View Full Version : Kulüpler Hakkında Son Haberler(Türkiye Süper Ligi)
apaydin2148
18.Haziran.2005, 19:15
bundan sonra kulüplerle iligili tüm gelişmeleri bu başlık altında toplayalım.tabiki transfer hariç onun için ayrı başlığımız var çünkü.
apaydin2148
18.Haziran.2005, 19:17
Konya Atatürk Stadyumu 1 Nolu Saha?da zemin yenileme işlemi devam ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce başlayan çalışmalarda öncelikle yeni skorboardın bulunduğu kale önü ve ceza sahası dışındaki bölümdeki çimler kaldırılarak altı tasfiye edilmiş ve çimler yeniden eski yerlerine yerleştirilmişti. Bölüm bölüm yapılan işlem doğrultusunda Atatürk Stadyumu 1 Nolu Saha?nın geri kalan yerlerindeki çimlerde makinelerle özel olarak kesildi. Buradaki çimlerinde önümüzdeki günlerde kaldırılarak altının tasfiye edileceği ve çimlerin yeniden yamalanarak eski yerlerine yerleştirileceği açıklandı. Bu işlemin 1 aydan önce tamamlanacağı ve Atatürk Stadyumu?nun yeni sezona yetiştirileceği belirtildi.
apaydin2148
18.Haziran.2005, 19:18
ERCİYESSPOR İNTER'DEN HABER BEKLİYOR
İnter'i Kayseri'ye davet eden, Erciyesspor yöneticileri, İnterden cevap bekliyor.
İnter'e resmen mürat eden Erciyesspor'lu yöneticiler. İnter'in Kayseri daveti ve Sezon açılış maçına gelmeyi düşündükleri ve bu konu için önümüzdeki günlerde cevap vereceklerini belirttiler.
Tüm Kayseri'i interden gelecek cevabı bekliyor.
İnter ile Erciyesspor'un Kardeş Kulüp olması için her iki kulüp tarafından girişimler başladı.
pasamatexas
18.Haziran.2005, 19:24
apaydin2148, konuyla alakalı deıl ama sen bu gs avatarını nasıl koydun bende bursa avatarı nasıl koycam!!! :mrgreen: kusura bakama
pasamatexas
18.Haziran.2005, 19:26
18 Haziran 2005 15:50
Saracoğlu'nda çalışmalar sürüyor..
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki numaralı tribün inşaatı için çalışmalar sürerken, yöneticiler, stadın yeni sezona yetişebilmesi için çalışmaları sık sık yerinde inceliyor..
Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Yatırımlar ve Projeler Sorumlusu Nihat Özbağı ile stada giderek çalışmaları denetledi. Yıkımdan sonra başlayan kazık çalışmaları ile beton dökümü yapılan tribünün bulunduğu bölümü gezen yöneticiler, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.
apaydin2148
18.Haziran.2005, 19:30
apaydin2148, konuyla alakalı deıl ama sen bu gs avatarını nasıl koydun bende bursa avatarı nasıl koycam!!! :mrgreen: kusura bakama
profil ayarları var.gir oraya en altta avatar seçimi var.ordan galeriye giti seç
bide böyle konular için özel mesajı kullanırsan çok iyi olur
pasamatexas
18.Haziran.2005, 19:37
abı bıde oraya ben yanlıslıkla koydum ya transferı !!! :mrgreen: bursasporla ılgılı haberlerı oraya yazacaktım onu kılıtlemessen cok sevınırım karısık molmasındansa 1 baslık altında yazacaktım yaa !!! acarsan cooooooojk sevınırım!!! kılıtlenecek bır konu deıl ya o !!!!!please ac onu!!! (ı)
besiktas 67
18.Haziran.2005, 22:00
Kartal'a Biscan müjdesi! Fenerbahçe, Biscan'dan vazgeçerek adeta Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. Biscan'la anlaşan Beşiktaş Çalımbay'ın kararını bekliyor.
Hırvat oyuncu ile maddi konuda anlaştıklarını belirten Çalımbay, "21-22 Haziran'da kararını bildirecek" dedi.
Maddi Problem Yok
Teknik direktör Rıza Çalımbay, Biscan'dan vazgeçmediklerini ve bu futbolcunun transferi konusunda Sampdoria Kulübü ile rekabet ettiklerini söyledi. Artık Hırvat futbolcudan gelecek habere göre hareket edeceklerini belirten Çalımbay, "Maddi açıdan hiçbir problem yok. Konuşuldu ve bu konuda anlaşma sağlandı. Biz Sampdoria'dan daha fazla teklif ettik. Şimdi Biscan'ın vereceği kararı bekliyoruz" dedi.
F.Bahçe Devrede Mi!
ÇALIMBAY, Biscan'ın İtalya Ligi ile Türkiye Ligi arasında tercih yapmakta Zorlandığını ifade ederek, "Bu nedenle kafası biraz karışık. Bu yüzden süre istedi. Biz de kabul ettik. 21-22 Haziran'da cevabını bildirecek. Bu cevap olumlu olursa sözleşme imzalayacağız. Biscan'dan cevap gelene kadar da başka bir isim için girişimde bulunmayacağız, beklemedeyiz. Bu futbolcu için F.Bahçe devredeyse bile bundan haberimiz yok" şeklinde konuştu.
pasamatexas
18.Haziran.2005, 23:09
yaaaa bewsıktaslı her yere aynı haberı yazıp durmanı tavsıye etmem!!
yenı bı haber var dıye gırıyom her konuda aynı haberle karsılasıyom!!!
lutfen aynı haberı yazmassan ıyı olur!! (ı)
bu sadece bı kardesce uyarıdır!!kesınlıkle bır ahkam kesme ve emır olarak algılama sadece bır kardesce oneri!! :mrgreen: (ı)
besiktas 67
18.Haziran.2005, 23:16
tamam genc pardon yani ok (ı)
kirsehirli
19.Haziran.2005, 02:03
iyi oyuncu alirsa ii olur (i)
Genghis_Khan
19.Haziran.2005, 12:49
Devrimin ayak sesleri
Kuruluşunun 100. yılında hayal kırıklıkları yaşayan ve en son Ribery depremi ile sarsılan Cimbom'da, 'Her şey G.Saray İçin Platformu' kurtuluş formülü için toplandı.
G.Saray'da, camianın ileri gelenleri kötü gidişe el koydu. Konusunda Türkiye çapında kendini ispatlamış, akademisyen, yönetici ve işadamlarından oluşan seçkin bir grup ilk kez böyle büyük bir toplantıda bir araya geldi ve kötü durumdan kurtuluşun formülünü bulmaya çalıştı. Üzerinde birleşilen nokta, temel sorunun yapısal olduğuydu. Bu, devrimin ayak sesleri gibiydi.
MARKA DEĞERİ BİTTİToplantıda önce 60 kişi 5 gruba bölündü. Gruplarda tartışmalar bittikten sonra birer sözcü görüşleri aktardı. İşte konuşmalar.
1.Grup (Sözcü Eşref Hamamcıoğlu): Kulüpte yapısal anlamda bir bozukluk var. Yönetimler hükmetme konusunda yetersiz. Kulübün başına nitelikleri olan birinin gelmesi şart. Son dönemde mali yetersizlik ve sportif başarısızlık nedeniyle Galatasaray marka değerini yitirmiştir. Oysa Galatasaray, Türkiye için bir modeldir. Yaşanan iç çekişmeler, yönetime hevesli olacak insanların şevkini kırıyor.
YÖNETİME LİDER GELMELİ 2.Grup (Sözcü Ali Kırca): Sorunun ve çözümün tarafları genel kurul üyeleridir. Ama şu anda genel kurul seçiyor, sonra kenara çekiliyor. Kimse risk almıyor, sorumluluğu paylaşmıyor. Bu yapının değişmesi gerekir. Acilen bir dönüşüm kongresi toplanması gerekiyor. Ama iş başına gelecek yönetimler, göreve gelecek başkan önce lider olmalı. Sonra kitleleri peşinden sürüklemeli. Fikirleri kabul görmeli. İnandırıcı ve güven verici olmalı.
PROFESYONELLER YÖNETSİN
3.Grup (Sözcü Saruhan Doğan) Biz grubumuzda mektepli-mektepsiz ayrımının üyelik konusunda yaptığı tahribatı, kulübe verdiği zararları tartıştık. Daha çok önümüzdeki 10-15 yılı kurtaracak çözümler bulmaya çalıştık. Bizce kulübü profesyonel kadrolar yönetmeli. Şirketlerin başında işin uzmanı CEO'lar görev almalı. Kulübün geleneklerinin, bugünün çağdaş dünyasıyla sağlıklı bir şekilde birleşmesini sağlayacak köprü oluşturulmalı. Bunun için öncelikle bir lidere ihtiyacımız var.
ANLAYIŞ DEĞİŞMELİDİR
4.Grup (Sözcü Hayri Kozak): G.Saray; para, moral, saygınlık ve liderlerini kaybetmiştir. Ama en önemlisi Türkiye'nin lideri olma özelliğini yitirmiştir. Şu anda üç önemli sıkıntı var: Profesyonellik, dernek yapısı, tüzük değişikliği. Ayrıca G.Saray'da görev anlayışı değişmelidir. İşin doğrusu; görevlerin önce belirlenmesi sonra buna göre insanların seçilmesidir. G.Saray'da ise önce oy potansiyeli yüksek isimler seçiliyor, sonra görevler veriliyor.
İPİ ÇEKECEK GÜÇ YOK
5.Grup (Sözcü Agah Uğur): G.Saray marka olmasaydı batardı. İpini çekecek güç olmadığı için ayakta duruyor. Mevcut borcu uzun vadeye yayarak ödeyebiliriz. Ya da daha fazla borç bulup, ayakta kalmak için çaba sarfederiz. Ama değişim şart. Üyelerden güçlü bir fon yaratmamız mümkün görünmüyor. AIG gibi kuruluşlar hedef olmalıdır. Ama doğru anlaşmalarla... Ya da Abramovich gibi hissedarlar kazandırabiliriz. Ama kulübün yapısı müsait değil. Değeri yüksek olan mal varlıklarını satıp, kaynak sağlayabiliriz. Ama giderleri küçültürsek kulüp de küçülür, o zaman borcumuzu asla ödeyemeyiz.
Katılımcılara göre sorunlar
Sistem yetersiz. Dernek yapısı değişmeye muhtaç. Yönetim anlayışı profesyonel değil.
Stadın hala yapılamaması mali durumun iyileşmemesi konusunda en büyük etken.
Seçilen yöneticilerin ve G.Saray'ın kendine özgü bir vizyonu yok.
Üyelerin ilgisizliği bilgi eksikliğine neden oluyor. 9 bin 200 üyeli G.Saray'ın kongrelerinde yarı yarıya katılım bile sağlanamıyor.
Büyük hukuksal hatalar yapılıyor.
Katılımcıların önerileri
İnsan sermayesinin değerlendirilmesi.
Yönetimler, üyeleri dışarda bırakma eğiliminden vazgeçmeli.
Profesyonel bir yapı oluşturulmalı. Kulübü uzmanlar yönetmeli.
Giderler kontrol altına alınmalı.
Şirketler sıkı denetlenmeli. Çünkü şirketleşme sürecinden G.Saray karlı çıkmadı.
Kar merkezlerinin gelirleri artırılmalı. Yenileri yaratılmalı.
Kontrat hatalarını engellemek için mutlaka bir hukuk kurulu oluşturulmalı.
Kaynak: Sabah Gazetesi
besiktas 67
19.Haziran.2005, 12:59
Kaç kere söyledik transfer haberlerini sadece* "Tüm Transferler Buraya" başlığına yazın diye [Edit by Genghis_Khan]
* Sadece nin anlamı sadece dir ve başka bir anlamı yoktur.
besiktas 67
19.Haziran.2005, 13:05
Galatasaray'da 7,5 saatin bedeli
19 Haziran 2005 09:48
Her şey G.Saray İçin Platformu'nun dün yaptığı toplantıda, kulübün marka değeri ile liderlik özelliğini yitirdiği görüşü ağırlık kazanırken, bütün başkanlar suçlu bulundu.
Her şey Galatasaray İçin Platformu'nun dün yaptığı toplantıda, kulübün marka değeri ile liderlik özelliğini yitirdiği görüşü ağırlık kazanırken, tüzüğün değişmesi gerektiği fikrinde birleşildi, camia göreve çağrıldı
Her şey Galatasaray İçin Platfomu'nun düzenlediği toplantı dün Swissotel'de gerçekleşti.
Mete Başol, Doğan Koloğlu, Hayrettin Kozak, İzzettin Doğan, Ali Kırca, Hayrettin Kozak, Eşref Hamamcıoğlu gibi önemli isimlerin yanısıra kulüp tarihinde ilk kez üst düzeydeki akademisyen, büyük şirket yöneticileri, genel müdürler ve baş ekonomistlerinin yer aldığı toplantı tam 7.5 saat sürdü.
Toplantı bitiminde bir açıklama yapan platform kurucularından Avukat Sedat Doğan, "Bizlerde Galatasaray'ın sorunlarının yönetimsel ya da sadece mali sıkıntılardan olmadığı düşüncesi hakim. Sorunun, ehil insanlar tarafından da tartışılmasını istedik. Ortaya şu sonuç çıktı: 'Galatasaray'ın idari yapısının, genel kurul yapısının gözden geçirilmesi zamanı gelmiştir.' Kulüp üyelerinin artık pasif kalmak veya pes etmek gibi bir lüksü yoktur" açıklamasını yaptı.
Herkes suçlu
Toplantıda 1996'dan bu yana tüm yönetimlerin bugünkü tabloda rolü bulunduğu belirtildi. Özhan Canaydın yönetiminin de bu yönetimlerden birisi olduğunun ifade edildiği platformda Galatasaray tüzüğünün kesinlikle değiştirilmesi gerektiği görüşü savunuldu. Özellikle Canaydın'ın katıldığı seçimler baz alınarak yapılan görüşmelerde maça gitmeyen, kulübün hiçbir olayını takip etmeyen bazı üyelerin ağabey , arkadaş ya da okuldaş olduğu için sadece oy kullanmaya geldiği, bu şekilde başkanın belirlendiği belirtildi. Bu sistemin değişmesi gerektiğini düşünen üyeler camianın artık bir kenarda beklememesi ve taşın altına elini sokması gerektiği görüşünde birleşti. Platforma katılan üyelerin ortak kanı ise Canaydın ve yönetiminden artık tamamen umut kesilmesi oldu. Mart ayında yapılacak seçimler öncesi tüzük değişikliği ve ardından da bir yeni bir başkan adayının çevresinde toplanılmasının şart olduğu görüşü ortaya atıldı.
İşler yürümüyor
Galatasaray'ın son dönemlerde marka değerini yitirdiği, lider özelliğini kaybettiği ve kendi üyelerinin büyük bir ilgisizlik içinde olduğunun belirtildiği platformda, "Bundan böyle hiçbir üyenin kenarda durmaya hakkı yok. Ya bu işe el konulacak, ya da herkes sonuçlarına katlanacak. İşler bu şekilde gitmiyor. Profesyonel çalışma düzeni yok. Genel kurulun bu yapısı ile hiçbir şey olmuyor" denildi. Toplantının en ilginç yönü ise liselilerin ağır bastığı genel kurulların yapısının değiştirilmesi isteğine yine platformda bulunan liseliler tarafından da destek verilmesi oldu.
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 15:46
Bu başlıkta Transfer Haberleri yazılamaz. Transfer haberleri için "Tüm Transfer Haberleri Buraya" adında başka bir konu bulunmaktadır. [Edit by Genghis_Khan]
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 15:47
Hagi: "Ben demiştim"
G.Saray'ın eski hocası, 'Firaribery' için "Kaçmasına şaşırmadım. Zaten milli takıma gidince havalanmıştı. Yönetimi uyarmıştım" dedi.
Bu adam kaçar demiştim
Hagi, "Ribery milli takıma gidip gelince havalandı. Kulübeye çekip yönetimi de uyarmıştım" dedi. G.Saray Teknik Direktörlüğünden zorunlu olarak istifa eden Hagi, Ribery konusunda yönetimi uyardığını söyledi. Fransız yıldızın kaçışının kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Rumen hoca, "Ribery, milli takımdan dönünce ilk antrenmanda bayağı değiştiğini gördüm. Havalanmıştı. İlk maçta onu yedek kulübesine çektim. Yöneticilerle de bu konuyu konuşup uyardım ve dikkat etmelerini söyledim" dedi.
Aklını çeldiler
Genç futbolcuları kandırmanın her zaman kolay olduğunu vurgulayan Hagi şunları söyledi: "İnsanlar çeşitli vaatlerle böyle futbolcuları istediği yöne çekebilir. Marsilya da tahmin ediyorum Ribery'yi bu şekilde kandırdı. Galatasaray için çok yazık oldu. Ribery, çok kaliteli ve ileride maddi olarak kulübe kazanç getirebilecek bir futbolcuydu."
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 15:48
Çözülme korkusu!
Hırvat yıldız da konuştu: "Kalmak istiyorum ama gidenler olur ve sistem çökerse, ben de başımın çaresine bakacağım."
Türkiye’deki kariyerine Fenerbahçe’de başladı. Şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından Galatasaray’a transfer oldu. Her iki takımda da sıfır hatayla oynadı, başka bir deyişle, işini hep iyi yaptı. Zorlu maratonun bitiminde, şimdi tatilde. Bodrum’dan İstanbul’u izliyor; merakla, endişeyle. Çünkü Ribery şokuyla sarsılan Sarı-Kırmızılı camiada şimdi de Song’un gidebileceği konuşuluyor. Stjepan Tomas, gelişmeleri bakın nasıl yorumluyor:
“Fenerbahçe dönmemi istedi. ‘1 yıl daha kontratım var’ deyip teşekkür ettim. Ben profesyonelim.”
“Ribery’nin gitmesi iyi değil, kulübün FIFA’lık olması çok çirkin. Bu olayın tek amacı, Cim Bom’a zarar vermekti”
“Song’la sürekli görüşüyoruz. O da burada mutlu. Ancak çok teklif alıyor ve gidip gitmemeyi düşünüyor.”
- Ribery vak’asıyla başlayalım.
* İçeride neler yaşandı bilmiyorum, ama bildiğim şu: Ribery’nin gitmesi hiç iyi değil. Hem kulübün, hem futbolcunun reytingi açısından kötü. Kulübün FIFA’lık olması çirkin. Ben, bunların takıma zarar vermek için yapıldığını düşünüyorum. Negatif bir atmosfer oluşturuldu.
- Sürekli para krizleri konuşuluyor. Sen sıkıntı yaşadın mı?
* Çok takımda oynadım, ama hiç bir yerde buradaki kadar üst düzey bir arkadaşlık ortamı bulamadım. İtalya’da da futbolculara 2-3 ay para verilmediği oluyor. Roma’da bir sezon alamayanlar var. Ben, parayı hiç bir zaman sorun etmedim. Ribery’nin yerinde olsam kulübümle konuşur, bir çıkış yolu bulurdum. Galatasaray’a gelirken, Fenerbahçeliler bana, “Her yere gidebilirsin, ama Galatasaray’a asla” dedi. Ben profesyonelim. Dünya’nın en ünlü takımlarından birine geldim, iyi ki de gelmişim. Burası ikinci yuvam gibi.
Her şey yönetime bağlı
- Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki fark nedir?
* İkisi de büyük kulüp. Birinde şampiyonluk yaşadım, güzeldi. Burada da çok istedim, olmadı. Ancak Fener’i yenip kupayı kazandık, bu da başarı.
- Yurtdışından teklifler var mı?
* İngiltere’den, Almanya’dan ciddi teklifler var. Geçen yıl Schalke beni çok istedi. Yöneticiler, jübilemi burada yapmamı istiyor. Neden olmasın? İstanbul güzel, Galatasaray güzel, burayı seviyorum.
- Yurtiçinden teklif aldın mı?
* Fenerbahçe hâlâ dönmemi istiyor. Trabzonspor da talip. Fenerbahçeliler’e teşekkür ettim, “1 yıl daha sözleşmem var” dedim. Ama sezon öncesinde yöneticilerle bir kez daha oturup konuşacağız. Kalmak istiyorum, fakat son söz yönetimin. İleri dönük planları varsa, iyi olur.
- Peki sen yönetime durumunun ne olacağını soracak mısın?
* Soracağım, ‘Bana teklif var’ diyeceğim.
Bir gün varsın bir gün yoksun
- Herkes Song’un gitmesinden korkuyor, onunla konuştun mu?
* Sürekli görüşüyoruz zaten. Burada mutlu, kalmak istiyor. Fakat ciddi teklifler alıyor, gidip gitmemeyi düşünüyor. Eğer hakikaten gidenler olur ve sistem çökerse, ben de başımın çaresine bakacağım.
- Peki ciddi ciddi gitmeyi düşünüyor musun? Mesela Fenerbahçe’ye geri dönebilir misin?
* Belli olmaz. Şu an hiç bir şey belli değil. Her şey yönetime bağlı.
- Hagi’nin gidişiyle ilgili neler düşünüyorsun?
* Hepimiz gibi o da stres nedeniyle hatalar yaptı. Ben Fener’deyken yapmıştım. Hakan Şükür de yaptı, Tuncay da. Üzerinde fazla sorumluluk olan kişiler, stresten hata yapabilirler. Cep telefonu olayı da bu yüzdendi. Kariyerimde öğrenmediğim şeyleri, bir senede ondan öğrendim. Sistemi, futbolu biliyor, neye ve kime göz yumacağını biliyordu. Onunla çok iyi bir yoldaydık. Ama hayat bu. Bir gün varsın, bir gün yoksun.
Gidenler de olur gelenler de...
- Gerets’le ilgili düşüncelerin neler?
* Tıpkı benim gibi, hep kazanmak istiyor.
- Kulüpte büyük kaos var. Yaşananlar yeni sezon öncesi Galatasaray’ı etkiler mi?
* Futbolda böyle şeyler olabilir. Gidenler de olur, gelenler de... Şu an kulübün içindeki durum normal. Profesyoneller, kendini hazır hale getirmeli.
- Geçen yıl nerede hata yapıldı?
* En iyi futbolu biz oynadık, ancak sürekli zirvede kalamıyorsunuz. En büyük hatayı, kupa finalinden sonra havaya girerek yaptık. Şampiyonluğu Gençlerbirliği maçında verdik. Umarım bu sene aynı hataları yapmayız
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 15:49
Bu başlıkta Transfer Haberleri yazılamaz. Transfer haberleri için "Tüm Transfer Haberleri Buraya" adında başka bir konu bulunmaktadır. [Edit by Genghis_Khan]
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 15:50
Kral Sabri dedi!
Kral, Ribery'nin alternatifini belirledi; Sabri... Fransız oyuncunun arkasından dövünmenin artık yersiz olduğunu belirten sarı-kırmızılı takımın golcü oyuncusu Hakan Şükür, "Gidenin arkasından dertlenmenin anlamı yok. Ribery'den önce o mevkide Sabri kardeşimiz oynuyordu ve görevini eksiksiz yerine getiriyordu. Yeni hocamızın da Sabri'ye şans vereceğine inanıyorum" dedi. Bu sezon 31 lig maçında forma giyip, 1 gol atan Sabri de arkadaşlarının desteğine teşekkür ederek, "Ribery çok yönlü bir oyuncuydu. Gitmesine üzüldüm. Ama kendime güveniyorum. Sağ kanada adam aramaya gerek yok. Ribery'yi aratmam" dedi
Genghis_Khan
19.Haziran.2005, 15:53
Başkan Özhan Canaydın'ın önceki sene Mondragon olayında olduğu gibi, bu senenin ilk bombası Sabri demek ki... :mrgreen:
besiktas 67
19.Haziran.2005, 16:27
besiktas 67
19.Haziran.2005, 16:29
pardon genghis khan kusura bakma
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 18:27
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 18:27
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 23:10
FIFA'ya abone olduk!
Bugüne kadar kaybettiği davalarda Felipe'den 3.5 milyon dolar zarar eden, yabancı oyuncularına çuvalla dolar ödeyen Cimbom, şimdi de Ribery için FIFA'nın kapısında. Ancak işi bu kez de zor. Zira hukukçular, bu futbolcuya 30 Mart'ta imzalatılan ibranamenin fazla bir geçerliliği olmadığını söyledi.
Taraftar barut gibi
Asıl önemli olan Ribery'nin 3 ayda bir yatması gereken maaş dekontları. Sarı-kırmızılılar bunları delil olarak gösteremezse davayı kazanması zorlaşacak. Bu arada sarı-kırmızılı taraftarlar, Ribery'nin elden kaçırılmasını protestoya hazırlanıyor. Taraftarların önümüzdeki hafta Mecidiyeköy'deki Sportif A.Ş. önünde toplanıp başkan Canaydın ve yönetimi istifaya çağıracağı öğrenildi
CARMELO_ANTONY
19.Haziran.2005, 23:12
Barça'nın para oyunu!
Rüştü'nün fiyatını sürekli artıran Barça'ya Daum göndermede bulundu: "Para koparmaya çalışıyorlar"
Bonservisi Barcelona’da olan Rüştü Reçber’in Fenerbahçe’ye transferine teknik direktör Christoph Daum el koydu. İspanyol ekibinin blöf yaptığını ve bu yolla Sarı-Lacivertli kulüpten fazla para koparmak istediğini dile getiren tecrübeli hoca, “Biz de tecrübeli bir kulübüz ve bu oyunlara gelmeyeceğiz. Kime talip olsak istediği rakamlar bir anda tavan yapıyor. Ancak başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz aceleci davranmadan istenen transferleri yapacaktır” dedi.
‘Ben imzalamazdım’
Ellerindeki mevcut kadronun Türkiye standartlarının üzerinde olduğuna da dikkat çeken Daum, yapacakları takviyelerin Fenerbahçe’yi Avrupa’da da istenen hedeflere ulaştıracağını bildirdi. Taraftarların bu anlamda herhangi bir endişeye kapılmamasını da isteyen Alman teknik adam şunları söyledi: “Eğer yöneticilerimizin vaadlerine inanmasaydım sözleşmemi uzatmazdım. Fenerbahçe kulübü her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltiyor. Kısacası yeni zaferler yolda.”
pasamatexas
19.Haziran.2005, 23:43
TiMSAH KEYiF VERECEK
Bursaspor Başkanı,4 oyuncu alarak transferi noktalayacaklarını belirterek, “Hiç kimse merak etmesin, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, taraftarın yüreğine su serpecek açıklamalar yaptı. İstanbul'daki ofisinde yapılan çalışmaları değerlendiren Kızıl, "Önemli mesafe kaydettik. Bundan sonra kaleci, forvet, orta saha ve sol tarafa bir oyuncu alarak transferi bitireceğiz" dedi. Kaleci için 3 aday bulunduğu söyleyen Kızıl, önceliğin Sivassporlu Yavuz'da olduğunu belirterek, "Bu isim gerçekleşmezse Kerem ve Recep üzerinde duruyoruz. Beşiktaşlı Murat Şahin'den ise vazgeçtik" şeklinde konuştu.
HOCAMIZ 1 NUMARA
Yeşil Beyazlı takımı Süper Lig'e çıkaracak mali güce sahip olduklarını ifade eden Levent Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimse merak etmesin, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük hocasını alarak işe başladık. Ciddi bir takım kuruyoruz. Bursaspor'a yakışır bir kadromuz olacak. Süper Lig'e yürüyüşte çok büyük destekler görüyoruz. Tüm Bursa'nın yanımızda olduğu biliyoruz."
YERİNİZİ AYIRTIN
Kombine bilet konusunda taraftarlara da seslenen Kızıl, "Herkes bir an önce kombinelerini alsın. Yoksa, statta yer bulamayacaklar. Daha satışa çıkmamasına rağmen kombinelere müthiş bir ilgi var. Bize bunları yaşatanlara çok teşekkür ediyorum. Atatürk Stadı'nda her maçımızı 20 bin kişi ile oynamak istiyoruz. Vurarak, kırarak değil, tezahüratlarla arkamızda olsunlar. Biz onlarla bir olduğumuz takdirde, aşamayacağımız hiçbir engel yok" dedi.
Kaynak:Kent (y-ö)
19.06.2005
(ı)
pasamatexas
19.Haziran.2005, 23:44
Helal sana KÖRÜSTAN
Başkanlık görevini Levent Kızıl'a devreden Erkan Körüstan'dan, Yeşil Beyazlı kulübe büyük jest.
Her fırsatta Bursaspor'un yanında olacağını belirten Körüstan, dün 100 milyarlık kombine bilet alarak ilk adımı attı. Başkan Levent Kızıl ile telefonda görüşen Körüstan'ın, "Her zaman yanındayım. Bursaspor'a destek olmak için elimden ne geliyorsa yapacağım" dediği öğrenildi.
Kaynak:Hakimiyet (y-ö)
19.06.2005
bravo buyuk baskan!!! (eskı baskan?? :mrgreen: )
pasamatexas
20.Haziran.2005, 00:23
9'a talep yağıyor
Fenerbahçe'de Serhat'ın ayrılmasıyla boşalan 9 numarayı kimin giyeceği merak konusu oldu. Takım içerisinde 10 numaradan sonra ikinci derecede önem gösterilen 9 numaranın sarı-lacivertlilerde bir çok futbolcunun aklında olduğu öğrenildi.
Şu anda hala boşta bekleyen bu forma için sarı-lacivertli yönetimin ise ayrı bir planı var. Yöneticiler takım içinde yer alan bir oyuncuya vermek yerine, transfer edilecek yıldız futbolcuya vermeye hazırlanıyor. Taraftarlar ise Alex'in bu formaya layık olduğunu düşünüyor.
19.06.2005
pasamatexas
20.Haziran.2005, 00:24
Fahri elçi Anelka
Fenerbahçe’nin golcüsü ülkemizin AB’ye girmesi gerektiğini söylerken Başkan Aziz Yıldırım için de ‘Abramoviç gibi. Para sorumuz yok’ dedi.
Fransız futbolcu televizyonda Türkiye’yi övdü
Türkiye AB’ye uygun
Anelka, Fransızlar’a Türkiye’yi anlatırken övgü dolu sözler kullandı. Tatilini geçirdiği ülkesinde bir tv kanalında programa katılan golcü oyuncu, ‘Türkiye cennet gibi. AB normlarında bir ülke. Türkiye’nin AB’ye alınmaması yanlış olur. Umarım bir an önce birliğe katılır’ diye konuştu.
İstediği ismi alır!
Başkan Aziz Yıldırım için de övgü dolu sözler kullanan Anelka, ‘Tıpkı Chelsea Başkanı Abramoviç gibi. Alamayacağı oyuncu yok. Daum kimi isterse, kadroya dahil ediliyor. Para derdimiz bulunmuyor. Yıldırım gibi bir başkana sahip olduğumuz için şanslıyız’ dedi.
19.06.2005
(ı)
pasamatexas
20.Haziran.2005, 13:13
20 Haziran 2005 09:28
Alex beni istiyordu..
Van Hooijdonk F.Bahçe'den gidiş öyküsünü anlattı.. Yıldız futbolcu, "Alex ve Nobre benim oynamamı istiyordu, hatta Daum'a gidip bu konuyu konuştular" dedi..
Fenerbahçe camiasının en sevilen isimlerinden biriyken, Daum hakkında yaptığı açıklamalarla şimşekleri üzerine çeken ve İstanbul'a veda ederken sadece 3-5 kişinin uğurladığı Pierre Van Hooijdonk'in gidiş öyküsünü Cumhuriyet Gazetesi'nde Bedri Baykam kaleme aldı. Hooijdonk'un, kendisini Atatürk Havalimanı'na götürüp Hollanda'ya uğurlayan Baykam'a şunları anlattı:
NASILSIN BİLE DEMEDİ
"F.Bahçeli yöneticiler bana devre arası ayrılmamı teklif ettiler, inanamadım. Tabii ki kabul etmedim. 'Mümkün değil, ortada konuşulacak bir şey yok' dedim. Kulübün bu olaylarda yara almasını istemedim, o yüzden kabul etmedim. Basın benim en çok ihtiyacım olduğunda yanımda değildi. Daum bana 'nasılsın, iyileştin mi' diye bile sormadan yedeğe attığında basın neredeydi?
İSTESELER DE KALMAZDIM
"Alex ve Nobre hep benim oynamamı istediler ve hatta gidip Daum'la konuştular. Çünkü mümkün olan en kaliteli futbolcularla oynamak ister herkes. Yöneticiler bir yıl daha kalmamı isteseydi kabul etmezdim. Gitmemi teklif ettikten sonra benim için olay kopmuştu. Bundan sonra hiçbir kuvvet önümüzdeki sezon beni burada tutamazdı. Breda'yla hemen anlaştım ve iş orada bitti."
(Kaynak: Fotomaç)
pasamatexas
20.Haziran.2005, 14:00
20 Haziran 2005 11:25
Atatürk Stadı'nda eksikler gideriliyor..
Konya Atatürk Stadı'nda yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında saha zeminindeki boşluklar giderildi, koltuk sayısı 23 bine çıkarıldı ve iç güvenlik kamera sistemi kuruldu..
Konyaspor Asbaşkanı Hasan Dağlı, 2004-2005 sezonunda Atatürk Stadı'nın Konya Büyükşehir Belediyesi'ne kiralandığını anımsattı.
Sezon bitiminin ardından belediye ve kulüp olarak statta düzenleme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Dağlı, şunları kaydetti:
''Bugüne kadar Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, belediye ve kulübün katkılarıyla stadı önemli ölçüde yeniledik. Stadın dış kısmı tamamen boyandı. Tribünlerde koltuksuz bölümler vardı. Yenileri takılarak koltuk sayısı 23 bine çıkarıldı. Önümüzdeki sezon 23 bin biletli seyirci koltuklarda maç izleyecek. Saha zemininde boşluklar vardı. Bu oynanan futbolu olumsuz etkiliyordu. Çimler kaldırıldı, boşluklar dolduruldu, zemin futbola elverişli hale getirildi.''
Dağlı, tribünlerde zarar görmüş bölümlerin onarıldığını belirterek, stada ilk kez iç güvenlik kamera sistemi kurulduğunu anlattı.
Bugünden itibaren VIP Salonu, şeref ve basın tribününde düzenleme çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Dağlı, ''Şeref ve basın tribününün bulunduğu kapalı alan baştan aşağı yenilenecek. Basın mensupları önceden ön kısmı camla kapalı bir mekanda maç izliyordu, önümüzdeki sezon açık bir alanda maçlar izlenecek. Kapalı tribünde kendileri için özel bir yer yaptırıyoruz. Stat, sezona çok farklı girecek'' diye konuştu
pasamatexas
20.Haziran.2005, 14:08
Ribery: "Türkler beni tehdit etti"
Marsilya ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Frank Ribery, Türkler tarafından tehdit edildiğini öne sürerek Fransız jandarmasına suç duyurusunda bulundu. Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre Ribery, jandarmaya yaptığı suç duyurusunda şu iddialarda bulundu:
‘Ailem ve eski menajerim John Bico ile evimde oturduğum sırada, aralarında Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un da bulunduğu çok sayıda Türk evimin önüne geldi. Ellerindeki beyzbol sopasıyla kapıya vuran Türkler, konuşmak istediklerini belirterek beni dışarı çağırdı. Ben önce ‘Hayır çıkmayacağım' dedim. Ama onlar, ‘Dışarı çıkmazsan arabana zarar veririz' diye bağırarak beni tehdit etti. Bunun üzerine dışarı çıkıp onlarla konuşmak zorunda kaldım. Ben ve ailem bu olay nedeniyle çok korktuk.'
"Ribery ailesinin elinde oyuncak"
Galatasaray'a transferini sağladığı Frank Ribery'nin Marsilya'ya gitmesiyle sarı kırmızılı kulüpte yaşanan krizin odak noktasındaki isimlerden menajer John Bico, Fransız futbolcunun ailesinin elinde oyuncak olduğunu ve parayı görünce şaşırdığını söyledi. Bico, Galatasaray'a gelip taraftarların gönlünde taht kuran ve kariyerinde zirveye ulaşıp para kazanmaya başlayan Ribery'nin şöhretle gözünün döndüğüne değindi.
Bico, ‘Ribey 3 yıl önce bana geldiğinde beş parasız, yoksul, isimsiz, 6 ay kulüpsüz kalmış bir futbolcuydu. İkinci Lig, Birinci Lig, Metz kulübü derken, Galatasaray'a kadar geldi. G.Saray onun bugüne kadar oynayabileceği en iyi kulüptü. G.Saray'ın bir ismi vardı' dedi ve şöyle devam etti:
‘Parasız olduğu dönemde, uçak biletlerini aldım, seyahatlerini, sağlık kontrollerini sağladım, onu G.Saray gibi bir kulübe getirdim. O ise parayı görünce değişti. Beş kuruşsuz, isimsiz bir futbolcuyken, milyoner olup şöhrete kavuştu. Milyonlarca Euro kazanmaya başlayınca bazı değerleri unuttu. Ailesinin elinde oyuncak oldu. Ailesi, yani eşi onu yönetiyor. O çocuk gibi. Bana göre 15 yaşında bir çocuk gibi davranıyor.'
Fransız futbolcunun, G.Saray'dan parasını alamadığını gerekçe göstererek ayrılmasının kabul edilir bir şey olmadığına değinen Bico şöyle konuştu: "Ribery'in G.Saray ile sözleşmesini ben yaptığım için sözleşmesinde nelerin olup nelerin olmadığını iyi biliyorum. Tamam Türkiye'de bazen ödemeler bir ay gecikmeli olabiliyor. Ancak bu dünyanın sonu değil. Ayrıca G.Saray 3 hafta önce Metz'e 2 milyon Euro verip bonservisini aldı. Şimdi böyle bir kulübün Ribery'nin ödemelerini yapmadığı veya unuttuğu iddiasının doğru olabileceğine inanıyor musunuz? G.Saraylı yöneticiler bu kadar acemi mi, bunu yaparlar mı?"
Ribery'nin eşinin isteğiyle hareket ettiğini ifade eden Bico, ‘Marsilya'ya gitmesini eşi istedi. Ribery'nin benimle çalışmasını istemeyen de eşi. Çünkü benim gözüm açık. Onu istedikleri gibi yönetmelerine izin vermiyordum.
Şimdi G.Saray'ı sevmediğini, Türkiye'ye alışamadığını söylemesi doğru değil. Hele parasını alamadığını söylemesi, Marsilya Kulübü'nün de nasıl olsa Türk kulübü, Ribery'i onların elinden alırız havasına girmesi yanlış. Ribery G.Saray'a karşı yaptıklarıyla ahlaki davranmıyor. Bu işi kurallara göre FIFA çözecek. Ona karışamayız, ama tekrarlıyorum, Ribery'nin davranışı ahlak sınırları içinde değil' yorumu yaptı.
Komik iddia
Frank Ribery'in üzerine yürüyüp evinin kapısına ve arabası eline aldığı beyzbol sopasıyla vurduğu iddia edilen menajer John Bico, böyle bir şeyin yaşanmadığını söyledi. Bico, ‘Ben 150 kiloyum. Size soruyorum, 150 kiloluk bir insanın 60 kiloluk birine saldırması için beyzbol sopasına ihtiyacı olur mu? Ribery ile birlikte çekilmiş fotoğraflarımıza bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu çok komik bir iddia' dedi.
Yanlış yaptı
Ribery ile sadece görüştüğünü ve G.Saray'a karşı yaptığının doğru olmadığını söylediğini belirten Bico, ‘Ben ona yanlış yaptığını anlattım' derken, yanında Haim Fresco ile Bülent Tulun'un olup olmadığıyla ilgili soruya ise ‘Siz sordunuz, ben de Ribery ile görüştüğümü söyledim. Yanımda biri olup olmadığını, iddia edilen kişilere sormanız gerekir. Ben sadece kendi adıma cevap veririm' karşılığını verdi.
Marsilya'ya polis baskını
Frank Ribery'nin transferinde usulsüz yaptığı iddia edilen Olympique Marsilya Kulübü hakkında Fransa'da soruşturma açıldı. Fransız basınında yer alan haberlere göre mavi beyazlı kulüp, 2000-2005 yılları arasında gerçekleştirdiği transferlerde futbolcu menajerlerine usulsüz ödemeler yapmakla suçlanıyor.
Fransız polisi, soruşturma çerçevesinde Olympique Marsilya Başkanı Pape Diouf'un evinde ve kulüp binasında arama yaparken, kulübün Monaco ve İsviçre bankalarındaki hesaplarını incelemeye aldı. Kulüp binasındaki arama sonunda polisin, içinde binlerce belgenin yer aldığı çok sayıda karton kutuyla binadan çıktığı belirtildi. Soruşturmada, futbolcu menajerleri Richard Bettoni, Jean Tigana ve Ranko Stojic'in adlarının geçtiği de ileri sürüldü.
Kaynak: Hürriyet
20.06.2005
besiktas 67
20.Haziran.2005, 19:58
Kulüpler birliği'nin şakası yok
20 Haziran 2005 17:03
Celal Doğan, havuz gelirinin kulüplere adil dağıtımı konusunda blöf yapmadıklarını belirterek, ''Havuz sistemi dün gibi olmayacak, bunu herkes böyle bilsin'' dedi.
Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, havuz gelirinin kulüplere adil dağıtımı konusunda blöf yapmadıklarını belirterek, ''Havuz sistemi dün gibi olmayacak, bunu herkes böyle bilsin'' dedi.
Doğan, Gaziantepspor teknik direktörlüğüne getirilen Faruk Hadzibegiç ile sözleşme imzalanması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
14 Anadolu kulübünün havuz gelirinin adil dağıtılmaması halinde ligi boykot etmelerine ilişkin kararı değerlendiren Doğan, şöyle konuştu:
''Biz havuz gelirinin adaletli dağıtılarak rekabetin artırılmasını istiyoruz. Bu hak arama mücadelesidir, isyan değildir. Mevcut sistemin değişmesi şarttır ve biz blöf yapmıyoruz. Herkes oturdu haysiyet, şeref, namus sözü verdi, sistem değişmezse kimse sahaya çıkmayacak.
Biz Türk futbolunu büyütmek için mücadele ediyoruz. Rekabet artarsa Türk futbolu büyür ve gelişir. Rekabeti artırmak da parayla olur. Bakın Fenerbahçe 130 milyon dolarlık bütçe yapıyor, tekelleşiyor, bu Türk futbolu için çok tehlikeli.''
-''TİNERCİLERİN BABALIK ETMESİNE İZİN VERMEYİZ''-
Gaziantepspor'un yapılacak kongresinde isteyen herkesin aday olabileceğini belirten Doğan, daha önce Gaziantepspor'u layıkıyla yöneteceklere görevi devretmeye hazır olduklarını ifade ettiklerini hatırlattı.
''Gaziantepspor'u biz büyüttük ve bu çocuğu sokağa bırakmayız.Tinercilerin bu çocuğa babalık etmesine izin vermeyiz'' diyen Doğan, çünkü iyi yönetilmeyen kulüplerin akıbetinin çok kötü olduğunu vurguladı.
Gaziantepspor'un bugünü yanında geleceğini de düşünerek hareket ettiklerini ifade eden Doğan, şunları anlattı:
'Gaziantepspor'u yalvararak kapımıza bırakanların şimdi başka enaryolar üretmemeleri gerekir. Kendilerine göre senaryo yazanların senaryoları Gaziantepspor'a sökmez. Gaziantepspor'un çıkarı için senaryo üretmek daha doğru olur.''
Doğan, Gazianteplilerin Gaziantepspor'a sahip çıkmadıklarını öne sürerek, kulübe üye 600 kişiden 400'ünün aidatlarını dahi ödemediklerini belirtti.
-HADZIBEGİÇ İLE SÖZLEŞME İMZALANDI-
Doğan, bir yıllık sözleşme imzaladıkları Bosna-Hersek Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Faruk Hadzibegiç'e güvendiklerini vurguladı. Hadzibegiç'in genç ve dinamik bir teknik direktör olduğunu kaydeden Doğan, ligin bu yıl çok daha zorlu geçeceğini, başarılı olmak için çok iyi bir takım yapmaları gerektiğini bildirdi.
Teknik direktör Hadzibegiç de açıklamasında, Gaziantepspor ile imzaladığı sözleşmenin kendisi için bir şans olduğunu kaydetti.Gaziantepspor'ün geçen sezon oynadığı maçların kasetlerini izlediğini ve iyimser olduğunu kaydeden Hadzibegiç, şunları anlattı:
''Elele verip iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Bu arada dilerim şans da bizden yana olur. Gaziantepspor'un başarısı neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Futbol ciddi bir olaydır, öncelikle ciddi olmak lazım, ciddi kararlar almak lazım.''
Hadzibegiç, yardımcılarını kendisinin getireceğini, Gaziantepspor'dan gönderilecek ya da Gaziantepspor'a transfer edilecek futbolcular konusunda henüz verilmiş bir kararının olmadığını kaydetti.
CARMELO_ANTONY
20.Haziran.2005, 22:27
Galatasaray Spor Kulübü'nden Kamuoyuna Duyuru
Son günlerde bazı medya organlarında eleştiri düzeyinden yoksun bir şekilde mevcut yönetimimizi suçlayan ve Kulübümüzü küçük düşürmeyi amaçlayan,araştırmaksızın masa başında üretildiği belli olan kasıtlı ve kışkırtıcı haberler yer almıştır.
Kulübümüz bu yalan haberleri üretenlere ve bu yalan haberlere dayanarak yorum yapan köşe yazarlarına karşı kanuni haklarını sonuna kadar kullanmaya kararlıdır.
Bugün (20.06.2005) Agence France Presse (Fransa) tarafından yerel saatle 13:32'de geçilen haber bülteni aşağıda orijinali ve resmi tercümesi ile kamuoyunun dikkatlerine önemle sunulmaktadır. Haber bülteninde Boulogne-Sur-Mer, Pas-de-Calais Cumhuriyet Savcısı M. Gerard Lesigne'in beyanatı yer almaktadır.
Kulübümüz, bu açıklamayı yapmak durumunda bırakılmaktan olduğu kadar yalan haberlere konu olmaktan ve bu yalan haberlere itibar ederek Galatasaraylılığından utandığını beyan edenlerin Camiamız içinden çıkmış olmalarından da hicap duymaktadır.
Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörlüğü
Savcıya göre Franck Ribery'ye karşı tehditler uydurmadır.
Pazartesi 20 Haziran saat 13:32
Boulogne Sur Mer (Pas de Calais) 20 Haziran (AFP)
(Pas de Calais) ilinin Boulogne-sur-Mer ilçesindeki Cumhuriyet Savcısı, Pazartesi günü Franck Ribery'ye karşı tehditlerin uydurma olduklarını beyan etti ve basında çıkan haberleri yalanladı.
AFP (Agence France Press) tarafından sorulan sorulara cevap veren Gerard Lesigne "Belli ki uydurmadır" dedi.
Oyuncu Türkiye 1. Ligi'ndeki eski kulübü Galatasaray'la ihtilaf durumundadır. Kulübü 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun sözleşmesinin fesh edilmesine itiraz etmektedir. Çarşamba günü Ribery dört sezon için Marsilya (1.Lig) takımı ile anlaşmıştır.
Fransa'da yayınlanan "Le Parisien" günlük gazetesi Cumartesi günü Galatasaray'ın Sportif Direktörünün ve oyuncunun eski ajanı olan John Bico, Ribery'nin Boulogne-Sur-Mer'de ailesiyle birlikte yaşadığı eve gittiklerini, onu bir beyzbol sopası ile tehdit ettiklerini ve Galatasaray'la fesh etmiş olduğu sözleşmesinden geri dönmesi için ikna etmeya çalıştıklarını yazmıştı.
Oysa Savcı, "Jandarmalara verilen açıklama basına verilen açıklamadan farklıdır." dedi. Savcı devam etti: Jandarmalar kırık bir cam için çağrılmıştı, doğrudan tehdit söz konusu olmamıştı. Bu işte hukuk alanına girecek hiçbir unsur yoktur. Jandarma Bürosu hiçbir camın kırılmadığını, çatlamadığını tesbit etti. " Ve sözlerini bitirirken hiçbir şikayette bulunulmadığını belirtti.
Les menaces contre Franck Ribery inventees, selon le procureur
Lundi. 20 juin 13h32
Boulogne-Sur-Mer (Pas de Calais), 20 Juin (AFP)
Le procureur de la Republique de Boulogne-Sur-Mer (Pas de Calais) a affirme lundi que les menaces a l'encontre di joueur de football Franck Ribery etaient inventees, dementant des informations parues dans la presse.
"C'est pipau, manifestament", a declare le procureur, Gerald Lesigne, joint par l'AFP
Le joueur est en conflit avec son ancien club Galatasaray (1re div. Turque) qui conteste la resiliation du contrat di milieu de terrain français de 22 ans, Ribery s'est engage mercredi pour quatre saisons avec Marseille (Ligue 1)
Le quotidien Le Parisien/Aujourd'hui en France avait revele samedi que le directeur sportif de Galatasaray et l'ancien agent di joueur John Bico s'etaitent presentes au domicile des parents de Ribery pres de Boulogne-Sur-Mer "pour le menacer avec une batte de base-ball e le faire revenir sur sa rupture de contrat avec Galatasaray".
"La version donnee a la gendarmerie differe de celie livree dans la presse", a indique le procureur, precisant que les gendarmes avaient ete appeles pour un carreau brise, sans qu'il soit question de menaces directes.
"İl n'ya dans cette affaire aucun fait qui releve du penal. La gendermerie a constate qu'aucun carreau n'avait ete brise ni fele". a souligne M. Lesigne, ajoutant qu'aucune plainte n'avait ete deposee.
CARMELO_ANTONY
20.Haziran.2005, 22:28
Canaydın, Ribery'ye gidiyor!
Franck Ribery kaosunda Başkan Özhan Canaydın duruma bizzat el atma kararı aldı. Bugün Fransa’ya gidecek olan Galatasaray Başkanı, Marsilya Başkanı Papa Diouf ile biraraya gelerek, uzlaşma zemini arayacak. Elindeki belgelerle masaya oturacak olan Canaydın, istediği yanıtı alamazsa B planını devreye sokacak. Bu durumda Fransa’dan direkt İsviçre’ye geçecek olan Canaydın, Zürih’teki FIFA bürosunda yetkilerle görüşerek, haklı olduklarını savunacak.
Marsilya’ya soruşturma
Bu arada Marsilya’nın 2000-2005 yılları arasındaki transferlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kulüp hesapları incelenmeye alınırken, başkan Papa Diouf ve kulüp binasında aramalar yapıldığı kaydedildi. Öte yandan Monaco’nun Ribery için bir hafta önce Galatasaray’ın kapısını çaldığı ortaya çıktı. Ancak Fransızlar’ın son dakikada, “Bu oyuncunun geçmişini araştırdık. Bize yakışmaz” diyerek teklifi geri çektiği öğrenildi.
Eski menaceri Ribery’ye çattı
Ribery’yi Galatasaray’a getiren menacer John Bico, Fransız futbolcuyu sert bir dille eleştirdi. Bico, Ribery’nin Fransa’da artık kötü bir şöhretinin olduğunu ileri sürdü ve “Herkes onun ne kadar güvenilmez olduğunu konuşuyor. Eğitimsiz, 22 yaşında bir çocuk. İki yıl önce beni aradığında işsizdi. Cebimden para harcayarak onu adam ettim. Eğitimsiz olduğu için iftiralar atıyor. Müslüman olduğunu söylüyor, ama İslam böyle bir din değildir. Kaçıp gitti, ayıp etti. Asla bir saldırı da olmadı. Burası Fransa, böyle bir saldırı olursa, tutanak tutulmaz, polis hemen tutuklar” diye konuştu.
(c)
CARMELO_ANTONY
20.Haziran.2005, 22:28
"Ahlaksız ve yalancı"
Ribbery'nin eski menajeri John Bico, Ribbery'nin "ahlaksız" ve "yalancı" olduğunu söyledi
Galatasaray'dan olaylı bir biçimde Marsilya futbol takımına transfer olan Ribbery'nin, Galatasaraylı yöneticilerle evinde gelip kendini taciz ettikleri ve tehdit ettikleri yolundaki iddiaları sert suçlamalarla yanıtlayan Bico, "Biz oraya, onun hukuk sorunları yüzünden UEFA ile yaşayacağı ciddi krizler konusunda ve kamuoyunda itibarının düşeceği yolunda uyarmak için gittik" dedi.
France-Soir gazetesinin sorularını yanıtlayan menajer, Ribbery'nin ani ayrılışının Galatasaray yönetiminde de sorunlar yarattığına dikkati çekti ve "Ben sadece, Ribbery'nin tehlikeli bir oyun oynadığı konusunda onu ikaz etmek istedim" dedi.
Fransız futbolcunun sadece bankadaki parasıyla ilgilendiğini kaydeden Bico, ben onun ilk menajerliğini üstlendiğimde ayda bin avro kazanıyordu ve kulübü zor durumda olduğu için bu parayı bile zor alıyordu. Şimdi milyoner, ama hiç ahlakı yok. O, her an ihanet etmeye müsait biri" dedi.
Ribbery'nin Galatasaray'dan alacağı olmadığını ve sarı-kırmızılı takımın 506 bin avro olan borcunu ödediğini ifade eden Bico, eğer Galatasaray oyuncularına borçlarını ödemiyorsa, herhalde Ribbery yalnız olmayacak, diğer futbolcular örneğin Conceicau niye bir şey demiyor" dedi. (r) (c) (c) (c) (f)
CARMELO_ANTONY
20.Haziran.2005, 22:29
Luce'nin Song ısrarı!
S.Donetsk'i Ukrayna şampiyonu yapan Lucescu'nun, Song ile çarşamba günü Paris'te transfer için biraraya geleceği iddia edildi. Luce'nin, "Seni istiyorum. Sorunlarını çöz ve bize gel" diyeceği bildirildi.
5 Milyon euro
Song'un geçen yıldan 300 bin euro alacaklı olduğu ve parası en geç bugün bankaya yatırılmazsa serbest kalacağı iddia edildi. Ancak sarı-kırmızılı yönetimin, Kamerunlu oyuncunun parasını bankaya yatırdığı belirtiliyor. Shakhtar, Song'a 4 yıl için 5 milyon euro teklif etti. :?:
pasamatexas
21.Haziran.2005, 12:32
Alex'ten kötü haber!
Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde kendisine büyük hedefler belirleyen Fenerbahçe'ye kötü haber geldi. Brezilya'da yayınlanan El Globe Gazetesi, Alex'in sol kasığındaki sakatlığın ciddi boyutlarda olduğunu ve bir süre dinlenmesi gerektiğini yazdı. Brezilyalı gazetecilere göre, Alex'in Fenerbahçe'nin hazırlık kampına yetişmesi ise zor.
Evinde dinleniyor
Bu gelişmeler üzerine Alex'in halen Curitiba'daki evinde dinlendiğini ifade eden gazete, Alex'in Konfederasyon maçları sonrasında milli takım doktorları tarafından detaylı bir taramadan geçirileceğini ve bu oyuncunun ameliyat masasına yatmasının imkan dahilinde olduğu uyarısında da bulundu. Sambacı'nın yaşanan bu gelişmelerden sonra moralinin bir hayli bozuk olduğu belirtildi.
Doktor uyarmıştı
Fenerbahçe'nin, Konyaspor ile deplasmanda oynadığı son maçta sakatlanan Alex de Souza durumunun ciddi olması nedeniyle daha önce de Brezilya Milli Takımı'nın kadrosundan çıkartılmıştı. Doktor Jose Luis Runco tarafından Mayıs ayı sonunda yapılan ilk sağlık kontrolünde Sarı -Lacivertli oyuncunun, 15 gün dinlenmesi gerektiği belirtilmişti.
İdareciler Alex konusunda sessiz
Brezilya'dan gelen Alex'in sakatlık haberi, yönetimi de şok etti. Teknik direktör Daum'un konudan haberdar olduğu ve idarecilerden Sambacı'nın sakatlığı hakkında ayrıntılı bilgi alınmasını istediği öğrenildi. Şimdilik sessizliğini koruyan yöneticiler doktorlardan gelecek raporları bekliyor.
21.06.2005
pasamatexas
21.Haziran.2005, 12:32
Rakipler Belçika'dan...
F.Bahçe yeni sezon hazırlıklarına 30 Haziran'da başlıyor. Ay sonunda Samandıra'da toplanacak olan takım, iki hafta İstanbul'da çalıştıktan sonra Almanya'ya gidecek.
Fenerbahçe yurtdışı kampında Belçika'nın Anderlecht ve Standard Liege, Alman Köln takımlarıyla maç yapacak. Köln'de 19 Temmuz'da Anderlecht, 21 Temmuz'da Köln ile oynayacak olan F.Bahçe son hazırlık maçını Belçika'da 23 Temmuz'da Standard Liege ile yapacak.
21.06.2005
pasamatexas
21.Haziran.2005, 12:34
Tuncay defansa...
Fenerbahçe'nin merakla beklenen yönetim kurulu toplantısı dün akşam saatlerinde yapıldı. Yönetim, teknik direktör Christoph Daum'un verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını yürütme kararı aldı.
Alman hocanın yönetimden ilk olarak Rüştü konusunu gündeme getirdiği ve milli kalecinin takımda mutlaka tutulması gerektiğini söylediği öğrenildi. ‘Rüştü'den vazgeçmem' diyen ve önümüzdeki sezon 4-3-1-2 olarak belirleyeceği oyun planında kaleye tecrübeli file bekçisini koyan Alman hocanın, defansın sağında Önder'e, solunda ise sürpriz bir isim; Tuncay'a şans vermeyi düşündüğü belirtildi.
Sağda Aurelio, solda Emre
Geçen sezon olduğu gibi defansın göbeğinde Servet ve Luciano ikilisine şans verecek olan Alman hocanın, orta sahanın sağında Aurelio'yu, solunda ise, transfer edilmesi durumunda Emre'yi görevlendieceği öğrenildi.
Christoph Daum, orta sahanın yükünü kaldırıcak bir yabancı futbolcunun transfer edilmesini istediği belirtilirken, forvetin arkasında Alex de Souza'yı görevlendireceği ifade edildi.
Daum'un yeni oyun planında, forvette Nobre-Anelka ikilisi görev yapacak.
21.06.2005
pasamatexas
21.Haziran.2005, 12:35
Aklı Avrupa'da...
İki yıldır Fenerbahçe’de kaptanlık görevini sürdüren ve iki sezondur şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Ümit Özat’ın artık tek bir hedefi var; Avrupa’da başarı. Henüz tatil yapma fırsatını bulamayan tecrübeli futbolcu, yeni sezon öncesinde hayli iddialı. İşlerinin çok zor ve uzun olacağını belirten Ümit, yapılacak yeni transferlerle hedefe daha kolay ulaşabileceklerini ifade etti.
"Sıra istikrarda"
Ümit, "Çok genç bir kadroyuz. Avrupa’da ses getirmek için artık zamanın geldiğine inanıyorum. Bu yıl takımlar bizi yenmek için çok uğraşacaklar. Ama biz üçüncü kez üst üste şampiyon olmak istiyoruz. Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak istiyoruz. Geçmiş yıllarda Avrupa’da da bazı şanssız sonuçlar aldık. Artık istikrarı yakalamalıyız. Bizi zor maçlar bekliyor. Takım olarak bunun üstesinden geleceğiz" dedi.
21.06.2005
besiktas 67
21.Haziran.2005, 12:58
...ve Tolga gidiyor
Yılan hikayesine dönen Tolga transferinde sona gelindi. Shakhtar Donetsk, Trabzon Yönetimi ile ücret konusunda anlaştı.
21.06.2005
Shakhtar Donetsk ile dün yapılan görüşmede Milli oyuncu için 3 milyon 750 bin dolar bonservis bedeli talep eden Trabzonspor Yönetimi’ne Ukrayna ekibi olumlu yanıt verdi. Bordo-Mavili kulüple uzun süredir fiyat pazarlığı yapan ve geçen yıl 500 milyara forma giyen Tolga, Lucescu’nun takımında yılda 1.5 milyon dolar kazanacak.
besiktas 67
21.Haziran.2005, 13:00
Ne Fener'e, ne de G.Saray'a yaradı
21 Haziran 2005 11:00
Fenerbahçe'nin bir süredir peşinde olduğu Brezilyalı yıldız kulübü Bayern Münih ile yeniden anlaştı. Sambacı 2.5 milyon Euro karşılığı sözleşmesini bir yıl daha uzattı
Sarı - Lacivertliler'in transfer listesinde yer alan Ze Roberto, Bayern Münih'te kaldı. Atletico Madrid ve Roma'nın da peşinde olduğu Sambacı, Alman ekibiyle 2.5 milyon Euro karşılığında sözleşmesini bir yıl daha uzattı. Emre ve Nihat Kahveci'nin ardından Ze Roberto konusunda da yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra Fenerbahçe yönetimi gurbetçi yıldızların peşine düşme kararı aldı. Öncelikle Hamit Altıntop'un gündemde olduğu ve Shalke 04'ün istediği yüksek bonservis ücretinin aşağıya çekilmeye çalışıldığı ifade edildi.
Vakfa boykot
Fenerbahçe Yönetimi bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına katılmamayı kararlaştırdı. Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, "Dört kulübün katılmadığı bir toplantıda alınan kararları, federasyonun genel kuruluna getirip, bizden habersiz oylatmalarını doğru bulmadık. Onların bizlere, yani 4 kulübe daha çok ihtiyaçları var. Gerekli açıklamayı bugün yapacağız" dedi.
Bu arada Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına 30 Haziran'da Samandıra'da başlayacak. İki hafta İstanbul'da çalıştıktan sonra Almanya'ya gidecek olan Sarı - Lacivertliler, Köln'de 19 Temmuz'da Anderlecht, 21 Temmuz'da da Köln ile oynayacak, ardından Belçika'ya geçip, 23 Temmuz'da Standard Liege ile karşılaşacak.
İzmir'i salladılar
İzmirli Fenerbahçeliler, şampiyonluğu Naci Restoran'da düzenlenen gece ile kutladı. Genel Sekreter Vedat Olcay, Fenerbahçe'nin gün geçtikçe büyüdüğünü kaydetti, "Göreceksiniz, yakın gelecekte Türkiye'nin en büyük takımı, Avrupa'nın da sayılı kulüplerinden birisi olacağız. Gelecek sene de, ondan sonraki sene de şampiyonluğu kimseye bırakmayız" dedi. Olcay, İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şehmus Kayapınar'a günün anısına, şampiyonluk kupasının bir minyatürünü hediye etti. Geceye yönetici Hakan Bilal Kutlualp, Genel Koordinatör Serkan Acar, İdari Menajer Volkan Ballı, Serkan Balcı ve şarkıcı Alişan da katıldı.
Göz açtırmayacak!
Teknik Direktör Christoph Daum, 30 Haziran'da Samandıra Tesisleri'nde başlayacak yeni sezon hazırlıkları için ağır bir program çıkardı. Sarı - Lacivertli oyuncular sabah saat 09.00'dan, akşam 21.00'e kadar tesislerde kalacak, günde üç antrenman yapacaklar. Gelecek sezon Avrupa'da başarı için yönetime söz veren Alman hocanın disiplini elden bırakmayacağı ve futbolcularına göz açtırmayacağı belirtildi. Daum, kurallara uymayanlara da ağır para cezası verecek. Tecrübeli çalıştırıcı herkesten işine dört elle sarılmasını isteyecek.
'Yolumuz çok uzun'
Kaptan Ümit Özat, yoğun tempo içinde tatil yapmaya fırsat bulamadı. Önce Milli Takım, ardından oğlunun sünneti nedeniyle hareketli günler geçiren tecrübeli oyuncu, yeni sezondan da bir hayli ümitli. Kaptan, "Bu kez işimiz daha zor olacak. Yolumuz çok uzun. Takıma yeni ve kaliteli oyuncuların geleceğini tahmin ediyorum. Artık Avrupa'da ses getirmek istiyoruz. Genç kadromuz her yıl biraz daha tecrübe kazanıyor. Bu yıl bizi yenmek için rakiplerimiz yine çok uğraş verecek ama şampiyonluğu kimse elimizden alamaz" dedi.
besiktas 67
21.Haziran.2005, 13:02
G.Saray'a bir iyi birde kötü haber
21 Haziran 2005 11:11
Transferde hareketli günler yaşayan Galatasaray'a bir iyi bir de kötü haber.Real Madrid'in yıldızı Solari ile yıllık 4 milyon euro'ya anlaşıldı. Kötü haber ise...
Real Madrid'in Arjantinli yıldızı Solari ile yıllık 4 milyon euro'ya anlaşıldı. Mondragon, Palermo ile söz kesti.
Inter Devre Dışı Kaldı
Ribery'nin kaçışının ardından mutlaka dünya çapında bir yıldız almaya karar veren G.Saray, Real Madrid'de teknik direktör Luxemburgo ile yıldızı bir türlü barışmayan sol açık Solari ile prensipte anlaştı. Başkan Canaydın ve Haim Fresco'nun birlikte bastırmasıyla İnter devre dışı bırakıldı. Son lig maçında veda eden, yönetimin ısrarıyla gidişini erteleyen Mondragon, İtalya 1. Lig takımı Palermo ile söz kesti.
Aileden futbolcu
1975 doğumlu. Arjantin'in River Plate takımında 65 maçta 13 gol atınca İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer oldu. Burada 46 maçta forma giydi, toplam 7 gol kaydetti.
2000'de Real Madrid'e geldi. 2002-2003'te Real Madrid İspanya şampiyonu olurken bu başarıda önemli pay sahibiydi. 2003- 2004'te tam 34 maçta forma giydi, 5 gol attı.
Geçen sezon toplam 27 maçta oynadı, 3 gol kaydetti. Lakabı "Küçük Kızılderili" olan Solari, Real Madridli eski futbolcu Redondo'nun kuzeni. Dayısı da eski milli futbolcu Jorge Solari.
Aslanım Solari
Arjantinli yıldız ile prensipte anlaşan sarı-kırmızılılar, yıllık 4 milyon euro'ya el şıkıştı. İmza töreni önümüzdeki hafta.
G.Saray, sonunda yılın ilk transfer bombasını patlattı. Sarı-kırmızılılar, Real Madrid'in Arjantinli yıldızı Santiago Solari ile prensipte anlaştı. Orta sahanın solunda oynayan 29 yaşındaki futbolcu ile yıllık 4 milyon euro'ya el sıkışan G.Saray, önümüzdeki hafta imza attıracak. Yönetim, Solari'nin gelişiyle, Ribery nedeniyle taraftarla arasında oluşan soğuk rüzgâra son vereceğini düşünüyor.
INTER DE İSTEDİ
Real Madrid'te teknik direktör Luxemburgo ile anlaşamayan tecrübeli futbolcu için başkan Özhan Canaydın devreye girdi. Canaydın'ın iş ortağı Haim Fresco vasıtası ile yaptığı kıran kırana pazarlık sonucu Solari ile prensipte anlaşmaya varıldı. Solari'ye talip olan İtalyan kulübü Inter'in 3 milyon euro'dan yukarı çıkmaması üzerine bu transfer Galatasaray lehine sonuçlandı.
besiktas 67
21.Haziran.2005, 13:04
Milli takımın ve Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Tuncay Şanlı'ya İngiltere'nin köklü kulüplerinden Arsenal'in resmi teklif yaptığı öğrenildi.
Arsenal'in, Tuncay için 15 milyon doları gözden çıkardığı belirtilirken, Tuncay'a İtalya'dan Milan ve Inter'in de talip olduğu biliniyor.
İngiliz kulübün yetkilileri önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek transferin tamamlanması için görüşmelerde bulunacaklar
CARMELO_ANTONY
21.Haziran.2005, 13:57
Cim Bom'a kötü haber!
Galatasaray'daki yabancı futbolcu krizi bitmek bilmiyor. Franck Ribery'nin Marsilya'ya imza atması ve Rigobert Song'un Lens yolunda olduğu iddialarının ardından, huzursuzluğu bilinen Ali Ferit Mondragon'un da İtalya'nın Palermo ekibiyle prensipte anlaştığı ileri sürüldü. İnternet üzerinden yayın yapan uluslararası futbol haber sitelerinden www.goal.com, Kolombiyalı oyuncunun İtalyan Serie A takımlarından Palermo ile imza aşamasına geldiğini yazdı.
Bonservis olmaksızın!
Haberde, Galatasaray'dan ekipten ayrılmayı kafasına koyan ve opsiyonlu sözleşmesinin bu sezon sonunda biteceği belirtilen Mondragon'un, İtalyan ekibiyle menaceri aracılığıyla söz kestiği ifade edildi. Lazio veya Siena'ya gideceği bildirilen kaleci Guardabelen'in boşluğunun Mondragon ile doldurulacağı kaydedildi. Sitenin haberinde en çarpıcı detay ise, Mondragon'un bonservis bedeli olmaksızın, Galatasaray'dan ayrılabileceğinin belirtilmesi...
Portsmouth da sırada
Bu detay, kafalarda soru işaretleri yaratırken, Galatasaray Yönetimi'nin bu gelişme üzerine yapacağı karşı hamle de şimdiden merak konusu. Palermo geçen sezon yükseldiği Serie A'da herkesi şaşırtan bir performans sergileyerek, UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanmıştı. Avrupa'da büyük bir çıkış yapmayı planlayan Çizme ekibinin, Mondi'de ısrarcı olacağı konuşuluyor. Bu arada İngiliz ekibi Portsmouth'un da Kolombiyalı'dan vazgeçmediği öğrenildi.
(c)
CARMELO_ANTONY
21.Haziran.2005, 13:59
Okan'da rötar
Cim Bom'un her konuda anlaştığı genç futbolcu Okan Koç, bonservis sorunu çözülür çözülmez imzayı atacak.
Florya’ya geldi
Galatasaray’ın sağ kanadı takviye etmek için peşinde olduğu Okan Koç’un resmi imzasının bir kaç gün gecikeceği bildirildi. Dün menaceriyle birlikte tesislere gelen genç oyuncu, sportif direktör Bülent Tulun’la görüştü. Tulun’un toplantıda, “Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Bonservis sorununu çözmeye çalışıyoruz” dediği kaydedildi.
Başkanlar görüşecek
Bonservisi halen Beşiktaş’ta olduğu için Başkan Özhan Canaydın’ın bizzat Yıldırım Demirören’le görüşerek, Okan için ricada bulunacağı kaydedildi. Okan’ın bonservis ücretinin 300 milyar lira olarak belirlenmesi bekleniyor. Bu arada Rıza Çalımbay, “Talibi varsa yol veririz, gider” diyerek transfere yeşil ışık yaktı.
CARMELO_ANTONY
21.Haziran.2005, 13:59
Şükür'den Yanal'a bombardıman!
Galatasaray'ın golcüsü Hakan Şükür'den Ersun Yanal'a hodri meydan. Kral, "Ersun Yanal, beni niye Milli Takım kadrosuna almadığını çıkıp açıkça söylesin." dedi. 2006 Dünya Kupası finalleri yolunda aylardır devam eden Hakan Şükür-Ersun Yanal polemiğine son katılım önceki gün futbolcu cephesinden geldi. Şükür, TRT mikrofonlarına ilginç açıklamalarda bulundu.
Kendisinin kariyeriyle ilgili kimsenin söyleyecek bir lafı olmadığının altını çizen Hakan Şükür, "Bazı insanlar, kariyerimize laf söyleyemeyince, bizi başka yollarla yıpratmaya çalışıyorlar." diye konuştu. Milli Takım'a alınmama konusunda ise son derece hassas olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Sistemime uymadığı için Milli Takım'a almıyorum." diyen Ersun Yanal'a da atıfta bulundu. Golcü oyuncu, "Ben buna katılmıyorum. Bu sözler, daha önce benim hocalığımı yapan Feldkamp'a, Piontek'e, Mustafa Denizli'ye ve Fatih Terim'e hakarettir. Ersun Yanal çıkıp artık dobra dorba Hakan Şükür'ü neden Milli Takım'a almadığını söylemelidir. Benim nasıl bir forvet olduğumu herkes biliyor. Kazanmak için elimden geleni yaptığım da ortada. Galatasaray'da bu yılki performansım da ortada. Ve ben, neden Milli Takım'a alınmadığımın cevabını net olarak bilmek istiyorum." dedi.
Hakan Şükür son olarak, daha iki yıl daha rahatlıkla oynayabileceğini ısrarla vurgulayarak şöyle konuştu: "Halen takımdan gönderileceğime dair haberler çıkıyor. Oysa benim bir yıllık daha sözleşmem var. Ne ben ne de kulübümden ayrılma yönünden bir talep olmamış-tır. Futbolu G.Saray'da bırakmaktan başka bir şey düşünmüyorum."
LeHeb
21.Haziran.2005, 16:21
GENÇLERBİRLİĞİ RESMİ SİTESİNDEN AÇIKLAMA:
Kulübümüz Fransa'nın en zengin kulüplerinden Rennes ile kardeş oluyor. İki takım eğitim, futbolcu transferi ve birçok konuda birbirlerine öncelik tanıyacaklar. Menajerimiz Hasan Çetinkaya perşembe günü Fransa'ya gidip protokol imzalayacak.
Genel Menajerimiz Hasan Çetinkaya, uzun süren görüşmeler sonrasında Rennes ile anlaşma sağlandığını belirterek, “İki kulüp uzun vadede oyuncu değişiminden tutun da eğitim konusuna varan birçok konuda birbirine destek olacak” dedi.
Özellikle futbolcu alışverişinde iki takımın birbirlerine kılavuzluk yapacağını belirten Çetinkaya, “Onlara Türkiye’deki futbolcularla ilgili raporlar vereceğiz. Onlar da bize Fransa’daki genç ve yetenekli oyuncuları önerecekler. Kendi kadrolarında yer alamayan oyuncuları bize kiralayacaklar. Bizim futbolcu satış önceliğimiz onlarda olacak. Onlar da bize öncelik tanıyacak” dedi.
Perşembe günü Fransa’ya gidecek Hasan Çetinkaya Rennes’in Genel Menajeri Pierre Breossi ile son kez bir araya gelip protokol imzalayacak ve işbirliğini başlatacak.
LeHeb
21.Haziran.2005, 16:28
Tuncay defansa...
Fenerbahçe'nin merakla beklenen yönetim kurulu toplantısı dün akşam saatlerinde yapıldı. Yönetim, teknik direktör Christoph Daum'un verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını yürütme kararı aldı.
Alman hocanın yönetimden ilk olarak Rüştü konusunu gündeme getirdiği ve milli kalecinin takımda mutlaka tutulması gerektiğini söylediği öğrenildi. ‘Rüştü'den vazgeçmem' diyen ve önümüzdeki sezon 4-3-1-2 olarak belirleyeceği oyun planında kaleye tecrübeli file bekçisini koyan Alman hocanın, defansın sağında Önder'e, solunda ise sürpriz bir isim; Tuncay'a şans vermeyi düşündüğü belirtildi.
Geçen sezon olduğu gibi defansın göbeğinde Servet ve Luciano ikilisine şans verecek olan Alman hocanın, orta sahanın sağında Aurelio'yu, solunda ise, transfer edilmesi durumunda Emre'yi görevlendieceği öğrenildi.
Christoph Daum, orta sahanın yükünü kaldırıcak bir yabancı futbolcunun transfer edilmesini istediği belirtilirken, forvetin arkasında Alex de Souza'yı görevlendireceği ifade edildi.
LeHeb
21.Haziran.2005, 16:29
besiktas 67
21.Haziran.2005, 17:17
Sarı Kanarya kimseyi göndermiyor
21 Haziran 2005 15:25
Fenerbahçe bugün bazı yayın organlarında, orta sahaya takviye için Luciano ve Nobre'den birinin gönderileceğine dair yer alan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.
Fenerbahçe Kulübü, bugün bazı yayın organlarında, orta sahaya takviye için Luciano ve Nobre'den birinin gönderileceğine dair yer alan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.
Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Haberde orta sahaya takviye için Luciano ve Nobre'den birinin gönderileceğini belirten iddialar doğru olmadığı gibi, kulübümüz bu iki futbolcumuz ile sezon sonu itibariyle sözleşme yenilemiştir. Brezilyalı oyuncularımız Luciano ve Nobre, yeni sezonda da Fenerbahçe formasını giyeceklerdir'' denildi.
besiktas 67
21.Haziran.2005, 17:20
G.Saray'dan sponsorluk anlaşması
21 Haziran 2005 14:42
Galatasaray Sportif'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş., Yıldız Holding ile sponsorluk anlaşması imzaladı. İşte ayrıntılar...
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş., Yıldız Holding ile sponsorluk anlaşması imzaladı.
Galatasaray Sportif'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, şirket ile Yıldız Holding arasında 1 Temmuz 2005/31 Mayıs 2009 tarihleri arasında geçerli olacak ''Resmi İçecek Altın Sponsorluk'' anlaşması imzalandığı bildirildi.
Şirket, Universal McCann Medya Planlama ve Dağıtım A.Ş. ile 1 Ağustos 2003 tarihinde imzalanan ve 1 Temmuz 2006 tarihine kadar geçerli olan ''Münhasır Ortak ve İçecek Resmi Sponsorluğu'' anlaşmasını ise feshettiğini açıkladı.
besiktas 67
21.Haziran.2005, 17:21
G.Saray, Biletix'le nikah tazeledi
21 Haziran 2005 13:36
Galatasaray Kulübü, eğlence ve spor etkinlikleri alanındaki bilet satış sistemi Biletix ile sürdürdüğü bilet satış anlaşmasını yeniledi. İşte o anlaşma...
Galatasaray Kulübü, bilet satış acentası Biletix ile anlaşma yeniledi.
Galatasaray Kulübü, eğlence ve spor etkinlikleri alanındaki bilet
satış sistemi Biletix ile sürdürdüğü bilet satış anlaşmasını yeniledi.
Anlaşmanın imzalanması ile birlikte Biletix, Galatasaray Kulübü'nün
bütün futbol organizasyonlarının resmi bilet satış acentası olmaya
devam edecek.
Galatasaray Kulübü ile Biletix arasında imzalanan maç bilet satış
anlaşmasına göre, Galatasaray taraftarları, bugüne kadar olduğu gibi,
takımlarının ev sahibi olarak oynadığı tüm futbol karşılaşmalarına ait
biletleri, Biletix'in satış kanallarından temin edilebilecek.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü ile
Biletix arasındaki iş ortaklığının başarı ile sürdüğünü belirterek,
''İnanıyorum ki, bu işbirliğimiz daha uzun yıllar devam edecektir.''
dedi.
pasamatexas
22.Haziran.2005, 12:49
PROTOKOL ZİYARETLERİ
Yönetim Kurulumuz 22 Haziran Çarşamba günü bir dizi protokol ziyaretleri gerçekleştirecektir. Ziyaret programı ise şöyle;
Saat: 10:00 Vali ( Oğuz Kağan KÖKSAL )
Saat: 11:00 Garnizon Komutanı ( Tuğg.Tunay BİLGEN )
Saat: 12:00 Büyükşehir Belediye Başkanı ( Hikmet ŞAHİN )
Saat: 13:30 Cumhuriyet Başsavcısı ( Abdülkadir İLHAN )
Saat: 14:30 Emniyet Müdürü ( Hüseyin ÇAPKIN )
Saat: 15:30 Defterdar ( Mehmet KİLCİ )
Saat: 16:30 SSK Bursa Müdürü ( Fikri SAVAŞ )
Yönetim Kurulumuz ayrıca Karacabey Belediye Başkanı Ergün KOÇ'un davetiyle saat:20:00 da Karacabey'de akşam yemeğinde birlikte olacaklardır
Kaynak:bursaspor.org (y-ö)
22.06.2005
besiktas 67
22.Haziran.2005, 14:44
Ersun Yanal yerine Terim geliyor
22 Haziran 2005 08:50
Ersun Yanal bugün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile bir araya gelerek istifasını sunması beklenirken, Federasyon hemen Terim'e teklif götürecek.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal bugün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile bir araya gelerek istifasını sunacak. Federasyon, 2006 Dünya Şampiyonası için kritik maçlar oynayacak Milli Takım için Fatih Terim'e teklif götürecek.
Terim geliyor
Futbol Federasyonu, bugün Ersun Yanal'ın istifasını alır almaz İmparator Fatih Terim'e milli görev için teklif götürecek. Terim daha önce ismi gündeme geldiğinde, "Milli Takım'ın başında bir hoca var. Ben bu tür tartışmalara girmem" demişti. Yanal'ın istifasını bugün alacak olan federasyon böylece Terim'in rahatsız olduğu konuyu da çözmüş olacak. 2006 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye için büyük önem taşıması ve eylül ayına dek milli maçlara ara verilmiş olması nedeniyle Terim'in bu teklifi kabul etmesi bekleniyor.
pasamatexas
22.Haziran.2005, 16:05
22 Haziran 2005 12:35
Alex'ten Fener'e haber var!
Alex'ten Fener'e müjde.. Brezilyalı yıldız, basında çıkan ameliyat olacağı idialarını yalanladı.. Yıldız oyuncu 30 Haziran'da İstanbul'a geleceğini belirtterek kampta takım arkadaşlarının yanında olacağını söyledi..
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex, ameliyat olacağı için kampa zamanında katılamayacağı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 30 Haziran'da İstanbul'da olacağını bildirdi.
Alex, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine, tercümanı Ali Orçun Tunçsoy aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Tunçsoy'un görüştüğü yıldız futbolcu, ameliyat olmayacağını ve hafta başında çalışmalara başladığını söyledi.
Kendisine yakın bir şehirde oturan takım arkadaşı Aurelio ile ailece görüştüklerini anlatan Alex, 30 Haziran'da İstanbul'a gelerek takım arkadaşlarıyla birlikte Samandıra'da olacakları bilgisini iletti.
besiktas 67
22.Haziran.2005, 20:46
Ve Bıçakçı Ve Terim Ve Roma...
Herkes Ersun Yanal göreve başlamadan önce bu isim üzerinde hemfikirdi. Koskoca basında sadece bir kaç isim Yanal daha erken diyordu. Bunu diyenlerden biri de bendim. Önce bir büyük kulüp çalıştırsın, orada tam anlamıyla pişsin, kurulabilecek komplolara veya büyük takım topçularının kaprisleriyle nasıl baş edeceğini öğrensin dedim ama tabi ki ben dedim ben dinledim. Peki şimdi sonuç ne? Ersun Yanal bir an önce postalansın...
Öyle bir takım düşünün ki her mevkisinde bir kaç alternatife sahip olsun, arkalarında her kazandığı galibiyet için onbinlerce dolar prim verebilecek bir federasyon olsun, milli başarı için hiçbir masraftan kaçınılmasın ve bu da yetmezmiş gibi Türkiye'nin en büyük markaları bu takıma sponsor olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarışsın. Yani kısacası yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olsun. Böyle bir takımın başarıdan başka tek bir alternatifi olabilir mi? Mantık olarak olmamalı. Ancak siz kalkıp ta arkasına böyle bir destek almış takımın başına Türkiye Lig'inde ortalara oynayan takımları çalıştırmış birisini getirirseniz işte sonucu bu olur.
Burada suçlu Ersun Yanal mıdır? Kesinlikle hayır. Ersun Yanal kendisine maddi ve manevi olarak altın tepside sunulmuş bir teklifi geri çevirecek kadar kafasız olmadığını defalarca göstermiştir. 70 milyar maaş,ev,araba, primler ohhh gel keyfim gel. Bu teklifi kim geri çevirir ki? Ersun Yanal da çevirmedi. Ama dünyanın Türkiye futboluna olan bakışını çevirmeyi başardı. Böylesine başarılı topçuların bir araya geldiği bir takımı Almanya'ya götürememenin kapısına geldi.
Peki buradaki asıl suçlu kim? Tabi ki tek kelime ile Federasyon. Bakın Galatasaray'da seçim olmuş ve Canaydın seçimi kazanarak başkan olmuştu. O günkü teknik direktör Fatih Terim hemen yeni başkana giderek istifasını verdi. Canaydın Terim'e kalmasını söyledikten sonra Terim görevine devam etti. Eh peki benim damdan düşme başkanlık koltuğuna oturan büyük Federasyon başkanım, ben sizin şahsen Ersun Yanal'ı hiç bir zaman istemediğinizi biliyorum ki bunu nerdeyse cümle alem biliyordu. O gün Yanal'ı görevden alsan kim sana kalkıp tek kelime edecekti? Bu benim tasarrufumdur, Yanal'a güvenmiyorum deseydin seni o koltuktan mı indireceklerdi? Ama sen kalkıp ne yaptın? Popülist bir yaklaşımla Yanal'la devam dedin. Peki şimdi ne yapıyorsun? Yanal'ın kellesini isterim diye naralar atıyorsun. Eh tabi ki elinde İmparator Terim gibi bir alternatif varken atarsın bu naraları. Ama ilk seçildiğinde de Terim vardı. Şimdi ne değişti de Yanal'ı sepetliyorsun?
Şimdi gelin belki de çok kişinin bilmediği bir şeyi sizinle paylaşayım. Bundan aylar aylar önce Federasyon başkanı Terim'e "sakın bir yere imza atma zira bu takımın başına geçeceksin" dedi. Ama Terim "bir takımın başında biri çalışırken ben böyle bir şey yapmam" diyerek rotasını İtalya'ya çevirdi. Fatih Terim önümüzdeki sezon Roma'yı çalıştıracaktı. Hatta İtalya-İstanbul gidiş geliş uçak bileti sayısında bile anlaşmıştı. Oturacağı evden tutun da arabasına kadar herşey belli olmuştu. Tonla para alacağını da tahmin edersiniz. Terim tam imzaya gidiyordu ki Galatasaray'da bir çalkantı oldu ve Faruk Süren ve ekibi Ali Dürüst'ü bakan yapmak için kolları sıvadılar. Eh hal böyle olunca takımın başına geçecek isim de belli idi ; Fatih Terim. Roma "haydi imzaya gel" diye sıkıştırırken Terim "Galatasaray'ın bana ihtiyacı var lütfen biraz bekleyin" dedi. Roma kulübü ise "biz bekleyemeyiz ya gel ya vazgeçiyoruz" deyince İmparator gelmiyorum dedi. Bu arada Ali Dürüst biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyleyince Terim cıbıldak gibi ortada kaldı ama yine ağzını açıp tek kelime konuşmadı.
Ve Levent Bıçakçı tam Terim'i kaybettim Yanal'la mecburen devam etmeliyim derken Terim boşa çıktı ve Bıçakçı bombayı patlattı : Bu takım senindir, para pul konuşmuyorum, senden tek istediğim bizi Almanya'ya götür. Fatih Terim Galatasaray'dan hala haber bekliyor ama Milli davaya da hayır diyemeyecek.
Türk Milleti hazır ol İmparator'la Almanya'ya gidiyoruz...
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:00
SERKAN VE SERCAN AVRUPA KARMASINDA
Alt yapımızın başarılı oyuncularından Fatih Serkan Kurtuluş ve Sercan Yıldırım AVRUPA KARMASI'na seçildiler. İki genç oyuncumuz 10-16 Temmuz tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentinde yapılacak olan Kıtalararsı Şampiyona'sında Avrupa takımında oynacaklar.
Kaynak:bursaspor.org (y-ö)
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:01
VALİ KÖKSAL; TÜM KENTİN DESTEĞİ GEREKİYOR
Yönetim Kurulumuz, protokol ziyaretleri çerçevesinde ilk ziyaretini Bursa Valimiz Oğun Kağan Köksal'a yaptı.
Çarşamba'da bulunan Valilik Binasında gerçekleştirilen görüşmede Başkanımız Levent Kızıl, Vali Köksal'a ismi yazılı forma hediye etti.
Vali Köksal yaptığı konuşmada şunları söyledi.'' Yeni seçilen Yönetim Kurulumuza öncelikle başarılar diliyorum. İçlerinde yıllardır sporun içerisinde bulunmuş arkadaşlarımız var.Bursa kentinde beklentiler çok yüksek. Beklentiler ne kadar yükselirse işlerde o kadar zor olur. Tüm yükü seçilmiş olan 15-20 arkadaşımıza yüklemek haksızlık olur.Tüm kentin bu yönetime maddi-manevi destek olması gerekiyor.Taraftarlarımızında tribünde fair-play çerçevesinde tribünleri doldurması gerekiyor. Taraftarı ele almışken kombine bilet satışlarınında artması gerekiyor. Tüm taraftarlardan kombine bilet alımları konusunda destek beliyorum.
Bursaspor 1.lige oynuyor. Tabii ki bunu başarabilmek içinde büyük bir maddi gelirin olması gerekiyor.Tüm işadamlarımızdan bağış,reklam, kombine bilet alımı gibi yardımlar bekliyorum.Küçük katkılar birike birike büyük meblağlara ulaşır.İnşallah bursaspor'u hakettiği yere hepberaber çıkartacağız.
Yönetim Kurulumuz çok güzel transferlere imza atıyorlar. Deneyimli bir hoca olan Raşit Çetiner'i getirdiler. 2.Lige böyle bir hoca getirebilmek Yönetim Kurulunun büyük başarısıdır. Umarım iyi bir kamp dönemi geçirip, çok güçülü bişr Bursaspor sahada izleriz.Herkese başarılar diliyorum'' dedi.
Başkanımız Kızıl ise '' Elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizden herkez emin olsun. Sezon başlamadan önce 1967 Ruhu adı altında bir gece düzenleyeceğiz. Bu gecede Bursaspor'a katkısı olan tüm insanları biraraya getirmeyi düşünüyoruz.Bu geceden sonra Süper Lige Büyük Yürüyüşümüzün startını vermiş olacağız.'' dedi
Kaynak:Bursaspor.org (y-ö)
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:02
KARACABEY'DEN 200 MİLYARLIK DESTEK
Karacabey Belediye Başkanı ve Karacabeyspor Kulübü Başkanı Ergün KOÇ, Yönetim Kurulumuza Karacabey'de bir akşam yemeği verdi.
İlk olarak Karacabey Belediye Başkanlığında konuk edilen Yönetim Kurulumuz adına Başkanımız Levent KIZIL, Belediye Başkanı Ergün KOÇ'a 12 numaralı formayı hediye etti. KOÇ ise Karacabeyspor Filamasını Başkanımız Levent KIZIL'a hediye etti.
Daha sonra saat:20:30 da başlayan akşam yemeğinde Sn. Ergün KOÇ'a 200 Milyar tutarında hazırlanmış kombine bilet paketini Başkanımız Levent Kızıl takdim etti.Başkan KOÇ yaptığı açıklamada Bursaspor'a tüm kentin ilçeleriyle birlikte destek olmalarını istedi.Başkanımız Levent KIZIL ise ''Tüm ilçe takımları ile yakın bir ilişki kurmak istediklerini, Karacabeyspor Başkanı Ergün KOÇ'un kendilerini arayarak kombine bilet alımı gerçekleştirmek istediklerini belirtmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Kendilerine ve Karacabey halkına çok teşekkür ediyoruz '' dedi.
Kaynak.bursaspor.org (y-ö)
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:02
Yakışır sana ERMUTLU
Bursaspor'un eski yöneticilerinden ve Denetleme Kurulu Başkanı Nedim Ermutlu da kombine biletliler kervanına katıldı.
Yeşil Beyazlı yönetimle dün temasa geçen Ermutlu'nun 25 milyar liralık kombine sipariş ettiği bildirildi. Başkan Levent Kızıl, Nedim Ermutlu'ya katkısından dolayı yönetim olarak teşekkür ettiğini ifade etti.
Kaynak:Hakimiyet(y-ö)
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:03
Bursaspor’a kombine jesti
Levent Kızıl başkanlığındaki yeni yönetimi kabul eden Başkan Şahin, 500 bin YTL'lik kombine bilet siparişi verdi, kombine sahiplerine ücretsiz belediye otobüsü tahsis etti. Şahin, "Bursa'nın yeri Süper Lig'dir" dedi.
YANINDAYIZ BAŞKAN
Levent Kızıl başkanlığındaki Bursaspor yönetimi, yoğun bir transfer gündeminin ardından, dün kent dinamiklerini ziyaret ederek, destek istedi. Yeşil Beyazlılar'ın ilk durağı Vali Oğuz Kağan Köksal'dı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede Başkan Kızıl ve yöneticiler Vali Köksal'a taraftarı simgeleyen "12 numaralı" forma hediye etti. Kızıl ve ekibine başta olmak üzere, tüm camiaya önemli mesajlar veren Vali Oğuz Kağan Köksal, şunları söyledi:
VALİ KONUŞUYOR
"Bence göreve gelen yönetim oldukça şanslı. Halk, 2.Lig'i bir türlü hazmedemiyor ve başarı bekliyor. Bu nedenle müthiş bir altyapı oluşmuş durumda.İşleri elbet kolay değil ancak, bu yükü 15 kişinin sırtına bırakmak da doğru değil. Taraftarlar, fair play çerçevesinde hareket edip kulüplerine zarar vermemeliler. Bursaspor seyircisinin başka illerde kötü durumda olan imajını silerek, tüm Türkiye'ye örnek bir taraftar kitlesi haline getirmeliyiz."
ÖRNEK KULÜP OLALIM
"Süper Lig'i hedefleyen Bursaspor'un ayrıca yüklü bir maddi külfeti de bulunuyor. Futbola, bu camiaya gönül vermiş insanlar taşın altına ellerini sokmalılar. İlk etapta kombine biletlerin alınması şart. Zevkle izleyeceğimiz, alkışlayacağımız bir takım görmek istiyoruz. Futboluyla, disipliniyle örnek bir kulüp olalım." Bursaspor yönetimi daha sonra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen'i ziyaret etti.
BİRLİKTE GÖĞÜSLEYECEĞİZ
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından yönetim, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e gitti. Şahin'e de gümüşten yapılmış Bursaspor amblemi ve "12 numaralı" forma hediye eden Yeşil Beyazlılar, ardından Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir İlhan'ı makamında ziyaret etti. İlhan, sporla uğraşan herkesin yanında olduklarını belirterek, "Herhangi bir sıkıntınız olduğu takdirde yardıma hazırız. Elbirliğiyle bu işi göğüsleyeceğiz" diye konuştu.
SAHİP ÇIKALIM
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, Yeşil Beyazlı yönetimi kabulünde, taraftarlara seslenerek, "Bu takıma herkes sahip çıkmalı. En önemli faktörlerin başında da seyirciler geliyor. 12 adam olarak gördüğümüz tribünler, takımlarına zarar vermemeliler. Bu kapsamda, hasılatı artırmak ve kaçak seyircilerin önüne geçmek için stadyumda barkot ve kamera sistemi başlatarak, bu meseleyi kökten çözeceğiz" şeklinde görüşünü bildirdi.
67 RUHU GERİ GELECEK
Kızıl ve ekibi, son olarak Defterdar Mehmet Kilci ile SSK Bursa Müdürü Fikri Savaş'ı ziyaret ederek ilk etabı tamamladı. Başkan Levent Kızıl, kent dinamiklerini yanlarında gördükleri için mutlu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi, "2.Lig'de en son 1967 yılında yaşadığımız şampiyonluğun ruhunu bir balo düzenleyerek geri getirmeyi planlıyoruz. Süper Lig'e büyük yürüyüşte büyüklerimizin desteğini görmek yüreğimizi ferahlattı."
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 13:04
Şahin coştu
Bursaspor yönetiminin ziyaretinde Başkan Hikmet Şahin, "Her şey Süper Bursaspor için" dedi, 500 bin YTL’lik bilet alırken, maç günleri otobüslerle taraftarları ücretsiz taşıyacaklarını açıkladı.
Beytullah SÜAT
Bursaspor yönetimine, kombine bilet konusunda destek çığ gibi artıyor. Eski başkan Erkan Körüstan'ın 100 bin YTL'lik siparişinin ardından, dün de Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin 500 bin YTL'lik bilet aldı. Başkan Şahin bununla da yetinmeyerek, İdari Asbaşkan Murat Yanıklar'ın hazırlayıp kendisine sunduğu kombine sahiplerinin maç günü belediye otobüslerinden bedava yararlanma projesine de onay verdi.
SÜPER LİG YAKIŞIR
Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini dile getiren Şahin, "Kongreden önce kim seçilirse seçilsin maddi manevi destek vereceğimi söylemiştim. Türkiye'nin 4. büyük şehrinin takımının yeri Süper Lig'dir. Bu konuda başarılı olunacağına inanıyorum. Başarı merdivenleri eller cepte çıkılmaz. Tek tek, hızlı bir şekilde, plan ve program dahilinde çıkılır. Güzel şeyler olacak. Sizin başarınız Bursa'nın başarısı olacaktır" dedi.
REKOR BEKLENTİSİ
Yönetimi, Süper Lig yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacaklarını da ifade eden Başkan Şahin, "İnşallah Mayıs 2006'dan önce bu işi bitirip, geleceğin hesaplarını yapmaya başlarız. İsimleriniz Bursa'ya altın harflerle yazılacaktır, buna inanıyorum" diye konuştu. Bursaspor Başkanı Levent Kızıl da, Şahin'e katkılarından dolayı teşekkür ederken, şunları söyledi: "Kombine -de rekor satış rakamı olan 9850'yi geçerek, bu sezon 2.5 trilyon lira dolayında bir gelir bekliyoruz."
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 19:44
Hedef Manchester...
Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkamayan ve bu nedenle eleştiri alan teknik direktör Christoph Daum, sezon öncesindeki hazırlık dönemini en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Bunun için de güçlü rakiplerle maçlar oynamayı kafasına koyan Alman çalıştırıcının en büyük isteği, Manchester United'la bir hazırlık karşılaşması yapmak. Fenerbahçe, Almanya'da Hertha Berlin, Standart Liegge ve Anderlecht ile mücadele edecek.
Onlar da sıcak.
Manchester United'la maç yapma talebini yönetime de ileten Christoph Daum'un, Şampiyonlar Ligi öncesinde takıma güven aşılamak istediği belirtildi. Bu arada geçtiğimiz yıl İstanbul'da 3-0'lık skorla devirdiği İngiliz kulübünün de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin tecrübeli çalıştırıcısı, Temmuz'un ilk haftasında başlayacak hazırlık maçlarında eldeki kadronun Devler Ligi için yetip yetmeyeceğini deneyecek.
23.06.2005
pasamatexas
23.Haziran.2005, 19:44
Havuzbaşında Fener gecesi...
Kırıkkale Fenerbahçeliler Derneği'nin havuz başı eğlencesi coşkulu geçti. Şampiyonluk kutlamalarına Kırıkkale MKE havuz başında düzenlenen eğlence ile devam eden Fenerbahçeliler, uzun bir süre sahneden inmedi.
Şampiyonluk gecesinde konuşan Kırıkkale Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sırrı Zengin, sarı-lacivert renklerin nasıl oluştuğunu anlattığı konuşmasında, "AB bile bizim rengimizi aldığına göre gerisini siz düşünün" esprisiyle geceye katılanları güldürdü. Fanatik bir Fenerbahçeli olan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, "Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır. Böyle güzel bir gecede bütün ayrıcalıklı olanlar birarada. Ne güzel bir tablo. Nice şampiyonluk gecelerinde buluşalım" dedi.
Ses sanatçılarının konserleriyle devam eden gecede, Kırıkkaleli Fenerbahçeliler, gönüllerince eğlendi. Fenerbahçe kıyafetlerinin satışa sunulduğu şampiyonluk kutlamasında ayrıca çekiliş de yapıldı. Geceye Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, çevre belediye başkanları ve misafirler de katıldı.
23.06.2005
besiktas 67
25.Haziran.2005, 11:45
Mutlu son İstanbul'da
Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı, Bodrum'da Fatih Terim'i ikna etti. İmzanın pazartesi günü İstanbul'da atılacağı öğrenildi.
Ve Terim imzalıyor
Levent Bıçakcı, Bodrum'da Fatih Terim'i ikna etmeyi başardı. Terim'in pazartesi günü atacağı imzayla yeni bir dönem başlıyor.
Anlaşma Tamam
Milli takımda Fatih Terim dönemi başlıyor. Bodrum'a giden Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, dün Terim'i ikna etti. Son nokta İstanbul'da konulacak. Fatih Terim, pazartesi günü İstanbul'da imzayı atacak ve yeni bir dönem de başlamış olacak. Çünkü Terim'le hedeflenen; yalnızca 3 maçı kazanarak 2006'da olmak değil, 2012 için altyapı oluşturmak.
Davet Edildi
"Terim'in ayağına gitti" tepkilerinden çekinerek Bodrum'a tatile geldiğini söyleyen Bıçakcı, 'görüntülenirim' korkusuyla Terim'in yanına gitmedi. İmparator'la görüştüğünü inkâr etmeyen Bıçakcı, "Fatih hocayı İstanbul'a davet edeceğim" diyerek sözleşmenin İstanbul'da yapılacağının ima etti. Terim'in, Yanal'ın şartlarıyla devam edeceği öğrenildi.
Cem KAYTAN
pasamatexas
25.Haziran.2005, 13:33
Transfer Bitti
bursaspor transferi bıtırdı ve kampa baslıyacak!
CARMELO_ANTONY
25.Haziran.2005, 14:22
Tomas işini biliyor
Galatasaray'dan ayrılabileceği yolunda mesajlar veren Hırvat yıldız, dün yönetimle masaya oturdu. Tomas sözleşmesinin uzatılmasını ve iyileştirme yapılmasını istedi.
HALİL ÖZER
Sezon sonuyla birlikte ismi sürekli transfer dedikodularına karışan Tomas, Galatasaray'dan sözleşmesinin yenilenmesini talep etti.
Menajeri ile birlikte dün Florya'da yönetim ile masaya oturan tecrübeli oyuncu, bir yıllık mukavelesinin uzatılmasını, aldığı paranın da artırılmasını istedi. Hırvat yıldız yıllığı 400 bin dolar garanti para ve maç başına ücret alıyordu.
Huzur istiyor
Yabancılar arasında en düşük maliyetli isim olan Tomas, yeni sözleşmeyle birlikte ücretinin de iyileştirilmesini istiyor. Ayrılmayı düşünmediğini vurgulayan Stjepan Tomas'ın, "Eğer mukavelem uzatılmazsa, sezon içinde kafam rahat olmaz. Ocak ayında da her türlü teklife açık olurum. Bu işlerle ilgilenmek istemiyorum" teklifini getirdiği bildirildi. Tarafların yeni sözleşmeyle ilgili şartlarda anlaşmaya çalıştıkları, birkaç gün içinde Tomas'la iki yıllık daha sözleşme yapılacağı öğrenildi. (ı)
besiktas 67
25.Haziran.2005, 16:32
Milli Takım, Fatih Terim'e emanet
25 Haziran 2005 15:08
Milli Takım'da yeni bir dönem başlıyor! Federasyonun tam yetki vermesinin ardından Terim'le anlaşan Bıçakçı tecrübeli teknik adamı göreve getirdi. İşte ayrıntılar...
(A) Milli Takım teknik direktörü bugün belli oldu. Federasyon tarafında tam yetki verilen Levent Bıçakçı bilindiği gibi dün Fatih Terim'le Bodrum'da bir görüşme yapmıştı.
Herkesin aklında şu soru vardı; acaba Levent Bıçakçı, Terim'le anlaşmışmıydı. O sorunu cevabı bugün Fatih Terim tarafından geldi. Terim artık Milli Takımın teknik direktörü olduğunu itiraf etti.
Federasyon pazartesi günü bu olayla ilgili açıklama yapacağını açıkl
Kayseri Erciyes İnter'le oynayacak
25 Haziran 2005 14:34
Inter, Süper Ligi'nin yeni takımlarından Kayseri Erciyesspor'un kardeş takım olma ve hazırlık maçı oynama teklifine olumlu cevap verdi. İşte ayrıntılar...
İtalya Serie A takımlarından Inter, Türkiye Birinci Süper Ligi'nin yeni takımlarından Kayseri Erciyesspor'un kardeş takım olma ve hazırlık maçı oynama teklifine olumlu cevap verdi. İtalyan temsilcisinin, Kayseri Erciyesspor ile hazırlık maçı oynamak için 31 Temmuz'da Kayseri'ye geleceği belirtildi.
Inter Kulübü'ne yaptıkları kardeş takım ve özel maç teklifine olumlu cevap geldiğini ifade eoden Kayseri Erciyesspor 2. Başkanı Erol Bedir, "Önceki gün bize Inter Kulübü'nden faks geldi. Faksta 31 Temmuz 2005 tarihinde Inter'in Kayseri'de bizimle özel maç yapmayı kabul ettiği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili detayları Inter Kulübü ile salı günü görüşeceğiz. Tabi Inter takımının olumlu cevabı ile birlikte kardeş takım ve özel maç teklifimiz kabul edilmiş oluyor. Bu bizim için çok sevindirici gelişme. Bunda gerek UEFA, gerekse İtalya ve Türkiye çok mekik dokudu. Çok heyecanlı ve gösteri maçı olacak. Bu organizasyonun bize maddi getirisi de olacak. Bize şu ana kadar gelen bilgi Inter takımının uçakla Kayseri'ye geleceği ve burada maç yapacağımız. Burada kaç gün kalacakları ve kesin program önümüzdeki günlerde belli olacak" diye konuştu.
Bu arada, Kayseri Erciyesspor, daha önce Gaziantepspor ve Samsunspor'da da forma giyen Brezilyalı forvet Julio Cesar ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Erol Bedir, "Cesar, daha önce Türkiye'de Samsunspor ve Gaziantepspor takımlarından tanıdığımız, gole yönelik hızlı bir futbolcu. Cesar ile birlikte 4. yabancı transferimizi yapmış olacağız. Yarın da bir yabancı santrafor ile sözleşme imzalayarak transferi bitirmiş olacağız. Fakat profesyonel futbol takımlarında transfer bitmez. Duruma göre takıma takviye yapacağız. Önemli olan elimizdeki malzemeyle en iyisi yapmak. Kayseri Erciyesspor, ligde ses getiren takım olacak" dedi.
Kayseri Erciyesspor'a 2 yıllık imza atan 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Julio Cesar ise Türk futbolunu ve Türkiye'yi yakından bildiğini belirtirken, Kayseri Erciyespor'a başarılı olmaya geldiğini söyledi. Türkiye'de daha önce Gaziantep ve Samsunspor takımlarında oynayan Julio Cesar, en son İtalya'nın Santos ve Aracatuba takımlarında forma giymişti.
Nihat, Sociedad'da kalıyor
25 Haziran 2005 13:00
Şu aralar Valenci, CSKA Moskova ve Fenerbahçe olmak üzere bir çok kulüpten teklif alan Nihat, süpriz bir gelişme sonucu takımında kalacağa benziyor.
İspanya'nın Real Sociedad takımında oynayan milli futbolcu Nihat Kahveci'nin, Rusya'nın CSKA Moskova takımına transferi uzadıkça, kulübünde kalma olasılığı daha da artıyor.
Nihat'ın transfer etmek için geçen sezonun yarısında en ciddi ve en iyi öneriyi getiren CSKA Moskova, transferden vazgeçmiş görünüyor.
CSKA Moskova ile daha önceden anlaşan Real Sociedad Kulübü, transferin henüz resmileşmemesinden dolayı Rus kulübünü sorumlu tutarken, anlaşmada herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceğini duyurdu.
Bask bölgesinin gazetelerinden Diariovasco'da yer alan Real Sociedad Kulübü kaynaklı haberlerde, son kararlarını vermeleri için Rus kulübünün yöneticilerine ultimatom gönderildiği ifade ediliyor.
CSKA Moskova ile 10 milyon Avro bonservis ücretine anlaşan Real Sociedad, karşı tarafın anlaşmada yapmak istediği değişiklikleri hiçbir biçimde değiştirmeyeceğini ve Nihat'ın Rus ekibine gitmemesi durumunda satılmayacağını bildirdi.
Kulüp yönetimi, ''Nihat bizim futbolcumuz ve hiçbir fiyata satmayacağız. CSKA Moskova bir karar almalı, yaptığımız anlaşmanın dışında başka bir fiyata onu satmayız'' dedi.
Real Sociedad'ta, 30 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesinde başkan adaylarının tümü Nihat'ın kulüpte kalmasından yana olduğunu açıkladılar.
Nihat'ın, gelecek yıl haziran ayına dek kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. 25 yaşındaki milli futbolcu, geçirdiği sakatlığın ardından geçen haftalarda Münih ve Londra'da sağlık kontrollerinden geçirilmiş ve CSKA Moskova ile anlaşması için bu kontrollerin sonucunun beklendiği iddia edilmişti. Nihat'a, İspanyol Valencia CF ve Türkiye'den Fenerbahçe'nin de öneri getirdiği biliniyor.
Rüştü, Barcelona'ya rest çekti
25 Haziran 2005 13:32
Rüştü bekleneni sonunda yaptı ve Barcelona'ya restini çekti milli kaleci birinci kaleci olmadığı takdirde Fenerbahçe'ye döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Rüştü...
RÜŞTÜ Reçber, Barcelona’da birinci kaleci olmadığı taktirde Fenerbahçe’ye döneceğini söyledi.
El Mundo Deportivo gazetesine konuşan Rüştü Reçber, Barcelona yönetiminin elini çabuk tutmasını isteyerek, geleceği ile ilgili kararlarda kendisinin de görüşünün alınması gerektiğini vurguladı. Rüştü, "Ya beni Barcelona kalesinde birinci kaleci yaparsınız, ya da Fenerbahçe’ye geri dönerim. Bunun dışındaki alternatifleri unutun. Ben hiç bir takımda yedek olarak sahaya çıkmam, bu Barcelona olsa bile" diye konuştu.
Türklerin Avrupalı olduğunu ve Türk futbolcuların AB dışındaki bir statüde oynamasının kabul edilemeyeceğini savunan tecrübeli kaleci, İspanya’da mahkemede alınan, kendisinin Avrupalı bir kaleci olduğuna yönelik kararına çok sevindiğini, bununla adalet yerini bulduğunu savundu. Kendisine Fenerbahçe’nin yanı sıra Almanya ve İngiltere’den de teklifler geldiğini de açıklayan Rüştü, AB statüsüyle İspanya’da her takımda rahatça oynayabileceğinin de altını da çizerek, "Gönlümde yatan aslan Barcelona, çünkü bu büyük kulüpte kendimi gösterme fırsatı bulamadım. Hala Barcelona formasını hayal ediyorum ve bunu başaramadan gözüme rahat uyku girmeyecek" dedi.
’BANA FIRSAT VERMEDİLER’
Barcelona yönetiminin şu ana kadar kendisi ile sürekli iyi ilişkiler kurduğunu da ifade eden Rüştü, "Ben Barcelona’ya dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak geldim. Ancak bir hata ile benim ipimi çektiler, bana fırsat vermediler. Oysa Türkiye’de hata yaparsanız, bir sonraki karşılaşmada ise kaleyi iyi korursanız sizi affediyorlar. Bu maalesef İspanya Ligi’nde böyle değil" dedi.
Rüştü, Victor Valdes’in gösterdiği performansın da kendisinin yedek kalmasında büyük rol oynadığının altını çizerek, "Valdes ile sürekli iyi geçindim. Onunla ne geçmişte sorun yaşadım, ne de gelecekte sorun yaşayacağım" diye konuştu
Fatih Tekke bu kez dikkatli
25 Haziran 2005 13:10
Fatih Tekke, geçen yıl kapısından döndükleri Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe edindiklerini belirterek, takım olarak Devler Ligi'ne katılmayı hak ettiklerini söyledi.
Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, geçen yıl kapısından döndükleri Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe edindiklerini belirterek, takım olarak Devler Ligi'ne katılmayı hak ettiklerini söyledi.
Muhtemel rakipleri Dinamo Minsk ve Anorthosis takımlarını fazla tanımadıklarını belirten golcü oyuncu, "Muhtemel rakiplerimizi fazla tanımıyorum. Ama kendi liglerinde şampiyon olan takımlar. Kadro olarak biz onlardan daha güçlüyüz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın eleyecek güçteyiz. Rakiplerimizi küçemseme diye bir şey olamaz. Çok dikkatli olmalıyız. Avantajımızı, dezavantaja çevirmemeliyiz. Geçtiğimiz sezon bunu yaşadık. Dinoma Kiev karşısında şanssız bir maç oynadık. Şampiyonlar Ligi'nin kapısından döndük. Bu kez bu kupada tecrübeliyiz. Şanssızlık yaşamamak için çok dikkatli olmak zorundayız. İki ön eleme turunu da geçerek Devler Ligi'nde Trabzonspor olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.
Trabzonspor'da mutlu olduğunu belirten Fatih Tekke, "Başarılı bir sezon geçirmişseniz size gelecek olan teklifler çok doğaldır. Bana da bir takım teklifler geliyor. Ancak benim Trabzonspor ile 2 yıl daha sözleşmem var. Kulübüm uygun görmedikten sonra bir yere gitmem mümkün değil. Türkiye'de Trabzonspor haricinde hiçbir takımda oynamayı düşünmüyorum. Türkiye'yi ve Trabzonspor'u temsil etme açısından Avrupa'dan iyi bir takımdan teklif gelmesi halinde kulübümle oturup bunu konuşuruz. Hedefimde bu var. Ancak Avrupa'da sıradan bir takıma gitmem de söz konusu olamaz. Trabzonspor'u ve Fatih Tekke'yi temsil edebileceğimi düşündüğüm takımlar var. Trabzonspor'un çıkarları doğrultusunda bu takımlardan teklif gelirse düşünürüm" dedi.
Başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve takımla birlikte çalışmalara İsviçre'de başlayacağını kaydeden Fatih Tekke, "Kendimi iyi hisediyorum. İnşallah idmanlar sırasında bir aksilik çıkmaz. Bu sezon Trabzonspor'un başarılı olması için mücadele edeceğiz. İki sezondur şampiyonluğu kıl payı kaçırıyoruz. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarla 3. sezonumuzda şampiyonluğu yaşamak istiyoruz. İnşallah şansızlıkların ve haksızlıkların olmadığı bir sezon geçiririz" ifadelerini kullandı.
mustang
25.Haziran.2005, 19:40
arkadaşlar kayseri erciyes külübü ile inter külübü kardeş külüp olacaklarmış bu konuda bilginiz varsa lütfen bizleri haberdar edin.
pasamatexas
26.Haziran.2005, 14:36
Bursa kapalı gişe oynayacak
26 Haziran 2005 11:07
Levent Kızıl, Süper Lig’de mücadele edecek bir kadro kurduklarını belirterek, bu sezon birlik ve beraberlikle açık ara şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.
Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, Süper Lig’de mücadele edecek bir kadro kurduklarını belirterek, bu sezon birlik ve beraberlikle açık ara şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.
Yaptıkları transferlerle bu sezon kombine rekoru kırılacağını ifade eden Kızıl, “Şu anda on bin kombine bilet satıldı. Bu sezon stadın tamamı olan 19 bin 700 kişilik kombine taraftarla oynamayı hedefliyoruz” dedi.
Salı günü Vakıfköy Tesisleri’ndeki imza şöleni ile transferi kapatacaklarını anlatan Kızıl, “Şehirde 7’den 70’e herkes Bursaspor’la yeniden bütünleşti. Yönetimimizin göreve gelmesinden sonra eski küskünlüklerin unutulması için kapı kapı dolaşıyoruz. Bu takım Bursa’nın, başarı Bursalıların. Bundan dolayı herkes el ele vererek, Süper Lig Büyük Yürüyüşü’müzü bütün kırgınlıkları unutarak başlatmalıyız. Bunun için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Bu arada Diyarbakır’da kiralık oynayan Beşiktaşlı Yasin Sülün’le İstanbul’da bir görüşme yapan başkan Levent Kızıl, futbolcunun Bursaspor’da oynamaktan gurur duyacağını söylediğini hatırlatıp, “1.Lig tecrübesi olan futbolcularla önümüzdeki sezonun da takımını kuruyoruz” dedi.
Yasin Sülün de, bir çok Süper Lig takımından teklif almasına rağmen 2.Lig’de şampiyonluğa oynayacak olan Bursaspor’u tercih ettiğini belirterek, “Bursaspor’un büyüklüğünü biliyorum. Bu inançla Bursa’ya geldim. Kimse merak etmesin sezon sonunda Bursaspor’u Süper Lig’e taşıyacağız” dedi.
Hey be!!!! daha kombıne satısları yenı basladı 11 bın tane satılmıs be!!!!
super lıge gerı donememıze ragmen gene bu buyuk dev taraftar yaptı yapacagını!!! fener bıle bu kadar satamaz!!
70 bın kısılık stad olsa gene yetmez bursaya!!!
bursa maclkarına gelenler bılır!!! 20 bın kısılıktır stadımız!!20 bın kısı ıcerı gırer 30 bın kısı de bılet kalmadıgı ıcın eve gerı doner!!
insallah bu 2012 vesılesı ıle buyuk bır stad yapılırda 50-60 bın kısı ızler!!
gercekten ya bursalıyım dıye demıyorum daha yenı satısa cıktı ya!!11 bın kombıne satılmıs!!
aman baskan butun stadı kombıne yapmayın!!
ben kombıne almıcam sadece onemlı maclara gelcvem. :mrgreen: :mrgreen:
lutfen baskan butun stadı kombıne yapmayın en azınmdan 100 kısılık bılet satılsın mac gunu!!!
bursa gene bu sene her macı full oynucak ya!!! (g) (g) (g) (g)
besiktas 67
26.Haziran.2005, 21:56
arkadaşlar kayseri erciyes külübü ile inter külübü kardeş külüp olacaklarmış bu konuda bilginiz varsa lütfen bizleri haberdar edin.
Evet abi öyle bende duydum vallah kardes kulübü olacaklarmis
bide dostluk maci yapacaklarmis
Sheriff
27.Haziran.2005, 15:46
inter şu bildiğimiz intermi:) süper olur walla (ı)
mustang
27.Haziran.2005, 16:44
evet bilgimiz inter. cok iyi olcak
pasamatexas
27.Haziran.2005, 19:02
Kalbim Bursa’da
Yeşil Beyazlı takımdan ayrılışı nedeniyle kimseye kırgın olmadığını söyleyen İlyas Kahraman, Timsah’a Süper Lig yolunda başarı diledi.
Bursaspor’da teknik direktör Raşit Çetiner tarafından yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen İlyas Kahraman, kendisiyle ilgili kararı anlayışla karşıladığını söyledi. Zor bir zamanda Yeşil Beyazlı kulübe geldiğini belirten tecrübeli krampon, "Şehirde büyük bir baskı vardı. Onun için çok verimli olamadım. Yeni sezonda kalmak istiyordum ancak, beni istemediler" dedi. Kongre öncesi Levent Kızıl ile görüştüğünü belirten İlyas şöyle konuştu:
"Başkan bana telefonda -seneye yine beraberiz- dedi. Ancak ,Raşit Hoca geldikten sonra kararları değişti. Kimseye kırgın değilim. Bursa'nın benim gönlümde çok ayrı bir yeri var. Kalbim her zaman burada olacak. İnşallah bu yıl Bursaspor Süper Lig'e çıkar." İlyas, transferi ile ilgili olarak D.Bakırspor ve K. Erciyes'in tekliflerini değerlendireceğini de sözlerine ekledi. (BHA)
Kaynak:Kent(y-ö)
27.06.2005
(k) (k) (k) (k) gule gule i
ilyas kahraman (k) (k) (j)
Bursaspor'da ''imza şov'' yarın
İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'nde mücadele eden Bursaspor, anlaştığı 5 futbolcuya yarın basın önünde imza attıracak.
Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek toplu
imza töreninde, Mesut Ünal, Mehmet Türkmehmet, Yavuz Eraydın, Eser
Yağmur ve Yasin Sülün, kendilerini yeşil-beyazlı kulübe bağlayan resmi
sözleşmeyi imzalayacak.
Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, ayrıca yeni sezonda
Bursaspor'un Hummel marka spor malzemelerini kullanacağını, bununla
ilgili anlaşmanın da yarın imza töreni öncesi yapılacağını, yeni
transferlerin de bu firmanın ürettiği formalarla basın önüne
çıkacağını bildirdi.
besiktas 67
27.Haziran.2005, 22:58
'Bir ekol yaratacağız'
Fatih Terim, 9 yıl sonra tekrar A Milli Takım Teknik Direktörü olarak basın önüne çıktı. İmparator’un ilk mesajları gayet netti: Hakan Şükür dahil, kapımız herkese açık...
27.06.2005
Terim noktayı koydu
...ve, A Milli Takım’da Fatih Terim dönemi başladı... Dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan basın toplantısıyla tecrübeli çalıştırıcının, Ay-Yıldızlı ekibin yeni hocası olduğu açıklandı. Levent Bıçakçı ile birlikte basın önüne çıkan İmparator akıllardaki soru işaretlerini sildi. Ersun Yanal hakkında fikrini söyleyen başarılı çalıştırıcı, Hakan Şükür konusuna değindi ve son olarak 2006 Dünya Kupası’na katılma şansımızı değerlendirdi. Söz Fatih Terim’in...
2010’a kadar...
“İlk olarak Levent Bıçakcı’ya teşekkür ederim. Ersun Yanal kardeşim başta olmak üzere görev yapmış tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Herkesin Almanya’da olmamızı istediğini biliyoruz. Federasyondan da böyle bir teklif gelince geri çeviremedim. Herkesin isteğiyle, bilgi ve birikimimi milli takım doğrultusunda yöneltmeyi kabul ettim. Daha imza bile atmadım. Çünkü olaylar çok çabuk gelişti. Başkanla birlikte hedefimiz 2010’a kadar birlikte çalışmak”.
‘Federasyon çağdaş’
“Başarısını aşan bir milli takım yaratmayı istiyorum. Uluslararası alanda final gruplarda tekrar yer almalıyız. En büyük hedefimiz, Türkiye’nin kendi ekolünü yaratması... Eğer kendi ekolümüzü yaratmayı başarırsak, başarı çok yakın olur. Bunun için de futbolun yaygınlaştırılması gerekir. Futbol Federasyonu’nun vizyonu benim düşünceme ve futbolun çağdaşlığına çok uygun. Yardımcılarımın kim olacağı henüz belli değil. En yakın zamanda bu konuyu da sonuca kavuşturacağız”.
Çobanoğlu da yolcu
Hakan konusuna gelince... Bir oyuncunun gündemi bu kadar meşgul etmesi sağlıklı değil. Milli takım, her oyuncuya açıktır. Eğer olaylar daha da büyürse, herkes için zararlı olur. Herkese görev düşüyor. Almanya’ya gideceksek Ersun Yanal sayesinde gitmiş olalım. Gidemezsek de benden bilinsin. Ancak yük benim üzerimdeyse teknik kadroyu da ben kurmalıyım. Değişiklikler doğaldır, herkes yaşadı. Bu nedenle teknik ekipte değişikliklere hazır olun”
CARMELO_ANTONY
28.Haziran.2005, 00:49
Aslan sevgisi
< name=examp>
Adem KABAYEL
Sarı kırmızılı takımın ilk antrenmanında Florya, bayram yerine döndü. Çalışmayı izleyen 250’ye yakın taraftar, coşkulu tezahüratlarıyla futbolculara büyük moral verdi. Galatasaray, 2005-2006 sezonunun hazırlıklarına dün başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yeni teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan antrenmana, yeni transferler Ragıp ve Altan ile geçen sezon kiraya verilen Ümit Karan, İbrahim Yavuz ve Sedat Debreli de katıldı.
Yönetime protesto
Sezonun ilk çalışmasına sarı kırmızılı taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. İdman sahasındaki tribünü dolduran yaklaşık 250 taraftar, ellerindeki dev bayraklarla uzun süre tezahürat yaptı. Futbolcular ve Teknik Direktör Gerets'e sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, yönetime ise tepki gösterdi. Ribery'nin Marsilya ile sözleşme imzalaması nedeniyle yönetime kızgın olan taraftarlar, 5 dakika boyunca susarak sessiz protesto eylemi yaptı.
Teknik heyet tam kadro
Kondisyon ve kültür-fizik çalışmasının yapıldığı antrenmana, evlilik izni alan Volkan ve Song ile izinli olan Mondragon, Conceiçao, Necati, Zafer, Uğur, sakatlığı nedeniyle tesislerde tedavi olan Suat ve Olimpik Milli Takım'da bulunan Arda ile Cafercan katılmadı. İdmanda, Teknik Direktör Eric Gerets'in yardımcıları Reinhard Stumpf, Erdal Keser, Nezihi Boloğlu ve Teknik Danışman Bülent Ünder de hazır bulundu.
Soğuk rüzgarlar
Galatasaray'ın ilk antrenmanını yöneticilerden Ergun Gürsoy, Fatih Gökşen, Şükrü Ergün, Cengiz Özyalçın, Niyazi Yelkencioğlu ve Sportif Direktör Bülent Tulun da izledi. Yöneticilerin çoğuyla arası açık olan Tulun'un özellikle Gürsoy ve Gökşen'den uzak durması ve uzun süre selamlaşmaması dikkat çekti.
Bu arada yeni Teknik Direktör Gerets, sıcakkanlılığı ve esprili hareketleriyle büyük ilgi çekti. Belçikalı çalıştırıcı, antrenmandan sonra gazetecilerle röportaj yapan Hakan Şükür'e su atarak espri yaptı.
GERETS’iN BEYiN TAKIMI
Yeni sezonda Eric Gerets’in yardımcılıklarını Reinhard Stumpf ve Erdal Keser ile kaleci antrenörü Nezihi Boloğlu yapacak. Sarı kırmızılı takım yaklaşık 1 saat süren sezonun ilk antrenmanında kondisyon ve kültür-fizik çalışması yaptı.
Mutluluğumuz için onları yoracağım
G.SARAYLI futbolcular, dün sabah yaptıkları antrenmanın ardından Başkan Özhan Canaydın ve yöneticilerle birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde öğle yemeği yedi. Yemekte Başkan Canaydın, futbolculara moral verici bir konuşma yaparken, Teknik Direktör Eric Gerets de başarı sözü verdi. Gerets, konuşmasının sonunda espriyi patlatarak, "Hepimizin mutlu olması için futbolcularımı çok yoracağım. Onlar şimdi yesinler, nasıl olsa çok yorulacaklar" dedi.
Figo ve Solari devlere gidiyor
SARI kırmızılı kulübün transfer listesindeki Portekizli Luis Figo, Liverpool ile büyük ölçüde anlaşırken, Arjantinli Santiago Hernan Solari, İnter ile söz kesti. Öte yandan Galatasaray'ın geçen sezon Fransa'nın Nantes Kulübü'ne sattığı Rumen futbolcu Florin Bratu, Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı
pasamatexas
29.Haziran.2005, 13:00
Bu Timsah’a da HUMMEL yakışır
Bursaspor yönetimi, yeni sezon formaları için Danimarka'nın ünlü Hummel firmasıyla sözleşme imzaladı.
Dünyada sadece Danimarka Milli Takımı'nın yanı sıra Aston Villa ve O.Lyon takımlarının giydiği Hummel formalarını, Türkiye'de ilk kez Bursasporlu futbolcular sırtına geçirecek. Firmanın Türkiye Distribütörü Metin Can Güçlü dün tesislere gelerek yeni ürünlüleri tanıtırken, Başkan Levent Kızıl'a da üstünde ismi yazılı bir forma hediye etti. Kızıl, Hummel'in katkılarıyla Danimarka'da bir turnuvaya katılınacağını açıklarken, bu ülkeden bir takımın da sezon açılışında Bursa'ya geleceğini belirterek, Güçlü'ye teşekkür etti.
Kaynak:hakimiyet (y-ö)
29.06.2005
ne gıysek yakısır!!!
(guzele ne yakısmaskı!!! (b) (b) (ı) (ı)
dinaMYt
29.Haziran.2005, 21:51
galatasaray metz i dava etti
halen statü gereği riberynin bonservisini elinde tutan metze gs ihtar çekti. riberynin 3 gündür antremanlara katılmadığını ve gs 1temmuzda alacağı bonservisi için 1,5 milyonluk taksiti ödemesine rağmen antremanlara katılmayan ribery için gs metz kulubüne hukuki yollarla başvurdu.
gs böylece iki fransız kulubünü birbirine düşürerek en azından maddi kaybını ortadan kaldırmak istiyor.
iyi bi hamle gibi gözüküyo umarım ö.canaydın şu tazminatı fransadaki gücünüde kullanarak şu tazminatı alabilir
pasamatexas
30.Haziran.2005, 13:38
Sorumlu yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmıyor
30 Haziran 2005 Perşembe | 11:52
Bugün yine bazı gazeteler, Fenerbahçe Spor kulübü ile ilgili haberlere yer ayırdıkları sayfalarında gerçeklerle hiç ilgisi bulunmayan transferlere, isimlere ve hayali anlaşmalara yer vermişlerdir.
Fenerbahçe taraftarının kafasını karıştıracak nitelikteki bu haberlerde Kulübümüzün sürdürdüğü transfer politikasının önüne geçerek bazı oyuncular ile anlaştığımız yönünde yayın yapmak, bu yayının muhatabını Fenerbahçe Spor Kulübü olarak göstermek sorumlu yayıncılık ilkeleriyle artık bağdaşmamaktadır.
Sadece tiraj kaygısı ve Fenerbahçe Spor kulübünden yalan da olsa haber vermek amacıyla yayınlanan bu hayali haberlerle Kulübümüz ciddi şekilde zarar görmekte, resmi sitemizden yaptığımız yalanlamalara rağmen bazı medya kuruluşları bu tür haberleri yayınlamaya devam etmektedir.
Her zaman belirttiğimiz gibi Fenerbahçe Spor Kulübünden gelecek haberlerin kaynağı resmi yayın organlarımızdır.
Bugün yine Fotomaç gazetesinin birinci sayfasında yer alan "Silva Fener’de", "Fenerbahçe Nihat Kahveci’yi R.Sociedad’dan Kiralıyor", "Halil’de Son Yakın" ile Fanatik Gazetesinde "Latin Rüzgarı" başlığı ile "Transfer çalışmalarını derinden sürdüren Fenerbahçe Meksika’lı Osorio ve Brezilya Milli Takımı’nın sağ kanat oyuncusu Cicinho’nun peşine düştü" haberi, Takvim Gazetesinde “Gilberto Bitiyor", Posta gazetesinde "Baptista Fener’de" ve Milliyet’in Taktik ilavesinde "Fener’e iki aday" başlığını taşıyan haberde “Meksika basınının Almanya’daki Konfederasyon kupasında Yıldızı parlayan Osorio’nun Sarı-Lacivertliler ile temasta olduğunu ileri sürdü. Brezilya’dan alınacak oyuncunun, Cicinho olabileceği de ifade edildi" denilen haberler yabancı basın-yayın organlarından alınmış olsa da tamamen uydurma ve yalan haberlerdir.
Bazı haberlerde ise idari menajerimiz Volkan Ballı’nın bir kaç transferi bitirmek için Almanya’da olduğu ve oyuncularla anlaştığı yönündeki yayınlar da gerçekleri yansıtmamaktadır.
Spor Kamuoyuna duyurulur.
Fenerbahçe Spor Kulübü
(b) (b) (b) (b)
dinaMYt
11.Temmuz.2005, 16:30
'Param ödenmedi' diyerek Marsilya'ya imza atan Ribery için detaylı bir savunma dosyası hazırlandı. G.Saray, Ribery'e 11 kez ödeme yaptığını dekontlarla belgeledi
Sabıkası bile dosyalandı
G.Saray, Ribery'nin kaçışını onur meselesi haline getirerek haklı çıkmak için her türlü detayı dosyalayarak FIFA'ya yolladı. Fransız futbolcunun 'Param ödenmedi' diyerek Marsilya'ya imza atmasından sonra ciddi bir prestij kaybına uğrayan sarı-kırmızılı kulüp, FIFA'lık olan transferden haklı ve kazançlı çıkmak için en ufak bir detayı bile atlamıyor. Sezon içinde yapılan ödemeleri, evine yapılan masrafları, menajerinin yetki belgesi olmamasını ve daha önce Belçika'da sabıkalı olmasını değerlendiren G.Saray çok detaylı bir savunma hazırladı
'Paramı tamamen aldım'
Franck Ribery'ye sezon içinde yapılan prim ve maç başı ödemelerini tüm dekont ve makbuzlarıyla toplayan G.Saray yönetimi, Fransız futbolcuya 11 kez para verildiğini belgeledi. Fransız futbolcunun 30 Mart tarihinde imzaladığı 'Alacağım yoktur' yazılı kağıt ve 30 Nisan tarihinde L'Equipe Gazetesine verdiği 'Paramı kuruşu kuruşuna alıyorum' röportajı da, bu dekont ve makbuzlara eklenerek FIFA'ya gönderilen dosyaya kondu. Ribery'e ödenen Türkiye Kupası primi de dosyanın önemli detaylarından birisi olarak G.Saray tarafından vurgulandı
'Yetki belgesi bile yok'
Sarı-kırmızılı kulüp Ribery'nin evi için yaptığı 140 bin YTL'lik harcamayı da Fransız oyuncuya ödenen paralar içerisinde gösterdi. Kaçak oyuncunun menajerinin uyarı mektupları içinse "Biz kendisine 'Ribery'nin yetkili menajeri misiniz?' şeklinde bir soru sorduk. Ama o bize yetki belgesi veremedi" savunması yapılarak, Bruno Heidersheild'un Ribery'nin resmi menajeri olmadığını ispatlandı. Bu arada menajer Bruno'nun, Belçika Merkez Bankası'ndaki kara liste kayıtları ve daha önce yaptığı hileli transferler de bir bir toplanarak, gönderilen dosyaya eklendi
10 milyon Euro'luk dava
G.Saray'ın bu dosyadaki en önemli kozu ise futbolcunun 30 Haziran tarihine kadar hâlâ Metz'in malı olarak gözükmesi. Bu sebepten dolayı G.Saray, Metz'e ödediği 1.9 milyon Euro'yu faiziyle birlikte bu kulüpten isterken, Marsilya'ya ise bonservis değil yüklü bir tazminat davası açılacak. G.Saray, Marsilya'dan bu hata için 10 milyon Euro tazminat isteyecek. Marsilya Kulübü'nün ise bu belgeler karşısında geri adım attığı ve çarşamba günü G.Saray'ı toplantıya davet ettiği öğrenildi. G.Saray'ın toplantıya hangi yöneticilerle katılacağı ise hâlâ belli olmadı.
kaynak:vatan gazetesi
Laz_Asker_61
05.Ağustos.2005, 23:11
Fenerbahçe İlk puanını ankara deplasmanında aldı ve sadece 1 puan
yıldızlar topluluğu fener tsyd kupasında vasat görüntü çizen gençleri yenemedi
helal olsun gençlere
Süper Lig’de 2005-2006 sezonu saat 20:00’de Ankara’da oynanacak olan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçıyla başladı.
Süper Lig’de son 2 yılın şampiyonu olan Fenerbahçe, 2005-2006 sezonun ilk haftasının açılış maçında Gençlerbirliği ile karşılaştı.
Atatürk 19 Mayıs Stadında yapılan maçın hakemi Erol Aksoy’du. Erol Aksoy maç boyunca başarılı bir yönetim gerçekleştirdi....