Log in

View Full Version : Nobre milli mi oluyor ?

DeDe
21.Ağustos.2006, 14:47
Mert Nobre'ye milli forma sinyali

BEŞİKTAŞ'ın Türk vatandaşlığına geçen golcü oyuncusu Nobre'nin Malta ile oynanacak milli maçın kadrosuna davet edilebileceği öğrenildi. Terim'in bu oyuncuya sıcak baktığı belirlendi.

KAYNAK : Takvim

Nobre’ye milli forma

Türk vatandaşlığına geçen Nobre milli takıma göz kırpıyor. Teknik direktör Terim, tıpkı Mehmet Aurelio gibi Mert’e de Ay-Yıldızlı formayı teslim edecek
21.08.2006

Terim çok beğeniyor
Beşiktaş Yönetimi ve özellikle İkinci Başkan Murat Aksu’nun çabalarıyla Türk vatandaşlığına geçen Mert Nobre büyük bir olasılıkla 6 Eylül’deki Malta maçında Türkiye’yi temsil edecek. Ulusoy’un önerisiyle Türk vatandaşlığına geçen Nobre’ye şans vermeyi düşünen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in son vuruşlardaki sıkıntıyı Brezilya asıllı yıldız oyuncuyla çözmeyi planladığı ve Nobre’nin stilini çok beğendiği ifade edildi.

Soru işaretleri var
Ancak Terim’in de Nobre konusunda kafasında soru işaretleri bulunuyor... Gaziantepspor mücadelesinde kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan golcü oyuncunun maç eksiği bulunmasından çekinen tecrübeli çalıştırıcının bu konuda kararsız olduğu bildirildi. Fatih Terim geçen hafta oynanan Lüksemburg mücadelesinde de bir ilke imza atmış ve Brezilya asıllı Mehmet Aurelio’ya orta sahada şans vermişti.
kaynak : Fanatik

buyrun...yorumsuz

Burak Duran
21.Ağustos.2006, 14:50
benide milli yapsınlar yuh kardeşim ya ayıptır

Krusty
21.Ağustos.2006, 14:51
Haber kaynakları; kafalarda soru işareti bırakıyor.. ;)

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 14:53
ben o sahtekarın oynadığı milli takımı hiçbir koşulda desteklemem

Kuvvetmira
21.Ağustos.2006, 14:54
Yok artık!! Aurello için o pozisyon da Türk futbolcu yok dediler öle milli yaptılar,nobre den çok kaliteli forvetlerimiz var bence öyle bi saçmalık olamaz:cool:

Jesus_FB
21.Ağustos.2006, 14:54

sen zaten italyan değilmiydin?

DeDe
21.Ağustos.2006, 14:55
eeeeeeeeee..bu işler böyle başlıyor..zamanında 70milyondan sol ayaklı bulamayacak mıyız diyen sayın hocamız(çok sevmeme rağmen) büyük yanlışlar içerisindedir..70 milyondan bir nobre ve bir aurello neden çıkmadı diye sorarım o vakit..yazık bu memlekete de bu memleketin evlatlarınada yazık..
ama ben nobreyi alacağını biliyordum çünki onda bir Hakan şükür takıntısı var..ee nobrede küçük hakan sayılır..neyse
bu işi başlatıp bu hale getirenleri kocaman kocaman a..lkışlıyorum

Cyzio
bu kadar adam varken bunamı iş düşmüş yaw bundan daha ii 100 tane adam var Türkiye de

Krusty
Olmaz ama .. Oynasın oynamasın, bizi temsil eden bir takımı nasıl desteklemezsin .. :rolleyes: Fenerbahçe değil, Beşiktaş değil, Cimbom değil.. TÜRKİYE ..!

TR.CaPTaiN
21.Ağustos.2006, 14:58
Harbi harbi bende milli olmak istiyorum bu ne ya Fatih Tekke Nihat Tuncay Halil yetmiyorda nobremi milli takıma alınacak nobre bu oyuncuların hangisinden daha kaliteli? Aurelio nun mevkisinde adam olmadıgı için alındı nobre cok gereksiz olur.

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 15:15

benim mesajı ne diye siliyorsun?
seninki hala duruyor

ADMİN çağırırım valla

Jesus_FB
21.Ağustos.2006, 15:23
benim mesajı ne diye siliyorsun?
seninki hala duruyor

ADMİN çağırırım valla

senin attığın cevap silinmeyi hakediyordu ben seni gerçektende italyan sanıyordum çünkü her yerde onları ve takımlarını çok iyi savunuyorsunda

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 15:29

senin yazdığında silinmeyi hakediyor

Burak Duran
21.Ağustos.2006, 16:13
bende seni italyan asıllı sanıyordum

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 16:15
bende seni italyan asıllı sanıyordum

dalgamı geçiyorsunuz,yoksa aranızda anlaştınızmı

yahu italyan olsam niye kandilinizi kutlayayım!?!?

ne alakası var tuttuğun takımla milletinin

Ilhan
21.Ağustos.2006, 16:17
ilginç..... bugünü kurtaranlar yarınlarını da dusunmeliler..

Krusty
21.Ağustos.2006, 16:27
dalgamı geçiyorsunuz,yoksa aranızda anlaştınızmı

yahu italyan olsam niye kandilinizi kutlayayım!?!?

ne alakası var tuttuğun takımla milletinin
Senle makara yapıyorlar, sende TÜRK olduğunu ispat etmeye çalışıyorsun hee :n::n:

Del Piero_10
21.Ağustos.2006, 17:22
Senle makara yapıyorlar, sende TÜRK olduğunu ispat etmeye çalışıyorsun hee :n::n:

ben bu makarayı sevmedim

Eray Dengiz
21.Ağustos.2006, 20:37
konuyu toparlayalım..

- Nobre milli formayı giyerse bundan sonra her Türk olan futbolcu acaba milli formayı giyer mi?

- Elinde o kadar forvet ve o kadar gelecek vaad eden futbolcular varken Nobre'yle işin nedir anlamış değilim.

- Erkut abi'nin dediği gibi 70 milyonun içinde Aurelio anlarım ama Nobre anlamam!

SYLaR
21.Ağustos.2006, 20:41
Aurelio yine gerekliydi.Çünkü 70 milyonun içinde bir aurelio yoktuı.Ama 70 milyonun içinde 1 değil 10 larca nobre var

S-B-Z
21.Ağustos.2006, 21:31
eeeeeeeeee..bu işler böyle başlıyor..zamanında 70milyondan sol ayaklı bulamayacak mıyız diyen sayın hocamız(çok sevmeme rağmen) büyük yanlışlar içerisindedir..70 milyondan bir nobre ve bir aurello neden çıkmadı diye sorarım o vakit..yazık bu memlekete de bu memleketin evlatlarınada yazık..
ama ben nobreyi alacağını biliyordum çünki onda bir Hakan şükür takıntısı var..ee nobrede küçük hakan sayılır..neyse
bu işi başlatıp bu hale getirenleri kocaman kocaman a..lkışlıyorum
tamamen katılıyorum dede.
böyle giderse milli takımın tamamı yabancı oyunculardan kurulu olacak.
ayıptır ya!

sanalkardes
21.Ağustos.2006, 23:06
Başka gelen yok mu bu ne iştir ya elin adamları işgal ettiler

SYLaR
22.Ağustos.2006, 00:56
Ben sizi hiç anlamıyorum
Osmanlının gelmiş geçmiş en iyi sadrazamı sokullu mehmet paşaydı o da devsirme sistemiyle türkleştirilmişti.Bir sürü türkten da faydalı oldu.Şu an hiç bir tek oyuncu o mevkide aurelio kadar iş yapamaz.Başarı istiyorsan böyle uygulamalar yapacaksin

S-B-Z
22.Ağustos.2006, 01:51
Ben sizi hiç anlamıyorum
Osmanlının gelmiş geçmiş en iyi sadrazamı sokullu mehmet paşaydı o da devsirme sistemiyle türkleştirilmişti.Bir sürü türkten da faydalı oldu.Şu an hiç bir tek oyuncu o mevkide aurelio kadar iş yapamaz.Başarı istiyorsan böyle uygulamalar yapacaksin
bunu oyuunda editörle yapsa biri hurraaaa millet saldırır adama hile yapıyorsun diye :D yalanmı?
ama gerçek hayatta olunca savunuluyor nedense?

sanalkardes
22.Ağustos.2006, 09:50
Ben sizi hiç anlamıyorum
Kardeş burda aurelio dan değil nobreden bahsediyoruz

meddah
22.Ağustos.2006, 10:40
Osmanlı Sadrazam ve vezirlerinin belli bir dönemden sonra %90-95'i Türk değildi zaten de..
Birincisi; Osmanlı o adamları bebeyken alıp yetiştiriyordu, aklı başındayken ülkeye gelip de Vezir olan yoktur.
İkincisi; en küçük bir başarısızlıkta bu devşirmelerin kelle giderdi.. Bilmiyorum Aurellio - Nobre falan razı mıdır Osmanlı Devlet Politikasına..
Üçüncüsü; Osmanlı üç kıtada bilmemkaçyüzbin kilometrekareye yayılmış, bir eyalet - devlettir ve içerisinde 30 türlü ırk barındırmıştır. Fethedilen yerlerinden dil-din-ırk vs. gibi milli birliklerine ait noktalarına pek ilişilmemiştir..

Burak Duran
22.Ağustos.2006, 12:00
olay tarih dersine dönmüş :D ama mehmet abi çok güzel bir şekilde cevap vermiş

LaKe
22.Ağustos.2006, 12:05
Nobre'ye ihtiyacımız yokki. Türkiye'de forvetten bol ne var :p

DeDe
22.Ağustos.2006, 13:55
kurbanınız olayım Osmanlıyı bari burda kurcuklamayın..Yazılması gerekenleri aynen yazdığın için kutluyorum mehmetçim..bana laf bırakmamışsın..
gelelim sadede :
70 milyonun içinde bir aurello yoksa varsın olmasın kardeşim..Ön liberosuz oynayalım icab ederse.Koray'ı Ümit Özat'ı koyalım idareten..gericilikse gericilik.dar kafalılıksa dar kafalılığında en önde gidenini yapıyorum ve ikisinide milli forma altında görmek istemiyorum..
TÜRK MİLLİ MARŞINI BİLE OKUYAMAYAN BİR FUTBOLCU O FORMAYI GİYMEMELİ.
giydirenlerde bu kararlarının netcilerinin altında ezilecekllerdir..

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 19:45
Anayasamızın 66. maddesi ise şu şekildedir;
"Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür".

Bu sözümle ne demek istediğimi herkes anlamıştır.

Del Piero_10, sen İtalyan mısın, Türk müsün? Her seferinde İtalya takımlarını, İtalya Milli Takımını savunuyorsun. Madem bu kadar İtalya meraklısı, özentisisin, git o zaman o ülke vatandaşlığına geç. Ne demek milli takımı desteklemem? Git İtalya Milli Takımını destekle, kupayı kazanınca çığlık at, sevin, Türk Milli Takımında yabancı uyruklu oyuncu oynuyor diye destekleme! Arjantinli Camoranesi oynuyor İtalya'da, sesin çıkmıyor, ama Türkiye'de Nobre, Aurelio olunca bangır bangır bağırıyorsun. Yarın öbürgün İtalyan bir oyuncu Türk Milli Takımı forması giyerse ne yapacaksın, sorarım sana.

Krusty
22.Ağustos.2006, 19:47
Arjantinli Camoranesi oynuyor İtalya'da, sesin çıkmıyor.
Farkına varamamıştır.. ;) ;)

Del Piero_10
22.Ağustos.2006, 20:05
Anayasamızın 66. maddesi ise şu şekildedir;

Bu sözümle ne demek istediğimi herkes anlamıştır.

Del Piero_10, sen İtalyan mısın, Türk müsün? Her seferinde İtalya takımlarını, İtalya Milli Takımını savunuyorsun. Madem bu kadar İtalya meraklısı, özentisisin, git o zaman o ülke vatandaşlığına geç. Ne demek milli takımı desteklemem? Git İtalya Milli Takımını destekle, kupayı kazanınca çığlık at, sevin, Türk Milli Takımında yabancı uyruklu oyuncu oynuyor diye destekleme! Arjantinli Camoranesi oynuyor İtalya'da, sesin çıkmıyor, ama Türkiye'de Nobre, Aurelio olunca bangır bangır bağırıyorsun. Yarın öbürgün İtalyan bir oyuncu Türk Milli Takımı forması giyerse ne yapacaksın, sorarım sana.

Türküm bir daha italyan mitalyan derseniz yediririm o lafı

o marco ile marcio bugün basket maçını izlerken brezilyayı tutmadılarmı sanki

vatan için mehmet olmak öylemi?
hadi oradan,brezilya milli takımını reddedipte geldiler değilmi?
tek amaç para :aurelio vatandaşlığı almazsa ilk postalananın kendi olacağını biliyordu,fenerden aldığı parayı kimseden alamayacığınıda biliyordu

Camoranesi arjantin doğumlu italyan,brezilya doğumlu brezilyalı değil,arjantin milli takımını reddetti

scolari12111
22.Ağustos.2006, 21:17
ya uzatmanın ne anlamı var oynauyacaklar ve bitecek bu kadar büyütmenin anlamı yok ki savaşa gitmiyoruz sadece maça çıkıyoruz ve bunlar hür iradeleriyle t.c. vatandaşı olup kimlik almışlar en doğal hakları da milli takım da oynamak.

ozgrkc
22.Ağustos.2006, 21:20
yaa Aurelio yu anlarım adam 5 sene kalmış en tabii hakkı oynayabilir de milli takımda ihtiyac varsa... Nobre de bi boşluktan yararlanılmış ve yine bi hakla Türk olmuştur o da bizim gibi bütün haklarını kullanabilir...İstiklal marşı söylemeyen adamı milli takıma istemem demişiniz iyi güzl de... her dalda bi sporcu milli marşı söylemiyo neden futbol da göze batıyo? bende hakan fatih necati falan filan sakatlanana kadar Nobre nin oynamaması görüşündeyim ama ihtiyac olduğunda oynıcak, oynamalı, en azından bu onun hakkı...

Diğer ülkeler den de örneklemesek burası Türkiye burdaki herşey 2 kat şiddetli olur ve 50 taraf çıkar...

DeDe
22.Ağustos.2006, 22:36
aynı anayasanın maddelerinden biride PKK yandaşlarının miletvekili olmasınıda sağlıyor.
demmekki bu hakkın olması doğru olduğunu kanıtlamıyor..şahsi fikrimdir..

aynı isyanı zamanında elvan abeylegese içinde dile getirmiştim..

Sekopej
22.Ağustos.2006, 22:50
Konu sapabilir ama Ersan İlyasova. O da İstikla Marşı'nı bilmiyor ve söylemiyor. maçlarda görüyoruz 3 gündür. Maden İstiklal Marşı'nı bilmeyen, söylemeyen Milli Formayı giyemeyecek o da giymesin. Tamam Özbek asıllı ama İstiklal Marşı'nı bilmiyor ne yapacağız?...

DeDe
22.Ağustos.2006, 23:52
Konu sapabilir ama Ersan İlyasova. O da İstikla Marşı'nı bilmiyor ve söylemiyor. maçlarda görüyoruz 3 gündür. Maden İstiklal Marşı'nı bilmeyen, söylemeyen Milli Formayı giyemeyecek o da giymesin. Tamam Özbek asıllı ama İstiklal Marşı'nı bilmiyor ne yapacağız?...
En azından TÜRK..yapmayın ya

Sekopej
22.Ağustos.2006, 23:54
Onlar da Türk. Ayrıca ben Ersan'a destek veriyorum ve İstiklal Marşı'nı söylemiyor diye eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın. Bunu eleştirenlere söylüyorum. Yoksa biliyorum Türk olduğunu....

DeDe
23.Ağustos.2006, 00:03
Serkan çok fazla tartışmak istemiyorum ama.Nobre'de Aurello da TÜRK değildir..
Olamazlarda..Sadece T.C. vatandaşıdırlar.
neyse anlaşamadık, analaşamayızda..Zaman kimi haklı çıkaracak bakalım

Sekopej
23.Ağustos.2006, 00:10
Tamam Türk vatandaşıdır. Senin ve benim sahip olduğum her hakka sahiptir. Ben de tartışmak istemiyorum. Çünkü bu sitedeki tartışmalarda cidden yoruluyorum artık. Senin görüşüne de saygı duyuyorum.

Son olarak da Nobre'nin Türk vatandaşlığı yapılma yöntemine karşıyım. Ama artık onlar da Türk vatandaşı olduğuna göre(öyle ya da böyle) bizle aynı haklara sahiptir diyorum...

bortecine
23.Ağustos.2006, 00:21
Tamam Türk vatandaşıdır. Senin ve benim sahip olduğum her hakka sahiptir. Ben de tartışmak istemiyorum. Çünkü bu sitedeki tartışmalarda cidden yoruluyorum artık. Senin görüşüne de saygı duyuyorum.

Son olarak da Nobre'nin Türk vatandaşlığı yapılma yöntemine karşıyım. Ama artık onlar da Türk vatandaşı olduğuna göre(öyle ya da böyle) bizle aynı haklara sahiptir diyorum...
evet türk yaptıklarına göre böyle

eGowiCh
23.Ağustos.2006, 01:45
Serkan çok fazla tartışmak istemiyorum ama.Nobre'de Aurello da TÜRK değildir..
Olamazlarda..Sadece T.C. vatandaşıdırlar.
neyse anlaşamadık, analaşamayızda..Zaman kimi haklı çıkaracak bakalım

Aurelio da Nobre de TÜRK'TÜR!!! Kimse aksini iddia edemez!

Anayasanın 66. maddesini inkar etmiş olursun ki bu da suçtur.

Anayasanın 1. maddesini nasıl kabul ediyorsak, bu 66. maddesini de kabul etmek zorundayız. (MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.)

PKK yandaşlarının milletvekili olmasını sağlayan anayasa maddesini buraya yazarsan sevinirim bu arada.

S-B-Z
23.Ağustos.2006, 01:51

Anayasanın 1. maddesini nasıl kabul ediyorsak, bu 66. maddesini de kabul etmek zorundayız. (MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.)

PKK yandaşlarının milletvekili olmasını sağlayan anayasa maddesini buraya yazarsan sevinirim bu arada.
ben kendi adıma türk olmalarına bişey demiyorum,kişisel kararıdır ve olur.ama işin rengi bana göre farklı,ve milli takımda oynatılmalarına karşıyım kendi adıma.
zaten bu ülkede kurallar hep çiğnenmek için konulmuş.yabancı sayısı 6,bakıyolar böyle olmayacak yabancıları türk yapmaya başladılar.
kızdığım konu bunu para için yapıyorlar.mesela bu adamlar bu yıl türkiyede değilde başka bir ülkeye transfer olup oynasalardı,yine türk vatandaşı olmak isteyeceklermiydi?
para için....
kendimizi kandırmayalım lütfen.

pessy
23.Ağustos.2006, 03:32
eğer dikkat ettiysen ersan boksörlerin maç esnasında ağzına koydukları şeyi koyuyor ağzına ve konuşmuor maç içerisinde bile konuşmuyor belkide o yüzdendir;)

ozgrkc
23.Ağustos.2006, 03:38
eğer dikkat ettiysen ersan boksörlerin maç esnasında ağzına koydukları şeyi koyuyor ağzına ve konuşmuor maç içerisinde bile konuşmuyor belkide o yüzdendir;)

o deediğin aleti Bogut ta kullanıyo ama maçta ağzı kapanmıyodu... o konuşmaya engel değil...Ersan yaş itibariyle saha da konuşmuyo... İstiklal marşı bilmemesinden de söyleyemiyo ama orası yeşil çim saha diil ya kimsenin gözüne batmıyo...

Sekopej
23.Ağustos.2006, 03:41
Arkadaşlar ben Ersan örneğini tartışma çıksın diye vermedim. O tabi ki de Türktür. Asla sorgulamıyoruz. Yanlış anlaşılmasın. Ben Türklük İstiklal Marşı'nı bilip bilmemekle alakalı değildir diye o örneği verdim.

Lütfen bundan sonraki mesajlarda bu örneği tartışmayalım. Bir tartışma çıkmasına sebeb vermiş olabilirim ki bunu hiç istemiyorum....

eGowiCh
23.Ağustos.2006, 03:44
Ersan İlyasova bildiğim kadarıyla Bulgar göçmeni.

Gerekirse Milli Takım'ın tümü yabancı olmalı

Marco Aurelio anayasal hakkını kullandı, Türk vatandaşlığına geçti. Ne olduysa ondan sonra oldu. Voleybolda, atletizmde, güreşte, boksta, basketbolda birçok örneği bulunan, yabancı statüden Türklüğe geçmiş olan ve bu sayede Milli Takım'da Türkiye'yi temsil eden sporcu varken, Aurelio'nun üstünden "vay efendim nasıl olurmuş da Türklüğümüzün temsilini yabancılara verirmişiz" kavgası başladı. Önce bazı örnekler verelim de konu anlaşılsın. Hani Dünya şampiyonu İtalyanlar'ın milli takımında bugüne kadar 9 Arjantin, 7'de Uruguay asıllı olmak üzere 16 "devşirme" oyuncu forma giydi. Hani, Dünya Kupası 3.'sü, kendi ırkının saflığıyla her daim gurur duyan Almanların forvet hattının 6 oyuncusunun 5'i (Klose, Podolski, Asamoah, Neuville) devşirme idi. Peki, bu maçları seyreden herhangi biriniz "Hadi canım sende, bunlar saf Alman, ya da İtalyan değil, biz bunların 1. ve 3. olmalarını saymıyoruz" dediniz mi? Ya da FIFA, turnuva gol kralı Klose'yi Alman değil de Polonyalı diye açıkladı da biz mi duymadık? Fransız takımında 23 oyuncunun 16'sı başka ülkelerdendi ve final oynadılar. Çünkü onlar artık dı, Fransı z'dı, Alman'dı. Avrupa Birliği üyesi olduğumuzda artık komik hale gelecek olan "Yabancı Oyuncu Sayısı " tartışmasını aşmak için bulunan bu formülde, eğer ki bir yabancı oyuncu Türk OLMAK İSTİYOR VE BU ŞARTLARA HAİZSE, BUNU ENGELLEYEMEZSİNİZ. Ama Milli Takım'da oynama faktörü devreye girdiği zaman çok önemli şartlar yerine geliyorsa oynatmalısınız. Nedir bu şartlar? Örneğin; son 5 yıl içinde takımının maçlarının en az % 80'inde oynamış olmalı, gördüğü kart sayısı aynı bölgede oynayanlardan az olmalı, çirkin hareketler ve rakibe kasti hareket nedeniyle atılmış olmamalı, rakip seyirciyi tahrik etmek gibi olaylara karışmamış olmalı v.b. Ama Nobre'nin Türk olma uygulamasındaki gibi 403 nolu yasanın 7/e bendindeki "Bakanlar Kurulu'nun zaruriyet görmesi durumunda bu maddeden asla yararlanılmamalı. Çünkü Nobre'nin bu maddeden yararlanması, diğer 5 yılını doldurmamış oyuncuların da (Jaba gibi) aynı hakkı istemelerine yol açacaktır ki, işte işler asıl ozaman karışacaktır. Diyelim ki bu şartlara sahip ve de Milli Takımın her bölgesi için Türk asıllı oyunculardan yetenekli 11 oyuncu oldu. Bu durumda ne yapmalıyız? Hepsini bir anda oynatmalı mıyız? Fatih hocaya 'İddialı yorum' programında sordum bunu, cevabı netti; "Hak edenlere hiçbir kısıtlama getiremezsiniz!" "Yani böyle bir durum sözkonusu olduğunda milli 11'imizin farklı renkte ve ülkelerde doğmuş oyunculardan oluşma ihtimali vardır. Bu tür olaylara alışalım. G.Saray'ın UEFA şampiyonluğu bu ülke adına yazılmış destanlardan değil midir? Peki o takımda Taffarel, Hagi, Popescu, Capone var diye, UEFA o şampiyonluğu Türk takımlarına ait saymamış mıdır? Benim görüşüm net, ulusuma kendini ait hisseden ve teknik olarak da adam olarak da o formanın şartlarını yerine getiren herkese kapımız açık. Unutmayın biz Mevlana'nın torunlarıyız. Hoşgörü ile yoğrulmuşuz.

Dr. Gürkan Kubilay

meddah
23.Ağustos.2006, 06:40
Bulgar değil, Özbek..
Ayriyeten vatandaşlığa geçişiyle ilgili, Aurellio-Nobre olaylarından çok daha sansasyonel iddialar var..

Milli Takımlar kulüpleşiyor, benim itirazım bunadır.. İki dakkada şappadanak transfer mantığıyla adam alabiliyoruz Milli Takıma.. Bunun artık neresi Milli Takım, neresi bir ekol, hani neresi altyapı, futbol kültürü şu bu vs.. Yoksa Aurellio - Nobre vs. 15 yaşında gelmiş olsalar ve bu memleketin futbolundan bir şeyler kapabilmiş olsalar, değil Brezilyalı, isterlerse Marslı olsunlar..
Yetmedi, bu işten daha çoook menfaat sağlayan çıkar, Milli Takımdan çok başkalarının işine yarar, o olur..

Globalleşmenin köküne kibrit suyu..

Artı.. Fatih Terim ne demeye Nobre yi Milli Takıma çağırıyor, bunun altında bir şey mi var, acayip merak ettim..

DeDe
23.Ağustos.2006, 09:38
ben kendi adıma türk olmalarına bişey demiyorum,kişisel kararıdır ve olur.ama işin rengi bana göre farklı,ve milli takımda oynatılmalarına karşıyım kendi adıma.
zaten bu ülkede kurallar hep çiğnenmek için konulmuş.yabancı sayısı 6,bakıyolar böyle olmayacak yabancıları türk yapmaya başladılar.
kızdığım konu bunu para için yapıyorlar.mesela bu adamlar bu yıl türkiyede değilde başka bir ülkeye transfer olup oynasalardı,yine türk vatandaşı olmak isteyeceklermiydi?
para için....
kendimizi kandırmayalım lütfen.
anlamamakta ısrar edenler iyice okusunlar lütfen..Tek kelimeye gerek bırakmayan bir açıklama.

ForsakeN
23.Ağustos.2006, 11:03
Nobre'nin yerine oynatılabilecek bir sürü oyuncu(Umut Bulut,Ersen Martin,Fatih Tekke,Halil,Tuncay) varken O'nun çağırılması benim Fatih Terim'e olan güvenimi sarsar.

Del Piero_10
23.Ağustos.2006, 12:34

o zaman haydi askere!
kışlaya gitmeleri gereken zamanda kaçacaklarına o kadar eminmki o zaman sorucam hepinize mert ile mehmeti

Ilhan
23.Ağustos.2006, 12:39
o zaman haydi askere!
kışlaya gitmeleri gereken zamanda kaçacaklarına o kadar eminmki o zaman sorucam hepinize mert ile mehmeti

o zaman marcio ile marco olurlar hemen:)

comandante
23.Ağustos.2006, 13:21
aurelioyu anlarım bi nebze...ama nobre kim ya?o adamın oynadığı takımı desteklemem ki ben.bu adamlar türk oluyo sonra niye genç yetişmiyo milli takıma.haydaaa.özgürcan cafercan da anca 85 te girer...

atrıca da dedecim ön liberoda ümit özat demişsin.yapma gözünü sevim ya ölürüm...

Sekopej
23.Ağustos.2006, 13:52
Aurelio'nun askerlik olayını biliyorum. Karakol onu da sormuştu, araştırmıştı. Brezilya'da yaptığı için askerlik bunu belgelerle ispatladı ve burada askerlik yapmasına gerek kalmadı. Her Türk vatandaşlığına geçen kişilerde olduğu gibi eğer önceden askerliğini yaptıysa kanunlar gereği tekrar askere gitmesi gerekmiyor. Nobre'yi bilemiyorum ama herşey o kadar hızlı oldu ki gelişmeleri takip edemedik. Fenerbahçe her gelişmeyi resmi siteden bildirmişti......

pessy
23.Ağustos.2006, 13:58
o zaman ön libero da nurisahin oynasın aurellio nurisahini kesti karar terim'indir arkadaşlar bize saygı duymak düşer ayrıca domandante sen nobre nin oynadığı milli takımı tutmuyosan türküm deme...

DeDe
23.Ağustos.2006, 14:15
vay bee..Adamlar 10 dakkada vatandaşlığı geçtim TÜrk oldular :)
Peki Nobre yapmamış,Aurello da yapmışi bitirmiş..yani ikiside hazır asker T.C. içn yarın bi seferberlik olduğunda silah altına girecekler mi ? PKK yada x bir terör örgütü ile savaş sözkonusu olduğunda hemen brezilyaya kaçmazlarsa bende neyim..Artı madem bu adamlar bizi sevdiler..Neden brezilya vatandaşlığından çıkmadılarda çifte vatandaşlar..
Bırakın bu işleri allah aşkına

Sekopej
23.Ağustos.2006, 14:32
Abi şimdi dediğin gibi seferberlik ilan edilse bırak onlara ben Türküm diye dolaşan bir çok kişi kaçıp gitmeyecek mi? Zamanında gitmemişler mi?

Senin dediğini hangi 2. vatandaşlığa geçmiş yapar peki? Türk bayanla evlenmiş biri savaş olsa karısını da alıp ülkesine gitmeyecek mi? Veya turistik mevkilerde senelerce oturmuş ve vatandaşlık hakkı kazanmış kişiler mi gidecek? Hayır. Biz gideceğiz. Eğer Brezilya vatandaşlığından çıkıp sadece Türk vatandaşı olsalardı ve savaştan kaçsalardı o zaman ben de kesinlikle affetmezdim.

Biz zamanında babası Kıbrıs'lı diye Mustafa İzzet'i Milli Takımda oynatmadık mı? Bırakın İstiklal Marşı'nı falan tek kelime Türkçe bilmiyordu. Hayatında Türkiye'ye gelmemişti hiç Milli Takıma çağrılana kadar. Şu anda Aurelio'nun bile tercüman götürmediği Milli Takım kampına tercümanla katılmıştı. Hatta kendisine Mustafa diyenlere hayır benim adım Muzzy bana böyle hitap edin demişti. O 2002 kadrosunda yer aldı ve 3.lüğün kazanılmasında payı vardı. Bu kadar tepki aldığını duymadım. (Kıbrıs da tabi ki Türktür, İsteyen gelip Milli Takımda hiç sorgulanmadan oynayabilir yanlış anlaşılmasın)

Şimdi onu çağırıp sorsanız Diyarbakır nerede, Malatya nerede diye gösteremez. Hatta gurbetçi bir çok oyuncumuz var. Onların içinde de Türkiye'ye nadir gelenler var. Aurelio kadar Türkçe konuşanlar var. Onlara da sorsanız bu ülkeden bazı yerler gösteremezler, orası hakkında bilgiye sahip değildirler. Ama Aurelio 5 sene oynamış ve bu ülkenin her köşesine gitmiştir. Çoğu yeri biliyordur.

Ben kendi açımdan bu tartışmaya şöyle nokta koymak istiyorum. Ben Milli Takım'ı Ay Yıldız'ı daima desteklerim. Oynamasını istemediğim oyuncular oynasa bile ben onlar oynuyor diye yıllardır yaşadığım, desteklediğim takımımdan vazgeçmem. Her şartta desteğimi sürdürürüm. Çünkü o Türk Milli Takımıdır. Ay Yıldız'ı taşmaktadır.....

DeDe
23.Ağustos.2006, 14:49
o seferberlikten kaçanlar zaten Türk değiller ki :)
Anlatmak istediğim de bu..
Bua arada o formayı Yunan giymediği müddetçe desteklemek boyun borcumuzdur..

eGowiCh
23.Ağustos.2006, 18:05
Herhangi bir seferberlik olsa eminim birçok Türk kaçacaktır. Onlar resmen Türk'tür, ama aslen Türk değillerdir. Aurelio ve Nobre Türk, anayasa gereği, ama aslen Türk mü değiller mi, o belli değil. Türk olup da vatanına ihanet edenler resmen Türk'tür, aslen değildir. Bu işler karışık :) Zaman gösterecek, bakalım ve görelim.

S-B-Z
23.Ağustos.2006, 21:18
anlamamakta ısrar edenler iyice okusunlar lütfen..Tek kelimeye gerek bırakmayan bir açıklama.
sağol dede ama anlyana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az demişler.

DeDe
23.Ağustos.2006, 23:03
sağol dede ama anlyana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az demişler.
Davul zurna nedemek ömer kardeş..Senfoni orkestrası bile az..

KnightBaris
24.Ağustos.2006, 00:09
benide milli yapsınlar yuh kardeşim ya ayıptır
sen zaten türksün

----------------------------------------------------------------------
GALATASARAYLI OLSAMDA ARKANDAYIM MERT!!!!

ÇocuksuMavi
24.Ağustos.2006, 13:16
bu adam kim ki milli takıma alıncak ya?

ForsakeN
24.Ağustos.2006, 15:49
Beyler Mert Nobre daha Milli takıma alınmış değil.Alınmaması için dua etmekten başka neler yapabiliriz ki?

S-B-Z
24.Ağustos.2006, 20:20
alınır alınır o da alınır milli takıma hiç merak etmeyiniz,biraz sabır.daha kmleri türk yapacaklar bakalım.

eGowiCh
25.Ağustos.2006, 03:45
alınır alınır o da alınır milli takıma hiç merak etmeyiniz,biraz sabır.daha kmleri türk yapacaklar bakalım.

Ömer çok beğendim sözünü, anlayana saz, anlamayana davul zurna, hatta senfoni orkestrası az... Güzel yerine oturtmuşsun bu sözü.

Mehmet gibi Nobre gibi Bakanlar Kurulu onayından ve Cumhurbaşkanı onayından geçmiş, anayasanın 66. maddesinde de belirtilen, Atatürk'ün de söylediği gibi Mehmet ve Mert TÜRK'tür! Anlayana saz, anlamayana davul zurna, senfoni orkestrası az hakkaten ;)

S-B-Z
25.Ağustos.2006, 19:10
Ömer çok beğendim sözünü, anlayana saz, anlamayana davul zurna, hatta senfoni orkestrası az... Güzel yerine oturtmuşsun bu sözü.

Mehmet gibi Nobre gibi Bakanlar Kurulu onayından ve Cumhurbaşkanı onayından geçmiş, anayasanın 66. maddesinde de belirtilen, Atatürk'ün de söylediği gibi Mehmet ve Mert TÜRK'tür! Anlayana saz, anlamayana davul zurna, senfoni orkestrası az hakkaten ;)
insanların vicdanından geçmedikten sonra ister bakanlar kurulundan geçsin,ister cumhurbaşkanından.;)

eGowiCh
25.Ağustos.2006, 19:37
Buradan (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18937) yabancı uyruklu oyuncuların Türkiye Milli Takımında oynayıp oynamamasıyla ilgili oy verebilirsiniz. Böylelikle istatistik yakalayabiliriz, kaç kişi istiyor istemiyor diye ;)

S-B-Z
25.Ağustos.2006, 19:48
Buradan (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18937) yabancı uyruklu oyuncuların Türkiye Milli Takımında oynayıp oynamamasıyla ilgili oy verebilirsiniz. Böylelikle istatistik yakalayabiliriz, kaç kişi istiyor istemiyor diye ;)
zaten böyle giderse her yazdığımız harf için bir anket açacaksın egemen bravo valla ;)