PDA

View Full Version : Fenerbahçe, Deivid'i de Türk yapıyor

mahoo
03.Eylül.2006, 12:20
Marco Aurelio’yu ‘Türk’ vatandaşlığına geçirerek bir yabancı transferi hakkı daha kazanan Fenerbahçe, şimdi de Sporting Lizbon’dan alınan Deivid de Souza’yı yerli oyuncu yapmaya hazırlanıyor.

Brezilyalı futbolcuyu, ‘Türk’ yaparak devre arasında bir transfer daha gerçekleştirmeyi planlayan Sarı-Lacivertlilerin, iyileşmesi halinde Fabio Luciano’yu yeniden takıma çağırabileceği de ileri sürüldü.

Deivid’le anlaşan Fenerbahçe’nin, ön protokolü imzayla resmîleştirmek için İstanbul’dan ayrılmak istemeyen Luciano’yu göndermek zorundaydı. Başkan Aziz Yıldırım ile görüşen Luciano’nun, “Biz Deivid’i ‘Türk’ yapalım, sen de bu sürede tedavini tamamlamaya çalış. Böylece devre arasında seni yeniden alabiliriz.” cevabıyla ikna olduğu iddia edildi. Deivid’in imza merasiminde konuşan Asbaşkan İlhan Ekşioğlu’nun sözleri ise Luciano’nun ayrılışa nasıl ikna olduğunu ve gelecekte yollarının yeniden kesişebileceğini ortaya koyar gibiydi.

Ekşioğlu, Luciano’nun sözleşmesinin feshiyle alakalı, “Talihsiz sakatlığı nedeniyle Fabio’yla yollarımızı ayırdık. Tedavi için ülkesine gidecek. Önümüzdeki günlerin neleri göstereceği belli değil. Onu biz hâlâ kendi oyuncumuz gibi görüyoruz. İnşallah sağlığına çabuk kavuşur.” ifadelerini kullanarak muhtemel dönüşü ima eder haldeydi. Başarılı savunma oyuncusu da, Samandıra Tesisleri’nde arkadaşlarına veda ederken; benzer şu cümleleri sarf etti: “Tabii ki böyle ayrılmak, sakat bir şekilde takımıma yardım edemezken veda etmek, özellikle Zico’yla çalışamadan gitmek beni üzüyor. İyileşmek zorundayım. Önümde yeterli zamanım var. Ne kadar erken iyileşirsem o kadar iyi...”

Deivid’in ‘Türk’ olması kanusunda da herhangi sorun bulunmuyor. Türk Vatandaşlığı Kanun Tasarısı’na göre; ‘bir yabancının istinai hallerde yerli sayılması hali’ şöyle açıklanıyor: “Türkiye’ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen veya geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler “Türk” sayılabilir.”

03.09.2006
ALINTIDIR

Burak Duran
03.Eylül.2006, 14:09
valla suyunu çıkarmak bu oluyo herhalde

Scocco
03.Eylül.2006, 14:11
Deivid’in ‘Türk’ olması kanusunda da herhangi sorun bulunmuyor. Türk Vatandaşlığı Kanun Tasarısı’na göre; ‘bir yabancının istinai hallerde yerli sayılması hali’ şöyle açıklanıyor: “Türkiye’ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen veya geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler “Türk” sayılabilir.”

Daha ne diyebilirim. Habere pek inanamasım gelmedi. Ama şu yeni yasanın mantıksal yönü çok saçma.

Jesus_FB
03.Eylül.2006, 14:29
haber yalan kokuyorr

TR.CaPTaiN
03.Eylül.2006, 14:36
Nobre 2 yılda nasıl olduysa Deivid te olabilir. İpin ucunu Nobre yi Türk yaparak TFF kacırmıstır. 5 Yıl dolmadan Nobre Türk oldu yok neymis Türkiyeyi tanıtıyomus muş muş

mahoo
03.Eylül.2006, 14:38
bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen veya geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler “Türk” sayılabilir.”
ben ce bu herşeyi olağan kılıyıor...

bugra90
03.Eylül.2006, 15:23
nobrenın ısmı ne cısmı ne turkıyeyı nasıl tanıtabılırr ama konu deividse susuno adam carinthians ve sportıng gıbı kluplerde yani amerıka ve avrupa da kendını kanıtlamıs ve basarılı olmustur eger turk olursa cok sevınırım cunku mıllı takımın boyle bgır forvete ıhtıyacı var ısallah turk olur

senderson
03.Eylül.2006, 15:31
yapılabiliyorsa yapsın Fenerbahçe yönetimi.Lucianoda çabuk iyileşirde döner inşallah.Onun gitmesine çok üzülmüştüm...

I_0VEAnd5LaVE
03.Eylül.2006, 15:32
Niçin Deivid

ForsakeN
03.Eylül.2006, 15:35
TFF bu hatayı yapmış bir kere.Başa gelen çekilir.
Deivid milli takımımıza yakışır.

Del Piero_10
03.Eylül.2006, 16:34
yakında 24 kişilik kadro brezilyalı olacaklar
Deivid milli takımımıza yakışmaz,futboluğu yüzünden değil Türk olmadığı için

Berkaiser
03.Eylül.2006, 16:39
Hadi tüm Brezilya'yı Türk yapalım.Sonra uğraşmayız bunlarla.Etnik birleşim yaşarız ne güzel.Çıkartalım iyice işin suyunu.Bakalım nereye varacak bu iş.:mad:

ForsakeN
03.Eylül.2006, 16:52
Haberin kaynağını öğrenebilir miyiz?

aykut_gencfb
03.Eylül.2006, 17:09
milli takımda forma giymesi söz konusu olamaz çünkü brezilya milli takımında forma giymiş bir oyuncu

Universal
03.Eylül.2006, 17:20
Olmasını takımın menfaatleri için isterim ama bu kadar şaçma sapan kural olmaz böylece bütün takımlardaki yabancı oyuncular Türk olabilecek bence meclis bu Türk olma olayına bir çözüm bulmaları ve yasa değişikliğine gitmeli.

mahoo
03.Eylül.2006, 17:23
abi zaman gazetesi spor eki...fakat zaman gazetesi de söylenti diye belrtmiş..

mahoo
03.Eylül.2006, 17:24
abi zaman gazetesi spor eki...fakat zaman gazetesi de söylenti diye belrtmiş..

dnz498
03.Eylül.2006, 17:24
tamam iyice cılkı çıktı bu işin yeter artık ne bu böyle umarım yalan haberdir değilsede millet artık tepki göstermeli bu olaya

mahoo
03.Eylül.2006, 17:26
milli takımda forma giymesi söz konusu olamaz çünkü brezilya milli takımında forma giymiş bir oyuncu
abi o iş bildiin gibi deil tam anlamıyla sorarsan ben de bilmiorm ama:D deivid mili forma giyebilir bnce yarım sezon beklicekler luciano ileşirse yapacaklar..

barahir
03.Eylül.2006, 17:40
yapılmasın abi ben karşıyım 5 yılını doldursun sonra yapılsın. nobreye de karşıydım bunada karşı çıkarım.

DeDe
03.Eylül.2006, 18:27
hep söledim..gene sölüyorum..buna benzer bi olayla ilgili bir söylenti çıkarsa gene söylerim..
Kedidir o kedii..

KaPaLı
03.Eylül.2006, 18:29
Haber yalannnn adam daha ne kadar zaman önce ggeldi önce onun kabul etmesi lazım Yoruma bile gerek yoq

mahoo
03.Eylül.2006, 18:37
abi bilmiorm zaman gazetesi transfer haberlerini adam gelip sağlık kontrolünden geçtikten sora veriodu yalan yok bu gazete ama daa demin de dedim zaten haber de de belirtilmiş...bunlar duyum diye...

enesao
03.Eylül.2006, 18:56
haber bencede yalan... sayfa doldurmak icin gundemi mesgul etmek icin yazilip cizilen bir haber..

eGowiCh
03.Eylül.2006, 19:02
Haber doğrudur bence. Çünkü Deivid hiç milli olmadı, dolayısıyla Türk olmaması için hiçbir sebep yok. Mert Nobre nasıl Türk olduysa, Deivid de Türk olabilir.

İçişleri Bakanlığı'na Fenerbahçe'nin başvuru yapması halinde, onaylanır. Tabi burada önemli olan oyuncuyu ikna etmek.

"Türkiye'nin tanıtımına katkı yapmak" maddesinden dolayı Deivid çok rahat TC vatandaşı olur. Fenerbahçe de bu sayede bir kontenjan daha açarak sol beke transfer yapabilir.

FeYYaz1989
03.Eylül.2006, 19:04
Haber doğru da olsa yalan da olsa Marcio(Mert???) Nobre denen arkadaş ile bu işin maalesef suyu şimdi olmasa da ilerleyen zamanlarda çıkacak.
Bunun artık tek çözümü var,yabancı sınırlaması kalkacak(tabi çeşitli düzenlemeler ile olur bu iş ve ondan sonra bu tanıtım mıdır nedir kuralı da kalkacak)...Ben çok karşıydım buna(Bilen bilir) ama Türk milli takımında yabancıları görmektense bence böyle daha güzel olur.
Artık Türkiye maçlarını izlemek içimden gelmiyor.Hazırlık maçını izleyemedim,içim kaldırmadı.Galiba Malta maçını da izleyemiyeceğim...
TFF yabancı sınırlamasını kaldır ve şu kuralı tekrar düzenle...

dnz498
03.Eylül.2006, 19:05
ben bu işi çıkaran zihniyetin ... diye başlayıp çok hoş(!) şeyler söylemek geçiyor içimden ama deymez

eGowiCh
03.Eylül.2006, 19:13
Aziz Yıldırım bunu 1 yıl önce de söylüyordu, sınırlama kalkmalı diye, kimse dinlemedi, kabul etmedi. Tüm Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlar, "Sınırlama kalkmasın, böyle kalsın" diyordu, ama şimdi görüyorum ki herkes sınırlama kalkmalı diyor. Aziz Yıldırım'ın dediği olacak, haklı çıktı kendisi. Fenerbahçe SK dışında hiçbir kulüp sınırlama kalksın demiyordu. Beşiktaş, Mert Nobre'yi Türk yaparak kendisiyle çelişti. M.Nobre'yi Türk yaptı, fakat 1 kontenjanı hala boşta.

dnz498
03.Eylül.2006, 19:17
işte saçmalıkta orada madem Türk yaptın adam al alamıyorsan ne halt etmeye adamı türk yapıyorsun. Umarım bu pislik kokan oyunlara Galatasaray camiası bulaşmaz

FeYYaz1989
03.Eylül.2006, 19:20
Aziz Yıldırım bunu 1 yıl önce de söylüyordu, sınırlama kalkmalı diye, kimse dinlemedi, kabul etmedi. Tüm Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlar, "Sınırlama kalkmasın, böyle kalsın" diyordu, ama şimdi görüyorum ki herkes sınırlama kalkmalı diyor. Aziz Yıldırım'ın dediği olacak, haklı çıktı kendisi. Fenerbahçe SK dışında hiçbir kulüp sınırlama kalksın demiyordu. Beşiktaş, Mert Nobre'yi Türk yaparak kendisiyle çelişti. M.Nobre'yi Türk yaptı, fakat 1 kontenjanı hala boşta.
Şimdi iyi güzel diyorsunda bende istemiyordum sınırlamanın kalkmasını.Ama nerden bileyim böyle saçma bir kural olduğunu ve Beşiktaş'ın gidip kullanacağını...Aziz Yıldırım haklı çıktı sence ama ben hala sınırlamanın kalkmasının Türk futboluna zarar vereceğini düşünüyorum.Ama herkes Türk olacağına sınırlamanın kalkması bana daha mantıklı geliyor.
Söylediklerinde haklısın,Nobre efendiyi Türk yaptık çok bir marifetmiş gibi birde kimseyi almadık.Gerçi benim bildiğim kadrıyla girişimler oldu(Pascal Cygan vs.) ama beceremedilermi nedir bilemiyorum tabi.Gerçi başkanımız sağolsun Roberto Carlos'u 2 saatte getirirmiş(!).Ne diyeyim Nobre'yi Türk yapan yönetime bilmiyorum.
Ben kendi adıma söyliyeyim yabancı sınırlamasına hala karşıyım ama herkesin Türk olmasından iyidir herhalde...

eGowiCh
03.Eylül.2006, 19:24
Yani, yabancı sınırlamasına hala karşısın, fakat böyle olacağına sınırlama kalksın diyorsun. Ve de ya bu yasa düzenlensin, eğer düzenlemeyecekse sınırlama kalksın görüşünü destekliyorsun anladığım kadarıyla ;)

Sınırlama bence kalksın, isteyen istediği kadar yabancı alır, isteyen istediği kadar yabancı oynatır. Ben gidip 11 yabancı alırım, ama 5 tanesini 11 oynatırım, gerisi kulübeyi zenginleştirir.

Türk futbolu zaten yeterince kötü durumda, bundan kötüsü de olamaz zaten ;)

Nedvedmania
03.Eylül.2006, 19:26
valla suyunu çıkarmak bu oluyo herhaldee biraz öyle oluyo

mahoo
03.Eylül.2006, 19:26
işte saçmalıkta orada madem Türk yaptın adam al alamıyorsan ne halt etmeye adamı türk yapıyorsun. Umarım bu pislik kokan oyunlara Galatasaray camiası bulaşmaz
istesek de bulaşamayız kont açılırsa oycu alcak para yok bnce biz bu yüzden uzak duruorz:D

dnz498
03.Eylül.2006, 19:28
doğru isteyen istediği kadar futbolcu alsın zaten gelen kimsede yok öyle iyi bir eleman varmı gözünüze batan yok Türklerden fazla hiçbirşeyleri yok ne İnamoto'nun ne Kezmanın ne Musampanın eksikleri var fazlaları yok emin olun

FeYYaz1989
03.Eylül.2006, 19:29
Yani, yabancı sınırlamasına hala karşısın, fakat böyle olacağına sınırlama kalksın diyorsun. Ve de ya bu yasa düzenlensin, eğer düzenlemeyecekse sınırlama kalksın görüşünü destekliyorsun anladığım kadarıyla ;)

Sınırlama bence kalksın, isteyen istediği kadar yabancı alır, isteyen istediği kadar yabancı oynatır. Ben gidip 11 yabancı alırım, ama 5 tanesini 11 oynatırım, gerisi kulübeyi zenginleştirir.

Türk futbolu zaten yeterince kötü durumda, bundan kötüsü de olamaz zaten ;)
Evet,bunu söylüyorum ama bence de artık daha kötü olamaz.Bakalım bu haber doğru çıkacakmı?
Aslında Fenerbahçe isterse bu işi yapar ve kimse bir şey diyemez.Açıkçası ben Fenerbahçe'de başkan olsam hemen harekete geçerdim Türk yapmak için adamı.Devre arasında bir yabancı daha alırdım yada F.Luciano'yu bırakmazdım yani.

mahoo
03.Eylül.2006, 19:33
abi adam açıklama yapmış işte luciano ileşir inş falan diye bundan büyük tüyo mu olr hem öle bi yas havası oldu ki fb de ben bile üzüldüm lücianonun gitmesine:Dhem devre arasına kadar da ortalık yumuşamış olcak şimdi yapsa medya başına çıkar fenerin

Eray Dengiz
03.Eylül.2006, 19:37
Şöyle düşünelim.. Yabancı sınırlaması kalktı. Herkes istediği kadar yabancı alıp 11 yabancıyı sahaya sürme hakkı kazandı. Peki yabancı futbolcuların önü açılmışken, genç Türk futbolcular ne yapacak? Gelecek vaad eden yabancı futbolcular mı yoksa genç futbolcular mı transfer edilecek? Hasan Kabze, Tuncay, İbrahim Akın gibi futbolcular mı yoksa genç, ucuz yabancı futbolcular mı alınır? Böyle bir durum gerçekleşirse Türk milli takımı nereye gider? Tüm yabancılar Türk olup, Türk milli takımında oynarsa, Türk milli takımında gerçekten Türk olan kaç kişi kalır? Gelecek seneleride düşünmek lazım. Şimdi milli takım kötü olabilir ama bunun geleceği var.

Konuya gelince.. Deived böyle bir teklifi kabul eder mi? Hadi Nobre 1-2 sene oynadı az da olsa Türk futbolunu biliyor. Belki Deived seneye başka takıma gidecek.. Biraz kolpa haber gibi geldi bana.. En az 1 sene verilir.

TaşkınMahmut
03.Eylül.2006, 19:49
haydaaa. kusura bakmayın ama arkadaşlar çüş diyorum

ozgrkc
03.Eylül.2006, 21:18
Şöyle düşünelim.. Yabancı sınırlaması kalktı. Herkes istediği kadar yabancı alıp 11 yabancıyı sahaya sürme hakkı kazandı. Peki yabancı futbolcuların önü açılmışken, genç Türk futbolcular ne yapacak? Gelecek vaad eden yabancı futbolcular mı yoksa genç futbolcular mı transfer edilecek? Hasan Kabze, Tuncay, İbrahim Akın gibi futbolcular mı yoksa genç, ucuz yabancı futbolcular mı alınır? Böyle bir durum gerçekleşirse Türk milli takımı nereye gider? Tüm yabancılar Türk olup, Türk milli takımında oynarsa, Türk milli takımında gerçekten Türk olan kaç kişi kalır? Gelecek seneleride düşünmek lazım. Şimdi milli takım kötü olabilir ama bunun geleceği var.

Konuya gelince.. Deived böyle bir teklifi kabul eder mi? Hadi Nobre 1-2 sene oynadı az da olsa Türk futbolunu biliyor. Belki Deived seneye başka takıma gidecek.. Biraz kolpa haber gibi geldi bana.. En az 1 sene verilir.

Aziz Yıldırım yabancı sınırı kalksın hepsi sahada oynasın demiyoki... adam güzel bi yöntem söylüyo... 11 yabancı veya üstnü alalım... 6sını oynatalm... dierleri tribünde otursun benle otrsun diyo... yani yine aynı şey olcak sahada 6 yabancı 5 Türk... biz böyle Dünya üçüncüsü olduk... yine oluruz... Deivid konusunda da Nobre olmuşsa Deivid de olcaktır... yasa daki boşluktan yararlanabiliyosa olur... en azından milli takımd Nobre den daha çok iş yapar... ve Nobre den de daha çok ismi duyulmuş biri.. yanlış bi durum ama işte...

manutd0fb1
03.Eylül.2006, 21:28
haydaa ona kalana kadar alex falan var

psikopat_16
03.Eylül.2006, 22:00
olırsa ii olur cunku luciano nun gitmesine üzülmüstüm.

GuineveRe
03.Eylül.2006, 22:23
yalanın önde gideni..

nart_susruko
04.Eylül.2006, 00:09
ohh ne alaa memleket.. ;)

greencrocodiles
04.Eylül.2006, 00:33
Bu ne yaw önüne gelen Türk oluyor memlekette ecnebi kalmayacak bu gidişle. :D:D

TR.CaPTaiN
04.Eylül.2006, 00:39
doğru isteyen istediği kadar futbolcu alsın zaten gelen kimsede yok öyle iyi bir eleman varmı gözünüze batan yok Türklerden fazla hiçbirşeyleri yok ne İnamoto'nun ne Kezmanın ne Musampanın eksikleri var fazlaları yok emin olun
Yapma birader ya Kezman la Semih birmi ? Musampa yla Celalettin birmi?

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 00:48
hep söledim..gene sölüyorum..buna benzer bi olayla ilgili bir söylenti çıkarsa gene söylerim..
Kedidir o kedii..

yok be abi kedi değildir be :D

DeDe
04.Eylül.2006, 01:00
e ne o zaman tarık..
hemen de türk yapılmaz ya..
bak iyi düşün..kedidiiir o... :D

premium907
04.Eylül.2006, 03:02
yaaa biz bu kısır döngüyle niye uğrasıyoz yok türk yapalım yok milli takımda oynatalım neden federasyon diretiyo bırak işte yabancı kısıtlamasını da kulupler istedikleri gibi yabancı mı alıyolar hep türk mü oynatıyolar kendileri karar versin bu sayede de milli takım bu tartışmaların uzağında kalsın... değilmiydi bizi almanya 06 dısında bırakan h. şükür tartışması.. bence türk futbolu bu saçma sapan tartışmalardan artık uzak durmayı basarmalı.

Cengo
04.Eylül.2006, 03:12
abi adam açıklama yapmış işte luciano ileşir inş falan diye bundan büyük tüyo mu olr hem öle bi yas havası oldu ki fb de ben bile üzüldüm lücianonun gitmesine:Dhem devre arasına kadar da ortalık yumuşamış olcak şimdi yapsa medya başına çıkar fenerin

Luciano dönse bile ilk 11 oynayamaz zaten, dönüşü sadece kulübeyi zenginleştirmek için olur ;)

e_mali
04.Eylül.2006, 10:13
eger FB Deivid'i Turk yaparsa sadece federasyona inat yapar, sen yabancı sınırlamasını kaldırmazsan ben de boyle yaparım der gibi yani.
Tasvip ediyor muyum, ASLA.
Ama bu TFF ye biseyler yapmak lazım mı? KESİNLİKLE!

sanalkardes
04.Eylül.2006, 10:20
bu ne abi önüne geleni türk yapıyolar.

rhan_17
04.Eylül.2006, 10:27
Fenerbahçelilerin eski sloganı ''bir gün herkes Fenerbahçeli olacak'' idi...
Yeni sloganı ''bir gün herkes Türk olcak'' herhalde...

ForsakeN
04.Eylül.2006, 11:36
Fenerbahçelilerin eski sloganı ''bir gün herkes Fenerbahçeli olacak'' idi...
Yeni sloganı ''bir gün herkes Türk olcak'' herhalde...
Bu slogan sadece Fenerbahçeliler için değil,tüm Süper Lig takımları için geçerli olmaya başladı.:D

LaKe
04.Eylül.2006, 13:39
Takımlar birlik olup federasyonun yabancı sınırlamasını kaldırması için böyle yapıyor düşüncem daha da kuvvetlenmeye başladı...

scolari12111
05.Eylül.2006, 00:32
suyunu saldı iş.sonu hayır olsun.

francesco10
05.Eylül.2006, 07:56
ne bicim bi federasyonumz war , avrupa liglerinde kazanilan misal ita isp gibi vatandaslik sistemi getrceklerdi her yabanciya esit mesefade yada ing deki sistemi getrselerdi ne yabanci sinirlamasina millet laf atabilirdi nede milli takima tepeden inme yabanci adam girerdi , bu kadar salak bi karar alinip nobre yi aurelio yi vatandasliga geciren zihniyetin hic mi kafasi basmadi bunun sonu ne olur die

allah hepsini bildigi gibi yapsn

m_o_11
05.Eylül.2006, 14:54
3-4 ay önce ben sınırlamanın kaldırılmasını engelledim diye televizyon karsında böbürlenenler şimdi kendi oyuncularını Türk yapmaya calısıyorlar. Fenerbahce nin oyuncularını Türk yapıp kontenjan acmaya calısmasının sonuna kadar arkasındayım. ama yapılan dogru deil. savundgum sey sınırlama alktıktan sonra böle bir karar alınması. sen gidip yabancı sınırlaması kaldırıyorsun, sonra da futbolcuların tr statüsünde oynamasına izin veriyorsun cok sacma bi karar. acil önlem alınması gerekli. asıl anlamadıgım birsey ülke reklamı amaclı bir futbolcu nun daha kanunda gecen 5 yılını doldurmadan tr yapılabilmesi. nobre nasıl reklamımızı yapacak. neyi ile yapacak. eski efsane bi futbolcu mu, brezilya milli takımına mı secilmiş, dünya da bi cok ünlü firmanın reklamın da mı kullanılmıs ne nene??? bu kadar uzun yazacagımı tahmin etmemiştim

Emurafu
05.Eylül.2006, 14:58
valla ne dimmmm fener heveslenmesin federasyon yapmaz bence
önce galatsaray bir yapsın mondragon faaln

ForsakeN
05.Eylül.2006, 15:11
valla ne dimmmm fener heveslenmesin federasyon yapmaz bence
önce galatsaray bir yapsın mondragon faaln
Fenerbahçe başvurduktan sonra kurallardaki açık nedeniyle federasyon mecburen kabul etmek zorunda :mad:

Murderer26
05.Eylül.2006, 20:21
bu aralar herkes turk oluyor :D

zaper
05.Eylül.2006, 21:32
inindırıcı değil.ininmadık.

soykaaa
08.Eylül.2006, 03:39
fener haklı madem 6 yabancıda ısrar ediyolar alın size 6 yabancı !

REsist JuvE11
08.Eylül.2006, 04:06
önüne gelen türk olamaz kardeşim.türklüğün ayrı bir gururu wardı..artık onunda içine ediolar..bu ne ya!!!olmazsa fenerbahçeye konsolosluk açalım

m_o_11
08.Eylül.2006, 17:41
cok saptırıyosunuz konu yu beee. cok basit seyler sölüyosunuz farkında deilsiniz. bu konu daha da kızısır baska yönlere cekilir yakında. o yüzzden ben cvp atmıyım artık :)

Peshayat
09.Eylül.2006, 04:03
yalan bence haber

bursa_mc
09.Eylül.2006, 13:50
doğruysa yuh diyorum .fenerbahçe takımı konsolosluğa benzedii.

Emurafu
09.Eylül.2006, 13:55
baska emirleri

mgokalparslan
09.Eylül.2006, 15:00
bence 5 yılını doldurmadan türk olunmamalı her ülkenin kuralı var bizde de 5 yıl bu süre dolmadan türk olunmamalı bu kadar basit ben nobre yi hala anlamış değilim o adam neyi nasıl tanıtacak

REsist JuvE11
09.Eylül.2006, 16:56
bence 5 yılını doldurmadan türk olunmamalı her ülkenin kuralı var bizde de 5 yıl bu süre dolmadan türk olunmamalı bu kadar basit ben nobre yi hala anlamış değilim o adam neyi nasıl tanıtacak
süpersin...daha gelirgelmez türk yapılmaz..

Kralatti
09.Eylül.2006, 17:31
Kirmizi pasaport verilmesinide oneriyorum ben.Tek basina kuru kur Turk yapilmaz oyle

REsist JuvE11
09.Eylül.2006, 17:35
Kirmizi pasaport verilmesinide oneriyorum ben.Tek basina kuru kur Turk yapilmaz oyle
güzel espri...diplomat olamaz dimi bu adam?:)

Emurafu
09.Eylül.2006, 17:48
valla su konuyu kaldırın yaw cok gıcık oldum bu habere fenerde kendini bakanlık sandı bu ne yaw adam daha türkiyeyi bilmiyor hemen türk

nart_susruko
09.Eylül.2006, 18:44
ne alemde çalışmalar..;)

BMN
09.Eylül.2006, 18:45
ayıptır bee ayıp. iyice abarttılar bu işide.

barahir
09.Eylül.2006, 18:47
şimdik bu türk olursa adını davut mu koyacak Davut de souza:D

kaltuntas
09.Eylül.2006, 18:48
bu abartı yav.böyle giderse takım yabancı kaynayacak. gencler oynasa daha iyi..(bence)

Jeust
09.Eylül.2006, 23:05
Bana fotomaç gibi geliyor.Bu yalanları ancak o yazar.