Log in

View Full Version : Aurelio: "Bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım"

ForsakeN
04.Eylül.2006, 15:53
Fenerbahçe'nin (A) Milli Takımında forma giyen futbolcusu Mehmet Aurelio, Türkiye'de çok mutlu günler geçirdiğini belirterek, "Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisine röportaj veren Mehmet Aurelio, Türk insanının gerek Trabzon'da gerek İstanbul'da kendisine gösterdiği ilgiyi asla unutamayacağını vurgulayarak, "Artık ismim hem Türkiye'de hem Brezilya'da Mehmet olacak. Mecbur değildim, ama Mehmet ismini almayı ben istedim" diye konuştu.

(A) Milli Futbol Takımında görev almasıyla ilgili eleştirileri takip ettiğini anlatan Aurelio, "Dünyanın her yerinde ilklere tepkiler olmuştur. Bunları anlayışla karşılıyorum. Ancak gerçekleri görmezlikten gelmemek gerekiyor. Sadece ben değil, diğer yabancı oyuncular da bundan sonra milli takımda yer alabilmeli. Dünya futbolu bunun örnekleriyle dolu" diye konuştu.

Mehmet Aurelio, Türk futbolcularına "Milli takımı yabancılar ele geçirecek" korkusunu yaşatmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Önemli olan ülkenin başarısını düşünmek" dedi.

Aurelio, Türk futbolcusunun yabancı futbolcudan bir farkı olmadığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de birlikte oynadığım her oyuncunun bugün dünya kulüplerinde oynayabilecek karakteri ve kapasitesi var. Burada anlaşılması gereken tek şey özellikle son yıllarda tüm dünyanın en büyük eğlencesi haline gelen ve ekonomisi günden güne büyüyen futbol endüstrisi içinde takımların başarılı olma zorunluluğunun her kesim tarafından bilinmesidir."

Kaynak : Anadolu Ajansı

petrol_fb12
04.Eylül.2006, 16:02
gururu duyacak tabiD:

GuineveRe
04.Eylül.2006, 16:08
mahmettttttt aureliiiiioooo

maltaya çok gol atarsak oda atcak bi tane yazdım buraya :)

manutd0fb1
04.Eylül.2006, 16:12
tabi aldın paraları
neyse sewerim aurelioyu
eskiden daha guzeldi yaa
marco marco marco aurelio , aurelio aurelio marco aurelio

enesao
04.Eylül.2006, 17:23
aferin böyle gurur duyacaksin iste :n::n:

dick
04.Eylül.2006, 17:32
Adamın çıkıp "Ben sadece ismim duyulsun Avrupa'ya gideyim diye Türk oldum gelen ilk teklifte basar giderim" diyecek hali yok ya.

sanalkardes
04.Eylül.2006, 17:57
tabiki gurur duysun

dnz498
04.Eylül.2006, 18:01
aman ne güzel sizin gurur duymanız sağlandıkça ben utanıyorum sizden

Anthelas
04.Eylül.2006, 18:54
"Kendini Türk hisseden herkes Türktür"

Saygılarımla

enesao
04.Eylül.2006, 19:24
Adamın çıkıp "Ben sadece ismim duyulsun Avrupa'ya gideyim diye Türk oldum gelen ilk teklifte basar giderim" diyecek hali yok ya.
valla bravo sana.. yemin ediyorum benim aklima bile gelmezdii.. gercekten cok guzel aciklamissin..

rhan_17
04.Eylül.2006, 19:32
sonradan Türk vatandaşı olmuş birinin "Bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım" demesinden daha güzel ne olabilir ki...

Frank_Castle
04.Eylül.2006, 19:34
türk olmasa fb den ayrılacaktı, muhtemelen burada aldığı parayı alabileceği başka kulüp bulamayacaktı..ama işte alan razı, satan razı..

ne demiş büyük düşünür ali tandoğan:
"ben gidip brezilya milli takımında oynuyor muyum ? "

rhan_17
04.Eylül.2006, 19:37
türk olmasa fb den ayrılacaktı, muhtemelen burada aldığı parayı alabileceği başka kulüp bulamayacaktı..ama işte alan razı, satan razı..

ben ali tandoğan ın o röpörtajını ntv spor haberlerinde gördüm komaya girdim hakikaten kendisi büyük düşünen bir insan :D

enesao
04.Eylül.2006, 22:49
valla bunu izledigimde gulme krizine girmistim... :n::n:

nart_susruko
04.Eylül.2006, 23:18
ezberlemiş mi acep İstiklal Marşı'nı.. ;)

REsist JuvE11
06.Eylül.2006, 02:02
kimse durup dururken watandaşlığını değiştirmez.demekki ortada büyük bi para olayı geçmiş...parayı görünce de hemen atlamıs....tamam,türk olduğum için mutluyum demiş(güzel bişey)ama buna aldanmamak gerek..türklüğü para karsılığı benimsiyorsa buna saygı duymamak gerek

m_o_11
06.Eylül.2006, 02:46
ben çifte vatandaslık için amerika ya basvurdum. benim bunda ne amacım vardı?? cvp : belki daha ii bi hayat yasarım para kazanırım.
aurelio durduk yere iknci bi vatandaslık aldı nie? benle aynı sebepten. bi insan baska ne için baska vatandaslık için basvurusunda buluunur zaten. yaptıgı işin ona bi faydası olmalı. adamlar o insan böle bi imkan sunmuslar cabalamıslar, ii bi insan olarak oda gerektği gibi davranıp saygı duyuyor.hele birde kendini milli forma ile tanıtma imkanı buluyor. tabiki gurur duycak ve bundan dolayı saygı gsterecek eger karaktersiz bi fubolcu deilse ki aurelio gründügü kadarıyla gayet efendi bi futbolcu.......

REsist JuvE11
06.Eylül.2006, 04:42
ben çifte vatandaslık için amerika ya basvurdum. benim bunda ne amacım vardı?? cvp : belki daha ii bi hayat yasarım para kazanırım.
aurelio durduk yere iknci bi vatandaslık aldı nie? benle aynı sebepten. bi insan baska ne için baska vatandaslık için basvurusunda buluunur zaten. yaptıgı işin ona bi faydası olmalı. adamlar o insan böle bi imkan sunmuslar cabalamıslar, ii bi insan olarak oda gerektği gibi davranıp saygı duyuyor.hele birde kendini milli forma ile tanıtma imkanı buluyor. tabiki gurur duycak ve bundan dolayı saygı gsterecek eger karaktersiz bi fubolcu deilse ki aurelio gründügü kadarıyla gayet efendi bi futbolcu.......
birbirimizi kandırmayalım..aurelio nun türk olması için ona büyük miktarda para werildiki kesin..ayrıca onu kendinle kıyaslama.çünkü sen daha ii imkanlarda yaşayabilmek,ii para kazanabilmek için amerikan watandaşlığı başwurusunda bulunmussun.ama onunki farklı.o zaten çom güzel bi yaşam sürüyo,türk watandası olmasını gerektirecek bi durum da yok..yani okadar büyük bi para teklif edilmişki hayır diyememiş.yanlıs anlasılmak istemem..karekterine laf sölemiyorum..çok efendi bi futbolcu..bu konuda sana katılıyorum

m_o_11
06.Eylül.2006, 13:05
ya kardesim sen anlamamaya calısıyosun. ben demiyorum ki aurelio para almamıstır. ve benle de durumu aynı. benim buradaki hayatım gayet ii. ben daha ii si için yapıyorum. aurelio da aynı benim gibi daha fazlası için tr statüsüne geciyor. eger türk olmayı kabullenebiliyorsa bi insan ben buna saygı duyarım. özellikle o insanın cocugu türkiye de dogduysa :)

TR.CaPTaiN
06.Eylül.2006, 13:10
birbirimizi kandırmayalım..aurelio nun türk olması için ona büyük miktarda para werildiki kesin..ayrıca onu kendinle kıyaslama.çünkü sen daha ii imkanlarda yaşayabilmek,ii para kazanabilmek için amerikan watandaşlığı başwurusunda bulunmussun.ama onunki farklı.o zaten çom güzel bi yaşam sürüyo,türk watandası olmasını gerektirecek bi durum da yok..yani okadar büyük bi para teklif edilmişki hayır diyememiş.yanlıs anlasılmak istemem..karekterine laf sölemiyorum..çok efendi bi futbolcu..bu konuda sana katılıyorum
Aurelio nun paraya ihtiyacımı varda para için Türk vatandaslıgını secsin. Eğer bir insanın içinde Türk olmak yoksa o insana ne verirsen ver yine Türk olmaz

m_o_11
06.Eylül.2006, 13:16
+++ bunu yazmayı unutmustum :D

gezenti
06.Eylül.2006, 15:49
ya biri şu aurelioya TÜRK olamayacağnı anlatsın.yani boşuna gurur duymasın.aurelio sadece TÜRK kimliği taşıyan birisi olucaktır.türklük öyle 5 senede olucak birşey değil ama bunu taşımak bile bir gurur kaynağıdır...

m_o_11
06.Eylül.2006, 16:06
tmm adamda bunu tasımaktan gurur duydugunu sölemiş :D
++ adamın cocugu türk . ben olsam gurur duyardım. kendi canından ne de olsa

10_Osmanozc
06.Eylül.2006, 19:04
Kendisini Lübnan'da görmek dileğiyle.

pessy
07.Eylül.2006, 01:38
gurur duycak tabide bence duymuyodur yani herşey PARA..

S-B-Z
07.Eylül.2006, 20:44
peki diğer vatandaşlığından ne duyuyor acaba?
yada hangisinden daha çok gurur duyuyor?
çok merak ediyorum;)

Eray Dengiz
07.Eylül.2006, 20:49
Şöyle düşünelim.. Ben yıllarca Amerika'da yaşadım, Amerikan vatandaşlığına geçtim hangi taraf ağır basacak? Türklük mü? Amerikanlık mı?

Türk olarak yaşayabilir, Türk olduğundan dolayı gurur duyabilir ama hiç bir zaman gerçek bir Türk olamaz. Biz Türkler farklı insanlarızdır. Kimse bize 5 yılda ayak uyduramaz.. Uydurmaya çalıştıranlarda bunu nasıl ve neyle yaptıkları ortadadır..

REsist JuvE11
07.Eylül.2006, 21:12
Şöyle düşünelim.. Ben yıllarca Amerika'da yaşadım, Amerikan vatandaşlığına geçtim hangi taraf ağır basacak? Türklük mü? Amerikanlık mı?

Türk olarak yaşayabilir, Türk olduğundan dolayı gurur duyabilir ama hiç bir zaman gerçek bir Türk olamaz. Biz Türkler farklı insanlarızdır. Kimse bize 5 yılda ayak uyduramaz.. Uydurmaya çalıştıranlarda bunu nasıl ve neyle yaptıkları ortadadır..
çok doğru..başka bişey sölenemez heralde

Sekopej
07.Eylül.2006, 21:15
Aurelio yıllarca bu ülkede top oynamış, yaşamış, ülkenin herbir köşesine gitmiş. Diyarbakır'dan Antalya'ya Rize'ye İzmir'e Antep'e. Bunların harita üzerinde yerlerini biliyor. Her ne kadar otellerde de kalsalar orada yaşayan halkı görmüş, biliyor. Örneğin Nuri. Ailesi Türk tabi ki O da. Ama o Aurelio'nun Türkiye'de geçirdiği kadar zaman geçirmemiştir, O'nun gezdiği kadar gezmemiştir, haritada göster desen bulamayabilir. ( Nuri sadece bir örnek, o biliyor olabilir ama bir çok gurbetçi dediğimiz - neden gurbetçi almancı diyorsak zaten anlamış değilim- Türkler eminim ki bilmiyordur)

Ve Aurelio'nun çocuğu bu ülkede dünyaya geldi. Yani Aurelio Türk Vatandaşı olmasa da kızı zaten Türk Vatandaşıydı. Ve şimdi eşi de Türk Vatandaşlığına geçmek için başvuru yapacakmış. Hem de hiç gerek yokken. Eş durumundan zaten Türk Vatandaşı sayılır ama o kendisine TC Kimliği çıkartmak istiyor.

Ve Milli Takım. Aurelio istemese şu anda Türk Vatandaşlığına geçmezdi. İstemese Milli Takımda oynamazdı( Ve son 2 maçta da gördük ki elinden geleni yaptı Milli Formayla) Milli Takımda sakatlansa FB'deki yerini kaybedebilir uzun süreli sakatlık yaşayıp para kaybına uğrayabilir. Eğer parayı düşünse böyle mücadele etmezdi. O da Milli Takımda oynayan diğer Vatandaşları gibi hiçbir karşılk beklemeden bu formayı giymektedir....

Artık bu konunun tartışılmaması gerekir bence...

GONZALO
08.Eylül.2006, 00:56
aman ne güzel sizin gurur duymanız sağlandıkça ben utanıyorum sizden
ATATÜRK ne demiş ^^NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE^^ türk doğmak zorunda değil adam.