PDA

View Full Version : "Ülkemizde Rüştü Dünya'da Buffon"

Universal
08.Ağustos.2006, 15:14
Galatasaray karşısında Necati ve Hakan Şükür'ün 2 penaltısını kurtararak karşılaşmaya damgasını vuran Ankaraspor'un genç file bekçisi Hakan Arıkan, penaltı kurtarmanın şans ve konsantrasyon işi olduğunu belirterek, "Penaltı kurtarmak için özel bir çalışma yapmıyorum. Ancak, Galatasaray maçı öncesinde Hakan Şükür ve Necati'nin penaltı atışlarını genellikle ayak içiyle kullandığını biliyordum. Ben de buna göre bir yön belirledim ve kurtardım" dedi.

Galatasaray maçında kurtardığı 2 penaltı atışıyla maçın berabere bitmesini ve takımının 1 puan almasını sağlayan Ankaraspor kalecisi Hakan Arıkan, Mavi-beyazlı ekibin genç oyuncuları Ediz Bahtiyaroğlu ve Özer Hurmacı ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Galatasaray karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirten kaleci Hakan Arıkan, "Galatasaray'a karşı çok iyi mücadele ettik. İyi konsantre olmuştuk. Galatasaray karşısında 1 puan aldığımız için mutluyuz" diye konuştu.
Kurtardığı 2 penaltı atışıyla ilgili olarak ise genç file bekçisi, "Penaltı kurtarmak şans işi. Şansın yanında konsantre de olmanız gerekiyor. Benim de Galatasaray karşısında kurtardığım penaltılar şans ve konsantrasyonun eseri. Penaltı kurtarmak için özel bir çalışma yapmıyorum. Sonuçta penaltı atışı gol olursa kalecilere birşey denmiyor. Ben de Hakan Şükür ve Necati'nin penaltı atışlarını genellikle ayak içiyle yaptığını biliyordum. Buna göre de soluma doğru atarlar diye düşündüm. Onlar da penaltıları bu şekilde kullanınca kurtardım" ifadelerini kullandı.

Ankaraspor'a transfer olmadan önce milli takımlarda oynayan 2 kalecisi olması nedeniyle bir tereddüt yaşadığını ifade eden Hakan Arıkan, öncelikli hedefinin Ankaraspor formasını düzenli olarak giymek, daha sonra ise A Milli Takım'da oynamak olduğunu söyledi. 24 yaşındaki genç file bekçisi, bir soru üzerine, Türkiye'nin en iyi kalecisinin Rüştü olduğunu ifade ederek, "Kaleci olarak Türkiye'de Rüştü ağabey'i örnek alıyorum. Dünya'da beğenğim kaleci ise İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon" diye konuştu. Futbola amatör olarak Karamürsel'de başladığını, buradan Petkimspor'a daha sonra ise Kocaelispor'a transfer olduğunu belirten genç file bekçisi, Kocaelispor'da toplam 3.5 sene oynadıktan sonra ise Rıza Çalımbay döneminde Ankaraspor'a transfer olduğunu söyledi.

Mavi-beyazlı ekibin genç futbolcuları Ediz ve Özer ise Galatasaray karşısında çok iyi mücadele ederek, sezona puanla başladıkları için mutlu olduklarını söylediler. İki futbolcu da, ilk defa bir Süper Lig maçında forma giydiklerini belirtirken, genç oyuncu Ediz "Oyuna girdiğim anda ayaklarım titriyordu" dedi.

İlk maçında sarı kart gören Özer ise gördüğü sarı kart ile ilgili olarak, "Çok acemice davrandım. Gittim, amele gibi Hasan Şaş'ı düşürdüm ve sarı kart gördüm" diye konuştu.

Eray Dengiz
08.Ağustos.2006, 15:36
Her çıkışın bir inişi vardır. Umarım genç file bekçisi bu duruma düşmez. Bana çok abartıyorlar gibi geliyor ama.. Herkes gibi göreceğiz.

dnz498
08.Ağustos.2006, 16:17
Galatasaray karşısında Necati ve Hakan Şükür'ün 2 penaltısını kurtararak karşılaşmaya damgasını vuran Ankaraspor'un genç file bekçisi Hakan Arıkan, penaltı kurtarmanın şans ve konsantrasyon işi olduğunu belirterek, "Penaltı kurtarmak için özel bir çalışma yapmıyorum. Ancak, Galatasaray maçı öncesinde Hakan Şükür ve Necati'nin penaltı atışlarını genellikle ayak içiyle kullandığını biliyordum. Ben de buna göre bir yön belirledim ve kurtardım" dedi.

işte bu adamda şans daha ağır bastı buna birde bizimkilerin beceriksizlikleri eklenince o da tek maçlık kahramanlar arasına adını yazdırdı

kaltuntas
08.Ağustos.2006, 19:05
aklıma birden recep biler geldi trabzon macında mükemmel oynamıştı hatta mactan sonra heyecandan dili tutulmuş diyorlardı. recep'in şu andaki durumuna bakıyorum da gerçekten büyük bir düşüş var. artık as takıma bile çıkamıyor. inşallah hakan'a böyle birşey olmaz.

ÇocuksuMavi
08.Ağustos.2006, 19:20
Her çıkışın bir inişi vardır. Umarım genç file bekçisi bu duruma düşmez. Bana çok abartıyorlar gibi geliyor ama.. Herkes gibi göreceğiz.

abartıldıgı falan yok. ben kocaelide oturuyorum ve bu adamı defalarcada tribünden izledim vs vs.. mükemmel bi geleceği var. sadece ben değil herkes söylüor. trabzonspor da istemişti zamanında hatta ama ankaraspora nasipmis.. gercekten mükemmel kaleci. boyu falan da uzun.. yolun acık olsun hakan...

S-B-Z
08.Ağustos.2006, 19:33
ülkemize böyle kaleciler lazım,umarım formunu en üst seviyeye kadar taşır.

nart_susruko
09.Ağustos.2006, 01:16
23 yaşında ama daha yeni duyuluyor, belki bizim penaltılar gol olsa yine duyulmayacaktı.. ;)
böyle devam eder inşaallah, kazanan Türk futbolu olur..

LaKe
09.Ağustos.2006, 11:38
İnşallah performansını dahada üst seviyelere çıkartır ve Türk futbolu bir kaleci kazanır. ;)

Eray Dengiz
09.Ağustos.2006, 12:38
abartıldıgı falan yok. ben kocaelide oturuyorum ve bu adamı defalarcada tribünden izledim vs vs.. mükemmel bi geleceği var. sadece ben değil herkes söylüor. trabzonspor da istemişti zamanında hatta ama ankaraspora nasipmis.. gercekten mükemmel kaleci. boyu falan da uzun.. yolun acık olsun hakan...

Ben zamanında çok iyi kaleciler gördüm. Şimdi onların hiç birinin adı duyulmuyor. Eski Galatasaraylı Kerem, Eski Beşiktaşlı Fevzi daha araştırsak bir sürü kaleci çıkar. Bunlar zamanında çok iyi kaleciler olarak gösteriliyordu. Ama zamanla düşüşe geçtiler. Umarım Hakan böyle bir duruma geçmez. Ama sadece 1 maçla değerlendirmemek lazım. Daha 33 maç var. Bu maçlar bitince değerlendirmek lazım.

Mc.Speedy
09.Ağustos.2006, 14:23
Umarım Performansı Düşmez Ama Bir Kaç maç sonra nasıl bi kaleci olacağını göreceğiz..bence çok abarttılar bizim sayemizde..

nekop
09.Ağustos.2006, 14:28
Ben zamanında çok iyi kaleciler gördüm. Şimdi onların hiç birinin adı duyulmuyor. Eski Galatasaraylı Kerem, Eski Beşiktaşlı Fevzi daha araştırsak bir sürü kaleci çıkar. Bunlar zamanında çok iyi kaleciler olarak gösteriliyordu. Ama zamanla düşüşe geçtiler. Umarım Hakan böyle bir duruma geçmez. Ama sadece 1 maçla değerlendirmemek lazım. Daha 33 maç var. Bu maçlar bitince değerlendirmek lazım.
bi ara trabzonspordayken metin aktas dünya kupasında a milli takımdaydı şimdi nerede kimbilir insallah hakan hep basarılı olur...

ozgrkc
09.Ağustos.2006, 15:00
şımarmazsa fatih terim in milli takıma alcağını düşünüyorum... 2 yolu var ya örnek aldığı Rüştü gibi olcak... yada bisürü türk kaleci gibi anadolu takımlarında demirbaş olcak

emir077
10.Ağustos.2006, 16:25
bence şansa kurtardı

rectangle
10.Ağustos.2006, 18:15
bugün 2 penaltı kurtardı diye göklere çıkaranlar yarın 2 hatalı gol yiyince yerden yere vuracak kaleciliğini sorgulayacaktır.Türkiye'de işler böyle yürür arkadaşlar bakın görün buda olacaktır yakın zamanda

celepao
11.Ağustos.2006, 01:35
simdi den star yapmak da yanlis bir maclik kahramandir bu da amaannn demek de yanlis kaleci kolay yetismio zaman vermek lazim biraz destek olmak lazim görsel ve yazili basinimizda olayi feci abartti ii performans gösterdi hakan arikan lafim yok ama diger istanbul büyüklerinin maclarinda daha net görürüz bence

dnz498
11.Ağustos.2006, 13:31
iyi performans gösterdi tabi ama bizimkilerin beceriksizlikleride bunda bir numaralı etkendi Ama umarım yeni bir cevher yetişmiştir.