Log in

View Full Version : Anadolu Kulüpleri Ayağa Kalkmalı!

bursa_mc
31.Ağustos.2006, 15:21
http://img272.imageshack.us/img272/8306/kuparengiyg9ro8.jpg (http://imageshack.us)
Anadolu Kulüpleri Ayağa Kalkmalı!
Daha baştan ‘’başaltı’’ takımı olmayı kabul etmiş bir yönetim anlayışı ve oyun felsefesiyle varlıklarını idame ettirmeye çalışan kulüplerimiz vizyon ve misyon olarak ta ‘’rekabete odaklı’’ bir yaşam felsefesine sahip olmaktan uzak görünüyor. Süper Lig’deki haksız rekabeti kabullenmiş ve asla şampiyonluk gibi bir şiarları bulunmayan Anadolu takımlarının futbol otoritesini zorlayabilecek güçte olmamaları ya da böyle bir düşünceye sahip bulunmamaları, daha baştan rekabetçi dengenin ve dengede rekabetinin önünü kesiyor.

500 milyon dolarlık Türk futbol pastasının paylaşımına bakıldığında ise üç büyük kulübün, toplam gelirin yüzde otuzüçünü kendi aralarında bölüştüklerini görüyoruz. Trabzonspor’u da dâhil ettiğimizde bu pay %37’e kadar çıkıyor. Sadece Süper Lig’deki kulüplerimizi baz alsak bile geriye kalan ondört kulübün bu pastadan aldığı payın ortalaması %4,5’a kadar düşüyor. Kaldı ki, 2. 3. ve amatör liglerimizi bu pastanın paylaşımına dâhil etmeden bu hesabı yapıyoruz. Durum bu olunca, ligin tepesindeki dört kulüp ortalama %9,5 oranında pay alırken; kalan ondört kulübün payı ise %4,5 civarında gerçekleşiyor. Sonra da bu kulüplerimizden rekabet etmelerini bekliyoruz. Hangi bütçe ve hangi kaynakla bu kulüpler rekabet edecekler? Türk futbolunun yapılanışındaki bu oligopolistik tekelci ve dengesiz yapı devam ettiği sürece, biz aslında bu kulüplerimizi rekabet etmemeye zorlamış oluyoruz.

Kaynak:verkac.org

S-B-Z
31.Ağustos.2006, 22:53
para olmadan neyle rekabet olacak.çok güzel bi yazı.ayrıca medyası var,hakemleri var.bilmemnesi var.var Allah var.ülke futbolu bu şekilde asla kalkınamaz.

dinaMYt
31.Ağustos.2006, 23:32
birkaç takım dışında çoğu takımın stadı yarı yarıya bile dolmuyor.taraftar topluyamıyorlar.ellerindeki parayı da çok gereksiz oyuncular alarak harcıyorlar.brezilya 3.liginden orta avrupa takımlarından isimsiz oyuncular alacaklarına altyapılarına önem verseler kendi yıldızlarını ortaya çıkarsalar hem başarılı olacaklar hem para kazanacaklar hem türk futboluna yarar sağlamış olacaklar.evet futbol sistemimizinde onlar için ciddi dezavantajları var ama ellerine geçen fırsatları da hiçbir zaman iyi kullanamadılar.

Ilhan
01.Eylül.2006, 14:31
bu olmayacak birşey değil bence ama anadolu klüpleri küçük kazançlar peşindeler..

stad genişletilir, yeteli paralar harcanır, ii bir hoca, ii transferlerle ii bir genc takım kaynasması 5yıl içinde bir anadolu takımını sampiyon yapar

rectangle
01.Eylül.2006, 14:37
mantaliteyi değiştirmek lazım hiçbir anadolu kulübü şampiyon olmak istemez yoksa zarar edecek belli futbolcular daha fazla maaş isteyecek vs... ama köklü bir yapıları olsa sırf bundan korktujları için küme düşmemeye oynamazlardı

Ilhan
01.Eylül.2006, 14:39
genclerbirliği ve bursa en büyük adaylar. fakat herhangi bir oyuncularına 1.5 mn dolar teklif geldiğinde hemen satıyorlar bu olmamalı

Berkaiser
01.Eylül.2006, 14:58
Türk futbolunun ilerlemesi için Anadolu'dan bir şampiyon çıkması lazım.Ama bu mantaliteyle çok zor.

bursa_mc
01.Eylül.2006, 16:52
mantaliteyi değiştirmek lazım hiçbir anadolu kulübü şampiyon olmak istemez yoksa zarar edecek belli futbolcular daha fazla maaş isteyecek vs... ama köklü bir yapıları olsa sırf bundan korktujları için küme düşmemeye oynamazlardı
ewt. bazı takımlar inter-toto ya bile girmiyolar,zarar ederiz diyee ama bakın kayseri girdi uefa yada çıktı şimdi uefadan çatır çatır parasını alacakk.

teamsah
01.Eylül.2006, 16:59
Bence bazı takımlar şampiyon olacak kapasiteye geliyorlar fakat şampiyon olmak için yönetimden, futbolcusuna "İNANÇ" dediğimiz çok önemli bir unsur olmadığından, takım şampiyonluğa oynayacak kapasitede olsa dahi "GARDI DÜŞÜYOR". Şu anda "KAYSERİSPOR" şampiyon olursa aramızda buna şaşıracak insan var mı? Bence bu kadrosuyla çok doğal bir şekilde şampiyon da olabilirler neden olmasın. R.SOCİEDAD çok uygun bir örnek olmasa bile o maddi yapısıyla İspanya'da son haftada ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRMIŞTIR. Dediğim gibi "İnanç olmaması" gardı düşürüyor.

bursa_mc
01.Eylül.2006, 17:01
Bence bazı takımlar şampiyon olacak kapasiteye geliyorlar fakat şampiyon olmak için yönetimden, futbolcusuna "İNANÇ" dediğimiz çok önemli bir unsur olmadığından, takım şampiyonluğa oynayacak kapasitede olsa dahi "GARDI DÜŞÜYOR". Şu anda "KAYSERİSPOR" şampiyon olursa aramızda buna şaşıracak insan var mı? Bence bu kadrosuyla çok doğal bir şekilde şampiyon da olabilirler neden olmasın. R.SOCİEDAD çok uygun bir örnek olmasa bile o maddi yapısıyla İspanya'da son haftada ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRMIŞTIR.
nihat o yıl gol krallığınıda kaçırmıştı..:D

Ilhan
01.Eylül.2006, 17:13
zaten özgüven büyük takımların en önemli artısı, küçük takımların da en önemli eksiği..

Anthelas
01.Eylül.2006, 22:30
bu olmayacak birşey değil bence ama anadolu klüpleri küçük kazançlar peşindeler..

stad genişletilir, yeteli paralar harcanır, ii bir hoca, ii transferlerle ii bir genc takım kaynasması 5yıl içinde bir anadolu takımını sampiyon yapar

Para nerden bulunacak?

Universal
01.Eylül.2006, 22:36
İçimizde bulunduğumuz sistemde ve 4 büyük klubun harcadığı paralar yüzünden bu durum çok zor bu büyük maratonu Şampiyon bitirecek bir takım yok Mesala Kezman'lı Deivid li Luganolu Fenerbahçe'le şuan hiç bir anadolu klubu 34 hafta mücadele edemez veya Galatasaray'la mücadele etmeleri zor bunlarla mücadele etmek için küçük sermayelerle değil çok büyük sermayelerle yatırım yapmaları gerekir TSL'de hiç bir zaman transfere 1 milyon dolar harcayan takım Şampiyon olamaz ancak 15-20. hafatya kadar mücadele edebilir.

Murderer26
02.Eylül.2006, 15:05
kardes 4 buyuklerde para varken anadolu bişey yapamaz

Nedvedmania
02.Eylül.2006, 15:11
anlamadığım bişey var niye resim sarı laciver ve siyah beyaz hani sarı kırmızı görende en çok kupayı fenerle beşiktaş kazanıyo zannedicek :D

ve şampiyonun şu sözüne katılıyorum

para olmadan neyle rekabet olacak.çok güzel bi yazı.ayrıca medyası var,hakemleri var.bilmemnesi var.var Allah var.ülke futbolu bu şekilde asla kalkınamaz.

bursa_mc
02.Eylül.2006, 15:38
anlamadığım bişey var niye resim sarı laciver ve siyah beyaz hani sarı kırmızı görende en çok kupayı fenerle beşiktaş kazanıyo zannedicek :D

sende resime mi takıldın yaw

Nedvedmania
02.Eylül.2006, 15:47
dikkat edersen konuyada cevap atmışım sadece resime değil ;;)

Maksic
02.Eylül.2006, 16:15
anadolu kulüpleri ellerindeki çok iyi oyuncuları 4 büyüklere verirse tabii ki başarılı olamaz

Anthelas
02.Eylül.2006, 17:32
Zaten kulüp borç içinde. Azcık para yapan oyuncuları satıp yerine genç oyuncu yetiştirmek zorunda

BeaChBoY
02.Eylül.2006, 17:35
Evet Anadolu kulüpleri yetişdirdiklri bir kaç iyi oyuncuyu da 3 büyükler e satıyorlar bu kafayla zaten olmaz sırf kişisel menfaat içinde olan yöneticilerle bu işin yürüyeceğini sanmıyorum...

genero
02.Eylül.2006, 18:38
İçerde dışarda her maçında Fenerbahçe tribününde olsamda bu benim en büyük isteğim yalnız 100. yılımız geçsin :)

Evet başarılı olmalılar ama alt yapı sorunları var hala maddi sorunlar karşısında büyükler yada büyükler diye tabir edilen takımların karşısında duramıyorlar

Burada kayserisporu en şansı görüyorum para için oyuncu satmıyolar ve 80 bin kişilik stad projeleri var her ne kadar şehir halkı homurdansada kayserili yöneticilere tebrikler büyük olmak için büyük düşünmek lazım

Eğer şampiyon olan takım sayısı arttıkça ligde rekabet gelir buda Türk futbolunu yüceltir

Bütün takımlara yeni sezonda başarılar

KAYSERİSPOR
02.Eylül.2006, 19:18
kardeş 80 bin değil 35 bin kişilik 25 eylülde ihalesi var stadın

psikopat_16
03.Eylül.2006, 22:22
zaman geldi artık bir anadolu takımının sampiyon olması lazım.

GuineveRe
04.Eylül.2006, 15:29
zor iş.. 4 büyüklerle hatta 3 büyüklerle baş edemezler

scolari12111
05.Eylül.2006, 00:22
bir spor gazetesi alıyoruz 18 sayfa 7 si 3 takıma ayrılmış.anadolu kulüpleri iyi oyuncularını satmak zorunda kalıyor para için.tesis anlamında en fazla 10 takımın standartlarda olduğunu söyleyebiliriz.kayseri ilk defa avrupa maçına çıkıyor tribünler boş.reklam geliri yok denecek kadar az.kısacası para yok.yöneticililerde vasıf yok.çoğu ya belediye başkanı ya da zengin bir iş adamı.kalitenin olması için rekabet olmalıdır.tsl de rekabet olmadığına ve hiçbir zaman da olmayacağına göre bir gelişimin olmasını beklemek yalnış olur.belki takım bazında başarı olur gs nin yaptığı gibi ama asla avrupa da kalıcı bir yer sağlanamaz.bunun da nedeni anadolu kulüplerinin bu kadar geri olmasıdır.burada oynanan futbolla avrupa da ki arasında çok fark var.türk futbolundan bir başarı bekleniyorsa önce anadolu kulüpleri geliştirilmelidir.

rhan_17
05.Eylül.2006, 00:46
Zaten kulüp borç içinde. Azcık para yapan oyuncuları satıp yerine genç oyuncu yetiştirmek zorunda
kesinlikle katılıyorum...birinci görevleri oyuncu yetiştirmek ve rekabet etmek...
anadolu takımlarının sorunu yönetimleri...yönetim şekilleri dünya daki örneklere yaklaşamıyor bile...

johnhartson
05.Eylül.2006, 01:17
Bursaspor konusunda bilgili olduğum için bu konuda Bursaspor'dan örnek vermek isterim.

Ben özellikle bu kulüp yöneticiliği konusunda müthiş profosyonel olan Sn.Levent KIZIL ve yönetici arkadaşlarının bu Anadolu Kulüpleri'nin gardı çok düşük denerek genelleme yapılan ve bu genelleme içinde olan Bursaspor ile yakalayacağı ciddi başarılar sonucu bu kötü kokuları Anadolu üzerinden kovarak bu konuda bir öncü, moral kaynağı ve bir örnek olacağından eminim. Şu anda Bursaspor'da "İstikrar" konusunda ilk adımlar atıldı ve bu konuda ileriye dönük projeler yapıldı ve bir kısım projelerin temelleri atıldı. Kurumsal anlamda en önemli adım Bursaspor Derneği şirket olacak ve Bursaspor AŞ ve Bursaspor Sportif A.Ş. kurulacak. Aralık / 2006 'da Türkiye'nin en modern tesisleri olacak Özlüce Tesisleri Bursaspor hizmetine sunulacak. Bu sene için en önemli adımlar bunlar olacak. 2007'de ve daha sonraki yıllarda planlı ve istikrarlı bir şekilde kurumsal ve sportif olarak projeler tek tek hayata geçirilmeye devam edilecek. Bunların arasında yeni stad projesi, gelirlerin giderleri aştığı bir bütçe sağlamak, gelir yaratacak çeşitli organizasyon ve projeler en önemlileri olacak. Bursaspor kendi ayakları üzerinde durabilen, borçsuz bir kulüp haline gelecek. Ayrıca eski yöneticiler toplamda 6 Milyon Dolarlık alacağını Bursaspor'a bağışlamışlar ve Bursaspor paydasında biz de varız diyerek önemli bir destek söz konusu olmuştu. Bu önemli bir rakam.

Sportif başarı anlamında Sn.Levent KIZIL'ın açıklamalarında net bir şekilde dile getirdiği "Anadolu'dan 5 sene içinde şampiyon çıkacaksa Bursaspor olacaktır" demesiydi. Bu anlamda Sn.Raşit ÇETİNER'in vereceği istikrarlı ve planlı bir rapor doğrultusunda Sayın Başkanımız ne gerekiyorsa saygın yönetici arkadaşları ile beraber gereğini yerine getirecektir.

scolari12111
05.Eylül.2006, 01:23
Bursaspor konusunda bilgili olduğum için bu konuda Bursaspor'dan örnek vermek isterim.

Ben özellikle bu kulüp yöneticiliği konusunda müthiş profosyonel olan Sn.Levent KIZIL ve yönetici arkadaşlarının bu Anadolu Kulüpleri'nin gardı çok düşük denerek genelleme yapılan ve bu genelleme içinde olan Bursaspor ile yakalayacağı ciddi başarılar sonucu bu kötü kokuları Anadolu üzerinden kovarak bu konuda bir öncü, moral kaynağı ve bir örnek olacağından eminim. Şu anda Bursaspor'da "İstikrar" konusunda ilk adımlar atıldı ve bu konuda ileriye dönük projeler yapıldı ve bir kısım projelerin temelleri atıldı. Kurumsal anlamda en önemli adım Bursaspor Derneği şirket olacak ve Bursaspor AŞ ve Bursaspor Sportif A.Ş. kurulacak. Aralık / 2006 'da Türkiye'nin en modern tesisleri olacak Özlüce Tesisleri Bursaspor hizmetine sunulacak. Bu sene için en önemli adımlar bunlar olacak. 2007'de ve daha sonraki yıllarda planlı ve istikrarlı bir şekilde kurumsal ve sportif olarak projeler tek tek hayata geçirilmeye devam edilecek. Bunların arasında yeni stad projesi, gelirlerin giderleri aştığı bir bütçe sağlamak, gelir yaratacak çeşitli organizasyon ve projeler en önemlileri olacak. Bursaspor kendi ayakları üzerinde durabilen, borçsuz bir kulüp haline gelecek. Ayrıca eski yöneticiler toplamda 6 Milyon Dolarlık alacağını Bursaspor'a bağışlamışlar ve Bursaspor paydasında biz de varız diyerek önemli bir destek söz konusu olmuştu. Bu önemli bir rakam.

Sportif başarı anlamında Sn.Levent KIZIL'ın açıklamalarında net bir şekilde dile getirdiği "Anadolu'dan 5 sene içinde şampiyon çıkacaksa Bursaspor olacaktır" demesiydi. Bu anlamda Sn.Raşit ÇETİNER'in vereceği istikrarlı ve planlı bir rapor doğrultusunda Sayın Başkanımız ne gerekiyorsa saygın yönetici arkadaşları ile beraber gereğini yerine getirecektir.

bursaspor ve birkaç takımı dahaa ayrı tutmak gerek mutlaka.ayrıca ben de bursa lı sayılırım bu yüzden başarısını çok istiyorum.

johnhartson
05.Eylül.2006, 01:42
bursaspor ve birkaç takımı dahaa ayrı tutmak gerek mutlaka.ayrıca ben de bursa lı sayılırım bu yüzden başarısını çok istiyorum.

İnş.tüm temennimiz. İnanmadan bu iş olmaz. O yüzden inanıyorum ki Bursaspor yakın zamanda şampiyonluğa en yakın adaydır. Bunu sağlam temellere dayanarak söylüyorum, boş laflar değildir. Çünkü Bursaspor'da sağlam ve ciddi adımlar atılmaktadır. Yeterki kent olarak birliktelik, inanç ve desteğimiz her zaman sürdürüp bu insanların arkasında değil yanında olalım.