PDA

View Full Version : F.Bahçe'den Kıran'a istifa çağrısı!

Universal
31.Ağustos.2006, 00:06
Fenerbahçe Kulübü, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, bugün bazı haber ajansları ve internet sitelerinde yer alan Tahir Kıran'ın beyanlarıyla ilgili olarak, "Tahir Kıran'ı, kulübümüze ve başkanına yönelik seviyesiz açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyor, açıklamaları ile tarafsızlığını kaybetmiş olduğundan kendisini Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifaya davet ediyoruz" denildi.

Kulüp açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

"Tahir Kıran'ın açıklamalarını esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Mevkii itibariyle tarafsız kalması ve davranması kendisinden beklenen ve bu şekilde kaldığını ve davrandığını açıklamasında belirten Tahir Kıran'ın 'Fenerbahçe'den bu sene de başarı beklenmez' şeklindeki yorumunu spor kamuoyunun ve tüm Fenerbahçelilerin takdirine sunuyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan bir yöneticinin bir kulüp başkanı ile ilgili sarf ettiği sözleri söz konusu şahsın işgal ettiği makamın ağırlığı ile bağdaştıramıyoruz.

Benzer açıklamanın bir kulüp başkanı tarafından bir federasyon yöneticisi aleyhine yapılması halinde futbol disiplin hukukunu devreye sokan federasyon yetkililerini, bu açıklama ile ilgili de benzer şekilde futbol disiplin hukukunu uygulamaya davet ediyoruz.

Açıklamanın sahibi Tahir Kıran'ı ise kulübümüze ve başkanına yönelik seviyesiz açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyor, açıklamaları ile tarafsızlığını kaybetmiş olduğundan kendisini Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifaya davet ediyoruz. Tahir Kıran tarafından yapılan asılsız, haksız ve gerçek dışı açıklama ile ilgili olarak başkanımız şahsen hukuki yollara müracaat edecektir.

Ayrıca, Tahir Kıran'ın kulübümüz üyesi bulunması sebebi ile kulübümüz tüzüğü bu açıklamaları ile ilgili olarak Tahir Kıran hakkında işletilecektir."

anelka199100
31.Ağustos.2006, 00:19
Tahir Kıran'da tek gıdım bile birşey yok asıl suç ona bu açıklamayı yaptıranlarda o çok bilmiş şikeci bir tane TFF başkanı var ya güya kendi şikelerini birine kendisine yapılan eleştirileri ört pas etmek için Tahir Kıran'a gündemi karıştır dedi FB'yi rahatsız et dedi bunların hepsi FB'YE damga vurmak FB'yi asılsız şeylerle suçlamaktır buna alet olan ve bunu yaptıran kişininde yaptığı bir kurumu açık ve seçik GASP'a girer onun için tek Tahir Kıran'ın istifası yetmez başta HALUK ULUSOY OLMAK ÜZERE TÜM TFF HEYETİ İSİTFA ETMEK ZORUNDADIR...

atlantis_fb
31.Ağustos.2006, 01:41
İşte adam geçenlerde Telegol'de ağlıyodu bana loca vermediler die...Sana nie loca versinelr ki ??? Sen Fenerbahçe'ye bu sözleri söylüosun ve FENERBAHÇE'Lİ olduğunu iddia ediosun...artık bırak bu saçmalıkları arkadaşş...
bırak ta arkandaki haluk ulusoy'u da alın hep beraber istifanızı verin yeter bu Fenerbahçe'ye verdiğiniz zarar...

comandante
31.Ağustos.2006, 13:24
bence istifa etmesi gerekn isim aziz yıldırımdır...artık kulübe zarar vermeye başladı...

Cyzio
31.Ağustos.2006, 13:27
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar;)doruları konuşmuş adam

e_mali
31.Ağustos.2006, 14:33
Eger TFF yönetim kurulundaysan bu sekilde bir aciklama yapamazsin, yaparsan da tarafsizligini yitirirsin, tarafsizligini yitirirsende o görevi layigi ile yapamazsin ve o koltugu haketmessin. En kisa surede istifa etmesi gerekir.
Soyledikleri doğru olsa bile (ki haddine dusmez bu adamin) bunlar gecirlidir.

Sekopej
31.Ağustos.2006, 18:10
Artık hala görevine devam etmeyi sürdürürse aşağıda da belirtildiği gibi ben de federasyonu şuçlamaya başlarım....

İspata Davet Ediyoruz

31 Ağustos 2006 tarihli Sabah Gazetesi’nde kongre üyemiz ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran’ın açıklamaları yer almaktadır.

Tahir Kıran’ın söz konusu açıklamasında “Geçen yıl teşvik primi tarifesi, G.Saray’la berabere kalacak rakiplere 350, kazanacaklara 500 bin YTL ydi.” şeklinde bir ibare de yer almıştır.

Tahir Kıran’ın bu açıklaması ile ilgili olarak FIFA’ya, UEFA’ya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na, Başbakanlığa ve Cumhuriyet Savcılığı’na söz konusu iddianın soruşturulması talebi ile başvuruda bulunulacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği makamını işgal eden Tahir Kıran’ın haberdeki iddiasını yukarıdaki makamlar önünde ispata davet ediyoruz. Söz konusu iddianın Tahir Kıran tarafından ispatlanması halinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun profesyonel futbol takımımızı gereken en ağır cezayı uygulayarak cezalandırmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde söz konusu iddiasını ispatlayamaması halinde önceki açıklamalarımızda da olduğu gibi kişisel kinini, işgal ettiği mevkiinin gücü ile kulübümüze yönelten ve bu şekilde tarafsızlığını yitiren Tahir Kıran’ı istifaya davet ediyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonunu, söz konusu üyesinin, kurumsal nitelikli bu son açıklamaları karşısında tavır almaya, harekete geçmeye davet ediyor, bu asılsız, mesnetsiz, yalan nitelikli açıklamalara karşı tavır almaması halinde Türkiye Futbol Federasyonunun da Tahir Kıran gibi kulübümüze karşı tarafgir tavır içinde kabul edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

Fenerbahçe Kongre Üyesi Tahir Kıran’ın Fenerbahçeliliğini, kulübü hakkındaki asılsız ve yalan açıklamaları ile birlikte Fenerbahçe camiasının takdirine sunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

dnz498
31.Ağustos.2006, 20:22
bizim insanlarımız özellikle futbolla uğraşanlar nerede ne yapmaları gerektiğini bilmeyen insanlar. Şuna bakın TFF'den Tahir Kıran böyle insanın midesini bulandıran bi açıklama yapar MHK başkanı devre arasında kalkar hakemi arar durumu düzelt der bu ne rezalettir ve terbiyesizliktir bunlar artık bitmeli bu ligde. AYıldırım veya başka bir futbolla ilgili alakalı kişi hakkında konuşmak TFF'nin çaycısına bile düşmezki böyle bir adam açıklama yapıyor yazıklar olsun
Bu ararda bu kişi yani Tahir Kıran Fenerbahçe Eski Altyapı Koordinatörüdür bilginize