PDA

View Full Version : Fenerbahçe ön eleme oynamayacak !

Cengo
26.Mayıs.2005, 19:22
Kaynak :
http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idNews=63722&idSez=126
--
No Plans To Change Rules - Uefa
5/26/2005 11:47:00 AM

Uefa have insisted that they have no plans to change the rules which prevent Liverpool defending the Champions League.

The Reds claimed the trophy after a penalty shoot-out win over Milan on Wednesday night, but as they didn’t finish in the top four in the Premiership, they do not have an automatic right to re-enter the competition next season.

"The rules are what they are," Uefa spokesman William Gaillard told Radio Five Live. "They were used already once when Real Madrid won...and actually were not among the qualifiers in the Spanish league.

"The Spanish FA told us they would replace the fourth-placed team - Real Zaragoza - with Real Madrid. It is a tough decision to make but it is not for us to make, it is for the FA and they told us Everton would be the fourth English club.

"Rules are rules and they were passed for a very good reason."

Genghis_Khan
26.Mayıs.2005, 19:35
Bu yazıda Fenerbahçe'nin ön eleme oynayıp oynamaması ile alakalı bir haber göremedim. Sadece UEFA'nın Liverpool'un CL'de oynamasına izin vermediği yazıyor.

Cengo
26.Mayıs.2005, 19:49
Bu yazıda Fenerbahçe'nin ön eleme oynayıp oynamaması ile alakalı bir haber göremedim. Sadece UEFA'nın Liverpool'un CL'de oynamasına izin vermediği yazıyor.

Sence ne demek Liverpool'un CL'de oynamasına izin verilmemesi :mrgreen:

Genghis_Khan
26.Mayıs.2005, 21:47
Daha ayrıntılı anlatayım o zaman: UEFA Liverpool için İngilterenin CL' ye 5 takımla katılmasına izin vermiyor. Ama FA Everton yerine Liverpool'u gönderebilir CL'ye. Bu da demek oluyor ki daha kesin birşey yok. Yani yine söylüyorum yukarıdaki haberde Fenerbahçe'nin ön eleme oynamaması ile ilgili bir bilgi yok! :mrgreen: :mrgreen:

Cengo
26.Mayıs.2005, 22:36
Ne alaka?
Liverpool direk gidemez, Everton'ın yerine giderse ön eleme oynar :mrgreen:

Şampiyon olarak gidemeyecek Liverpool, yazıyı dikkatli oku.FB Tv'de haber de geçti az önce :mrgreen:

Kıskananlar çatlasın, Liverpool'u bu yüzden tutan basitler,acizler çatlasın (d) (d) (d)

Navras
26.Mayıs.2005, 22:42
Liverpool`un kupayı kazanması, FB`nin Şampiyonlar Ligi hesaplarını bozmayacak. BBC`ye açıklamalarda bulunan UEFA sözcüsü William Gaillard, "Kuralları sezon ortasında değiştiremeyiz. Liverpool için başka bir takımı turnuvanın dışında bırakamayız" dedi.

Seçkinn
27.Mayıs.2005, 00:25
Şenez Erzikte açıklama yapmış bugün Fenerbahçe direk gider diye...Sanırım bu sorun ortadan kalktı...

Bence çok büyük bir sorun olmasada...

11
27.Mayıs.2005, 02:10
inşallah direk gider.ön eleme de elenip de 2 maçlık eğlenceyle yetinemem ben.direkt katılsın da gülmekden geberelim.

fanatikadnan
27.Mayıs.2005, 13:54
oooo Süpersin yaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:bencede Direkt gitsinde bakalım neler yapabilecek görelim..Bari eğlence çıkıyo çarşamba geceleri :mrgreen:

Genghis_Khan
27.Mayıs.2005, 15:35
Arkadaşlar ne olursa olsun Fenerbahçe'nin Avrupada kazanacağı başarılar sadece kendilerine değil Türk futboluna da katkı sağlayacaktır. Lütfen bunu unutmayalım. Sonuçta FB'nin CL'de alacağı başarısızlıklar uluslararası spor camiasında sadece FB'ye atfedilmeyecek Türk futbolu da aynı şekilde yorumlanacaktır...

fanatikadnan
27.Mayıs.2005, 17:23
Diyorum o yüzden yollamayın diye ama anlayan yok.. (b) ..Allahtan çok katkı sağlıyolar haa bide sağlamasalar naparız. :mrgreen:

RubenMartin
27.Mayıs.2005, 18:37
f5 i direk finale çıkarsan ne??? Adam avrupada oynayamıyorlar...

Seçkinn
27.Mayıs.2005, 19:04
f5 i direk finale çıkarsan ne??? Adam avrupada oynayamıyorlar...

Unutmayalım ki Avrupa kupalarında başarılı olmak için tecrübe kazanmış olmak çok önemli...Fenerbahçe'de Rüştü ve Anelka dışında Avrupa tecrübesi olan oyuncu bence yok şu an için...Ama zamanla bu tecrübeyi kazanacaklar...

Çok iyi biliyoruz ki GS'ında Avrupa başarısı uzun bir tecrübe döneminden sonra geldi...Ama şimdi nedense GS şapkadan tavşan çıkarıp bir sene içinde bu başarıyı yakalamış gibi yorumlar yapılıyor...

Başarı birçok etkenin yanında sabırda ister...Yapılan her maç FB'ye tecrübe katacak ve ileride başarıyı getirecektir...

Ayrıca Avrupa kupalarındaki her Türk takımına destek olmak bizim görevimiz...Ama maalesef bu konuda da yozlaştığımızı düşünüyorum...

RubenMartin
27.Mayıs.2005, 19:23
tecrübe olayına katılmıyorum çünkü f5 de yıllardır avrupada artı ben büyük takım küçük takım olayının kalktığına inanıyorum... f5 in bu senede avrupada turu geçeceğini düşünmüyorum çünkü avrupada oynamak vizyon işidir...

Seçkinn
27.Mayıs.2005, 19:42
tecrübe olayına katılmıyorum çünkü f5 de yıllardır avrupada artı ben büyük takım küçük takım olayının kalktığına inanıyorum... f5 in bu senede avrupada turu geçeceğini düşünmüyorum çünkü avrupada oynamak vizyon işidir...

Yıllardır avrupa olan FB'nin kadrosu kaç kere değişti...Ben sayamadım...Tutarsızlık vardı o yıllarda sürekli kadroda büyük çaplı değişimler oldu...Tabiki fikrine yinede saygılıyım...

Büyük takım küçük takım olayı bencede yok ama yabancı liglerin futbol oynama temposu bizde oldukça yüksek...Oyun adeta durmuyor...Bizim ligimizdeki topla oynama süreleri ile onlarınkini karşılaştırsak eminim dağlar kadar fark çıkar ortaya...Bizde oyun temposu çok düşük bence...

Genghis_Khan
29.Mayıs.2005, 18:42
Bu konuyla ilgili son gelişmeler...

İngiliz lobisi bastırıyor

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması için baskı arttı. F.Bahçe'yi ön eleme tehlikesi bekliyor.

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasının ardından İngiliz lobisi, G-14'leri de devreye sokarak UEFA üzerinde baskısını artırdı. Her koldan saldıran İngilizler, Liverpool'un şampiyon olması nedeniyle 'ayrıcalık' tanınmasını istiyor. UEFA daha önce İngiltere'den 4 takımın katılmasına karar vermiş, İngiltere Futbol Federasyonu da 5. olan Liverpool'un Devler Ligi'ne gidemeyeceğini açıklamıştı. Ama baskılar karşısında çark eden UEFA, bu konuyu 17 Haziran'da yapılacak toplantıda yeniden görüşme kararı aldı. Eğer Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa, sarı-lacivertli takım gelecek sezon ön eleme oynamak zorunda kalacak. Avrupa'nın dev kulüplerinin üye olduğu G-14'ler de Liverpool lehindeki kampanyaya destek oluyor.
SELİM SUNER
Kaynak:SABAH Gazetesi

Cengo
30.Mayıs.2005, 01:04

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması için baskı arttı. F.Bahçe'yi ön eleme tehlikesi bekliyor.

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasının ardından İngiliz lobisi, G-14'leri de devreye sokarak UEFA üzerinde baskısını artırdı. Her koldan saldıran İngilizler, Liverpool'un şampiyon olması nedeniyle 'ayrıcalık' tanınmasını istiyor. UEFA daha önce İngiltere'den 4 takımın katılmasına karar vermiş, İngiltere Futbol Federasyonu da 5. olan Liverpool'un Devler Ligi'ne gidemeyeceğini açıklamıştı. Ama baskılar karşısında çark eden UEFA, bu konuyu 17 Haziran'da yapılacak toplantıda yeniden görüşme kararı aldı. Eğer Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa, sarı-lacivertli takım gelecek sezon ön eleme oynamak zorunda kalacak. Avrupa'nın dev kulüplerinin üye olduğu G-14'ler de Liverpool lehindeki kampanyaya destek oluyor.
SELİM SUNER

Araştırmadan kafadan yaz gitsin.Ne güzel habercilik yapıyorlar.FB Ş.L.'ne direk katılıyor, gerisi boş :mrgreen:

Vieri
30.Mayıs.2005, 02:12
UEFA sitesinde yer alan haberde bu konuyla ilgili Liverpool'un ünvanı korumak için bile olsa ligini 5.bitirdiği için şampiyonlar ligine girmeyeceği yönündeydi.

Tabi 17 haziranda ne olur bilmemem sürekli karar değiştiriyorlar.

capriceman
30.Mayıs.2005, 06:06

SELİM SUNER

Araştırmadan kafadan yaz gitsin.Ne güzel habercilik yapıyorlar.FB Ş.L.'ne direk katılıyor, gerisi boş :mrgreen:

Araştırmadan kafadan yaz dediğin olay klübe gelen UEFA haber bildiriminde de yazıyordu. Onlarda uydurmuş olamazlar sanırım.

Genghis_Khan
30.Mayıs.2005, 13:59
En son gelişmeler...

Lütfen uyumayın

İngiliz lobisi, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne direk katılması için gece gündüz çalışıyor. UEFA İcra Kurulu'nun 17 Haziran'daki toplantısı öncesi F.Bahçe ve federasyon cephesinde ise çıt yok.

İstanbul'daki unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalini Liverpool'un kazanmasıyla başlayan kaos büyüyor. Şampiyonlar Ligi'ne 4 takım gönderme hakkı bulunan İngiltere'de, Premier Ligi 5. sırada bitiren Liverpool için Adalılar'ın başlattığı kampanya giderek etkili hale geliyor. Liverpool'un gelecek sezon Şampiyonlar Ligi dışında kalmasının haksızlık olacağını savunan İngiliz lobisi, UEFA İcra Kurulu'nun konuyu karara bağlamak için 17 Haziran'da yapacağı toplantı öncesi çalışmalarını hızlandırdı. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin oluşturduğu G-14'ün (G.Saray da dahil) desteğini sağlayan İngilizler, UEFA Başkanı Lennart Johansson'u da taraflarına çektiler.

Bizden ses seda yok
Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması halindeön eleme oynamak zorunda kalacak olan F.Bahçe'den ise konuyla ilgili çıt çıkmıyor. Türkiye'nin önümüzdeki yıllardaki puanlarını da doğrudan etkileyecek bu kampanyaya karşı Futbol Federasyonu'nun sessizliği de dikkat çekici. Öyle ki UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik faktörü bile İngiliz lobisine karşı kullanılmıyor. Federasyon Başkanı Bıcakçı'nın, "F.Bahçe ön eleme oynarsa, para kazanır. Bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok" şeklindeki sözleri de herkesi şaşırttı. Ayrıca ön eleme turu oynama riski F.Bahçe'nin transfer politikasını da olumsuz etkiledi. Sarı-lacivertliler 17 Haziran'daki toplantıya kadar eli kolu bağlı oturacaklar.
SPOR SERVİSİ

Liverpool'a destek çıktı

UEFA Başkanı Lennart Johansson, son şampiyon olarak Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne direk katılması gerektiğini açıkladı. Sunday Times gazetesine konuşan başkan, "Son şampiyonun hakkı yenmemeli. Oturup, gerekirse kuralı değiştirebiliriz" dedi. Johansson, İngiltere Futbol Federasyonu'nun dördüncü Everton'ı Şampiyonlar Ligi'ne göndermesi üzerine durumu gözden geçireceklerini vurguladı.
GALİP ÖZTÜRK

KAYNAK: Sabah Gazetesi

Seçkinn
30.Mayıs.2005, 23:15
Arkadaşlar bence boşuna tartışma konusu yapmayın bu olayı...Şenez Erzik'in açıklamasından aklımda kalanları yazıcam alta...Sanırım yeterli bir açıklama olur...

"Hiçbir ülkeden Şampiyonlar Ligine 5 Takımın gitmesi söz konusu olamaz...Liverpool'un tek gitme şansı İngiltere Federasyonu'nun Everton'ın yerine Liverpool'u bildirmesi ile olabilecek bir durum...Ben böyle bir durumun oluşacağını sanmıyorum...Başta Everton Kulübü olmak üzere kimse buna izin vermez...Zaten Everton kulübünün hakkının yeneceğini düşünmüyorum...

Ayrıca böyle bir durum oluşsa bile bunu acil toplantı ile görüşürüz ilk önce...Ve sezon başında alınan kararlardan vazgeçmemiz çok zor...Artık kupayı alan takım direk katılacak kuralı iptal oldu...Şimdi bunu tekrar değiştirmemiz çok zor...Ancak önümüzdeki sezon için böyle bir karar verebiliriz..."

Genghis_Khan
31.Mayıs.2005, 12:35
Arkadaşlar bence boşuna tartışma konusu yapmayın bu olayı...Şenez Erzik'in açıklamasından aklımda kalanları yazıcam alta...Sanırım yeterli bir açıklama olur...

Şenez Erzik'in açıklamalarına karşılık Lennart Johansson'un açıklaması... Kime inanabiliriz inanın ben de bilmiyorum??

Seçkinn
31.Mayıs.2005, 20:51
Bence eğer böyle bir karar değişimi olursa Türkiye olarak bunu protesto etmeliyiz...Çünkü nedense her seferinde bizim içinde olduğumuz etkilendiğimiz ani kararlar çıkıyor...

Hatırlayın İstanbul'daki bomba faciasında da hemen maçların yeri değiştirildi...Ama Madrid'te de benzer bir olay yaşandığında kimse Madrid'te maç oynanmasın demedi...Hep bizim alehimize kararlar alınıyor nedense...

Bence buna tepki koyulmalı...Gerçi ekonomik açıdan büyük bir cesaret ister bunu yapmak ama bence bu seferde ezilen hakkı yenen biz olmamalıyız...

Zaten Şenez Erzik böyle bir karar çıkarsa görevden ayrılabilirim demiş...Ne kadar doğru bilmiyorum ama...

Thierry Henry
02.Haziran.2005, 19:53
eğer öle bir şey olursa galatasaraylılarda ayaklanır türklerin haklarını yedirmeyiz ama avrupada fener çok komik oluo fener. galatasarayda uefayı alcak böylece türkiyenin puanı yükselcek fener i tınlamıycak türkiyenin puanı. (a) (a)