View Full Version : Milli Takım Kapılarını Yabancı Futbolculara Açmalımı?
capriceman
17.Haziran.2005, 16:49
Türkiye özellikle EURO 96 sonrası kulüp ve milli bazda inanılmaz yükselişe geçti, ta ki Konfederasyon Kupasından alınan 3.'lüğe kadar.
Avrupa'da ki en geniş orta saha kadrosuna sahip olmamıza rağmen top yapamamamızla şaşırdık, Dünya'da ki en iyi santraforlardan birini kadroya almayıp, sol kanatta sol ayağını kullananlar hariç her tür futbolcuyu deneyerek tarihe geçtik.
Geçtiğimiz sezon başında milli takım antrenörü Ersun Yanal'ın; 'Jaba - Tita ve Wederson Türk milli takımında oynamalı' açıklamaları ile gündeme gelen Yabancı uyruklu futbolcuların milli takımda oynatılması konusu, Gündüz Hasan Bıçakçı'nın TFF'ye verdiği başvuru ile tekrar gündeme geldi.
Ekol kriterlerini barındıran birçok ülke tıkanış dönemlerinin hemen hemen hepsinde yabancı uyruklu futbolculardan faydalanmayı denedi, örneğin sırası ile geçmişte, Hollanda ve Fransa bugün de Almanya'nın yaptığı gibi.
Sizce sol kanatta Wederson, Orta Saha'da Aurelio oynasa, bu milli takımın millilik kimliğine yada alacağı zaferlere gölge düşürür mü?
Genghis_Khan
17.Haziran.2005, 16:52
Bence buna gerek yok. Yeterki milli Takım Teknik Direktörleri gözlerini açsın ve 4 büyük takımın futbolcularından başkaları da olduğunu görsünler yeter...
apaydin2148
17.Haziran.2005, 19:29
takım başarısını bir kenara bırakırsak mill takıma alınacak bir zenci futbolcu bence Türkiye'ye prestij kazandırabilir.Diğer ülkeler ırkçılıkla çalkalanılıyorken Türkiye'nin bir zenciyi mill takıma alması çok iyi bir imaj yaratır
RoCCo_42
17.Haziran.2005, 19:45
abi zor is o dediginiz.bence yabancilarla ugrasana kadar genclere yönelmeliyiz.kazakistan macında mesela 2 tane genc oyuncu oynardı 6-0 yenene kadar 3-0 yenerdik ama 2 de oyuncu kazanırdık.baksaniza ingiltereye rooneyi 16 yasında milli eddiler.daha nice böle oyuncular var bence avrupalıların kötü alıskanlıklarına bakacagımız iyi alıskanlıklarına bakmalıyız yani genclere yönelmeliyiz.hos bu ERSUN YALAN la zor bu is ama insallah ondan sonra gelecek antrenör yapar bunlari.
metin oktay
17.Haziran.2005, 20:12
Türkiye'nin bir zenciyi mill takıma alması çok iyi bir imaj yaratır
(f) (f) (f) (f)
mustang
17.Haziran.2005, 20:30
Bence cok dogru söylüyon gençlere önem vermeliyiz.20 yaş altı turnuvaları izliyorsanız,bizim milli takım iyi oynamıyor nedenide oyuncularımızın fazla şanş tanınmaması eger biz ne zaman bu gençlere güvenirsek o zaman bu ülke bir avrupa bir dünya kupası alır.galatsarayın ve fenerbahçenin alt yapılarından daha fazla futbolcu cıkması lazım. ben her zaman ajax örenegini sevmişimdir .çünkü adamlar dogru yerlere futbolcu alıyorlar.bizim külüplerimizde bu şekilde olmalı
yeniay
17.Haziran.2005, 21:24
Ne yabancısı ya bizim ulkemizde oyle gencler varki kactane milli takım cıkarırız ya yeterki federasyon medya spor bakanlıgı gibi kuruluslar bunun ustunde dursun kuluplerdeki torpiller ortadan kalksın bakın ne adamlar cıkıyor bence ustune gerektiği kadar dusulse bizim ulkemizde brezilya gibi futbolcu cennetine doner sahsen benim inancım bu bence yabancıya hayır
capriceman
18.Haziran.2005, 00:32
takım başarısını bir kenara bırakırsak mill takıma alınacak bir zenci futbolcu bence Türkiye'ye prestij kazandırabilir.Diğer ülkeler ırkçılıkla çalkalanılıyorken Türkiye'nin bir zenciyi mill takıma alması çok iyi bir imaj yaratır
Bende senle aynı görüşteyim. Bana göre kısa vade de büyük yarar getirir, yabancıları oynatmak. Özellikle de zenci konusunda.
ben kesinlikle karşıyım.fatih terim in aksine `başarı için herşey mübahtır` sözüne katılmıyorum.her milli takım kendi ulusallığını yansıtmayacaksa o halde milli maç yapmanın ne anlamı var?o zaman milli takım demesinler `türkiye karması` desinler.
Football Manager
18.Haziran.2005, 01:48
ya türkiyede o kadar iyi gençlerimiz varki ne yabancısı
tolginho
18.Haziran.2005, 01:55
yabancı futbolcu değil ama yabancı hoca olabilir. Türkiye'nin şu anki sorunu motivasyon ve takım olmak. 2002'de gördüğümüz üzere yetenek olarak kalburüstü oyunculara sahibiz.
Laz_Asker_61
18.Haziran.2005, 02:55
türk gençleri varken yabancılara ne gerek var kulüüplerimizin alt yapılarında çok yetenekli gençler var bunları keşfedelim ama yabancı teknik adam olabilir tabiki de
Cengo
18.Haziran.2005, 05:24
Bence oynamalı, bir çok ülkenin milli takımında devşirme/başka uyruklu oyuncu oynuyor.
Valentin,Ermal Kurtoğlu(Ermal Kuqo) var örnek olarak Basketbol Milli Takımı'mızda..
Futbolcu kolay yetişmez, bu yüzden dikkatli davranılmalı.
Hollanda yanlış mı yapıyor yani, yıllardır favori.
Fransa devşirme/yabancı oyuncu dolu bir kadro ile şampiyon oldu Dünya Kupası'nda ve Avrupa Şampiyonası'nda..
Önemli olan gerekli oyuncuları almak ve iyi bir kadro uyumu sağlayabilmektir.Seçim önemli olandır.
Aurelio oynasa şu Milli Takım orta sahasında,kötü mü olur.Orta saha rahatlar.Örnek verdim..
Bu kadar agresif olmayın,bu Milli Takım.
Üzerinde Ay-Yıldız olan bayrağımızı taşımayı kabul eden,Türk olarak hisseden herkes Türk'tür..
Kulüpçülük asla yapmayın, kulüpçülük Milli Takımı zor durumda bırakmak, bölmek demektir.Ne anlama geldiğini de biliyorsunuzdur..
Ayrıca, Hakan Şükür yaşı,yavaş hızı,teknik yetersizliği nedeniyle artık dünya futbolunda vasat bir santrafordur.Çakılı santraforların dünya futbolunda yeri yoktur.Zaten duygusal ve darılgan bir kişiliğe sahipken neden alınsın milli takıma?.Biraz ciddi olun, zamanında verdiği katkılar için teşekkür ederim.Artık dribbling yapabilen,seri,çabuk,arkaya sarkabilen ve aynı anda hava hakimiyeti olan,teknik yeterliliği ile zaman zaman orta sahaya yardım edebilen bir santrafor tipi geçerli..Örn. Adriano,Henry..
allah allah konuyu dönüp dolaştırıp hakan şüküre getirdin yine.hakan şükür tekke ile bu yıl TÜRKİYE nin en iyi forvetiydi.bu iki adam yan yana oynasa veya tekke yerine nihat olsa çok daha iyi olurdu.birbirlerini tamamlamış olurlardı.zaten bu konuyu ersun kendi tükürdüğünü yalayarak kapatmış oldu.sistemime uymuyor diyip ersen martini kadroya almaya kalkıştı.adam kendi dediğine karşı davrandı,ama millet hala bunu konuşuyor.ersun zaten hakan ın moralini bozarak istediğini elde etti.
bierhoff zamanında dünyanın en iyi kafa vuran oyuncusuydu.onu yakından izleyenler bilir ki hakan şükür den oyun stili olarak hiç bir farkı yoktur,aksine çoğu özelliği daha üst düzeydedir hakanın.adam 32-33 yaşında almanya milli takımında euro96 da oynadı ve kupayı kaldırdılar.diğer forvet eşleri ise möller ve kuntz du.bu forvet üçlüsü dönüşümlü olarak oynadı 3 de otuz yaşın üzerindeydi.senin bahsettiğin tarzda futbolcu olsa bizde,zaten şu an avrupada oynardı,o özelliklere en yakın oyuncu ise necati.elimizde olmadığına göre olanlarla yetinmemiz lazım.
ayrıca hollanda ve fransanın kendi ırkından ne kadar az insan olduğunu hepimiz biliyoruz.peki onlardaki durum neden ispanya ya da italya da yok?çünkü orda başka ülkeden gelen vatandaş sayısı çok az.fransa ve hollanda da devşirme olmasının asıl sebebi budur.
milli takım tarihinde kulüpçülüğü kesinlikle ilk getiren kişi ersun yanaldır.
Aurelio konusunda haklısın,tugaydan sonra milli takım o bölgeye adam bulamadı.ve hakkatten de yok.dmc diye tabir ettiğimiz bölgede ne yazık ki doğru dürüst bir türk oyuncu yok.fakat ülkeden bir tane böyle adam çıkmıyorsa bu ülkemizdeki antrönörlerin suçudur.çimşir ve korayla bu iş yürümez.
defansın göbeğinedki oyuncularımızın da bu sorunda büyük payı var.kazanılan topu kullanıp orta saha oyuncusuna katarabilecek defans oyuncumuz yok.şunu da unutmayın ki iyi defans oyuncusunu antrönör yetiştirir.yani doğuştan yeteneği olmasa bile iyi bir idmanla çok iyi bir defans oyuncusu olunabilir.
apaydin2148
18.Haziran.2005, 11:39
Ayrıca, Hakan Şükür yaşı,yavaş hızı,teknik yetersizliği nedeniyle artık dünya futbolunda vasat bir santrafordur.Çakılı santraforların dünya futbolunda yeri yoktur.Zaten duygusal ve darılgan bir kişiliğe sahipken neden alınsın milli takıma?.Biraz ciddi olun, zamanında verdiği katkılar için teşekkür ederim.Artık dribbling yapabilen,seri,çabuk,arkaya sarkabilen ve aynı anda hava hakimiyeti olan,teknik yeterliliği ile zaman zaman orta sahaya yardım edebilen bir santrafor tipi geçerli..Örn. Adriano,Henry..
dedikklerine katılıyorum Hakan artık dünya çapında iyi bir forvet değil ama lütfen bana bir tane onun özelliklerin taşıyan bir Türk forvet oyuncusu gösterebilir misin?
Tabiki gösteremezsin.
Hakan'ı övecek değilm ne olduğunu herkes biliyor ama dediğin tipte Türk futbolcusu var mı mill takımda?
emirduman
18.Haziran.2005, 12:46
Yine konunun gidişatı değişiyor, hala Hakan Şükür niye tartışılıyor anlamıyorum....
Bence Türk Milli Marşı'nı maç öncesi içten hissederek okumıcak kimse orda oynamamlı...
Cengo
18.Haziran.2005, 13:00
Yine konunun gidişatı değişiyor, hala Hakan Şükür niye tartışılıyor anlamıyorum....
Bence Türk Milli Marşı'nı maç öncesi içten hissederek okumıcak kimse orda oynamamlı...
Dünya'da ki en iyi santraforlardan birini kadroya almayıp, sol kanatta sol ayağını kullananlar hariç her tür futbolcuyu deneyerek tarihe geçtik.
Kulüpçülük yüzünden......
Cengo
18.Haziran.2005, 13:04
senin bahsettiğin tarzda futbolcu olsa bizde,zaten şu an avrupada oynardı,o özelliklere en yakın oyuncu ise necati.elimizde olmadığına göre olanlarla yetinmemiz lazım.
Tek alternatif Tuncay'dır ve Tuncay Avrupa çapında potansiyeli olan bir oyuncudur...
Necati'yi ise hiç beğenmiyorum, Galatasaray'dan bu kadroya alınbilecek bir tek Ergün var.Gençleştirme yapılacak ise onun da alınmaması gerekir....
(Altyapıdan çıkan gençleri katmadım, onların daha zamanı var deneyim kazanmaları için)
capriceman
18.Haziran.2005, 14:05
ARKADAŞLAR KONU BAŞLIĞINDAN TAŞMAYALIM LÜTFEN.
apaydin2148
18.Haziran.2005, 14:16
senin bahsettiğin tarzda futbolcu olsa bizde,zaten şu an avrupada oynardı,o özelliklere en yakın oyuncu ise necati.elimizde olmadığına göre olanlarla yetinmemiz lazım.
Tek alternatif Tuncay'dır ve Tuncay Avrupa çapında potansiyeli olan bir oyuncudur...
Necati'yi ise hiç beğenmiyorum, Galatasaray'dan bu kadroya alınbilecek bir tek Ergün var.Gençleştirme yapılacak ise onun da alınmaması gerekir....
(Altyapıdan çıkan gençleri katmadım, onların daha zamanı var deneyim kazanmaları için)
Tuncay çok kaliteli ama Hakan'ın özelliklerini taşımıyorki
mustang
18.Haziran.2005, 16:42
Başlıktaki konuyla sizin konuştukları hiç birbirine uymuyor biz gençleri konuşurken yok hakan şükür yok tuncay yok ergün arkadaşlar dünkü maçı izledinizmi bilmiyorum valla gençler tel tel döküldüler niye acaba. Yabancıların gelmelirine karşı olamayız fakat iyi yabancılar gelirse.hem genclerimiz onlardan bir şeyler alır hemde daha cok tecrübe kazanır.örnegin bir haginin galatsarya gelmesi ,emre gibi bir oyuncu çıkartı. bizim genç oyuncular alex gibi bir oyuncudan niye bir şeyler ögrenmesin? avrupadakiler ne yapıyor güney amerikadan yetenekli oyuncu getiriyor. adamların futbolcuları bunlardan,bir şey ögreniyor bizim yapmamız gereken ise buna benzer oyuncular getirmek , işte böyle oyuncular getirdigimiz zaman bizim türkiye ligindede güzel oyunlar izleriz .Geçen seneki futboldan kim zevk aldı genel olarak .işte benim ajax örnegini bunun için verdim adamlar yıldız oyuncu almıyorki .Yetenekli ,yıldız oyuncu adaylarını alıyorlar.galatasaray, fenerbahçe .beşiktaş, trabzon,ve anadolu klüpleride böyle yapsalar daha iyi olmaz mı?başkada bir şey demiyorum
di canio
18.Haziran.2005, 18:34
Selam arkadaşlar. Ben de yabancı oyuncuların Milli Takımımızda oynamasına karşıyım. Yabancı derken Mustafa İzzet de yabancı. Ama Türk. Yani Milli Takımda oynaması için Türk vatandaşı yapılmış bir oyuncu değil. Ben esas itibariyle buna karşıyım. Yani sırf Milli Takımda oynayacak diye Türk vatandaşı yapılıp oynatılmasına. Bu yerli oyuncularımızın moralini bozup, Milli Takımda oynama konusunda karamsarlığa da düşürecektir. Hıncal Uluç bu konuda şöyle demişti: 'Bugün saf Türk ırkından kim vardır aramızda; yabancılar oynamalıdır'. Yabancıların oynamamasına karşılık kimse Orta Asya'dan saf Türk kanını taşıyan oyuncular oynasın demiyor ki! Etnik kökeni Azeri, Ermeni, Rum, Musevi, Gürcü, Bulgar, Boşnak olan bir çok Türk vatandaşı var. Onların oynamasına kimse sesini çıkarmaz (ufak tefek çatlak sesler dışında). Kaldı ki şu anda da oynuyo olabilir. Geçmişte oynayanlar olmuştur. (Aklıma ilk gelen Lefter Küçükandonyadis).
Not: Etnik kökenleri sayarken Milli Takımları olan (dolayısıyla ülkeleri olan) kimlikleri yazdım. Lütfen kimse art niyet aramasın.
pasamatexas
18.Haziran.2005, 18:42
kesınlıkle hayır!! ne gerek var!! su anada mıllı takımızın kadrosu genıs ve guzel!!! bız bılegımızın hakkıyla kazanmalıyız ole devsırme oyunculara muhtac degılız ve olmayacagızda!!!
metin oktay
18.Haziran.2005, 20:19
bu aboo arkadasımız ayen beyan bu forumda GALATASARAY dusmanlıgı yapmaktadır.her lafında konu GALATASARAYIMIZLA bıle ılgılı olmasada bır sekılde konuyu buraya cekmekte ve GALATASARAYI kotulemekte.
mıllı takımda yabancı oyuncu oynasınmı ılgılı bır konuda bıle HAKAN SUKUR ve NECATIYE laf atmaktadır.
dıger GALATASARAYLI arkadaslarımızı bu konu rahatsız etmıyo olabılır ama ozellıkle fenerbahcelı olan bır ınsanın GALATASARAYA bu kadar laf atmasını,helede yonetıcı konumundakı bır ınsanın(olaylara daha objektıf bakması gerekırken)bu kadar yanlı!!! olması cok yanlış :!:
Editörden not:
Yukarıda bulunan hiç bir yazıda yanlı bir görüş bulunmamaktadır.
Bu forumda hiçkimsenin provokatif bir şekilde davranılmasına izin verilmez.
Bu yüzden yazmadan önce ciddi bir şekilde düşünmeniz gerekmektedir.
Uyarı almış bulunuyorsun, bir daha bu tür yazılar yazman durumunda ceza almak zorunda kalmış olacaksın.
Sporun barış,kardeşlik olduğunu hatırlatırım.
metin oktay
19.Haziran.2005, 18:00
bu aboo arkadasımız ayen beyan bu forumda GALATASARAY dusmanlıgı yapmaktadır.her lafında konu GALATASARAYIMIZLA bıle ılgılı olmasada bır sekılde konuyu buraya cekmekte ve GALATASARAYI kotulemekte.
mıllı takımda yabancı oyuncu oynasınmı ılgılı bır konuda bıle HAKAN SUKUR ve NECATIYE laf atmaktadır.
dıger GALATASARAYLI arkadaslarımızı bu konu rahatsız etmıyo olabılır ama ozellıkle fenerbahcelı olan bır ınsanın GALATASARAYA bu kadar laf atmasını,helede yonetıcı konumundakı bır ınsanın(olaylara daha objektıf bakması gerekırken)bu kadar yanlı!!! olması cok yanlış :!:
Editörden not:
Yukarıda bulunan hiç bir yazıda yanlı bir görüş bulunmamaktadır.
Bu forumda hiçkimsenin provokatif bir şekilde davranılmasına izin verilmez.
Bu yüzden yazmadan önce ciddi bir şekilde düşünmeniz gerekmektedir.
Uyarı almış bulunuyorsun, bir daha bu tür yazılar yazman durumunda ceza almak zorunda kalmış olacaksın.
Sporun barış,kardeşlik olduğunu hatırlatırım.
ben yazımda hıc bır provokatıflık gormuyorum aksıne eger arkadaslarınıza veya moderatorlere baska gozlerle bakmaya baslarsanız aslında mılletı gaza getırenlerı gayet ıyı gorursunuz.
ben galatasaraylıyım bunuda saklamıyorum ayrıca tum forumda yazdıklarıma bakabılırsınız baska bır takım alehınde en ufak bır hakaretım olmamıstır ama bu sahıs her seferınde galatasarayı kotulemekte.
kusura bakmayın ama ıster ceza verın ıstersenızde benı sıteden atın ama galatasarayıma bu kadar laf atan bır ınsanı eliştirmek benım gorevım.
cunku galatasaray sadece galatasaraylılarındır. :!:
apaydin2148
19.Haziran.2005, 18:40
eleştirmek tabiki olacak ama bunu terbiye sınırları içerisinde yapılması gerekir.yukarıdaki mesajının orjinal halini görmediğim için birşey diyemeyeceğim
mustang
19.Haziran.2005, 19:21
galatasaray uefa kupası ve süper kupayı aldı bunu yapacak bir türk takımı varsa buyrun gelsin bazılarına göre tesadüf bize göre bunları bir başka takımın yapması imkansız
(b) (b)
Football Manager
19.Haziran.2005, 19:29
arkadaşım bu yazdıklarının milli takımla ne alakası var
di canio
20.Haziran.2005, 19:23
Milli Takım başlığı altında da kulüp takımı muhabbeti yapıyorsunuz. Bir başkaları da Milli Takımımızın maçı varken (A, ümit, genç farketmez) kulüp tezahüratı yapıp bir başka kulübe küfür ediyorlar. MİLLİ TAKIM=FB+GS+BJK+....vb. Yani hiçbir kulüp Milli Takım'dan büyük değil.
Yazık
yeniay
20.Haziran.2005, 19:42
beyler sunu karıstırmayalım dogma buyume olmakla o ulkeye sonradan gelme arasında dunya kadar fark var fransada mesela zidan cezayir asıllı ama fransa dogma buyumeli ama aurelio turk olsun diyorsunuz ne alakası var kardesim o adam ne burda dogmus nede burda buyumus asıllı olmak baska sonradan gelmek baska bence sadece annesi veya babasından biri turk olması yeter ama turklukle uzaktan yakından alakası olmayan birisinin ne işi var bizim milli takımımızda istemez kalsın ben suna inanıyorum obur mesajımdada yazdım ustune dusulse herkes(bizde dahil) ustumuze dusenleri yapsak turkiye brezilya gibi futbolcu cennetine doner ben buna inannıyorum o yuzde bırakalım zenci futbolcuların bize kazandıracagı prestiji biz kendimize yeteriz artarız bile (ı)
Frank_Castle
20.Haziran.2005, 23:37
Ben böyle bir uygulamaya karşıyım ...
O zaman ne anlamı kaldı milli takım kavramının ?
Bence yeterli bir kadromuz var.
Irkçılık söylemlerine ise gülüyorum ; bu milli takım ...yani işin içinde belli bir ırka mensup diye kavram var ..
Atletizm de yabancılar varsanız derim ki yerli alternatif yokta ondan ...
burak_unal
21.Haziran.2005, 16:05
beyler ülkemizde çagdaş forvet(hem hava hakimiyeti olan hem yerden oynayabilen) yok diyosunuz bu ülkede ümit karana çok haksızlık yapılıyo adam tam bir forvet oyuncusu ama malesef milli takımı bırakın galatasaray bile bu adamı kabullenemedi (f) tıpkı serhat akının durumu gibi (c) Ne zaman uykudan uyanırsak o zaman eski günlere dönebiliriz sadece 4 büyüklerden oyuncularla bu iş yürümez
yeniay
21.Haziran.2005, 19:38
beyler ülkemizde çagdaş forvet(hem hava hakimiyeti olan hem yerden oynayabilen) yok diyosunuz bu ülkede ümit karana çok haksızlık yapılıyo adam tam bir forvet oyuncusu ama malesef milli takımı bırakın galatasaray bile bu adamı kabullenemedi (f) tıpkı serhat akının durumu gibi (c) Ne zaman uykudan uyanırsak o zaman eski günlere dönebiliriz sadece 4 büyüklerden oyuncularla bu iş yürümez
KATILIYORUM bencede umit karana cok haklızlık yapıldı benc onun yeri avrupa o kapasiteye sahip bir adam ama calıstıgı teknik direktorler yuzunden şimdi bu halde
di canio
21.Haziran.2005, 19:42
Belki de kendi hataları yüzündendir. Hemen suçu teknik direktörlere yüklemeyelim. Hadi bir tanesi taktı diyelim de, yanılmıyosam 3 hocayla çalıştı (Lucescu, Terim, Hagi) hepsi de mi takıktı bu adama?
burak_unal
22.Haziran.2005, 01:11
lucescu zamanında oynuyodu yaw terim ve hagide problem yaşadı ama bu iki dönem genel olarak takım problemliydi zaten
miray
22.Haziran.2005, 01:34
yok ya ne geregi var :roll:
öyle bisey yapilicagina futbol egitimine daha cok katkida bulunulsun