımdayım ya maçı izleme şansım da yok Apdullah ilk golü atar ve tellere saldırır şu an hatırladım ve acayip duygulandım.O tellere saldırışı her aklıma geldiğinde kalkıp duvarı tekmeleyesim,kafayı duvarlara vurasım geliyor.Maçı izlemedim ancak o tellere yapışmasını nasıl hatırladığımı ben de hatırlamıyorum zaten.Belki de Apo hiç o tellere saldırmamıştı ancak ne farkeder ki aklımda öyle kalmıştı.Ve ertesinde Eskişehirspor maçı vardır Apdullah'ı yakalarız ve fotografımızı çekeriz.Aradan yıllar geçer yıl 2006 yer Zeytinburnu Stadı Sebatspor küme mücadelesi veriyor.Apdullah oyuna sonradan girer ve Sebat'ı zorlar onun da gazıyla İstanbulspor golü bulunca durum 1-2 olur ve Sebat'ın kesin yenmesi lazımdır.Son 10 dk. kalmıştır.Yaklaşık 10 sene önce bir tek maçta sadece onu hatırlayan,fotograf çektiren çocuk o son 10 dk.da durmadan hakaret ediyordu Apdullah'a.Gerçi Apdullah da o Trabzonspor Apdullah değildi ya.Futbol böyle nankör işte.

bursa_mc
14.Temmuz.2006, 01:37
Abdullah Ercan'ın futbolu konuşulmamış yok yaf :)
95-96 sezonu malum Trabzonspor-Fenerbahçe maçı babam maça gider ağlarım sızlarım ama maç tehlikelidir babam beni getirmez.Çünkü Avni Aker'e ilk defa deplasman taraftarı gelir ve sonrası da malumdur ya neyse.6 yaşımdayım ya maçı izleme şansım da yok Apdullah ilk golü atar ve tellere saldırır şu an hatırladım ve acayip duygulandım.O tellere saldırışı her aklıma geldiğinde kalkıp duvarı tekmeleyesim,kafayı duvarlara vurasım geliyor.Maçı izlemedim ancak o tellere yapışmasını nasıl hatırladığımı ben de hatırlamıyorum zaten.Belki de Apo hiç o tellere saldırmamıştı ancak ne farkeder ki aklımda öyle kalmıştı.Ve ertesinde Eskişehirspor maçı vardır Apdullah'ı yakalarız ve fotografımızı çekeriz.Aradan yıllar geçer yıl 2006 yer Zeytinburnu Stadı Sebatspor küme mücadelesi veriyor.Apdullah oyuna sonradan girer ve Sebat'ı zorlar onun da gazıyla İstanbulspor golü bulunca durum 1-2 olur ve Sebat'ın kesin yenmesi lazımdır.Son 10 dk. kalmıştır.Yaklaşık 10 sene önce bir tek maçta sadece onu hatırlayan,fotograf çektiren çocuk o son 10 dk.da durmadan hakaret ediyordu Apdullah'a.Gerçi Apdullah da o Trabzonspor Apdullah değildi ya.Futbol böyle nankör işte.
abi adamı zaten unutmuştum ben ya

SefaReis66
14.Temmuz.2006, 02:07
Aradan yıllar geçer yıl 2006 yer Zeytinburnu Stadı.
vay osman kardeşim stadımıza gelmiş bizim haberimiz yok:D
stad nasıldı beğendin mi bari maçı nerden izledin bi de hangi tribün

10_Osmanozc
14.Temmuz.2006, 02:25
vay osman kardeşim stadımıza gelmiş bizim haberimiz yok:D
stad nasıldı beğendin mi bari maçı nerden izledin bi de hangi tribün
Sorma güvenlik baya bi sorun çıkarttı 20 dk. geç girdik stada:D
Açıkcası çok sevimli anılarım yok o stadta ilk gelişimde ufakken salepten dilim yanmıştı hala unutamam valla:)
İkinci gelişte böyle ölüm kalım maçıydı ama güzel bi anıyla çıktık oradan.
Ufakken egldiğim için unutmuştum stadı ancak içeri girdiğimde beklediğimden ufak olduğunu gördüm .Şeref tribünün karşısında izledim maçı.

SefaReis66
14.Temmuz.2006, 02:33
o kadar yıldır tribündeyim orda maç izlediğimi hiç hatırlamıyorum şeref tribünün karşısı derken sahanın karşı tarafı di mi biz hep kapalıdayız elimizde sigara 90 dakika bağırıyoz:D bi de mail attım inş 2007 için zeytinburnu araştırma görevini bana verirler

TaşkınMahmut
14.Temmuz.2006, 02:38
40'ına gelmıstı zaten

daha dur 35 ine yeni girdi Abdullah.

10_Osmanozc
14.Temmuz.2006, 02:40
o kadar yıldır tribündeyim orda maç izlediğimi hiç hatırlamıyorum şeref tribünün karşısı derken sahanın karşı tarafı di mi biz hep kapalıdayız elimizde sigara 90 dakika bağırıyoz:D bi de mail attım inş 2007 için zeytinburnu araştırma görevini bana verirler
Valla Olivium'a yakın olan tribün değil işte.Üstü açık.

SefaReis66
14.Temmuz.2006, 02:56
tamam orası orayı genelde deplasman takımı için ayırıyolar
bu arada zeytinburnunda mı oturuyosun kardeşim

10_Osmanozc
14.Temmuz.2006, 03:00
Yok hayır maç için geldim sadece:)

comandante
14.Temmuz.2006, 11:57
geç bile kaldı...cidden fm de her yıl beni öldürüyodu o adam ya.alam desem alınmıyo satam desem satılmıyo:)

nekop
14.Temmuz.2006, 13:57
bi trabzonsporlu olarak sevmedigim hatta nefret ettigim futbolculardan biri...

Adana_UA
14.Temmuz.2006, 15:48
ya herkes atıp tutuyor sanki sizler ondan daha iyi futbolcusunuz ne hakla bu kadar ağır eleştiriyorsunuz?

Ama jübilesini yapsaydı çok iyi olurdu.........

Oghuse
14.Temmuz.2006, 15:55
bence de iyi oldu futbolu bırakması gençlerin önünü açmak lazım

ForsakeN
14.Temmuz.2006, 16:27
Zaten çok yaşlıydı.Bırakmalıydı.İsabet oldu.

SYLaR
14.Temmuz.2006, 18:18
bırakmasa bu sezon artık bastonla oynardı:D