PDA

View Full Version : İŞte Melek YÜzÜn İlk Demecİ

m_o_11
17.Ağustos.2006, 16:49
İŞTE MELEK YÜZÜN İLK DEMECİ

Lugano'nun Fenerbahçe'ye gelecegini ilk duyuran sitemiz şimdi bir kez daha farkını gösteriyor ve ilk resmi demecini sizlere aktarıyor. Neden ona Melek yüz diyorlar?, Hakan Şükür'ü nerden tanıyor?, Fenerbahçe taraftarı için düşüncesi ne?, Neden Fenerbahçe'ye geldi?, Forvetler neden ondan korksun?...

Diego Lugano’nun açıklamaları...

Sao Paolo'dan ayrılacak olursam, doğru kararı verdiğimden sonuna kadar emin olmalıyım derdim her zaman. Sao Paolo takımının benim hayatımda çok önemli bir yeri var. 2003 yılının Nisan ayında, henüz 22 yaşındayken ve Montevido’nun Nacional takımında yalnızca bir kaç maç oynamışken, Sao Paulo FC ekibinin teklifini kabul edip, bavulunu toplayarak ve Brezilya’ya geldim. Sonraki üç yıl boyunca Sao Paulo ’da takımının önemli, başarıya doymayan oyuncularından birisi olarak ün kazandım. Geçen yıl Avrupa’nın çeşitli büyük kulüplerinin bana ilgi göstermesine karşın, Brezilya Devlet Şampiyonası, Copa Libertodores ve FIFA Club Dünya Şampiyonasını kazandığım takımıma sadık kaldım.

Bu yüzden vereceğim kararda pişman olmamam lazımdı. Ve Fenerbahçe benim için doğru kararın verildiği bir kulüp... Avrupa’da futbol oynamak gibi bir planım yoktu ama Fenerbahçe'nin yaklaşımı ve istekleri benim bu kararı vermemde etkili oldu. Benim için önemli olan beklentiler. Hedefleri olan bir takıma geldim, çünkü ben hedefsiz yaşayamam. Çünkü ben başarıya doymayan bir futbolcuyum. Gerek sahada, gerekse saha dışında verdiğim eşit derecedeki akılcı kararlarımla tanınırım. Melek yüzlü defans oyuncusu derler bana ama forvetlerin korkulu rüyasıyımdır. Yorulmak bilmeyen bir yapım vardır. 186 cm’lik boyumu havada en etkili şekilde kullanırım, özellikle rakibinin her hareketini sezebilme yeteneğine sahibim. İşler zora girdiğinde kendini geri çekecek bir oyuncu değilim. Türkiye'den Hakan Şükür ismini duydum. Ama artık maçlarımızda beni tanıyacak. Fenerbahçe'de görev yapan Alex, Luciano ve Appiah'ı çok iyi tanıyorum. Hocamız Zico ile defalarca görüştüm. Fenerbahçe taraftarını bana çok övdüler atmosferi ve tafartarı merak ediyorum. Fenerbahçe’ye gitmemeyi aklımdan hiç geçirmedim. Suskun kalmamın tek sebebi Sao Paulo’ya saygısızlık etmek istemediğim içindir. Türkiye’nin en büyük takımına transfer oldum ve tam 1 ay önce sözleşme imzaladım. Fenerbahçe ile her konuda anlaştım. Kulüp yetkililerine Libertadores kupasında Sao Paulo’nın maç kazandığımız müddetçe burada bulunacağım konusunda anlaşmaya varmıştım. Bu konuda bana son derece anlayışla yaklaştılar. Gazeteciler kupa devam ettiği müddetçe benden Fenerbahçe ile ilgili bilgiler almaya çalıştılar ama ben Sao Paulo’ya zarar vermemek için suskun kalmayı tercih ettim.Sao Paulo’da önemli işler başardığını söyleyerek bu başarılarım Fenerbahçe’de devam edecek. Çünkü orada arkadaşlarım var" şeklinde konuştu

Öte yandan, Brezilya'da sabaha karşı iki Brezilya takımı arasında oynanan final rövanş karşılaşması 2-2 bitti. Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Lugano'nun da oynadığı Sao Paulo'nun gollerini Fabao ve Lenilson kaydetti. Internacional takımını zafere götüren golleri de Fernando ve Tinga attı.

Kaynak: Haber1907

ibo
17.Ağustos.2006, 16:58
FB ye hayırlı olsun ama insan biraz mütevazi olur yaw :D kendi özelliklerini kendisi söylemeseydide onu izleyenler tanıyanlar söyleyip övseydi :)

Burak Duran
17.Ağustos.2006, 17:00
bencede insan biraz mütavezi olmalı

Jesus_FB
17.Ağustos.2006, 17:00
defansa ihtiyacımız olduğu aşikardı lugano iyi bir oyunuc alışma süresini çabuk atlatıp takıma en kısa zamanda fayda sağlamasını bekliyorum

LaKe
17.Ağustos.2006, 18:41
FB ye hayırlı olsun ama insan biraz mütevazi olur yaw :D kendi özelliklerini kendisi söylemeseydide onu izleyenler tanıyanlar söyleyip övseydi :)

Katılıyorum :)

kaltuntas
17.Ağustos.2006, 19:31
ya bu adam gerçekten kendine güveniyor gibi görünüyor. neyse hayırlsı inşallah büyük başarılara imza atar.

cfc4ever
17.Ağustos.2006, 20:16
Aslında fenerle ilgili sorular sorulduğunda mümkün olduğunca suskun kalmaya çalışması karakterli bir olduğunu gösteriyor.. Umarım doğru bir transferdir..

nart_susruko
17.Ağustos.2006, 20:32
geceki maçta inanılmaz bi pozisyonu kaçırdı durum 0-0 iken.. ama maçın geneline bakıldığında çok iyi oynadı, hatta ilk golünde asistini yaptı yanlış görmediysem :roll: (karambol bi pozisyonda kafa vurdu, fazla tekrar olmadı ondan net göremedim :D ) fbye faydalı olacak bi oyuncu..

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 20:37
bencede insan biraz mütavezi olmalı

Zaten Lugano mütevazi, bu sözler onun ağzından çıkmış sözler değil, FIFA'nın yazdığı sözleri sanki Lugano söylemiş gibi yansıtmışlar. Orijinali şudur :

Gerek sahada, gerekse saha dışında verdiği eşit derecedeki akılcı kararlarıyla tanınan melek yüzlü defans oyuncusu, forvetlerin korkulu rüyası. Yorulmak bilmeyen, deneyimli Uruguaylı futbolcu, 186 cm’lik boyunu havada en etkili şekilde kullanmasının yanısıra, özellikle rakibinin her hareketini sezebilme yeteneğine sahip, Lugano işler zora girdiğinde kendini geri çekecek bir oyuncu değil ve takımı Copa Libertadores finalinin ikinci ayağı için Porto Alegre’ye seyahat eden Lugano, ünlü mücadele ruhunu en iyi şekilde kullanma ihtiyacı duyacak. Sao Paulo’nun efsanevi stadyumunda kazandıkları 2-1’lik çar***ı başarının ardından ekibin karşısında yorulmak bilmeyen Internacional ekibi olacak.

Sekopej
17.Ağustos.2006, 20:37
Kesinlikle faydalı olacak bir oyuncu. Bizim defansı toparlamak için böyle bir oyuncuya ihtiyaç vardı. İnşallah en kısa sürede Türkiye'ye ve takıma alışır fazla uyum sorunu yaşamadan oynamaya başlar....

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 20:46
Çok faydalı olacak Lugano, ismini efsaneler arasına yazdıracak bence. Alex, Appiah gibi gönlümüzde taht kuracak.

Güney Amerika'da Yılın Futbolcusu Oylaması :
1. CarlosTevez
2. Diego Lugano
3. Cicinho

Lugano - Luciano ikilisi göbekte oynayacak, fakat bence bu sene sonunda Luciano gönderilmedi, çünkü 31 yaşında. Yerine Lugano kalitesinde bir oyuncu alınabilir, veya sağ kanata biri alınıp Önder göbeğe çekilir.

Lugano gelince defans sorunu büyük ölçüde hallolur, fakat Appiah'ın geçen senenin başındaki gibi ofansif değil defansif oynaması gerekir bence. Hücum yönü çok etkili, fakat o önemli maçlarda (ŞL veya UEFA) defansif oynamalı, Aurelio'ya yardım etmeli o alanda (akabinde defansa). Bu sayede gol yemeyiz. Aurelio defansı topluyor, top taşıyor, dinamo gibi. Appiah da aynısını yaparsa, hiç sorun olmaz defansımızda. Zaten yeterince hücum adamı var, Alex, Tümer, Tuncay ve diğer forvet... Appiah da gerekirse ileri çıkar, fakat defansif oynamalı bana göre. Aurelio - Appiah ikilisi top çalıp, orta sahayı toplamalıdır, ve defansa yardım etmelidir.

Laz_Asker_61
17.Ağustos.2006, 21:14
gelmeden efsane bile oldu

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 21:34
Çok faydalı olacak Lugano, ismini efsaneler arasına yazdıracak bence. Alex, Appiah gibi gönlümüzde taht kuracak.

Dikkat edersen Laz_Asker_61, gelecek zaman kipinde bir laf söylemişim. Yazdırdı, taht kurdu gibi bir şey söylememişim. Efsane oldu değil, olacak demişim. Biraz daha dikkatli okuman dileğiyle...

Laz_Asker_61
18.Ağustos.2006, 00:01
şimdiden efsane olacağını nasıl anlıyorsun peki
seneye giderse ne olacak
1 senelik efsane

eGowiCh
18.Ağustos.2006, 00:04
Şimdiden efsane olacağını şu yüzden anlıyorum :

Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu.
Çok karakterli, hırslı bir oyuncu.
Fenerbahçe'ye yakışır birisi, Avrupa'da başarıya aç.

Aynı Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardinho gibi... Ricardinho'nun da İnönü'ye heykeli dikilecek bence, Pascal Nouma gibi efsane olacak. Neden mi? Kaliteli futboluyla, takımı sırtlamasıyla...

dinaMYt
18.Ağustos.2006, 00:58
bu adam madem güney amerikanın en iyilerinden niye hiçbir büyük avrupa kulubu kendisiyle ilgilenmemiş onu anlamadım doğrusu.oyunculuğuna görmeden bir şey demiyorum ama madem bu kadar efsane adayı bir adamsa 26 yaşına kadar nasıl olmuşta avrupaya gidememiş.şaşılası bir durum.

eGowiCh
18.Ağustos.2006, 01:07
Appiah örneği gibi... Appiah 26 yaşında, Dünya Kupası'ndan sonra Arsenal, Barcelona, Bolton gibi kulüpler 20 milyon euroluk teklifler yaptı. Yaş önemli değil. Luca Toni, 29 yaşında, daha yeni milli takıma girdi, popüler oldu, tüm takımlar peşine düştü. 29 yaşına kadar nerelerdeydi bu adam, madem çok iyi? (Aynı mantık seninkiyle)

Ayrıca Lugano'ya teklif mi gelmemiş? Daha önce forumda belirtmiştim, işte :

Lugano ile bir ara Milan ilgilenmiş. Fenerbahçe'nin ilgilendiği sıralarda ise, Sevilla ve Liverpool da Lugano'ya teklif götürmüş. En ciddi teklif ise Sevilla ve Fenerbahçe'den gelmiş. 5 milyon pound bonservis bedeli teklif eden Sevilla'nın teklifin reddetmiş Lugano. Fenerbahçe de muhtemelen 5 milyon pound civarı teklif etti veya biraz daha fazla. Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmesinde ise en büyük etken Zico olmuş. Sevilla'da oynama garantisi olmadığı için de Fenerbahçe'yi tercih etmiş. Liverpool, Sevilla ve Milan'ın almak için kapıştığı Lugano'yu Fenerbahçe kaptı.

dinaMYt
18.Ağustos.2006, 01:18
iyide appiah 21 yaşında parmada 24 yaşında juventusta oynuyordu.kariyerinin en başından beri avrupadaydı.fbye gelipte yıldız olmadıki.

m_o_11
18.Ağustos.2006, 02:35
biz yıldız olmasından bahsetmiyorz. yıldız oyuncular bazen kendilerini ispatlamak isterler. o yüzden daha küçük kluplere giderler. ve yeniden parlarlar. appiah a gecen sene teklif yokt. bu sene chelsea, porsm.,arsenal.... gibi bi sürü takım teklif getirdi. umarım demek istedigim anlamıssındır

ozgrkc
18.Ağustos.2006, 15:36
bunun bi sürü örnekleri var...Maradona Dünyanın sayılı futbolcularından ama adam Barcelona da istediğini bulamayıp Napoli de oynamıştır... yada günümüzde de var örnekleri... van de vaart oldukça kaliteli bi isim hollandalılar yıldız diodu ama adam hamburg daydı... Lugano da ddediği gibi başarıyı isteyen biri hedefleri olan takımda oynamk ister... madrid e gidip cannavaro yu ramos u mu kesçek? veya barça ya gidip marquez puyol edmilson larımı... hem forması garanti Türkiye de hem de her dalda başarıya oynayan bir takıma geliyo

Scocco
18.Ağustos.2006, 15:49
Bu zamanın oyuuncuları paranın peşindedir. Para karşılığında yapmadıkları şeymi var. Fenerbahce'ye de gelir, Besiktas'a da gelir, Rize'yede gelir yeterki para olsun.

Laz_Asker_61
18.Ağustos.2006, 20:14
Şimdiden efsane olacağını şu yüzden anlıyorum :

Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu.
Çok karakterli, hırslı bir oyuncu.
Fenerbahçe'ye yakışır birisi, Avrupa'da başarıya aç.

Aynı Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardinho gibi... Ricardinho'nun da İnönü'ye heykeli dikilecek bence, Pascal Nouma gibi efsane olacak. Neden mi? Kaliteli futboluyla, takımı sırtlamasıyla...
ortega ve anelka da aynıydı büyük yıldızlar ama söndüler
bu ihtimal de var

eGowiCh
18.Ağustos.2006, 22:03
Ortega, sorunluydu ve Fenerbahçe o dönemde 6. olmuştu ligde. Yani takım olarak kötüydük. Şimdi Ortega gelse belki aynı şeyler olmaz.

Anelka da çok sorunlu bir futbolcu. Takımı sırtlayacak bir hırsı kalmamış adamın.

Ricardinho Avrupa'da aç, ama o da sorunlu. Çarşı ile Ricardinho arasındaki bağa göre başarısı şekillenecektir.

Laz_Asker_61
18.Ağustos.2006, 22:06
benim de demek istediğim bu oynamadan ve zaman geçmeden oyuncular hakkında yorum yapamayız anlayamayız nasıl olacaklarını

dinaMYt
19.Ağustos.2006, 16:41
yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla lugano türkiye ligi için yıldız ama avrupa için sıradan bir oyuncu.türkiye ligi de can aratla servetle de idare edilirdi.avrupa maçlarında umarım parasının karşılığını alabilr fb.

Berkaiser
19.Ağustos.2006, 16:47
Lugano'nun maçlarını izledim.Kaliteli bir oyuncu.

eGowiCh
19.Ağustos.2006, 17:02
yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla lugano türkiye ligi için yıldız ama avrupa için sıradan bir oyuncu.türkiye ligi de can aratla servetle de idare edilirdi.avrupa maçlarında umarım parasının karşılığını alabilr fb.

Lugano Avrupa düzeyinde bir futbolcu. Güney Amerika'nın yılın en iyi defans oyuncusu seçildi.

Kendisine bir aralar Real Madrid, Bayern Münih, Milan, Liverpool ve Sevilla talip olmuş. Fenerbahçe TV'de belirtildi.

Üst düzey kalitede bir oyuncu, kendi ülkesinin milli takımında kaptanlık yapıyor. Appiah nasıl ki Gana kaptanıysa, Lugano da Uruguay kaptanı. Örneğin, Luciano üst düzey bir oyuncu değil, Türkiye ligleri için iyi biri, zira 4 kez milli olmuş, aldığı ödül yok, beğenilen, kendi ülkesinde övgü alan bir oyuncu değil. Ama Lugano için "Rey de America", yani "Amerika'nın Kralı" deniliyor. Aldığı ödüller ortada, Sao Paulo'daki tek yabancıydı. Brezilya'nın en iyi takımının banko oynayan defans oyuncusunu aldık. Güney Amerika'nın en iyi takımı olan Sao Paulo'nun belkemiğini transfer ettik.

Sao Paulo geçen sene Libartadores Kupası'nı kazandı. Kıtalararası Kupa'da ise geçen senenin ŞL şampiyonu Liverpool'u devirdi ve o maçta Liverpool forvetlerine top göstermedi Diego Lugano. O maçta "maçın adamı" seçildi ve Sao Paulo Kıtalararası Kupa'yı kazandı.

Bu sene Libartadores Kupası'nda final oynadılar, Internacional'e yenildiler, ligde liderler. Böylesine güçlü bir takımın değişilmez adamı Lugano'yu transfer etmek her yiğidin harcı değildir. Son 3-4 yıllır yaptığımız hedef atışlarını yine yaptık ve çok iyi transfer yaptık. Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi "Yıldız oyuncu değil, yararlı olan oyuncu" aldık. İstesek Sol Campbell gibi ahı gitmiş vahı kalmış 33 yaşındaki bir oyuncuyu alabilirdik. Ama biz 26 yaşındaki süper yıldızı aldık. Geçen sene de Appiah gibi bir oyuncu aldık, bu oyuncunun kalitesini herkes görüyor. Appiah yerine yaşlı bir orta saha da alabilirdik, elimizde patlardı. Tebrikler Aziz Yıldırım.

dinaMYt
20.Ağustos.2006, 00:40
güney amerikanın en iyi takımının en iyi oyuncusunun nasıl oluyorda büyük avrupa takımları tarafından ilgilenilmesine rağmen transfer edilmemiş olması bende bazı soru işaretleri yaratıyor.galatasarayada zamanında fabio pinto brezilyada yılın genç oyuncusu seçilerek gelmişti ama avrupa ile güney amerika futbolu çok farklı.sonucu beraber göreceğiz.

Sekopej
20.Ağustos.2006, 01:20
Lugano'nun açıklaması Avrupa'da oynamayı hiç düşünmüyordum fakat Fenerbahçe çok ısrarcı davrandı. Takımın başındaki Zico da buraya gelmemdedi en büyük nedenlerden biri. Böyle bir açıklama yaptı, ben başarılı olacağına inanıyorum. Dediğin gibi bekleyip göreceğiz...

Frank_Castle
20.Ağustos.2006, 01:40
Sonuçta önemli bir transfer. İş yapar mı ? zaman gösterecek.. appiah anelkanın yarı fiyatına, 10 katı fazla iş yaptı mesela

m_o_11
20.Ağustos.2006, 03:03
inşç lugano da cok ii bi performans sergiler fenerbahce de