View Full Version : Anadolu Hücümu Devam Ediyor!
Eray Dengiz
02.Ekim.2006, 05:09
Bundan 1 ay önce köşemde yazdığım “Anadolu Hücuma Kalktı” adlı yazımın ne kadar doğru olduğunu bu hafta sonunda oynanan maçlarla bir kez daha gördüm. Yazımda “3 Büyük” ile adlandırdığımız Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarımızın değiştiğini, Anadolu takımlarımızın çağ atladığını, son zamanlarda yaptıkları çıkışları ve izlediği transfer politikalarını yazmıştım.
Her sene 3 büyüklerimizin arkasından 2-3 takım lige heyecan katmaya çalışır ama başarısız olurlardı. Bu seneler böyle geldi, geçti ve artık devir değişti. Geçen seneden itibaren özellikle Kayserispor’un çıkışıyla beraber bir çok Anadolu takımına yeniden ruh, heyecan ve lige dönme fırsatı verdi. Geçen sene çıkışlarını sürdüren takımlarımız bu sene ligimizi iyi analiz etmiş olacak ki çıkışlarına bir yenisini ekleyip 3 büyükleri saf dışı etme planını ortaya koymuşlar. Saf dışı etme planını en iyi şekilde uygulayan ise, Ersun hocanın çalıştırdığı V.Manisaspor’dur.
Yazının devamını okumak için lütfen linke tıklayınız,
http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/307/
gorkemyilmazkarasu
02.Ekim.2006, 05:16
bugün_%100futbol_programında_rıdvan_dilmen_yine_ço k_güzel_bir_yorum_yaptı_anadolu_klüpleri_ilerlemed ide_3_büyükler_geriledi_dedi_galiba_biraz_haklı_:)
insallah biri sampiyon olurda futbolumuzdan su istanbul kalkar...
10_Osmanozc
02.Ekim.2006, 06:06
Olması gereken ve normal olan bu.Ama Anadolu ne kadar hücuma kalkarsa kalksın oranın yerlisi kendi takımında çok gidip İstanbul'a destek verdikten sonra herşey boş.
bursa_mc
02.Ekim.2006, 11:32
istikrar yok beaw manısada çokuşe geçer
takımlar manisa'ya fazla bilenmiyordu. ama artık manisa'ya da karsı ozel olarak hazırlanacaklar cunku manisa gercekten 3 büyük kalitesinde futbol oynuyor.
manisanın form grafiğinde düşüş yaşanacaktır. ama bence ligi yine ilk 3'te bitirirler
Berkaiser
02.Ekim.2006, 15:20
Çok isterim Anadolu kulüplerinden birinin şampiyon olmasını.Özellikle de Vestel Manisa.
Vestel eğer Ersun Yanal maç satmazsa,gençleri satmazsa bu sene olmadı önümüzdeki senelerde 5. büyük olur
tosunpasa
02.Ekim.2006, 17:25
insallah biri sampiyon olurda futbolumuzdan su istanbul kalkar...
kalksa bile avrupada en az 3-4 yıl çok geriler türkiye çünkü anadolu kulüpleri avrupada tecrübeli değil(-ki fenerbahçede yeni yeni tecrübeleniyor)bu da dediğim gibi en az 3-4 yıl alır ve türkiye avrupada çok geriler
çok güzel bir yazı eray eline sağlık...
10_Osmanozc
02.Ekim.2006, 20:27
kalksa bile avrupada en az 3-4 yıl çok geriler türkiye çünkü anadolu kulüpleri avrupada tecrübeli değil(-ki fenerbahçede yeni yeni tecrübeleniyor)bu da dediğim gibi en az 3-4 yıl alır ve türkiye avrupada çok geriler
Hiç de öyle geriye falan gitmez hatta daha başarılı olurlar.Kayserispor'un tecrübesi var mıydı?Çıktılar takır takı oynadılar işte.
Anadolu klüpleri oynadıkları maçlara daha kompleksiz çıktıkları için daha rahatlar.Bir Gençlerbirliği ve Denizlispor örneklerimizi hatırladığımızda anlayacağız.Türkiye'de her zaman küçük kalma duygusu onlara Avrupa'da bir pozitif avantaj sağlamıştır ve kaybedecekleri bir şeyleri olmadıkları için kafaları nispeten rahat çıkmışlardır.
Scocco
02.Ekim.2006, 20:30
Eline sağlık eray yine döktürmüşsün. Ben Vestel Manisa'nın devamlılığını sağlaması halinde şampiyon olacağını düşünüyorum. Diğer Anadolu takımları ise bana göre yükselmedi 3 büyükler Anadolu kulüplerinin seviyesine yaklaştı.
Eray Dengiz
02.Ekim.2006, 23:10
Hiç de öyle geriye falan gitmez hatta daha başarılı olurlar.Kayserispor'un tecrübesi var mıydı?Çıktılar takır takı oynadılar işte.
Anadolu klüpleri oynadıkları maçlara daha kompleksiz çıktıkları için daha rahatlar.Bir Gençlerbirliği ve Denizlispor örneklerimizi hatırladığımızda anlayacağız.Türkiye'de her zaman küçük kalma duygusu onlara Avrupa'da bir pozitif avantaj sağlamıştır ve kaybedecekleri bir şeyleri olmadıkları için kafaları nispeten rahat çıkmışlardır.
Kayserispor, Gençlerbirliği, Denizlispor'un zamanında Uefa'ya nereye kadar ilerlediğini hepimiz görmüştük.. Avrupa'da başarı olurlar..
Kayserispor, Gençlerbirliği, Denizlispor'un zamanında Uefa'ya nereye kadar ilerlediğini hepimiz görmüştük.. Avrupa'da başarı olurlar..
zannetmiyorum. bu ekonomik zorluklarla avrupa'da başarılı olmak çok zor.
tecrubesi olan takimlarimizida gorduk ;)
tebrikler eray.gerçekten ben böyle bir yazı hazırlığındaydım,sen benden önce davrandın.bu konuya değinmen gerçekten hoşuma gitti.
bence anadolu takımları kısır imkanlarına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.artık gerisi federasyona kalıyor.el değmemiş bir lig istiyoruz ve bunu bir an evvel istiyoruz.
Eray Dengiz
03.Ekim.2006, 23:21
teşekkürler ömer abi. dediğin gibi federasyonunda artık bunun üstüne düşmesi gerekir. artık her ne şekilde olursa olsun anadolu takımlarına 3 büyüklerden fazla önem verilmesi gerekir. çünkü bu kadar sene 3 büyüklerimiz çok fazla avrupa'da açılamadığından bu şansı bana kalırsa yitirdiklerinden dolayı artık anadoluya dönme vaktinin geldiği kanaatindeyim..
evet mesela bir kayserispor herkesin fark yiyecek diye beklediği az alkmaar karşısında nasıl oynadı,nasıl kök söktürdü bunu herkes gördü.Avrupada bu başarıyı ilk yılında gösterebilen bir ekibin ligde neden üst sıralarda kendine yer bulamadığını anlamak mümkün değil.(anlıyorum sebebini ama herneyse :D)
evet mesela bir kayserispor herkesin fark yiyecek diye beklediği az alkmaar karşısında nasıl oynadı,nasıl kök söktürdü bunu herkes gördü.Avrupada bu başarıyı ilk yılında gösterebilen bir ekibin ligde neden üst sıralarda kendine yer bulamadığını anlamak mümkün değil.(anlıyorum sebebini ama herneyse :D)
bu sebebi herkes biliyor ama kimse ses çıkartmıyor. veya çıkartamıyor.
tonifan30s
04.Ekim.2006, 11:49
kayserispora güvenim sonsuz biraz kendine gelsin uefa atmosferini atsın üzerinden siz görün liderliği alacaktır
Koray Düşova
04.Ekim.2006, 12:33
Yerinde noktalara parmak basmışsın Eray,Vestel'in bu performansı 12. haftaya kadar devam eder diye düşünüyorum,Ersun Yanal'ın takımları genelde 10. haftalardan sonra bir bocalama yaşıyor ama umarım bu hızı kesmezler,Vestel'e şampiyonluk yakışıcak,çünkü takım ucuz bir takım olmamakla beraber güzel futbol izletiyor...
Eray Dengiz
04.Ekim.2006, 13:11
Turkcell Süper Lig'in ilk yarısı bitine kadar Manisaspor'un oynayacağı son 9 maç. Bu 9'un maçtan benim izlediğim Manisaspor iki maçta zorlanabilir, Fenerbahçe ve Kayserispor. Fenerbahçe maçı kendi sahasında, çok değişik bir maç olacaktır. Kayserispor maçıda aynen onun kadar değişik bir maç olacaktır. Manisaspor ile Fenerbahçe arasında 4 puan fark var. Eğer bu 4 puanı farkı Manisaspor Fener ile oynayacağı maça kadar koruyabilirse ve Fener ile oynayacağı maçtan en az 1 puan çıkarırsa şampiyonluk için büyük bir adım atmış olacaklardır. Eğer Manisaspor ilk yarıyı önde bitirirse benim görüşüme göre %75 şampiyondur..
Manisaspor - Antalyaspor
Sivasspor - Manisaspor
Manisaspor - Fenerbahçe
Bursaspor - Manisaspor
Manisaspor - Ankaraspor
Kayserispor - Manisaspor
Manisaspor - Konyaspor
Manisaspor - Gaziantepspor
Denizlispor - Manisaspor