View Full Version : Marcelinho Resmen Trabzonspor'da
Koray Düşova
29.Temmuz.2006, 13:09
http://www.turksportal.net/tsi/v2/image/haber/marcelinho_byk%20resim.jpg
Trabzonspor, Brezilyalı oyuncu Marcelinho ile anlaştı. Marcelinho için Almanya'da bulunan Trabzonsporlu yöneticiler Zeynat Kafkas ve Emin Kahraman dün gece Marcelinho'ya resmi sözleşme imzalattıklar ve bugün İstanbul'a gelecekler...
http://www.turksportal.net/futbolhaber/10880/marcelinho-resmen-trabzonsporda-.htm
bursa_mc
29.Temmuz.2006, 13:56
çok ii transfer trabzondan beklemezdım.inş. faydalı olurr
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 14:01
marcelinho 2 yıl önce fenerin alex'inden iyiydi.
şimdi nasıl bilmiyorum.
shenshebek
29.Temmuz.2006, 14:01
Trabzon için ne kadar harika bir transfer olsa da sistem için zor bir transfer.. Yattara gibi hiç koşmayan birinin yanına birde Marcelinho eklendi.. Denilson dedikoduları da dolaşıyor.. eğer Trabzon onu da alırsa yürüyen bir takım haline gelir..
ama Trabzon senelerdir aradığı 10 numarayı bence buldu. Şimdi önemli olan Marcelinho'yu mutlu etmek.. Çünkü biraz problemli bir oyuncu. Kalitesi kesinlikle tartışılmaz.. Frikikleri etkili, gole yakın ve çok iyi paslar atabilen biri..
İnşallah iyi olur da Trabzon da artık şampiyonluğa oynar..
Cyzio
29.Temmuz.2006, 14:05
bence çok ii transfer fatihin yerini doldurması çok önemli inşallah doldurur Denilson da alınırsa taraftarı mutlu edebilir yönetim
SYLaR
29.Temmuz.2006, 14:55
Trabzon belkide tarihinini en iyi transferini yaptı
Eray Dengiz
29.Temmuz.2006, 15:02
Sonunda..
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transferlerinden daha büyük bir adım atarak, Marcelinho'yu kadrolarına kattılar. Kendilerini tebrik ediyorum..
Universal
29.Temmuz.2006, 15:04
Trabzon klup tarihindeki en iyi transferi yaptı bence bu oyucunun tecrübesi Trabzonun Avrupada iddalı olacağını gösteriyor eğer Trabzon böyle 1-2 transfer daha yaparsa daha iyi durumlara gelecek Tranzonspor için hayırlı ve uğurlu olsun.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 15:39
Ligin Kalitesi Artsın Artık Bu Tip ADamlar GElmeye Başlasın Trabzonspor İçin iyi Transfer Hayırlı Olsun
ewrim_FB
29.Temmuz.2006, 15:52
gerçekten iyi bir transfer fatih i de satmasaydı ozaman daha iyi olacaktı ama fatihi satmadan zor alrdı marcelinho yu
Cyzio
29.Temmuz.2006, 15:57
zate fatih bu sene gitmneliydi bu sene gitmeseydi dahada gidemezdi bi klube iki taraf içinde en doğrusu ama tabi böle bi oyuncunun zenite gitmesine üzldüm daha iilerine layıktı
Vieri
29.Temmuz.2006, 15:58
benim görüşüme göre Trabzon taraftarıda marcelinho yu mutlu etmesini bilecektir. Adam gaza gelince trabzonu sürükleyebilir, yalnız fatih tekkenin kulüpten ayrılacak olması üzüntü verici yani Rusyaya gitmesine üzüldüm.
marcelinho ise Türkiye ligi standartlarına göre iyi bir transfer oldu
Koray Düşova
Marcelinho için geçen sezon Galatasaray 5 milyon euro önermişti satmamışlardı...
gorkemyilmazkarasu
gerçekten çok iyi bir transfer hayırlı olsun sezonun transferini yaptılar :)
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 16:14
Gazetede Bi Şey YAzıyodu Şöyle:
Zeintin Fatihi Alcak Kadar Parası Yok,Bu Yüzden Fatihi Zeinte Fenerbahçe Aldırttı..Çünkü Trabzon Fatihi Fb ye Vermiyodu..Zeintte Fatihiii Fenerbahçeye Satcak Yazıyodu...
Ben Böyle Olcaını Sanmıom Ama Fenerbahçe Bu Belli Olmaz:)
Vieri
29.Temmuz.2006, 16:18
yani bir teori olarak düşünebiliriz. sonuçta takımlar bu tip taktikleri uygulayabilirler
Cyzio
29.Temmuz.2006, 16:23
ben böle bişe olacağını sanmam
SaMaNYoLu
29.Temmuz.2006, 16:25
marcelinho 2 yıl önce fenerin alex'inden iyiydi.
şimdi nasıl bilmiyorum.
yine alexden iyi ;)
Universal
29.Temmuz.2006, 16:36
Bu oyuncu Alex'in yarısı bile etmez niyemi iyi bir oyuncu olsa Almanya ligini bırakıp
Ligde ilk 4'e girmeye çalışan bir klube gelmezdi ve bu klup her yıl Avrupa Kupasına gideceği garanti olmayan bir klup ve Fenerle arasında dağlar kadar fark var hem maddi hemde manevi olarak.
Cyzio
29.Temmuz.2006, 16:40
1-nası Alexin yarısı etmio
2-TS ligde ilk 4 e girmeye çalışan bi takımmı akılla mantıkla konuşalım
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 16:40
batuhan1907'ye katılıyorum, hem bazı arkadaşlar, Carrusca'da olduğu gibi hemen Marcelinho'yu da Alex ile kıyaslıyorlar. Adam daha Trabzonspor formasını giymeden, hemen Alex ile kıyaslanmaya başlıyor. Durun, adam bir formasını öpsün, lig başlasın, oynasın, görelim hangisi daha iyi ;;)
İyi transfer olmuş, saç şekli çok hoş :D
Universal
29.Temmuz.2006, 16:44
1-nası Alexin yarısı etmio
2-TS ligde ilk 4 e girmeye çalışan bi takımmı akılla mantıkla konuşalım
İsternesiz kaç yılddır şampiyon olmadığınız ortada ayrıca bundan 6-7 yıl önce düşmemek için oynuyorduz ama her seferinde kurtuldunuz. Birde Marcelinho kariyerli bir oyuncu ama Alex'in yanına bile yaklaşamaz.
envoTR
29.Temmuz.2006, 16:53
bu olayı zamanında anelkamı ümit karanmı diyolardı :D ona benzettim galatasaraylılar geliyo ümit karan diyo :D fenerliler anelka dünyaya soruyosun anelka diyo onun için susacaksın yorum yok;)
jarosik_61
29.Temmuz.2006, 16:53
alex i fazla övmeyin ne olduğunu biz biliyoruz.bu alex niye parmada kalamadı.çok iyi diyorsunuz çok övüyorsunuz peki niye bu adam üst sınıf liglerde oynamıyor.
sizin alex in düdüğü ancak türkiyede öter.alex i başka takımlar tanımıyormuydu cruzerioda oynarken.evet sadece fener mi tanıyordu.alex parmada niye oynayamadı.
peki bu marcelinhonun peşine fener düşmedimi başkası alıncamı değersiz oluyo.
son olarak bu marcelinho alman liginde ortalama 15 gol atıyor.sizin alex iniz kaç gol atbilir almanyada.
yav şu alex i bana övüyorsunuz ya dünya futbolcusu diye gösteriyorsunuz ya.
bilen varsa bana alex in avrupa kariyeri lütfen
Cyzio
29.Temmuz.2006, 16:58
alex i fazla övmeyin ne olduğunu biz biliyoruz.bu alex niye parmada kalamadı.çok iyi diyorsunuz çok övüyorsunuz peki niye bu adam üst sınıf liglerde oynamıyor.
sizin alex in düdüğü ancak türkiyede öter.alex i başka takımlar tanımıyormuydu cruzerioda oynarken.evet sadece fener mi tanıyordu.alex parmada niye oynayamadı.
peki bu marcelinhonun peşine fener düşmedimi başkası alıncamı değersiz oluyo.
son olarak bu marcelinho alman liginde ortalama 15 gol atıyor.sizin alex iniz kaç gol atbilir almanyada.
yav şu alex i bana övüyorsunuz ya dünya futbolcusu diye gösteriyorsunuz ya.
bilen varsa bana alex in avrupa kariyeri lütfen
çok ii konuştun valla az sonra abuk subuk bi açıklama yaparlar yine
Universal
29.Temmuz.2006, 16:58
Niyemi çünkü yatırım olmaz artık avrupadaki üst klupler 28 yaşındaki bir oyuncuyu almaz çünkü ondan 2 yıl yararlanacaklar mesala Ronaldinho 30 yaşına geldiğinde Fenerde bile oynayamaz çünkü şimdiki resflesklerini kaybedecek ama Marcelinho daha genç önünde uzun yıllar var ama alan yok. Şimdi siz fanatiklik yapıyorsunuz. Alex sizde oynasa acaba bunları dermiydiniz ama şunu düşününkü ben bugun kü gibi yazardım.
Cyzio
29.Temmuz.2006, 17:03
off be kardeşim ronaldinho yu bu konunun içine soktunya ne diim sana artık
shenshebek
29.Temmuz.2006, 17:08
Neden Türkiye'ye gelen her oyuncuyu Alex'le kıyaslamaya çalışıyor herkes? Neden Alex??? Neden??
Tek bir açıklaması var Alex iyi bir oyuncu!!! Marcelinho geliyor veya bir başkası.. Hemen "bu adam Alex'den daha iyi.."
Alex'in çok üst düzey olmadığını zaten biliyoruz.. Ama Türkiyede ki kulüplerimizin Alabileceği en iyi oyunculardan biri Alex.. Alex'ten daha iyileri de zaten Ronaldinho, Kaka, Juninho..
Lütfen artık Alex'i başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçin..
Universal
29.Temmuz.2006, 17:11
Sadece misal Barthez dünya starıydı ama gitti niye yaşlandı ama uzun yıllar kullandılar. Şimdi Alex 28 yaşında Barça'ya gitse 2 yıl oynar çünkü yabancı kontenjanı ve reflekslerini kaybedecek hiç bir klupte 2 yıl için 7.500.00 euro vermez. Marcelinho daha genç bir Barçaya gitse 5 yıl oynar ama niye almıyorlar zaten Trabzonun durumu ortada Fatih Tekke bile kalmadı takımda Trabzonu sevse bile çünkü Avrupa yok başarı yok evet Fenerdede yok ama Trabzona göre daha şanslı çünkü 150.000.000 $ bir Fener var birde 10.000.000$ bir Trabzon Marcelinho iyi bir futbolcu olsa niye Trabzona gelsin? Alex iyi bir futbolcu ve Fenerbahçeyi seçti çünkü Fenerdeki stad tesis ve taraftar dünyada kimsede yok çünkü dandik bir maçta bir takım tribüne 50.000 kişi çekiyorsa bu Fenerbahçenin büyüklüğüdür. Çünkü gelenler yıldızları seyretmek için geliyor. Birde niye Alexle karşılaştırıyorsunuz o kadar futbolcu arasından çünkü Alex'ten başkası yok bunu sizde biliyorsunuz.
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:11
batuhan1907'ye katılıyorum. Yahu, Alex'in kariyeri nerde, neden Parma'da oynayamadı diyorsunuz.
Bu mantıkla hiçbir yıldız oyuncu Türkiye'ye gelmez! Alex, Carew, Ortega, Appiah, Anelka, Kleberson, Hagi...
Sizin mantığınızla bu oyuncular da yıldız değil, çünkü Türkiye'ye gelmişler (!)
Carrusca neden büyük kulübe gitmedi, Marcelinho neden daha iyi bir kulübe gitmedi ve diğer Türkiye'ye gelen oyuncular? Yeter, artık böyle saçma şeyler yazmayın. Yok neden orada dikiş tutturamadı, neden oynayamadı diye!
shenshebek
29.Temmuz.2006, 17:13
Dipnot:Alex Parma'da resmi maça bile çıkmadı.. Sadece hazırlık kampına katıldı..Bence Avrupa'da ortasıra takımlarda çok rahat oynayabilir..
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 17:14
Bi oyuncu geldi mi hemen kıyaslanmaya başlıyo nedense her oyuncu kendine göre farklı yapısı var alex le kıyaslanır mı bunu sahada göricez
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:15
Roberto Carlos, Crespo gibi yıldızlar Fenerbahçe'ye gelebilirler. Bakalım bu yıldızlar gelince ne diyeceksiniz, ama cevap belli : Yaşlandılar, geldiler.
Marcelinho'ya kötü bir futbolcu yok ama Alex ile onu kıyaslamayın. Alex milli takımının kaptanlığına kadar yükselmiş bir oyuncudur ve Marcelinho Brezilya formasını bile giymemiştir.
Ayrıca, anlamadığım şey, Marcelinho neden Trabzonspor'u seçti? UEFA Kupası'nda mücadele ediyor, TSL'de iddiası yok ve de Hertha Berlin gibi bir takımda banko oynuyor. Hem de Hertha'nın 10 numarası. İzleyip göreceğiz!
Turkcell SüperLig artık başlasın, Fenerbahçe hep yardırsın :D Şaka bir yana, başlasın artık ve görelim kim iyi kim kötü, izleyelim tüm yeni gelenleri.
Cyzio
29.Temmuz.2006, 17:16
yahu ettiği lafa bak: marcelinho ii futbolcu olsa trabzona gelmezdi
arkadaş bilmediğin nerden belli ts yi tanımadığın nerden belli yaw fatih avrupada başarı olmadığı içinmi gitti yoksa ona geçen sene yapılan saldırılar yüzündenmi gitme kararı aldı o adam avrupaya gitmesek bile ts de ömrünün sonuna kadar kalacak bi adamdı bazı aptal taraftarlar yüzünden gitti sen şimdi kalkıp fatih in gitmesini avrupadaki başarısızlığa bağlıyorum diyosun
peki Zenit takımı avrupada başarılı mı sölermisin
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 17:17
Neden Trabzonu Seçebilir??Tabi ki para için
Cyzio
29.Temmuz.2006, 17:18
Neden Trabzonu Seçebilir??Tabi ki para için
evet doğru anelka neden fb yi seçti para için alex neden fb yi eçti para için bu işin iilikle kötülükle alakası yok ver parayı al adamı
Universal
29.Temmuz.2006, 17:20
Zenit her yıl Avrupa kupalarına katılan bir takım olma yolunda. Ayrıca bir yanıt verin niye hep Alexle karşılaştırıyorsunuz birazda Fenerbahçe dışındaki oyuncularla (Heinz, Kleberson, Song, Tomas) karşılaştırında görelim siz sadece Feneri sevmediğinizden bunları yazıyorsunuz. Alex i şeçiyorsunuz çünkü Alex 1 numara bunu sizde biliyorsunuz. Yiğiti öldür hakkının yeme demişler.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 17:21
Zenit her yıl Avrupa kupalarına katılan bir takım olma yolunda. Ayrıca bir yanıt verin niye hep Alexle karşılaştırıyorsunuz birazda Fenerbahçe dışındaki oyuncularla (Heinz, Kleberson, Song, Tomas) karşılaştırında görelim siz sadece Feneri sevmediğinizden bunları yazıyorsunuz. Alex i şeçiyorsunuz çünkü Alex 1 numara.
Mevkisi Bakımından Alex le Herhalde
Universal
29.Temmuz.2006, 17:23
Heinz da aynı mevkide onun dışında bir çok oyuncu var ama isimleri aklıma gelmiyor.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 17:25
Heinz Kötü bi futbolcu niye onla kıyaslasınlar ki?Kalitesi bakımından en yüksek alex var ondan onla kıyaslıyolar
Universal
29.Temmuz.2006, 17:28
Bak sende kabul ettin Alex onun yaşındayken en az 35 maç milli oldu ama Marcelinho daha o formayı tatamadı işte buda kalite farkını gösteriyor fazla söze gerek yok arkadaşlar lütfen futbol ilim mantık kurrallarına dışına çıkmayalım Marcelinho bir gidip PSV'ye 1 maçta 2 gol 1 asist yapabilirmi? Lütfen yiğiti öldürün ama hakkını yemeyin Marcelinho Alex'ten iyi diyenler bana göre futbolun f sini bilmiyorlar!
Cyzio
29.Temmuz.2006, 17:33
Bak sende kabul ettin Alex onun yaşındayken en az 35 maç milli oldu ama Marcelinho daha o formayı tatamadı işte buda kalite farkını gösteriyor fazla söze gerek yok arkadaşlar lütfen futbol ilim mantık kurrallarına dışına çıkmayalım Marcelinho bir gidip PSV'ye 1 maçta 2 gol 1 asist yapabilirmi? Lütfen yiğiti öldürün ama hakkını yemeyin Marcelinho Alex'ten iyi diyenler bana göre futbolun f sini bilmiyorlar!
ne komiksin sen yaa
Sekopej
29.Temmuz.2006, 17:34
Egowich sana katılıyorum. Bu forumda Carlos Fener'e mi gelir diyenler eğer gelirse yaşlandı tabi gelir diyecekler:)
Yeter artık arkadaşlar. Alex'in avrupa kariyeri olmasa da, dünya starı olmasa da, gençlerle de olsa, Copa Amerika'da da olsa, Konfederasyon kupasında da olsa, 5.sınıf Brezilyalılarla da olsa 47 kez Milli formayı giydi ve kaptanlık yaptı. Bize attığı golde yahu bu ne biçim adammış nasıl öyle attı o olmasa kazanıyoduk demedik mi? Fener'e gelince mi işler değişti?
Marcelinho'yu kötülemiyorum. Ama daha adam gelip oynamadan Alex'den iyi demek ne kadar doğru. Kaç kere Milli takıma çağrıldı? Gençlerle kurulan Milli takım dahi olsa 31 yaşına gelene kadar. Alex Avrupa'da oynayamadığı için Türkiye'ye geldi diyorsunuz, Marcelinho niye geldi?
Sonuç olarak iyi ki geldi. Böyle iyi oyuncuların ligimizin kalitesini arttırmasında çok faydaları olacaktır. İnşallah Trabzon'da harikalar yaratır ve Trabzon için bir efsana olur giderken ama lütfen sırf Alex'i kötülemek için yorum yapmayın. Bekleyip göreceğiz kim iyi.....
Universal
29.Temmuz.2006, 17:34
Söylediklerine inanıyormusun artık yazacak lafın yok. Sen komiksin diye geçinip duruyorsun ve şuan o sözle yazdıklarıma hakaret ediyorsun. Benide o sözle tahrik ediyorsun. Marcelinhoda sadece kaliteli vatandaşları bu ülkede diye geldi. Keşke Marcelinho sayesinde Trabzon Kupa kazansada görsek özellikle Avrupada o zaman sizi tebrik ederim.
Cyzio
29.Temmuz.2006, 17:37
Egowich sana katılıyorum. Bu forumda Carlos Fener'e mi gelir diyenler eğer gelirse yaşlandı tabi gelir diyecekler:)
Yeter artık arkadaşlar. Alex'in avrupa kariyeri olmasa da, dünya starı olmasa da, gençlerle de olsa, Copa Amerika'da da olsa, Konfederasyon kupasında da olsa, 5.sınıf Brezilyalılarla da olsa 47 kez Milli formayı giydi ve kaptanlık yaptı. Bize attığı golde yahu bu ne biçim adammış nasıl öyle attı o olmasa kazanıyoduk demedik mi? Fener'e gelince mi işler değişti?
Marcelinho'yu kötülemiyorum. Ama daha adam gelip oynamadan Alex'den iyi demek ne kadar doğru. Kaç kere Milli takıma çağrıldı? Gençlerle kurulan Milli takım dahi olsa 31 yaşına gelene kadar. Alex Avrupa'da oynayamadığı için Türkiye'ye geldi diyorsunuz, Marcelinho niye geldi?
Sonuç olarak iyi ki geldi. Böyle iyi oyuncuların ligimizin kalitesini arttırmasında çok faydaları olacaktır. İnşallah Trabzon'da harikalar yaratır ve Trabzon için bir efsana olur giderken ama lütfen sırf Alex'i kötülemek için yorum yapmayın. Bekleyip göreceğiz kim iyi.....
peki adam daha oynamadan Alex daha ii demek ne kadar doğru
MeMo
29.Temmuz.2006, 17:40
Gazetede Bi Şey YAzıyodu Şöyle:
Zeintin Fatihi Alcak Kadar Parası Yok,Bu Yüzden Fatihi Zeinte Fenerbahçe Aldırttı..Çünkü Trabzon Fatihi Fb ye Vermiyodu..Zeintte Fatihiii Fenerbahçeye Satcak Yazıyodu...
Ben Böyle Olcaını Sanmıom Ama Fenerbahçe Bu Belli Olmaz:)
belli olmaz FENERBAHCE bu zaten zenit trabzon un başka türk klübünde oynaymaz maddesini reddetmiş fb de tekke yi 100.yıl kadrosuna katacakmış (vv) (vv) (vv) (vv)
Sekopej
29.Temmuz.2006, 17:43
peki adam daha oynamadan Alex daha ii demek ne kadar doğru
Benim yazımı okursan ben Alex daha iyi demedim. Sadece Alex'in 28 yaşına kadar yaptıkları kaç kez milli olduğunu yazdım. Alex iyi Marcelinho kötü deyip yorum dahi yapmadan mesaj da atmadım. Kendime göre gerekçelerle iki oyuncuyu kıyasladım. Son cümlede de bekleyip göreceğiz kim iyi dedim....
belli olmaz FENERBAHCE bu zaten zenit trabzon un başka türk klübünde oynaymaz maddesini reddetmiş fb de tekke yi 100.yıl kadrosuna katacakmış (vv) (vv) (vv) (vv)
Nihat Özdemir biz Tekke'yi transferin son gününe kadar isteyeceğiz. Şimdi Zenith'e gidip 1 ay içinde geri gelirse şaşırmayalım:confused: :confused: :D
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:46
Alex'ten iyi diyenler, kaç tane maçını izledi Marcelinho'nun merak ediyorum açıkçası. İsme bakarak, bir tanecik golüne bakarak yorum yapmayın. Biz Alex'i 2 sene izledik, 3. senemiz bu, izleyeceğiz. Ayrıca, Alex'in peşinde Bayern Münih ve Leverkusen gibi takımlar vardı lig bitiminden sonra. Hatırlayın, o zamanların gazetelerine bakın. Hatta Alex'in sözleşmesi bitecek diye sene sonunda, birçok haber çıktı. Real Madrid de Luxemburgo zamanında Alex'i istemişti.
Marcelinho'yu izlemedim, yorum yapmıyorum, ama Alex'ten iyi denmesine karşıyım, zira iyi olsa idi mutlaka milli takıma çağırılırdı. Gençlerin mücadele ettiği Copa America'da, Adriano, Fabiano, Renato, Juan gibi isimler vardı, Marcelinho neden yoktu? Hem de Marcelinho, Avrupa'nın göz bebeği liglerinden Bundesliga'da oynuyor, daha çok göz önünde. Ama Alex Türkiye'de...
jarosik_61
29.Temmuz.2006, 17:46
zaten iyi çok iyi bir futbolcunun türkiyede işi yoktur buna alex anelka marcelinhoda dahil.egowich crespo fenere gelebilir dedi siz crespoyu herhalde hafife alıyorsunuz.ronaldo geliyrdu fener e.bende zidane para bassam bana da gelir.alex i fazla abarmayın lütfen yok brezilyada kaptanlık yapmış.copa americada yedek takımın kaptanı.ya bumu ölçüt aldığınız şey.
zaten torres,kaka ve lampard geliyormuş fenere 100.yılı dolayısıyle
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:50
Copa America yedek takımından birkaç oyuncuyu saydım, istersen tam kadrosunu da yazayım. Adriano da yedek takımından, Juan da, değil mi?
Diğer oyuncuların gelmemelerinin sebebi, kesinlikle reklam yıldızı olmasıdır. Onlar neden gelmiyorlar, çünkü; diyorlar bizim yerimiz garanti, ülkemiz isterse sonuncu olsun, umurumuzda değil. Ama o kadroya seve seve gelenler, ülkelerini seviyor ve gurur duyuyor, en iyi şekilde mücadele ediyor. Hırslı oyunculardan kurulu kadroydu.
Düşünün, Türk Milli Takımı da Avrupa Şampiyonasına bu tip bir kadroyla gitse (Hamitsiz, Tuncaysız, Nihatsız vb.) ve gençler oynayıp kazansa, ne olur? Diğer oyunculara ülkeleri için gelmedikleri için 'vatan haini' denir, gelenlere ve başarılı olanlar da göklere çıkarılır.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 17:52
Marcelinho Fenerde Oynasaydı O da Yıldız Olurdu Sizin Gözünüzde..
Universal
29.Temmuz.2006, 17:54
Şunuda hatırlatırım Alex Klasik Brezilyalılar Golcüleri arasına girdi bunu ne Ronaldinho başardı nede Marcelinho bunuda hatırlatırım.
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 17:54
Niyemi çünkü yatırım olmaz artık avrupadaki üst klupler 28 yaşındaki bir oyuncuyu almaz çünkü ondan 2 yıl yararlanacaklar mesala Ronaldinho 30 yaşına geldiğinde Fenerde bile oynayamaz çünkü şimdiki resflesklerini kaybedecek ama Marcelinho daha genç önünde uzun yıllar var ama alan yok. Şimdi siz fanatiklik yapıyorsunuz. Alex sizde oynasa acaba bunları dermiydiniz ama şunu düşününkü ben bugun kü gibi yazardım.
pes doğrusu ronaldinho 30 yaşına gelince fenerde bile oynayamazmış
alex 30 yaşında oynuyor şu anda,bu durumda ronaldinho 40 yaşında fenerde oynayabilir.
Marcelinho kesinlikle avrupada alex'ten daha başarılı oldu,ve daha çok biliniyor.
Ama tek dezavantajı yaşının biraz ilerlemiş olması.
alex'in Türkiye'de yaptığı şovu o Almanya'da yaptı.Trabzon'a uyum sağlarsa Alex'i rahat sollar.
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:57
Ben "Alex, Ronaldinho'yu kesebilir" başlığına, Alex'in videolarını ekledim, 9 dakikalık bir tanesi. İzlemenizde fayda var.
Marcelinho, Alex'in şovunu Almanya'da yaptı, ama Brezilya milli takımına çağırılmadı, yedek dediğiniz Copa America kadrosuna bile, ilginç :)
Universal
29.Temmuz.2006, 17:58
Peki Klasik Golcülere girdimi? Alex'ten iyise 48 kez milli olabildimi? 48 maçı bıraktım milli takımda oynadımı tamam Alex dünya kupasında oynamadı ama sonuçta Dünyanın en iyi ülkesi Brezilyada oynadı Marcelinho ismi bile geçmedi.
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 17:58
İlave olarak şunu da söyleyeyim, Alex Brezilya'da yılın en iyi futbolcusu seçildi ve Altın Top Ödülü'ne layik görüldü.
Yahu, Alex 2006 Dünya Kupası kadrosuna alınmadı, kıyamet koptu. Alexnacopa.com diye site açıldı, Parreira'ya baskı yapıldı. Lütfen objektif olun. Marcelinhonacopa diye site açılmadı, Marcelinho için Parreira'ya baskı yapılmadı.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:00
Biz burda alexi tartışmıoz ki marcelinhoyu tartışıoz beyler..
EreN
29.Temmuz.2006, 18:02
şunu bilin...
Bugüne kadar gelen yabancılardan nerdeyse tamamı ALEX'ten iyi oldu ama giderken arkalarından söylenmeyen söz kalmadı..Yada Eleştiri bombardımanı altında kaldı
bkz. Ailton
İstatistikler ortada.
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:04
Ben "Alex, Ronaldinho'yu kesebilir" başlığına, Alex'in videolarını ekledim, 9 dakikalık bir tanesi. İzlemenizde fayda var.
Marcelinho, Alex'in şovunu Almanya'da yaptı, ama Brezilya milli takımına çağırılmadı, yedek dediğiniz Copa America kadrosuna bile, ilginç :)
gerçek bir video izlemek istiyorsan imzama bak
Alex'i niye bu kadar şişiriyorsunuz sayın fenerbahçeliler?
gs'de yada bjk'de olsaydı yerin dibine sokardınız.
adam dediğiniz kadar olsa zaten Fenerbahçe'ye yar etmezlerdi.
jarosik_61
29.Temmuz.2006, 18:05
kicker dergisinin 2004-2005 bundesliga yılın futbolcusu ödülü MARCELİNHO.bir daha tekrarlamakta fayda var MARCELİNHOOOOO.
brezilya milli takımnda aslar gelmediği zaman yedekler oynar çünkü as futbolcular o turnuvaya tenezür etmezler.meydan da alex e kalır.şu zamanda kim kime kaptanlık yapar alex mi adrianoya yoksa adrianomu alex e
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 18:05
Biz Marcelinho'yu tartışırız da, Marcelinho için ısrarla Alex'ten daha iyi deniliyor.
Carrusca geldi, hemen gazeteler yazdı : "Carrusca Alex'i katlar."
Marcelinho geldi, hemen gazeteler ve siz yazıyorsunuz.
Alex Na Copa... Alex milli takıma çağırılmadı diye, Brezilyalılar böyle bir site açtı. Türk de değil, Brezilyalı. Brezilya basını, Alex'in çağırılması gerektiğini yazdı.
Marcelinho ise ne Dünya Kupası ne Copa America'da forma giyememiştir. Ailton gibi bir oyuncudur bana göre, hüsran olacak. Ailton da çok büyütüldü, yok Almanya gol kralı, yok süper adam. O da Brezilya milli takımında forma şansı bulamadı, BJK'de de iyi oynayamadı. Buraya yazıyorum, Marcelinho da aynı olacak.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:06
şunu bilin...
Bugüne kadar gelen yabancılardan nerdeyse tamamı ALEX'ten iyi oldu ama giderken arkalarından söylenmeyen söz kalmadı..Yada Eleştiri bombardımanı altında kaldı
bkz. Ailton
İstatistikler ortada.
Alexin gidişinin de öyle olmıcağını nerden biliyosun?
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 18:08
Aslar gelmediği zaman yedekler oynar. Adriano da yedek, Alex de, Fabiano da, Juan da, Renato da...
Peki yedekler gelmediği zaman kim oynar? Marcelinho, Ailton gibi isimler mi?
Universal
Sayısal sonuç ortada Sayısalda da Marcelinho kimmiş dedirtiyor. Eğer sayısal sonuç kabul etmiyorsanız bana görede amatör kümede oynayan Hüsamettin Ronaldinhodan iyi oyuncudur. Ben niye uğraşıyorum ki bu kadar Alex'in iyi olduğu kesin neyi kime kanıtlıyorum. ALEX>MARCELİNHO bu iş bu kadar.
Sekopej
kicker dergisinin 2004-2005 bundesliga yılın futbolcusu ödülü MARCELİNHO.bir daha tekrarlamakta fayda var MARCELİNHOOOOO.
brezilya milli takımnda aslar gelmediği zaman yedekler oynar çünkü as futbolcular o turnuvaya tenezür etmezler.meydan da alex e kalır.şu zamanda kim kime kaptanlık yapar alex mi adrianoya yoksa adrianomu alex e
peki haklısın şimdi çağrılsalar Alex mi kaptan olur Marcelinho mu?(tabi Marcelinho çağrılırsa) böyle bir söz sölemek istemezdim saçma bişey ama dayanamadım...
EreN
29.Temmuz.2006, 18:12
Tamam Kabul Ediyoruz Saç konusunda Alex'ten daha iyi :)
Universal
29.Temmuz.2006, 18:13
Tamam Kabul Ediyoruz Saç konusunda Alex'ten daha iyi :)
Katılıyorum Best of the Hair ödülünü arakdaşa veriyoruz. :)
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:14
Ya Beyler Neyi Tartışıyosunuz..HEpsini Sahada Görelim...Bence Marcelinho Trabzona Büyük Gelir..
Universal
29.Temmuz.2006, 18:15
Marcelinho iyi oyuncu Trabzon iyi transfer yaptı ligimize kalite kattı ama Alex'ten iyi olmadığı şuan için kesindir.
EreN
29.Temmuz.2006, 18:16
Marcelinho iyi bir adam ama klasik olaraktan her gelen yabancıyı ALEX ile kıyaslamasanız olmuyor sanırım. :)
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:19
Alexi Taartışma İçin Ayrı Bi Konu Açmak Gerekir Bence Yani Ama Şunu da Kabul Etmeliyiz Alex Büyük Maçlarda Ortalıkta Yok Ama Rize Maçında Yıldız Oluyo.
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:20
alex çok büyükse denizlispor maçının kaderini değiştirseydi.
important matches= 0
alex niye o maçta piyasada yoktu,çünkü yanına sıradan bir adamı markajcı diye koyunca topla buluşamıyor.zaten 10 metrekare alanda top oynuyor.
alex brezilya'ya niye çağırılmadı merak edenler alex'i kimin yerine düşünüyorsunuz.
EreN
29.Temmuz.2006, 18:21
Alexi Taartışma İçin Ayrı Bi Konu Açmak Gerekir Bence Yani Ama Şunu da Kabul Etmeliyiz Alex Büyük Maçlarda Ortalıkta Yok Ama Rize Maçında Yıldız Oluyo.
Hangi Büyük Maçta yok ? :)
PSV - GS - MİLAN - S.04 bunlarda küçük takım sanırım :)
Universal
29.Temmuz.2006, 18:21
İstersen msn ekle sana öyle bir video göndereyim de niye olduğunu anlarsın o zaman niye Marcelinho iyi oyunsuysa Almayada Şampiyon olmuyor.
EreN
29.Temmuz.2006, 18:23
alex çok büyükse denizlispor maçının kaderini değiştirseydi.
important matches= 0
alex niye o maçta piyasada yoktu,çünkü yanına sıradan bir adamı markajcı diye koyunca topla buluşamıyor.zaten 10 metrekare alanda top oynuyor.
alex brezilya'ya niye çağırılmadı merak edenler alex'i kimin yerine düşünüyorsunuz.
Peki HER 10 dakkada bir duran ( inanmayan kayıtlara baksın tam rakamdır) tam atak yapılacağı takımın toparlandığı atak hazırlığı gol pasları atıldığı zamanlarda oyuyn durunca insan ister istemez soğuyor..Futbol oynayan bilir.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:25
MArcelinho Almanyada Dişli Rakiplere Karşı Oynıyor ve Ligin Yıldızı Seçiliyor..Ama Alex Rize Samsun Gibi Anadolu Takımlarının Maçında Yıldızı Parlıyor.Daha Doğrusu Önemli Olmayan Maçlarda Ligiin Ortasında,Son Denizli Maçını Gördük..Almanya ile türkiye Ligini Kıyaslayamayız Bile Yani..
Ama Milli Takım TEcrübesi Açısından Egowich Haklı Alex YEdek Takıma Çağrılıyor,Ama Marcelinho Oraya Bile Çağrılmıyor Öyle Düşünmek Lazım,Ama Oraya Gitmeye Tenezzül Etmez Diyosanız O Kupada Adriano Falan vardı..
En İyi Biz Kimin İyi Olduğunu Sahada Görelim
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:26
Hangi Büyük Maçta yok ? :)
PSV - GS - MİLAN - S.04 bunlarda küçük takım sanırım :)
evet psv küçük takım
gs'nin deplasmanda fener fobisi var
milan maçındada bir numarasını görmedim
marcelinho neden almanya'da şampiyon olmadı diyen arkadaşa cevabım:alex herta berlin'de oynasa şampiyonmu olacaklardı?
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:28
psv küçük takım deil yani alex orda oynasa bile yani bi tane büyük maçta iyi oynamış?
Universal
29.Temmuz.2006, 18:28
Capello basın toplantısında Alex'ten korktuğunu açıklmaıştı. Şimdi siz Capello'yada kötü hoca dersiniz.
kaltuntas
29.Temmuz.2006, 18:30
olay transfer neyse tbrkler trabzona arveladzeden sonraki en iyi transfer diyebilrm
EreN
29.Temmuz.2006, 18:31
marcelinho neden almanya'da şampiyon olmadı diyen arkadaşa cevabım:alex herta berlin'de oynasa şampiyonmu olacaklardı?
Demek MArce 'nin Hedefleri küçük.. Alex Şampiyonluk için başarı için geldi bu takıma.Hem demişsiniz Almanya ile Türkiye bir mi ?
Almanyada bi bakın bakalım yabancı sayısı nedir ? Takımlarda ŞAMPİYONLARINDA yabancı sayısı nedir ?
he diyecekseniz bu ülkede gençlerin yetişmesi lazım, yabancılar önünü tıkar Unutmayınız ki Bi EMRE Haginin olduğu yerde , bi Nihat Amokachi'^nin olduğu yerde bi rüştü bi volkan.....Yetişecek olan yıldız olacak olan zaten olur ve yetişir diyip konuya dönüyorum >
Marce iyi bir futbolcu ama ALEX kadar istatistiği ve geçmişi iyi değil..
Cyzio
29.Temmuz.2006, 18:31
Marcelinho İstanbul'da!
Trabzonspor'un yeni transferi ''Marcelinho'' lakaplı Brezilyalı futbolcu Marcelo dos Santos, İstanbul'a geldi.
Almanya'nın Hertha Berlin kulübünden transfer edilen Marcelinho, Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Emin Kahraman ve kulüp basın sözcüsü Zeyyat Kafkas ile birlikte Almanya'dan İstanbul'a geldi.
Atatürk Havalimanına gelen bir grup Trabzonspor taraftarı Marcelinho'ya büyük sevgi gösterilerinde bulundu. ''I love you Marcelinho'' ve ''Şampiyon Trabzonspor'' diye tempo tutan taraftarlar, Brezilyalı oyuncuyu omuzlara aldı, boynuna bordo-mavi atkı taktı.
Deneyimli oyuncu, burada yaptığı kısa konuşmada, ''Trabzonspor'a, başarılı olmak ve şampiyon yapmak için geldim'' dedi.
Marcelinho, akşam saatlerinde Trabzon'a gidecek.
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:32
Capello basın toplantısında Alex'ten korktuğunu açıklmaıştı. Şimdi siz Capello'yada kötü hoca dersiniz.
şaka yapmıştır,hangi maçtan önce demiş?
bu arada capello kötü hoca değil ama dönek ve karaktersiz
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:32
Ya Fenerbahçe de Alexten Başka Korkulcak ADam mı var..Biz Alexe Kötü Futbolcu Demedik Zaten Ama Siz Abartıyosunuz..
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 18:33
Almanya ligi, Türkiye'den iyi diyen arkadaşlara;
Bundesliga gol kralı Ailton BJK'ye geldi, neden gol kralı olamadı, madem bizim ligimiz kötü, Almanya'da olduysa gol kralı, TSL'de hayli hayli olması lazım, değil mi? :)
Of, siz de korkuyorsunuz Alex'ten. Sınıf arkadaşım Alex oynamadığı için benle iddiaya girdi, Alex oynasa girmeyecekti :)
FB-GS Türkiye Kupası maçını hatırlayın. Frikik oldu, tüm GS'lilerin yüreği ağzında. Kabul edin artık, ben maçı dışarıda izledim ve gördüm GS'lilerin korkusunu, maçtan sonra "Alex de Souza, sen Sami Yen'e de geleceksin." dedi ve Alex orda da asistleriyle büyüledi.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:35
Bundesliga gol kralı Ailton BJK'ye geldi, neden gol kralı olamadı, madem bizim ligimiz kötü, Almanya'da olduysa gol kralı, TSL'de hayli hayli olması lazım, değil mi? :)
Bunun için bir çok neden var: uyum sorunu,beşiktaşın gol kralı olduğu takım kadar kaliteli olmaması,ailtonu beslicek adamın olmaması..ailton şimdi galiba yine alman takımında ama orda yine çok ii deil..
Alex tmm iyi futbolcu frikiklerde beni de korkutuo ama siz abartıyosunuz
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:38
Of, siz de korkuyorsunuz Alex'ten. Sınıf arkadaşım Alex oynamadığı için benle iddiaya girdi, Alex oynasa girmeyecekti :)
FB-GS Türkiye Kupası maçını hatırlayın. Frikik oldu, tüm GS'lilerin yüreği ağzında. Kabul edin artık, ben maçı dışarıda izledim ve gördüm GS'lilerin korkusunu, maçtan sonra "Alex de Souza, sen Sami Yen'e de geleceksin." dedi ve Alex orda da asistleriyle büyüledi.
ben galatasay'lı olmadığım için hiç yüreğim ağzıma gelmiyor.
ailton niye rezil oynadı?
cevap:Çünkü o duba hüsnü Türkiye'ye tatile ve göbeği büyütmeye geldi.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:39
İŞTE YILIN BOMBASI !!!
Trabzonspor, Marcelinho'yu transfer ederek, yılın bombasını patlattı !.. Peki Marcelinho nasıl bir futbolcu ?.. Sahada rakiplerin belasılı olan bu yıldız hakkında Trabzonspor yönetimi neye dikkat etmeli ?.. Ajansspor.com Almanya temsilcisi Fatih Demireli, Mercelinho'yu yazdı..
Trabzonspor, Marcelinho’yu transfer ederek, yılın bombasını patlattı! Bundesliga tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen, 154 Bundesliga maçında 65 gol atıp, 44 gol pası veren Marcelinho, attığı sayısız klas golle unutulmazlar arasına girdi.
Futbolu dışında sorunlu karekteri ile de devamlı gündeme gelen Marcelinho, Hertha’ya 2001 yılında Gremio Porto Alegre’den 7,5 Milyon Euro karşılığında transfer edilmişti. Bu süre içinde Hertha taraftarının bir numaralı sevgilisi haline gelen Marcelinho için Hertha menajeri Dieter Hoeness iki yıl önce “Heykeli dikelecek bir oyuncu, Marcelinho bu kulübün kademe atlamasında çok büyük rol oynamıştır“ ifadelerini kullanmıştı.
Son yıllarda Berlin kulübünün ofansif alanda en büyük silahı olan Marcelinho için Bayern Münih birkaç kez devreye girse de, transferinden vazgeçmişti. Bunun nedeni ise 31 yaşındaki yıldızın karekter olarak sorunlu olması. Her sezon öncesi tatilini kendiliğinden birkaç gün uzatan Marcelinho, birçok kez para cezası ile cezalandırılmıştı. Bu sezon öncesi 1 hafta haber vermeden kampa katılmayan Marcelinho’yu Hertha yöneticileri bu sefer affetmedi ve satış listesine koydu. “Çocuk oyuncağı değil bu, artık buna müsade etmeyeceğiz” diyen Hoeness, Marcelinho’nun gerekçelerini kabul etmeyerek, sambacının biletini kesti.
İspanya, Rusya ve İtalya’dan da teklifler alan Marcelinho, Trabzonspor’u tercih etti. Transferi ile sadece Berlin’de değil, Bundesliga’da da büyük bir boşluk bıraktı.
.::MARCELINHO'NUN KÜNYESİ::.
İsim: Marcelo dos Santos
Doğum Tarihi: 17.05.1975
Doğum Yeri: Campina Grande/Paraiba
Uyruğu: Brezilya
Önceki Kulüpleri: Gremio Porto Allegre, Olympique Marseille, FC Sao Paulo, Rio Blanco Sao Paulo, Santos FC, Campinensei ve Hertha Berlin
Bundesliga Maçları: 155
Bundesliga Golleri: 65
Forma Numarısı: 10 (Son takımı Hertha'da 10 numarayı taşıdı)
Mevkii: Orta Saha/Hücuma yönelik
Milli Takım Maç Sayısı: 5
Medeni Hali: Evli
Boyu: 174 cm
Kilosu: 68 kg
Hobileri: Voleybol ve Tenis
.::MARCELINHO KİMDİR?::.
Marcelo dos Santos 17 Mayıs 1975'te doğdu. "Marcelinho" olarak bilinen Brezilyalı futbolcu Hertha Berlin'in orta sahasında forvete yönelik oynadığı dönemde tanındı. Bundesliga ekibinden önce Brezilya'da Gremio, Fransa'da Olympique de Marseille, Brezilya'da Sao Paulo, Rio Blanco Sao Paulo, Santos ve Campinense formaları taşıdı.
Marcelinho ülkesi Brezilya'da ise doğduğu yer olan Paraiba'dan esinle esinlenilerek "Marcelinho Paraiba" olarak tanınıyor.
.::MARCELINHO 2006::.
Yıl: 2006
Maç: 32
İlk 11: 32
Yedek: 0
Gol: 12
Penaltı: 3
Sarı Kart: 7
Kırmızı Kart: 1
Oyunda Kaldığı Dakika: 2763
.::MARCELINHO'NUN HERTHA KARİYERİ::.
01-02 Hertha Berlin 37 maç 14 gol
02-03 Hertha Berlin 41 maç 15 gol
03-04 Hertha Berlin 25 maç 8 gol
04-05 Hertha Berlin 30 maç 18 gol
05-06 Hertha Berlin 32 maç 12 gol
http://www.ajansspor.com/resim/marcelinho_hertha02.jpg
Laz_Asker_61
29.Temmuz.2006, 18:41
öncelikle marcelinho transferi gerçekten çok iyi bir transfer
almanya ile türkiyeyi bende kıyaslamam türkiye ligi bence daha iyi bir lig
marcelinho alex konusunda da değinirsem alex küçük maçların büyük adamı
marcelinhoyu da oynadıktan sonra göreceğiz
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:42
31 yaşındaymış ben daha yaşlı zannediyordum.alex'ten 2yaş büyük.
Trabzon'a alışırsa eğer ligin tozunu atar,kalitesi yerlerde sürünen ligimizde biraz renklenir belki.
Sekopej
29.Temmuz.2006, 18:42
Bunun için bir çok neden var: uyum sorunu,beşiktaşın gol kralı olduğu takım kadar kaliteli olmaması,ailtonu beslicek adamın olmaması..ailton şimdi galiba yine alman takımında ama orda yine çok ii deil..
Alex tmm iyi futbolcu frikiklerde beni de korkutuo ama siz abartıyosunuz
Ailton şu anda BJK paf takımıyla idmanlara çıkıyo:)
Eğer Alex Marcelinho'dan daha iyi demek abartıysa evet ben abartıyorum. Artık tartışma fazla uzadı. Maçlar başlayınca göreceğiz hangi oyuncunun takıma katkısı daha fazla diye...
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:48
Alex marcelinhodan iyi oyuncu demek abartı deil,alex çok iyi bi oyuncu demek abartı..
Geçen sezon ailton alman tkaımında kiralık oynadı..
Del Piero_10
29.Temmuz.2006, 18:49
Alex marcelinhodan iyi oyuncu demek abartı deil,alex çok iyi bi oyuncu demek abartı..
Geçen sezon ailton alman tkaımında kiralık oynadı..
marcelinho'dan başladık
alex ronaldinho'dan iyi dendi
alex numero uno dendi
şimdi ailton ile devam ediyoruz.
marcelinho ne bereketli adammış,forum birden hareketlendi.
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:53
Ailtondan Bahsettim Çünkü Alman Ligiyle Türkiye Ligini Kıyaslarken Ailtona Örnek Gösterdiler...ama Valla Konuyu çok saptırdık:)
Cyzio
29.Temmuz.2006, 18:54
konuyu finishleyelim lütfen bu tartışma bitmez
Legendeleven
29.Temmuz.2006, 18:56
Trabzon iyi bi Transfer Yaptı Hayırlı Olsun..!!
perpetua
29.Temmuz.2006, 19:21
Uzuuuun uzun tartismissiniz ama ortada dogru durust bir sey soyleyen yok. Yok o Copa America'da bilmem ne yapmis, yok o Almanya liginde bilmem kac gol atmis..
Alex niye Avrupa takimlarinda yok? Cunku Alex uyurgezer bir oyuncu olarak taniniyor. Teknik kapasitesi cok yuksek, hatta Marcelinho'dan daha yuksek ama kopuk kopuk oynuyor. Bir mac geliyor kafasina esiyor ve mucadeleci oynuyor. Ama bir cok mac, ozellikle kuvvetli orta saha oyuncularina karsi yiliyor. Daum son iki senede bu kadar cok duran top calistirmasa, Alex'in istatistikleri bu kadar yuksek olmazdi. Ama bu da Daum'un basarisidir. Turkiye liglerinde basariya en kisa yolun, kontrolsuz defans oyuncularinin hareketlerini cezalandirmak icin duran top calismasi yaptirmak ve takimin ofansif stratejisinin buyuk bir bolumunu bunun uzerine koymak, Daum'un oynattigi sekildi. Bu sekilde Alex'in zayif oldugu fiziki mucadeleye girip pozisyon yaratmasina gerek kalmiyordu.
Marcelinho oynadigi futbol ile Avrupa futboluna daha yatkin Alex'den. Tamam belki duran toplarda Alex kadar degil ama oyun akisinda Alex'den daha yararli olacagini dusunuyorum. Marcelinho neden Trabzonspor'a gelir? Cunku basinda Brezilya futbolunda kariyeri ust duzey olan bir Teknik direktor, Lazaroni var. Lazaroni ile calismak istemesi hayret edilecek bir durum degildir.
eGowiCh
29.Temmuz.2006, 19:47
Lazaroni mi? :) Lazaroni, Fenerbahçe'ye gelmiştir bir dönem ve hiçbir başarı yapmadan gönderilmiştir. Lazaroni iyi bir hoca olsa Fenerbahçe'yi şampiyon yapardı. Parreira da geldi, şampiyon yaptı ve gitti.
Cyzio
29.Temmuz.2006, 19:50
yaw tartışmaya ortam hazırlayacak mesaj atmayalım yaw sonra birbirimize giriyoruz
tosunpasa
29.Temmuz.2006, 20:12
trabzonspor tarhinin en büyük transferlerinden birisini yaptı yattara ve marcelinho anlaştığı takdirde trabzonsporun ortasahası geçilmez olacaktır;)trabzonsporu tebrik ediyorum
Berkaiser
29.Temmuz.2006, 20:37
Trabzon'dan böyle bir transferi asla beklemiyordum.Çok büyük bir iş başardıkları bir gerçek.Marcelinho'nun Trabzon'a güç Süper Lig'e heyecan katacağına inanıyorum.
envoTR
29.Temmuz.2006, 20:44
arkadaşlar boş tartışmaların içine girdik gerçektende byle tartışmamı olur ya :D alex tabiki :P dicemde gerek yok konuyu dağıtmaya hoşgelmiş sefalar getirmiş her konu alexe çıkıyo çokmu kıskanıyorsunuz bu adamı anlamadım :D
perpetua
29.Temmuz.2006, 20:49
Lazaroni mi? :) Lazaroni, Fenerbahçe'ye gelmiştir bir dönem ve hiçbir başarı yapmadan gönderilmiştir. Lazaroni iyi bir hoca olsa Fenerbahçe'yi şampiyon yapardı. Parreira da geldi, şampiyon yaptı ve gitti.
Begen veya begenme. Lazaroni, Flamengo, Vasco da Gama, Fiorentina, gibi kuluplerdede teknik direktorluk yapmis. 1989 yilinda Brezilya ile Copa America'yi kazanmis ve Gunay Amerika'da 1989'da yilin teknik direktoru secilmis ve kariyeri boyunca 4 kitada teknik direktorluk yapmis. Brezilya'nin yetistirdigi en iyi teknik direktor degil ama Brezilya teknik direktorlugu yapmis. Ligde kupalar kazanmis.
Tinaz Tirpan'in da herhangi bir basarisi yoktur. 1988-1990 yillari arasinda Turkiye Milli Takimi teknik direktorlugu yaptiktan sonra 2002 yilinda Guney Kore'de takim calistirmistir ve oraya Turk futbolcu transfer etmistir.
Senol Gunes yurt disinda takim calistirsa ve Fenerbahce'den yollanilacak Murat Hacioglu'na talip olsa ve iyi de para verse, Murat Hacioglu Turk teknik direktorle mi calismak ister yoksa cok az tanidigi bir teknik direktorun takimina mi gitmek ister?
Zico'nun da Lazaroni'den fazla bir basarisi yok simdiye kadar. Bu durumda Roberto Carlos'un Zico'nun basarisi olmadigi icin teklifi geri cevirmesini mi beklersin? Yoksa Zico Fenerbahce'nin basinda olmasini Roberto Carlos'u ikna edici bir etken olarak mi gorursun?
envoTR
29.Temmuz.2006, 20:56
tabi cnm çok iyi hocalar ille başarımı getirmek zorunda real madrid de bu zamana geldi bütün yıldızlar neredeyse onda ama hala adam gibi başarı sağlamış değil
nekop
29.Temmuz.2006, 21:50
ohhh bee bi trabzonlu olarak sevindim kendisinin sadece 1-2 macını izledim ama gercekten cok iyi oyuncu ama benim en sevdigim nokta o güzel frikikleri gecen sezon neredeyse frikikten hic gol atamadık insallah bu sezon marcelinhonun firikikleriyle daha yukarılarda savasıcaz...
emirduman
29.Temmuz.2006, 21:58
Marcelinho kalite açısından bence Trabzon tarihinin en başarılı transferlerinden bir tanesi.
Verim almak önemli, uyum sorunun aşar ve havasını yakalırsa Türkiye'de çok başarılı olur.
Ancak Yattara ve Marcelinho ikilisinin olacağı bir Trabzonspor topsuz alanda çok zayıf kalır, o da ayrı bir konu..
SaMaNYoLu
29.Temmuz.2006, 21:59
Kım ne tartışma yaparsa yapsın Kımle kıyaslarsa kıyaslasın Marcelinho Çok iyi bir 10 Numaradır.. Trabzonspor super bır transfer yaptı dıyebılırız...
Universal
29.Temmuz.2006, 23:30
Biz Alex'i abartmıyoruz ama öyle göstermemizi sağylacak mesajlar yazdınız. herneyse asıl konu Marcelinho iki tarafada hayırlı uğrulu olsun.
ligimiz yavaş yavaş kalitelenmeye başladı. geçen yıl v.manisa zelenka yı aldı. şimdi marcelinho trabzonda süper bir transfer yaptı trabzonspor hayırlı olsun....
borakargici
30.Temmuz.2006, 03:20
trabzona helal olsun ama fatihin yerini nasıl doldurcaklar umut yetmez oraya bi adam daha lazım
nekop
30.Temmuz.2006, 03:29
trabzona helal olsun ama fatihin yerini nasıl doldurcaklar umut yetmez oraya bi adam daha lazım
ersen martinde geliyor...
GeNç KaRTaL
30.Temmuz.2006, 07:47
trabzonu tebrik ediyorum transferde durdu durdu turnayı gözünden vurdu valla
Hububat_Fiyatları
30.Temmuz.2006, 08:20
ersen martinde geliyor...ersenle umutu birleştir gene de bi fatih etmezler :D bence gol makinası bi adam alması lazım trabzonun
Cyzio
30.Temmuz.2006, 09:26
ersen martin mi??bu adamın fatih in yerini dolduracağınımı düşünüyosun
Del Piero_10
30.Temmuz.2006, 11:50
ersen martin mi??bu adamın fatih in yerini dolduracağınımı düşünüyosun
ersenle olmaz o iş
golcü lazım.Striker
Selman Ozturk
30.Temmuz.2006, 13:08
Bu yılın transfer bombası Trabzonspordan geldi. Her zaman en beğendiğim oyuncular toplistinde yer veririm Marceloya...Teknik ve Tekniksel Zeka yönünden eşsiz bir oyuncu. Şimdi hiç kimse "Marcelinho koşmuyor" gibilerinden laflar etmesin. Çünkü Marcelinho mevkiidaşlarının içerisinde en çok koşanlardan bir tanesi. 2-3 defa canlı izleme fırsatı yakaladım Marceloyu...Kesinlikle tribünlerin sevgilisi olacaktır. Seyir zevki açısından da bulunmaz bir futbol galerisidir Marcelinho...Tüm Trabzonspor camiasına hayırlı olsun.
nekop
30.Temmuz.2006, 15:31
fatihin yerini doldurmak için yabancı forvet almalıyız bence hep sol kanat arıyorlar bizim sola gökdeniz var murat ocak var zaten ee bide marcelinho geldi artık yabancı forvet sart keske rafael sobisi falan alsalar :D
Frank_Castle
30.Temmuz.2006, 15:38
Çok büyük transfer çok..karşısında oynamak istemezdim..Adam 1e1de değil 1e4e bile etkili.
Ümit Karan'ın sözleşmesi bu sene bitiyor, ve Okan Buruk transferinden sonra Galatasaray'da Ümit Karan'ın rahat forma alamayacağını düşünürsek devre arasında ucuza alabilir Trabzonspor.
Del Piero_10
30.Temmuz.2006, 15:40
Çok büyük transfer çok..karşısında oynamak istemezdim..Adam 1e1de değil 1e4e bile etkili.
Ümit Karan'ın sözleşmesi bu sene bitiyor, ve Okan Buruk transferinden sonra Galatasaray'da Ümit Karan'ın rahat forma alamayacağını düşünürsek devre arasında ucuza alabilir Trabzonspor.
okan ile Ümit'in yedek kalmasının nasıl bir ilgisi olabilir?
IcedEarth
30.Temmuz.2006, 15:48
ne alaka kardeşim :D:D:D:D:D okan forvet mi :D:D:D:D:D hakan ümit ikilisi oynar necati biraz oturur hakan 240 ı geçince de necati ümit yapar hakanı sonradan oyuna alır gerets
konuya dönersek marcelinho trabzonsporu uçurur taraftarlarla horon teperler :D:D:D:D:D
10_Osmanozc
30.Temmuz.2006, 17:38
Müflis Çocuk Marcelinho Trabzon’da
Trabzonspor kulüp tarihinin en sansasyonel transferlerinden birine imza attı. Bordo-mavili yönetim, taraftarın yıldız transferi isteğine Hertha Berlin’den Brezilyalı oyuncu Marcelinho’yu Trabzon’a getirerek cevap verdi. Her sezon başında Berlin’in yerel gündemini meşgul eden orta saha yıldızı artık Ligimizin semalarında.
Brezilyalı yıldızın Hertha’nın tatlı belalığından, sadece belalığına yürüdüğü yolun son adımı, takımının bu seneki hazırlık kampına, belki de bu alanda bir rekora imza atarak, sekiz gün geç katılması oldu. Marcelinho’nun bu asiliklerini sineye çekmekten yorulan Berlin kulübü, oyuncusunu bu davranışından sonra satış listesine koydu.
Marcelinho’nun da mali durumu nedeniyle bir transfere ihtiyacı olduğu uzun zamandır bilinmekteydi. Son birkaç yıl boyunca, yıllık kazancı olan 1,8 milyon dolar kendisinin geçinmesi için yetmemiş, bankalardan çektiği krediler için sürekli Hertha’dan avans almak durumunda kalmıştı. Hertha’ya geldiği dönem dolar avrodan değerli olduğundan sözleşmesini dolar üzerinden yapmakta ısrar eden yıldız, daha sonra bu dengenin değişmesi nedeniyle bu işten ciddi anlamda zararlı çıkmıştı. Ama bu zarar bile banka hesabının sürekli ekside olmasını açıklamaya yetmiyordu. Yıllık ücretinin yükseltilmesi konusundaki talepleri de Hertha menejeri Hoeness tarafından reddedilen, oyuncunun Brezilya’da kendi ve ailesi için yaptırdığı 10 villalık sitenin masrafları da banka hesabındaki eksilere eklendiğinde, mali durumunu düzeltebilmek için transferden başka çıkış yolu kalmamıştı. Velhasıl taraftarına yıldız bir isim izletmek isteyen Trabzon yönetimi için de, acilen daha yüksek bir ücrete kavuşmak isteyen Marcelinho için de bu transfer bir kurtuluş oldu.
Berlin’in gece hayatı sahnesinin aranan yüzlerinden biri olan Brezilyalının daha da ileri giderek Berlin’deki dairesini bir disko haline getirmişti. Trabzon’a uyum sağlamakta zorluk çekeceğini tahmin ettiğim oyuncunun, Yattara ile birlikte magazin basınına bol malzeme sunacak gibi görünüyor. Kim bilir belki de, Trabzon’un bir nebze uzak kaldığı futbol-şov sahnesinde rol kapmasının, pazarlama değerlerine katkısı olacaktır.
Marcelinho’nun futbolculuğu ile ilgili olarak ilk denilebilecek yeteneklerini tartışmanın abes kaçacağı. Aslında Marcelinho’nun futbol tarzı Süper Lig’deki vatandaşı Alex’inkiyle büyük ölçüde benzeşiyor. Alex’ten izlemiş olmaktan dolayı hayli alışık olduğumuz, kısa dönemde yüksek verim, öncesinde ve sonrasında sahada gezinti şablonununun Süper Lig’deki yeni temsilcisi Marcelinho olacak gibi görünüyor. Berlin Olimpiyat Stadyum’unda izlediğim maçlarında, ben tam kendisini eleştirirken, frikikleri ve uzaktan çektiği şutlarla laflarımı bana yedirmişliğinin hiç de az olmadığını da itiraf edeyim. Şimdiden canlı maç yorumcularını uyaralım da, sonra saçma kem-kümlerle izleyicinin sinirini bozmasınlar.
Trabzon, Marcelinho’nun muhtemelen Katar’a uzanacak yolculuğunda bir ara durak gibi görünüyor ama biz gene de transfer Trabzonspor’a hayırlı olsun diyelim ve oyuncunun sadece renkli saçları ve ayakkabılarıyla değil renkli futboluyla da Avni Aker’i şenlendirmesini dileyelim.
Ulaş BAYSAL-verkaç.org
S-B-Z
30.Temmuz.2006, 19:31
bencede trabzon bu yılın en flaş transferini yaptı diğer takımlara nazaran.faydalı olur umarım.alman liginde sevdiğim oyunculardan biriydi marcelinho izlemek keyifli olacak.
jarosik_61
30.Temmuz.2006, 20:29
ulaş baykal ın yazısını okudum baya bir korktum bu adam yattaradan bile daha alemci.inşallah cıvıtmaz
marcelinho fırtınası esecek inşallah. Camiamıza Hayırlı olsun
10_Osmanozc
31.Temmuz.2006, 19:06
Ben hala şüpheyle bakıyorum bu transfere.
Ayrıca Marcelinho yazan formalar satışa çıkmıştır.Bu sene 30 numara giyecek Marcelinho.
Cyzio
31.Temmuz.2006, 19:07
yuaw adam futbolunu en ii şekilde oynasında alemde yapsın yattara topunuda oynuyo alemde yapıo taraftarın gönlünüde aluo
SaMaNYoLu
31.Temmuz.2006, 19:08
Süper Bir Transfer Trabzonspor ve Türk Futbolu için hayırLı oLsun.
gezenti
31.Temmuz.2006, 19:34
trabzona hayırlı olur inşallah...