Log in

View Full Version : Tümer mi ? Tuncay mı ?

TR.CaPTaiN
04.Eylül.2006, 16:50
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Tümer ve Tuncay arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Brezilyalı hocanın, Alex'e iki isim hakkında düşüncesini sorduğu, Sambacı'nın Tuncay'ı işaret ettiği öğrenildi. Fenerbahçe'nin sahada yer alacak yeni on biri tartışmaya açılırken, Türk oyuncuların iki adet forma için savaş verecek olması gözleri Alex'e çevirdi. Brezilyalı oyun kurucu, Fenerbahçe'nin en önemli oyuncusu olduğu için Zico'nun, Tuncay ile Tümer arasındaki tercihi de bundan etkilenecek. Samandıra'da toplantı üzerine toplantı yapan Brezilyalı teknik heyet, iki yetenekli isim konusunda nasıl bir tavır alacağını henüz netleştiremedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, bu iki oyuncunun milli performansını da dikkate alacak. Tüm hazırlıklarını bu yönde yapan Zico, Alex'in görev alanını boşaltmak ve hücumda daha baskılı savunma yapmak için Tuncay'ı oynatmayı planlıyor. Alex'in benzeri nitelikleri olan Tümer'in zorlu maçlardaki verimi de, Zico'yu bu yönde karar almaya itiyor. Zico ayrıca Alex'e bu konudaki düşüncesini de sordu. Sambacı, Tuncay'ın rakip savunmaya baskı yaparak takımın orta sahasını rahatlatan özelliğinden bahsetti. Bu nedenle de merakla beklenen tercihin Tuncay'dan yana kullanılması olasılığı güçlendi.
Bana kalırsa Tuncay da hırs hariç hiçbir sey yok.Tümer den yanayım. Birde Fenerbahce Zico yu ne için aldı teknik direktörlük yapsın diye o da herşey i alex e soruyor.madem herseyi alex belirleyecek sana ne ihtiyac vardı ?

fenerbahce_1907
04.Eylül.2006, 17:41
bence tuncay oynamalı çünkü tuncay daha savaşcı bir oyuncu

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 17:52
tuncay ilk 11 de başlar tümer sonradan kurtarıcı olarak oyuna girer

nekop
04.Eylül.2006, 17:52
tabiki tuncay oynamalı şuan türk futbolunun en iyi oyuncularından biri...

sanalkardes
04.Eylül.2006, 17:56
bence tuncay

meddah
04.Eylül.2006, 17:58
Peki Tarık, bunu kaç defa yapar?
Yeniden askerlik meseleleri, yurtdışına transfer, falan filan derken, hooop, bi bakmışsınız Galatasaray'da..

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 18:04
Peki Tarık, bunu kaç defa yapar?
Yeniden askerlik meseleleri, yurtdışına transfer, falan filan derken, hooop, bi bakmışsınız Galatasaray'da..

valla zico varken Alex'i kesmesi imkansız ancak kadıköydeki maçlarda ilk 11 çıkar yada tamamen futbolunu değiştirip çok koşan pres yapan bir hale getirirse oynar
birde tümer yıllık 1.5 öilyon euro alıyor o parayıuda fenerden başkası vemez

dnz498
04.Eylül.2006, 18:09
arkadaşlar başlığı ilk gördüğümde yine başladık dedim ama neyseki korktuğum olmadı
Sol taraf Tuncay'ın olmalı çünkü daha azimli ve bu yıl çok olumlu bir hava yakaladı

Del Piero_10
04.Eylül.2006, 18:12
Zico takımı yaparken alex'emi danışıyor?

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 18:14
arkadaşlar başlığı ilk gördüğümde yine başladık dedim ama neyseki korktuğum olmadı
Sol taraf Tuncay'ın olmalı çünkü daha azimli ve bu yıl çok olumlu bir hava yakaladı

yalnız tuncay o olumlu havayı frvette yakaladı yine sol kanada geçince atağa çıkışlarda falan top kayıplarını fazlasıyla yaşatacaktır o yüzden zor bir karar olucaktır zico için

dnz498
04.Eylül.2006, 18:31
yalnız tuncay o olumlu havayı frvette yakaladı yine sol kanada geçince atağa çıkışlarda falan top kayıplarını fazlasıyla yaşatacaktır o yüzden zor bir karar olucaktır zico için
buna bende katılıyorum keşke yönetim bir forvet yerine sol kanat alsaydı diye daha öncedende bunun için söylemiştik ama olan oldu
Peki defansın sağında kim oynayacak bu da bir belirsizlik

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 18:35
bence orda kerim inadından vazgeçmeyecek kerim gelecek vaadeden bir oyuncu iyi niyetle oynuyor ama yıllardır forvet oynamış hatta geçtiğimiz ümit milli maçında yine forvet oynadı ama zico ondan sağ bek yaratmak için kararlı gözüküyor eğer o olmazsa önder oynamalı

KaPaLı
04.Eylül.2006, 18:35
Tuncay Derim ben ama tümer daha teknik tuncaya göree bence zico tuncayı yanına çeker

Cengo
04.Eylül.2006, 18:46
buna bende katılıyorum keşke yönetim bir forvet yerine sol kanat alsaydı diye daha öncedende bunun için söylemiştik ama olan oldu
Peki defansın sağında kim oynayacak bu da bir belirsizlik

Fenerbahçe tek önlibero oynamıyor, 4-3-1-2'de sol açık yok!
Defansın sağında UEFA maçlarında büyük ihtimal Önder Turacı oynayacak.

Ne Tuncay, ne Tümer.Orada Uğur başlamalı...

dnz498
04.Eylül.2006, 18:50
bence orda kerim inadından vazgeçmeyecek kerim gelecek vaadeden bir oyuncu iyi niyetle oynuyor ama yıllardır forvet oynamış hatta geçtiğimiz ümit milli maçında yine forvet oynadı ama zico ondan sağ bek yaratmak için kararlı gözüküyor eğer o olmazsa önder oynamalı
kerimle bu iş avrupada gitmez şu durumda banada en iyi seçenek önder görünüyor serkana bakarak

Zico takımı yaparken alex'emi danışıyor?
bir maçtan dönerken ona sorduğunu yazmıştı gazeteler galiba D.Kiew maçıydı

Jesus_FB
04.Eylül.2006, 18:54
Zico alexten yardım alıyordun buda gayet normal ama takımı alex kuruyo kimse diyemez

dnz498
04.Eylül.2006, 19:01
e tabi ki diyemez o zaman Zico'ya ne hacet

EreN
04.Eylül.2006, 19:03
valla göreceğiz :D

rhan_17
04.Eylül.2006, 19:16
Tuncay oynamalı...

Tümer teknik açından daha üstün ama Tuncay sonderece mücadeleci ve devamlılığı iyi olan bir oyuncu...Alex ve iki forvet oyuncusu zaten takım savunmasına katılmıyor bu yüzden sağda Appiah solda Tuncay oynamalı...

atlantis_fb
04.Eylül.2006, 19:36
Tuncay çok koşan kendini sahada yırtan bi oyuncu ama tümer alex tarzı biraz yatarak futbol oynuo yani top ayağındayken var başaka zaman sahada göremezsiniz...e tabi bi takımda alex tarzı iki adam 11 oynarsa o takımın yenilme olasılığı fazla...
Kısacası tuncay oynamalı biz tuncay'ın futbolu katlettiği dakikalarda:D (maçları takip edenler bilir) yerine tümer alınmalı...

GuineveRe
04.Eylül.2006, 19:37
yalan haberde neyse...

kolay maçlarda tümer defansın çok daha lazım oldugu maçlarda tuncay..

Universal
04.Eylül.2006, 20:48
Bana göre Tümer 2. adam olmalı nasıl olsa aşağı yukarı ikiside aynı tecrübeye sahip ama Tuncay'ın hırsı Tümerden olmadığı için Tuncay derim...

TR.CaPTaiN
04.Eylül.2006, 20:54
yalan haberde neyse...

kolay maçlarda tümer defansın çok daha lazım oldugu maçlarda tuncay..

http://www.fenerbahce.com/haberler/19479.php

Bencede Ugur Boral orda baslamalı sonradan duruma göre Tümer veya Tuncay sokulmalı veya Tuncay teknigini gelistirmeli daha topu kontrol edemiyor maalesef

manutd0fb1
04.Eylül.2006, 20:58
İKİSİDE oynamalı NASIL MI DERSİN ??
cevabı :
------------rustu
------onder-edu-lugano
--------aurelio-appiah
-tuncay----------------tumer
-------------alex
--------Deivid--Kezman

gezenti
04.Eylül.2006, 21:45
walla fb yada gs gibi bi takımım olsa ikisinide oynatmam ama yedekte tutarım ikiside çok özellikli futbolculaar deil tuncay genç ama özellikleri bana göre kısıtlı tümerde küçük takımın yıldızı olur yada oyuna son 20 dakika girip maçı değiştirir yoksa 90 dakika maçı hayatta kaldıramaz...

dnz498
04.Eylül.2006, 22:30
cevabı :
------------rustu
------onder-edu-lugano
--------aurelio-appiah
-------------alex
--------Deivid--Kezman
3-5-2 de Tümerin ve Alexin defansa katkı yapmadığını düşünürsek savunma bu dizilişi kaldıramaz çok hırpalanır heleki böyle iki takıma yabancı oyuncuyla

manutd0fb1
04.Eylül.2006, 22:32
tuncaya ve tumere uyarı verip defansif calıstırırsan bu is olur

eGowiCh
04.Eylül.2006, 23:18
Kesinlikle Tuncay. Alex ve Tümer aynı tip futbolcular, iki tane Alex'i bu takım kaldırmaz. Tuncay oynamalıdır bence. Sağda da Önder oynamalı.

DeDe
04.Eylül.2006, 23:19
cevabı :
------------rustu
------onder-edu-lugano
--------aurelio-appiah
-------------alex
--------Deivid--Kezman
şu kurduğun takımla fenerbahçe birz üstüne gelen her takıma yenilir..hatta biraz zorlu rakliplerdn tarihi fark yemesi bile gündeme gelir..hem kanatta birer oyunucunuz olacak hemde bunlar tuncay ve tümer olacak..
neyse olayı taktik ortamına çevirmeden görüşümü söyleyeyim..
Tuncay daha defans yönü ağır basan maçlar için denmiş ama tuncay defansa aman aman yardım edebilen bir adam da değil..bence dönüşümlü oynamalılar..fizik gücü yerinde olan oynamalı yani..

_MoRpHeUs_
04.Eylül.2006, 23:29
Tuncay derim.Çünkü Tuncay Tümer den çok daha genç ve gelecek için çok büyük umutlar veren Tuncay ın yedekte körelmeyeceği garanti değil.Üstelik Tuncay ın oynaması gerekmesinin sebebi de aslında Tümer le Alex in aynı tarz oyuncular olmasıdır.Ancak maçlar kritik noktalra geldiğinde bence Tümer den kesinlikle yararlanılmalı.

dinaMYt
04.Eylül.2006, 23:46
eşşek yüküyle para alan tümeri takımdan kesmek kolay değil.bir maç iki maç kesersin sonra ya tümer mızmızlanmaya başlar ya da fener yönetimi kendi kendine bu adama neden bu kadar para veriyoruz der.zaten daumun gelmesiyle futbolu yokuş aşağı giden bir tuncayın uzun süre ilk 11 oynayıp tümeri kesebilecek formu bulacağı da muamma.ha fener tümer sol kanattayken başarılı olurmu bana sorarsanız zor..

m_o_11
04.Eylül.2006, 23:54
Tümer Alex le aynı anda oynamamalı. takımın savascı bi futbolcu ya ihtiyacı var ortasaha da. bana sorarsanız. sol kanat banko tuncay. tuncay mı tümer mi yerine alex mi? tümer mi? diye sormalıyız. alex ile tümer mac cok zora girmedikce aynı anda sahada olmamalılar. yoksa takım gücü bir hayli düsüyor.

Tümer Alex e göre daha mücadeleci bi oyuncu. cok fazla deil ama en azından saglam bir fizige sahip. ikili mücadele ye girebilecek bi futbolcu. fb de tümer ilk55 dk oynayıp yerine alex in oyna alınması en dogru karar olur bana göre. ama yedek te kalacak alex kesinlikle takımdan soguyup bi sürü olay cıkmasına sebep olur. bence en ii yapılacak sey Alex i satıp savascı,mücadeleci bi oyuncu almak ve tümer i de o gelecek kişinin altın yedegi yapmaktır.

scolari12111
05.Eylül.2006, 00:03
ben kendi fikrimden ziyade birşey söyleyeceeğim kesin ve kesin tuncay oynayacaktır tartışması bile yapılamaz ben daha 2 hafta önce demiştim tümer eski tümer değil bu saatten sonra forma bulması da çok zor.tümer 2. adam olmayı kaldıracak biri değil sergen le de yaklaşık olarak sürtüşmesi bu yüzdendi bana kalırsa tümer in fb macerası uzun sürmeyecek ve taraftarı olduğu takımdan inat uğruna ayrılmanın bedelini mutsuz olarak ödeyecek.

premium907
05.Eylül.2006, 03:27
tartışmasız tuncay oynamalı... oyunun ilerleyen zamanlarında özellikle deplasmanlarda öne geçtikten sonra forvetlerden biri cıkarılmalı alex o bölgeye kaydırılıp tümer i onların arkasına atmalıdır... iç saha maçlarında ise tümer veya tuncay ın fazla farkedeceğini düsünmüyorum.. bence herseyden önemlisi zico her futbolcudan yararlanmalıdır.

standard
05.Eylül.2006, 18:50
Tuncay'ın forvet, Tümer'in solda kullanılması mantıklı, ancak şu anda F.Bahçe'nin şablonu buna müsait değil yeni transferler ile birlikte. Ben maça göre diye düşünüyorum, hatta maça göre ikisi birden oynayabilir ya da hiç oynamayabilir.

Tuncay'ın hırsı ve isteği Tümer'de zerre kadar yok, kaldı ki, Tümer'in yeteneği de Tuncay'da yok. İkisi birbirlerini tam olarak tamamlıyor. Zico'nun zayıf takımlara karşı Tuncay'ı, güçlü takımlara karşı tecrübesinin de avantajıyla Tümer'i kullanacağını düşünüyorum.

Murderer26
05.Eylül.2006, 20:36
tümeri bosuna aldınız

Omerdinho
05.Eylül.2006, 20:50
Tabiki.. tuncay

m_o_11
05.Eylül.2006, 23:10
Tümer i bosuna mı aldık ??? ??? ???? ???? ??? ?????.

tümer belki bizde yedek kalıcak ama uzun süre ama bi cok futbolcu nun birden altın bi yedegi olarak kalıcak. Tuncay ı cıkar al tümer i, alex kırmızı mı gördü al tümer i.gerekirse forvet e dahi alınabilir. forvetlerden biri sakat. tuncay ı cek ileri koy yerine tümeri. tümer 100 yılın en ii transferlerinden biri !!

NOT_ALONE
05.Eylül.2006, 23:50
tümeri bosuna aldınız
tümerin ölüsü yeter kessin tuncayı alsın tümeri tuncay martins gibi yıpratıcı yorulmuş defansların tehlikeli ismi gibi

kkanke
06.Eylül.2006, 00:05
tuncay hırsı yeter

scolari12111
06.Eylül.2006, 00:57
tümer altın yedek olur diyorsunuz da tümer yedek olmayı kaldıracak bir oyuncu değil.sorun çıkarmaya başlayacaktır.

m_o_11
06.Eylül.2006, 01:23
tümer in sene basındaki acıklamalarını hatırlatırım. yedek kalmak gibi problem yasamaz .sadece her yedek kalmıs futbolcu gibi mac eksikliğinden kaynaklanan performans düşüklüğü yasar. zaten besiktas ta da yedek deil miydi .son 1.5 yıldır. tümer böle bi sorun yasatmaz eger medya bu olayında üstüne böle cok gelmezse

scolari12111
06.Eylül.2006, 01:30
tümer in sene basındaki acıklamalarını hatırlatırım. yedek kalmak gibi problem yasamaz .sadece her yedek kalmıs futbolcu gibi mac eksikliğinden kaynaklanan performans düşüklüğü yasar. zaten besiktas ta da yedek deil miydi .son 1.5 yıldır. tümer böle bi sorun yasatmaz eger medya bu olayında üstüne böle cok gelmezse

bjk de yedekti veya değildi ne oldu 2. adam olduğu gibi sorunlar çıktı kaldı ki fanatik bir bjk li olmasına rağmen ayrıldı bu yüzden sorun yaşayacağı kesin.

NOT_ALONE
06.Eylül.2006, 01:53
bjk de yedekti veya değildi ne oldu 2. adam olduğu gibi sorunlar çıktı kaldı ki fanatik bir bjk li olmasına rağmen ayrıldı bu yüzden sorun yaşayacağı kesin.
nerden biliyosun fanatik bjk lı olduğunu hiç bireşy olmaz tümer yedek kaldıramaz saçma saçma yorumlar yazmayın

m_o_11
06.Eylül.2006, 02:40
tümer belki fanatik bi bjk li ama adam oradan baskıya dayanamadıgı ve para konusunda anlasamadıgı için ayrıldı. bu gercekten o futbolcu kaliteli ise futbolunu etkilemez. etkiliycekse zaten o cok istikrarsız bi futbolcudur. ii bir futbolcudur denmez. sergen e bakalım adam koyu atcı ve bjk li ama adaam hiç cekinmeden her takımda çatır çatır oynadı.bana mısın demedi. profesyonel yani. tümer i belki cok abartırsanız anelka nın gitmesine neden olundugu gibi sacma haberler yaparsanız kötü oynayabilir. yoksa benim tümer den hiçbi süphem yok elinden geleni yapar fb için. ve artı bjk yüzünden olusan bi hırs var. bunu gözardı etmemek gerek
dediler arkasından onun vadesi dolmus,satıcı,para göz ama o bunu syleyen bjk taraftarını yanıltacaktır ve şimdiye kadar cıktıgı maclarda etrafımdaki bu tür sacma yorumlar yapan tüm bjk liler ezildi....

nart_susruko
06.Eylül.2006, 04:02
belki yeri değil ama tümer bahsi geçtiğinden burada sorayım dedim..
ne oldu bu tümerin askerlik muhabbeti bi bilgisi olan var mı acaba..:roll:

meddah
06.Eylül.2006, 12:28
Lübnan'a gönderseler ya..

Del Piero_10
06.Eylül.2006, 12:36
Lübnan'a gönderseler ya..

süper fikir

m_o_11
06.Eylül.2006, 13:02
bencede :D:D:D

scolari12111
06.Eylül.2006, 15:18
bana saçma yorum yapma diyen arkadaşlar bence de şu ana kadar gösterdi kendini tümer!! atıp tutan sizsiniz futbolu sadece günlük yorumluyorsunuz.geçmişi irdelemiyorsunuz.sonuçta bunlar da insan evet sergen her yerde oynadı tümer de oynayabilir ama yedek kalması o nun için büyük sorun teşkil edecektir ayrıca yaşı geçmiş filan demedim ben aksine şu an türkiye nin bölgesinde en iyi oyuncularından tabi formda olduğu zaman.

nerden biliyosun fanatik bjk lı olduğunu hiç bireşy olmaz tümer yedek kaldıramaz saçma saçma yorumlar yazmayın

birader hele sen hiç takip etmemişsin futbolu tümer in geçmişini öyle ki bana nereden biliyorsun diyorsun.

m_o_11
06.Eylül.2006, 15:35
:D baska diicek bişi yok kusura bakma

GeNç KaRTaL
06.Eylül.2006, 17:37
biraz tümer biraz tuncay oynar zaten tümer bu takımda kalıcı değil

NOT_ALONE
06.Eylül.2006, 18:21
bana saçma yorum yapma diyen arkadaşlar bence de şu ana kadar gösterdi kendini tümer!! atıp tutan sizsiniz futbolu sadece günlük yorumluyorsunuz.geçmişi irdelemiyorsunuz.sonuçta bunlar da insan evet sergen her yerde oynadı tümer de oynayabilir ama yedek kalması o nun için büyük sorun teşkil edecektir ayrıca yaşı geçmiş filan demedim ben aksine şu an türkiye nin bölgesinde en iyi oyuncularından tabi formda olduğu zaman.

birader hele sen hiç takip etmemişsin futbolu tümer in geçmişini öyle ki bana nereden biliyorsun diyorsun.

tümeri sen mi büyüttün veya kendin röpartaj mı yaptın beşeğinimi salladın

scolari12111
07.Eylül.2006, 01:40
tümeri sen mi büyüttün veya kendin röpartaj mı yaptın beşeğinimi salladın

sen ne yaptıysan aynısın yaptım.ama sanıyorum ki spor basınını senden çok takip etmişim!

REsist JuvE11
07.Eylül.2006, 04:15
bence tuncay oynar..tümer gidici.en çok 2sezon oynar

Sheriff
07.Eylül.2006, 21:48
Bence ikiside oynayacak!Kim kesilecek gibi bi soru gelmesin bilmiyorum:D

soykaaa
08.Eylül.2006, 03:13
tümer tek devrelik oyuncu 2. yarılarda faydalı olabilir
tuncay bu takıma şart zaten savaşan oyuncu başka yok

m_o_11
08.Eylül.2006, 15:51
tümer tek devrelik oyuncu 2. yarılarda faydalı olabilir
tuncay bu takıma şart zaten savaşan oyuncu başka yok

katılıyorum ama benim sorum nie tuncay la tümer i karsılastırıyoruz
alex mi tümer mi daha ii bi soru olur. tuncay mac boyunca oynıyacak kapasiteye sahip bi futbolcu. oyundan cıkmak gecen sene tuncay ın moralini cok bozmustu hemde yerine semih giriyodu. tümer yada alex ten biri ilk 55 dk . sonra oyuncu degişikiliği gerekir. iikisi de macın kaderini degiştirilebilecek bi futbolcu ama ikiside kosmuyor. alex yorulmamak için macı tamamlaya bilmek için geri hiç dönmüyor. zico böle söledi roportaj da. ikisi degişerek oynasınlar hem de daha cok mücadele etsinler.ellerinden geleni yapsınlar

TR.CaPTaiN
08.Eylül.2006, 16:43
katılıyorum ama benim sorum nie tuncay la tümer i karsılastırıyoruz
alex mi tümer mi daha ii bi soru olur. tuncay mac boyunca oynıyacak kapasiteye sahip bi futbolcu. oyundan cıkmak gecen sene tuncay ın moralini cok bozmustu hemde yerine semih giriyodu. tümer yada alex ten biri ilk 55 dk . sonra oyuncu degişikiliği gerekir. iikisi de macın kaderini degiştirilebilecek bi futbolcu ama ikiside kosmuyor. alex yorulmamak için macı tamamlaya bilmek için geri hiç dönmüyor. zico böle söledi roportaj da. ikisi degişerek oynasınlar hem de daha cok mücadele etsinler.ellerinden geleni yapsınlar
Zico takımı yaparken bile Alex'e danısıyor onu yedek bırakabilirmi ;) Geriyede tek secenek kalıyor sol kanat için ya Tümer ya Tuncay

m_o_11
08.Eylül.2006, 17:32
keske böle olmasa. gönderseler alex i. alsalar saglam bi futbolcu. sadece top oynayan ve kosan bi futbolcu . ahhh ahhhh