View Full Version : Transfere 55 milyon avro !
TR.CaPTaiN
06.Eylül.2006, 12:43
F.Bahçe yönetimi gece startı verilen transferde yaklaşık 55 milyon Euro harcandı.
F.Bahçe'nin yenileri nasıl alındı? Transfere kaç para harcandı? Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi harekete geçiren neydi? Şampiyonlar Ligi hedefi gitti yeni çıta ne olarak belirlendi ve paralar harcandı? İşte tüm bunların yanıtı. F.Bahçe’de, 100. yılda her branşta şampiyonluk hedefleniyor, transferde dünyaca ünlü yıldızların ismi telaffuz ediliyordu. Ancak bir tek Lugano’yla anlaşma sağlanmış ancak o da Libertadores Kupası nedeniyle Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında oynayamamıştı. Kadronun lig için yeterli olduğu görülmüş farklı galibiyetler gelmişti. Ancak taraftar için asıl önemli olan Şampiyonlar Ligi’ydi. Dinamo Kiev’e ilk maçtaki yenilgiyi kabul eden ancak rövanşta umutları da tükenen taraftarlar isyan ediyordu.
‘KOLTUKTA OTURAMAYIZ’
Camia Kadıköy’de Şampiyonlar Ligi vizesini alacağını düşünüyordu ama daha maçın başında gelen gol umutları tüketiyor, desteği yavaş yavaş tepkiye dönüştürüyordu. Küçük gruplar halindeki taraftarlar sesini yükseltiyor, futbolculara ve yönetime mesaj gönderiyordu. “Yüzüncü yıl filan istemiyoruz biz takım istiyoruz takım”, “Bu takımdan bir şey olmaz transfer yap başkan” tezahüratları doğru adres yönetime gidiyor ve o gece Başkan Aziz Yıldırım düğmeye basıyordu. Yöneticilerle birlikte maç sonrası kulüp binasında acil toplantı yapan Yıldırım bir an önce tepkileri bitirmek ve kalan hedeflerden kopmamak için önlemleri planlıyordu. Menajerler acil olarak aranmış transferle ilgili herkes kulübe çağrılmıştı. Başkan Yıldırım sıkıntısını anlattı: “Bu tepkiler küfüre dönüşecek. Benim hiç de hoşnut olacağım bir şey de değil. Bunca yıl yaptıklarımızı bir kalemde silecekler. Bir an önce gerekli transferleri yapmamız gerekiyor. 1 haftaya kadar bu işi bitirelim yoksa o koltuklara oturamayız” diyordu.
SABAHA KADAR ZİRVE
VE bu konuşmanın ardından start verildi. Alex’in de menajeri olan Huan Figer ile yapılan görüşmelerin ardından bazı yöneticiler tarafından dışarıda bırakılmaya çalışılan ünlü işadamı Celalettin Bilgiç arandı. Gece 01.00’de yönetim toplantısına dahil olan Bilgiç’e Başkan Aziz Yıldırım “Kimleri alma şansımız var” diye sordu. Ardından masaya yatırılan isimler ile ilgili derhal bir operasyon başlatılması kararlaştırıldı. Transfer ile uğraşacak olan ekip üçe bölündü. Sat sabah 05.30’u gösteriyordu artık toplantı bitmiş transfere stat verilmişti. Celalettin Bilgiç ve İlhan Ekşioğlu direk kulüpten çıkıp havaalanının yolunu tuttular. Sabah 08.00 uçağı ile Kezman transferini bitirmek için İspanya’ya gittiler. Bir diğer ekip ise Edu transferini bitirmek için Brezilya’da çalışmalara başladı. 24 saat içinde yapılan görüşmeler sonrasında Kezman, Edu ve Deivid de Souza bir çırpıda bitirildi.
UEFA KUPASI ŞART
BİR hafta içinde sezon başında yapılamayan yapıldı ve 3 yıldıza imza attırıldı. Taraftarın artması muhtemel tepkileri sona erdi, hatalar değil yeni yıldızlar konuşulmaya başlandı. F.Bahçe yönetimi gece startı verilen transferde yaklaşık 55 milyon Euro harcandı. Ancak bu göz önünde tutulmuyor, hedef UEFA Kupası olarak belirleniyordu. Anelka’dan gelen para Appiah’ın 8 milyon Euro’ya alınmasına rağmen 20 milyon Euro’ya kadar alıcısı çıkacak olması diğer oyuncuların da aynı şekilde satılabileceği düşüncesini yönetimin elini güçlendirdi. Edu’nun Avrupa kulüplerinin gözdesi olması, Lugano’nun bir çok kulübün takibinde bulunması, Kezman’ın da burada tekrar küllerinden doğacak olması düşüncesi, Deivid’in F.Bahçe ile tekrar güç kazanacağı düşüncesi bu müthiş rakamın harcanmasına neden oldu.
http://www.fenerbahce.com/haberler/19508.php
dnz498
06.Eylül.2006, 18:01
bu rakam gerçekten doğru ise yazık olmuş o kadar paraya çünkü bir sonuç alınamıyacak en fazla Türkiye'deki kupalar dahası olmaz
bursa_mc
06.Eylül.2006, 18:08
çok para vermışler ama bu paralar boşa gidecek
Berkaiser
06.Eylül.2006, 18:10
Yazık olmuş.Boşuna harcamışlar bu kadar parayı.
Jesus_FB
06.Eylül.2006, 18:11
öncelikle böyle resmi olmayan haberlerde kaynak belirtmek lazım zira 55 milyon euro bana hiç mi hiç inanadırıcı gelmedi kezman için 7 milyon euro verildi diye biliyorum o zaman geriye kalan edu ve deivid kezmanla aynı fiyat olsa bile bu kadar para harcanmış olamaz
birde arkadaşlar böyle bir para harcanmış olsa bile sizler neye göre boşa harcanmış diyorsunuz onu da merak ettim
SYLaR
06.Eylül.2006, 18:12
Zaten son yapılan üç transfer anlekandan gelen para ile yapılmadımı?
Berkaiser
06.Eylül.2006, 18:14
öncelikle böyle resmi olmayan haberlerde kaynak belirtmek lazım zira 55 milyon euro bana hiç mi hiç inanadırıcı gelmedi kezman için 7 milyon euro verildi diye biliyorum o zaman geriye kalan edu ve deivid kezmanla aynı fiyat olsa bile bu kadar para harcanmış olamaz
birde arkadaşlar böyle bir para harcanmış olsa bile sizler neye göre boşa harcanmış diyorsunuz onu da merak ettim
Ben haberde bahsi geçen miktardan dolayı yazık olmuş dedim.Çünkü 55 milyon Euro gibi bir paraya çok daha iyi oyuncular alabilirdi.Tabi eğer bu para doğruysa.Sözlerimin alınan futbolcuların kalitesiyle bir alakası yok.
Del Piero_10
06.Eylül.2006, 18:18
55 milyon euro'Ya toni,cannavaro üstüne birde Joa quin alırsın
e_mali
06.Eylül.2006, 18:18
55 milyon Avro mu?
Bu kadar yuksek degil bu futbolcuların bedelleri. Bu haberi yayınlayanlar birde bu paranın acılımını yapsalarmıs keske.
Yine sallamıslar.
perpetua
06.Eylül.2006, 18:35
Herhalde rakamin icine oyuncularin kontratlari boyunca alacaklari maaslar ve bonuslar da eklenmis. Yoksa sadece bonservis parasi olarak 55M Euro harcasa Fenerbahce uzun bir sure belini dogrultamaz.
Zaten 4 oyuncudan bahsediyoruz. Bu 4 oyuncunun yilda aldigi para ortalama 1.5M Euro olsa, ortalama 4 senelik kontrattan, 24M Euro bu futbolcularin maas sorumlulugu demektir.
7M Kezman, 5.7M Edu Dracena, 7.5M Lugano'ya harcandigi www.turkfutbolu.net'de yazili. Yani etti 44.2M Euro.
Diyelim Deivid'e 3M Euro verildi, eder 47.2M Euro.
Geri kalani da menajer masrafi, vergi vs. olabilir.
Scocco
06.Eylül.2006, 18:37
Eğer doğruysa harbiden yazık. 55 milyon euro 100 trilyon demek.
dnz498
06.Eylül.2006, 18:37
55 milyon euro'Ya toni,cannavaro üstüne birde Joa quin alırsın
yavaş al
:n: :n: :n:
eGowiCh
06.Eylül.2006, 19:05
Burada yazılan fiyatlar gayriresmi.
Rakamlar gerçek olsa da, bu oyuncuların maaşlarını da ilave edilmiş. Bonservis bedelleri + 4 yıllık maaş ücretleri yazılmış.
Bu gazeteci, bende gazeteci falan değil. 4 yıllık ücretler, peşin olarak ödenmez. Mesela yıllık 2.5m €'ya anlaşıldı. Bu ücret, 12 ay taksitlerle oyuncuya ödenir. Sanırım bu gazeteci, 2.5m €'ya anlaşılan oyuncuya sözleşme imzalar imzalamaz 10m € verildi zannediyor :)
Bonservis bedelleri de peşin olarak verilmez. Taksit taksit verilir.
Ayrıca bu oyuncuların FB'de 4 yıl oynayacakları ne malum? Belki 1 sene oynayıp gidecek takımdan. O yüzden saçma bir hesaplama olmuş.
Edu'nun bonservisine 2.85m € ödendi, yarısı alındı. Diğer yarısı Juan Figer'da...
Gazetecilik gitgide ölüyor, ben daha iyi gazeteci olurum bu adamdan.
REsist JuvE11
06.Eylül.2006, 19:09
yavaş al
:n: :n: :n:
nsl yawaş al..sen dediğinden bişey anladınmı.doğru sölüyo adam..ibrahimoviç bile 20milyon ciwarında satıldı..hadi toni nin fiyatı 25olsun.zaten cannawaro yaşlı,ona da yaklaşık 10desek eder 35.jo**uin de en fazla 20eder,çünkü carrick bile 26 ya man utd ye gitti..al sana 55milyon euro..nsl oluomus gördünmü.bunlar abartılı fiyatlar üstelik..
zikko
06.Eylül.2006, 19:16
ortega 22.5 milyon dolara alındı hesabı gibi bir haber bu da.
dnz498
06.Eylül.2006, 19:17
iyide burada söz konusu değerler içine oyuncuya ait ücretler dahil değil eğer dahilse bu Fener yönetimi para saymayı bilmiyor demektir
REsist JuvE11
06.Eylül.2006, 19:19
ortega 22.5 milyon dolara alındı hesabı gibi bir haber bu da.
ibrahimoviç in 20ciwarında satıldığı kesin.carrick inde 26 ya gittiği kesin..ben ortegadan anlamam..
perpetua
06.Eylül.2006, 19:21
Burada yazılan fiyatlar gayriresmi.
Rakamlar gerçek olsa da, bu oyuncuların maaşlarını da ilave edilmiş. Bonservis bedelleri + 4 yıllık maaş ücretleri yazılmış.
Bu gazeteci, bende gazeteci falan değil. 4 yıllık ücretler, peşin olarak ödenmez. Mesela yıllık 2.5m €'ya anlaşıldı. Bu ücret, 12 ay taksitlerle oyuncuya ödenir. Sanırım bu gazeteci, 2.5m €'ya anlaşılan oyuncuya sözleşme imzalar imzalamaz 10m € verildi zannediyor :)
Bonservis bedelleri de peşin olarak verilmez. Taksit taksit verilir.
Ayrıca bu oyuncuların FB'de 4 yıl oynayacakları ne malum? Belki 1 sene oynayıp gidecek takımdan. O yüzden saçma bir hesaplama olmuş.
Edu'nun bonservisine 2.85m € ödendi, yarısı alındı. Diğer yarısı Juan Figer'da...
Gazetecilik gitgide ölüyor, ben daha iyi gazeteci olurum bu adamdan.
Forumda yanki var :D
Her ne kadar bu paranin hepsi Fenerbahce'nin cebinden transfer aninda cikmamis olsa da, muhasebe kurallarina gore bu rakam Fenerbahce'nin bilancosuna borc olarak yazilmasi gerekir. Bu acidan rakam anlamlidir.
Sirkete vaadesi 10 senede odenecek bir makina alip, ayrica makina icin servis kontrati yapilirsa, bu makina icin ileride odenecek butun meblag borc kismina girilir. Bu da pek farkli bir durum degil. Iki sene sonra makina'nin satilacak olmasi, kullanilan muhasebede degisiklik getirmez.
Gazetecide sorun yok esasinda. Ilk satirdan 55M Euro harcandi yazilmis, odendi yazilmamis zaten. Harcandigi dogru cunku bu rakam Fenerbahce'nin bilancosunda borclarin arasinda gorulecek bir rakam. Ancak bu tip haberleri okurken dikkatli olmak gerekli. :)
zikko
06.Eylül.2006, 19:23
ibrahimoviç in 20ciwarında satıldığı kesin.carrick inde 26 ya gittiği kesin..ben ortegadan anlamam..
benim bahsettiğim 7.5 milyon bonservis + 4 yıllık ücret hesaplayıp fenerbahçe ortega'dan 22.5 milyon dolar zarar etti diye haber yapanlardı. bu da ona benziyor.
nekop
06.Eylül.2006, 20:04
nsl yawaş al..sen dediğinden bişey anladınmı.doğru sölüyo adam..ibrahimoviç bile 20milyon ciwarında satıldı..hadi toni nin fiyatı 25olsun.zaten cannawaro yaşlı,ona da yaklaşık 10desek eder 35.jo**uin de en fazla 20eder,çünkü carrick bile 26 ya man utd ye gitti..al sana 55milyon euro..nsl oluomus gördünmü.bunlar abartılı fiyatlar üstelik..
çok güzel demişsin bide şunları ekliyelim toni yıllık 2 milyon eurodan 4 yıllık kontrat 8 milyon euro joquauin yıllık valenciadan 3 milyon euro alıyor bunada 4 yıllık kontrat 12 milyon euro cannavaroda 2.5ten 2 yıllık kontrat 5 milyon euro ettimi 25 milyon euro bunları neyle ödüyon...
TR.CaPTaiN
06.Eylül.2006, 20:24
Kaynagı yazmayı unutmustum http://www.fenerbahce.com/haberler/19508.php
ßencede bu paranın içinde 4 yıllık futbolcuların alacaklarıda dahildir. Ve bonservis+futbolcuların 4 yıllık parası 55 milyon avro yu bulur
eGowiCh
06.Eylül.2006, 20:27
Appiah'ı Ocak'ta satacağız gibi bir his var içimde (eğer UEFA'da istediğimiz yere gelemezsek), çünkü Appiah 20m € ediyor, bu 55m €'nun yarısını karşılıyor.
TR.CaPTaiN
06.Eylül.2006, 20:33
Appiah'ı Ocak'ta satacağız gibi bir his var içimde (eğer UEFA'da istediğimiz yere gelemezsek), çünkü Appiah 20m € ediyor, bu 55m €'nun yarısını karşılıyor.
Eğer Appiah giderse onun kalitesinde bir futbolcuyu Türkiye ye getiremez Fenerbahce inş gitmez.
nart_susruko
06.Eylül.2006, 20:49
değirmen dönüyor klüpte harcıyor..;)
Appiah ve 20 milyon euro?
O parayı verenin çıkacağını sanmıyorum taş çatlasa 15 milyon verilir bence.
GuineveRe
06.Eylül.2006, 21:04
futbolcuların alacakları paralarda dahildir buna..
hem ortega 22 ye alınmadı onun alacağı paralar dahil 22 ediyordu ama fazla bi para alamadı..
Sheriff
07.Eylül.2006, 21:56
Otega'nın bonservis bedeli 7m£ du
dinaMYt
07.Eylül.2006, 23:47
karşılığı alınamazsa klubün borcu çevirmesi zor olacak küçümsenmeyecek bir mebla bu.
Cengo
08.Eylül.2006, 00:56
karşılığı alınamazsa klubün borcu çevirmesi zor olacak küçümsenmeyecek bir mebla bu.
Kulüp zaten gideri çeviriyor, UEFA Kupası'ndan gelen çok bir para değil.Gider-gelir dengede, karıştırmayın..
GONZALO
08.Eylül.2006, 01:00
55milyon euro olması bence asılsız bir haberdir..futbolcuların alacakları ile beraber 55milyon euro etmez yaw
perpetua
08.Eylül.2006, 01:39
Kulüp zaten gideri çeviriyor, UEFA Kupası'ndan gelen çok bir para değil.Gider-gelir dengede, karıştırmayın..
Gelir ve gider pek dengede degil esasinda.. Bonservis ucretleri olmasa gelir ile gider birbirine yakin noktalarda.
http://www.fesam.org/sur_makale.php?kod=2&url=uzman/ta030.htm
Turkiye'de geliri ve giderini dengede tutabilmis bir kulup oldugunu dusunmuyorum. Varsa da kucuk kuluplerdir. Fenerbahce be transferlerle bir risk almistir ve umidi alinan futbolcularin ileride ayni paraya veya daha yuksek rakamlara satilabilmesidir.
Satilamamalari icin de simdiden ongorulecek bir neden yok bence.
Cengo
08.Eylül.2006, 01:55
Gelir ve gider pek dengede degil esasinda.. Bonservis ucretleri olmasa gelir ile gider birbirine yakin noktalarda.
http://www.fesam.org/sur_makale.php?kod=2&url=uzman/ta030.htm
Turkiye'de geliri ve giderini dengede tutabilmis bir kulup oldugunu dusunmuyorum. Varsa da kucuk kuluplerdir. Fenerbahce be transferlerle bir risk almistir ve umidi alinan futbolcularin ileride ayni paraya veya daha yuksek rakamlara satilabilmesidir.
Satilamamalari icin de simdiden ongorulecek bir neden yok bence.
Orda belirtilenlerin dışında da gelirler var ama..
perpetua
08.Eylül.2006, 03:11
Orda belirtilenlerin dışında da gelirler var ama..
Belirtilenin disinda bir Fenerium var. O da 2005 yilinda 20M USD ciro yapmis. 38.5M USD'lik gelir gider acigini kapatacak boyutta degil yani.
zikko
08.Eylül.2006, 17:16
Oyuncu ücretleri hesaplanırken gidenler de düşünülmeli. Anelka, Nobre, Mahmut Hanefi, Servet, Murat Hacıoğlu, Zafer Biryol gibi oyuncuların maaşları da ödenmeyeceğinden buradan bir artısı var. Özellikle Anelka kafadan yılda 4 milyon dolar artıya geçiriyor..
barahir
08.Eylül.2006, 17:21
bu gayriresmi zaten ben belirtilen kaynağa hiç inanmam sallama haber yapıyolar.
mgokalparslan
09.Eylül.2006, 15:11
ya bu oyuuncuların bonservisleri ne kadar yıllık alacakları felan onları kesin bilen biri varsa söyleyebilir mi çünkü bu rakam çok fazla
ayrıca ben daha bu oyuncuların bonservislerini bile bilmiom öğrenmiş olurum
Jeust
09.Eylül.2006, 23:08
Benimde inanasım gelmedi taş çatlasa 30 derim ben.
nekop
10.Eylül.2006, 08:25
Oyuncu ücretleri hesaplanırken gidenler de düşünülmeli. Anelka, Nobre, Mahmut Hanefi, Servet, Murat Hacıoğlu, Zafer Biryol gibi oyuncuların maaşları da ödenmeyeceğinden buradan bir artısı var. Özellikle Anelka kafadan yılda 4 milyon dolar artıya geçiriyor..
nobrenin bonservisi sizde degildi o yüzden bu oyuncudan bişey kazanmadınız bildigim kadarıyla murat hacıoglununda sözleşmesi fes edildi oda beleşe gitti...
zikko
10.Eylül.2006, 16:47
nobrenin bonservisi sizde degildi o yüzden bu oyuncudan bişey kazanmadınız bildigim kadarıyla murat hacıoglununda sözleşmesi fes edildi oda beleşe gitti...
maaşlardan bahsediyorum..
IcedEarth
10.Eylül.2006, 16:58
yok artık lebron james
şişirmekte üstümüze yok ha
toplam 20 milyonun üstüne çıkmamıştır taş çatlasa 25 ama 55 yuh
Pek inanasım gelmiyo. Bunlar oyuncuların sözleşme boyunca alacakları toplam parayı falan yazdılar heralde.