PDA

View Full Version : Galatasaray Ne Yapmalı

Burak Duran
09.Ağustos.2006, 10:58
Bu hafta yazdığım köşe yazısında takımın genel durum ve Ankaraspor maçını değerlendirdim. Buyrun yazımın bir kısmı:

Ligin daha ilk haftasından Ankaraspor ile oynanan maçta puan kaybedilmesinin ardından birçok tartışma ortaya çıktı. Bu yazımda ben maçın analizini yapıp takımı değiştirmek için neler yapılması gerektiği hakkındaki görüşlerimi yazmak istiyorum.

Geçen seneyi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray; uzun bir süre sonra ilk defa deplasmanda başlayacağı bir ligin ilk haftasında Ankara yolcusuydu. Takımda hala ön libero sıkıntısı çözülememiş ve Necati ile Hakan’ın formsuzlukları sürmekte ama taraftar ve yönetim takımdan umutlu.

Devamı için buraya tıklayın (http://www.turksportal.net/tsi/v2/football/kose/?tsi=oku&koseno=184)

baron
09.Ağustos.2006, 11:27
Galatsaray bence klasik 4-4-2 ile gruplara kalabiliri....
oyunda tek taktiği olacak kalabalık defans rakibi defansa kadar çekeceksin.....
topu kaptığın anda takım halinde kontr atak ile işe bitireceksin......
ama bunun için forvet ve orta sahada hızlı ve atik sonuca gidebilecek futbolcularla oynanmalı.....
bunlarda Galatasaray da mevcut olduğunu düşünüyorum....
orta sahada okan buruk(sabri sarıoğlu da olabilir) ve hasan şaş...
forvettte ise ümit karan ve hasan kabze oynamalıdır.....

LaKe
09.Ağustos.2006, 11:33
Galatasaray, öncelikle eğer ön libero transferi yapamazsa, kesinlikle taktiği değiştirmelidir. Forvettede Hasan Kabze ve Ümit iyileştiğinde onlar oynamalı.

Yazını beğendim Burak Abi. Ellerine sağlık. Güzel yazmışsın. Ama sonundada dediğin gibi, fazla KARAMSAR OLMAMAK GEREK.

dnz498
09.Ağustos.2006, 17:52
Galatasaray'lı oyuncuların üzerinde geçen yıl o kadar hengame ve olumsuzluğa rağmen görevlerini tam anlamı ile yerine getirmiş olmanın rehaveti var. Aslında bu pek fazla rehavet olarak değerlendirilebilecek bir olgu sayılmaz, buna bir yorgunluk hatta yılgınlık demek daha doğru olacaktır. Çünkü takım üzerinde yönetimin vaatleri bulunmasına karşın yerine getirilen hiç bir olgu yok. Bunun yanı sıra takıma gerekli takviyenin yapılmamış olması ve eldeki oyuncuların ezeli rakibin 100. yılında daha fazla sorumluluk altına sokulması onlar üzerinde ağırlığı yadsınamayacak bir yük oluşturmuştur muhtemelen. Birde pireyi deve haline sokan kolpa basını unutmamak gerekir. Sonuçta bu oyuncularda insan ve bir hassasiyete sahipler. Ama bu atlatılamayacak bir sorun değil Şampiyonlar Ligi ön eleme turunun geçilmesiyle ve gruplara kalınmasıyla, aynı şekilde Süper Ligde yakalanacak bir galibiyet serisiyle takımız rahatlayacak ve üzerindeki kara bulutların dağılmasına yardımcı olacaktır. Bu takım için gerekli olan en başta taraftarın takıma ve teknik kadroya sahip çıkması ve sürekli destek içinde bulunmasıdır. Yönetimin hatalarının faturası saha içine kesilmemeli. Yönetim eğer bu yılı kurtarabilmek istiyorsa en kısa sürede adı sanı duyulmamış olsa bile Galatasaray'a fayda sağlayacak bir ön libero transferi gerçekleştirmelidir.

nart_susruko
09.Ağustos.2006, 19:13
Ankara maçı değerlendirmene katılıyorum, penaltılarda Chelo hakkındaki yorumlara kadar hepsine..

Ama kadro konusuna gelince öyle bi kadronun iş yapacağını pek zannetmiyorum, gençleştirme bana göre takımın yarısından çoğunun genç olması ile yapılmaz, yani bir anda gençlerin kadroda yer bulması ile olmaz.. Bana göre en iyi gençleştirme tecrübeli isimlerin gençler ile harmanlanması ile olur..

Kadroda da defans ve forvet kısımlarına değinmek isiyorum..
Mondragon-Arda-Uğur-Song-Ferhat-M.Güven-Sabri-Şaş-Carrusca-Özgürcan-Mülayim
4 lü defans sistemini düşünerek kurduysan kadroyu [Arda-Uğur-Song-Ferhat] Uğur ya da Arda olmamalı bence bu kadroda, Tolga-Tomas ikilisinden biri daha iyi olur bence..

Forvet hattına gelincede; ben şuanda bile Özgürcan'ı Galatasaray ilk 11i için yetersiz görüyorum, nedeni ise fizik olarak pek iyi görünmüyor, M'gladbach maçında gol attı ama bence iyi oynamadı, süper kupa ve ligin ilk maçında da bence iyi değildi..
Mülayim'e gelincede ondada aynı durum var bence, yani hazır değiller formayı giymek için.. kendilerine daha çok bakmaları lazım..

Artı birde Sasa İlic'in kesinlikle bu kadroda olması lazım..
"Bu seneden vazgeçer seneye yatırım yaparım" düşünceside bana göre yanlış, evet gelecek için bugünden bişeyler yapıp zemini hazırlamak lazım ama şuanki pozisyondan da vazgeçmemek lazım, ikisini birarada götür(ebil)mek daha iyidir..

Burak Duran
09.Ağustos.2006, 19:24
Ama kadro konusuna gelince öyle bi kadronun iş yapacağını pek zannetmiyorum, gençleştirme bana göre takımın yarısından çoğunun genç olması ile yapılmaz, yani bir anda gençlerin kadroda yer bulması ile olmaz.. Bana göre en iyi gençleştirme tecrübeli isimlerin gençler ile harmanlanması ile olur..

Kadroda da defans ve forvet kısımlarına değinmek isiyorum..
Mondragon-Arda-Uğur-Song-Ferhat-M.Güven-Sabri-Şaş-Carrusca-Özgürcan-Mülayim
4 lü defans sistemini düşünerek kurduysan kadroyu [Arda-Uğur-Song-Ferhat] Uğur ya da Arda olmamalı bence bu kadroda, Tolga-Tomas ikilisinden biri daha iyi olur bence..

Forvet hattına gelincede; ben şuanda bile Özgürcan'ı Galatasaray ilk 11i için yetersiz görüyorum, nedeni ise fizik olarak pek iyi görünmüyor, M'gladbach maçında gol attı ama bence iyi oynamadı, süper kupa ve ligin ilk maçında da bence iyi değildi..
Mülayim'e gelincede ondada aynı durum var bence, yani hazır değiller formayı giymek için.. kendilerine daha çok bakmaları lazım..

Artı birde Sasa İlic'in kesinlikle bu kadroda olması lazım..
"Bu seneden vazgeçer seneye yatırım yaparım" düşünceside bana göre yanlış, evet gelecek için bugünden bişeyler yapıp zemini hazırlamak lazım ama şuanki pozisyondan da vazgeçmemek lazım, ikisini birarada götür(ebil)mek daha iyidir..

bunu yapmamın tek sebebi şu an mevcut takımla biz bir yere gelemeyiz bu aşikar belki dediğin gibi uğur fazla kaçtı ona katılıyorum ve forvet hattı bence neco mutlaka kesilmeli hakanda artık iş yapamıyor ondan iliç-özgürcan düzeninede gidilebilir ama bu 2 adfam mutlaka kesilmeli

Del Piero_10
09.Ağustos.2006, 21:31
gençleştirmeyi çok abartmışsın
o kadro sahaya çıksa 6.zor olur

Mülayim-Özgürcan forvet ikilisi olmaz

Emurafu
10.Ağustos.2006, 02:27
bence cimbom sampiyonlar ligindeki kadronun aynısıyla maca cıkması lazım haaa bu arada okan yerine carusca olabilir