View Full Version : Ricardinho mu Alex mi?
eGowiCh
19.Ağustos.2006, 20:23
Ricardinho mu Alex mi?
20 - RICARDINHO
Doğum tarihi: 23 May 1976
Pozisyon: Orta saha
Kulübü: Corinthians (BRA)
Uluslararası gol: 1 (as of 1-Jul-2006)
Uluslararası milli maç: 21 (as of 1-Jul-2006)
İlk uluslararası maçı: Colombia v. Brazil (28-Mar-2000)
Bu Ricardinho'nun milli takım karnesi. Alex'inkine birazdan bakacağız. Ama ondan önce; Robinho ile kıyaslamak isterim Ricardinho'yu. Robinho 1984 doğumlu ve 27 kez milli olmuş, 5 de gol atmış. İlk kez 13-Jul-2003 tarihinde milli olmuş.
Ricardinho ile Robinho arasında 8 yaş fark var. Yani Ricardinho 22 yaşındayken, Robinho 14 yaşındaydı. 22 yaşından 30 yaşına kadar Ricardinho sadece 21 kez milli olmuş. Robinho ise onu arkadan yakalamış, gelmiş, 27 kez milli olmuş. Ricardinho ilk kez 2000 yılında milli olurken, kendinden 8 yaş küçük Robinho ondan 3 yıl sonra milli olmuş, yani 2003'te. Ama abisini geçmiş milli forma olarak da, gol olarak da. 2000 yılına kadar nerelerdeydin Ricardinho? 24 yaşında ilk kez milli olan Ricardinho, 6 yılda sadece 21 maç forma giymiş. Bu da yılda 3.5 maç ediyor, yani yılda 3.5 maç forma giymiş ülkesi adına. 2000'ten 2006'ya bu yana...
Gelelim Alex'e...
Mevki: Orta Saha
Doğum tarihi: 14.09.1977
Doğum yeri: Curitiba/PR
Uluslararası gol: A Milli takımda 12, Olimpik milli takımda ise 8 gol kaydetti.
Uluslararası milli maç: 48 defa Brezilya A milli takımında, 19 defa Brezilya Olimpik milli takımında yer aldı. Temmuz 2004’de Amerika Kupası’nı kazanan Brezilya milli takımının kaptanlığını yaptı.
İlk ne zaman milli oldu bilmiyorum. Ricardinho, yani Alex'ten daha ünlü, daha çok tanınan (!) oyuncu 21 kez milli olmuşken, Alex Ricardinho'yu ikiye katlamıştır. Brezilya Milli Takımının kaptanlığını yapmıştır, kupayı kaldırmıştır.
Fiyatlarına bir bakalım isterseniz...
2004-2005 sezonunda 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya’nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe’ye 11 milyon dolara 3 yıllığına sözleşme yapılarak transfer edildi. Bu miktarın 5 milyon doları bonservis bedeli, kalanı ise seneliği 2 milyon dolardan futbolcuya verilen ücrettir.
Bonservis bedeli de bir kıyas değil midir? Öncelikli kıyas değildir tabi, ama fiyatı yüksek olan futbolcu, kaliteli futbolcudur (istisnalar hariç). Dünyanın en iyi futbolcusu Ronaldinho, 70 milyon euro değere sahiptir şu an. Alex ise 10 milyon euro bonservis bedeline sahiptir.(Bizzat menajeri Juan Figer tarafından açıklanmıştır.) Fenerbahçe Alex'i aldığında 5 milyon dolar ödedi, şimdi ise Alex çok pahalandı.
Faks yolu ile anlaşma sağlanan Brezilyalı futbolcunun kulübü Corinthians'a, bonservis ücreti olarak 1 milyon 750 bin dolar verileceği, Ricandinho'nun ise siyah beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 750 bin Euro alacağı açıklandı.
Ricardinho'nun fiyatı 1.75 m dolar, ama biz onu 2 milyon dolar yapalım, düz hesap. TCMB döviz kurunu baz aldığımızda, Ricardinho 2.8 milyon YTL ediyor.
Alex ise 10 milyon eurodan hesaplarsak, 10.85 milyon YTL ediyor. Bu iki rakamı oranlarsak, Alex Ricardinho'nun 3.875 katı ediyor. Yani 3 Ricardinho parasına, bir Alex satın alabiliyorsunuz.
İstatistikler yalan söylemez.
Tüm bunları bilgi amaçlı yazdım, umarım silinmez. Futbol olarak kıyaslamam, çünkü bana göre Alex iyi, BJK'lilere göre Ricardinho. Burada ben ne kadar Alex iyi desem de, bana Ricardinho'yu savunacaklar olacaktır. Ben de istatistikler dayanarak bilgi vermek istedim. Özellikle DK 2006 denilmiş, milli forma denilmiş, işte size milli forma sayısı, başarı sayısı!..
DK 2006'da Ricardinho'ya bir bakalım. Yanlış hatırlamıyorsam, Japonya ve Gana maçında forma giydi, toplamda 35-40 dakika civarı. Daha da az olabilir, kesin konuşamıyorum, zira tam hatırlamıyorum.
Moderatörler tarafından silinmemesi rica olunur, zira emek harcayarak bu bilgileri derledim.
meddah
20.Ağustos.2006, 04:20
Bir taraftar oylamasıyla daha karşınızdayız..
Konuya onay verdim ve peşinen uyarıyorum; seviyeli olalım..
eGowiCh
20.Ağustos.2006, 04:31
Teşekkürler Mehmet abi.
r_a_z_o_r
20.Ağustos.2006, 04:32
Tabiki alex dün tümerin attığı golde yaptığı ortayı gördük adamın futbol zekasına hastayım.
nekop
20.Ağustos.2006, 04:33
bence alex daha iyi bi futbolcudur ricardinho ile robinho kıyaslamasını ise yanlış buluyorum çüünkü biri forvet biri ortasaha ee haliyle daha cok gol atması normal...
Sekopej
20.Ağustos.2006, 04:39
Alex'in 2 senede yaptıklarını unutsak 3 haftadır yaptıklarıyla zaten zirvede. Ricardinho'yu ciddi ciddi izlemedim ama bakalım. şimdiki görüşüm Alex daha iyi ve oynadığı futbolla da daha iyi olacaktır. göreceğiz nasıl oynayacaklar....
koray_capello
20.Ağustos.2006, 04:51
evet gerçekten güzel bir araştırma yapmışsın ama keşke verdiğin bilgiler içinde iğneleyici noktalar ile tarafını belli etmeseydin, en sonunda kendi görüşlerini yazsaydın.
olsun yine de sağol.hangisi daha iyidir diye birşey kabul etmiyorum zira ikisi de iyi futbolcular.burada aradaki farkı takıma uyumları ve takıma katkıları belirleyecektir.alex uzun bir müddettir fenerde oynamasıyla ve uyumlu yapısıyla ben alex diyorum.
eGowiCh
20.Ağustos.2006, 05:08
bence alex daha iyi bi futbolcudur ricardinho ile robinho kıyaslamasını ise yanlış buluyorum çüünkü biri forvet biri ortasaha ee haliyle daha cok gol atması normal...
Gol bakımından kıyaslamadım, orada da belirttim zaten. Gol önemli değil, milli olma sayısı önemli dedim orada, onu anlatmaya çalıştım. Robinho'yu da rastgele örnek olarak verdim. Mevkisine bakmadan, sadece yaşına baktım ve milli olma sayısıyla kıyasladım.
Hatırlatma : Ricardinho ülkesinin en antipatik oyuncusudur. "En nefret edilen" oyuncu ünvanını kazanmıştır. Bizim ülkemizdeki (eski Galatasaraylı Vedat gibi). Belli bir kesim tarafından da değil, çoğunluk Ricardinho'yu sevmiyormuş. Mesela Tümer'i BJK'liler sevmez, ama tüm Türkiye değil. Ricardinho ise Brezilya'nın sevilmeyen adamı :)
gezenti
20.Ağustos.2006, 05:12
hayde yarın kavga var gene yav.
bence kıyaslamaya gerek yok ikiside türkiyenin üstünde oyuncular bu sorun 3 hafta önce sorulsaydı alex kim derdim ricardinho yanında ama bu akşamki maçada bakınca şu haliyle alex derim.ama ricardinhoyuda bjkde izlemeden yorum yapmak istemiyorum.....
rhan_17
20.Ağustos.2006, 11:07
ricardinho yu pek seyretme şansım olmadı sadece televizyonlarda dönen tanıtım amaçlı gollerinden filan gördüm kaliteli bir oyuncuya benziyor fakat ricardinho artık 30 yaşında ve ayrıca daha önce ki avrupa kariyeri başarısız tıpkı alex gibi alex de parma ya gelmiş ve brezilya ya geri dönmüştü...
ikiside türkiye liginin üzerinde futbolcular ama o kadar daha büyük takımlarda başarılı olamazlardı...örnek vermek gerekirse recoba ikisindende 10 kat daha iyi futbolcudur ama takım savunmasına katılmıyor diye inter de her sezonu kulübeden takip ediyor...
LaKe
20.Ağustos.2006, 11:22
Ricardinho'yu bende pek seyredemedim. Ama Alex'in formu gerçekten çok iyi.
BaD BoY
20.Ağustos.2006, 11:40
bonservisinde biseylik var bedavaya alıyo sanki bence bu futbolcuda biseylik var klüb 1,5 milyon dolara satmaz iyi futbolcuyu buda anelka gibi olabilir ama inş. bjk de basarılı olurda avrupada iyi yerlere gelir hemde türkiye liginde 2 takımla mücadele etmesin sampionluk için 4 takım olsa son haftalara 4 takımla girilse sampionluk mücadelesi mükemmel olmaz mı keske öle olsa her maçına giderim
fenerbahçenin
cArsı_nas
20.Ağustos.2006, 11:53
bunu sezon sonunda gorucez kımın daha ıyı oldugunu
Del Piero_10
20.Ağustos.2006, 11:53
iyide marifet adamı ucuza getirmekte
robinho-ricardinho niye kıyaslandı adamların arasında 8 yaş var
yine söylüyorum alex'in kaptanlık yaptığı takımda çoluk çocuk oynuyordu
alex içlerinde en yaşlı olduğu için kaptan oldu,attığı gollerinde çoğu penaltı
TR.CaPTaiN
20.Ağustos.2006, 12:04
Alex gecen sezon orta saha oyuncusu olmasına ragmen Fatih Tekke yle son haftalara kadar gol krallıgı için yarıstı ve sonunda 2. oldu asist kralı oldu bir orta saha oyuncusu için muhtesem istatistikler.
Ricardinho ya gelince fazla izleme fırsatı bulamadım ama kaliteli olmasa d.k kadrosuna alınmazdı.Fakat Alex in istatistiklerine yaklasamayacagını düsünüyorum
baron
20.Ağustos.2006, 12:23
tabbii kide Ricardinho alex daha milli takıma bile çağrılmaya değer gösterilmeyn bir futbolcu...
Ricardinho ise brezilya milli takımı kadrosunu çağrılan bir futbolcu...
TR.CaPTaiN
20.Ağustos.2006, 12:26
tabbii kide Ricardinho alex daha milli takıma bile çağrılmaya değer gösterilmeyn bir futbolcu...
Ricardinho ise brezilya milli takımı kadrosunu çağrılan bir futbolcu...
Arkadas en başta o kadar bilgi vermis onları okusaydın degerliyi degersizi görürdün.
fmsmyrna
20.Ağustos.2006, 12:37
bu final maçının kadrosu
ARGENTINA: Roberto Abbondanzieri; Roberto Ayala, Fabrizio Coloccini, Gabriel Heinze; Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorín; Luis González (75' Andrés D'Alessandro); Mauro Rosales (63' César Delgado), Carlos Tévez (89' Quiroga), Cristian González. Entrenador: Marcelo Bielsa
BRASIL: Julio Cesar; Maicon, Luisao (80' Chris), Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson (54' Diego), Edú, Alex (62' Felipe); Adriano, Luis Fabiano. Entrenador: Carlos Alberto Parreira
GOLES: 20' Cristian González, de penal; Luisao (45'), César Delgado (87')
valla benim bu brazilya kadrosunda adını duymadığım adam yok
Del Piero_10
20.Ağustos.2006, 12:39
bu final maçının kadrosu
ARGENTINA: Roberto Abbondanzieri; Roberto Ayala, Fabrizio Coloccini, Gabriel Heinze; Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorín; Luis González (75' Andrés D'Alessandro); Mauro Rosales (63' César Delgado), Carlos Tévez (89' Quiroga), Cristian González. Entrenador: Marcelo Bielsa
BRASIL: Julio Cesar; Maicon, Luisao (80' Chris), Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson (54' Diego), Edú, Alex (62' Felipe); Adriano, Luis Fabiano. Entrenador: Carlos Alberto Parreira
GOLES: 20' Cristian González, de penal; Luisao (45'), César Delgado (87')
valla benim bu brazilya kadrosunda adını duymadığım adam yok
adamların genç olmasından bahsediyorum,benimde bu kadroda alex'ten yaşlı gördüğüm adam yok
ozgrkc
20.Ağustos.2006, 12:40
tekrar diyorum Alex milli takımdan ne zaman kesildi? Fenerbahçe ye geldiğinden beri... Sebep? Avrupa kontenjanı (Juninho,, Ronaldinho,, Diego,, Adriano,, Robinho)) bunları kesemediği için alınamıyo milli takıma... Bu Brazilya nın her zaman yaptığı bişi... Brazilya liginden ise Ricardinho lar alınıyo.. Milli takım bu yüzden kıyas değil... Gollere performans lara bakarsak Alex Brazilya liginde asist kralı olmuştur ve toplamda 250 golü geçip tarihe geçmiştir.. Ricardinho nun öyle bi başarısı varmı? ben rastlamadm.. Alex'in Türkiye de yaptığı işler de belli... Asist kralı 2 senedir ve gol krallığında orta saha olmasına rağmen başlarda... tek sorun Avrupa orda bi başarılı olamadı... Ricardinho yla bu bu konuda kıyaslayamam...gelsin önce bi başarılı olsun anca o zaman kıyaslanır... Kariyerlerini ise lütfen tartışmayalım.. Duran top falan denmişte bunu yapmak ise yine başarıdır... Frikik ler ortada... kafa toplarında da başarısız diil... sadece koşmuyo...Ricardinho yu ise avrupa da görmedik... Tekrar diyorum kariyerleri tartışırsak her türlü Alex... oyunu ise oynandıktan sonra görcez... şimdi konuşmanın gereği yok.
Universal
20.Ağustos.2006, 12:41
Ben Ricardinho'yu sahada nerdeyse hiç izlemedim o yüzden ne söylersem yalan olur ama Alex milli takımdan kesen oyuncu olarak duydum ama en iyisi bir kaç ay sonra söylerim kimin daha iyi olduğunu.
Krusty
20.Ağustos.2006, 12:46
Egemen, emek vererek yaptığın bu bilgiler çok güzel olmuş! Ellerine sağlık. :)
Konuya gelince; Ricardinho'yu hiç izleyemedim. Alex'in ise performansı orta da.Herşey ilerleyen haftalarda belli olur.. ;)
Sekopej
20.Ağustos.2006, 13:29
Alex'i kesdi, doğru ama Alex Brezilya'da oynarken Ricardinho değil de Alex çağrılıyordu. Bakalım şimdi de eğer Ricardinho çağrılırsa o zaman tamam.
Bir de şu tartışmaya girmek istemiyordum ama genç oyunculara yaptı kaptanlık denmiş. Bunu genç milli takımda mı yapmış, ümit milli takımda mı yapmış? Hayır. Brezilya A Milli Takımı'nda oynamış ve yapmış. Alex belki Türkiye'ye gelmese şu anda Brezilya'da çok büyük bir futbolcu olmuştu. 250. golünü Türkiye'de attı. Brezilya'da devam etse şuan 300'ü bile geçmişti rahatlıkla. Fenerbahçe'ye transfer olmadan önceki sezon 46 gol atmış Brezilya'da bir sezonda....
BaD BoY
20.Ağustos.2006, 13:39
adamların genç olmasından bahsediyorum,benimde bu kadroda alex'ten yaşlı gördüğüm adam yok
nery kaç yasında 16 mı suan 29 yasında nie o kaptanlık yapmamıs
Sekopej
20.Ağustos.2006, 13:42
Arkadaşlar konu sapmasın bu Alex'in millilik olayını burada çok tartıştık fakat hala küçümsemeye devam edildi. Bu arada son açıklanan Brezilya kadrosunda Ricardinho yokmuş. Kesin birşey diyemiyorum şu anda o haberi bulmaya çalışıyorum....
m_o_11
20.Ağustos.2006, 13:50
Alex in tek eksik yönü ciddi rakipler karsında takım olarak eksik oynamamıza sebep olmasıdır. mücadele ve kosmak gibi seyler yapmayınca büyük takımlaraa karsı etkili olamıyor. ama diger hiç bi özelliğini tartısmam alex in. ricardinho ise alex kadar kaliteli olmasa da mücadalesi onun oyun içinde daha etkili olmasını saglar
bluepaw
20.Ağustos.2006, 13:53
Ricardinho sorunlu bir futbolcu. Gittiği klüpte, arkadaşalrı arasıdnaki haberleri yönetime anlatmasıyla biliyor. Lakabı da"ispiyoncuymuş". Ve her gittiği yerde bir arkadaşıyla cidi kavga ediyormuş zat.
r_a_z_o_r
20.Ağustos.2006, 14:08
Ricardinho sorunlu bir futbolcu. Gittiği klüpte, arkadaşalrı arasıdnaki haberleri yönetime anlatmasıyla biliyor. Lakabı da"ispiyoncuymuş". Ve her gittiği yerde bir arkadaşıyla cidi kavga ediyormuş zat.
Valla arkadaşım sana katılmamak elde değil adamın tipinden belli zaten birde alex'e bakın dokunsan ağlayacak gibi çok utangaç.
S-B-Z
20.Ağustos.2006, 14:17
bence daha çok erken hele rico gelsin bi oynasın bakalım.
doğmamış çocuğa don biçilmez demişler :D
Emurafu
20.Ağustos.2006, 14:29
ikisinide farklı yönleri varrrrr ama yinede alex
r_a_z_o_r
20.Ağustos.2006, 14:29
bence daha çok erken hele rico gelsin bi oynasın bakalım.
doğmamış çocuğa don biçilmez demişler :D
Adam doğmuş yakında kefen bile giyecek ya.:n:
eGowiCh
20.Ağustos.2006, 14:43
fmsmyrna arkadaş en güzel cevabı vermiş.
Alex 1977 doğumlu. 29 yaşında. Genç dediğiniz diğer oyuncuların da yaşlarına bir bakalım.
Julio Cesar : 22 yaşında, 1984 doğumlu.
Maicon : 25 yaşında, 1981 doğumlu.
Luisao : 25 yaşında, 1981 doğumlu.
Chris : 28 yaşında, 1978 doğumlu.
Juan : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Gustavo Nery : 29 yaşında, 1977 doğumlu. (Alex ile aynı yaşta)
Renato : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Kleberson : 27 yaşında, 1979 doğumlu.
Diego : 21 yaşında, 1985 doğumlu.
Edu : 28 yaşında, 1978 doğumlu.
Felipe : 29 yaşında, 1977 doğumlu. (Alex ile aynı yaşta)
Adriano : 24 yaşında, 1982 doğumlu.
Luis Fabiano : 26 yaşında, 1980 doğumlu.
Bu saydığım oyuncuların hepsi dünyaca ünlü, tanımayan, ismini duymayan yoktur. Julio Cesar Inter'in kalecisi, Kleberson Beşiktaşlı, Diego Portolu, Edu Valencialı, Adriano Interli, Luis Fabiano Sevillalı, Alex Fenerbahçeli, Juan Leverkusenli...
Takımın yaş ortalaması: 25.92, yani 26.
Çok da abartılacak kadar genç bir takım değil. Üstelik Alex ile yaşıt 2 oyuncu var. Gören de Alex'i 35, diğer oyuncuları 25-28 arası sanacak :)
Sekopej'e de katılıyorum. Ümit Milli Takım değil, A Milli Takım. Bizim A Milli Takımımız şu an çoluk çocuklardan oluşuyor (Can Arat, İ.Toraman, Nuri, Arda gibi). H.Şükür ve diğer yaşlılar kadroya alınmasa kim kaptan olacak? Tuncay Şanlı... Tuncay kaptan olursa ne olacak, çoluk çocuklara mı kaptanlık edecek? Hayır. Saçma bir mantık.
dinaMYt
20.Ağustos.2006, 14:53
ricardinho da uyum sağlaması halinde beşiktaşa alex kadar yarar sağlar.ama türkiye liginde 3 hafta üstüste gol atınca superstar oluveriyor oyuncular.avrupa maçlarındaki performansı daha önemli benim için.alex şu ana kadar türkiye liginde hagi kadar-belki daha fazla (rakamları bilmiyorum)- gol atmış asist yapmıştır ama şampiyonlar ligindeki oyununu görüyoruz.fb resmen 10 kişi oynuyor onun varlığında.ricardinho da alex kadar gol atabilecek potansiyele sahip ama avrupa maçlarında takıma ne katar takımdan ne eksiltir.orası=?
eGowiCh
20.Ağustos.2006, 18:28
Alex'in Parma'daki istatistiği :
Takım | Ülke | Maç - Gol - Asist
AC Parma | İtalya | 5 - 2 - 7
5 maç, 2 gol ve 7 asist. Fena istatistik değil.
Del Piero_10
20.Ağustos.2006, 18:49
resmi 1 maça bile çıktığını duymadım
antremanlarda deneyip direk göndermişler cm ye göre
cm2000-2001 de flamengo'ya kiralanmış geldiği sezon
Laz_Asker_61
20.Ağustos.2006, 18:51
en sonunda bu başlık açıldı demek
sezon başlamadan futbollarını görmeden yorum yapmayacağım
ozgrkc
20.Ağustos.2006, 20:30
geçmişi kıyaslarsak yada milli durumunu Alex daha iyi
tartışabilcemiz tek konu hangisi Türkiye de daha başarılı olur yada Avrupa da...
Eray Dengiz
20.Ağustos.2006, 20:55
Hele bir gelsin, sahaya çıksın, 1-2 sene geçsin, oynadığı futbolu görelim ona göre eleştiri yaparız.
nekop
20.Ağustos.2006, 20:58
Hele bir gelsin, sahaya çıksın, 1-2 sene geçsin, oynadığı futbolu görelim ona göre eleştiri yaparız.
abi ne yaptın sen yaw 1-2 yılmı :D
EreN
21.Ağustos.2006, 00:06
Şimdilik Alex....
Frank_Castle
21.Ağustos.2006, 00:30
birebir kıyaslamak pek doğru olmayacak..
tümer - alex 2lisi mi ? yoksa ricardinho - delgado 2lisi mi diye sorulabilir bence.
bu 2liler birbirlerini daha iyi oynatacak oyuncular çünkü.
lig ecrübesi daha fazla olan alex - tümer 2lisi daha ağır basıyor
Eray Dengiz
21.Ağustos.2006, 00:46
abi ne yaptın sen yaw 1-2 yılmı :D
ee bizim Türkiye'ye alışmak zorudur. Ne futbolcular geldi daha oynamadan gitti. O yüzden belli bir süre geçsin ondan sonra karşılaştıralım..
senderson
21.Ağustos.2006, 00:52
Alex tabiki sorman hata:)
fmsmyrna
21.Ağustos.2006, 01:49
birebir kıyaslamak pek doğru olmayacak..
tümer - alex 2lisi mi ? yoksa ricardinho - delgado 2lisi mi diye sorulabilir bence.
bu 2liler birbirlerini daha iyi oynatacak oyuncular çünkü.
lig ecrübesi daha fazla olan alex - tümer 2lisi daha ağır basıyor
böle bi anket açtım bakın isterseniz
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18490
scolari12111
21.Ağustos.2006, 02:03
Alex'in 2 senede yaptıklarını unutsak 3 haftadır yaptıklarıyla zaten zirvede. Ricardinho'yu ciddi ciddi izlemedim ama bakalım. şimdiki görüşüm Alex daha iyi ve oynadığı futbolla da daha iyi olacaktır. göreceğiz nasıl oynayacaklar....
evet alex in yaptıkları ortada dünya nın en önemli liginde! süper bir performans gösteriyor ama türkiye dışına çıknca yaramıyor hava değişikliğinden offline oluyor.avrupa nın bütün takımlarını peşinden koşturup fb de kalmayı seçiyor brezilya milli takımı nın kaptanlığını da yapıyor daha doğrusu küçük çocuklarına abilik...:DDDd
Sekopej
21.Ağustos.2006, 02:16
evet alex in yaptıkları ortada dünya nın en önemli liginde! süper bir performans gösteriyor ama türkiye dışına çıknca yaramıyor hava değişikliğinden offline oluyor.avrupa nın bütün takımlarını peşinden koşturup fb de kalmayı seçiyor brezilya milli takımı nın kaptanlığını da yapıyor daha doğrusu küçük çocuklarına abilik...:DDDd
Ricardinho ile Alex'i kıyaslıyoruz bu saydıklarını Ricardinho yapmış mı? Tabi BJK avrupanın büyük kluplerindense o zaman Ricardinho'nun peşinden koşmuş oluyor büyük klüpler.
Abilik lafına gelince zahmet edip önceki mesajları okusaydın orada o dönemki kadro ve yaşları yazıyordu sanırsam:)
Neyse ben bu kıyaslamada hem geçmişine bakarak, hem şu anki duruma bakarak diyorum ki Alex daha iyi. Gelecekte ne olur göreceğiz. Benim şahsi düşüncem Ricardinho Türkiye'de Alex kadar başarılı olamayacaktır.(tabi ki kötü oyuncu değil faydası olacaktır ama Alex kadar değil...)
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 03:35
Sekopej'e harfiyen katılmaktayım. Ricardinho çok iyi diyenler, kaç maçını izlediler Ricardinho'nun? Youtube'den izlediğiniz videolara bakarak yorum yapmayın. En iyi golleri ve hareketlerini oradan alırlar. 3 dakikalık videoya bakıyorsunuz, ama adam 3 dakika futbol oynamıyor kariyeri boyunca. İzleyip, göreceğiz.
Jesus_FB
21.Ağustos.2006, 03:45
önce ricardinho bir gelsin bu sezonu bir bitirsin ancak o zaman karşılaştırmalar yapılabilir ricardinho çok çok yetenekli iyi bir oyuncu tamam ama önemli olan takıma olan katkısıdır işallah çok iyi maçlar çıkarırı bizde zevkle izleriz
scolari12111
21.Ağustos.2006, 04:03
siz iyi okudunuz mu benim mesajımı ben kıyaslama yapmış mıyım ben bir bjk liyim ama ricardinho da ii değil en azından dünya çapında ya allah aşkına dünya çapında futbolcu gelir de türkiye de kariyerini mahveder mi hagi ve biraz da anelka dışında hiçbir şöhretli futbolcu türkiye ye gelmedi yok orada kaptan burada kaptan oldu da ne oldu takım arkadaşları dünya yı dolaşıyor o edirne den dışarıda top oynayamıyor neredeydi bu ş.liginde kaç maç kurtardı yani arkadaşlar o kötü bu iyi filan demiyorum hiçbir önemli futbolcunun türkiye gibi bitik bir lige gelmeyeceğini söylüyorum.
ozgrkc
21.Ağustos.2006, 05:24
siz iyi okudunuz mu benim mesajımı ben kıyaslama yapmış mıyım ben bir bjk liyim ama ricardinho da ii değil en azından dünya çapında ya allah aşkına dünya çapında futbolcu gelir de türkiye de kariyerini mahveder mi hagi ve biraz da anelka dışında hiçbir şöhretli futbolcu türkiye ye gelmedi yok orada kaptan burada kaptan oldu da ne oldu takım arkadaşları dünya yı dolaşıyor o edirne den dışarıda top oynayamıyor neredeydi bu ş.liginde kaç maç kurtardı yani arkadaşlar o kötü bu iyi filan demiyorum hiçbir önemli futbolcunun türkiye gibi bitik bir lige gelmeyeceğini söylüyorum.
zamanında Fb ye Schumacher geldi dünya kupasından... Hagi geldi en parlak döneminde... revivo geldi ... yaşlı olsa da yıldız olarak hooijdonk geldi... o Brazilya milli takımda 60 kere oynamışsa Alex bir yıldızdır... 20kere oynayan Ricardinho da yıldızdır... ama Ricardinho nun Türkiye de Alex kadar başarılı olacağı die bi kural yok yoktur... Ama nolursa olsun Alex Ricardinho dan daha iyi... elimizdeki veriler bunu gösteriyo... takım arkadaşları dünyayı da dolaşıo demişsin eyw da o milli takımdan tam hatırlamıorm şimdi de hangileri tam olark dolaşıo dünyayı? burda bile Alex in büyüklüğü ortaya çıkıyo... Fb yi Avrupaya taşıyarak... taşıyo da bişi yapıomu hayır... Ama Avrupa da oynayan bir takımın beyni ve oynarsa Fb çok büyük işler yapar ...
ForsakeN
21.Ağustos.2006, 05:28
Ricardinho hakkında pek bir bilgiye sahip olmadığımdan,yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.
fmsmyrna
21.Ağustos.2006, 09:15
fark biraz daha fazla olmakla beraber şu karşılaştırmaya benziyo bu henry-anelka henry çıkıyo topunu oynuyo arsenal i sırtlıyo anelka takım değişitirip sürekli sorunlu dünyanın en büyük takımında bile sorunlu napıyım öle yıldızı
Burak Duran
21.Ağustos.2006, 10:46
ya ne kadar erken kıyaslamaya giriyorsunuz. durun hele bir adam oyununu oynasın lig bir bitsin bakalım ne olucak
e_mali
21.Ağustos.2006, 12:51
Eeee adet oldu artık, gelen her yeni transfer Alex ile kıyaslanıyor :)
Ilhan
21.Ağustos.2006, 13:01
alex çok iy bir skorer, ortasaha ve tam bir maestro.
ama dk'ya onun yerine ricardinho cagırıldı. bu su anlık ricardinhonun daha ii bir futbolcu oldugunu gosterir bence
paco
21.Ağustos.2006, 13:25
bence ne alex ne de ricardinho dünya çapında oyuncular değil nedeni ise ortada ... hiç birinin backraund u yok ... ama 2 si de türkiye ligi için çok iyi futbolcular ... ricardinho nun çok maçını izlemedim alex i f.b ye gelmeden önce milli maçta bize attığı golden tanıyorum ilk defa ismini orda duydum ama ricardinho daha tanınmış bir oyuncu ... tabii bir oyuncu ne kadar iyi olursa olsa oynamadan değerlendirme yapmamak lazım ... ayrıca alex in 3 yıldır türkiye de olması bir avantaj adaptasyon sorunu olmuyacak ... alex ilk geldiği sene performansı geçen sene kadar iyi değildi ....
e_mali
21.Ağustos.2006, 13:28
Su denebilir mi? Alex Ricardinho kadar medyatik degil. Acaba Ricardinho o yuzden mi daha cok tanınıyor? Sadece bir fikir?
paco
21.Ağustos.2006, 13:33
Su denebilir mi? Alex Ricardinho kadar medyatik degil. Acaba Ricardinho o yuzden mi daha cok tanınıyor? Sadece bir fikir?
rico nun çok maçını izlemedim... bence maçlarda ki performansı onun neden isminin daha çok duyurduğunu ortaya koyacaktır ... ya gerçekten çok iyi bir oyuncu ya da senin de dile getirdiğin gibi marcelinho gibi medyatik bir oyuncu ....
tosunpasa
21.Ağustos.2006, 14:12
boyle bir istatistigi buyuk ihtimalle Turkiye'de kimse yakalamamistir.
Süper Lig
52 mac
32 gol
34 asist
----
Turkiye Kupasi
10 mac
4 gol
5 asist
----
Avrupa kupalari
12 mac
4 gol
4 asist
----
TOPLAM
74 mac
40 gol
43 asist
--------------------------
işte arkadaşlar alex de souza nın istatistikleri umarım yeterince açık ve nettir.;;)
DeDe
21.Ağustos.2006, 14:19
Rico'nun istatistikleri nedir peki TSL için?
havanda su dövüyorsunuz resmen..konuyu onaylayan arkadışma saygısızlık olmasın diye bişey yazmadım ama işin suyu çıkmaya başladı..Rico Türkiyede top oynamadan TSL kıyaslamasını yapamazsınız..Avrupa piyasasında ise rico Alexten daha fazla adından sözettirmiştir..
olay budur..Rico gelince ve oynamaya başlayınca kıyas yaparsınız..konu erken açılmıştır..havanda su dövmektesiniz..
Krusty
21.Ağustos.2006, 14:38
Alex diyenleri anlamıyorum.. Ricardinho 'yu izlediniz mi sanki ..? İzlenmeden Alex deniliyor.. Eğer 3 maçta 5 gol atmasaydı; Alex diyebilecek miydiniz ..? Bi oynasın Ricardinho, ondan sonra karar verin.. Şimdi bişey söylemeniz çok ama çok yersiz.. Neye dayanarak kıyaslama yapıyorsunuz ..!? Geçmişe bakılarak mı ..?
Ilhan
21.Ağustos.2006, 14:51
tv 8 de riconun pek cok macını seyrettim. cok ii bir oyuncu. formu onu dk 2006'ya secmiştir. ama o kadar istatistiğe rağmen marcelinho ve alex secilmemiştir. ama belki alex de brezilya liginde oynasaydı o da secilirdi
Krusty
21.Ağustos.2006, 14:54
tv 8 de riconun pek cok macını seyrettim. cok ii bir oyuncu. formu onu dk 2006'ya secmiştir. ama o kadar istatistiğe rağmen marcelinho ve alex secilmemiştir. ama belki alex de brezilya liginde oynasaydı o da secilirdi
Acaba Brezilya 'da aynı performansı gösterecek miydi .. :rolleyes: Bu arada Rico bakalım uyum sorunu yaşayacak mı ..? Eğer uyum sorunu yaşarsa; BJK açısından çok kötü bir olay..
scolari12111
21.Ağustos.2006, 15:34
ya alex in neresi dünya çpında bir oyuncu yaşı kaç olmuş bu zmana kadar sadece siz mi farkettiniz bunu avrupa da kimse farkedemedi de türkiye ligi nde senede 100 gol atsa ne olur sonuçta avrupa nın en zayıf ligi her anlamda eğer türkiye lig b,r kıstas olsaydı alex bu istatistiklerle burada kalmazdı ama herkes farkında sadece tsl de böyle avrupa maçları nda da ortadan kaybolması bunun en büyük kanıtı.
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 18:12
Avrupa piyasasında ise rico Alexten daha fazla adından sözettirmiştir..
Ricardinho hangi Avrupa kulübünde forma giydi?
TR.CaPTaiN
21.Ağustos.2006, 18:13
ya alex in neresi dünya çpında bir oyuncu yaşı kaç olmuş bu zmana kadar sadece siz mi farkettiniz bunu avrupa da kimse farkedemedi de türkiye ligi nde senede 100 gol atsa ne olur sonuçta avrupa nın en zayıf ligi her anlamda eğer türkiye lig b,r kıstas olsaydı alex bu istatistiklerle burada kalmazdı ama herkes farkında sadece tsl de böyle avrupa maçları nda da ortadan kaybolması bunun en büyük kanıtı.
Türkiye liginde 100 gol atsa nolur diyorsun ama ne gs ne bjk ne de ts onun gibi adam bulamadı belki bjk buldu o da tartısılır ne yapacak
Ricardinho adından cok söz ettirmistir fakat futbolundan cok uyumsuzluklarıyla söz ettirmistir Alex e dünya yıldızı diyemiyorsak Ricardinho ya hiç diyemeyiz.
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 18:16
Alex diyenleri anlamıyorum.. Ricardinho 'yu izlediniz mi sanki ..? İzlenmeden Alex deniliyor.. Eğer 3 maçta 5 gol atmasaydı; Alex diyebilecek miydiniz ..? Bi oynasın Ricardinho, ondan sonra karar verin.. Şimdi bişey söylemeniz çok ama çok yersiz.. Neye dayanarak kıyaslama yapıyorsunuz ..!? Geçmişe bakılarak mı ..?
Ricardinho'yu da izledim, Alex'i de. Geçmişe bakarak kıyaslama yaptım gördüğün gibi. Alex'in daha iyi olduğu kanısındayım. Bu benim görüşüm, bugün İstanbul'a gelsin, çıksın oynasın görelim.
Alex'ten Ricardinho daha fazla tanınıyor, sözlerine karşılık bu kıyaslamayı yaptım. Brezilyalı bir arkadaşım var, ona soracağım fikrini Alex ve Ricardinho ile ilgili, aldığım bilgileri buraya aktaracağım. Bakalım o ne diyecek.
Ufak bir hatırlatma : Carrusca geldiğinde gazetelerde Alex'ten bile iyi manşetleri atıldı. Marcelinho geldi Alex'ten iyi manşetleri atıldı ve hatta forumda da Alex'ten iyi dedi çoğu kişi. Ama bugün görüyoruz ki bu iki oyuncu da gol atamamıştır (Türkiye Ligi kadar kalitesiz bir ligde, gol atması kolay olan bir ligde). Asist yapamamıştır, adından söz ettirememiştir, kendisini manşetlere "futboluyla" taşıyamamıştır.
Ilhan
21.Ağustos.2006, 18:17
Acaba Brezilya 'da aynı performansı gösterecek miydi .. :rolleyes: Bu arada Rico bakalım uyum sorunu yaşayacak mı ..? Eğer uyum sorunu yaşarsa; BJK açısından çok kötü bir olay..
her oyuncu için aynı şey geçerli. ama ben şu andaki başarılarına bakarak kıyaslama yaptım
Ricardinho'yu da izledim, Alex'i de. Geçmişe bakarak kıyaslama yaptım gördüğün gibi. Alex'in daha iyi olduğu kanısındayım. Bu benim görüşüm, bugün İstanbul'a gelsin, çıksın oynasın görelim.
Alex'ten Ricardinho daha fazla tanınıyor, sözlerine karşılık bu kıyaslamayı yaptım. Brezilyalı bir arkadaşım var, ona soracağım fikrini Alex ve Ricardinho ile ilgili, aldığım bilgileri buraya aktaracağım. Bakalım o ne diyecek.
Ufak bir hatırlatma : Carrusca geldiğinde gazetelerde Alex'ten bile iyi manşetleri atıldı. Marcelinho geldi Alex'ten iyi manşetleri atıldı ve hatta forumda da Alex'ten iyi dedi çoğu kişi. Ama bugün görüyoruz ki bu iki oyuncu da gol atamamıştır (Türkiye Ligi kadar kalitesiz bir ligde, gol atması kolay olan bir ligde). Asist yapamamıştır, adından söz ettirememiştir, kendisini manşetlere "futboluyla" taşıyamamıştır.
biraz bekle be arkadasım hemen yorum yapma.
marcelinho herthada iken bir macını anlatmak istiyorum:
daha ilk yarı. leverkusen2-hertha0. hertha 10 kişi. marcelinho 3 tane gol atıp macı cevirir. mac 3-3 biter. hatta son golu voroninin atıgını bile hatırlıyorum.
marcelinho muazzam bir adam. rico da süper. alex de süper.
ama en iyisi rico olacak. biraz duygusal oldum herhalde (besiktaslıyım)
Sekopej
21.Ağustos.2006, 18:28
Geçmişteki bir yazımda yazmıştım. 300 golü bile rahatlıkla geçmiş olurdu. Buraya geldeden önceki sezon 46 gol atmış. Brezilya'da olsa DK kadrosuna da alınırdı.
Sonuç olarak ben yaptıklarına, geçmişlerine baktığımızda Alex diyorum dedim. Buradaki performanslarını görüp tabi ki ona göre karar vermemiz gerekir ama benim şahsi görüşüm yine Alex olacaktır. Ricardinho kötü bir oyuncu demedim ama Alex kadar takıma katkısı olacağını sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz....
Krusty
21.Ağustos.2006, 18:29
Egemen daha dur.. Marcelinho daha yeni geldi ve daha 3 maça çıktı Lig'de.. Bu futbolcudan ne bekliyorsun ki ..? Eğer Marcelinho FB'de oynayasaydı bu örnekleri vermeyecektin ama ..?
Allah bilir sen Ricardinho 'nun ilk maçından sonra iyi ya da kötü dersin..
Geçmişteki bir yazımda yazmıştım. 300 golü bile rahatlıkla geçmiş olurdu. Buraya geldeden önceki sezon 46 gol atmış. Brezilya'da olsa DK kadrosuna da alınırdı.
Sonuç olarak ben yaptıklarına, geçmişlerine baktığımızda Alex diyorum dedim. Buradaki performanslarını görüp tabi ki ona göre karar vermemiz gerekir ama benim şahsi görüşüm yine Alex olacaktır. Ricardinho kötü bir oyuncu demedim ama Alex kadar takıma katkısı olacağını sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz....
DK 'da kimi kesip alacak Allah aşkına ya ..?
meddah
21.Ağustos.2006, 18:36
Alex Brezilyadayken daha iyiydi..
Sekopej
21.Ağustos.2006, 18:39
DK 'da kimi kesip alacak Allah aşkına ya ..?
Ricardinho. İkisi de Brezilya Liginde oynuyor olsaydı oradan çağrılacak tek oyuncu bence Alex olurdu. Çünkü Brezilya'da yaptıklarına baktığımızda Alex daha iyi bence...
Krusty
21.Ağustos.2006, 18:39
Alex Brezilyadayken daha iyiydi..
Heh o zaman alınırdı Brezilya Milli Takımı 'na.. ;)
Eray Dengiz
21.Ağustos.2006, 18:42
Alex, Ricardinho, Ronaldinho, İlic ve Hagi ile karşılaştırıldı. Ne Alex'miş ya. Vay be!
Bu arada futbolculara ne zamandır 2 maç ile iyi mi kötü mü diye bakılıyor anlamış değilim..
Sekopej
21.Ağustos.2006, 18:46
Bu arada futbolculara ne zamandır 2 maç ile iyi mi kötü mü diye bakılıyor anlamış değilim..
Bu laf bana da olabilir. Çünkü ben de biyerlerde ilk 3 maça göre diye yorum yapmıştım. Ama bunu yapma sebebim yani 3 maçta gördük ki Alex bu sene yine iyi işler yapacak.
Ben kendi açımdan artık kıyaslama yapmak istemiyorum. Bugün geliyormuş Ricardinho. Sezon sonunda bakarız kim daha iyi oynamış, kim takımına daha çok katkı yapmış, daha çok maç kazandırmış?....
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 18:48
Alex gibi bir oyuncu Türkiye'de şu an yok. Türkiye'nin kralıdır Alex de Souza!! Bunu da herkes kabul ediyordur.
koray_capello
21.Ağustos.2006, 18:48
alex'in ricardinho,hagi,iliç ile kıyaslanmasını anlarım ama ronaldinho biraz saçma olmuş.
TR.CaPTaiN
21.Ağustos.2006, 18:49
Alex le Ilic mi ? Hazır kıyaslamısken Alex le Volkan arslan ı da kıyaslasaydınız
Eray Dengiz
21.Ağustos.2006, 18:50
Bu laf bana da olabilir. Çünkü ben de biyerlerde ilk 3 maça göre diye yorum yapmıştım. Ama bunu yapma sebebim yani 3 maçta gördük ki Alex bu sene yine iyi işler yapacak.
Ben kendi açımdan artık kıyaslama yapmak istemiyorum. Bugün geliyormuş Ricardinho. Sezon sonunda bakarız kim daha iyi oynamış, kim takımına daha çok katkı yapmış, daha çok maç kazandırmış?....
yok Serkan sözüm sana değil.. :)
Sezon sonunda bakarız kim daha iyi oynamış, kim takımına daha çok katkı yapmış, daha çok maç kazandırmış?....
zaten bunu yapmalıyız. hemen karşılaştırma.. daha durun imza atmadan ne oluyoruz yaw?
Alex le Ilic mi ? Hazır kıyaslamısken Alex le Volkan arslan ı da kıyaslasaydınız
Zamanında kıyaslayanlar oldu. Ben futbolcu isimlerinde durmuyorum. Önüne gelenle kıyaslıyorlar. Hele bir kaç sene geçsin noluyoruz hemen
Ilhan
21.Ağustos.2006, 18:52
alexe en ii işleri yaptıran adam bu sene tümer....
ikisi inanılmaz bir ikili olusturdu. fener bu sene silip supurecek
scolari12111
21.Ağustos.2006, 18:55
Türkiye liginde 100 gol atsa nolur diyorsun ama ne gs ne bjk ne de ts onun gibi adam bulamadı belki bjk buldu o da tartısılır ne yapacak
Ricardinho adından cok söz ettirmistir fakat futbolundan cok uyumsuzluklarıyla söz ettirmistir Alex e dünya yıldızı diyemiyorsak Ricardinho ya hiç diyemeyiz.
ben de diyorum ki hiç biri dünya çapında oyuncu değil türkiye liginin kaliteli yabancıları ama sadece tsl nin dünya nın değil öyle olsa oynadığı lig zaten tsl olmazdı.
Alex gibi bir oyuncu Türkiye'de şu an yok. Türkiye'nin kralıdır Alex de Souza!! Bunu da herkes kabul ediyordur.
evet sadece türkiye nin işte:DDDd ş.lginin de uefa nın da değil dünya nın hiç değil sadece basit tsl nin en iyi oyuncularından.
Krusty
21.Ağustos.2006, 19:01
Anlamıyorum şu Alex 'i ya.. Durmadan birileriyle kıyaslanıyor.. Neymiş bu böyle ! Bari Alex 'le Ricardinho 'yu kıyaslarken, Ricardinho-Tümer kıyaslaması da yapın. Sonra Ricardinho-Ronaldinho, Tümer-Ronaldinho falan.. ;)
Burak Duran
21.Ağustos.2006, 19:14
ya açıkçası alexte ricardnho da hagi nin tırnağı olamaz hadi birazda bunu tartışın
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 19:14
Alex Türkiye'deki en iyi yabancı futbolcudur. Avrupa maçlarında da esasında kötü değil, fazla koşmuyor. PSV maçında 2 gol, 1 asist yapmıştı. Milan maçında penaltıdan bir gol atmıştı. Takım kötüyse, Alex de kötü Avrupa'da. Siz hiç tüm takım Avrupa maçında iyiyken Alex'in kötü olduğunu gördünüz mü?
meddah
21.Ağustos.2006, 19:18
Tersi de düşünülebilir..
sanalkardes
21.Ağustos.2006, 19:42
Bence alex ondan çok çok iyi
eGowiCh
21.Ağustos.2006, 19:47
Buraya (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18607) tıklayıp Turkcell SüperLig'in En İyi Yabancısını belirleyebilirsiniz, anket açtım. Ricardinho mu Alex mi sorusunun dışına çıkarak ankete oy verip en iyi yabancıyı seçin.
scolari12111
21.Ağustos.2006, 20:10
ya açıkçası alexte ricardnho da hagi nin tırnağı olamaz hadi birazda bunu tartışın
bu zaten kesin olan birşey futbolu bilen biri de buna hayır diyemez zaten hem kariyer hem yetenek olarak.
Alex Türkiye'deki en iyi yabancı futbolcudur. Avrupa maçlarında da esasında kötü değil, fazla koşmuyor. PSV maçında 2 gol, 1 asist yapmıştı. Milan maçında penaltıdan bir gol atmıştı. Takım kötüyse, Alex de kötü Avrupa'da. Siz hiç tüm takım Avrupa maçında iyiyken Alex'in kötü olduğunu gördünüz mü?
ya arkadaşım hala yok bir gol attı 1 asist yaptı diyorsun o na bakarsan oktay da avrupa da bjk nin en çok gol atan oyuncusu bu mu kıstas kime attı abidik gubidik takımlara genel de alex diyorsun çok iyi de neden sonuncu oldu fb kurtaramadı mı dediğinize göre bu herif süper böyle gözlemciler dahil sahada ki yakalşık 50 kişiyi sonra taraftarları sıraya dizip bununla da yetinmeyip stad dışındaki köftecileri ve en son da kaleciyi çalımlayarak gol atan bir adam müthiş bücür ama avrupa da sadece tls de forma giymiş bir ilah!!!
TR.CaPTaiN
21.Ağustos.2006, 20:51
Psv zaten hollanda sampiyonu degil!.Psv nasıl abidik gubidik takım oluyor bi türlü anlamadım
scolari12111
21.Ağustos.2006, 21:24
Psv zaten hollanda sampiyonu degil!.Psv nasıl abidik gubidik takım oluyor bi türlü anlamadım
ya arkadaşım 1 maçlık mı bu sizin adamınız cımbızla çekip birşeyi başarı diye çıkarıyorsunuz o zaman sergen alex ten daha iyi buysa kıstas çünkü chelsea ye deplasmanda 2 gol attı o zaman bende iddaa ediyorum sergen alex ten avrupa da daha başarılı ayrıca sergen aklını kullanmış olsa bana göre dünya nın en büyük yeteneklerinden olurmuş fransa nın zidane i portekiz in figo su varsa türkiye nin de sergen i olurmuş.
Krusty
21.Ağustos.2006, 21:37
Durmadan bu olayı örnek veriyorsun.. PSV maçını..
SaMaNYoLu
21.Ağustos.2006, 22:08
Tabiki Richardınho Bunu DUnya Futblunu takıp edenlere Avrupalılara sormayın üstünüze güLmesın emi... Alex Kım Rıchardınho kım..
DeDe
21.Ağustos.2006, 22:12
Rico'nun istatistikleri nedir peki TSL için?
havanda su dövüyorsunuz resmen..konuyu onaylayan arkadışma saygısızlık olmasın diye bişey yazmadım ama işin suyu çıkmaya başladı..Rico Türkiyede top oynamadan TSL kıyaslamasını yapamazsınız..Avrupa piyasasında ise rico Alexten daha fazla adından sözettirmiştir..
olay budur..Rico gelince ve oynamaya başlayınca kıyas yaparsınız..konu erken açılmıştır..havanda su dövmektesiniz..
bakınız okumayı bilmeyen yada okuduğundan bir anlam çıkartmak istemeyenler için yazımı bir daha alıntılıyorum..
HAVANDA SU DÖVMEKTESİNİZ..
Ricardinho hangi Avrupa kulübünde forma giydi?
Alex nerde forma giydi ? ? ?ki dünya starı oldu ?
scolari12111
21.Ağustos.2006, 22:48
Durmadan bu olayı örnek veriyorsun.. PSV maçını..
hahahaahahaahahahahaahah:DDDDDDDDDDDDd
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 00:00
ya arkadaşım 1 maçlık mı bu sizin adamınız cımbızla çekip birşeyi başarı diye çıkarıyorsunuz o zaman sergen alex ten daha iyi buysa kıstas çünkü chelsea ye deplasmanda 2 gol attı o zaman bende iddaa ediyorum sergen alex ten avrupa da daha başarılı ayrıca sergen aklını kullanmış olsa bana göre dünya nın en büyük yeteneklerinden olurmuş fransa nın zidane i portekiz in figo su varsa türkiye nin de sergen i olurmuş.
Kullansaymıs kimse onun kafasına silah dayayıp kullanma demediki ayrıca Alex e biraz daha objektif bakarsanız taraftar kimliginizi bi kenara bırakırsanız gercekleri daha rahat görürsünüz
fenerbahce_1907
22.Ağustos.2006, 00:03
hala bos yere tartısıyosunuz rico bi burda oynasın 3-4 hafta gecsin ondan sonra yorum yapın adam daha oynamadan yorum yapıosunuz
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 00:24
Alex Parma'da 5 maçta 2 gol ve 7 asist yaptı. Burada oynadı, Avrupa'da. Dikkatinizi çekerim, Alex'i Real Madrid ve Bayern Münih istemişti Fenerbahçe'deyken.
Brezilyalı arkadaşıma Ricardinho'yu sordum, aldığım cevap :
« é G ø w i C h ® » :
Do you know Ricardinho?
CODINOME SAMURAI:
yes.. bad player
« é G ø w i C h ® » :
Ricardinho playing football well ?
CODINOME SAMURAI:
no...he is bad football player
« é G ø w i C h ® » :
Is Alex better than Ricardinho?
CODINOME SAMURAI:
ricardinho is a foul...alex is very good
Türkçe tercümesi :
- Ricardinho'yu tanıyor musun?
- Evet. Kötü oyuncu.
- Ricardinho iyi futbol oynuyor mu?
- Hayır. O kötü bir futbolcu.
- Alex Ricardinho'dan iyi mi?
- Ricardinho iğrenç. Alex çok iyi.
Öncesinde Alex hakkında soru sordum, çok iyi futbolcu olduğunu söyledi. Sorularınız varsa, İngilizce veya Türkçe olarak buraya yazınız, sorayım arkadaşa. Kendisi Brezilya futbolunu en yakından takip eden kişi, en azından bizlerden daha iyi takip edebiliyor.
Del Piero_10
22.Ağustos.2006, 01:20
[QUOTE=eGowiCh]Alex Parma'da 5 maçta 2 gol ve 7 asist yaptı. Burada oynadı, Avrupa'da. Dikkatinizi çekerim, Alex'i Real Madrid ve Bayern Münih istemişti Fenerbahçe'deyken.QUOTE]
Gerçekten ciddi olarak isteselerdi alırlardı.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 01:27
Ciddi olarak istediler, Fenerbahçe vermedi. Aynı Appiah'ı Arsenal gibi büyük kulüplerin istemesine rağmen Fenerbahçe'nin vermemesi gibi ;;)
koray_capello
22.Ağustos.2006, 01:28
iyi de benim anlayamdığım ben kendim futbolu bilmiyor muyum niye başkasının görüşüne inanayım ki.brezilya da yaşıyor ama futbolu bilmiyor belli. he bu arada ben de alexin ricardinhodan iyi olduğu düşünüyorum ama arada alex çok iyi ricardinho ise kötü futbolcu diyecek kadar fark görmüyorum.çıkıp alex ronaldinho dan iyi dese inanacakmıyız yani
scolari12111
22.Ağustos.2006, 01:28
[QUOTE=eGowiCh]Alex Parma'da 5 maçta 2 gol ve 7 asist yaptı. Burada oynadı, Avrupa'da. Dikkatinizi çekerim, Alex'i Real Madrid ve Bayern Münih istemişti Fenerbahçe'deyken.QUOTE]
Gerçekten ciddi olarak isteselerdi alırlardı.
katılıyorum yani bu kadfar zenginler ve şöhretliler ama alex i alamıyorlar ve ayrıca ben alex ricardinho kıyaslaması yapmıyorum arkadaşlar niye anlamıyorsunuz diyorum ki TÜRKİYE YE DÜNYA ÇAPINDA HİÇBİR OYUNCU GELMEZ!!benim o iyi bu kötü dediğim yok hagi taffarel ve biraz da anelka dışında kimse yok dünya çapında.
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 01:31
Fenerbahce vermemis olamazmı? Bayern olabilir ama her futbolcuyu alabilir diye bir sey yok.
Ortega,Hooijdonk bunlar dünya yıldızı degilmiydi yani ?
scolari12111
22.Ağustos.2006, 01:40
real isteyecek ama alex i alamayacak çok ilginç herhalde dünya da alamadığı tek futbolcu o dur ve eminm ki sene sonunda olası bir başarısızlıkta capello alex i alabilsek bunlar olmazdı diyecek.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 01:41
Haşmet Babaoğlu'nun dediğine göre Diego Lugano "dünya çapında" bir yıldız. 90 Dakika'da, Lugano'nun çok iyi bir oyuncu olduğunu ve dünya çapında olduğunu söyledi. Dünya çapında yıldız Türkiye'ye gelir mi gelmez mi konusu üzerine bu yorumu yazdım. Ricardinho da Alex de dünya çapında yıldızlardır. Aynı şekilde Anelka, Appiah da. Bu bir gerçek.
real isteyecek ama alex i alamayacak çok ilginç herhalde dünya da alamadığı tek futbolcu o dur ve eminm ki sene sonunda olası bir başarısızlıkta capello alex i alabilsek bunlar olmazdı diyecek.
Dünyada bihabersin sanırım. Luxemburgo zamanında sol kanat için Alex ısrarla istenmişti ve Fenerbahçe satmamıştı.
Hatırlatma: Real Madrid, C.Ronaldo ve Kaka'yı da istedi, fakat kulüpleri satmadı, yani alamadı. Demek ki Alex, dünyada alamadığı tek futbolcu değilmiş R.Madrid'in...
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 01:46
Evet Real Alex i luxemburgo zamanında istedi alamadı ayrıca Real inde alamadıgı oyuncular var C.Ronaldo yuda alamadılar klübü satmadıktan sonra hiçbir oyuncu bir yere gidemez.
Krusty
22.Ağustos.2006, 01:47
Egowich, Brezilyalı arkadaşına sormuş ve Rico 'nun çok kötü, Alex 'in ise iyi bir futbolcu olduğunu öğrenmiş.. Misal olarak; Arsenal, Tuncay 'ı istiyor.. Bir de Nobre 'yi takip ediyor.. İngiltereli bir arkadaş bana sorsa;
*Tuncayı tanıyor musun ..?
-Evet, hiç güzel oynayamıyor..
*Nobreyi tanıyor musun ..?
-Evet, çok güzel bir futbolcu..
desem; o arkadaşta inanacak belki.. Bu yüzden ona sorup sorman bişeyi farketmiyor -ki sen Brezilyalı birisine nasıl ''Ricardinho'yu tanıyor musun ..?'' diyorsun :rolleyes: Orası işin ilginç kısmı ;) ve bir diğer düşündürücü kısmı ise Ricardinho 'ya kötü demesi.. Herşey ortada ..
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 01:49
"Ricardinho'yu tanıyor musun?" demek kadar mantıklı bir soru var mı? Ben sana soruyorum. Sakaryaspor'daki Cangela'yı tanıyor musun, veya İzmirspor'daki Yekta'yı? Cevabın ne olacak. Ya Evet diyeceksin, ya da Hayır. Ardından da görüşünü belirteceksin.
Eray Dengiz
22.Ağustos.2006, 01:51
Türkiye'de futbol biliyorum diyen dolu insan var, hepsini televizyonda izliyoruz boş yorum yapıyorlar. Brezilya'lı arkadaşın bu işleri iyi biliyormu bari Egowich?
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 01:54
Bilmiyorum. Ben Brezilyalı arkadaşıma sordum. Vasco da Gama'yı tutuyormuş. Kendisi maçları takip eden birisi. Ne derece futboldan anlıyor, bilgim yok. Arkadaşa "Sen futboldan anlıyor musun?" diyecek değilim. Ama bir parantez daha açayım. Ricardinho için "Idiot" da dedi. Ve sevmediğini, ondan nefret ettiğini söyledi. "En çok nefret edilen oyuncu" ünvanına sahip biliyorsunuz Ricardinho. Sanırım çok antipatik, o izlenimleri aldım.
Eray Dengiz
22.Ağustos.2006, 01:58
Herkesin sonuçta kendine göre belirlediği bir antipatik futbolcu vardır. Ne bilim adamın el kol hareketlerini, gol attıktan sonra ki sevincini beğenmez. Bakalım İnönü'ye çıktıktan sonraki hareketleri ne olacak? Sonuçta hareketlere bakarsak Nouma'da acayipti. Adam elleriyle neler yapıyodu. Bu tür şeyleri varsa sevilir. Neyse izleyip hep birlikte bundan 1-2 ay sonra yine değerlendireceğiz..
Krusty
22.Ağustos.2006, 01:59
Bilmiyorum. Ben Brezilyalı arkadaşıma sordum. Vasco da Gama'yı tutuyormuş. Kendisi maçları takip eden birisi. Ne derece futboldan anlıyor, bilgim yok. Arkadaşa "Sen futboldan anlıyor musun?" diyecek değilim. Ama bir parantez daha açayım. Ricardinho için "Idiot" da dedi. Ve sevmediğini, ondan nefret ettiğini söyledi. "En çok nefret edilen oyuncu" ünvanına sahip biliyorsunuz Ricardinho. Sanırım çok antipatik, o izlenimleri aldım.
Belki sevmediğinden, futbolunu da kötüler.. ;) Bu böyledir çünkü ;) Brezilyalı kişiler arayacağım şimdi ve bende onlara soracağım.. :)
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:04
ok arkadaşlar alex süper hatta ronaldinho filan boş hagi den bile iyi tsl de 1986 gol 7890 asisti var avrupa da da yapacakta bırakmıyorlar ki adamı ya dinamo kiev den neredeyse 5 yiyecekken neredeydi anlaşmamız imkansız sizin doğrunuz benim doğrum ben hala aynı şeyi diyorum hagi taffarel ve anelka dışında dünya çapında bir kariyer yapan futbolcu yoktur türkiye de bir de aklıam geldi les ferdinand da premier ligi sıkı takip edenler varsa önemli bir oyuncu olduğunu bilir bjk yle avrupa ya açılmıştı 1 sene oynadı ve gitti o da önemli bir oyuncuydu appiah sa bence daha büyük takımı hakeden bir oyuncu yani fb de harcandığına ve kariyerini körelttiğine inanıyorum
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 02:04
yahu ne adammış gelsin bir kaç maç oynasın ondan sonra ya antipatik seçersiniz ya sempatik yada süper dersiniz biraz sabredin arkadaşlar
Krusty
22.Ağustos.2006, 02:06
yahu ne adammış gelsin bir kaç maç oynasın ondan sonra ya antipatik seçersiniz ya sempatik yada süper dersiniz biraz sabredin arkadaşlar
Evet ama böyle konular açılınca ve de daha Ricardinho 'yu bi kere bile izlemeyenlerin, ''ALEX DAHA İYİ'' yorumunu yapmasından dolayı bu kadar sinirleniyoruz ve tartışma uzayıp gidiyor; onlarca sayfalarla doluyor... ;)
koray_capello
22.Ağustos.2006, 02:07
ricardinho'yu sevmiyorum diyebilir ama alex iyi futbolcu rico kötü diyemez.eğer der ise futboldan anlamadığını belli etmiiş olur. alex ricodan daha iyi dese yine anlayacağım ama adam ricoya kötü demiş. madem bu adam kötüydü niye milli takımda oynadı. bırak 28 dakikayı o kadroya girebilen futbolcu kötü olur mu akıl var mantık var.
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:13
yok arkadaşlar alex varken kimin adı söylenir hagi den de iyi ronaldinho dan da biraz objektif olmak gerek hagi dünya nın en büyük 5 futbolcusundan biri ama alex le kıyaslayaanlar var başka konularda da yazık yani harbiden yazık yani diyebilecek laf yok.
Krusty
22.Ağustos.2006, 02:15
ricardinho'yu sevmiyorum diyebilir ama alex iyi futbolcu rico kötü diyemez.eğer der ise futboldan anlamadığını belli etmiiş olur. alex ricodan daha iyi dese yine anlayacağım ama adam ricoya kötü demiş. madem bu adam kötüydü niye milli takımda oynadı. bırak 28 dakikayı o kadroya girebilen futbolcu kötü olur mu akıl var mantık var.
İşte böyle ilginç insanlar oluyor.. Dediğim gibi bütün bunlar Rico'ya duyduğu antipati.. ;) Bu arada yeter ! Bıktık bu Alex'ten yahu :mad:
meddah
22.Ağustos.2006, 02:17
Bu herif (Ricardinho) sol-iç oynayabiliyor mu? Öyle numaradan İbrahim Akın gibi oynamak değil, mücadeleci bir şekilde..?
Bir de scolari12111, germe ortamı be canım kardeşim, bırak, tamam, ısrar etme..
Edit: WishbonE, sen de..
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 02:22
Hagi ile Alex in ne alakası var kim kıyaslıyor ayrıca.. Alex le hagi yi kıyaslamanın kimseye faydası olmaz adam teknik direktör olmus hala futbolculugu Alex ilemi kıyaslanıyor..Burda söz konusu Alex-Ricardinho ayrıca Türkiyeye Taffarel , Hagi ,Anelka dısında gelen dünya yıldızı yok demissin Ortega Fenere gelmeden hemen önce Arjantinin 10 numarasını giydi öyle geldi
koray_capello
22.Ağustos.2006, 02:22
mehmet abi benim bildiğim kadarıyla ve büyük ihtimalle oranın oyuncusu zaten.yani ne solkanat oyuncusu ne de alex gibi forvet arkası değil.ortasahanın ortasında biraz sola yakın oynuyor.
Cengo
22.Ağustos.2006, 02:33
Ricardinho bencil, 10 kişiyi çalımlar gol atar.Kendine oynayan bir oyuncu.
Alex oynamaktan çok oynatmaya çalışıyor, kaçan oyuncuları pasları ile besliyor.Gerekirse bireysel bir pozisyona girip gol de arıyor.
Uzun vadede kimin yarar sağlayacağını farkedebilmek zor değil ...
koray_capello
22.Ağustos.2006, 02:37
valla bugün rico havaalanında yaptığı açıklama ben biraz daha geride yani ortasahada oynayarak arkadaşlarıma pozisyon hazırlayan tarzda bir oyuncuyum dedi.
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:41
yok birader ben germiyorum alex le ricardinho yu da kıyaslamıyorum dediğim şu tsl iyi bir lig değil alex te sadece tsl oyuncusu evet buranın en iyi oyuncusu olabilir ama o kadar ötesi yok ortega çok iyiddiyde neden avrupa da tutulmadı bence appiah bile daha kariyerli ve bnec gerçekten burada harcanan bir oyuncu.
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 02:44
appiah neden harcanıyor onu çok merak ettim
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 02:47
yok birader ben germiyorum alex le ricardinho yu da kıyaslamıyorum dediğim şu tsl iyi bir lig değil alex te sadece tsl oyuncusu evet buranın en iyi oyuncusu olabilir ama o kadar ötesi yok ortega çok iyiddiyde neden avrupa da tutulmadı bence appiah bile daha kariyerli ve bnec gerçekten burada harcanan bir oyuncu.
Ortega cok kaliteliydi fakat uyum sorunu vardı..Uyum sorunu olan her oyuncu kötümü oluyor? Fenerbahce de onun gibi büyük bir futbolcuyu harcamıstır..Ortega Fenerbahcedeyken Fenerbahce macları cok daha zevkli olurdu göze hos gelen futbol oynardı cünkü onun gibi oyuncular cok zor gelir Türkiyeye
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:48
çünkü avrupa da dah büyük bir takımı hakediyor bence çokta önemli bir oyuncu dünya çapında bile olabilecek yetenekte ama fb de ne olacak kiev e de elenmek üzere fb yine şanslı fark yemedi.
unutmadan elemesini gönülden istiyorum kiev i umarım her türk takımınının başarısı mıutluluk verir en azından kendi adıma konuşayım ben mutlu olurum.
meddah
22.Ağustos.2006, 02:48
Teşekkür Koray..
Tigana sistem değiştirmek durumunda kalacak mı, ona takıldıydı kafam..
Comanche72
22.Ağustos.2006, 02:49
tabi ki alex
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 02:50
çünkü avrupa da dah büyük bir takımı hakediyor bence çokta önemli bir oyuncu dünya çapında bile olabilecek yetenekte ama fb de ne olacak kiev e de elenmek üzere fb yine şanslı fark yemedi.
o senin gibi düşünmüyor demekki başka takımlara gitmek istemiyor hayatından ve oynadığı futboldan memnun kendisine yeterli görüyor demkki bence harcanıyor demek pek doğru olmaz belki de sezon sonunda rekar paraya büyük bir takıma gider
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:53
evet sene sonunda başarısız olursa fb gider o da anlar çünkü harcanacağını fb taraftarı alex ten nasıl memnun oluyor anlamıyorum o nun yerine daha iyi bir oyuncu olsa belki daha iyi yerler de olabilir çünkü kaliteli bir kadrosu var.
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 02:55
evet sene sonunda başarısız olursa fb gider o da anlar çünkü harcanacağını fb taraftarı alex ten nasıl memnun oluyor anlamıyorum o nun yerine daha iyi bir oyuncu olsa belki daha iyi yerler de olabilir çünkü kaliteli bir kadrosu var.
3 maçta 5 gol atan bir adamdan memnun olmayacağızda kimden olucaz yahu
scolari12111
22.Ağustos.2006, 02:58
ya tsl de atsa ne atmasa ne karşında 3 milyon avroluk danddik bir takım var avrupa da böyle oynayamıyor neden çünkü takımlar kaliteli ve alex bu kadar küçük futbolcu mesela tuncay büyük futbolcu her yerde başarılı olabiliyor ama alex bu kadar fazlası yok baskıyı yediği zaman bitiyor.
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 03:04
sana tavsiyem maçları ve alexi biraz daha tarafsız gözle izlemen ;;)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 03:09
Evet ama böyle konular açılınca ve de daha Ricardinho 'yu bi kere bile izlemeyenlerin, ''ALEX DAHA İYİ'' yorumunu yapmasından dolayı bu kadar sinirleniyoruz ve tartışma uzayıp gidiyor; onlarca sayfalarla doluyor... ;)
Ricardinho'yu bir kere bile izlemediğimi iddia etmişsin sanırım burada, onu ima etmeye çalışmışsın. Kardeş, sen kaç kere izledin Ricardinho'yu? Youtube'deki videolarını izleyip ahkam kesmekle olmuyor! İsmine bakarak yorum yapıyorsunuz belki, Dünya Kupası 2006 kadrosunda vardı diye, ama söyle bakalım hangi DK maçında kaç maç oynadı süper star Ricardinho? En fazla 25-30 dakika!
scolari12111
22.Ağustos.2006, 03:11
sana tavsiyem maçları ve alexi biraz daha tarafsız gözle izlemen ;;)
ben çok tarafsızım alex baskı yediği zaman sinen yani küçülen bir oyuncu bu kadar kolay bir adama avrupa da bel bağlarsan kiev e de başkasına da elenirsin bu doğal.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 03:13
Bana şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten daha iyi bir adam söyle lütfen, madem 3 maçta 5 gol, ve önceki sezon yaptığı şovları beğenmiyorsun!
Ayrıca, Ricardinho Alex ile aynı mevkidir. Parreira, Alex yerine Ricardinho'yu tercih etti. O mevki için kararsız kaldı ve Ricardinho'yu aldı. Şu an Dunga ne Ricardinho'yu ne Alex'i milli takıma çağırıyor.
Sol kanat oyuncusu denilmesine sinir oluyorum Ricardinho için. Hiç izlememişler galiba bu adamı. Alex tipi oyuncudur, yani aynı mevkide. Forvetin arkasıdır. Delgado ile Ricardinho aynı mevki sayılır. Solda oynarsa Ricardinho, defansif anlamda bir katkı sağlayamaz.
meddah
22.Ağustos.2006, 03:18
E o zaman sistem değişecek.. Ya da iyi olmayacak..
scolari12111
22.Ağustos.2006, 03:18
Bana şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten daha iyi bir adam söyle lütfen, madem 3 maçta 5 gol, ve önceki sezon yaptığı şovları beğenmiyorsun!
Ayrıca, Ricardinho Alex ile aynı mevkidir. Parreira, Alex yerine Ricardinho'yu tercih etti. O mevki için kararsız kaldı ve Ricardinho'yu aldı. Şu an Dunga ne Ricardinho'yu ne Alex'i milli takıma çağırıyor.
Sol kanat oyuncusu denilmesine sinir oluyorum Ricardinho için. Hiç izlememişler galiba bu adamı. Alex tipi oyuncudur, yani aynı mevkide. Forvetin arkasıdır. Delgado ile Ricardinho aynı mevki sayılır. Solda oynarsa Ricardinho, defansif anlamda bir katkı sağlayamaz.
ya tamam arkadaşım ama sadece tsl de var avrupa da oynayamıyor çünkü kapasitesi bu diyorum tsl de daha iyi oyuncu olmayabilir.buna karşı çıkmam çünkü ligimizin de kalitesi bu kadar.
Cengo
22.Ağustos.2006, 03:36
ben çok tarafsızım alex baskı yediği zaman sinen yani küçülen bir oyuncu bu kadar kolay bir adama avrupa da bel bağlarsan kiev e de başkasına da elenirsin bu doğal.
Sana da iki kişi markaj yapılsa sen de top oynayamazsın.FB'de sıkıntı sadece Alex'e bel bağlanmasıydı.Tümer ve Appiah derinlemesine geldiğinde Alex'e yapılan markaj rakibe sıkıntı yaratır..
scolari12111
22.Ağustos.2006, 03:41
Sana da iki kişi markaj yapılsa sen de top oynayamazsın.FB'de sıkıntı sadece Alex'e bel bağlanmasıydı.Tümer ve Appiah derinlemesine geldiğinde Alex'e yapılan markaj rakibe sıkıntı yaratır..
ya sadece alex e mi yapılıyor bu markaj oynayan nasıl oynuyor?
koray_capello
22.Ağustos.2006, 03:45
ricardinho alex kadar ofansif bir oyuncu değil zaten kendisi de havaalanına inince söyledi.alex bence sasa iliç gibi (eyv iliç de girdi olaya :) ) yani gizli bir forvet daha çok arkadan gelip gol atıyor alex zaten bu seneki istatistiklei gösteriyor.adam frikik kullanmadan 5 gol attı nasıl attı forvet gibi oynayarak.ama rico beşiktaşta böyle oynamayacak muhtemelen ibrahim üzülmezin yerine geçecek yani fenerbahçedeki alexin görevini delgado yapmaya devam edecek diyebiliriz
E o zaman sistem değişecek.. Ya da iyi olmayacak..
mehmet abi zaten sistem değişsin. sistem iyi değilki:)
Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 03:49
ricardinhoyu merakle bekliyorum izlemek için sabırsızlanıyorum diyebilirim:)
Cengo
22.Ağustos.2006, 04:06
ya sadece alex e mi yapılıyor bu markaj oynayan nasıl oynuyor?
Hiç futbol oynamadın galiba :)
Biri savunduğu alanı da kontrol ederken, diğeri de tamamen markaj yapar rakibin en etkili futbolcusuna.İkili markaj çoğu takımın uyguladığı bir durum, çünkü Türkiye Ligi'nde teknik ve dikine oynayan oyuncu sayısı az.
Alex önceki senelerde = skor demekti.Başka dikine oynayan kalmayınca Alex'i durdurmak yeterli oluyordu, çünkü her takım zaten gömülü savunma yapıyordu.
Şimdi Alex'e merkaj yaparsan göbek açılır, oraya da Tümer ve Appiah dalar.
Seyirciler de o oyunculara ... :))
hselim
22.Ağustos.2006, 04:09
Alex şov yapıyormuş:) Kime yapıyor? Zdravkova mı? Aykuta mı? Fadel'e mi?Y abu kadar büyütüyorsunuz niye çağrılmadı dünya kupasına? Niye hiçbir avrupa takımı alexle ilgilenmiyor şuan?Çünkü alex Türkiye gibi liglerin büyük oyuncusu onun şovu anca buradaki oyunculara geçiyor işte. E bulmuş Fener gibi takımı da parası tıkır tıkır geliyor her sene avrupada başarısız olsa da kimse birşey demiyor. Arkadan şakşakçı taraftarı da çok niye gitsin adam dimi ben de olsam kalırım yani GALATASARAYlı lduğum halde:) Ricardinho ya birşey diyemiyeceğm ama madem çok byük bir oyuncu neden Türkiye'ye gelmiş diye düşünüyorum??
scolari12111
22.Ağustos.2006, 04:14
Hiç futbol oynamadın galiba :)
Biri savunduğu alanı da kontrol ederken, diğeri de tamamen markaj yapar rakibin en etkili futbolcusuna.İkili markaj çoğu takımın uyguladığı bir durum, çünkü Türkiye Ligi'nde teknik ve dikine oynayan oyuncu sayısı az.
Alex önceki senelerde = skor demekti.Başka dikine oynayan kalmayınca Alex'i durdurmak yeterli oluyordu, çünkü her takım zaten gömülü savunma yapıyordu.
Şimdi Alex'e merkaj yaparsan göbek açılır, oraya da Tümer ve Appiah dalar.
Seyirciler de o oyunculara ... :))
birader şu futbol oynamamışsın lafına takıldım bak sen msn e sonra tff sitesine git bak bakalım orada lisansım var mı cam da kimlikte gösteririm dediklerinle avrupa da başarılı olmasının bir alaksı yok alex baskıya gelemeyen bir oyuncu tümer oraya dalar diyorsun bu kadar kolay mı bu onlar da aval aval alex in peşinden koşar tümer de hemen gol atar bu kadar kolay yani gol atmka bence sen futbol oynamamışsın tekme yememişsin ensene tükürük yememişsin futbol öyle tv den anlaşılabilecek birşey değil sokaktaki de alakasız çık taktik öğren o na göre oynamayı öğren ve gör bak nasıl bir oyunmuş ayrıca lisans konsunda ciddiyim gel ve gör cam da da kimlik göstereceğim.
Cengo
22.Ağustos.2006, 04:15
ricardinho alex kadar ofansif bir oyuncu değil zaten kendisi de havaalanına inince söyledi.alex bence sasa iliç gibi (eyv iliç de girdi olaya :) ) yani gizli bir forvet daha çok arkadan gelip gol atıyor alex zaten bu seneki istatistiklei gösteriyor.adam frikik kullanmadan 5 gol attı nasıl attı forvet gibi oynayarak.ama rico beşiktaşta böyle oynamayacak muhtemelen ibrahim üzülmezin yerine geçecek yani fenerbahçedeki alexin görevini delgado yapmaya devam edecek diyebiliriz
mehmet abi zaten sistem değişsin. sistem iyi değilki:)
Yeni sistem nasıl olacak ki?
------------ Bobo ---------------- Nobre ---------------
------------------------ Delgado -----------------------
------ Ricardinho ------- Kleberson ------------ Burak
İbrahim Ü. - Gökhan Zan - İbrahim Toraman - Ali Tandoğan
----------------------- Runje ---------------------------
Çok dağınık bir kadro, kızmasın kimse ama bu takımdan kimse şampiyonluk yarışı beklemesin.Galatasaray bile daha iyi oynar..
Sanırım bir stoper daha almak istiyorlar.
O zaman da göbek İbrahim Ü. - Gökhan Zan - xxxxxxx - İ.Toraman olacak.
Bekler zayıf kalacaktır ofansif olarak.Kademe hatası için oyuncu alacaklar ama geri kalan üç oyuncu uyumlu değil ki zaten.
Daha da komik bir defans düzeni olacak.Zaten Kleberson aslen sağ açık oyuncusu ve defansif olarak hiç yeterli değil.Ricardinho kendine oynar, pres beklemeyin.Burak da ne kadar yeterli olur takım savunmasında.
Orta saha defansif olarak SIFIR.
Oyuncu için oyuncu transfer edilirse böyle oluyor işte.Bu sene vasat takımları kolay geçerler ama dişli takımlarda ve derbilerde Beşiktaş'lılara Allah kolaylık versin ...
Ricardinho ya birşey diyemiyeceğm ama madem çok byük bir oyuncu neden Türkiye'ye gelmiş diye düşünüyorum??
Kızma ama yönetici olmamanı tavsiye ederim.Bu mantalite ile yönetici olduğun takım küme düşerdi ;)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 04:19
Cengiz abiye harfiyen katılıyorum.
Şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten iyi oyuncu söyle demiştim, söyleyememişsin, bahane olarak kalitesizliği ortaya koymuşsun. Bu kalitesiz ligimizde, Alex'ten daha çok iş yapan biri var mı Avrupa'da, onu merak ediyorum. Madem SüperLig'in kralı Alex, Avrupa'nın kralı kim (TSL'de oynayanlardan) ?
scolari12111
22.Ağustos.2006, 04:23
Cengiz abiye harfiyen katılıyorum.
Şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten iyi oyuncu söyle demiştim, söyleyememişsin, bahane olarak kalitesizliği ortaya koymuşsun. Bu kalitesiz ligimizde, Alex'ten daha çok iş yapan biri var mı Avrupa'da, onu merak ediyorum. Madem SüperLig'in kralı Alex, Avrupa'nın kralı kim (TSL'de oynayanlardan) ?
ya ben anlatamıyorum ya sen anlamak istemiyorsun ben de diyorum ki zaten türkiye de dediğin gibi avrupa da söz sahibi olabilecek biri yok alex te dahil buna zaten öyle olsa burada durmazdı maddi manevi birçok seçenek çıkardı önüne ve muhtemelen başarısız olacak takımlarda sürünmezdi.tsl de isterse maç başı 19 gol atıp 25 asisit yapsın bu ona ve kariyerine prim getirmez.
meddah
22.Ağustos.2006, 04:29
Cengiz, zaten sistem o..
Değişirse mesela, 4-2-3-1 olur.. Tümer=Ricardino, Alex=Delgado, Yozgatlı=Burak (Bu kısım Appiah oynuyor varsayarsak Tuncay=Burak).. Göbekte de Kleberson - Fahri..
Yalnız, biraz alternatif sorunlu bir kadro yapısı sözkonusu olur bu durumda, yoksa fena olmayabilir..
Ha bir de, ofansif üçlüden dönüşümlü olarak ikisi devamlı dinamik olmazsa, Nobre'yle bu iş yatar..
hselim
22.Ağustos.2006, 04:29
Alex'ten daha çok iş yapan isim bu ligde HAKAN ŞÜKÜRDÜR!
Avrupa kupalarında HAKAN ŞÜKÜR'ün üstüne adam var mı Türkiye'de asıl siz bana bunu söyleyin!!! Adam yaşayan efsane alex ne? Küçük köyün büyük muhtarı:)
koray_capello
22.Ağustos.2006, 04:32
evet mehmet abi zaten sistem bozuk derken bunu demek istiyorum sistemin acilen değişmesi gerekiyor.
------------------nobre-------------------
------------------------------------------
---ricardinho-----delgado--------burak------
-------------------------------------------
----------kleberson----koray---------------
---ibo----- x --------g.zan----i.toraman----
-----------------runje---------------------
bence bu şekilde olması lazım.delgadonun riconun ve bir de burağın oynadığı bir takım çift forvet oynarsa mahvoluruz zaten.koray avcı defans değil zaten oraya bir stoper alınsa da alınmasa da koray ortasahaya çıkarılmalı.
scolari12111
22.Ağustos.2006, 04:33
Avrupa kupalarında HAKAN ŞÜKÜR'ün üstüne adam var mı Türkiye'de asıl siz bana bunu söyleyin!!! Adam yaşayan efsane alex ne? Küçük köyün büyük muhtarı:)
kesinlikle katılıyorum zaten aksini iddaa eden biri olamaz şimdi ne yapmış filan derler beni de kahkaya boğarlar yapmayın saat geç hiç gülemem.
meddah
22.Ağustos.2006, 04:36
Biri santrfor, biri AMC derler.. Ne yapmış demelerine gerek yok..
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 04:37
-----------ricardinho - delgado-------------
----------kleberson---fahri---burak---------
---ibo-----koray--------g.zan----s.kurtuluş-
Bence en iyi mevcut kadro ve sistem bu.
Cengo
22.Ağustos.2006, 04:37
Cengiz, zaten sistem o..
Değişirse mesela, 4-2-3-1 olur.. Tümer=Ricardino, Alex=Delgado, Yozgatlı=Burak (Bu kısım Appiah oynuyor varsayarsak Tuncay=Burak).. Göbekte de Kleberson - Fahri..
Yalnız, biraz alternatif sorunlu bir kadro yapısı sözkonusu olur bu durumda, yoksa fena olmayabilir..
Ha bir de, ofansif üçlüden dönüşümlü olarak ikisi devamlı dinamik olmazsa, Nobre'yle bu iş yatar..
---ricardinho-----delgado--------burak------
----------kleberson----koray---------------
---ibo----- x --------g.zan----i.toraman----
bu kadroda (yanlış anlaşılmasın) orta saha pas özürlü olur, maç başı 50 top kaybı.göbekte oynayacak iki orta saha çok teknik ve savunması da dengeli olmalı.tek forvetli sistemlerde santrfor oynayacak kişi hava hakimiyeti güçlü, tek vuruşu iyi bir olması lazım.
Çünkü 4-2-3-1 kanatlar üzerinden oynayan bir oyun.Nobre karambol golcüsü, 4-3-1-2 onun için daha iyiydi.
ne kadar da kötü desem de vasat takımlarda takılmaz zaten, bireysel olarak biri çıkar alır.önemli olan kritik 7-8 maç..
bence:
------------------x-------------------
---ricardinho-----delgado--------kleberson------
----------xxxxxxx----xxxxxxxxx---------------
---x----- i.toraman --------g.zan----x----
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 04:38
Biz burada Türk futbolcuları konuşmuyoruz. Adından Avrupa'da en çok söz ettiren ve Türk takımlarından birinde oynayan yabancı futbolcuyu arıyoruz. (Geçmiş zaman değil, şimdiki zaman. Yani şu anki yabancılar, çıkıp az sonra biri Hagi demesin diye yazıyorum)
Cengo
22.Ağustos.2006, 04:41
Fazla laf döndürme egowich başın döner sonra:) Bugün bile git sor bakayım Avrupa'ya Alex'i mi tanıyor Hakan ŞÜKÜR'ü mü?
Kime soralım :D
meddah
22.Ağustos.2006, 04:42
Biz burada Türk futbolcuları konuşmuyoruz. Adından Avrupa'da en çok söz ettiren ve Türk takımlarından birinde oynayan yabancı futbolcuyu arıyoruz. (Geçmiş zaman değil, şimdiki zaman. Yani şu anki yabancılar, çıkıp az sonra biri Hagi demesin diye yazıyorum)
Ha o zaman cevap veriyorum:
E) Hiçbiri
koray_capello
22.Ağustos.2006, 04:42
ortasaha pas yapamaz diyorsun ama bence kleberson istediği zaman neredeyse sıfır top kaybıyla oynuyor çünkü riske giren bir oyuncu değil aynı emerson gibi sağdan alıp sola veriyor. koray da tekniği düşük bir oyuncu değil bence zaten bunların görevi defanstan alıp topu delgadoya yada rico teslim etmek olmalı. onun dışında koray ortasahaya mücadele de getirecektir çünkü elimizdeki en mücadeleci adam o.
sonuçta bu takım bu kadroyla hangi sistemle oynarsa oynasın zaten derbi dışındaki maçlarda fazla kayıp vermemesi lazım.derbiler de zaten iki takım arasında ne kadar fark olursa olsun hep ortada geçiyorlar. o yüzden bence beşiktaş bu takımla türkiye liginde şampiuonluğun fb ile beraber ortağıdır.
geçmiş olsun :D (bu geçmiş olsun atılan arkadaş içindi yanlış anlaşılmasın)
meddah
22.Ağustos.2006, 04:48
Cengiz bir nev'i Fenerbahçe'nin iki senedir pas yapamadığını kabul etmiş oldu..
Cengo
22.Ağustos.2006, 05:01
Cengiz bir nev'i Fenerbahçe'nin iki senedir pas yapamadığını kabul etmiş oldu..
Aurelio - Appiah ikilisi gibi değil o ikili.
Aurelio'nun oyunu ne 8,5-8 ne de 7-6,5.
Hep 7,5 oyunu.Standart bir şekilde oynuyor, her zaman bölgesinin gerektirdiği gibi oynuyor.Riske girmiyor, kritik top kesilmelerinde hep önplanda.Top kapma yeneteği çok üst seviyede, tam bir top hırsızı.Her takımda böyle bir oyuncuya ihtiyaç var ama çabuk oynayabilse Aurelio oyunu da çok hızlandırır :rolleyes:
Koray onun tekniğinde hiç değil, topa hızarın baltaya girdiği gibi girerse o bölge yol geçen hanı olur.O bölgenin oyuncusu farklı olmalı.
Kleberson Atlético Paranaense'de sağ açık oynuyordu, asıl mevkisi oydu.O yüzden dengesiz oynuyor, Beşiktaş seyicirsi de o yüzden eleştirdi sürekli.
Evet Appiah'a kadar orta saha çok zayıftı, ben bunu hiç inkar etmedim.
Tek önlibero oynayan her takım yenilmeye mahkumdur.Ümit hiç bir zaman yeterli olamadı ama tek önliberosuzluktan da iyiydi orada oynaması.
meddah
22.Ağustos.2006, 05:13
Aurellio da Trabzon'da göbekte oynamıyordu, gerçi açık da oynamıyordu ya, neyse..
Kleberson da sanırım en kötümser ihtimalle 2002'den beri göbek oynuyor; iyi oynuyor, kötü oynuyor orası ayrı..
Koray'ın da (Ki 78 veya 79 doğumludur) Genç Milli Takım'daki halini hatırlıyorum; Avrupa Şampiyonası'nda en iyi defansif orta saha oyuncusu seçilmişliği var..
O da Raşit Çetiner, Rıza Çalımbay falan sağolsun, senelerdir libero-stoper karışımı bir şey oldu.. Tutabilir, tutmayabilir; en son o bölgede oynadığında tek önlibero (ki o da kesici) modaydı.. Bir Yılmaz Vural anladı Koray'ın değer ve mahiyetini, o da kısa sürdü..
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 05:19
Kleberson Man Utd'dayken sol kanat oynamıyor muydu?
Cengo
22.Ağustos.2006, 05:24
Kleberson Man Utd'dayken sol kanat oynamıyor muydu?
O maça takılıp kalma :(
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 05:27
:( Giggs'e sol kanattan harika bir orta yapmıştı Kleberson ve Man Utd golü bulmuştu. Man Utd'da o maçta sol kanat diye hatırlıyorum Kleberson'u.
bursa_mc
22.Ağustos.2006, 13:13
boyle karşılaştırmalar neden yapılıyo?? ikisininde kendine ozgü ii futbolu var
KAYSERİSPOR
22.Ağustos.2006, 13:20
Alex tabiki fenerin yarısı :D
dnz498
22.Ağustos.2006, 15:44
Ricardinho'yu kaçınız çıplak gözle izledide yorum yapıyosunuz adam hakkında anlamıyorum
Ilhan
22.Ağustos.2006, 16:05
dediğin dşey duran topları ricardinho veya delgadonun kullanmasına baglı
tonifan30s
22.Ağustos.2006, 16:20
bence delgado
KaPaLı
22.Ağustos.2006, 16:21
ALex komplee oyuncu bencee hemm şu ana kadar hep alexi izledik Bakalım Ricardinho takıma uyum sağlayacakmı :eek:
pessy
22.Ağustos.2006, 16:46
bu konuda alex diyenlerin hepsi hatta rico diyenlerin bile hepsi futboldan anlamıyor demektir kaçınız ricardinho yu bırakın stadı tv den izledi 30 dk fln brezilya maçında mı bırakın ya...
...NuRiSaHiN...
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 17:21
Çok güzel kıyaslama yani tamda mevkilerine göre kıyaslamıssın Alex zaten kaleye sırtı dönük arkadaslarına top indirmeye calısan bi santrafor dimi kıyaslamısken song la tuncay ıda kıyaslasaydın
dnz498
22.Ağustos.2006, 17:32
her daim böyle oluyo konular hep başka yerlere kayıyor açılmasa iyi olucak artık şu karşılaştırmalar
Ilhan
22.Ağustos.2006, 17:57
arkadaslar milli performanslarına bakıp değerlendirmek son derece yanlış bence.
lincoln alex'ten daha iyi oldugu halde onun kadar oynatılmadı
riconun dk'ya alınması bence brezilyada oynadıgındandır.
alex de brezilyada oynarken milli takımda ronaldinhonun yedeği idi.
su anda roninin yedegi rico.
bunun da etkisi olabilir
ÇocuksuMavi
22.Ağustos.2006, 18:46
ALex komplee oyuncu bencee hemm şu ana kadar hep alexi izledik Bakalım Ricardinho takıma uyum sağlayacakmı :eek:
alex komple futbolcu mu ?
vay bee yeni bişey daha öğrendik:)
abi bırak allah askına yaa git ders çalış sen yaa...
Ilhan
22.Ağustos.2006, 18:48
alex komple futbolcu mu ?
vay bee yeni bişey daha öğrendik:)
abi bırak allah askına yaa git ders çalış sen yaa...
:):):)sinirlisin... alex komple deil ama ii bir adam
LegolaS_76
22.Ağustos.2006, 18:49
Ricardinhonun oyununu görmedin ama dünya kupasına alexin yerine çağrılmasından anladım ki ricardinho daha iyi ama bunu zaman gösterecek...
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 19:08
Ricardinhonun oyununu görmedin ama dünya kupasına alexin yerine çağrılmasından anladım ki ricardinho daha iyi ama bunu zaman gösterecek...
Keske daha önceki yorumları okusaydın orda acıklaması yapılmıstı neden Ricardinho nun Alex in yerine alındıgı
scolari12111
22.Ağustos.2006, 19:41
bunlar boş laf lastik gibi uzar bu konu boşuna yani bu konuya yazılanalar bunun özeti fasulyenin faydaların da gizlidir:DDDD bırakın allah aşkına ikisi de avrupa ya açılamayıp tsl ye gelmiş sıradan oyuncular yaşları ermiş kemale bu zmana kadar neredelermiş iyi adamı 18 19 unda kaparlar tabi adu yu daha 15 inde kaptılar o ayrı.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 19:46
Sergio Agüero'yu da 18'inde kaptı At. Madrid 35 milyon pound'a.
bUradAyız_uA
22.Ağustos.2006, 19:47
Al Bİrİnİ Vur Ötekİne! Avrupada BaŞari Getİreceklermİ Onudan Haber Versİnler Bana? Alex'den Umudum Kalmadi Ama Bakalim Ricardinho Ne Yapacak?
scolari12111
22.Ağustos.2006, 19:50
Al Bİrİnİ Vur Ötekİne! Avrupada BaŞari Getİreceklermİ Onudan Haber Versİnler Bana? Alex'den Umudum Kalmadi Ama Bakalim Ricardinho Ne Yapacak?
katılıyorum ama rico nun da çok meziyetli bir futbolcu olduğuna inanmıyorum bjk li olsam da (gs yi de tutarım:DDD:D)ama delgado yu kimse söylemiyor bence içlerinde en parlak olabilecek olanı o.
Kralatti
22.Ağustos.2006, 20:22
Seyretmedigim adam hakkinda yorum yapmam. Bak De Delgadomu alexmi hemen cevaplayaim sana Delgado diye.:D Daha genc daha hizli. Daha takim oyununa uygun. Belki Alexten istatistik olarak gecemeyebilir aam bir avrupa kulubu alexten once Delgadoyu ister.
NOt:Topicle alakasi yok yazdigim seyin ama dedigim gibi seyretmedigim adam hakkinda yorum yapmam
scolari12111
22.Ağustos.2006, 20:36
Seyretmedigim adam hakkinda yorum yapmam. Bak De Delgadomu alexmi hemen cevaplayaim sana Delgado diye.:D Daha genc daha hizli. Daha takim oyununa uygun. Belki Alexten istatistik olarak gecemeyebilir aam bir avrupa kulubu alexten once Delgadoyu ister.
NOt:Topicle alakasi yok yazdigim seyin ama dedigim gibi seyretmedigim adam hakkinda yorum yapmam
ben de o nu diyorum delgado daha genç ve bence çok bnüyük bir yıldız olabilir ama kimse o nu konuşmuyor alex ve rico ya takmışlar.büyük futbolcu olsalar bu zaman kadar çoktan avrupa da olmaları lazımdı delgado da 2 en geç 3 sene içinde avrupa nın dikkatini çekmezse ondan da birşey olmayacağı anlaşılır ama oynadığı futbola bakılırsa çok kaliteli ve avrupa da tutlan bir stili var bilmem ne düşünürsünüz ama ben stilini totti ye benzetiyorum.
el bandido
23.Ağustos.2006, 13:32
şimdiden ahkam kesmek kolay... sorarım fenerli arkadaşlara şu Alex in sizleri Avrupada nerelere taşıdığını... eğer büyük futbolcuysan içerde olduğu gibi dışaradada kendini ve takımını kurtarmalısın...
TR.CaPTaiN
23.Ağustos.2006, 14:36
şimdiden ahkam kesmek kolay... sorarım fenerli arkadaşlara şu Alex in sizleri Avrupada nerelere taşıdığını... eğer büyük futbolcuysan içerde olduğu gibi dışaradada kendini ve takımını kurtarmalısın...
Alex e bu kadar yüklenilmesi haksızlık yigidi öldür hakkını ver diye bi ata sözü vardır.. Avrupada Fenerbahce kötü oynadıgı maclar için tek sorumlu Alex tutulamaz..Fenerbahceye neler verdigi ortadadır Alex in
ForCimbom
23.Ağustos.2006, 14:54
bir gs li olmama rağmen kesinlikle alex diyorum..
Krusty
23.Ağustos.2006, 17:16
Lig TV de dün izledim de; Ricardinho: ''Alex, çok iyi bir futbolcu ve çok da iyi bir arkadaşım.. Onun Brezilya Milli Takımında oynamamasının nedeni; Brezilya da mücadele etmemesi.. Alex ile kıyaslanmam hiç doğru olmaz.'' dedi aynen.. Bizim burda dil dökmemize gerek yok artık.. İkisi de EŞİT diyelim ve konuyu daha uzatmayalım..
eGowiCh
23.Ağustos.2006, 17:56
Milli takıma girip girmeme bakımından kıyaslanmaz, ama futbol olarak kıyaslanabilir.
Ricardinho'nun da dediği gibi, eğer Alex Brezilya'da bir kulüpte oynasaydı, milli takımdaydı.
el bandido
23.Ağustos.2006, 17:59
niye tüm brasilya milli takımında oynayan oyuncular kendi ülkesinin takımlarında mı top oynuyorlar...
Krusty
23.Ağustos.2006, 18:04
Milli takıma girip girmeme bakımından kıyaslanmaz, ama futbol olarak kıyaslanabilir.
Ricardinho'nun da dediği gibi, eğer Alex Brezilya'da bir kulüpte oynasaydı, milli takımdaydı.
Zaten o kıyaslanma Milli takım için değil; genel olarak ;)
eGowiCh
23.Ağustos.2006, 18:07
Şöyle düşün. Ülkemizin tüm oyuncuları süper yetenek ve hepsi Avrupa'da oynuyor. Nihat, Fatih, Hakan, Tuncay... Hepsinin Avrupa'da oynadığını farzet.
23 kişilik kadronun tamamı Avrupa takımlarında oynuyor diyelim... Tepki gelmez mi, neden Turkcell SüperLig'teki takımlardan hiç oyuncu almadın diye? Dolayısıyla Ricardinho da bu tepki sonucu, Brezilya kulüp takımlarından alınan bir futbolcudur. Rogerio Ceni de öyle. Yani mutlaka 2-3 kişi alınmalı ki tepki oluşmasın.
Krusty
23.Ağustos.2006, 18:10
Dolayısıyla Ricardinho da bu tepki sonucu, Brezilya kulüp takımlarından alınan bir futbolcudur. Rogerio Ceni de öyle. Yani mutlaka 2-3 kişi alınmalı ki tepki oluşmasın.
Nasıl bu kadar eminsin ..? Sen mi alıyorsun kadroya ..? Hemen aşağlama triplerine girdin.. ;) O zaman Alex'te Brezilya da oynasa ondan alınır, emin ol ! Rico 'dan bi artısı yok çünkü.. ;)
scolari12111
23.Ağustos.2006, 18:19
alex in fb ye çok şeyler kattığına inanmıyorum eğer bu seviyede ki tsl de kazanılan başarılar yeterliyse ok alex süper ama büyük bir futbolcu her yerde iyi oynar her maçta her rakibe karşı ama alex sadece türk savunmalarına karşı dikiş tutturuyor şimdi bir çıkıp psv maçını örnek vermez umarım:DDDDD
TR.CaPTaiN
23.Ağustos.2006, 18:28
niye tüm brasilya milli takımında oynayan oyuncular kendi ülkesinin takımlarında mı top oynuyorlar...
Sen brezilya teknik direktörünün yerinde olsan Kaka yımı alırsın Alex imi veya hangi dünya yıldızını cıkarırda Alex i alırsın ?
scolari12111
23.Ağustos.2006, 18:42
Sen brezilya teknik direktörünün yerinde olsan Kaka yımı alırsın Alex imi veya hangi dünya yıldızını cıkarırda Alex i alırsın ?
çok doğru çünkü onlar dünya starı alex ise tsl nin starı.
TR.CaPTaiN
23.Ağustos.2006, 18:46
çok doğru çünkü onlar dünya starı alex ise tsl nin starı.
Alex Tsl starı ise Tsl deki diger oyuncular ne oluyor o zaman cünkü onlar Alex in yanından bile gecemezler.
scolari12111
23.Ağustos.2006, 18:53
Alex Tsl starı ise Tsl deki diger oyuncular ne oluyor o zaman cünkü onlar Alex in yanından bile gecemezler.
öyle tsl de yok ki zaten dünya çapında bir oyuncu olsa burada ne işi var
TR.CaPTaiN
23.Ağustos.2006, 18:57
öyle tsl de yok ki zaten dünya çapında bir oyuncu olsa burada ne işi var
Demekki kisiden kisiye, kisinin tuttugu takıma göre degisiyormus gs liler veya besiktaslılar Alex dünya starı degil der bizde TSL nin üstünde bir oyuncudur deriz.. böyle gider. Alex TSL nin standartlarının üstünde bir futbolcudur her ne kadar Kaka,juninho gibi yıldızlar kadar olmasada sadece TSL yıldızı demekte haksızlık. Ayrıca Türkiyede ne işi var diye bir soru var Türkiyeye simdiye kadar cok önemli yıldızlar geldi tüm dünyanın bildigi
scolari12111
23.Ağustos.2006, 19:05
Demekki kisiden kisiye, kisinin tuttugu takıma göre degisiyormus gs liler veya besiktaslılar Alex dünya starı degil der bizde TSL nin üstünde bir oyuncudur deriz.. böyle gider. Alex TSL nin standartlarının üstünde bir futbolcudur her ne kadar Kaka,juninho gibi yıldızlar kadar olmasada sadece TSL yıldızı demekte haksızlık. Ayrıca Türkiyede ne işi var diye bir soru var Türkiyeye simdiye kadar cok önemli yıldızlar geldi tüm dünyanın bildigi
kaç tane 10 u geçmez bu kadar mı bu ülkenin potansiyeli 70 milyon nüfus bu kadar mı seyirci bu kadar taraftar var bu kadar mı üye çıkar bir kulübe para veren üyelerden bahsediyorum atıp tutanlardan değil sonra avrupa ın döküntülerini toplayıp yine aynı yani döküntülerini topladığımız takımlara karşı başarı umarız.
Krusty
23.Ağustos.2006, 19:07
Alex sadece TSL 'nin yıldızı.. İKİ İKİ DÖRT !
scolari12111
23.Ağustos.2006, 19:12
Alex sadece TSL 'nin yıldızı.. İKİ İKİ DÖRT !
katılıyorum ve günlerdir aynı şeyi söylüyorum ama bana psv maçının örnek veriyorlar:DDDDDDD
Krusty
23.Ağustos.2006, 19:18
katılıyorum ve günlerdir aynı şeyi söylüyorum ama bana psv maçının örnek veriyorlar:DDDDDDD
A bir de Milan 'a attığı penaltı golü var ;)
scolari12111
23.Ağustos.2006, 19:22
A bir de Milan 'a attığı penaltı golü var ;)
yok o nu da söyleyen vardı da 1 kişi hatırladı genel de psv maçı diyorlardı durmadanDDDDDDDDDD
Kralatti
23.Ağustos.2006, 19:29
yok o nu da söyleyen vardı da 1 kişi hatırladı genel de psv maçı diyorlardı durmadanDDDDDDDDDD
hatirladim zaragozaya attigi bir gol var.Elendikleri belli olduktan sonra atmisti ama olsun:D Gol goldur:D
scolari12111
23.Ağustos.2006, 19:31
hatirladim zaragozaya attigi bir gol var.Elendikleri belli olduktan sonra atmisti ama olsun:D Gol goldur:D
bak bu ilk oldu kimse söylemedi tebrikler:DDDD ama yine de yüzyılın maçı psv maçıydı bunu da unutmamak gerek:DDDDDD
Burak Duran
23.Ağustos.2006, 19:31
daha ricardinho oynamadan bu karşılaştırma ve kavgalar gereksiz... beyler önce adamlar oynasın sonra karşılaştırın ricardinho oynayana kadar bu konu kapanmıştır