Log in

View Full Version : Riva Kurtarılıyor

Burak Duran
03.Ağustos.2006, 11:26
Büyük umut bağlanan, 150 milyon dolar değer biçilen Riva yeşil alan olmaktan kurtarılıyor

Sarı - kırmızılı kulüp, büyük umut bağladığı, 150 milyon dolar değer biçilen Riva'yı yeşil alan olmaktan kurtarıyor. Bir süre önce günübirlik gezinti alanı olarak ayrılan Galatasaray'ın Riva'da bulunan tapulu arazisi Ekim ayında tekrar konut alanına dönüştürülecek. Metropoliten Planlama (İMP) tarafından hazırlanan 1/100 binlik planlarında, "günübirlik gezinti alanı" olarak ayrılan Riva'yı kurtarmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediyenin 1/25 binlik planlarda Riva'yı tekrar konut arazisi olarak belirleyeceği öğrenildi. Böylece sarı - kırmızılılar, 235 bin metrekaresi inşaat izinli, toplam 1 milyon 175 bin metrekare olan Riva arazisine konut yaptırabilecek.
Baskı etkili oldu
Riva arazisinin tekrar konut alanına dönüştürülmesinde, Galatasaraylıların İBB yönetimine baskı yapmasının etkili olduğu öğrenildi. Baskılardan bunalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çareyi yeniden konut alanına dönüştürmekte bulduğu kaydedildi.

Kaynak: Milliyet

EreN
03.Ağustos.2006, 13:34
iyide rivanın toplam değerini 45-50 mdolar olarak açıkladı a.polat

Scocco
03.Ağustos.2006, 13:47
1 milyon 175 bin metrekareymiş. Metrekaresi 100 dolardan yaklaşık 117 milyon dolar yapıyor. Ne diyelim hayırlısı...

nart_susruko
03.Ağustos.2006, 20:04
Baskı etkili oldu
baskı yaptık ve etkili oldu hee, vay be.. :D

dnz498
03.Ağustos.2006, 20:40
umarım iyi bir şekilde sonuçlandırılır şu olay

SYLaR
03.Ağustos.2006, 22:32
Benim tek ümidim adnan poolat diğerlerinin bu projeyi hayata geçireceklerini zannetmiyorum

nart_susruko
03.Ağustos.2006, 22:47
Benim tek ümidim adnan poolat diğerlerinin bu projeyi hayata geçireceklerini zannetmiyorum
Adnan Polat'ta kredisini tüketmeye başlıyor, o da yalan olmaz gitmez inşaallah..

sasanargiz
05.Ağustos.2006, 07:01
Aslıdna rivada bi kumar gibi bence eğer Semih Haznedaroğlu gelseydi borçların çoğu kapatılacak riva hemen halledilecekti ama canaydın başkan olsa şampiyonluk gelecekti seçim belliydi :D ama canaydın yönetimi işi uzatır gibime geliyor bakalım hayırlısı :)

LaKe
05.Ağustos.2006, 12:05
Hayırlısı olsun.