PDA

View Full Version : Cezalandırma İpuçları

eGowiCh
30.Temmuz.2006, 20:23
Merhaba,

Herhangi bir oyuncunuz son zamanlarda kötü performans mı sergiliyor? Veya son maçta oyundan atılarak yenilmenize mi neden oldu? O zaman gerekeni yapın ve cezalandırın!

Oyuncunuz;
- Son maçta oyundan atıldıysa,
- Profesyonellik dışı hareket yaptıysa,
- Antrenmana gelmediyse,
- Son zamanlarda düşük performans sergilediyse,
- Agresif davranış gösterdiyse,

Uyarı cezası verin.

Oyuncunuz;
- Sık sık kırmızı kart görüyorsa (son adam sebebi dışında),
- 3, 4 gibi performans sergiliyorsa,
- Takım arkadaşını sevmediğini açıklıyorsa,
- Takımdan ayrılmak istediğini söylüyorsa,
- Menajerine karşı agresifse,

1 hafta veya 2 hafta maaş kesintisi cezası verin.

Eğer oyuncunuzun performansı ciddi anlamda düştüyse (3, 4 puana kadar), "Performansını eleştir" diyerek oyuncunuzu hırslandırabilirsiniz.

Bunun dışında, 4 haftada bir maçın adamının "Performansını övün". Bu, hem oyuncunuzun moralini artıracak, daha verim almanızı sağlayacak hem de sizin menajerlik özelliklerinizi artıracaktır.

Vereceğiniz cezaları oyuncunuz kabul ediyorsa, bilin ki siz iyi bir iş yaptınız ve oyuncunuza da bu olumlu olarak etki yaptı. Ama oyuncunuz "Haksız muamele gördüğüne inanıyor"sa, o zaman oyuncunuz gitmeyi hakediyor demektir (eğer siz yanlış bir şey yapmadıysanız - gereksiz yere 2 hafta maaş kesintisi gibi -).

Bunun dışında, ilk 11 oynamayan oyuncular sık sık sorun yaratır; ilk 11 oynamak istediklerini söylerler. Size de cevap hakkı doğar. Bu durumlarda, şöyle yapabilirsiniz;

- Oyuncuyu gözden çıkardıysanız, "Takımda yer bulmasının zor olduğunu ve isterse gidebileceğini" söylemelisiniz.
- Oyuncuyu önümüzdeki haftalarda ilk 11 oynatacaksınız (düzenli olarak), "Önümüzdeki haftalar şans vereceğim" demelisiniz.
- Oyuncuyu oynatmayacak, ama yine de ara sıra oynatacaksanız (gerçek hayatta Fenerbahçeli Semih gibi), "Sabırlı olmasını" söyleyin. Bu seçeneği çoğu zaman öneririm, zira oyuncu sizden özür diler. Özür dilemezse de satış listesine konulmak ister ve siz de bunu kabul edersiniz.
- Oyuncuyu beğenmiyorsanız, ama satmaya da gönlünüz yoksa, "Antrenmanda çalışarak bana kendini kanıtlamalı" demelisiniz.

Oyuncu size isyan ettiğinde, yani "transfer listesine konulmak istediğini" söylediğinde mutlaka onaylayın. "Gidene kelepçe vurulamaz" diyerek, gitmek isteyeni asla engellemeyin derim :)

Bu yazım burada sona eriyor. İlerleyen günlerde bu yazıya gerek gördüğüm takdirde ilaveler yapabilirim. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, bol FM'li günler ;;)

Saygılarımla;
Egemen Işık
FM ve Futbol Yazarı

Comanche72
30.Temmuz.2006, 23:24
yoq be abi adam bu sefer takımdan kopuyo böle durumlarda adamı sallıycaksın başka takıma

crazy_engin88
30.Temmuz.2006, 23:47
dpğru yaw adama verirsek ceza adam güzel oynamaz hatta kendi kalesine gol bile atar hi hi

yavuuzzzz
31.Temmuz.2006, 00:33
ben morgan de sanctisi ilk 20 dakikada çok büyük hatalı 2 gol yediği için hem çıkarmış hemde uyarmıştım o da kabul etmişti

Comanche72
31.Temmuz.2006, 00:37
ben morgan de sanctisi ilk 20 dakikada çok büyük hatalı 2 gol yediği için hem çıkarmış hemde uyarmıştım o da kabul etmişti

Şimdi cok mu iyi oynuo , performansı mı üst düzey ??

eGowiCh
31.Temmuz.2006, 00:43
Uyarmazsanız ve cezalandırmazsanız, adam yine eski performansına devam eder. Kendimden örnek vereyim; ilk maç Thuram kırmızı kart gördü, dedim olabilir böyle şeyler, uyarmayayım, ve uyarmadım. İkinci maç Lugano kırmızı kart gördü, gene uyarmadım. Üçüncü maç ise Aythami kırmızı kart görünce çıldırdım. Hemen Aythami'yi uyardım ve uyarıyı kabul etti. Ondan sonra da kırmızı kart olmadı.

yavuuzzzz
31.Temmuz.2006, 00:51
Şimdi cok mu iyi oynuo , performansı mı üst düzey ??

oyundan sıkıldım kapattım takım berbat gitti (tothenham)

Comanche72
31.Temmuz.2006, 01:10
oyundan sıkıldım kapattım takım berbat gitti (tothenham)

ok , soledigin oyuncunun ismini tanımamıştım zaten

SaMaNYoLu
31.Temmuz.2006, 01:13
Ben bunları uyguluyorum gerçekten Oyuncular Korkuyor ve korktugu zaman maç aralarında yaptıgım Konuşmalar daha etkılı oLuyor.

yavuuzzzz
31.Temmuz.2006, 01:18
ok , soledigin oyuncunun ismini tanımamıştım zaten

italyan udinese de oynuyor aslnda çok iyide :( []

Comanche72
31.Temmuz.2006, 01:18
Ben bunları uyguluyorum gerçekten Oyuncular Korkuyor ve korktugu zaman maç aralarında yaptıgım Konuşmalar daha etkılı oLuyor.

ilginç yauw yoksa başka oyun mu oynuoz ben ne zaman ceza caktıysam adamlar küstü:) :) :)

yavuuzzzz
31.Temmuz.2006, 01:19
ilginç yauw yoksa başka oyun mu oynuoz ben ne zaman ceza cektiysem adamlar küstü:) :) :)

haksız yere ceza verdiysen olan olur

MeMo
31.Temmuz.2006, 01:34
ben lucio ya iki maç ta kırmızı kart görmüştü 2 hafta maaş kesintisi yaptım kabul etti :D :D :D :D

sanalkardes
31.Temmuz.2006, 10:53
Kardeş sağol.Bunu hemen uygulamaya koymalıyım

sasanargiz
31.Temmuz.2006, 18:35
çok güzel bir rehber olmuş tşkler ;)

Lim10
01.Ağustos.2006, 00:21
Kırmızı kart olayında durum göre ceza verirsin.Eğer oyuncun 80. dakikada 1-0ken gole giden adamı düşürdü die ceza vermek saçma olur.Bence şu şekilde bu şekilde diye genelleştirmek te saçma olur:confused: .Ama devre arasındaki ve maç sonundaki konuşmalar gerçekten çok önemli ve çok etkisi oluo;;) ...

sanalkardes
01.Ağustos.2006, 10:09
Kardeş adam antrenmana gelmeyince nasıl bi ceza vermeliyim

Comanche72
01.Ağustos.2006, 11:23

topuklarına sık :D :D :D :w:

sanalkardes
01.Ağustos.2006, 11:30
topuklarına sık :D :D :D :w:
Eyvallah kardeş

TheRing
01.Ağustos.2006, 12:02
Ya bi de şu oynatılmayan oyuncunun isyanı var;mesela bende özgürcan önünde 4 tane (vitti,cafercan,uğur yıldırım,kerlon) gibi süper forvet olduğu için takımda yer bulamıyordu,sonra gel zaman git zaman bu arkadaş mutsuz falan oldu tabii sonra idmanları asmaya başladı ki her seferinde cezayı katladım ama bi düzelme olmadı ki bu ara elemanı hep kadroya alıyorum ama hep mutsuz sonra kontrat da uzatmadı normal olarak..en son kontrat bitimine yakın birden mutlu oldu yeni kontrat istedi,bu futbolcu milletini anlamak mesele yani :))ha bu arada özgürcan için tekliflere açığım :)

Hugo
01.Ağustos.2006, 13:46
sağolasınız egemen bey :)

Hugo
01.Ağustos.2006, 13:57
sağolasınız egemen bey :)

miharbi
01.Ağustos.2006, 16:11
Professyonellik dışı hareket adlı cezayı wermelisin.

miharbi
01.Ağustos.2006, 16:12
Professyonellik dışı hareket adlı cezayı wermelisin.