Log in

View Full Version : St-Fc farkı sizce ne olabilir?

Ilhan
16.Ağustos.2006, 10:04
gercek futbolda st daha golcü fc ise daha cok köprü özelliği gösteriyor sizce oyunda kimi forvetlere st kimilerine fc denmesinin nedeni nedir?

mesela bojinov AMR-ST
ama arshavin AMRC-FC

yorumlarınızı bekliyorum

Ghonedre
16.Ağustos.2006, 10:53
nedenini açıklamışsın ya sen kardeş

andytiger07
16.Ağustos.2006, 10:59
yaa bjee fark yok ama ne anlamadım hala abideee bisey sorcam oyuncunun mevkisi hal degişmedi benim.!! 4 ay oldu hala degişmedii.!! nie bolee oluoo
?

hp-fm-gs
16.Ağustos.2006, 11:09
Kardeş öyleleri oluyorki 1-2 sezon beklemen gerekiyor.Yani sabret geçer.Birde mevkilerden oyuncuya kazandırmaya çalıştığın pozisyona bak,gelişmiş olabilir eskiye göre..

niceray
16.Ağustos.2006, 12:50
fc daha çok orta sahaya dönük bitirmeyi sewmeyen pas wermeyi tercih eden adamdır
ama st hep öldürücü vurusları yapar

rustem goldberg
16.Ağustos.2006, 12:53
Fc kaleye sırtı donuk oynuo top almakicin geri gelio St'a ise beleşçi diebiliriz

perpetua
16.Ağustos.2006, 17:22
Yazdiklarim benim dusuncem degil isin gercegidir.

ST - Ileri ucta uynayan santrafor'dur.
FC - Eger bir oyuncu santrafor olup ayni zamanda serbest oynama yetenegi varsa FC olarak gosterilir oyunda.

hp-fm-gs
16.Ağustos.2006, 17:25
Perpetua abime katılıyorum.Aynen öyle.

gordon753
17.Ağustos.2006, 02:56
biirde,fc lerde hızlanma,teknik gelişmiş olur,adam çalım atarak top kaparak mücadele etmeyi sever,
st ler ise allah vergisi bir yetenektir,forvete koy gelene çaksın gidene vursun tipi bir adam olur genelde

Kuvvetmira
17.Ağustos.2006, 03:09
st-Genelde pivot görevi üstlenir,sırtı dönük oynar
fc-Daha çok çalım atarak kaleye yaklaşan ileri uç adamlarıdır

ben böle biliorm;)

baron
17.Ağustos.2006, 03:15
st-Genelde pivot görevi üstlenir,sırtı dönük oynar
fc-Daha çok çalım atarak kaleye yaklaşan ileri uç adamlarıdır

ben böle biliorm;)

bende böyle biliyorum...

Teg-Men
17.Ağustos.2006, 04:23
FC Hareketli forvettir,,koşmayı seven adamlar genelde bu mevkinin adamıdır
ST Hedef Forvettir,Hakan gibi,Fatih Tekke gibi,genelde az koşarlar ve uzun boylu olurlar...

man_in_black21
17.Ağustos.2006, 05:29

FC - Eger bir oyuncu santrafor olup ayni zamanda serbest oynama yetenegi varsa FC olarak gosterilir oyunda.

abi seni tebrik ediorm.tüm konulari en iyi sekilde açıklıosun...
bu kadar olur yani:) her menerger oyuncusunun yanına lazımsın...

tonifan30s
17.Ağustos.2006, 11:23
hımm öğrendiğim iyi oldu

spreew
17.Ağustos.2006, 20:59
ya st'ler forvet arkası yani amc pozisyonundada ii oynuyorlar fakat fc 'ler oynayamıyor...

istanbul1453
18.Ağustos.2006, 01:17

Taaa kendisidir...ST günümüz futbolunda sıkça nitelendirilen pivot santrafor yani son vuruş işin yapandır....Örnek Türkiye de genel olark bu tanıma uyna HAkan Şükür o sadec ebekler siz ona kafasına atın yeter....FC ise icabında kendi pozisyonunuda yaratan çalıma giren argoca ipe dizen ve gölünü atan adamdır...Buna Türkiyede pek örnek veremiyeceğim..Ümit Karan necati anelka gibi...Kısacası roneey rud van nistelrooy shevchenko kerlon henry uzrad uzar işte.... Bilmemm anlatabildim mi?

efeibrahim
18.Ağustos.2006, 01:43
ii açıklamışsın dostum tebrik ederim

sanalkardes
18.Ağustos.2006, 20:22
abi sebebi sen kendin açıklamışsın

cfc4ever
18.Ağustos.2006, 22:07
ya st'ler forvet arkası yani amc pozisyonundada ii oynuyorlar fakat fc 'ler oynayamıyor...
Tam tersin demek istedin sanırım.:confused: Santrafor ceza sahası içinde altıpasa yakın oynar ama forvet oyunda ve futbolda atağa dönük ortasaha olarak da oynayabilir. Misal Raul Madridde yıllardır fc oynar.. Ama yine misal Luca Toni ceza sahası dışına çıkmaz pek..

scolari12111
19.Ağustos.2006, 02:39
st striker ingilizce sinden de belli yani daha çok durarak oynayan ve golcülüğüyle ön planda olandır jardel gibi fc ise hakan şükür koşan ve gerektiğinde atak oluşumlarına karışandır

LaKe
19.Ağustos.2006, 12:38
ST oyuncular tamamen forvette görev alır, sırtı dönük oynar ve işi hep bitirmektir. FC ler ise pas yapar, orta sahaya yardım eder, asist yapar, gol atar vs.

Ilhan
19.Ağustos.2006, 12:49
st striker ingilizce sinden de belli yani daha çok durarak oynayan ve golcülüğüyle ön planda olandır jardel gibi fc ise hakan şükür koşan ve gerektiğinde atak oluşumlarına karışandır

asıl hakan st bence

Scocco
19.Ağustos.2006, 15:03
ST: Golü düşünen santrafor oyuncusudur. Geri dönüp savunmaya yardım etmesi beklenmeyen bir oyuncusu. Sadece bulunduğu mevki için görevini en iyi şekilde yapar. Örn; Eto'o
FC: Forvette yanı sıra takımına diğer mevkilerde yardımcı olana forvet tipidir. Defansına, Orta Sahaya zaman içinde yardım eder. Ayrıca gol vuruşlarından çok yanında partner bulunduğu zaman asist yapmayı sever. Örn; Valeri Bojinov

scolari12111
20.Ağustos.2006, 02:17
asıl hakan st bence

birader ing bilsen bun demezsin strike grev anlamına gelir yani durmaak futbolda sence hakan durarak mı oynuyor tam tersi ama örneğin jardel durarak oynar ve tek işi gol atmaktır

ST: Golü düşünen santrafor oyuncusudur. Geri dönüp savunmaya yardım etmesi beklenmeyen bir oyuncusu. Sadece bulunduğu mevki için görevini en iyi şekilde yapar. Örn; Eto'o
FC: Forvette yanı sıra takımına diğer mevkilerde yardımcı olana forvet tipidir. Defansına, Orta Sahaya zaman içinde yardım eder. Ayrıca gol vuruşlarından çok yanında partner bulunduğu zaman asist yapmayı sever. Örn; Valeri Bojinov

kardeş tamamen doğru dediklerin

r_a_z_o_r
20.Ağustos.2006, 02:22

En bilimsel yorum bu en doğrusu da bu.

yavuuzzzz
20.Ağustos.2006, 12:42
çok merak ediyordum ben açacaktım konuyu ama açmışsınız sağolun açıklamalar için

peşimist
20.Ağustos.2006, 18:42
wAaLLA bENDE bİLMİYORM...

Halil_503
20.Ağustos.2006, 19:25
abi güzel bi konuya değinmişsin bunu bende merak ediyorum

ms1907
20.Ağustos.2006, 22:58
anelka mesela oyunda st ama bnce fc olmalı

dinaMYt
21.Ağustos.2006, 00:33
fc olarak gösterilen oyuncular kesinlikle tavsiye edilir.vucinic sobis gibi fc'ler oyunda gol makinası işlevi görmektedirler.

scolari12111
21.Ağustos.2006, 01:18
anelka mesela oyunda st ama bnce fc olmalı

sana katılıyorum arkadaşım bence de anelka fc olmalı.

Ilhan
21.Ağustos.2006, 09:03
birader ing bilsen bun demezsin strike grev anlamına gelir yani durmaak futbolda sence hakan durarak mı oynuyor tam tersi ama örneğin jardel durarak oynar ve tek işi gol atmaktır

kardeş tamamen doğru dediklerin

please read what i am going to write:

you can not comment on my English knowledge..

i am an 'advanced' English writer, speaker and listener.

i am a student at middle east tecchnical university. i am a mechanical engineer.

plesase do not post a message for individual purposes...

do not comment on my english knowledge..

arkadaslar bence fc, amc oynama ozelligi en az "kabiliyetli" yani "koyu turuncu" renkte olan oyuncu. tabi bu fm 2006 için gecerli. amc ozelligi en az competent olmayan adamlar st oluyor. acıklama yapan arkadaslara tesekkürler

Murderer26
21.Ağustos.2006, 15:27
st=Nobre,Ailton vs.
Fw=Maradona;ronaldinho

scolari12111
21.Ağustos.2006, 15:48
please read what i am going to write:

you can not comment on my English knowledge..

i am an 'advanced' English writer, speaker and listener.

i am a student at middle east tecchnical university. i am a mechanical engineer.

plesase do not post a message for individual purposes...

do not comment on my english knowledge..

arkadaslar bence fc, amc oynama ozelligi en az "kabiliyetli" yani "koyu turuncu" renkte olan oyuncu. tabi bu fm 2006 için gecerli. amc ozelligi en az
competent olmayan adamlar st oluyor. acıklama yapan arkadaslara tesekkürler

:DDDDDD ı apologise to you ı don t know and ı don t want to say bad things only a joke:DDDD
arkadaş sorun yapma ya öylesine takıldım yine de kusura bakma ama doğru değil mi dediklerim st daha sabittir fc ise hareketli bu kadar basit bence.

Ilhan
21.Ağustos.2006, 15:53
:DDDDDD ı apologise to you ı don t know and ı don t want to say bad things only a joke:DDDD
arkadaş sorun yapma ya öylesine takıldım yine de kusura bakma ama doğru değil mi dediklerim st daha sabittir fc ise hareketli bu kadar basit bence.
gerçekte dediğin doğru ama ben fm 2006 için sormustum dostum

scolari12111
21.Ağustos.2006, 16:02
evet olabilir fm de çünkü anelka örneği var ya karışık biraz fm de ama gerçekte bence anelka st değil .

Halil_503
21.Ağustos.2006, 16:03
abi fc daha çok golhazırlar ama st devamlı gol atar

KnightBaris
22.Ağustos.2006, 01:42
FC uzun şut çeker ST beleş atar en kısa açıklaması bu

eser3131
22.Ağustos.2006, 03:21
SY KaleBaşında bekleyen - FC de Topu Getirip Bazen Kaleye Bazen ST ye Verendir - Genelde Öyle oluyo Bi de Şu Ana Kadar Gördüğüm Kadarıyla FC Oyuncularının Genelde Kafa Özelliği Yüksek - St lerde normal Oluyor - İyi bir FC oyuncusunun mutlaka Kafası 17 Yada Üzeri Olması Lazım - ST lerde O Kadarda Farketmio 14 Olsun Yetio - Yorum Yapmayın Bu Benim Görüşüm