PDA

View Full Version : Lazaroni gönderildi, Ziya Doğan geldi !

HonouR36
07.Eylül.2006, 14:13
http://www.superspor.com/images/1/29/9524_B_Lazaroni008.jpg

Flaş! Flaş! Flaş! Trabzonspor Yönetim Kurulu teknik direktör Sebastiao Lazaroni'nin sözleşmesini feshettiğini bildirdi. Trabzonspor teknik direktörlüğüne Ziya Doğan getirildi. Doğan 2003 yılında Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü yapmış ve Trabzonspor'a Türkiye Kupası'nın yanında ligi 2. sırada bitirme başarısı sağlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı kazandırmıştı.

Bordo - mavili kulübün başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor'un yeni teknik direktörünün Ziya Doğan olacağını açıkladı.

Lazaroni'nin sözleşmesinin fesh edilmesiyle boşalan göreve kenti ve takımı iyi tanıyan Doğan'ın getirildiğini vurgulayan Albayrak, "Aldığımız karar Sayın Lazaroni'ye bugün tebliğ edildi. Yaptığımız temaslardan sonra yakın geçmişimizde görev alan Ziya Doğan'la anlaşma sağladık. Kulübümüze ve camiamıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Doğan'ın başarılı çalışma sürecinin ardından Trabzonspor'da yarım kalan bir işinin olduğunu kaydeden Albayrak, "Kendisi de bu yönde verdiği mesajlarla bu görüşümüzü desteklemiştir. Şimdi bu yarım kalan mesaisini tamamlamaya geliyor. Ziya Doğan hem bizim karakterimizi hem de takımımızın yapısını bilen bir teknik direktör. Taraftarımız tarafından da sevilip benimseniyor. Trabzonspor'un Ziya Doğan yönetiminde kendine özgü karakterine tekrar kavuşup başarıdan başarıya koşacağına inanıyor, taraftarlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

- ZİYA DOĞAN -

Ziya Doğan (asıl adı:Ziyaeddin Doğan) (1961, Gümüşhane) eski futbolcu ve teknik direktördür.

Futbola Beşiktaş altyapısında başladı. 1978 yılında A takıma yükseldi. Kısa sürede mücadeleci futbolu ve çalışkanlığı ile takımın gözdesi oldu. Önceleri kafa vuruşlarında zayıftı ancak toprak zeminli Şeref Stadı'nda yaptığı idmanlar sayesinde bu eksikliğini kapadı ve uçarak attığı kafa golleri ile ünlendi.

Yıllardır şampiyon olamayan Beşiktaş tarihi ve kendi kariyeri için 1982 liginin son maçında Eskişehir'e 2 gol birden atması ile Beşiktaş'ı Şampiyonluğa Eskişehir'i de kümeye göndererek, BJK taraftarlarının gönlünde taht kurmuştur, taraftarlarının onu en çok sevme nedenleri de bu yüzdendir. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi uzatmada 4-2 yendikleri maçta attığı gol de onu unutulmazlar arasına soktu. 1982 de Beşiktaşlı futbolcuları döverek futbol oynamaya çalışan Eskisehirspor a attığı 2 fevkalade gol ile 1986 da Galatasaraya (kalede Simoviç varken) Sinan Engin'in ortasına attığı mükemmel kafa golü ile şampiyonluğu getiren 2 kritik maçın adamı olmayı başarmıştır.

Orta saha oyuncusu olmasına rağmen son derece gole yatkın bir oyun stili vardı. Beşiktaş formasıyla 9 sezonda 194 lig maçı oynadı ve 38 gol attı. Türkiye Kupası'nda 9 gol, derbilerde Galatasaray'a 6, Fenerbahçe'ye 5 gol kaydetti. Türkiye liglerinin ortasaha oynamasına rağmen en çok gol atan oyuncusu ünvanını kazanıştır.

Toplam 10 kez milli formayı giyen Ziya Doğan, 1987'de Ankaragücü'ne transfer oldu ve burada 2 sezon görev yaptı.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğü seçti. İstanbulspor'da 7 sene dünyaca ünlü teknik direktörlere çalıştı, Adanaspor ile ligin son 5 haftası iken anlaştı 17. sıradaki takım ile 3 galibiyet ve 2 beraberliklen ligde bıraktık ardından 1 sene İstanbulspor'da Teknik Direktörlük yaptı. Ertesi sene Beşiktaş'ta Nevio Scala'nın yardımcısı olarak görev aldı. 2001/2002 sezonunda ligin son sırasındaki Malatyaspor'un kümede kalmasını sağlayarak seneye de uefa kupasına katılarak teknik direktörlüğünü kanıtladı. Bundan sonra teknik direktörlük yaptığı Trabzonspor'da Türkiye kupasını kazandı ve ligi 2. bitirerek Şampiyonlar liginde oynamaya hak kazandılar. Gençlerbirliği'inde 13. sıradaki takıma gelip o sezon ligi 5. sırada bitirdiler.

Kaynak: Superspor ve Ajanslar

eGowiCh
07.Eylül.2006, 15:22
Lazaroni, 4 maçlık bir adam işte :) 4 maç takımın başındaydı ve kovuldu :) Fenerbahçe'de de kısa süre kalmıştı. Lazaroni, bir takımda bir sezonu tamamlayamıyor, mutlaka kovuluyor :) Her gittiği takımda 3-4 ay kadar kalan bir teknik direktör. Bence yönetim çok büyük hata yaptı, baştan Lazaroni'yi getirip, onun direktiflerine uyarak transfer yaparak. Ama şimdi ise akıllı bir hamle yaptı, Ziya Doğan'ı getirmekle. Keşke lig başlamadan, kamp döneminde Z.Doğan gelseydi de, ona göre takımın eksiklerini kapatır ve transfer isterdi. Böylece TS daha başarılı olurdu. Hayırlı olsun Ziya Doğan, çok mantıklı oldu, zararın neresinden dönülürse kardır.

Scocco
07.Eylül.2006, 15:24
Hayırlı olsun Trabzon'a. Zaten sorun çıkartan bir hocaydı. Ben de beğenmedim işin doğrusu Lazaroni'yi

TR.CaPTaiN
07.Eylül.2006, 15:25
Ziya Dogan iyi teknik direktör.. bence trabzonspor besiktas macını alarak lige geri dönüs yapacak

SYLaR
07.Eylül.2006, 15:27
Trabzon için hayırlı olsun.
Lazaroni ile devam edilseydi Trabzon çok büyük bir hüsran yaşayabilirdi...

nekop
07.Eylül.2006, 15:40
abi şimdi anlamadıgım bişey var ziya dogan başa geçti ama kendisinin istemedigi oyuncular var ee haliyle başarılı olması zor buda lazaroni gibi 2-3 mac yenilince kovulcakmı burada ziya doganın şuca ne olacak onu merak ediyorum bu yönetim futboldan caksa başta lazaroniyi getirmezdi...

baron
07.Eylül.2006, 16:00
hele şükür yaa...
bi Galatasaray lı olarak çok sevindim şu adamın gitmesinne....

scolari12111
07.Eylül.2006, 16:13
biraz daha sabır gösterilebilirdi en azından devreye kadar.gerçekten kötü bir ts vardı ama bir değişiklikle kolay kolay düzelmez zaman gerek ziya doğan a zaman verilmeli kaliteli ve hırslı bir teknik direktör.ne diyelim hayırlısı olsun.

Berkaiser
07.Eylül.2006, 16:21
Zaten Lazaroni'nin gideceği belliydi.Yönetimle gereksiz polemiklere giriyordu.Ziya Doğan doğru seçim.Trabzon için hayırlısı olsun.

Burak Duran
07.Eylül.2006, 16:23
geçmiş olsun büyük bir beladan kurtuldunuz

teamsah
07.Eylül.2006, 16:28
Trabzonspor için hayırlı olsun.

Rıdvan Dilmen bir yorumunda şunu söylemişti. "Trabzonspor'un şu anki kadrosuna hangi teknik adam gelirse gelsin sıkıntı yaşar".

Ziya Doğan bu kadroyu hangi kombinasyon hangi sistemle değiştirip oynatır bilemem ama transfer dönemi bitti. Artık aşçı Ziya Doğan olduğuna göre bu aynı malzemelerden oluşan yemeği Lazaroni'den daha iyi yapması lazım.

Jesus_FB
07.Eylül.2006, 16:29
yararından çok zararı oluyordu zaten. Trabzonspor'a türk teknik drektör yakışıyor. Ziya doğan çok iyi bir seçim ama ben nedense yıllardır Rıdvan Dilmen'ni trabzonspora çok yakıştırıyorum keşke onu alsaydı ts yönetimi :)

Eray Dengiz
07.Eylül.2006, 16:54
Hayırlısı olmuş.. Bakalım Ziya hoca neler yapacak.. İyi işler çıkaracaktır..

GeNç KaRTaL
07.Eylül.2006, 17:00
iyi oldu ama keşke bjk maçından sonra kovsalardı:D

Fietra 10
07.Eylül.2006, 17:03
oh be rahatladım takım hocasız başlasa sezona daha iyi olurduk tekrar hoşgeldin ziya dogan

meddah
07.Eylül.2006, 17:08
Lazaroni, 4 maçlık bir adam işte :) 4 maç takımın başındaydı ve kovuldu :) Fenerbahçe'de de kısa süre kalmıştı. Lazaroni, bir takımda bir sezonu tamamlayamıyor, mutlaka kovuluyor :) Her gittiği takımda 3-4 ay kadar kalan bir teknik direktör.

Hops.. Lazaroni Fenerbahçe'de 20 hafta falan kaldı. Ligde liderin 3 puan ardındaydı Fenerbahçe ve aynı sene içerisinde haklı olarak hala övünülen Manchester zaferi vardı, Ali Sami Yen'de 4-0 lık Galatasaray maçı vardı..
Ve evet, şimdi teyit ediyorum, 20 hafta kaldı, kupada Beşiktaş yenilgisi sonrası, Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon tarafından, takımı defansif oynattığı için kovuldu..
Fenerbahçe bahsi geçen sezonda Lazaroni yönetiminde 20 maçta 11 gol yerken, kovulması sonrası göreve gelen Veselinovic - Rıdvan ikilisi yönetiminde 14 maçta 19 gol yedi. Kovulduğunda 3 puan olan fark, sezon bitiminde 9 olarak nihayet buldu..
İlave bilgi: Bir önceki sezon benzer mantalitede oynatan Perreira'nın elinde Aykut - Oğuz ikilisi varken, Lazaroni'nin elinde sakat oğlu sakat Kostadinov ve Saffet Sancaklı falan vardı..
Kariyeri de kötü değildir, Zico'dan iyidir, iyi olsa gerektir (Bu da Japonya'da çalıştı o bakımdan aklıma geldi), Inter2i falan çalıştırmıştır vesselam..

Tamam, bir noktayı kabul ediyorum; Laaroni yönetiminde Fenerbahçe'de Mustafa Doğan'ın sol-açık oynadığını dahi gördüm..

perpetua
07.Eylül.2006, 18:07
Zaten Ziya Dogan'in yollanmasi hata idi bence. Elinde iyi bir kadro olsa da arkasindan gelen teknik direktorler Trabzonspor'u Ziya Dogan donemindeki takim kadar kuvvetli yapamadilar.

e_mali
07.Eylül.2006, 18:08
Trabzon icin hayırlı olur insallah..

bursa_mc
07.Eylül.2006, 18:34
ziya doğan daha ii takımı duzeltirr

tonifan30s
07.Eylül.2006, 18:35
valla ne diim hayırlı olsun

GuineveRe
07.Eylül.2006, 18:41
geçen sene gs maçı öncesi şenol güneş istifa etti..
şimdi bjk maçı öncesi lazoroni kovuldu..

bakalım maç nolcak... 4-1 bjk alır..

GONZALO
07.Eylül.2006, 18:42
lazaroni nin gönderilmesi ne kadar dogru bilmem ama yerine alınacak t.direktör konususnda ii iş cıkardılar..kaliteli ve en önemlisi sezon baslamısken takımı tanıyan bir teknik direktör geldi.

REsist JuvE11
07.Eylül.2006, 19:16
bence çok ii olmus o adamın gönderilmesi

10_Osmanozc
07.Eylül.2006, 19:29
Şüphelerle dolu.Tek iyi taraf Lazaroniden kurtulmuş olmak.

nekop
07.Eylül.2006, 19:46
Zaten Ziya Dogan'in yollanmasi hata idi bence. Elinde iyi bir kadro olsa da arkasindan gelen teknik direktorler Trabzonspor'u Ziya Dogan donemindeki takim kadar kuvvetli yapamadilar.
bildigim kadarıyla onu yönetim kovmadı kendisi takımda ilk günkü heyecanını kaybettigi için ayrıldıgını söyledi ve ayrıldıda...

Cyzio
07.Eylül.2006, 20:14
Ziya Doğan TS de başarı yakalayınca BJK istedi onu heralde kafası karıştı ayrıldı oda ben böyle biliyorum.Ama ben takımı eski günlerine döndüreceğine inanıyorum

ibo
07.Eylül.2006, 20:27
zaten o açıklamalarından sonra kovulacağı kesindi beklediğim bir gelişmeydi...

perpetua
07.Eylül.2006, 20:39
bildigim kadarıyla onu yönetim kovmadı kendisi takımda ilk günkü heyecanını kaybettigi için ayrıldıgını söyledi ve ayrıldıda...

Yanlis hatirliyormusum. Duzeltme icin tesekkurler.

eGowiCh
07.Eylül.2006, 20:43
Fenerbahçe'yi 20 hafta çalıştırmıştır, doğrudur, yani 5 ay çalıştırmış. Bir sezonu tamamlayamıyor demek ki bir kulüpte :)

Cyzio
07.Eylül.2006, 20:45
zate Lazaroni tdlik kariyerinde bi takımda en çok 6 ay kalmış:D

Eray Dengiz
07.Eylül.2006, 20:46
Fenerbahçe'yi 20 hafta çalıştırmıştır, doğrudur, yani 5 ay çalıştırmış. Bir sezonu tamamlayamıyor demek ki bir kulüpte :)

Arada sırada tamamladığı kulüplerde oluyor..

GuineveRe
07.Eylül.2006, 20:50
bizde clde iyi iş yapmıştı . gerçek şampiyonlar liginde 7 puan almıştık..

dinaMYt
07.Eylül.2006, 23:37
trabzonda başarılı olabilmek için oranın ortamına uyum sağlamak ve herkesle iyi geçinmek lazım.lazaroni bunu beceremedi üstüne üstlük elindeki malzemeden iyi bir takım da yapamadı.bırakması hata olan ziya doğanın dönüşü trabzonda ilk 4 haftaya göre bir değişim sağlayacaktır kuşkusuz.

Universal
07.Eylül.2006, 23:45
Harcanan paralara yazık oldu ama Ziya Doğan Trabzon için iyi bir hocaydı inşallah başarılı olur.

GONZALO
08.Eylül.2006, 00:53
bizde clde iyi iş yapmıştı . gerçek şampiyonlar liginde 7 puan almıştık..
MAN.UTD zaferi unutulmamalı lazaroni takımın basındaydı

Vieri
08.Eylül.2006, 01:00
gelmesi hataydı daha en başında. açıkçası şimdi gönderilip ziya doğanın gelmesinede hatanın neresinden dönersen kardır mantığı ile değerlenirmek lazım. trabzonsporun daha kaliteli futbol oynaması, taraftar olarakta kenetlenip kulübü hak ettiği yerlere gelmesinde desteklenmesini ümit ediyorum

soykaaa
08.Eylül.2006, 03:14
bence trabzon kadrosu gerçekten iyi ligde iyi işler yapacaklardır avrupada zorlayabildikleri kadar

KAYSERİSPOR
08.Eylül.2006, 08:52
lazaroni gerçekleri söyledi yönetimde hmn gönderdi ts yönetimi berbat başkanlarıda

DeDe
08.Eylül.2006, 09:17
taaaa lig başlamadan ilk inceleme yazımda da yazmıştım..Lazaroni yerine yerli bir teknik adam takıma daha faydalı olurdu diye..
yanılmamışım..Hayırlı uğurlu olsun..
Ziya doğan bu takıma çok şeyler verecektir..Lâkin bizim hafta sonu maç şimdi zora girdi..farklı kazanacağımız maçta zorlanacağız :)

Cyzio
08.Eylül.2006, 10:45
lazaroni gerçekleri söyledi yönetimde hmn gönderdi ts yönetimi berbat başkanlarıda

saçma sapan konuştu ne gerçeği söylemesi

rhan_17
08.Eylül.2006, 10:51
trabzonda başarılı olabilmek için oranın ortamına uyum sağlamak ve herkesle iyi geçinmek lazım.lazaroni bunu beceremedi üstüne üstlük elindeki malzemeden iyi bir takım da yapamadı.bırakması hata olan ziya doğanın dönüşü trabzonda ilk 4 haftaya göre bir değişim sağlayacaktır kuşkusuz.
durumu iyi açıklamışsın...
ama şöyle bir handikap varki ziya doğan daha önce gelişinde takımı yarı yolda bırakmıştı ayrıca gittiği diğer kulüplerde aynısını yaptı...kulüp yönetimleri ile anlaşmakta zorluk yaşıyan çabuk küsen bir adam...teknik direktör olaraksa iyi ilk gelişindede fena işler yapmamıştı kalırsa trabzonspor istikrar yakalayabilir...

KAYSERİSPOR
08.Eylül.2006, 11:43
saçma sapan konuştu ne gerçeği söylemesi

yaw bırak sende saçmaymış:mad:

Fietra 10
08.Eylül.2006, 12:02
yaw bırak sende saçmaymış:mad:
o zaman macello alındığı zaman demicekti dünya yıldızı aldını tebrikler diye yok öyle olmuşta ben istemedimde

KAYSERİSPOR
08.Eylül.2006, 13:53
nasıl aldılar kendi cep çıktı parası yok f tekkeyi satıp aldılar yoksa nerde alacaklardı ts nin yönetimi berbat yani

BMN
09.Eylül.2006, 17:43
Lazaroninin kendine göre gerçekleri trabzonspor gibi bi takımı avni Akerde forvetsiz sahaya çıkarmaktı. Bu Trabzonsporun Kimyasına aykırı. hak ettiği şekilde gitti. iyikide gitti.

Jeust
09.Eylül.2006, 23:04
Sinir oluyodum zaten bu adama.İyi olmuş.

10_Osmanozc
10.Eylül.2006, 01:34
5 gün önce Beşiktaş hakkında köşe yazarlığı yapan bir teknik direktörümüz var ve şimdi Beşiktaş maçında başımızda hayırlısı...

rhan_17
10.Eylül.2006, 03:49
5 gün önce Beşiktaş hakkında köşe yazarlığı yapan bir teknik direktörümüz var ve şimdi Beşiktaş maçında başımızda hayırlısı...
söylediğin şey türk futbolunun durumunu çok açık birşekilde ortaya koyuyor...teknik direktörlerimiz sezona yorumcu başlıyorlar fakat sezon boyunca kendilerine bir çok takımda iş buluyorlar...nasılsa bir kaygıları yok hemen her anadolu takımı sezon içiresinde 3-4 teknik direktör değiştiriyor...bizde oturmuş ligimizin kalitesinden bahsediyoruz...

Cyzio
10.Eylül.2006, 11:15
sizede bişe beğendirilmio sonuçta ts yi son yıllarda en yukarlara o taşıdı bu kadar fazla söze gerek yok