PDA

View Full Version : Fenerbahçe Avrupa'da zirve yapacak

eGowiCh
06.Ağustos.2006, 19:16
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa’nın devleri ile boy ölçüşecek düzeyde oldularını savunarak, "Böyle bir takımın neden şimdiye kadar Avrupa’da başarılı olamadığını anlayamıyorum" dedi. Brezilyalı teknik adam, F.Bahçe'yi Avrupa’nın en büyük kulübü yapacağını iddia etti.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı Teknik Direktörü Zico, sarı lacivertli kulübe gelişinin ilk ayını Brezilya’da yayımlanan Lancenet Gazetesi’ne değerlendirdi.

İstanbul’da yaşamanın Japonya ve Brezilya’dan farklı olduğunu ifade eden Zico, "Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye tamamen adapte oldum. Taraftarın bana gösterdiği yakın ilgi sayesinde ülkeye çabuk alıştım." dedi.

Fenerbahçe’ye övgüler yağdıran Brezilyalı teknik adam, "Fenerbahçe hem para hem de oyuncu kalitesi bakımından Avrupa’nın devleri ile boy ölçüşecek düzeyde. Böyle bir takım neden şimdiye kadar Avrupa’da başarılı olamadı anlayamıyorum. Fenerbahçe'yi Avrupa’nın en büyük kulübü yapacağım. Fenerbahçe'deki potansiyel, bu kulübün Şampiyonlar Ligi kupasını kazanması için yeter de artar bile" diye konuştu.

"BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK MALZEME VAR"

Takımın güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğini, artık bunu hem lige hemde Şampiyonlar Ligi'ne yansıtmanın zamanı geldiğini vurgulayan Zico, "Bizden herkes çok şeyler bekliyor. Bu beklentilere cevap verebilmek için yeterli malzeme elimde var, umarım bu sene Fenerbahçe hem ligde özellikle Avrupa'da başarılı olacaktır" dedi.

Türkiye’de antrenörlerin üzerine büyük sorumluluklar düştüğüne işaret eden Zico, teknik direktörlerin hata yapması halinde hemen gönderildiğini, bunun bilincinde olarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

"ORGANİZE FUTBOLU GETİRECEĞİM"

Yabancıların Türk futbolcusundan ne farkı ne de üstünlüğünün olması gerektiğini belirten Zico, Fenerbahçe’ye gelen oyuncunun kendisini takımdan biri gibi görerek çalışmasını istedi.

"GAZETECİLERE ÖZEL GÜNLER AYIRIYORUM"

Zico, Türk gazetecilerle belli günlerde biraraya gelerek iyi bir dialog kurmak istediğini, bunda da başarılı olduğunu belirterek, "Gazetecilerle asla maç öncesi konuşmak istemiyorum. Onlara özel günler ayırıyorum. Elimden geldiği kadar özel ropörtajlar veriyorum. Bana saygu duyuyorlar ben de onların çalışmalarına saygı duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet
Haber: Mehmet Çiftci

Laz_Asker_61
06.Ağustos.2006, 20:23
inşallah yapar

Sekopej
06.Ağustos.2006, 20:28
Bu sene bilmiyorum ama ben Zico'ya inanıyorum. Önümüzdeki senelerde bu takımla, getireceği oyuncularla çok başarılı olacaktır. En azından bunları yapmak için hırsı var. Takımı da böyle hırslandırırsa neden olmasın?....

fenerbahce_1907
07.Ağustos.2006, 04:21
bence fenerbahce bu sene olmasa bile ilerki senelerde avrupada zico'yla basarı yakalayacaktır

kaltuntas
07.Ağustos.2006, 11:07
Bu sene 100. senemiz eğer bu adam bu kadar sağlam konuşuyorsa birşeyler var demektir. gerçi futbol dendiği zaman söz havada kalır ama yine de eğer bu adamın inancı varsa bizde ona inanıyoruz inşallah başarılı olur,hem bizi hem de kendisini sevindirir.

e_mali
07.Ağustos.2006, 13:28
Bu haberin soyle bir guzel yanı var. "Zico futbolculara inanıyor..."
Yani gecen senelerde Daum'un yapmadığını yapıyor. Bu guzel bir gelisme.
Zico'yu sevmeye basladım.

Universal
07.Ağustos.2006, 13:31
Daum ile arasındaki fark bu Erciyes maçında son dakikada bile takım ruhunu sahada tutmayı başardı Mehmet Yozgatlı rakip gol atmasın diye kendini sakatlama uğruna çalıştı bunu Daum zamanında hiç görmedik Pierre yapıyordu ama Daum istemedi diye gönderdi Zico Daum'a göre daha başarılı olacağına inanıyorum. Tabiki Gruptan çıkmayı beklemiyorum ama iyi oyunla 3. lük iyi olur. Kiev'den herhangibi bir eksiğimiz yok hatta fazlamız var turu geçeceğimizden eminim.

e_mali
07.Ağustos.2006, 13:33
Kiev'i gecemesek bile bu takıma inanıyorum ben.
Hep destek tam destek, bu sene daha bi destek :))))

apaydin2148
07.Ağustos.2006, 13:35
Daum'un söylediklerine bak Zico'nun söylediklerine bak işte mantalite farkı burada...

fmsmyrna
07.Ağustos.2006, 16:25
öle demiş olabilir ama ben bunu bi türk takımından beklemem kapasite meselesi bence eğer bi sparta prague manchester yedekleri yendikten sonra bile bu kadar büyütülürsen havaya girersin

Sekopej
07.Ağustos.2006, 17:53
Daum ile arasındaki fark bu Erciyes maçında son dakikada bile takım ruhunu sahada tutmayı başardı Mehmet Yozgatlı rakip gol atmasın diye kendini sakatlama uğruna çalıştı bunu Daum zamanında hiç görmedik Pierre yapıyordu ama Daum istemedi diye gönderdi Zico Daum'a göre daha başarılı olacağına inanıyorum. Tabiki Gruptan çıkmayı beklemiyorum ama iyi oyunla 3. lük iyi olur. Kiev'den herhangibi bir eksiğimiz yok hatta fazlamız var turu geçeceğimizden eminim.

Evet Mehmet Yozgatlı'nın yaptığı Zİco'yu çok etkilemiş. Maç 6-0 dakika 90 gol yesen bişey farketmeyecek, üstelik Mehmet takımın banko oyuncusu da değil eğer sakatlanırsa bir daha şans bulamayabilir ama o ne yapıyor takımı için sakatlanma riskini göze alıp topa müdahele ediyor. Hem de bunu yapan adam genellikle bencil oyun oynayan çoğu pozisyonu kendi kullanıp pas vermeyi düşünmeyen birisi. Bu takım ruhu bizi başarıya götürecektir....

dnz498
07.Ağustos.2006, 19:34
yapar yapar da önce ön elemeyi geçmesi lazım bide gurptan çıkması bide en az çeyrek finali geçmesi lazım ki Türkiye'de Avrupada başarılı olmuş sayılsın

celepao
07.Ağustos.2006, 19:34
arkadaslara katiliyorum takim ruhu artmis ayrica sanki fener in hücum gücünde bir artma olmus ya da erciyesspor gücsüzdü bunu en ii kiev maclarinda anlayacagiz insallah hücum gücümüz giderek artar zico ya da inaniorm cünkü baska carem yok