Log in

View Full Version : Appi den çarpicı açıklama

pessy
08.Ağustos.2006, 13:28
Geçen haftanın olay adamı, Fanatik"e olay yaratacak açıklamalar yaptı...

Kırmızı kart pozisyonu

Bileğime darbe aldım, canım acıdı. "Hey ne yapıyorsun" dedim. Bana küfür etmeye başladı, ardından da ağıza alınmayacak ırkçı sözler söyledi. O yüzden tepem attı. Zaten görüntülerde açıkça görülüyor. Ben ona sırtımı döndüğümde bile bana küfür etmeye devam ediyor. Evet, dayanamadım. Çünkü ben de insanım. Kafa atmak istedim, iyi vuramadım! Yine de bu olayı fazla kurcalamak istemiyorum. Çünkü Emre de bir futbolcu, o da insan, bu konu hakkında daha fazla konuşmamalıyız. En çok üzüldüğüm nokta kırmızıyı sezonun ilk maçında görmem, taraftarlardan özür diliyorum. Kariyerimin 3. kırmızı kartı.

8 ay Fener"de, 2 ay da Dünya Kupası"ndaydım. Tatil bile yapmadan döndüm. Buraya dönmek istemesem, Gana"da kalırdım. Önce Barcelona, ardından Arsenal, Portsmouth ve Roma beni ısrarla istedi. Hatta Roma hâlâ bastırıyor ama para konusu sorun oldu. Ayrılmak istemiyorum. Gitmek istesem, Başkanımız Aziz Yıldırım"a açıkça söylerim. Bazı yıldızlar dev takımlarda forma giyiyor ama mutlu değiller, ben hem büyük bir takımın formasını giyiyorum, hem de çok mutluyum.

Ben çok şanslı bir insanım. Nereye gitsem hep başarılı oldum. İşte bu nedenle de Fenerbahçe"den ayrılmak istemiyorum. Udinese"de forma giyerken takım tarihinin en büyük başarısını elde ettik. Parma ile İtalya Kupası"nı kazandım. Brescia dönemimde 16 maç yenilmeyip, tarihe geçtik. Juventus"ta ise hem Süper Kupa"yı hem de İtalya Şampiyonluğu"nu kutladım. Şimdi sıra Fener"e geldi. Fenerbahçe müzesi ve Fenerium"da efsanelerin yanında yer almak istiyorum.

Müthiş bir hava var. Herkes mutlu, birbiriyle şakalaşıyor, idmanlarda inanılmaz bir istek ve arzu var, kavga yok. Diyeceksiniz ki, kadro geçen sezonkiyle aşağı yukarı aynı, değişen ne oldu? Bence 1 kişi gitti, bu da bize yetti... Yani Daum gitti, böyle oldu.

Kimse Erciyesspor ile oynadığımız lig maçına bakıp, Dinamo Kiev karşılaşmalarının kolay geçeceğini zannetmesin. Dinamo hep güçlü olmuştur. Şimdi de çok genç ve çok iyi mücadele eden bir takımları var. İlk maçta çok koşup, savaşmamız lazım. Biz iyi olursak rakip Barcelona veya Manchester United olsun, hiç farketmez!

Bu olayın üzerinden bir yıl geçti ama sizinle paylaşmak istiyorum. Torino"daydım. Türkiye"den teklif var dediler. Türkiye"yi, itiraf ediyorum bir Arap ülkesi olarak biliyordum. Özellikle bütün kadınlar Ninja gibi giyinmiş, sadece gözleri görünüyor ve vücutları çarşaflarla kaplı! Biraz çekindim. Hemen Johnson, Kingston ve Augistine"i aradım. Onlar bile beni ikna edemediler. Aklıma hemen İstanbul geldi. Juventus kulübünden birini görevlendirdim, İstanbul kataloğu istedim. Kataloğu görünce gözlerime inanamadım. Kendi kendime "Bunlar da normal insan, hem de çok modern insanlar" dedim. Şimdi İstanbul"dan ayrılınca kendimi kötü hissediyorum. Bir an önce Türkiye"ye dönmek istiyorum.

Universal
08.Ağustos.2006, 14:19
Ben Appiah'ın doğru söylediğine inanıyorum Emre Toraman bütün maç boyunca hırçındı durmadan tekmeler attı. Appiah oynadığı futbol hayatı boyunca böyle bir olayı daha önce yapmadığı hatta toplamda 3 kırmızı kart görmüş. İtalya gibi bir ligde gerisini siz düşünün.

bursa_mc
08.Ağustos.2006, 15:36
appıah bence de doğru soylüyor ,appıah bole hatalar yapacak kadar amator futbolcu değill

ibo
08.Ağustos.2006, 15:47
hem kişilik hemde futbolcu olarak çok iyi bir oyuncu. o yüzden bende yalan söyleyeceğini sanmıyorum... Emre Toraman'ada TV görüntüleri yeteri kadar açıksa ceza verilmeli...

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:02
ben türkiye'de hiç bir futbolcunun ırkçılık yapacağını düşünmüyorum düşünsenize bi kere onlarca soydan insan şu topraklarda bir arada yaşamaya çalışıyor ve o onlarca soy kendi içindede dağılım gösteriyor olmaz böyle bişey Appiah sadece cezasını hafifletmek için kurtuluş you arıyor tamam oyuncu küfür ederde ırkçı söylemde bulunmaz Türkiye'de bunun imkanı yok

Sekopej
08.Ağustos.2006, 16:07
Ortada bir eylem yok ki hafifletmeye çalışsın. Kafa vurmamış. Kendisi de söylüyor o sözlerden sonra kafa vurmak istedim ama denk gelmedi diye. Appiah profesyonel bir futbolcu ve eğer damarına basılmasa bu kadar sinirleneceğini sanmıyorum. Emre maçın başından beri sert müdahale yaptı Fenerlileri sinirlendirmek için uğraştı. Appiah'ın da bu konuda hassas olduğunu bildiği için yapmış olabilir...

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:14
rakibe yapılan yaralayıcı her hareket hatta bu harekete teşebbüs bile kırmızı kart gerektirir kafa ile bir oyuncuyu itmek kafa atmamak değildir. Birde her oyunda her oyuncu tatlı sert diye tabir edilen hareketlerde bulunur tabikide bunlar oyuncuyu yıldırmaya yöneliktir. Eğer bu tür hareketler sürekli cezalandırılsa emin olun Türkiye'de başta İ.Güldüren olmak üzere oyuncu kalmaz

eGowiCh
08.Ağustos.2006, 16:20
Kariyerinin 3. kırmızı kartını görmüş, fazla söze gerek yok bence. Appiah doğru söylüyor ve "Biz Appiah'ıyız!"...

Sekopej
08.Ağustos.2006, 16:23
Teşebbüs etmek demek hareketi yapmak demek değildir ve cezası da kırmızı kart değildir. Appiah kart gördükten sonra da yardımcı hakemi dövmeye teşebbüs etti fakat bunu Tuncay engelledi. Ve bu teşebbüsünden ötürü bir ceza almayacak. Maçtan sonra hakem yaptığı açıklamada tokat attığı için oyundan attım demiş bu da kafa atmadığının bir kanıtı.....

Jesus_FB
08.Ağustos.2006, 16:32
dün Ahmet Çakar açık açık kuralları okudu teşebbüs kırmızı kart gerektirmez diye hatta erman toroğlu maraton programında teşebbüs kırmızı kart gerektirir diyerek herkese yanlış bilgi aktardı

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:34
işte bununda cezası kesin olmalı topu yere bile vurmak kırmızı kartken bunun daha fazla olması gerekir
birde Appiah'ın futbolunu en az sizin kadar bende seviyorum tam benim istediğim niteliklere sahip bir adam yalnız hata yapmaz diye bir şey yokki sadece 3 kırmızı görmeside önemli değil çünkü forma giymesi de bunda etken olur neyse önemli değil siz öyle diyosanız öyle olsun benim için sorun değil sadece fikrimi söyledim yine belirtiyorum Appiah benim Anelka'dan daha çok sevdiğim bir futbolcudur

Jesus_FB
08.Ağustos.2006, 16:37
işin komiği hakemler tokat attığı için kırmıza karet verdik diyorlar Emre Toraman tırnakladı diyor :)

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:40
dün Ahmet Çakar açık açık kuralları okudu teşebbüs kırmızı kart gerektirmez diye hatta erman toroğlu maraton programında teşebbüs kırmızı kart gerektirir diyerek herkese yanlış bilgi aktardı
hareket topa ise ve dokunamazsan topa rakibe denk gelirse kırmızı gerektirmez hatta şöyle birşeyde var rakibin sakatlanmasına sebep olursa o da kırmızıdır örnek arkadan yapılan sakatlayıcı hareketler

işin komiği hakemler tokat attığı için kırmıza karet verdik diyorlar Emre Toraman tırnakladı diyor :)
saçma bunların dedikleri basınada kafa attı diye yansıyor olay tırnaklamayı duymadım ama tokat olayını duydum

Jesus_FB
08.Ağustos.2006, 16:43
kafa atamadığını maçtan sonra görüp hemen tokat diye kıvırmışlar zaten bülent demirlek kötü bir hakem ondan herşey beklenir

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:47
ben kafadı ile ittiğini(bence bunun adı kafa atmak) gördüm Appiah'ın hatta canlandırmada gördüm horoz gibi kabarıyodu muhabire :D

barahir
08.Ağustos.2006, 16:48
kafa atamadığını maçtan sonra görüp hemen tokat diye kıvırmışlar zaten bülent demirlek kötü bir hakem ondan herşey beklenir
serdar ortaçın dansöz şarkısını dinesin bence

eGowiCh
08.Ağustos.2006, 18:39
Bülent Demirlek hakkaten kötü bir hakem. Fortis Türkiye Kupası finalindeki hatalarını Ahmet Çakar söylemişti. Zaten kendisine 2-3 hafta dinlendirme cezası gelecekmiş. B.Demirlek'in bende ev ve cep telefonu var, isterseniz arayalım hep beraber :D

perpetua
08.Ağustos.2006, 20:12
dün Ahmet Çakar açık açık kuralları okudu teşebbüs kırmızı kart gerektirmez diye

Bu konuda katilmiyorum. Diyelim ki ben rakibimin karnina kramponlarla ve tamamen kasti olarak tekme atmaya tesebbus ettim. Ancak rakibim cevikligi ile o tekmenin kendisine temas etmesini onledi. Bu durumda benim kirmizi kart gormemem mi lazim?

Benzer sekilde diyelim ki rakibime kasti olarak tukurme tesebbusu yaptim ama iyi ayarlayamadim ve rakibime carpmadi ama kulaginin yanindan gecti. Bu da mi kirmizi kart gerektirmez?

Kurallarda bir oyuncu eger ciddi bir faul hareket yapar, siddetli bir hareket yapar veya rakibe veya herhangi baska birisine tukururse kirmizi kart gerektirir diyor. Burada atilmaya tesebbus edilmis kafa, vurulmaya calisilan tekme veya tukurme tesebbusu eger isabet etmezse, yapilan hareket siddetli hareket degilmidir?

Appiah orada sinirlerine hakim olamamis ve rakibini yaralama/canini acitma tesebbusune bulunmustur. Tereddutsuz kirmizi kart gormelidir. Emre Toraman eger Appiah'in dedigi gibi kufur/asagilayici soz sarf etmis ise, onun da kirmizi kart gormesi gerekir. Benzer bir olay gecen sene Song ile Emre Toraman arasinda da yasanmisti.

Del Piero_10
08.Ağustos.2006, 21:45
kırmızı kart haklıydı.

Sekopej
09.Ağustos.2006, 18:09
Fenerbahçe Yönetimi, Kayseri Erciyes maçında Emre Toraman'a kafa atmaya teşebbüs eden, ancak rakibine tokat attığı gerekçesiyle hakem Bülent Demirlek tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakılan Stephen Appiah'ın ceza almaması için kolları sıvadı.

Yönetim, Ganalı yıldız için Futbol Federasyonu'na ilginç bir savunma yaptı. Federasyona gönderilen yazılı savunmada televizyon görüntülerinde Appiah'ın ağır tahrik karşısında kafa atmaya teşebbüste bulunduğu sabit iken, hakem Demirlek'in raporunda yer alan, "Emre Toraman'a tokat attı" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ve değişen disiplin talimatının, "karar" başlıklı 53. maddesine göre yıldız futbolcunun ceza almaması gerektiği ifade edildi.

Kerem kurtulmuştu

Fenerbahçe, "MHK tarafından aşikar hakem hatası olduğunu teyit eden rapor verildiği takdirde disiplin kurulu bu raporu esas alarak değerlendirme yapar" maddesinden yola çıktı ve tıpkı geçen sezon oynanan Samsunspor - Fenerbahçe maçında kaleci Kerem İnan'ın haksız yere kırmızı kart gördüğünün belirlenmesiyle bir maçlık cezasının kaldırılmasını örnek gösterdi.

Savunmasında Appiah'ın rakibine tokat atmadığının görüntülerle kanıtlanacağını belirten Fenerbahçe, Ganalı oyuncunun kafa atmaya teşebbüs olarak nitelendirilmesi gereken bu eyleminin cezasının ancak sarı kart olabileceğini ileri sürdü. Sarı - lacivertliler, olası iki maçlık cezanın bu gerekçelerle uygulanmamasını talep etti. Söz konusu savunmanın disiplin kurulunun yarınki toplantısında gündeme geleceği, ceza verilmeme olasılığının çok düşük, tahrik nedeniyle verilecek cezanın ise 1 veya 2 maç olacağı bildirildi.

Kaynak: Milliyet

dnz498
09.Ağustos.2006, 18:18
şimdi tuhaflık şurada tokat atmayıp da kafa attığı halde raporda bu adam tokat attı denildiği için ceza almayacakmı ? O da güzel ne diyeyim ben bu zihniyete. Aslında doğru tokat atmaktan dolayı cezası hafif olabilirdi görüntüler izlenerek kafa atmaktan ceza verilmeli Appiah'a

Sekopej
09.Ağustos.2006, 18:22
İyi de ortada atılmış bir kafa yok. Ayrıca tokat hiç yok. Ama ben cezanın kalkacağını düşünmüyorum. En iyi ihtimalle 1 maç olabilir ki o da çok zayıf bir ihtimal. 2 maç ceza alacaktır....

dnz498
09.Ağustos.2006, 18:25
Bence kafa ile bir itme(diyeyim de gönlünüz kırılmasın :D ) var. Bu da bana göre rakibe oyun dışı müdahaledir ceza gerektirir

Sekopej
09.Ağustos.2006, 18:32
İtişmaden dolayı ikisine de sarı verebilirdi. Ahmet Çakar kurallarla geldi programına ve eğer tükürmek istese ve adama denk gelmese yani tükürmeye teşebbüs etse kural kırmızı diyor dedi. Ama kafa atmaya teşebbüs edip atamamışsa bunun cezası kırmızı değil sarıdır dedi. FIFA kuralları bunu söylüyor dedi. Ben tv görüntülerinden gördüğüm kadarıyla bir kafa darbesi yok, eğer hafif de olsa bir darbe olsaydı Appiah'ı attırmak için uğraşan Emre bunu çok iyi kullanıp yerde 10 takla atardı eminim.....

dnz498
09.Ağustos.2006, 18:40
Niye tükürmek daha mı çok zarar veriyor kafa atmaktan ? Bende seninle aynı görüntüyü izledim anlaşılan ama ben Emre'nin kötü niyetli olduğuna inanmıyorum senin gibi ve de sebebim tuhaf bir tesadüf olsa gerek senin ki ile aynı çünkü eğer Emre kötü niyetli olsaydı kendini yere atardı beni pozisyonun gerçekliğine inandıran en büyük olay bu zaten Emre'nin yaptığı tek kötü şey bence gidip yan hakeme Appiah'ı ispiyonlamasıydı. Keşke bunu yapmayıp alıştığımız gibi yapıp kendisini yere atıp on takla ile ağlayıp zırlasaydı

Sekopej
09.Ağustos.2006, 18:49
Tükürük olayını ben demiyorum. FIFA kuralları söylüyor. Ve maçtan sonra görüntüleri izleyen hakemler yanlış karar verdiklerini düşündükleri için raporlarına atma sebebini tokat olarak yazıyorlar kafa değil. Fakat maç içersinde soranlara kafa attığı için kırmızı gösterdim diyor.

Neyse boşuna tartışmaya gerek yok nasılsa fikirlerimizden dönmeyeceğiz. Ama Appiah'ın 2 maç oynamayacak olması Fenerbahçe'ye bir kötülük getirmez. Hatta gördük ki takım ruhu daha da arttı bu olaydan sonra. O nedenle takımın daha çok kenetlenmesini sağladığı için Appiah'a teşekkür ediyorum....

dnz498
09.Ağustos.2006, 18:53
yaptığın yine bana göre yanlış takım ruhunu kenetlediği için kırmızı yemeyip liderlik vasıflarını üstlense daha hoş olmazmıydı (Birde gereksiz hatta sana göre yersiz bir kırmızı kart)

Sekopej
09.Ağustos.2006, 18:59
Evet saçma sapan bir kırmızı karttı katılıyorum. Ama onu bu kadar sinirlendirdiğine göre Emre'de suçsuz değil yani. Mehmet'in 90. dakikada topu sakatlanma pahasına çıkarması, Tuncay'ın herzamankinden daha çok koşup zaman zaman defansa gelmesi vb olaylar...

Appiah'ın bundan böyle pozisyon harici kırmızı göreceğini sanmıyorum. Zaten Appiah takımın en hırslı oyuncusu yani sahadayken de takımı hırslandırıyor, atıldığında da...:)

dnz498
09.Ağustos.2006, 19:06
Takımın değişik bir hava yakaladığı bir gerçek yalnız söylediğin pozisyonlar yeni hocaya karşı kendini ispat için yapılan sıradan olaylar normal hareketler. Birde Tuncay bildiğim kadarı ile eskidende çok koşan ve defansa dönen bir oyuncuydu

Sekopej
09.Ağustos.2006, 19:13
Eskiden oynadığı mevki gereği gitmesi zorunluydu. Fakat bu maçta sağ açıkta oynamadığı zamanlarda yine defansa yardıma geldi.

Neyse konu Appiden çıktı ben de şunu söyliyim bari maça çok az kaldı maçın havasına girmek lazım.

Bu konu hakkındaki son görüşlerimi de Appiah ile yapayım. Sen ne yaparsan yap biz senin arkandayız, senin doğru söylediğine inanıyorum ve bir daha büyük Fenerbahçe taraftarı için senin renginden dolayı senle alay etseler bile olgun davranıp kırmızı kart görmeyeceğini biliyorum. I Love You Api...;;)

pessy
09.Ağustos.2006, 23:41
dikkatinizi bişey çektimi türkiye de bir tek fenerbahçe yönetimi oyuncuların yaptığı kötü ve terbiyesiz hareketlere ceza vermiyor ve kayıtsız kalıyor...