View Full Version : Çirkin saldırı
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 15:44
G.Saray tesislerine saldırı
Fenerbahçe Kulübü`ne ait Kadıköy Fenerbahçe Burun`da yer alan Faruk Ilgaz Tesisleri`nde düzenlenen 1907 eğlencesinde hızını alamayan 40 kişilik bir grup hemen yanda bulunan Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisleri`ne saldırdı. Üç çalışanı yaralayan grup tesislerinin altını üstüne getirdi.
Edinilen bilgiye göre olay saat 20.00 sıralarında Kadıköy Fenerbahçe`de yaşandı. İddiaya göre 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlamaları nedeniyle bir araya gelen bir grup Fenerbahçe taraftarı alkolün de etkisi ile Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisleri`ne yöneldi.
GALATASARAY BAYRAĞINI İNDİRMEYE ÇALIŞTILAR
Deniz kenarındaki kayalıklardan yürüyerek Galatasaray`ın tesisine giren grup burada bayrağı indirmek istedi. Bu sırada tesiste çalışanlar grubu engellemeye çalıştı. Bunun üzerin sinirlenen grup tesisleri dağıtmaya başladı. Ellerine aldıkları taşlarlı etrafa fırlatan grup kendilerine engel olmak isteyen çalışanları da yaraladı. Kızgın grup masa, sandalye ve çiçek saksılarını kırdıktan sonra yarıya kadar indirdikleri bayrağı kesmek istedi. Galatasaray tesislerinde çalışan diğer personelin olay yerine geldiğini gören grup tekrar bahçeyi kullanarak olay yerinden kaçtı.
3 ÇALIŞANI YARALADILAR
Çalışanlar, hemen polisi arayarak durumu bildirerek ambulans istedi. Yaralılar ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi` ne kaldırıldı.Polis olay yerinde inceleme başlattı. Biri başından ikisi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan üç çalışan ifadeleri alınmak üzere Kadıköy Rıhtım Polis Merkezi`ne götürüldü. Diğer çalışanlarsa saldırıdan sonra zarar gören tesisi eski haline getirmeye çalıştılar.
Karakol çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalamış Tesisleri Müdürü Altan Korcan, Fenerbahçe tesislerinde düzenlenen eğlencenin ilerleyen saatlerinde tesislerine saldırıldığını söylerken, ¨Bayrağımıza karşı harekette bulunulmuştur. Şikayetçiyiz. Fenerbahçe`den henüz bir özür gelmedi sadece işletmeciden bir özür aldık. Saldırı esnasında müşterimiz yoktu¨ diye konuştu. Galatasaray ve Fenerbahçe`nin iki kardeş kulüp olduğunun söyleyen Korcan, ¨Bizim dostluğumuz devam ediyor. Bu sadece kendini bilmez bir grubun yaptığı harekettir ¨ dedi. İfadesi alınan darp edilmiş çalışanlar karakoldan ayrılırken, polis de olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.
CANAYDIN: ''HERHALDE 100. YIL SEVİNCİ NEDENİYLE TAŞKINLIK OLDU''
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen Su Sporları İcra Kurulu'nun tanıtım toplantısı sırasında basına bir açıklamada, bulundu.
Kendilerinin 100. yıl kutlamalarına, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başladıklarını hatırlatan Canaydın, ''Herhalde rakip taraftarların 100. yıl sevinciyle, ölçüsüz taşkınlıkları oldu. Gece yarısı, yabancı, rakip kulübü temsil ettiklerine inanmadığım bir grup, bayrağımıza saldırdı. Olay artık polise intikal etti. Adli bir konu. Biz 100. yılımızı sakin bir şekilde doldurmak üzereyiz. Diğer taraftan da aynısını bekliyoruz'' diye konuştu.
Şahsen böyle insanları ve böyle insanları haklı görüp destek verenleri anlamıyorum hatta ve hatta o şahıslara insan bile diyesim gelmiyor. bu kadar sapıklık ve yoldan çıkmışlık olamaz adam gibi kutlamanı yapıp evine git ama bizim halkımızda öyle bir bilinç yok böyle şuursuz adamları destekleyenlerin aklından şüphe ederim ben
SaMaNYoLu
21.Temmuz.2006, 16:42
acizler başka birşey değiller... ne yaparlarsa yapsınlar vururuz tepelerıne alırız şampıyonlugu ellerınden...
barahir
21.Temmuz.2006, 16:44
ben o şahısların Fenerbahceliliğinden şüpheliyim. Eğer onlarda biraz şeref warsa Şerefli Fenerbahcemizi Bıraksınlar. Bizim Onlara İhtiyacımız Yok.
dnz498
21.Temmuz.2006, 17:44
3 etti unutmayın!!!
Ayrıca ben bu olayların fenerbahçe spor kulübü ve taraftar dernekleri ile alakası yoksa bir kınama ve eleştiri beklerdim yakışan bu olurdu. Ayrıca nasıl bir hırstır ki insanı bir bayrağa bırakın bir bayrağı bir insana saldıracak kadar hayvani bir psikolojiye soksun.
FeYYaz1989
21.Temmuz.2006, 17:52
Son olaylarla Fenerbahçe taraftarları iyice saçmalamaya başladı bence.Bu olayları yapanların Psikolog tarafından incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu saçmalıkları bütün Fenerbahçe takımına mal etmek istemiyorum ama bu alkollü eşkiyalarla övünenler olduğunu görünce üzülüyorum(Forumda bile var).
Allah akıl fikir versin diyorum son olarak.
Ama tabi Türkiye'nin durumunu düşününce bunlar normal.Zamanında anne babanın ilgilenmediği ve bir baltaya sap olamayan çocuklar,bir takıma kendini tutturup tribün gruplarına giriyorlar.Ondan sonra biz kestik biz astık falan diyip bir şey yaptıklarını zannediyorlar.Yazık...
barahir
21.Temmuz.2006, 17:52
3 etti unutmayın!!!
Ayrıca ben bu olayların fenerbahçe spor kulübü ve taraftar dernekleri ile alakası yoksa bir kınama ve eleştiri beklerdim yakışan bu olurdu. Ayrıca nasıl bir hırstır ki insanı bir bayrağa bırakın bir bayrağı bir insana saldıracak kadar hayvani bir psikolojiye soksun.
İşte diyorum ya biraz şerefleri varsa çıkarsınlar o formaları. Yaptıklarıyla o formayı kirletiyolar.
senderson
21.Temmuz.2006, 18:23
Öncelikle Fenerbahçe sahipsiz değildir.Tesis basmak belki hoş değil ama sebebini bilmeden "acizlik","hırs","eşkiyalar" diyerek itham etmeleri hoş değildir.gsye karşı bu kini ortaya çıkaran yüce gs yöneticiler,boğaz köprüsünde 50x30 Fenerbahçe bayrağı yakanlar düşünsün sebebini,Ülkemin bayrağıymış gibi çevik kuvvete gs bayrağını emanet ettirenler düşünsün.
Fenerbahçem sahipsiz değil bunu bilmeyenler düşünsün sebebini.Bu kini yaratanlar büyütenler düşünmedikçe bunun sebebini herzaman takdir görecektir bu tip hareketler......
Kalamış’taki F.Bahçe Kulübü’nden bir yetkili ise, "Tesiste Fenerbahçe marşı çalınırken, boş olduğu halde G.Saray tesisinde yüksek sesle marş çalıp, çocukları tahrik ettiler" dedi.
dentaconstantin
21.Temmuz.2006, 18:30
Öncelikle Fenerbahçe sahipsiz değildir.Tesis basmak belki hoş değil ama sebebini bilmeden "acizlik","hırs","eşkiyalar" diyerek itham etmeleri hoş değildir.gsye karşı bu kini ortaya çıkaran yüce gs yöneticiler,boğaz köprüsünde 50x30 Fenerbahçe bayrağı yakanlar düşünsün sebebini,Ülkemin bayrağıymış gibi çevik kuvvete gs bayrağını emanet ettirenler düşünsün.
Fenerbahçem sahipsiz değil bunu bilmeyenler düşünsün sebebini.Bu kini yaratanlar büyütenler düşünmedikçe bunun sebebini herzaman takdir görecektir bu tip hareketler......
bu hareketlerin neyi takdir edilebilir anlamıyorum bişeyler söylerken biraz mantıklı olalım gerçekten üzüldüm gerçek fenerbahçeliyi bırak bunlardan hiçbir takımın taraftarı olmaz hiçbir takım da böyle taraftar istemez geçmiş olsun ayrıca
dnz498
21.Temmuz.2006, 18:38
Siz hepiniz gerçekten GENÇsiniz ya orada bir ölüm olayı yaşansa nasıl bir mantıktır bu kişiye saldırmak zarar vermek
Ayrıca Galatasaray bayrağını bu ülkenin polisine değilde kendini ülke ilan eden terörist kafalılara :D emanet edelim Tabi ki senin fenerin sahipsiz değil ama benim bayrağımda sahipsiz değil onu bu vatanın evladı olan polisler koruyor bir başkası değil!!!
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 18:52
işte böyle düşünen kişiler yüzünden bu ülkede stadlara insanlar eşlerini çocuklarını götürüken korkuyor. Bu insanlar yüzünden Türkiye de futbol terörü yaşanıyor. Bizim insanımız böyle şeylerle tahrik oluyor ama iş vatanına geldimi tahrik mahrik olan yok ama işte anca sokak kabadayılığını basıyor kafaları. orda 40 tane gs taraftarı olsaydı ve kavga çıkıp 1-2 kişi ölseydi. herhalde alkışlardınız işte başardık 2 adam sildik diye. yazık valla yazık böyle düşünen insanların bu forumda bile olması gerçekten çok düşündürücü. Tesisi basmak belki hoş değil demişsin yani hoş olma ihtimali var mı? nesiniz siz mafya mı çete mi terör örgütü mü neyi basıyosunuz terör kampını mı suçluların saklandığı yerimi biraz mantığınızı kullanın futbol sahada oynanır dışarda 100-200 kendini bilmezin adam dövüp tesis basmasıyla övünmek anca 2. sınıf kabadayıların işidir futbol taraftarının değil
senderson
21.Temmuz.2006, 18:55
Ozaman bana şunun mantığını söyle.Boş tesiste gs marşı çalmanın üstelik Dünya Fenerbahçeliler günü kutlanırken bunu yapmanın mantıklı bir sebebini söylermisin????
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 18:59
Ozaman bana şunun mantığını söyle.Boş tesiste gs marşı çalmanın üstelik Dünya Fenerbahçeliler günü kutlanırken bunu yapmanın mantıklı bir sebebini söylermisin????
ben o mantıklı dedim mi? ayrıca bu futboldur oyundur böyle sataşmalar olabilir. biz şampiyonluğumuzu kutlarken araba ile fenerbahçeli bi karı koca geçti fener marşı çalıyodu arabada adam bizi görünce kapadı biz dedik ki abi gerek yok kapamana o senin takımın marşını dinleyebilrsin dedik. İşte taraftarlık işte medeniyet budur anlatmak istediğim bu biraz medeni olmak lazım oraya buraya saldırmamak lazım
senderson
21.Temmuz.2006, 19:02
Ne ilginç ki 2 sene önceki şampiyonlukta mecidiyeköyde Fenerbahçe marşının arabada dinleyerek tur atarken bazı kulüp taraftarları(üstlerindeki polarda Ultraslan yazıyodu) arabaya şişe vb birçok madde attılar.Şimdi bunlarada medeni olacağız....
dnz498
21.Temmuz.2006, 19:03
Galatasaray marşını sevmek sorunun cevabı
bendende sana bir soru madem tahrik var neden sadece 4 kişi (kendini bilmez densiz) tahrik oluyor geri kalanı uyuyormu bu fenerlilerin ya da onlar fenerlimi değil ? ya da adam gibi adamlarmı eylenmenin saygı duymanın sporun ne olduğunu biliyorlarmı ? şunu bilki ben olmasam senin için sen olmasan benim için bu ligin tadı tuzu kalmaz
Buda imzana cevap:
Mektepli serseriden selametle
tüm tenekeler bizim müzemizde :D
senderson
21.Temmuz.2006, 19:03
E ogün bu marşı çalarsan olacağı o.Ah orda olmak vardı:(
meddah
21.Temmuz.2006, 19:05
senderson, mesela amcanın oğlu Galatasaray'lı olsa ve orada dayak yese ?
"Haketti, tahrik etmiş" der misin?
Nedir bu ki; bir başka takımın kutlamasına, bir başka takımın marşını dinlemeye tahammül edememek?
Allah aklı versin. Yok yok, verip de zayi etmesin..
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 19:07
Ne ilginç ki 2 sene önceki şampiyonlukta mecidiyeköyde Fenerbahçe marşının arabada dinleyerek tur atarken bazı kulüp taraftarları(üstlerindeki polarda Ultraslan yazıyodu) arabaya şişe vb birçok madde attılar.Şimdi bunlarada medeni olacağız....
ya işte klasik kalıp mantık o bunu yaptı ben bunu yaparım. ben fenerli gsli dedim mi ben genel konuştum. fenerli 100-200 taraftar mı dedim hayır genelleme yaptım bu her takımda var ama bunu durdurmakta bilinçli taraftarların elinde böyle gelip bunlarla övünen işte aslanım bilmem ne diyen adamlar ortalıkta oldukça bunların sayısı 100lerden 1000lere çıkar ve giderek artar. 2 sene önceki diyosun bu sene ki şampiyonlukta bağdatta neler oldu onları düşün bunları böyle kıyaslayarak nereye varıcaksın istersen iç savaş başlatalım 2 takım taraftarı silahlansın 3 haftada en çok taraftar öldüren takım şampiyon olsun ve diğer takım ligden çekilsin taraftarlarıda sınır dışı edilsin bu olaylara böyle bakarsan tek çözüm yolu bu kalıyor. Futbol bir spordur bir oyundur bunun farkına varmak lazım ama varkına varamayan çok insan var hani eğitimsizi var kafası basmayanı var da senin gibi biri nasıl böyle ben onu çözemiyorum yani okuyan aklı çalışan insanlar içinde bunları destekleyenler varsa vay halimize 3-5 seneye stadlara artık füze falan yerleştirirler
senderson
21.Temmuz.2006, 19:08
senderson, mesela amcanın oğlu Galatasaray'lı olsa ve orada dayak yese ?
"Haketti, tahrik etmiş" der misin?
Nedir bu ki; bir başka takımın kutlamasına, bir başka takımın marşını dinlemeye tahammül edememek?
Allah aklı versin. Yok yok, verip de zayi etmesin..
Derim abi.....
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 19:09
ah yazık valla artık gerçekten üzülüyorum bu hallerinize ya biraz mantıklı ve medeni olun. mehmet abinin dediği gibi akrabanız çıksa vurcak dereceye geliyosunuz
Derim abi.....
bu laftan sonra artık dencek bişey yok kötü bir vaka
meddah
21.Temmuz.2006, 19:12
Yahu alt tarafı bir grup kendi özel gününü kutluyor, ne var tahrik edecek..
Hadi ettiler, sen de daha çok ses çıkar, sen de marş çal.. Labada lubada, haldır huldur saldırmak nedir?
senderson seni de takdir ettim ha..
dnz498
21.Temmuz.2006, 19:14
Kurtulun şu Ali Şen ve tayfası zihniyetinden nereden nerelere geldi taraftarlık izliyorumda hazırlık maçlarını taraftarlar artık orada bile ayrı oturuyor eskiden yanyana olurlardı
senderson
21.Temmuz.2006, 19:14
saol abi teveccühün:)
dentaconstantin
21.Temmuz.2006, 20:03
ben de bir anımı anlatayım galatasaraylı bir arkadaşımla galatasaray-fenerbahçe maçına taksiyle gidiyorduk beşiktaştan taksime çıkan yokuştan biraz gittik baktık kalabalık bir fenerbahçeli taraftar topluluğu arkadaşın üzerinde galatasaray atkısı vardı anlamadığım onlardan birisi gördü atkıyı dediği şu 'aha şerefsiz var takside'milleti gaza getirdi taksiciye abi geri vitese al bas kaçalım dedim bira şişeleri fırlattılar taksiye allaha şükür arkamız boştu kaçtık adamlar ellerinde şişelerle bizi kovalıyorlar hala taksici iyi küfür bastı iyi hatırlarım takside biraz hasar vardı çok şükürki onların arasına girmemişiz girseydik ben şu anda bunları yazamazdım heralde:D
ben de şunu söyleyeyim peki bunlarla mı medeni olacağız
Burak Duran
21.Temmuz.2006, 20:07
dediğim gibi sen insanlığından ödün verme onlar ne olursa olsun
kallström
21.Temmuz.2006, 20:11
Ya arkadaşım medeni olmayı geçin bi kere bana şunu açıklayın.Futbol takımı nedir_?Takım tutmak nedir_?Uğruna yaptıklarımız nedir_?Taraftar olmak nedir_?Çeşitli takımlar tutuyorus bunun uğruna kavga ediyorus adam bıçaklıyorus şişe fırlatıyorus vs. Oyuncular parasını düşünüyor sadece bu olayları taktıklarını mı sanıyorsunuz?Herkes takım tutabilir ama bunu bu boyuta getirmek geri kalmışlığın bir kanıtı gibi.Dünyadaki bütün derbilerin bi anlamı var.Atıyorm Glasgow-Celtic katolik ile ortodoks çatışması ispanyada bask ve catalan çatışması bunları derbi yapıo.Bizde ise medyanın taraftarın büyütmesiyle ortaya çıkan bu fb-gs çatışması nedir yani.?Ben bir gsliyim ama bunu abartıp herkes göstermek veya kanıtlamaya çalışma gereği duymuyorm(bu lafı genel olarak sölüyom kimse alınmasın ).TAkımımı içimde yaşıyorm yni.Bunu abartymaya gerek yoq.Takımlar için dostluk bozmaya da gereq yoq.Tartışmayı bırakalım bence takımlar oynasın iyi olan kazansın geri kalanların bizi veya futbolcuları bağlamadığını biliyorus ztn:)
nart_susruko
21.Temmuz.2006, 20:17
şampiyonluktan sonra bi kampanya başlatacaktık, ya onu tam manasıyla yapamadık ya da yetmedi (anlayana ;;) )
FeYYaz1989
21.Temmuz.2006, 23:40
Tarih hocam şakayla karışık sınıfa şöyle demişti;''Bizi önce Alevi-Sunni sonra Sağ-Sol daha sonra Türk-Kürt diye ayırmaya çalıştılar.Şimdide Galatasaray-Fenerbahçe diye ayırmaya uğraşıyorlar''.
Ama maalesef şaka olmaktan çıktı gayet ciddi bu işi yapanlar var.
Universal
21.Temmuz.2006, 23:47
İtaan çomağı hazırla her yerin sarı lacivert olduğu yere küçücük bir şube açarsan olacağı budur. Hangi akıllı ticaretci Fenerbahçe yarım adasına hatta Fenerbahçe Spor Klubunun binasının yanına böyle bir tesis açarki...
pessy
21.Temmuz.2006, 23:57
lütfen bu fener taraftarını savunmayın artık ya bir değil iki değil yaptıkları ve dikkat ederseniz bu konularla ilgili hiç bi yönetici çıkıp bişey demio...
Universal
21.Temmuz.2006, 23:59
Kardeşim şimdi sırf Fenerliler mi şuçlu o tesis orda olmasaydı bu olay olmayacaktı açan kişide bu durumu düşünmeliydi...
FeYYaz1989
22.Temmuz.2006, 00:01
Kardeşim şimdi sırf Fenerliler mi şuçlu o tesis orda olmasaydı bu olay olmayacaktı açan kişide bu durumu düşünmeliydi...
Fenerbahçe Spor Klubunun binasının yanına Galatasaray tesisi açmak suç mu yani?Nasıl bu adamları savunabiliyorsunuz hala?
Universal
22.Temmuz.2006, 00:05
Bu taraftar Fenerli değil Galatasaraylı olsaydı aynısını yazardım ben insanı savunuyorum bir örnekle açıklayayım bir kişiye birisi saldırdı diye vuruyor ama mahkeme bu olayda tarik var diye şuç vermeyip sanığı suçsuz sayıyor burdada taraftarı tahrik ettikleri için bu olay oldu.
UniquE
22.Temmuz.2006, 00:10
valla bakıyorum da galatasaraylı ve beşiktaşlı taraftarlar, sanki kendi taraftarları çok düzgün adamlarda bizimkilerle uğraşıyorlar. evet belki fenerbahçeli taraftarların yaptıkları güzel bir davranış değil ama beşiktaşlıların bundan bi kaç sene önce vapurların tepesine çıkıp ortalığı savaş alanına çevirdiğini kimse unutmasın. kim ne derse desin bütün büyük takımların böyle bilinçsiz taraftarları var. beşiktaşında var (ki en beteri onlarda), galatasarayında var fenerbahçenin de var.
FeYYaz1989
22.Temmuz.2006, 00:30
valla bakıyorum da galatasaraylı ve beşiktaşlı taraftarlar, sanki kendi taraftarları çok düzgün adamlarda bizimkilerle uğraşıyorlar. evet belki fenerbahçeli taraftarların yaptıkları güzel bir davranış değil ama beşiktaşlıların bundan bi kaç sene önce vapurların tepesine çıkıp ortalığı savaş alanına çevirdiğini kimse unutmasın. kim ne derse desin bütün büyük takımların böyle bilinçsiz taraftarları var. beşiktaşında var (ki en beteri onlarda), galatasarayında var fenerbahçenin de var.
Ben kendi takımımın taraftarlarının yaptıklarınıda biliyorum.Onlarında bazı beğenmediğim davranışları oldu,belki olucaktırda ama böyle durumlarda suçu başkalarında aramak yerine onlarıda tarafsız bir şekilde eleştirebiliyorum.
Kime göre en beter taraftar bizde?Herhalde kendi düşüncen!Ama burda takım taraftarlarını konuşmuyoruz,bütün takım adına genelleme yapamazsın.Ben burda Fenerbahçe taraftarlarına hakaret ettimmi?3-5 kendini bilmez sarhoşu koruyanlar birazcık düşünsünler Atatürk'ün ''Muasır medeniyetler seviyesi''ne çıkacağız derken ne demek istediğini...
dentaconstantin
22.Temmuz.2006, 00:32
oraya tesis açmak suç mu şimdi oraya fenerbahçe cumhuriyeti dersiniz oraya sadece fenerliler girebilir:mad:
perpetua
22.Temmuz.2006, 01:15
Bu taraftar Fenerli değil Galatasaraylı olsaydı aynısını yazardım ben insanı savunuyorum bir örnekle açıklayayım bir kişiye birisi saldırdı diye vuruyor ama mahkeme bu olayda tarik var diye şuç vermeyip sanığı suçsuz sayıyor burdada taraftarı tahrik ettikleri için bu olay oldu.
Saldirmakmidir peki yapilmasi gereken sey? Sonucta komsu...
Diyelim siz evinizde yusek sesli muzik caliyorsunuz ve evinizin hemen yaninda oturan ben arkadaslarimla kendi halimizde egleniyoruz.
Siz yuksek muzik caldiginiz icin benim veya misafirlerimin sizin evin camlarini kirmak, esyalara zarar vermek gibi bir hakki var mi? Insani korumak bunlari yapmak mi demektir?
Gelir kapininizi calarim, muzigi kismanizi rica ederim. Muzigi kismazsaniz da polis cagiririm.
Ne demek Galatasaray tesislerinin orada olmamasi gerekir? Kanli bicakli dusman mi olmali size gore Galatasaray ve Fenerbahce ve taraftarlari/sempatizanlari? Galatasaray Lisesi'nin etrafinda Fenerium da mi olmamali yani?
Ama tabii burada sorun sizin bu sekilde dusunmeniz degil, sizi bu sekilde dusunmeye yonelten futbolu bir olum kalim meselesiymis gibi ortaya sunan ve git gide daha fazla taraftar degil de musteri olarak bakilan duzen.
Amerika'da sistem paranin donmesine gore kuruludur. Insanlar kendilerini ne kadar cok tehlike altinda hissederlerse o kadar cok para harcarlar. Gunesin etkisinin zararli oldugu konusunda haber yayinlanir, gunesden koruyan krem satisi artar. Haberlerde hep hirsizlik, cinayet, kazalardan bahsedilir, insanlar gider evlerine daha saglam kilit, alarm, silah alir, kaza gecirmemek icin daha pahali ve daha guvenli urunler satin alir.
Futbolda da bu sistem islemeye baslamis durumda. Karsi takim dusman, onlarin her yaptigi yanlis, bizim yaptiklarimiz hep dogru. Bu savasta bizim takim kazansin, kazanmamiz icin mallarimizi almasi lazim musteri.. pardon taraftarlarimizin..
Zamaninda Katolik Kilisesi hacli savaslari baslatabilmek icin ayni bu yola basvurmustu. Dogudaki tehlikeyi engellenmek icin tum "iyi" katolikler paralarini kiliseye doktu. Bu davranis bicimi hala da devam ediyor ve bunun sayesinde Katolik Kilisesi dunyadaki en zengin kuruluslardan birisi olmus durumda. Bu paranin cogu da insanlarin kendilerini Katolik kilisesinin bir parcasi olduklarini hissetmek icin bagisladiklari paralarin, IBM, Shell, General Motors, Rothschilds Bank, General Electric gibi buyuk sirketlere yatirilmasi ile ortaya cikmis durumda.
Dunyanin 4 kosesinde din, irk veya ideoloji farkliliklarindan dolayi savaslar, catismalar, tartismalar oluyor insanlar hayatlarini kaybediyor ama Turkiye'de sacma sapan bir Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzonspor vs. vs. kavgasi var. Niye? Bu kulupler farkli dinleri, farkli irklari veya farkli ideolojileri mi temsil ediyor? Haydi diyelim farkli ideolojileri temsil ediyor, hangi takimin ideolojisinin digerinden ne acilardan farkli oldugunu burada yazabilecek kadar bu konuda bilginiz var mi? O zaman neden bu gerginlik? Bu gergin ortamin nedeni, kuluplerin gergin ortamlarda daha fazla para kazanabilmesi... atesi korukle babam korukle..
Acizane bir fikir...
nart_susruko
22.Temmuz.2006, 02:33
Yazdıklarında sonunda kadar haklısın ama olay artık öyle bir boyut almışki "Die/Kill For You" vs ... lerin olduğu bir zamanda hemde öyle sadece lafta değil sonuna kadar, kimine göre amaçsız kimine göre boş iş olabilir ama bu derecede bir çok taraftarın olduğunu herkes biliyor a, b, c takımının farketmez hangisi olduğu..
Tribün reisleri arasında barış ilan edildiği söylenir ne zamandır, çıkan 3-5 olayda münferitti genel bişey değildi, abilerimizin haberi yok böyle birşeyden denilip kesilen atılan birçok olay.. Evet bir barış sözkonusudur, eskisi gibi döner bıçaklı, satırlı sahneler göremiyoruz son zamanlarda çok da iyi, hatta hiç olmasın eskisi gibi taraftarlar el ele, omuz omuza maç izlesin ama artık böyle bişeyden bahsetmek ütopyadan başka bişey olamaz..
Hep "onlar ilk yaptı, bizimkisi onlara karşılık bişeydi" düşüncesinin hakim olduğu bir ortamda da zaten güzel birşeylerin yapılması olası değildir..
Gel çık işin içinden çıkabilirsen artık.. ;)
comandante
22.Temmuz.2006, 04:09
senderson söylediklerini sana yakıştıramadım abi açıkca söyleyeyim...
batuhan senin mantıkla de her takım bi yer parsellesin diğer tyakımlar semtine uğramasın o zaman...isteyen istedği yere istediği şeyi açar...
tahrik varsa tahrik eden de olan da suçludur...tahrik eden de saçmalamış olan da...anlamadığım fenerbahçenin izel gününde galatasaray marşı dinlemenin tahrik unsuru barındıran yanı ne?yani yüzyıllardır kutlanan bi gelenek bu sanki ulusca kutladığımız birşey sanki kuralları var bunun...
perpetua
22.Temmuz.2006, 08:07
Yazdıklarında sonunda kadar haklısın ama olay artık öyle bir boyut almışki "Die/Kill For You" vs ... lerin olduğu bir zamanda hemde öyle sadece lafta değil sonuna kadar, kimine göre amaçsız kimine göre boş iş olabilir ama bu derecede bir çok taraftarın olduğunu herkes biliyor a, b, c takımının farketmez hangisi olduğu..
Bende bunun farkindayim ve bu nedenle bu forumlarda arada sirada bu tip seylerin ne kadar anlamsiz oldugunu, bir bakima ortami normale dondurmek icin yaziyorum. Hayatta benim birisini oldurecegim, veya olumu goze alacagim iki kisi vardir. Bunlar annem ve babamdir. Kardeslerim olsa onlari da eklerdim.
Futbol, ust tarafi bizim eglenmemiz icin yaradilmis bir oyun. Football Manager'da mac kaybettigimde ne kadar uzulmezsem sematizani oldugum takim maglup oldugunda da uzulmem. Galip gelince sevinirim, ama maglup olunca uzulmem, cunku beni eglendirmek icin yaradilmis bir oyunun beni uzmesine izin vermem. Yani futbolun bana verdigi zevk sadece tek yonludur.
Kendimi neden anlattim simdi? Bu forumlarda bunu okuyan bir veya iki sivri dusunceli kisi bunu okuyup belki etkilenir, belki de dusuncelerinde degisiklik olur diye umitlendim. Ise yararsa ne ala. Yaramazsa en fazla parmak uclarim biraz yoruldu.
Tribün reisleri arasında barış ilan edildiği söylenir ne zamandır, çıkan 3-5 olayda münferitti genel bişey değildi, abilerimizin haberi yok böyle birşeyden denilip kesilen atılan birçok olay.. Evet bir barış sözkonusudur, eskisi gibi döner bıçaklı, satırlı sahneler göremiyoruz son zamanlarda çok da iyi, hatta hiç olmasın eskisi gibi taraftarlar el ele, omuz omuza maç izlesin ama artık böyle bişeyden bahsetmek ütopyadan başka bişey olamaz..
Baris ilan edilmis olabilir ama dusmanligin bitmedigi bariz bir sekilde ortada bence. Yarin sivri akilli birisi cikip haydi saldirin dese, olay cikmasi icin zemin hazir bekliyor. Son zamanlarda gelisen organize bayrak indirme, yakma gibi operasyonlar taraftar guruplarinda bu tip orgutlesmelerin her an olusabilecegini gosteriyor. Hatta bu sivri akilli liderlerin, gencecik bir insanin hayatini riske atmasina, hapise girmesine kadar uzanan seyleri tesebbus etmesine neden olabiliyor.
Taraftar siteleri oyle hale gelmis ki, artik mantikli fakat farkli dusunceyi tartismaya bile izin verilmiyor. Tek tip koyunlar yaratilip, bazi liderlerin sozleri uzerine olay cikartacak ceteler kuruluyor..
Ne zaman bu tip ceteler ortadan kalkar veya insanlar bu tip cetelerin bir parcasi olmayi marifet olarak gormekten uzaklasir, iste o zaman ancak kol kola, omuz omuza farkli takim taraftarlarinin beraber mac seyrettigini gorebiliriz. Ama ne yazik ki bunun olmasi cok zor cunku insanlarin buyuk bir kismi kendi baslarina ayakta durmak yerine, bir gurubun parcasi olmayi tercih ederler.
nart_susruko
22.Temmuz.2006, 08:19
Doğru söze ne hacet, diyecek bişey yok..
Maalesef daha da kötüye gidiyor bu durum..
Burak Duran
22.Temmuz.2006, 10:54
size şu olaya anlatamıyoruz olay gs bunu yapmıştı bjk bunu yapmıştı değil arkadaşım şunu bi anlayın. nesiniz siz kan davalısı mı töre kuralları mı var bu ülkede allah aşkına mantıklı olun biraz burda gs olayı olsa yine çirkin der savunmayız bazı arkadaşların savunduğu gibi. her takımda olduğu doğru ama bunların azaltılması için kimse bişey yapmıyor hatta destekliyor. bu haberi okuyan 20-30 gs li yaaa öyle mi diyip kan davalısı gibi bir fener tesisine feneriuma vs saldırsa bu böyle uzayıp gider.
perpetau nun dediği gibi olayı artık spordan çıkardılar. futbol eğlence değil bir nevi savaşa dönüyor bakalım en sonunda neler olucak.
Fenerli arkadaşlardan ricam bu adamları savunmayın biraz olaya o tesis açısından bakın özellikle batuhan sende böyle bir savunma beklemezdim. sokakta bi evde gs bayrağı asılı olsa ve o mahallenin gençlerinin çoğu fenerli olsa ve o eve saldırsalar bu adamlar haklı mıdır? yapmayın allah aşkına biraz düşünün bu bir spor savaş değil. Orda pkk bayrağı asılı değil Galatasaray bayrağı asılı sen niye bundan tahrik oluyosun ki var mıdır böyle bir mantık
Universal
22.Temmuz.2006, 11:33
Bize böyle öğretiler öncelikle geçmişini düzeltmen lazım orası düzelmedikçe şimdiyi hiç düzeltemessin.
AlicanKidd
22.Temmuz.2006, 11:41
Kardesim Yuzmeye orada gidiyor.Fenerbahceliler gununun ertesi günü yarıs için gittik oraya bir baktım cevirmeişler oraya!Polisler bekliyordu.!
Burak Duran
22.Temmuz.2006, 11:48
Bize böyle öğretiler öncelikle geçmişini düzeltmen lazım orası düzelmedikçe şimdiyi hiç düzeltemessin.
geçmişi düzeltmen için günümüzde bir şeyler yapmak lazım yoksa geçmişin üstüne hala birşeyler ekleniyor
Universal
22.Temmuz.2006, 13:02
Ben göremem ama inşallah torunlarım eskiden Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları birlikte oturup maç izledikleri günleri yaşarlar.
ÇocuksuMavi
22.Temmuz.2006, 16:29
yaşananlar son derece cahilce..
lazyboy7
22.Temmuz.2006, 17:04
Ben göremem ama inşallah torunlarım eskiden Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları birlikte oturup maç izledikleri günleri yaşarlar.
herkezın dılegı bu ama bence bu bır daha hıçbiz zamn olmıcak...tam aksıne yıllar gectıkce dahada buyuk boyutlara ulascak...
dnz498
22.Temmuz.2006, 18:36
yaşananlar son derece cahilce..
katılıyorum ve ekliyorum aptalca ve bir hiç uğruna
Eray Dengiz
22.Temmuz.2006, 18:38
Stadlara elele, kolkola girip, sokaklarda maç sonunda rahat dolaşacağımız güzel futbolu ne zaman göreceğiz merak ediyorum.
Şike olsun, bu tür davranışlar olsun, yok bayrak asma-indirme olsun bunlar gerçekten boş şeyler. Futboldan biraz anlıyorsa bu tür insanlar bu davranışları yapmazlardı.. Futbolu yaşamak, zevk almak varken niye bunlar olur anlamıyorum..
ForsakeN
22.Temmuz.2006, 18:49
Bi Fenerbahçeli olarak bu saldırıyı yapanları kınıyorum.Böyle insanların bırakın statlara girmesini halk içinde gezmesinden bile yana değilim.Umarım böyle kişilerden ülkemiz arınır.
dnz498
22.Temmuz.2006, 18:58
Bi Fenerbahçeli olarak bu saldırıyı yapanları kınıyorum.Böyle insanların bırakın statlara girmesini halk içinde gezmesinden bile yana değilim.Umarım böyle kişilerden ülkemiz arınır.
tebrikler kardeşim :D :D katılmamak elde değil