View Full Version : Fenerbahçe'nin bugünkü durumunun nedeni ne ?
berkan_smyrna
02.Ekim.2006, 23:47
Bu seneyi Fenerbahçemizin 100. yılı olması nedeniyle çok büyük ümitlerle umutlarla bekledik son 3-4 senedir hatta ve hatta büyük başkanımızın o büyük konuşması '' biz fenerbahçeyi 100. yılında şampiyonlar ligi şampiyonu yapacağız '' dediğinden beri biliyorumki bir çok fenerlide benim gibi sabırsızlıkla bekledi. geçen seneye kadar o son anda kaçırılan şampiyonluğa kadar herşey güseldi en azından ligde 2 sene üst üste şampiyon olmuştuk ve 3. senede şampiyon olmamıza ramak kalmıştı ama son hafta kaçırılan şampiyonluk her şeyi alt üst etmişti artık herkez için 100. yıl daha bi değer kazanmıştı son anda kaçırılan şampiyonluk sadece bir şeyle ödenebilirdi şampiyonlar ligi şampiyonluğu.takımımızın oynadığı oyundan dolayı bu şampiyonluk hayaldi bizim için ama en azından devler arenasında yarışmak istiyorduk. Lig bitti ve yaz tatilinin ilk gününden itibaren her fenerbahçeli hatta her türk futbolsever bir şeyi düşünüyordu fenerbahçe bu sene hangi yıldızları transfer edecek hangi hoca gelecek diye. bekledik bekledik ama hiç bir ses seda yok dünya kupası bitti yine ses seda yok bir sürü isimler fenerbahçe adıyla bir anıldı gerek hoca olsun gerek futbolcu ama sadece tümer vardı transfer edilen birçok hoca gündeme gelmişti ama hiç gündeme gelmeyen beyaz pele lakaplı unutulmaz brezilyalı eski golcü arthur zico fenerbahçenin teknik direktörlüğüne getirildi. Herkez şaşkındı ama yinede hocamızın arkasında durduk onun dediklerine güvendik size güzel futbol gollü maçlar izlettirmeye geldim dedi ve bizde ona inandık güvendik ama hala beklenen transferler yoktu lugano ile anlaşıldığı gündeme geldi ama ancak lige yetişebilecekti yani şampiyonlar ligi ön elemesinde olmayacaktı. Peki önümüzde şampiyonlar ligi için ön eleme maçı varken neden hiç bir transfer yapılmadı hatta bünyemizde bulunan futbolcularda gönderildi ve tabiki biz ön eleme maçını kaybettik ve bir rüya daha bitti. Ve şaşkın bakışlar altında ikinci bir açıklama transfer politikası bu maça bağlıymış yani yenersek ş. ligine göre yenilirsek uefaya göre transfer yapılacakmış yani herşey olacağına bırakılmış ve yıllardan bugüne gelmiş 100. yılda ş. ligi şampiyonluğu başlamadan bitirilmişti yani ciddiye alınmadı. Artık hedefimiz uefa şampiyonluğu diye yeni bir açıklama geldi ve sonunda transferler yapılmaya başlandı lugano, kezman , deivid ve edu transferin son zamanında yapıldı ligin 2,3 ve 4. haftalarında başladılar oynamaya. İlk bakışta 100. yıla yakışan sadece kezman vardı.uefa ön elemelerinde ilk maçımız kolaydı onu atlattık ve son viraja geldik uefa için. Son elemedeki rakip randers ilk maç fark beklenirken zorlanıldı ikinci maç ise zor başlasada ikinci yarı rakibi devirmiştik. Ama ligde kaybedilen puanlar uefa maçlarındaki zor kazanılan maçlar her fenerbahçelinin kafasını karıştırıyor. Her türlü transfer yapıldı ama yinede oyun bir türlü düzelmedi ligde kaybedilen puanlar iyice sabrı taşırdı.
Peki sorun ne? işte Her gerçek fenerbahçelilere vede futbolu yakından takip edenlere soruyorum Fenerbahçenin sorunu ne zayıf halkası kim nerede yanlışlar hatalar yapılıyor. bu hatalarda kim ön plana çıkıyor . Her sorunun cevabını yalnız şimdiki durum için değil son zamanda yapılan yanlışlıkları soruyorum sizce yapılan hatalar ve yanlışlıklar neler ?
kkanke
02.Ekim.2006, 23:53
bence oncelikle zico yanlıs tercihti ama takımda 100.yıl ruhu olmadıkca hibirsey olmaz...
Emurafu
02.Ekim.2006, 23:53
bugüngü durumunun bana göre nedeni;
1)öncelikle zico bana göre forma vermede adil davranmıyor
2)tabiki defans blogu
3)futbolcular arasında uyumsuzluk
berkan_smyrna
03.Ekim.2006, 00:00
evet anacondaya katılıyorum zico adil davranmıyor ümit özat ve alexi hiç bir şekilde oyundan çıkartmıyor formsuz olsalar dahi çıkartsa bile son 5-10 dk ama tabi alex sadece son dk çıkabiliyor. Defans konusunda ise bir şeye göz atmanızı istiyorum defans aslında bana göre kötü değil kötü olan tek şey ümit özatın defansa gelmemesi dikkatle izleyin lugano devamlı ümitinde adamını tutmak zorunda kalıyor ve tutacağı adam sayısı 2 ye çıkıncada mecburen hata yapıyor luganonun adı kötüye çıkıyor daha öncede aynı şeyi servet yaşıyordu ümit kaçırıyordu servet 2 adamla karşı karşıya kalıyordu ve hata yapıyordu ee 2 adama karşı ne yapsınlar bence maçı bide bu yöncen izleyin sizde göreceksiniz ümitin adam kaçırmasını...
bence suc daum'u gönderen yönetimde.
istikrar ve alısmak en onemli olgu. daumda bu vardı.
REsist JuvE11
03.Ekim.2006, 04:35
1-takım içi huzursuzluk we uyumsuzluk..anelka nın da dediği gibi,alex e yakın olanlar forma şansı bulabiliyor,yakın olmayanlar ise(m.yozgatlı,serkan,selçuk,servet)forma bulamıyor..
2-zico kadroda hiç revüzyon yapmıyor..arada sırada tümer girip çıkıyo işte..
3-defansa yapılan yanlıs transferler..benim defans anlayısıma göre brezilya liginden defans oyuncusu alınmaz..çünkü o ligde defans anlayısı yok..adamlar brezilyada başarılı olsalar kaç yazar..yani defansa yapılan transferler awrupalı olmalıydı
4-aziz yıldırım çok büyük yıldızlar getiricem dedi..benim gördüğüm yıldız bir tane...o da kezman..
5-appiah ın formsuzluğu takıma oldukça yansıyor..bunun nedenide kafasında olusan transfer senaryoları olsa gerek..malum,adam awrupadan teklif alıyo..kafası karısık yani..
mateja kezman
03.Ekim.2006, 05:42
basınında suçu war herkes fenerin kötü olmasını ıstıyor hatırlıyorumda bjknın 100.yılını hergun mansetlerde yuzuncu yıl yuzuncu yıl fenerbahce acısından boyle bısey yok sankı sıradan bır yıl basında hıc on plana cıkmıyo..
comandante
03.Ekim.2006, 13:26
ben yine söylüyorum ki bence suçlu aziz yıldırımdır.yani yönetim ama yönetim demek istemiyorum çünkü tek yöneten aziz yıldırımdır bu takımı...neyse kısa kesim...
Emurafu
03.Ekim.2006, 14:01
bakıyorum suc daumu göndermeleriydi diyorsunuz daumu taraftarlar gönder zaten
Del Piero_10
03.Ekim.2006, 14:27
yanlış transferler
Bu seneyi Fenerbahçemizin 100. yılı olması nedeniyle çok büyük ümitlerle umutlarla bekledik son 3-4 senedir hatta ve hatta büyük başkanımızın o büyük konuşması '' biz fenerbahçeyi 100. yılında şampiyonlar ligi şampiyonu yapacağız '' dediğinden beri biliyorumki bir çok fenerlide benim gibi sabırsızlıkla bekledi. geçen seneye kadar o son anda kaçırılan şampiyonluğa kadar herşey güseldi en azından ligde 2 sene üst üste şampiyon olmuştuk ve 3. senede şampiyon olmamıza ramak kalmıştı ama son hafta kaçırılan şampiyonluk her şeyi alt üst etmişti artık herkez için 100. yıl daha bi değer kazanmıştı son anda kaçırılan şampiyonluk sadece bir şeyle ödenebilirdi şampiyonlar ligi şampiyonluğu.takımımızın oynadığı oyundan dolayı bu şampiyonluk hayaldi bizim için ama en azından devler arenasında yarışmak istiyorduk. Lig bitti ve yaz tatilinin ilk gününden itibaren her fenerbahçeli hatta her türk futbolsever bir şeyi düşünüyordu fenerbahçe bu sene hangi yıldızları transfer edecek hangi hoca gelecek diye. bekledik bekledik ama hiç bir ses seda yok dünya kupası bitti yine ses seda yok bir sürü isimler fenerbahçe adıyla bir anıldı gerek hoca olsun gerek futbolcu ama sadece tümer vardı transfer edilen birçok hoca gündeme gelmişti ama hiç gündeme gelmeyen beyaz pele lakaplı unutulmaz brezilyalı eski golcü arthur zico fenerbahçenin teknik direktörlüğüne getirildi. Herkez şaşkındı ama yinede hocamızın arkasında durduk onun dediklerine güvendik size güzel futbol gollü maçlar izlettirmeye geldim dedi ve bizde ona inandık güvendik ama hala beklenen transferler yoktu lugano ile anlaşıldığı gündeme geldi ama ancak lige yetişebilecekti yani şampiyonlar ligi ön elemesinde olmayacaktı. Peki önümüzde şampiyonlar ligi için ön eleme maçı varken neden hiç bir transfer yapılmadı hatta bünyemizde bulunan futbolcularda gönderildi ve tabiki biz ön eleme maçını kaybettik ve bir rüya daha bitti. Ve şaşkın bakışlar altında ikinci bir açıklama transfer politikası bu maça bağlıymış yani yenersek ş. ligine göre yenilirsek uefaya göre transfer yapılacakmış yani herşey olacağına bırakılmış ve yıllardan bugüne gelmiş 100. yılda ş. ligi şampiyonluğu başlamadan bitirilmişti yani ciddiye alınmadı. Artık hedefimiz uefa şampiyonluğu diye yeni bir açıklama geldi ve sonunda transferler yapılmaya başlandı lugano, kezman , deivid ve edu transferin son zamanında yapıldı ligin 2,3 ve 4. haftalarında başladılar oynamaya. İlk bakışta 100. yıla yakışan sadece kezman vardı.uefa ön elemelerinde ilk maçımız kolaydı onu atlattık ve son viraja geldik uefa için. Son elemedeki rakip randers ilk maç fark beklenirken zorlanıldı ikinci maç ise zor başlasada ikinci yarı rakibi devirmiştik. Ama ligde kaybedilen puanlar uefa maçlarındaki zor kazanılan maçlar her fenerbahçelinin kafasını karıştırıyor. Her türlü transfer yapıldı ama yinede oyun bir türlü düzelmedi ligde kaybedilen puanlar iyice sabrı taşırdı.
Peki sorun ne? işte Her gerçek fenerbahçelilere vede futbolu yakından takip edenlere soruyorum Fenerbahçenin sorunu ne zayıf halkası kim nerede yanlışlar hatalar yapılıyor. bu hatalarda kim ön plana çıkıyor . Her sorunun cevabını yalnız şimdiki durum için değil son zamanda yapılan yanlışlıkları soruyorum sizce yapılan hatalar ve yanlışlıklar neler ?
Sorunu o kadar güzel izah etmişsinki aslında..sorun maalesef fenerbahçe camiasında...Sorun sizlersiniz..Başkanınız ne derse inanıyorsunuz..ben bu zico geldiğinde başarılı olamaz dediğimde tüm fenerli dostlarım bana düşman muamelesi yaptı..neden çünki başkan iyi hoca dedi ? ? ?
Fenerbahçe Şam.Ligine bile giremez dedim..Düşman gibi bakılmadım düşman oldum..neden : çünki Aziz başkan 100. yılımızda ŞL şampiyonu olacaz demişti..
Şimdide UEFA şampiyonluğu çıktı..bende Fenerbahçe bu futbolla üst turu bile göremez diyorum..biliyorum fenerliler bana gene kızacak..neden : çünki aziz başkanları uefa'yı alacaz dedi..
işte sorun bu..Başkan bir şekilde suni gündemler yaratıp koskoca FB camiası ile oyun oynuyor..ve kimsede farkında değil..ya transfer yapıyor gerekliliğine bakılmasızın; yada oraya buraya sataşıolıyor..yada uefa ŞL v.b. şampiyonluk iddiaları ile göz boyanıyor...Sorun bu işte..körü körüne Aziz Yıldırımcılık...
uyanma zamanı gelmedi mi ? ne dersiniz....
Jesus_FB
03.Ekim.2006, 16:39
en başta yazın yapılan başkan'ın gereksiz istifası
ardından teknik drektör seçimi ve transfer hataları
en önemlisi takım içindeki huzursuzluk futbolcuların özel hayatlarındaki yaşadıkları kavgaları, küskünlükleri sahaya yansıtması. Sonuçta sahada koşan mücadele eden futbolculardır maç başladıktan sonra artık herşey onların elindedir.
Bence Fenerbahçe bu şekilde devam ederse çok büyük bir kaos yaşayacaktır en kısa zamanda en alttan en üste revisyon yapılması şartdır bu değişiklikte ilk olarak klübün başındaki adamın gitmesi gereklidir!!!
TR.CaPTaiN
03.Ekim.2006, 17:59
1) 1 ay boşa zaman gitti adeta kaos ortamı olustu
2) Zico gibi Fenerbahce'yi kaldıramayacak bir hoca getirildi
3) Deivid in yerine daha kaliteli Nilmar gibi bir oyuncu alınmalıydı
4) Ümit Özat sol bek degil 100.yıla sol bekimizde Ümit Özat la girmemeliydik
5) Şimdi Aziz Yıldırım ve Zico taraftarıda karsısına almak üzere ayıklasınlar bakalım pirincin tasını
Not: Eger gs bjk ve ts bu kadar kötü olmasa Fenerbahce 100.yılında 7.-8. sırada oladabilirdi.
bankan istifasi haliyle gelen gec ve yanlis transferler takim ici gruplasma...
tosunpasa
03.Ekim.2006, 18:14
teknik direkör seçiminden dolayı fenerbahçe iyi oynatılamıyor.Ersun yanal gelse ki gelir inşallah gerçek fb yi o zaman görürüz
eGowiCh
03.Ekim.2006, 18:21
Başkan Aziz Yıldırım "UEFA'yı alacağız, ŞL'yi alacağız" gibi bir şey hiçbir zaman söylememiştir. Tamamen basının uydurmasıdır. Yanlış, yalan şeyler üzerinde yorum yapmasak daha iyi olur bence.
Birçok sebep var. Başkanın gereksiz istifası, Zico'nun gelmesi gibi... Herkes biliyor zaten sebepleri.
fmsmyrna
03.Ekim.2006, 19:09
ben yine söylüyorum ki bence suçlu aziz yıldırımdır.yani yönetim ama yönetim demek istemiyorum çünkü tek yöneten aziz yıldırımdır bu takımı...neyse kısa kesim...
aynen katılıyorum
1-Aziz yıldırım :2-3 senede bir görevi bırakıyor onun yönetiminde sanki fenerbahçe değil azizbahçe brezilya ülkesini çok seviyorki başka ülkeden oyuncu almıyor.getire getire zico yu geitriyor
2-Eski futbolcular ve fenerbahçe nin önemli kişileri:fenerbahçe nin eski futbolcuları bu aziz yıldırım faciasına hiç engel olmaya çalışmıyor ve fenerbahçe kongrelerinde oy kullanan katılan önemli kişiler onlarda sadece maddi destekten dolayı aziz yıldırım a bişey demiyor
Bence sadece bu iki neden zico mu?hayır adam suçlu değil çünkü adam zaten bu kadar yapabiliyor bunu herkes gelmeden biliyordu.
üMİT ÖZAT,ALEX gibi futbolcular mı?hayır çünkü bu adamların kapasitesi bu bu adamlardan daha fazlasını bekleyemezsin çünküELLERİNDEN BU GELİYOR SUÇ ONLARI ALAN BAŞKAN DA
berkan_smyrna
03.Ekim.2006, 21:05
evet bencede artık aziz başkanımızın bırakması gerekir. kendisi çok büyük bir başkan fenerbahçe camiyasına çok büyük işler yapmış ancak artık malesef bir şeyler yolunda gitmiyor, onun yerine sadettin saranın gelmesinin daha hayırlı olacağını düşünüyorum ama onuda istemiyorlar . bence fb camiyasına aranan yeni kan saadettin sarandır. ama tabiki sonra sıra zico da çünkü geldiğinden beri sölediği güsel oyun yok, artık son şansı ziconun uefa gibi önemli maçlarımız varkende hoca değiştirmek yanlış olur. Ersun yanalın gelmesini bende isterim ama gelmesi zor gibi
Bu konuda Yücel'e katılıyorum. Bence de en büyük Suçlu Aziz Yıldırım dır...
scolari12111
03.Ekim.2006, 21:35
üstün görmek çok kötü birşeydir ve ne oldum değil ne olacağım diyeceksin her zaman.hadi bir oyuncu aldık stadı da yaptık başarı kesin diye düşünmek,dün akşam bile program da gürcan bilgiç in "fb farklıdır" demesi.o nun gibi düşünenler çok.hala en büyük biziz demeleri ve kibirli davranmaları.dünya da ki tek isimin gs olduğunu kabullenememek.alex gibi göz boyayan oyunculara sarılarak takımı yetersiz bırakmak.can gibi bir oyuncuyu oynatmayıp toplama iki tane adam almak.bu tabi ki neden değil ama burada ki transfer politikası yalnış.her zaman da böyleydi.serkan kemal m.yozgatlı deniz servet gibi değerleri kullanamayacak kadar sancı içerisinde olmak.bu kadar boşa para harcayan başka da kulüp yoktur.aziz yıldrım ı saymıyorum bile çünkü bütün bunlara sebep o.
Krusty
03.Ekim.2006, 21:54
Aziz Yıldırım
Zico
Defans Sorunu
Luciano'nun Gönderilmesi..
Eray Dengiz
03.Ekim.2006, 22:10
Tek suçlu Aziz Yıldırımdır.. Başka suçlu aranmasına gerek yok.
Jesus_FB
03.Ekim.2006, 23:57
Aziz Yıldırım
Zico
Defans Sorunu
Luciano'nun Gönderilmesi..
Luciano gönderilmeseydi de oynayamıcaktı zaten adam sakat 3 ay yok
Sheriff
04.Ekim.2006, 00:15
Zico'nun amatörce tutumu bizi bu hale getirdi futbolcuların hepsi iyi kariyer sahibi oyuncular.Ama hücum hücum diye diye savunmayı unuttu.Ve yenilen gollerin hepsinin altına edu - lugano imzası koyuldu.Peki sorarım size Zico'nun ne kariyeri varda bu takımın başına güvenilerek getirildi.daha önce nerde kendini gösterdi.acaba bu hocada potansiyel varmı diyerekmi geldi zico..
Jesus_FB
04.Ekim.2006, 00:18
Rıdvan'ın kariyeri Zicodan çok daha iyidir
comandante
04.Ekim.2006, 00:26
benim kariyerim bile daha iyi be.fm de ortalıı daattım=)şaka bi yana aziz yıldırım diiyorum...
zicoyu o takıma getiren de aziz yıldırımdır o defansı bu şekilde kuran da aziz yıldırımdır.deividi getiren de aziz yıldırımdır.transferleri,hatta ocanın gelişini bile kamp sonrasına erteleyen de aziz yıldırımdır...mantıken düşünüümüzde suçlu ben oluyorum heralde...
scolari12111
04.Ekim.2006, 13:18
zico yu savunuyordu herkes burada ama görüldü ki yanıldılar en başıdan belliydi kaldıramayacağı nitekim de öyle oldu.daha beteri olmadan en azından uefa elden gitmeden gönderilmeli trabzon bir değişiklikle toplandı.
berkan_smyrna
06.Ekim.2006, 01:19
Son zmanda Rıdvan Dilmenin yardımcı olarak getirilmesi isteniyo falan deniyor doğru bi habermi bunlar acaba doğruysa bence iyi olur gelmesi zico nun çünkü iyi bir rehbere ihtiyacı var.
Sheriff
06.Ekim.2006, 01:40
Zico kendini amatör takım yönetiyor sanıyo galiba.Nasıl savunmayı unutup sadece hücumu düşünürsün.Hoş son maçta gol bile atamadık bu nasıl bir hücum anlayışıdır tabi oda tartışılır.Zico gitmeden Rıdvan değil Zidane gelse bu takım adam olmazz..Ki bence bu haberde yalan.Bu zamandan sonra böle bişeyin olacağını sanmıyorum.