PDA

View Full Version : Ve Aurelio Milli Takımda

e_mali
11.Ağustos.2006, 14:53
Terim Aurelio'yu milli takım aday kadrosuna aldı.
Cok merak ediyorum forma nasıl durcak ustunde :)

Jesus_FB
11.Ağustos.2006, 16:21
bu bir devrim :)

DeDe
11.Ağustos.2006, 16:21
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile 16 Ağustosta yapılacak özel maçın aday kadrosuna, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio'yu da davet etti.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 24 kişilik aday kadroya, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio'yu da davet etti. Mehmet Aurelio, bu maçta görev alması halinde (A) Milli Futbol Takımı'nda forma giyecek ilk yabancı asıllı futbolcu olacak.

Terim ayrıca, Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan ile ligin ilk haftasında Galatasaray karşısındaki başarılı performansıyla dikkat çeken Ankaraspor'un kalecisi Hakan Arıkan'ı da ilk kez aday kadroya çağırdı. Deneyimli oyuncular Hakan Şükür ile Tümer Metin de aday kadroda yer alan isimler arasında bulunuyor.

(A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan (Beşiktaş), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Nihat Kahveci (Villarreal), Fatih Tekke (Zenit), Halil Altıntop, Hamit Altıntop (Schalke 04)

İLK OLACAK

Aurelio, Teknik Direktör Fatih Terim'in Lüksemburg karşısında görev vermesi halinde, (A) Milli Futbol Takımı'nda forma giyecek ilk yabancı asıllı futbolcu olacak. (A) Milli Futbol Takımı'nın 83 yıllık tarihinde oynadığı toplam 425 maçta yabancı asıllı hiçbir futbolcu forma giymememişti.

Türkiye'de en az 5 yıl futbol oynamış yabancı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili kanunun çıkmasından sonra Marco Aurelio, Türk vatandaşı olmak için 23 Haziran 2006'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlügü'ne giderek, vatandaşlık başvurusu yaptı.

Aurelio'nun başvurusu Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderilmiş ve Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmişti. Başvuru 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da onaylanınca, Aurelio, Türk vatandaşlığına geçerek, Mehmet ismini aldı.

Fenerbahçe Kulübü, 20 Temmuz'da Futbol Federasyonu vasıtasıyla, Aurelio'nun Türk Milli Takımı'nda oynayabilmesi amacıyla uygunluk belgesi almak için FIFA'ya başvurdu. Fenerbahçe Kulübü, FIFA'ya yaptıkları başvurunun kabul edildiğini 27 Temmuz'da açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, 2 Ağustos'ta da Futbol Federasyonu'nun kendilerine gönderdiği yazıda Mehmet Aurelio'nun 2006-2007 sezonundan itibaren yerli futbolcu statüsünde forma giyeceğinin bildirildiğini açıklamıştı. Aurelio, takımının Kayseri Erciyespor ile yaptığı ilk lig maçında yerli oyuncu statüsünde oynamıştı.

KAYNAK : HÜRRİYET

not: ben pek yakışacağı görüşünde değilim mehmet ali..genede yorumsuz...

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 16:27
Bende ardanın alınmasına çok sevindim

Sekopej
11.Ağustos.2006, 16:31
Forma yakışmış abi. Resmi site hemen gidip röportaj yapmış ve formayı da giydirmişler hemen...:D

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/11082006marcoturk003.jpg

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile 16 Ağustosta yapılacak özel maçın aday kadrosuna, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan oyuncumuz Aurelio’yu da davet etti.

Haberi menajerinden öğrenen Aurelio, odasında Milli Takım Forması ile resmi sitemize poz verdi. Aurelio, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bu hayatımın en önemli günlerinden biri. Bana verilecek her görevi eksiksiz olarak yerine getirip, bu formanın hakkını vereceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun bir ilk olduğunu biliyorum. Türkiye’de bugüne kadar hiçbir yabancıya bu görev verilmedi ve ben sorumluluğumun bilincindeyim. ama artık kime unutmasın ki ben bir yabancı değil Türk vatandaşıyım. Benim Türk vatandaşlığına geçmemde ve Milli Takım forması giymemde yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Fenerbahçe’deki tüm arkadaşlarımdan Başkanımızdan ve hocalarımızdan çok destek gördüm. Artık bundan sonra Fenerbahçe’de olduğu gibi Türk Milli Takımı’nda da görevimi en iyi şekilde yapacağım."

fenerbahce.org

Neron_FB
11.Ağustos.2006, 16:32
Süper olmuş :) İnşallah milli takıma katkısı büyük olur..

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 16:35
ya bence komik durmuş :D alışkın değilim tabi böyle siyahi milli takım oyuncusuna garip geldi komik duruyor :D

e_mali
11.Ağustos.2006, 16:36
super olmus forma (birde pembe cıkmasaymıs fotoda :) )
Hayırlısı olsun Türkiye için, inşallah başarılarda pay sahibi olur.

Neron_FB
11.Ağustos.2006, 16:38
ya bence komik durmuş :D alışkın değilim tabi böyle siyahi milli takım oyuncusuna garip geldi komik duruyor :D
Konuyla alakası yok pardon ama işte şimdi Fifa oyunlarında Türkleri kesin siyah yaparlar :D

Scocco
11.Ağustos.2006, 16:45
Müslümanda olsaydı tam sevinecektim. Milli takıma aldığı diğer oyuncuları ise yerinde buluyorum.

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 16:48
tek maçla hakan arıkanı alması yanlış bu 1 2.si ise hasan şaşıda almalıydı veya sabri

kaltuntas
11.Ağustos.2006, 16:52
A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin

Galatasaray: Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür

Beşiktaş: Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan

Trabzonspor: Hüseyin Cimşir

Herta Berlin: Yıldıray Baştürk

Borussia Dortmund: Nuri Şahin

Ankaraspor: Hakan Arıkan

Kayserispor: Mehmet Topuz, Gökhan Ünal

Villareal: Nihat Kahveci

Zenit: Fatih Tekke

Schalke 04: Halil Altıntop, Hamit Altıntop

TaşkınMahmut
11.Ağustos.2006, 16:57
Allah'a şükür adam gibi adam bir ön liberomuz var artık.Teşekkürler Fatih hoca

e_mali
11.Ağustos.2006, 17:21
Rustu
İ. Toraman - Tolga - Gökhan Zan(Can) - Hamit Altıntop
Mehmet Aurelio
Yıldıray - Nihat - Tuncay
Fatuh - Gökhan Ünal

Alın size milli takım. Ama secmek zor olu bir anda, dikkat ettiyseniz defans oyuncularimiz pek yok.

bursa_mc
11.Ağustos.2006, 17:24
ben olsam almazdımm ardaya da sewinidim

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 17:46
ey gidi Fatih Terim eyy sende bazılarının etkisinde kalıp işler yaptınya daha ne diyeyim sana..
sen değil miydin Türk futbolcusuna güvenelim diyen, sen değil miydin süper bir gelecek bizi bekliyor diyen..
ister ronaldo olsun ister zidane, ister Galatasaraylı olsun ister başka bi takımdan ama Türk kanı taşımayan birinin o Ay-Yıldızlı formayı giymesini ben yakıştıramıyorum..

Emurafu
11.Ağustos.2006, 17:47
benmde kardesssss

Neron_FB
11.Ağustos.2006, 17:50
ey gidi Fatih Terim eyy sende bazılarının etkisinde kalıp işler yaptınya daha ne diyeyim sana..
sen değil miydin Türk futbolcusuna güvenelim diyen, sen değil miydin süper bir gelecek bizi bekliyor diyen..
ister ronaldo olsun ister zidane, ister Galatasaraylı olsun ister başka bi takımdan ama Türk kanı taşımayan birinin o Ay-Yıldızlı formayı giymesini ben yakıştıramıyorum..
Biraz abartmışsın bence ya.. Bu kadar aşırıya kaçmayalım..Yapılan da gayet normal japonyanın bile yaptığı şey.. Bu bir savaş değil abi futbol.. ;;)

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 18:11
Biraz abartmışsın bence ya.. Bu kadar aşırıya kaçmayalım..Yapılan da gayet normal japonyanın bile yaptığı şey.. Bu bir savaş değil abi futbol.. ;;)
japonyayla bizi kıyaslayaraktan yorum yapıyorsan zaten senin görüşüne bişey demem ben..;)

kimdir ya mehmet aurelio, oynasın istediği kadar futbolunu ne olacakki, o forma altında Türk futbolcusunun yanında benim gözümde onun değeri sıfır bile değildir..
çıkıpta şimdi tümerin dediğine benzer şekilde "En iyi Türkten daha iyi mücadele edeceğim sahada" derse hiçte şaşırmam..:D

e_mali
11.Ağustos.2006, 18:16
Nedense GS li arkadaslar istemiyo FB li arkadaslar istiyo bu durumu genel olarak...

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 18:20
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Mondi Türk olmuş olsa ya da Song ben onlarında Milli formayı giymesini istemem halbuki bir çok Türk oyuncudan daha çok severim onları ama mesele Milli Dava olunca o davayı yürüteceklerinde bence TÜRK olması lazım..

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 18:23
ya tartışılacak konu bir Türk kadar istekli olacak mı ama bizim Türk oyuncularımız ne kadar istekli?

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 18:24
hep aurelio konuşulmuş ama h.arıkanada değinmek istiyorum bu elemanı Fatih Terim'in kocaelinde oynadığı zamanlardan beri takip ettiğini biliyorum ama 1 maça bakarak neden aldı Fatih Terim anlamış değilim hele birde uzun zamandır formsuz olan Necati'nin bu kadroda olduğunu görüncede iyice şaşırıyorum..
Emre Belözoğlu neden yok acaba bildiğim kadarıyla sakatta değil..

jarosik_61
11.Ağustos.2006, 19:02
sanki o bölgede futbolcu yok.yakında lazarov da türk olur onu da alır fatih hoca

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 19:07
bence yanlış 4 seçim var. 1- hakan şükür 2-hakan arıkan 3- neco 4-şaş ve sabri alınmamış... hakan arıkanı ben çok iyi takip eden birisiyim. Kocaelispora karşı aşırı bir sempatim vardır. O zamanlardan biliyorum bu adamdan bişey olmaz neden aldı kadroya çözemedim

Del Piero_10
11.Ağustos.2006, 19:07
Nedense GS li arkadaslar istemiyo FB li arkadaslar istiyo bu durumu genel olarak...

ne gs'liyim ne fb'li
ama bu haber beni delirtti

Dünyada kendi oyuncularını oynatan doğru düzgün 2 takım vardı
İtalya ve Türkiye ama artık bizde bu iğrenç modaya uyduk

O zaman takımın adı Türkiye LİG karması olsun

eGowiCh
11.Ağustos.2006, 19:08
Belli ki Türk oyuncularla başarı gelmiyor. Hüseyin Cimşir mi Mehmet Aurelio mu oynamalı orada? Hangisi kaliteli, bence M.Aurelio. F.Terim'e helal olsun, çok iyi bir seçim yaptı Mehmet Aurelio'yu almakla. Sen git Türk oyuncuyu oynat M.Aurelio yerine, sonra DK'ya katılama! Bence almalıydı kadroya Aurelio'yu, geçen sezon TSL'de en çok top çalan oyuncu, dikkat ederseniz. Mevkisinin en iyisi.

Diğer ülkeler yapıyor bunu, biz neden yapmayalım? Deco Brezilya asıllı, Portekiz Milli Takımında; Asamoah Gana asıllı, Almanya Milli Takımında; Podolski Polonya asıllı, Almanya Milli Takımında; Camoranesi İtalya asıllı değil, İtalya Milli Takımında; birçok Fransa Milli Takım oyuncusu (Zidane, Henry vs.) Senegal, Cezayir asıllı...

Bu saydığım ülkelere bakalım;
Portekiz : 2006 DK'da 4. oldu, 2004 Avrupa Şampiyona'sında 2. oldu.
Almanya : 2002 DK'da 2. oldu, 2006 DK'da 3. oldu.
İtalya : 2006 DK şampiyonu oldu.
Fransa : 98 Şampiyonu, 2000 Şampiyonu ve 2006 DK'da 2. oldu.

Demek ki başarı böyle geliyor. Irkçılık yapmayıp, Türk oynamalı demeyip biz de başarıyı sağlayabiliriz. M.Aurelio da en iyi şekilde milli takımda mücadele edecektir. Zaten kendisi isteksiz, gönülsüz olsa neden Türk vatandaşı olsun? Zorla milli takıma girmiyor ya...

Diğer oyunculara gelince. Hakan Arıkan'ın çağırılması bence doğru. Çok iyi kurtarışlar yaptı, gözüm yükseklerde dedi ve F.Terim ona şans tanıdı. Bu bir hazırlık maçı, umarım forma şansı bulur ve kendisini gösterir.

Hasan Şaş'ın alınmaması da bence doğru bir karar. Ben olsam H.Şükür ve Necati'yi de almazdım, Özgürcan'ı alırdım. Necati-Hasan zaten kavgalı, H.Şükür yaşlı. Artık gençlere şans verilmeli. Kadro da gençleştiriliyor. Ümit Karan iyileştiği an onun alınması gerekir bence.

Arda'nın alınması iyi hoş, ama çok genç henüz. Bence ümit milli forması giyip, ondan sonra A takımda oynamalı. Zira 11'de şans bulması çok zor. Çocuk en azından ümit millide oynasın, orada banko oynar.

Defansımız çok kötü. İbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Can ilerde iyi olabilir, ama şu an çok kötüler. Kesinlikle bu defansla başarılı olamayız. Sol kanadımız da yok. Sağ kanat çok iyi, Hamit var, ama sol çok ama çok kötü.

Emre Belözoğlu'nu kadroya alınmamasının sebebi de, cezalı olmasıdır. Kendisi cezalı olduğundan, onu hazırlık maçlarına almıyor F.Terim. Alsa da Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayamacak, boşuna almış olur yani.

-----------Rüştü-----------
Hamit - Gökhan Zan - Can - Orhan Ak
-----Mehmet Aurelio-----
Yıldıray (M.Topuz) - Nuri (Tümer) - Tuncay
--Nihat - Fatih Tekke--

atlantis_fb
11.Ağustos.2006, 19:11
Bence gayet iyi oldu Fatih hıcayı ilk defa çok beğendim.ilk defa diyorum çünkü mi,lli takımın başına bile gelmesini hiç istememiştim ama neyse bence gayet akıllı bi iş yaptı "alırmı almaz mı?"tartışmalarına son verdi ve her zaman ihtiyacımız olan bi mevkiiye çok iyi bi adam kazandırdı...hayırlı olsun...

h.arıkan'a gelince bence tek maçta değerlendirilmesi çoook yanlış ki bana sorarsanız çok ta iyi bi performans göstermedi penaltı işi biraz şans işidir...

bu arada hakan şükür'ün kadroya alınmasına çok şaşırdım bence hakan şükür'ün artık milii takıma bi katkı sağlaması beklenemez...

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 19:13
Madem takım gençleştiriliyor o zaman Rüştü'nünde alınmaması lazım. Hakan Arıkan alt tarafı 2 penaltı kurtardı diye şu takıma girdi ya.. Bişey demiyorum! Fatih hoca hazırlık maçlarında Aykut ve Fevzi'yi hiç mi izlemedi?

Arda ve Can ikilisinin çağrılmasına çok sevindim. İkisininde performansı çok iyi ikiside en iyi şekilde ellerinden geleni yapacaktır.

Bakalım Fatih hoca nasıl bir kadro çıkaracak.. Merakla bekliyorum!

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 19:14
arda çok genç ama şu anda kadroya alınan herkesten daha iyi performans sergiliyor. Hakana şans vermesi normalse ardaya şans vermesi normaldende öte birşey umarım ilk 11 başlatır

eGowiCh
11.Ağustos.2006, 19:16
Takım gençleştiriliyor ama 23 oyuncu da gençleştirilmiyor! Tecrübeli isimler olmazsa hiç başarı olmaz. Şampiyon İtalya'nın kadrosuna bakalım; Cannavaro, Nesta, Del Piero, Totti, Inzaghi gibi yaşlı ama tecrübeli isimler var. Gençler de olacak ama 23 kişi de genç olursa hiçbir şey olmaz.

Arda Boleslav'a karşı iyi performans sergiledi diye mi kadroya alındı? Hakan tek maçta iyi oynadı diye alındı, Arda da Boleslav maçında iyi oynadı diye alındı ona bakarsanız! Aynı kapıya çıkıyor. Arda ilk 11 oynayamaz.

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 20:12
Gene konu Galatasaray - Fenerbahçe olayına dönüyor ne güzel! Dönmüşken bir kaç şey daha ekliyeyim..

Arda, Ankaraspor maçıda dahil olmak üzere tüm hazırlık maçlarında iyi oynadı. Fatih Terim milli takıma futbolcu seçerken, o hafta hangi genç başarılı olmuşsa onu seçiyor. Hakan tamam 2 penaltı kurtardı alındı ama ondan önce milli takıma girecek bir sürü kaleci var.

Arda ilk 11 çok rahat oynar.

eGowiCh
11.Ağustos.2006, 20:49
Hayal görmekten vazgeçin! F.Terim, Nihat, Yıldıray, Tümer, Tuncay, M.Topuz, Nuri Şahin gibi isimleri kesip Arda'yı mı oynatacak? Bırakın Allah aşkına. Bu saydığım isimler Arda'dan çok daha tecrübeli ve daha önce Milli Takım forması giymiş kişiler. Arda GS formasıyla kaç Süper Lig maçına çıktı ki, Milli Takımda ilk 11 oynasın?!

ozgrkc
11.Ağustos.2006, 21:04
bugüne kadar gurur duyduklarınız bütün sporcular yabancı uyruklu (Elvan...Naim Süleymanoğlu... Halil Mutlu vs vs)) bu niye göze battı bir ilk diye mi? Fenerbahçeli diye mi? mondragon olsa şurda seçilme ihtimali olsa rüştü yü kesse gs liler ne dicek? helal olsun fln... bırakın lütfen böyle şeyleri... adam türk olmuş ve milli formayı giymeyi hak kazanmış bunu da yapan bunu onaylayan cumhurbaşkanımızdr... seçense güwenmek zorunda oldumu fatih terimdir... bırakn da sorumluluk onlara kalsn ... izleyip görelim...

Aydin
11.Ağustos.2006, 21:13
Hayal görmekten vazgeçin! F.Terim, Nihat, Yıldıray, Tümer, Tuncay, M.Topuz, Nuri Şahin gibi isimleri kesip Arda'yı mı oynatacak? Bırakın Allah aşkına. Bu saydığım isimler Arda'dan çok daha tecrübeli ve daha önce Milli Takım forması giymiş kişiler. Arda GS formasıyla kaç Süper Lig maçına çıktı ki, Milli Takımda ilk 11 oynasın?!
sadece 1 maçlık performansına bakılarak mı milli takıma çağırıldı zannediyorsun. vestel manisa'da banko oynadı geçen sene. bu sezon da ilk maçta rakip biraz zayıf da olsa gösterdi kendini. emre 17 yaşında avrupa kupalarında oynadı. arda niye oynamasın.

dnz498
11.Ağustos.2006, 21:17
sadece 1 maçlık performansına bakılarak mı milli takıma çağırıldı zannediyorsun. vestel manisa'da banko oynadı geçen sene. bu sezon da ilk maçta rakip biraz zayıf da olsa gösterdi kendini. emre 17 yaşında avrupa kupalarında oynadı. arda niye oynamasın.
kimse derdini çekmesin Arda bu takımda oynar niye oynamasın ilk 11 çıkmasa bile kadroya girer
Yalnız gençleşme çalışması içinde olan takıma Aurelio gibi yama iyi olmadı be

EreN
11.Ağustos.2006, 21:32
bu habere sevindim..

Scocco
11.Ağustos.2006, 21:34
Gürcan Bilginç:

Aurelio’nun milli formayı giymesine karşı çıkmak muhafazakarlık değil, yobazlıktır.

Osman Tanburacı

Geçende Gençlerbirliği’nden Ayman da T.C. olmuş ve ben yine bu haberi superspor.com’dan sizlere duyurmuştum. Fatih Terim’e de “orta sahada zorluğun varsa Ayman var” demiştim. Ne Fatih oralı oldu ne medya!
Bugün de Fenerbahçeli Marco Aurellio T.C. oldu ve önce Kazım Kanat ayağa kalktı. Umarım peşinden ötekiler de gelir. Türk spor medyası da Fenerbahçeliler ve diğerleri diye ikiye bölünür!
Ayman’da kimsenin gıkı çıkmamış, Fenerbahçeli Aurellio T.C. olunca feryatlar başlamıştır.
Demek ki T.C.’nin yabancılaşması kimseyi üzmüyor. Üzüntü veren Fenerbahçe’nin bir oyuncusunun Milli Takım’a alınması!

Bu 2 yazı arasında çelişki var. En önemlisi birinin cimbomlu birinin fenerli olması. Ama ben bu konuda taraflığımı gizliyorum. Bundan dolayı Tanburacı'nın dediklerine katılıyorum.
Herşey burada açık...

Nedvedmania
11.Ağustos.2006, 21:37
ne gs'liyim ne fb'li
ama bu haber beni delirtti

Dünyada kendi oyuncularını oynatan doğru düzgün 2 takım vardı
İtalya ve Türkiye ama artık bizde bu iğrenç modaya uyduk

O zaman takımın adı Türkiye LİG karması olsun
katılıyorum;)

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 21:53

Hayal görmüyoruz gerçekler bunlar!
Tecrübeli dediğin, Nuri Şahin ve Mehmet Topuz kaç kere milli formayı giydi? Herşey tecrübeyle olsaydı.. Şuan Dünya Kupası'nı kaldırmış olurduk..

Aydın'ın dediği gibi, Manisaspor'da geçen sene banko oynadı. Mükemmel bir performans gösterdi. Herşey tecrübeyle olsaydı.. Neyse Arda ilk 11'de oynayınca yine burada olacağız hep birlikte görürüz..

eGowiCh
11.Ağustos.2006, 22:06
Nuri Şahin Dortmund gibi bir takımda banko oynuyor.

Mehmet Topuz da Kayserispor'da banko oynuyor.

Arda ise Vestel'de banko oynadı, GS ile kaç maç ilk 11 oynadı?

Hadi M.Topuz ve N.Şahin'i çıkaralım. Tümer, Nihat, Tuncay, Yıldıray gibi adamlar varken Arda'yı 11'de oynatması saçma. 3'lü ortasahada kim oynayacak? Sizin dediğinize göre 3'lü orta saha kuralım. Arda'yı alalım. Yanına 2 kişi alalım, hadi bunlar Nihat ve Yıldıray olsun. Nuri Şahin, M.Topuz, Tuncay ve Tümer yedek kalmış olacak. Böyle saçmalık olmaz.

Arda ilerde 11 oynayabilir, ama şu an hayır. Dünyanın hiçbir yerinde 18 yaşındaki biri Milli Takımda banko oynamıyor. Brezilya'nın elinde Kerlon gibi bir adam var, 18 yaşında, Ronaldinho gibi, fakat 23 kişilik kadroda yok, 20 Yaş Altı'nda oynuyor. İlerde A takımda oynar. Arda da bence ümit millide oynamalı şu an, 20-22 yaşlarına geldiğinde de A milli takımda oynar.

Sen gidip 18 yaşında, Avrupa tozu yutmamış adamı banko ilk 11'de oynatırsan, uluslararası arenada hiçbir başarı elde edemezsin. Nuri Dortmund'da oynadığından, onun için sorun yok; ama Emre cezalı olmasa Nuri de yedek kalır, Emre oynar. Emre'nin cezası bittiğinde, Arda 11 oynar dersiniz yine. Hazırlık maçlarında 11 oynayabilir, ama elemelerde oynayamaz. Hele ki Avrupa Şampiyonası'na katılırsak, orada hiç 11 oynayamaz.

LaKe
11.Ağustos.2006, 22:12
Aurelio, bence iyi bir ön libero. İnşallah Türkiye'mizde çok iyi oynar ve iyi yerlere geliriz. Hayırlısı olsun.

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 22:41
Nuri Şahin Dortmund gibi bir takımda banko oynuyor.

Mehmet Topuz da Kayserispor'da banko oynuyor.

Arda ise Vestel'de banko oynadı, GS ile kaç maç ilk 11 oynadı?

Hadi M.Topuz ve N.Şahin'i çıkaralım. Tümer, Nihat, Tuncay, Yıldıray gibi adamlar varken Arda'yı 11'de oynatması saçma. 3'lü ortasahada kim oynayacak? Sizin dediğinize göre 3'lü orta saha kuralım. Arda'yı alalım. Yanına 2 kişi alalım, hadi bunlar Nihat ve Yıldıray olsun. Nuri Şahin, M.Topuz, Tuncay ve Tümer yedek kalmış olacak. Böyle saçmalık olmaz.

Arda ilerde 11 oynayabilir, ama şu an hayır. Dünyanın hiçbir yerinde 18 yaşındaki biri Milli Takımda banko oynamıyor. Brezilya'nın elinde Kerlon gibi bir adam var, 18 yaşında, Ronaldinho gibi, fakat 23 kişilik kadroda yok, 20 Yaş Altı'nda oynuyor. İlerde A takımda oynar. Arda da bence ümit millide oynamalı şu an, 20-22 yaşlarına geldiğinde de A milli takımda oynar.

Sen gidip 18 yaşında, Avrupa tozu yutmamış adamı banko ilk 11'de oynatırsan, uluslararası arenada hiçbir başarı elde edemezsin. Nuri Dortmund'da oynadığından, onun için sorun yok; ama Emre cezalı olmasa Nuri de yedek kalır, Emre oynar. Emre'nin cezası bittiğinde, Arda 11 oynar dersiniz yine. Hazırlık maçlarında 11 oynayabilir, ama elemelerde oynayamaz. Hele ki Avrupa Şampiyonası'na katılırsak, orada hiç 11 oynayamaz.

Daha lig yeni başladı doğal olarak 2 maçta oynadı!

Biz Türkiye olarak niye gençlerimizi oynatmaktan korkuyoruz? Arjantin Messi gibi 18 yaşındaki yıldızını oynatıyor. İngiltere 18 yaşındaki Rooney gibi yıldızını oynatıyor. Bu isimler İspanya liginin, İtalya liginin en iyi takımlarında oynuyor. Arda'da Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olan Galatasarayda oynuyor!

Ön Libero oynatmak zorunda değiliz ama illa ki oynatmak zorunda kalırsak Nuri oynayabilir. Forvet hattında Halil veya Fatih ve Tuncay ikilisi oynayabilir. Onların arkasında Yıldıray veya Tümer tercih edilip sol kanatta Arda sağ kanatta Nihat oynayabilir.

Bunlar olmayacak değil. Madem Arda'yı kadrona güvenip alıyorsan ona formayı vermeyide bilmelisin. Bu yaşın gençlikle alakası yok! Adam yetenek ise oynar kardeşim! Arda'dan önce Ümit Milli takıma gönderilmesi gereken çok futbolcu var..

eGowiCh
11.Ağustos.2006, 23:33
Rooney 21 yaşında. İngiltere Milli Takımında ilk 11 oynadı DK 2006'da. Peki sonuç? Portekiz maçında yok yere rakibine tekme atarak çeyrek final maçında kırmızı kart gördü. 2006 DK'da hiç gol atamadı, yaptığı güzel bir şey de olmadı.

Messi ise 19 yaşında. 2006 DK'da gol attı, fakat ilk 11 oynayamadı. Pekerman onun yerine Riquelme, Maxi Rodriguez gibi isimleri tercih etti.

Arda da ilk 11 oynayamayacak, Tümer, Mehmet Aurelio, Nuri, Tuncay, Yıldıray gibi isimler oynayacak.

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 23:34
Ben oynadı veya oynamadı demiyorum o yaşlarında milli takıma seçildiler. Neyse gene boş boş sonuçsuz konuşuyoruz.. Maçta göreceğiz.

Universal
11.Ağustos.2006, 23:40
Arkadaşlar fikirlerinize saygı duyuyorum ama niye istemiyorsunuz eğer ırk ayrımı yapıyorsanız size yazıklar olsun çünkü ne zamandır biz ırk ayrımı yapıyoruz bana göre Mevlana Felsefesinde olan bir ülkemiz için bence bu kötü bir düşünce sonuçta oda insan Türk olmaması için gerekli bir madde görülmemiş bu arada Almanya Milli takımı çoğu oyuncu başka ülkeden ama maç kazanınca ve o oyuncular sayesinde kazanınca çok mutlu oluyorlar bunun gibi bir çok ülke var. Eğer Fatih Terim gibi bir hoca milli takıma alıyorsa bunu alkışlamak gerekiyor bence çoğu Türk oyuncudan daha iyi oynacaktır.
Hakan Şükür;
Bu oyuncu evrini tamamladı niye bu takımda oynuyor artık yaşı gereği yavaş kalıyor onun yerine daha genç ve geleceği olan bir oyuncuyu alınmasını tercih ederdim.

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 00:11
@ermoon, ben seçildi diye kızmıyorum. Seçer, seçmez, beni enterese etmez. Seçilmemesinden yanaydım, ümit milli olabilirdi, ama madem seçti ki, ben diyorum: ilk 11 oynayamaz. Messi de seçildi ama 11 oynamıyor. Rooney desen rezalet oynuyor. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Seçilmek veya seçilmemek mevzu bahis değil. Ben o kadar kaliteli adam varken ilk 11 oynamaz Arda diyorum!

Aydin
12.Ağustos.2006, 00:32
Rooney 21 yaşında. İngiltere Milli Takımında ilk 11 oynadı DK 2006'da. Peki sonuç? Portekiz maçında yok yere rakibine tekme atarak çeyrek final maçında kırmızı kart gördü. 2006 DK'da hiç gol atamadı, yaptığı güzel bir şey de olmadı.

Messi ise 19 yaşında. 2006 DK'da gol attı, fakat ilk 11 oynayamadı. Pekerman onun yerine Riquelme, Maxi Rodriguez gibi isimleri tercih etti.

Arda da ilk 11 oynayamayacak, Tümer, Mehmet Aurelio, Nuri, Tuncay, Yıldıray gibi isimler oynayacak.

önemli olan oynayıp oynamaması değil. seçilmesi.

ayrıca rooney 18 yaşında milli formayı giydi. owen da aynı. hatta birkaç gün ile owen'dan bu rekoru aldı.
messi sakattı. sakatlıktan yeni çıkmıştı. o yüzden oynayamadı.

ayrıca bu oyuncular dünya kupasında falan filan kötü oynuyorlarsa napalım. kötüden örnek mi olur. yaşı genç diye ilk 11'de oynayamaz mı. nuri şahin niye iyi oynuyor o zaman. sağlam temellere dayandırarak birşeyler söyle bence.

baron
12.Ağustos.2006, 00:44
aurelio milli takımımızın sisteminde ön liberoda oynaması bence o alandaki sorunumuzu çözer....
hem diğer yabancılarında türk olması açısından çok önemli...

Emurafu
12.Ağustos.2006, 01:13
HAK EDEN OYNUCAK
onun için arda bu performansını sürdürsün

TaşkınMahmut
12.Ağustos.2006, 01:33
Nuri çok tecrübeli hakkaten . adam 30 una merdiven dayamış kesin ilk 11 oynar . Töbe töbe Arda Manisa'yı geçen sene taşıyan adam pişti geldi Gs ye ve süperde top oynuyor.Hem hazılrık maçlarında hemde Ankaraspor 2. yarısı ve Bloslav maçında nasıl kaliteli bir oyuncu olduğunu gördük.Ben Ribery e benzetiyorum Ardayı.

Universal
12.Ağustos.2006, 01:36
Arda şımarmaz ise bunu abartacam ama 2 yıl sonra şimdiki Ronaldinho kadar iyi bir futbolcu olur belki ondanda iyi bence kadroya almada haklı şu ana kadar farklı olarak 88 kez milli olmuş bir oyuncu.

Eray Dengiz
12.Ağustos.2006, 01:46
Nuri çok tecrübeli hakkaten . adam 30 una merdiven dayamış kesin ilk 11 oynar . Töbe töbe Arda Manisa'yı geçen sene taşıyan adam pişti geldi Gs ye ve süperde top oynuyor.Hem hazılrık maçlarında hemde Ankaraspor 2. yarısı ve Bloslav maçında nasıl kaliteli bir oyuncu olduğunu gördük.Ben Ribery e benzetiyorum Ardayı.

yok be abi Ribery daha kıvrak oynak birşeydi. Arda ise şimdi gene benzetmiş gibi olacak ama bilmiyorum hem görünüşü hemde futboluyla Hagi'yi anımsatıyor :rolleyes:

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 01:54
önemli olan oynayıp oynamaması değil. seçilmesi.

ayrıca rooney 18 yaşında milli formayı giydi. owen da aynı. hatta birkaç gün ile owen'dan bu rekoru aldı.
messi sakattı. sakatlıktan yeni çıkmıştı. o yüzden oynayamadı.

ayrıca bu oyuncular dünya kupasında falan filan kötü oynuyorlarsa napalım. kötüden örnek mi olur. yaşı genç diye ilk 11'de oynayamaz mı. nuri şahin niye iyi oynuyor o zaman. sağlam temellere dayandırarak birşeyler söyle bence.

Servet gibi kazma biri de seçildi hatırlarsanız Milli Takıma. Seçilmek marifet değil, Yıldıray, Nihat, Hamit, Rüştü gibi kalıcı olabilmek önemli. Arda şu an ilk 11 oynayamaz, o düzeyde değil. Ben diyorum ki, Yıldıray gibi Türkiye'de oynamamış, Bundesliga'da yıllarda forma giymiş birini kesip Arda'yı mı oynatacak?

Nuri meselesine gelince. Nuri, tecrübeli değil, ama Bundesliga'da oynuyor. Dortmund'da... Arda ise V.Manisaspor'da oynadı sadece, Nuri Dortmund'da. Arasında dağlar kadar fark var. Arda Sinan Kaloğlu'na asist yaparken, Nuri Koller'e yapıyordu.

Yaşı genç, bence ümit millide oynamalı, A millide yedek olarak harcanmamalı. Yıldıray, Nihat, Tümer, Tuncay, M.Topuz (cezalı Emre de dönecek) gibi adamları kesip de forma şansı bulmak kolay değildir. Yaşı genç olup da Yıldıray'dan iyi performans sergileyen adam, daha tecrübeli olan adam oynayabilir tabi. Arda kaç tane Avrupa maçında forma giydi? 1 tane... Nuri? Bundesliga maçlarında... Yıldıray? Bundesliga maçlarında ve daha önce çok kez milli formayı giydi.

Neyse, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk 11 oynayacağını zannetmiyorum Arda'nın.

TaşkınMahmut
12.Ağustos.2006, 02:13
yok be abi Ribery daha kıvrak oynak birşeydi. Arda ise şimdi gene benzetmiş gibi olacak ama bilmiyorum hem görünüşü hemde futboluyla Hagi'yi anımsatıyor :rolleyes:

Bilekleri çok sağlam olduğu için benzetiyorum Ribery'e. Bence Carrusca'dan daha iyi bir transfer ! oldu.Milli takımımız için umarım çok büyük katkısı olur Arda'nın.

e_mali
12.Ağustos.2006, 10:05
Konu Aurelio idi arda olayına dondu :)
Arda bu takımda oynar, ama daha da tecribe kazanması lazım.
Bu tarz oyuncuları yavas yavas monte edeeceksin Milli Takıma. Ama su bir gercak Arda bu takıma yıllarca hizmet vercek...(Tabi simarmazsa)

meddah
12.Ağustos.2006, 10:53
Fatih Terim'in huyudur..
Vedat, Alpay, Emre, Capone, Bruno.. Alır adamı, direkt koyar 11'e; kimi tutar, kimi tutmaz. Bu aralar daha bir sık yapıyor bunu..

Arda'nın da olayı G.saray'da oynayıp oynamayacağına bağlı, ki oynayamayacağı hükmüne varmak çok zor değil..

Aurellio, Nobre meseleleri de etik meseleler biraz ve sadece bizim sorunumuz da değiller. 50 - 60 sene önce de vardı bu muhabbet; Puskas, Di Stefano..

Ama burada doğmamış bir tarafa da, burada da yetişmemiş adamların, üstelik kan bağı da yokken Milli Takım'da oynaması, ne bileyim, biraz garibime gidiyor..

ÇocuksuMavi
12.Ağustos.2006, 11:05
çok sevindim ya :) aurelio saten müthis bi futbolcu..

anlamadıgım tek nokta emre belozoglu'nu neden bi türlü kadroda göremiyoruz? hasret kaldık adama yav..

rectangle
12.Ağustos.2006, 11:17
Fatih Terim'in huyudur..
Vedat, Alpay, Emre, Capone, Bruno.. Alır adamı, direkt koyar 11'e; kimi tutar, kimi tutmaz. Bu aralar daha bir sık yapıyor bunu..

Arda'nın da olayı G.saray'da oynayıp oynamayacağına bağlı, ki oynayamayacağı hükmüne varmak çok zor değil..

Aurellio, Nobre meseleleri de etik meseleler biraz ve sadece bizim sorunumuz da değiller. 50 - 60 sene önce de vardı bu muhabbet; Puskas, Di Stefano..

Ama burada doğmamış bir tarafa da, burada da yetişmemiş adamların, üstelik kan bağı da yokken Milli Takım'da oynaması, ne bileyim, biraz garibime gidiyor..

hocam arda'ın niye oynayamayacağını bi anlatır mısın bize?

adam Mleda Boleslav maçında karşısında oynayan adamı kalbura çevirmiş U-19'da karşısında oynayan Arsenal'in banko oyuncusu olan FABREGAS'ı çaresiz bırakmış bileklerine o kadar hakim şu ana kadar çeşitli kademelerde 85 kez milli olmuş kadar tecrübebli bir oyuncu kapasitesi tartışılamaz ama dersen ki Gerets ilk 11 oynatmaz bende derim ki Gerets bunları göremeyecek kadar kör değildir heralde neyse bekleyip görelim.

Aurelio meselesine gelecek olursak Allah aşkına yapmayın bizi o ırkçı rezillere benzetmeyin lütfen anayasamızda da yazıyor benürk'üm diyen herkes Türktür.yani içinde biraz olsun Türklük sevgisi olan insan bizdendir yıllardır biz bunu böyle kabul ederiz.Eğer derseniz ki Mehmet sadece milli takımda oynamak için Türk oldu insanların içini bilmezsiniz ki derim.Futbol yönüne gelcek olursak şu anda o mevkide Aurelio'dan daha iyi başka Türk futbolcu yok alınması çok mantıklı

çok sevindim ya :) aurelio saten müthis bi futbolcu..

anlamadıgım tek nokta emre belozoglu'nu neden bi türlü kadroda göremiyoruz? hasret kaldık adama yav..

cezalı o :)

bursa_mc
12.Ağustos.2006, 20:39
takım gençleşiyoo nuri ve arda bunun temeli oldular kaleyede artık volkanın girmesi lazımm

Comanche72
12.Ağustos.2006, 20:47
iyi iyi güç katar takıma

Bekq
12.Ağustos.2006, 20:52
fatih terim'in,Aurelio’yu alması trihe geçmek için fb nin bazı oyuncularıda milli takımda sakatlandı ve bidaha sahalara dönemedi ama eğer gerçekten aldıysa helal olsun iyi seçim derim

TR.CaPTaiN
12.Ağustos.2006, 21:01
sanki o bölgede futbolcu yok.yakında lazarov da türk olur onu da alır fatih hoca
Kardeş hüseyin den başka kim var o bölgede ?
Mehmet Aurelio ben artık sizden biriyim diyor arkadaslar neden hala cok kötü bi durummus gibi gösterenler var ayrıca artık dünya futbolunda bu var kuranyi brezilya asıllı alman,Deco brezilya asıllı portekizli örnekleri cogaltabiliriz fakat aklıma ilk gelenler bunlar yani artık dünya futbolunda bu normal karsılanıyor bizim takılmamız gereken tek sey su Mehmet Aurelio da diger futbolcular gibi milli forma askıyla oynayacakmı ?

SYLaR
12.Ağustos.2006, 21:08
Millet aurelio milli takıma seçildi diye laf ediyor
Sen diğer takımlarına bişr bak
Voleybol bayan milli takımında bir rus var
Atletizm de elvan diye nereli olduğunu bilmediğim ama türk olmaığını bildiğim bir kız koşuyor
Halterde biz değilmiydik naim süleymanoğlunu bulgaristandan kaçırıp getiren biz değilmiydik.Onun başarılarıyla sevinen biz olmadıkmı.Halil mutlu yine aynı yabancı uyruklu
Tüm bunlar olurken amennada bir tek a milli futbol takımana futbolcu şeçerkenmi milliyetçiliğiniz tutuyor.
Kimileri italya diyo hep italyanları oynatıyor.Bir kez andrea pirlo arjantin asırlı bir futbolcudur
Bu olayın milliyetçilikle falan alakası yoktur.Eğer var diyorsanız siz 1990 lara falan inin naimden başlayın ondan sonra gelin aurelio ya laf söyleyin
Şu an ön libero mevkisinde en iyi apiiah dır sonra aurelio dur .Eğer sen başarılı olmak istiyorsun iyiyi seçeceksin

rectangle
12.Ağustos.2006, 21:39
basket takımımızdakileri yazmamış bile arkadaş:)

SYLaR
12.Ağustos.2006, 21:40
basket takımımızdakileri yazmamış bile arkadaş:)

onlar aklıma gelmedi konuyu yazarken gelseydi onlarıda yazardım

meddah
13.Ağustos.2006, 01:34
hocam arda'ın niye oynayamayacağını bi anlatır mısın bize?

Oynadığı mevkide, oynatılmazsa kazan kaldırma potansiyeline sahip adamlar var..
Hem Milli Takım, hem de Galatasaray için zor bir tercih..

Ray66GF
13.Ağustos.2006, 17:48
bana bir aday kadrosuynu görmek için link göndere bilirmisiniz?

meddah
13.Ağustos.2006, 18:52
Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe),
Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür (Galatasaray),
Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan (Beşiktaş),
Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin),
Nuri Şahin (Borussia Dortmund),
Hüseyin Cimşir (Trabzonspor),
Hakan Arıkan (Ankaraspor),
Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor),
Nihat Kahveci (Villarreal),
Fatih Tekke (Zenit),
Halil Altıntop, Hamit Altıntop (Schalke 04).

http://www.turksportal.net/futbolhaber/11296/a-milli-takim-aday-kadrosu-aciklandi.htm

ibo
14.Ağustos.2006, 01:09
inş milli takımıza faydalı olur. o bölgedeki sıkıntımızı Aurellio halldebilir... Ama bence kısa vadeli olması lazım. çünkü geriden Mehmet Güven geliyor :)

rustem goldberg
14.Ağustos.2006, 10:30
Hayırlı olsun.Bide Nobre de Türk vatandaşı olmak istiyor

Kutsal_İTtifak
14.Ağustos.2006, 21:34
''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE''
ne mutlu Türk doğana değil...ok?

gezenti
17.Ağustos.2006, 13:30
herşeyi mükemmel yaptı harika oynadı ama maçtan çıkarken istavroz çıkarmasına sinir oldum üzerinde taşıdığı forma kolpa bir forma değil o koskoca AY YILDIZLI TÜRKİYE FORMASI.

meddah
17.Ağustos.2006, 13:35
O kadar da değil, din de mi değiştirsin adam?

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 14:49

başka zaman ne halt ederse etsin
milli forma giyerken adam olsun,bu yaptığı cahilliktir,tepki alacağını biliyor

Laz_Asker_61
17.Ağustos.2006, 15:16
din ile milliyeti karıştırmayalım lütfen
her türk müslüman olacak diye bir kaide yok

Sekopej
17.Ağustos.2006, 15:27
Arkadaşlar bence kızmayın ama sizin yaptığınız cahilliktir. Adam Türk oldu, Türklüğüne laf edip oynayamaz dendi, şimdi de dinine mi laf ediyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasında bu ülkenin dini İslam'dır mı yazıyor? Hayır. Bu konuda bence eleştirmek yanlış. orada Aurelio yaptığı işin sonunda şükürler olsun diyor, Ay Yıldız formaya yakıştığı gibi oynadığı için maçtan çıkarken duasını ediyor. Yani yapmacık davranmıyor içinden geldiği gibi yapıyor...

Adam Türk oldu, ben Türküm dedi Türklüğünü sorgulamaya kalktık, şimdi de dinini sorgulamayalım. Hiç bu ülkede annesi babası Türk ve Hristiyan olan yok mu? Hadi Aurelio'yu geçtim sizlerin tanımıyla gerçek Türk dediğiniz annesi babası Türk olduğu için Türk olan Bir hristiyan milli takımda böyle yapsa ona ne diyeceksiniz???

Artık o bir Türktür ve Milli Formayı da giymiştir. Hiç bir çıkarı olmamasına rağmen Milli Takımda her zaman yaptığı gibi mücadele etmiştir. Bize de buna saygı göstermek düşer....

Burak Duran
17.Ağustos.2006, 16:42
bencede böyle gereksiz yerlere takılmayın. Milliyeet le din ayrı şeylerdir

Ilhan
17.Ağustos.2006, 17:00
aslında zaten tartısılması gereken din veya sadece auerionun oynatılması deil. kingston da türk oldu johnson'da. ama aurelionun türk olusu ve ardınadan haluk ulusoyun acıklama yapması ve hemen susturulmasını tartısmamız lazım. biraz siyaset kokan bir durum

Universal
17.Ağustos.2006, 18:49
Katılıyorum zamınında Hakan Süşürden sonra en çok gol atan Lefter vardı buda Türkdü ama dini farklıydı müslüman olmayan Türk Futbolcumu olmasın şaçma olur.

LaKe
17.Ağustos.2006, 18:55
Dün Aurelio gerçekten çok iyiydi.

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 19:37
rezil köy takımı lüxemburg karşısında zorlanan Turkcell Süper Lig karmasını başka rakipler duman eder

sonrada nobre'yi çağırırlar sonra jaba'yı,bilmemneyi
brezilya a2 milli olarak değişir takımın adı

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 19:41
Türkiye Müslüman bir ülke değildir, laik bir ülkedir. Adamın dinine karışamazsınız! Nasıl ki o sizin dininize karışmıyorsa...

Bir tane yabancı futbolcu var diye mi bu tepkiniz? Turkcell SüperLig karması dediğin takımda Halil, Hamit, Nihat, F.Tekke gibi Avrupa'da oynayan isimler var. Mehmet Aurelio yabancı, gerisi Türk!

Mehmet Aurelio Malta maçına da ilk 11 başlayacakmış, F.Terim söyledi. Terim'i tebrik ediyorum, çok doğru iş yapıyor Mehmet Aurelio'yu alarak.

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 19:46
gerisi Türk olsa ne yazar
kapı açıldı,10 yıl sonra görürsün fransa gibi afrika karmasını

bursa_mc
17.Ağustos.2006, 19:50
aurelio yu beğendim kendini gostermek istıyo heralde,terim nobreyi alır mı acaba

Burak Duran
17.Ağustos.2006, 19:56
ya nobre alınmamlı o takım adamın kişiliğini sevmiyorum ve futboluylada faydalı olacağını sanmıyorum. geçen sene fenerbahçenin maçlarında gördük nasıl bir futbolcu olduğunu. bence aurelio yararlı olur ama bu burda kalmalı her önüne gelen Türk olmamalı

Sekopej
17.Ağustos.2006, 20:08
Yasada bulunan bir boşlukla şu anda 10-12 kişi Türk olacak gibi duruyor fakat bu yasanın değişeceğini düşünüyorum. Şu anda değiştirmezler olay olmasın diye ama mutlaka değişecektir ve öyle yok lig karması, yabancılar topluluğu olacağını hiç sanmıyorum.

Dün Aurelio oynadı. İkili mücadelelere girdi. Sakatlanabilirdi. Sakatlansa Fb de de oynayamayacak. Ama bunu düşünmedi o forma için mücadele etti hiçbir çıkarı olmadan. Bir Türk gibi. Şu anda geçmeyi düşünenlerden hiçbirinin Milli Takımda oynayacak kalitede olduğunu sanmıyorum. Ayrıca 12 kişi Türk oldu diyelim bizim lisanslı binlerde futbolcumuz var. Bu 12 kişi mi bizim Türklüğümüzü değiştirecek. Ben tekrar söylüyorum bunların arasında Milli Takımda oynayacak kalitede oyuncu yok. Olsa da o takım yine TÜRK MİLLİ TAKIMI'dır ve AY YILDIZ formadır. Onun için koşulsuz mücadele eden karşılık beklemeden elinden geleni yapan kim olursa olsun ben onu Milli Takım'da desteklerim....

Kralatti
17.Ağustos.2006, 20:09
gerisi Türk olsa ne yazar
kapı açıldı,10 yıl sonra görürsün fransa gibi afrika karmasını

Iste bu nokta onemli.Aslinda ben aurellonun gelmesine sicak bakiyordum. Cunku orada oynayanin Huseyin oldugunu dusundukce kan beynime cikiyordu. Ama sonra bizimkilerin Nobreyi Mert yapmasi. Ve daha bir suru kulubun bu ise girmesi kafamda soru isareti cikarmadi degil. Korkum bu isinde civigi cikacak diye

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 20:20
Nobre'ye ihtiyaç yok, ama Aurelio'ya var. Aradaki fark bu. Şu an Türk Milli Takımının sol kanat sorunu var, Wederson Türk olursa bu mevkide o oynatılabilir.

Nobre yerine Nihat, H.Şükür, F.Tekke, G.Ünal, Necati, Ü.Karan, Tuncay gibi adamlar var.

gezenti
17.Ağustos.2006, 20:36
ya dinini değiştirsin demiorum ama ay yıldızlı forma altında istavroz çıkaramaz.kimisi demişki her türk müslüman olmak zorunda değil demişsiniz ama bakın hristiyan olan türkleriin hepsi slavlaşmıştır her türk müslüman olmak zorundadır bakın gagavuz türkleri müslüman değildir ama slavlaşmıştır onlara kimse türk demiyor.bakın şu anda bütün türk devletleri müslümandır.yani herşeyin resmi olması gerekmez...

TR.CaPTaiN
17.Ağustos.2006, 20:57
Valla kim ne derse desin benim fikrim degismez aurelio nun milli takımda oynaması cok güzel o mevkideki acıgımızı kapattı fakat milli forma altında o hareketi yapması bence hiç uygun degil bir Türk olarak acıkcası çok üzüldüm.Hatta hiç sevmedigim futbolunuda hiç begenmedigim hüseyin oynasaydı daha iyidi hiç yoktan öyle bi hareket yapmazdı.. Türk ve İslam özdeslesmis kavramlardır

gezenti
17.Ağustos.2006, 21:21
Valla kim ne derse desin benim fikrim degismez aurelio nun milli takımda oynaması cok güzel o mevkideki acıgımızı kapattı fakat milli forma altında o hareketi yapması bence hiç uygun degil bir Türk olarak acıkcası çok üzüldüm.Hatta hiç sevmedigim futbolunuda hiç begenmedigim hüseyin oynasaydı daha iyidi hiç yoktan öyle bi hareket yapmazdı.. Türk ve İslam özdeslesmis kavramlardır
aynen katılıyorum.....

nart_susruko
17.Ağustos.2006, 21:28
maça bakacak olursak şu görüldü ki en kolay rakipte olsa kapanan takımlara karşı çok zorlanıyoruz..

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 21:31
bazılarıda milli formayla o hareketi yapmasını kabul edemem dediğim için -rep yolluyor nedeni :fenerbahçe fanatikliği tabiki

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 21:42
bazılarıda milli formayla o hareketi yapmasını kabul edemem dediğim için -rep yolluyor nedeni :fenerbahçe fanatikliği tabiki

Eksi repi ben yolladım, burada lafı bana söylemişsin sanırım. Fenerbahçe fanatikliği ile alakası yok. Ben şu an hıristiyan olsam kim ne diyebilir, Türküm ama hıristiyanım var say. Ne değişir? Herkesin dini kendine...

Milli forma ile o hareketi yapar bence. Neden yapmasın ki? İran Milli Takımı mıyız biz? Veya Suudi Arabistan? Kendinize gelin lütfen.

Eksi rep yolladım, çünkü yorumunu ve düşünceni beğenmedim. Eksi rep yollayıp yollamama da karışacak değilsin herhalde!

Del Piero_10
18.Ağustos.2006, 14:51
Hakan Şükür için ''Fethullahçı o,almayın milli takıma'' diye haykıranlara karşı bende milli formayla istavroz istemiyorum diyebilirim

sözüm sana değil böyle düşünenlere

bazılarına oyuncuların gittiği cuma namazı bile batıyor,bende bunu anlamıyorum

e_mali
18.Ağustos.2006, 15:10
Konu nerelere gelmis.

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 16:25
Arkadaşlar Türk olupta Hristiyan olamazmı? Peki Anelka Fransa milli takımıyla çıktığı maçta dua ediyor gol atınca secde durumuna geçiyor. Neden Fransızlar büyütmüyor?

Ayrıca Mehmet i GS li olmama rağmen se-vi-yo-rum.Çünkü Tugaydan sonraki en iyi ön liberomuz.Dinamo gibi çalıştı maaşallah.

Kralatti
18.Ağustos.2006, 16:30
Arkadaşlar Türk olupta Hristiyan olamazmı? Peki Anelka Fransa milli takımıyla çıktığı maçta dua ediyor gol atınca secde durumuna geçiyor. Neden Fransızlar büyütmüyor?

Ayrıca Mehmet i GS li olmama rağmen se-vi-yo-rum.Çünkü Tugaydan sonraki en iyi ön liberomuz.Dinamo gibi çalıştı maaşallah.

Tamamda Hakan Sukur macta bir dua etmeye kalksa ne rejim kalir ortada ne devlet. Sorun burada ya zaten. Sen baskasina gosterdigin hosgoruyu zerre kendi evladina gostermiyorsun.

Aurellonunda Tugaydan sonra en iyisi oldugunu kabul ediyorum ama bu isin civigi cikacak.Sonra pisman olan gene biz olacaz soylemedi demeyin

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 16:31
Haan her maçta dua ederek oynuyor :) Kameralarda yakın çekim alıyor.

barahir
18.Ağustos.2006, 16:32
Nobre'ye ihtiyaç yok, ama Aurelio'ya var. Aradaki fark bu. Şu an Türk Milli Takımının sol kanat sorunu var, Wederson Türk olursa bu mevkide o oynatılabilir.

Nobre yerine Nihat, H.Şükür, F.Tekke, G.Ünal, Necati, Ü.Karan, Tuncay gibi adamlar var.
katılıyorum. ama kurallarda değişiklik olması lazım en az 5 yıl ideal di. şimdi adam yeni geldi mesela milli takımında oynamamış hemen türk oluyo. ya bi destur adam yeni gelmiş hemen türk o nasıl oluyo.

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 16:35
Ya bu Wedersonda Türk olsada rahatlasak.bence diğerlerinede gerek kalmaz.Ha unutmadan Batista için işlemlere başladı Konyaspor.

Kralatti
18.Ağustos.2006, 16:40
Haan her maçta dua ederek oynuyor :) Kameralarda yakın çekim alıyor.

Bu bir ornek. .Anelka cuma namazini kilmaya gittiginde oven gazetelrimiz. Hakanin milli takimda cuma kilmasini yerdi. Oaly cifte standart.Konu iyice sapitti ama demek istedigim su. Hicbirzaman Turkevladina bir yabanci kadar kredi verilmiyor

barahir
18.Ağustos.2006, 18:00
bu arada taşkın, imzanın en üstündeki yazıya katılmamak mümkün değil. Bunun Düşünmen bence çok önemli bişi

Ilhan
18.Ağustos.2006, 18:00
turkiyede yetişmiş bir yabancı olsaydı oynaması dogruydu.

aurelio oynayıp kazanacaksam oynatmam. mehmet güveni oynatıp yenilirim daha iyi. bugünü değil geleceğimi kurtarırım.

hiç milli olmayan bir adamın milli takıma adaptasyonunu hiç düşünmeden ilk maçta oynatıp denemek. gencecik mehmeti düşünseydi daha ii oludu.

arjantin gencecik messisini oynatıyor. türkiye de hiç mi messi yok sizce?

bugünü kurtarma endişesidir bütün bunlar...

Sekopej
18.Ağustos.2006, 18:04
turkiyede yetişmiş bir yabancı olsaydı oynaması dogruydu.

aurelio oynayıp kazanacaksam oynatmam. mehmet güveni oynatıp yenilirim daha iyi. bugünü değil geleceğimi kurtarırım.

hiç milli olmayan bir adamın milli takıma adaptasyonunu hiç düşünmeden ilk maçta oynatıp denemek. gencecik mehmeti düşünseydi daha ii oludu.

arjantin gencecik messisini oynatıyor. türkiye de hiç mi messi yok sizce?

bugünü kurtarma endişesidir bütün bunlar...

Var Arda var oynadı. Can oynuyor, Nuri yeri geliyor oynuyor. Eğer bu yabancı herşeyi göze alıp Türk olduysa ve Milli Takımda da özveriyle oynuyorsa bence artık bunu sorgulamak gereksiz. Sonuçta artık o da bir TÜRKTÜR ve senin benim ne hakkım varsa aynı haklara sahiptir....

Comanche72
18.Ağustos.2006, 18:06
sıradan MEHMET olmaktansa Aurelio gibi mücadele eden bir MEHMET olmak cok cok daha iyidir
gsliler ve bjklılar bıraksınlar bu saçmalıkları

barahir
18.Ağustos.2006, 18:11
bakın beyler elinde türkiye cumhuriyetinin nüfus cüzdanı bulunan herkes türktür bu böyle bilinsin.
İşte Buda Kanıtıdır.
http://img91.imageshack.us/img91/1482/1891606zj0.jpg (http://imageshack.us)

_DenizeruS_
18.Ağustos.2006, 18:17
bakın beyler elinde türkiye cumhuriyetinin nüfus cüzdanı bulunan herkes türktür bu böyle bilinsin.
İşte Buda Kanıtıdır.
http://img91.imageshack.us/img91/1482/1891606zj0.jpg (http://imageshack.us)

Burda bi yanlışlık var =)

Sonradan Türk olunmaz, Ancak Türk Vatandaşı olunabilir ...

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 18:30
Aurelio Brezilyanın havasını unutmuştur :) O Artık Hem Türk hemde Vatandaş :)

Ayrıca imzamada yorum yapan Fenebahceli arkadaşıma teşekkür ediyorum.Ben laik ülkede yaşayan herkezin böyle düşünmesi gerektiğine inanıyorum.Ayrıca o spor yazarları Aurelio konusu gündem yapmak için irdeliyorlar..Bırakın yaa sizmi kurtaarıcaksınız milli takımı Yzarlar.koskoca fatih hoca var

Burak Duran
18.Ağustos.2006, 18:36
Siteye koyduğunuz resimlere dikkat edin.. şimdilik sadece siliyorum tekrarı halinde gerekeni yapacağım...ayrıca laikle balantısı ne olayın?

eGowiCh
18.Ağustos.2006, 19:19
TaşkınMahmut'a katılıyorum ve imzan çok hoşuma gitti Taşkın ;;) Keşke herkes senin gibi düşünse.

Del Piero_10
18.Ağustos.2006, 20:40
o kağıdı almakla Türk falan olmadı ancak vatandaş oldu
TÜRK oldu demek hatadır

gezenti
19.Ağustos.2006, 00:32
türklük bu kadar ucuzmu allah aşkına o kimliği alan herkez türk değildir.unutmayınki şu anda terör örgütüne bağlı birçok kişide de türk kimliği vardır.
bir rivayete göre doğuştan türk olmayınca sadece tanrı dağlarının zirvesinin suyunu içmesi gerekir çünkü tanrı türke adını burda vermiş.ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem sonuçta rivayet.......

_DenizeruS_
19.Ağustos.2006, 06:35
Siteye koyduğunuz resimlere dikkat edin.. şimdilik sadece siliyorum tekrarı halinde gerekeni yapacağım...ayrıca laikle balantısı ne olayın?

herkes "Mehmet Olunmaz Mehmet Doğulur" derken bişey olmuyoda.

Buna cevap yazınca mı oluyo ?!? nerde bu forumun demokrasisi ?!?

Ilhan
19.Ağustos.2006, 14:07
Var Arda var oynadı. Can oynuyor, Nuri yeri geliyor oynuyor. Eğer bu yabancı herşeyi göze alıp Türk olduysa ve Milli Takımda da özveriyle oynuyorsa bence artık bunu sorgulamak gereksiz. Sonuçta artık o da bir TÜRKTÜR ve senin benim ne hakkım varsa aynı haklara sahiptir....

aurerlio 29 yasında ve gelecege yapılan bir yarırım deil. 2008 de oynayacagını zannetmem.

fatih terim onu bugunu kurtarmak için almıstır takımına.

ii bir oyuncu suphesiz ama ben olsam daha genc bir adamı milli takıma kazandırırdım

BEN OLGU DEĞİL REALİTEDEN BAHSEDİYORUM.

büyük bir rant bu

eGowiCh
19.Ağustos.2006, 16:47
İtalya Milli Takımında şu ana kadar milli olmuş uyruklar :

Arjantin = 16
Uruguay = 9

Varın gerisini siz düşünün. Hiç yabancı olmadığını söylediğiniz İtalya Milli Takımında bile şu ana dek 16 Arjantinli, 9 Uruguaylı forma giymiş.

barahir
19.Ağustos.2006, 16:50
ayrıca almanyanın forvet hattının tamamı yabancı uyruklu.
Klose: Polonya
Podolski: Polonya
Odonkor: Gana
Neuville: İsviçre
Asamoah: Gana
Kuranyi: Brezilya

eGowiCh
19.Ağustos.2006, 16:53
Evet, aynen senin de yazdığın gibi Almanya o şekilde.

Sekopej
19.Ağustos.2006, 16:56
aurerlio 29 yasında ve gelecege yapılan bir yarırım deil. 2008 de oynayacagını zannetmem.

fatih terim onu bugunu kurtarmak için almıstır takımına.

ii bir oyuncu suphesiz ama ben olsam daha genc bir adamı milli takıma kazandırırdım

BEN OLGU DEĞİL REALİTEDEN BAHSEDİYORUM.

büyük bir rant bu

Şu anda 28 yaşında Aralıkta 29 olacak :) Ayrıca 2008 de de oynayacak bence 30-31 yaşında bir futbolcu oynamayacaksa kaç yaşında oynayacak. Mehmet ümit takımda oynasın GS de de oynamaya devam ederse ve başarılı olursa Milli Takım'a da alınacaktır, İlk 11'de de oynayacaktır. Terim değil miydi 17 yaşında Emre'ye formayı veren. O nedenle bir korkunuz olmasın eğer o oyuncuya inanıyorsa yaşa bakacağını zannetmiyorum....

barahir
19.Ağustos.2006, 17:01
Şu anda 28 yaşında Aralıkta 29 olacak :) Ayrıca 2008 de de oynayacak bence 30-31 yaşında bir futbolcu oynamayacaksa kaç yaşında oynayacak. Mehmet ümit takımda oynasın GS de de oynamaya devam ederse ve başarılı olursa Milli Takım'a da alınacaktır, İlk 11'de de oynayacaktır. Terim değil miydi 17 yaşında Emre'ye formayı veren. O nedenle bir korkunuz olmasın eğer o oyuncuya inanıyorsa yaşa bakacağını zannetmiyorum....
katılıyorum can ve arda misali

Burak Duran
19.Ağustos.2006, 18:26
Simdi Fransa ile Turkiye'yi karsilastirmak yanlis.

Viera Senegal'de dogruktan sonra 8 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasiniyor ve Fransiz vatandasi olarak milli takimda oynamayi tercih ediyor.

Trezeguet Arjantin'li anne babaya Fransa'da doguyor ve buyuyor. Kariyerine Arjantin'de baslamis olsa da bir yil icinde Fransa'da kendini daha rahat hissettigi icin geri donuyor.

Zidane zaten Marsilya dogumlu.

Claude Makelele Zaire'de dogmus ama 4 yasinda Paris'e tasinmis.

Kariyerine basladiktan sonra Fransa vatandasligi almis oyuncu bulmakta zorlanirsiniz.

Ayni sekilde Podolski 2 yasinda Polonya'dan Almanya'ya geliyor ve Almanya icin oynamayi tercih ediyor.

Klose'nin ailesi 1981 yilinda Fransa'ya kaciyor (Klose 3 yasinda) ardindan 1987 yilinda Almanya'ya tasiniyor. Klose'nin babasi ayrica Alman bir ailenin cocugu.

Gerald Asamoah Gana dogumlu ancak ailesi ile beraber Almanya'ya 12 yasinda goc ediyor.

David Odonkor Almanya dogumlu, babasi Ganali, annesi Alman.

Burada en karisik olan Kuranyi. Panama asilli anne ve Alman dogumlu Macar asilli babaya, Brezilya'da doguyor. 15 yasinda geldigi Almanya'da milli oluyor.

Bu orneklerin ne Aurelio ne de Nobre ile bir benzerligi yok. Ikisi de kazik kadar adam olduktan sonra Turkiye'ye gelmisler. Haydi neyse Aurelio nispeten genc yasinda geldi ve uzun sure Turkiye'de oynadi. Ancak Nobre'nin durumu biraz daha farkli. Kanuna gore Nobre vatandas olur, hatta belki milli takima da girer ancak bu kural'in ciddi bir sekilde gozden gecirilmesi gerekli.

Biraz ugrassak, Brezilya'dan dunyanin en iyi takimlari arasina girebilecek bir kadro devsirebiliriz cunku Brezilya'da zaten cok fazla kaliteli oyuncu var. Ancak bu takimin hic bir anlami kalmaz benim gozumde.
okumayan arkadaşlar için bide buraya koyayım dedim

Del Piero_10
19.Ağustos.2006, 18:42
İtalya Milli Takımında şu ana kadar milli olmuş uyruklar :

Arjantin = 16
Uruguay = 9

Varın gerisini siz düşünün. Hiç yabancı olmadığını söylediğiniz İtalya Milli Takımında bile şu ana dek 16 Arjantinli, 9 Uruguaylı forma giymiş.

kim onlar?
Dünya Şampiyonu kadroda sadece yarı arjantinli yarı İtalyan Camoranesi vardı

meddah
19.Ağustos.2006, 18:48
Eskiden vardı böyle olaylar (Epey eskiden).. Hatta, İtalya'yla alakası yok ama, mesela Di Stefano iki ayrı milli takımda forma giymişti. Di Stefano sadece bir örnek, o dönem sürüyle futbolcu bunu yaptı.

Yok, bilgi güncelse eğer, İtalyan pasaportu alanlarla karıştırılıyor olabilir..

eGowiCh
20.Ağustos.2006, 02:07
Kim olduğunu nerden bileyim? Şu anki kadrodan bahsetmiyorum, gelmiş geçmiş İtalya Milli Takım forması giymiş oyunculardan yabancı uyruklu sayısı Arjantin 16, Uruguay 9. Biraz daha dikkatli okursan sevinirim.

Mehmet Aurelio hakkında gelen tepkilere en güzel şekilde FB taraftarı cevap verdi.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/19082006mac007.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/19082006mac008.jpg

m_o_11
20.Ağustos.2006, 03:01
Gusel bi şekilde cvp vermişler.:)

Ilhan
21.Ağustos.2006, 09:20

o zamanki beklentilerle şimdiki beklentiler cok farklıydı ama...

bence şimdi de terim'i rahat bırkasalar aurelio'yu oynatacagını dusunmem.

TaşkınMahmut
21.Ağustos.2006, 10:30
Fanatikte okudum arkadaşlar az önce Fatih Terim açıklamasında Nobre'yi de milli takıma alacağını konuşmuş . Hayırlısı diyelim.

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 12:18
Fanatikte okudum arkadaşlar az önce Fatih Terim açıklamasında Nobre'yi de milli takıma alacağını konuşmuş . Hayırlısı diyelim.

hayrımı kalmış:mad:

Burak Duran
21.Ağustos.2006, 12:22
allah akıl fikir ihsan eylesin

e_mali
21.Ağustos.2006, 12:54
isin rengi degismeye basladi.
M. aurelio nun Turk milli takımında oynamasını destekliyordum ama fikrim degismeye basladi...

Ilhan
21.Ağustos.2006, 12:58
isin rengi degismeye basladi.
M. aurelio nun Turk milli takımında oynamasını destekliyordum ama fikrim degismeye basladi...

bence de değişmeli çünkü kimse 29 (28.75) yasında bir adamın bugünü kurtarmak için milli takımda oynatılmasını desteklememeli.

onu oynatıp 3 mac kurtarılabilir belki ama ya ilerisi?

ya milli takım hayali ile yanıp tutuşan gençler???

Kralatti
21.Ağustos.2006, 16:24
Burada bir iki arkadas birsey diyince herkes irkci muamelesi yapiyordu.Aurello hadi bir nebze caresizlikten ama nobreye ne oluyor ya. 50 tane kalie forvetin var senin.SIKTI Bu is

Sekopej
21.Ağustos.2006, 16:32
Günü kurtarmak diyorsun da o zaman oynatalım Mehmet Güven'i tecrübe kazanıp Milli Takım kalitesine geldiğinde 2012 için hazırlanıyor oluruz. Tamam gençleri oynatsın -ki oynatıyor zaten- sen geleceği düşünürken bugünü bırakmaman lazım. Aurelio en az 4 sene daha oynar. O milli takımdayken o mevkide oynayacak gençler ondan çok şey öğrenebilirler. Gerek kendi kişiliği, gerek sporcu kişiliği, gerekse profesyonelliği ile örnek bir futbolcu. Hiç bir zararı olmaz Türk gençlerine aksine faydası olur.

Nobre'ye gelince onu hepimiz biliyoruz. Bizim forvetlerimiz ondan daha kaliteli. Terim'in böyle bir açıklama yaptığına da inanmıyorum. Aurelio da çıkıp söylemişti. Bunda da böyle olsa çıkıp söylerdi herkesin önünde...

Ilhan
21.Ağustos.2006, 17:09
aurelio o formayı bırakmazsa o mevkide forma giyecek olan gencler forma giyemez. eğer terim ardayı oynatıyorsa- ki o mevkide de daha iyi oyucular var- mehmeti de oynatmalı değil mi? (mehmet güven).

bence olay cok daha farklı bir boyutta...

Sekopej
21.Ağustos.2006, 17:16
Tamam oynayabilir ama ben Arda'nın da Milli Takım'ın daimi oyuncusu olacağını düşünmüyorum. (Şu anda) Daha devamlılığı yok. Oyun içinde çok önemli işler yaptığı dakikalarda oluyor fakat onu tüm oyuna yansıtamıyor. Zamanla bunu da giderecektir...

Sen takıma gençler oynasın diye Can'ı Arda'yı Mehmet'i Nuri'yi aynı anda takıma koyarsan, o gençlerşsitrme olmaz. Zamanla Mehmet Güven de oynayacaktır bu takımda ama şimdi değil. Son maçta gördük ki Gerets Mehmet'i oyundan alıp Cihan'ı önliberoya çekti 30. dakikada. Bir yabancı önlibero alınsın Mehmet'in GS de de oynayacağını zannetmiyorum....

Ilhan
21.Ağustos.2006, 18:08
Gerets transfer yapılmazsa on liberoda mehmeti oynatacagım diye bir acıklama yapmıstı...

bu arada seninle tartısmak cok zevkli seko....

ama ben olsam koray veya huseyini oynatırdım aurelio cok fazla gomuluyor savunmaya.

bluepaw
21.Ağustos.2006, 18:12
Bence şu gençlerin önü kapanır tartışması saçma. Gençler zaten Alt takımlarda parlıyorlar yeterince. Bu yüzden Aurelio da milli takımımza gerekli ve oynamalı.

Sekopej
21.Ağustos.2006, 18:19
Gerets transfer yapılmazsa on liberoda mehmeti oynatacagım diye bir acıklama yapmıstı...

bu arada seninle tartısmak cok zevkli seko....

ama ben olsam koray veya huseyini oynatırdım aurelio cok fazla gomuluyor savunmaya.

Öncelilikle teşekkür edeyim.;;)

Gerets bir yabancı gelsin kesinlikle onu oynatacaktır. Ama bu koşullarda kendisi de iyi bir yabancı gelmeyeceğini bildiği için böyle bir açıklama yaptı.

Koray nedense iyi bir oyucu ama üst düzey bir oyuncu değil. Bir de Terim onu hiç düşünmüyor Milli Takım'da sanırım hiç çağırmadı daha.

Hüseyin hakkında yorum yapmak istemiyorum. Aurelio'nun yanına dahi yaklaşamaz bence. Aurelio evet çok defansa gömülüyor ama bu Daum'dan kalma bir alışkanlık. Geçen senelerde çoğu maçta 2 li göbeğin arasına girip 3 lü defans gibi mücadele etti.

Bazı maçlarda Aurelio'nun ileriye çıktığını gol aradığını gördük. Teknik özellikleri olan bi oyuncu ayrıca. FB de teknik fazla oyuncu olduğu için bunu gösteremiyordu ama Milli Takım'da daha fazla sorumluluk alıp oyun kuruculuk görevini de rahatlıkla yapabilecektir....

Eray Dengiz
21.Ağustos.2006, 18:47
Günü kurtarmak diyorsun da o zaman oynatalım Mehmet Güven'i tecrübe kazanıp Milli Takım kalitesine geldiğinde 2012 için hazırlanıyor oluruz. Tamam gençleri oynatsın -ki oynatıyor zaten- sen geleceği düşünürken bugünü bırakmaman lazım. Aurelio en az 4 sene daha oynar. O milli takımdayken o mevkide oynayacak gençler ondan çok şey öğrenebilirler. Gerek kendi kişiliği, gerek sporcu kişiliği, gerekse profesyonelliği ile örnek bir futbolcu. Hiç bir zararı olmaz Türk gençlerine aksine faydası olur.

Nobre'ye gelince onu hepimiz biliyoruz. Bizim forvetlerimiz ondan daha kaliteli. Terim'in böyle bir açıklama yaptığına da inanmıyorum. Aurelio da çıkıp söylemişti. Bunda da böyle olsa çıkıp söylerdi herkesin önünde...

Kesinlikle katılıyorum. Mehmet çıkıp oynasa şuan için bana kalırsa bir şey veremeyebilir. Mehmet Aurelio hem tecrübeli hem de Mehmet'e göre daha fazla maç tecrübesi olan bir futbolcu. Ben ilk duyduğumda karşı çıktım ama son oynanan maçtan sonra kesinlikle oynamasını istiyorum. Sonuçta bu bizim zararımıza değil, yararımıza olacak bir durumdur.

Ilhan
21.Ağustos.2006, 18:55
bu konuda kazım kanatın goruslerini okuyorum

baska okuyan var mı?

Sekopej
21.Ağustos.2006, 19:02
bu konuda kazım kanatın goruslerini okuyorum

baska okuyan var mı?

o görüşlere katılıyorsan seninle bu konuda anlaşamayız :D
Ben okumadım ama görüşlerini biliyorum yani...:)

meddah
21.Ağustos.2006, 19:15
Kazım Kanat'ın bildirdiği şeylerin adı "görüş" olamaz..

S-B-Z
21.Ağustos.2006, 21:40
başından beri karşıydım,halende karşıyım buna.
yakında tüm milli takımı türk yaptıkları oyunculardan kuracaklar böyle giderse.
adam türk olabilir buna karşı çıkmıyorum,benim demek istediğim neden milli takımda oynasınki,biz aurellio'ya,nobreye güvenipte kurduk bu takımı.
başka bir konuda yazdım yine yazıyorum biz tamamı türk oyunculardan kurulu bir takımla dünya 3.lüğü kazanmış bir ülkeyiz,bu tip komedilere gerek yok bence.

sanalkardes
21.Ağustos.2006, 23:06
abi alınması iyi oldu ama bi türk yetenek onun yüzünden yedek kaldı

SYLaR
22.Ağustos.2006, 01:03
türk yetenek dediğiniz kim oluyor.Bizim dünya futboluna verdiğimiz sadece 2 futbolcu war nihat ve emre eğer o genç yetenek dediğimiz adamlar gerçekten çok iyi yetenek olsalardı avrupa klupleri peşlerinden koşardı.Chelsea 20 yaşındaki john obi mikele 26 milyon dolar verdi gitti 17 yaşında sırbıstan karadağlı rajkovici aldı.Bizim gençlerimizde yetenek olsa onları da avrupa klupleri isterdi

meddah
22.Ağustos.2006, 01:22
E ne yapalım o zaman, yabancılardan devşirelim, yeteneksiz olduğumuzu kabul etmeyelim..
İtalya da yapsın aynısını o halde, İspanya da, şu da, bu da.. Bize yine yetenek kalmasın..

S-B-Z
22.Ağustos.2006, 01:43
ersun yanal denilen şahıs takımımızı baltalamasaydı şu an daha iyi yerlerde olabilirdik ve oyuncularımızda daha iyi kulüplerde oynayabilirlerdi.
benim anlamadığım pek çok kişi neden ısrarla ülkemiz futbolcularına güvenmiyor ve küçük görüyor.gerçekten anlamıyorum ve hayret ediyorum.
ısrarla yazıyorum bak,nasıl dünya 3.sü olduk o zaman?