View Full Version : Hollanda’dan vazgeçen Uğur’un aklı milli formada
mahoo
02.Eylül.2006, 19:32
Hollanda’dan vazgeçen Uğur’un aklı milli formada
Türkiye, Uğur Yıldırım adını, “Dünya Frikik Şampiyonası”nda birinci olduğu zaman duydu.
2005 yılında İspanya’nın Marbella kentinde yapılan Serbest Atış (Free Kickmaster) yarışmasında, dünyaca ünlü Zinedine Zidane ile birlikte finale kalan Uğur Yıldırım, 18, 21 ve 25 metreden yaptığı üç atışı da gole çevirerek dünya birincisi olmuştu.
Hollanda’dan Heerenveen takımında oynayan Uğur’un o dönemlerde A Milli Takım’da oynaması gündeme geldi. Ancak bazı pürüzler giderilemediği için Uğur kadroya alınmadı, ardından küstürüldü ve Hollanda Milli Takımı’nı tercih etmesine zemin hazırlandı. Ama şimdi onun için yeniden Türk Milli Takımı forması giyme fırsatı doğdu. Hikayenin gerisini Uğur, FourFourTwo’nun eylül sayısına şöyle anlattı: “Kendimi Türk gibi hissediyorum. Zira annem ve babam bizleri Hollanda’da büyümemize rağmen Türk dili ve Türk kültürü ile büyüttü. Ben Türk olmaktan büyük gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarım da beni kesinlikle bir Türk olarak görüyor. Bundan adım gibi eminim.” “Eşim kendi isteğiyle Müslüman oldu. Adını Saniye olarak değiştirdi. 2003 yılında Aleyna, 2005’te de Aysena adında iki kızımız oldu.” “Benim için frikik yarışmasında bulunmak bile gurur vericiydi. O yarışmada bulunmak, Zidane ile yarışmak çok önemliydi. Ayrıca kazandığım anda benim için ‘From Turkey’ demeleri, Zidane’ı yenmiş olmamdan çok çok daha önemliydi.”
Küçüklüğünden beri Galatasaraylı
“Galatasaray’ı tutuyorum. Bunu inkar edemem. Küçüklüğümden beri Galatasaray ile büyüdüm. Zaten ‘Takım tutmuyorum’ desem yalan olur. Ama profesyonel bir oyuncuyum ve Türkiye’de futbol oynamak da benim hayallerim arasında. Galatasaray’da elbette oynamak isterim ama Galatasaray dışında başka bir takımdan da teklif gelirse seve seve oynarım. Ultraslan’a gelince. Ultraslan üyesi filan değilim. Ama üye olan arkadaşlarım var. Bir Galatasaray maçını birlikte izledik, ardından da bir resim çektirdik. Sonra da adım ‘Ultraslan üyesi’ olarak çıktı.”
“Ersun Yanal beni Avusturya ile oynanacak A-2 Milli Takımı maçı için çağırmıştı. Sevinmiştim ve gelecektim. Ancak Heerenveen takımı bana gitmem için izin vermedi. Bunu Ersun hocaya ilettim. O da bana ‘Ne yap ne et, geleceksin.’ dedi. Ben yine hocam ve kulüp başkanı ile görüştüm. Önemli maçlarımız var, gönderemeyiz, dediler. Ben Ersun hocayı tekrar aradım ve durumu anlattım. Benim hiç beklemediğim bir cevap verdi: ‘Uğur sen ne olursan ol, isterse dünyanın en iyi futbolcusu ol, seni bundan sonra Türkiye Milli Futbol Takımı’na çağırmayacağım’ dedi ve telefonu kapattı. Haftalar geçti. Marco van Basten, beni takip ettiğini ve İngiltere maçına çağırabileceğini açıkladı ve daha sonra da çağırdı. İlerleyen günlerde de Ersun Yanal aradı. Sanırım Tunus ile özel bir maç oynanacaktı. Beni de o maça çağıracağını söyledi. Görüşmemiz çok iyi geçti. Ancak babamla birlikte televizyon seyrederken Ersun Yanal benim Milli Takım’da forma garantisi istediğimi söyledi. Halbuki ben ondan asla böyle bir talepte bulunmadım. İşte o an benim içimden bir şeyler koptu ve menajerimi arayıp Hollanda Milli Takımı’nı seçeceğimi söyledim. Öfkeyle alınmış bir karardı. Daha sonra çok pişman oldum. Menajerimle konuştum. Türk Milli Takımı’nda oynamamın mümkün olup olmadığını sordum. O da araştırdı ve benim Türkiye için oynayabileceğimi söyledi. FIFA’dan da bu yönde bir belge aldık. Yani artık Fatih Terim beni çağırırsa seve seve gelirim ve içimde ne var ne yok ise ortaya koyup oynarım.” İstanbul, Cihan
02.09.2006
TR.CaPTaiN
02.Eylül.2006, 19:50
Türk milli takımı sıradan bir takım degildir sen zamanında Hollanda yı tercih ettin ne oldu kadroya alınmayınca Türkiyedemi oynamak istiyorsun.İlk tercihin Hollanda için daha fazla calıs ve kadroya gir Türk milli takımında yerin yok. İnş Fatih Terim böyle düsünüyordur
TaşkınMahmut
02.Eylül.2006, 19:57
Cantain10 yanlış düşünüyorsun. Uğur zaten A2 milli takım aday kadrosuna seçilmişti.Ama gelmemişti.Nedenini >Uğur çok güzel açıklamış.
Konu yorumu : Bence Uğur bu milli takımın gözbebeği olur aday kadroya alınırsa.Ama alınmazsa Fatih Hoca düşünsün.Büyük balık kaçırmış olur.Hamsilerle uğraşır
TR.CaPTaiN
02.Eylül.2006, 20:01
Cantain10 yanlış düşünüyorsun. Uğur zaten A2 milli takım aday kadrosuna seçilmişti.Ama gelmemişti.Nedenini >Uğur çok güzel açıklamış.
Konu yorumu : Bence Uğur bu milli takımın gözbebeği olur aday kadroya alınırsa.Ama alınmazsa Fatih Hoca düşünsün.Büyük balık kaçırmış olur.Hamsilerle uğraşır
Saygı duyarım ama Bu konuda Ersun Yanal acıklama yapmadı gercekten Ugur a ne yapıp et gel dedimi acaba ? Ersun Yanal acıklama yapana kadar Ugur un milli takımda oynamak istemesi beni rahatsız eder
mahoo
02.Eylül.2006, 20:06
abi ersun yanalın bu açıklamaları gerçek... zamanında telegolde de itiraf ettirilmişti...hakan şüküre de yaptığı gibi bu aadmı da harcadı...inş harcanmamıştır..açıkçası ben ersun yanal ın samimiliğine inanmıyorm..
physicist87
02.Eylül.2006, 20:32
Bende sanki Ersun Yanal'ın ağzından duymuştum,forma garantisi istedi cümlesini..Ama böyle bir cümle sarfetmediyse ve dedikleri doğruysa ki(Ersun Yanal'a zerre kadar güvenmem,inanmam) adamın milli takıma gelmesi milli takım adına çok iyi olur.Niye harcayalım,böyle evlatlarımızı...İnşallah Fatih hoca düşünür Uğur'u..
Burak Duran
02.Eylül.2006, 21:14
ben ersun yanalın bu çocuğu harcadığına eminim çünkü ersun yanal takıntıları olan bir adam
Berkaiser
02.Eylül.2006, 21:17
Uğur Yıldırım Ersun Yanal'ın harcadığı biri.Milli Takımımız'a kazandırabilirsek her iki taraf için de en iyisi olur.
nart_susruko
02.Eylül.2006, 21:20
gelsin oynasın canım ne demek, seçilemeyenlerin mekanı olmaya başladı nasıl olsa milli takım..;)
Emurafu
02.Eylül.2006, 21:32
ugur yıldırım oynaması zor milli takımda çünkü hollanda milli takımında oynadı üstelik o bizi sattı hollandayı secti
mahoo
02.Eylül.2006, 21:59
ugur yıldırım oynaması zor milli takımda çünkü hollanda milli takımında oynadı üstelik o bizi sattı hollandayı secti
abi makaleyi oku öle yorum yapsana ...
sanalkardes
02.Eylül.2006, 22:46
Kardeşim bi şurayı oku allahın aşkına ya
Sheriff
02.Eylül.2006, 23:14
Uğur'un çok faydalı olacağını düşünmüyorum şu an için ilerde nolur bilinmez.Yinede bir Türk çocuğunun Hollanda için değilde Türkiye için oynamasını isterdim tabi.
enesao
02.Eylül.2006, 23:30
evet insallah ugur a izin cikarda A milli takimimizda yer alir..
fenerbahce_1907
03.Eylül.2006, 01:58
ben fatih hocanın yerinde olsam uğuru milli takıma almam bana kalırsa freekickden baska faydası olmaz takıma
rhan_17
03.Eylül.2006, 03:41
Hollanda milli takımında oynadı ama izin çıkarsa Türk milli takımını çağırılmasında yarar var çünkü henüz 23-24 yaşlarında...ayrıca tek özelliği duran top kullanmak olsada bence milli takımın bunada ihtiyacı var çünkü milli takım duran topları kullanmak konusunda hiçte iyi değil...
dinaMYt
06.Eylül.2006, 16:35
memleket forvet kaynıyorken sıra uğura gelmez.zaten fatih teriminde izlediği yola bakılırsa nobreyi uğura tercih eder.
Scocco
06.Eylül.2006, 17:01
Terim artık doğru tercihleri yapsın. Bu adam alınmalı diyorum milli takımımıza. Bir de adam bas bas bağırıyor. Galatasaray'da oynamak istiyorum diye bizim hantal yönetimin kulağı başka yerde. Duran top sıkıntımız var zaten.
TaşkınMahmut
06.Eylül.2006, 17:08
Terim artık doğru tercihleri yapsın. Bu adam alınmalı diyorum milli takımımıza. Bir de adam bas bas bağırıyor. Galatasaray'da oynamak istiyorum diye bizim hantal yönetimin kulağı başka yerde. Duran top sıkıntımız var zaten.
(Yanlış anlama BarceloGS sana kastım yok)Yanlış hatırlamıyorsam futbolda Bonservis ücreti denen bir olay var :) Ve bizim kulübümüz Uğurun bonservis bedelini ödeyemeyecek kadar fakir.Hatta - lerde dolaşıyor.Banka borç bile vermiyor.Biz nasıl alacağız bu adamı?
Gallas'ın Arsenal'e transfer olurkenki tehditi gibi 'kendi kaleme gol atarım derse' Heerenvene belki satarlar beleşe :)
SYLaR
06.Eylül.2006, 17:09
Bu adam zidane,roberto carlos vb. şekilde çok güzel frikik kullanan adamların katıldığı yarışmada birinci şeçilmişti.Bence alınmalı milli takıma faydalı olur
fmsmyrna
06.Eylül.2006, 20:53
evet abi uğur bizi sattı bunu o zaman bunu bütün gazeteler televizyonlar söledi
bu makalenin kaynağı ne bilmiyorum ama uğur un bizi sattığını biliyorum şimdi ümidi iyice azaldı tabi hollanda için yedek kalmaya da başladı hereenveen de ilk 2 haftada şimdi yalvarsın türkiyeye oldu frikik i nihat ta tümer de atar ayrıca sağ tarafta oynayabilcek oyuncularımız hamit,mehmet topuz, bazen nihat iyileşince serhat arda turan vs. vs. daha onun ayarında çok oyuncu bulabilir ben bu adamın fm de olduğu kadar ii değil devamlılığı yok bi kere
GuineveRe
06.Eylül.2006, 21:07
maç hariçlerinde iyi frikik çekiyor o kadar.. özel turnuvalarda çok iyi çekebilir ama maç atmosferi çok başka oluyor...
NOT_ALONE
06.Eylül.2006, 21:22
zaten milli takım gençleşiyodu uğur yıldırım da bi gelseydi işte sen ozman gör milli takımı efsana olurdu adamın her açtığı orta gol her vurduğu şut gol ölebi adamı kaçırdık
fenerbahce_1907
06.Eylül.2006, 21:49
baslıkta holandadan vazgecen uğur dio orda asıl gecek hollanda uğurdan vazgecti o yüzdem milli takımda oynamak istiyo
NOT_ALONE
06.Eylül.2006, 21:58
olabilir herşey olabilir ama o adamın türkiyede güzel iş yapacağı ersun yanal birşey ler yapmıştır
tonifan30s
06.Eylül.2006, 22:51
ya bu uğur yıldırım baya ii oyuncu hatasını anlaması güzel bişey bence oynasın yazık bea aureliodan iidir
Frank_Castle
07.Eylül.2006, 01:02
geçen sezon bu adam ne yaptı bilen var mı ?
benim bildiğim hiçbir şey yapmadı.
NOT_ALONE
07.Eylül.2006, 01:15
ya bu uğur yıldırım baya ii oyuncu hatasını anlaması güzel bişey bence oynasın yazık bea aureliodan iidir
ben türkiye liginde aureliodan iyi göbek adamı görmedim
scolari12111
07.Eylül.2006, 01:22
ben de okudum makaleyi peki bunun doğru söylediği ne malum?beni kim inandırabilir şöhret uğruna hollanda yı seçmediğine?bu iş çocuk oyuncağı değil çok istiyorsa bekleseydi gitmeseydi hollanda ya.katiller de çok öfkeliydim der suçu işledikten sonra.fatih terim gibi birinin daha da önemlisi bu kutsal formanın bu kadar düşeceğini düşünmüyorum.
rhan_17
07.Eylül.2006, 01:44
ayrıca heerenveen de oynuyor maliyetide yüksek olmaz...
fmsmyrna
08.Eylül.2006, 17:54
uğur yıldırım kanat adamı ne alaka aurelio dan iyi?
tonifan30s
08.Eylül.2006, 19:05
ya abi mevki olarak deil aurelioyu alıonuz kendi vatandaşımızı almıyoruz o bakımdan yani kalite olarak uğur yıldırım
y_layta
07.Ekim.2006, 13:01
iistiyosa oynamasın onun yerinde az yetenekli olsada oyuncularımız gençlerimiz war..milli takımda oynarken türklük ruhu olmalı
Batuhan_fm06
10.Ekim.2006, 17:58
abi böyle adam görmedim resmen bu adam dönek
hollandadayken ben holandalıyım
iş olmayınca türküm
türk olmak o kadar kolay değildir
y_layta
10.Ekim.2006, 18:44
alınırsa faydalı olur ama hollandayı seçmiycekti...
walla artık bütün ülkeler akıllandı kendi ülkesinde oynayan çift pasaportlu oyuncuları hemen bir maçlıkta olsa kadroya alıyolar ... adam ilerde yıldız olursa diye ... sonra da bir daha oynatmıyolar ...
y_layta
24.Ekim.2006, 14:18
walla artık bütün ülkeler akıllandı kendi ülkesinde oynayan çift pasaportlu oyuncuları hemen bir maçlıkta olsa kadroya alıyolar ... adam ilerde yıldız olursa diye ... sonra da bir daha oynatmıyolar ...
iyi düşünce gerçekten öle(:/)
scolari12111
24.Ekim.2006, 23:05
bırakacak bu işleri biraz erkek olacak dönmek yakışmaz benim bildiğim erkeğe zamanında kendini bvirşey sandı şimdi yerlerde sürünüyor daha da sürünür birşey de olmaz futbolcu olarak.
JoseMourinho-FB
25.Ekim.2006, 14:00
Bir Ersun Yanal sinirin uğruna Türk Milli Takımını satıyorsan,bırak Türkiye'yi Türkiye'Ye komşu olan ülkelere bile gelme...
TiLiKaMuS
29.Ekim.2006, 22:10
kendi takımı Heerenveen de bile uzun zamandır ilk 11'de oynayamıyordu bu hafta ilkkez oynadı. bir frikik ödülü kazandıktan sonra adam kendini ronaldinio filan sandı heralde. ben tam oldum havalarına girip çuvalladı. ersun yanal'ı bahane edip türk milli takımına tenezzül etmedi, hollanda milli takımında da fiyasko oldu. Marco van Basten o kadar yıldızın arasında ona zaten zor şans verebilirdi. gelmemesine dramatik mazaretler uydurmaya çalışıyor ama hollanda televizyonuna verdiği açıklamalarıda eminim hatırlıyordur. bundan sonra havada 40 taklada atsa herşey boş. hepsi kendi tercihiydi, kendi kendini bitirdi geçmiş olsun..
fenerbahce_1907
29.Ekim.2006, 22:13
burda konu baslığı yanlış bence hollandadan vazgecen uğur diyor.ama normalde öyle değil işte uğur hollandadan vazgecmedi hollanda uğur'dan vazgecti gerceği böyle
burda konu baslığı yanlış bence hollandadan vazgecen uğur diyor.ama normalde öyle değil işte uğur hollandadan vazgecmedi hollanda uğur'dan vazgecti gerceği böyle
iste dogrusu bu...
EL-Hadji
25.Aralık.2006, 15:52
Uğur Yıldırımı uzundur izlemiyorum ama performansını yükseltirse sanıyorum faydalı olacaktır ama Memet Topuzu kesmeeyecek durumdaysa almaya gerek yok
Bordo61Mavi
26.Aralık.2006, 04:47
Ben istemiyom, Hollandayi secti o bi kere.
Omerdinho
29.Aralık.2006, 16:57
oynamak istiyorsa orda oynasin onu zorlayan yok
coolnash
29.Aralık.2006, 20:30
Yahu adam Hollanda milli takımına alınmayınca bizim milli takıma kapağı atacak.Yağma yok Uğur Yıldırım!
yaluda
02.Ocak.2007, 20:50
Ugur yildirimin hic maclarini izlemedim ama onun bir serbesvurus ustasi oldugunu biliyorum.Hemde genc
Bence Turk milli takimina kazanilmasi gereken yildizlardan biri olabilir.
azizuzu
03.Ocak.2007, 00:04
oynarsa iyi olur yaa hiç olmazsa duran toplardan kazanırız bi kac gol daha
garydelgadov
03.Şubat.2007, 16:34
Türk milli takımı sıradan bir takım degildir sen zamanında Hollanda yı tercih ettin ne oldu kadroya alınmayınca Türkiyedemi oynamak istiyorsun.İlk tercihin Hollanda için daha fazla calıs ve kadroya gir Türk milli takımında yerin yok. İnş Fatih Terim böyle düsünüyordur
sonuna kadar arkandayım abi,haklısın.hollandadan kovuldun ,bize yanaşıyon dimiiii