View Full Version : Dilenciye Para Vermeyin Ekmek Verin...
Universal
06.Ekim.2006, 23:31
Sokaklarda babası ve annesi tarafından daha okul çağına gelmeden dilendirilmeye başlayan çocuklara çoğumuz acıyıp para veririz ama bu paraının nerelere gittiğini bilmeden veya bilsekte gene düşünmeden veririiz kendine ekmek veya süt alsın diye ama hiç düşünmeyiz babası ondan o parayı alıp kumar ve içki masalarında yiyeceği aslında biz çocuğa değil kumarbaz alkolik vicdanı olmayan bir adama o parayı verdiğimizi karşımıza her gün mutlaka bir kaç böyle çocuk çıkıyordur bu çocuklara para vereceğimize o parayla karnını doyurması için marketlerden süt veya ekmek alıp verip karınlarını doyuralım böylece vicdansız babasına para vermek zorunda kalmayız ve çocuğun karnının doyurararak daha büyük bir sevap işleriz...
Niye yazdın diyenler olacak aklımdan geçti bende kelimelere dökeyim dedim.
Saygılarımla...
senderson
06.Ekim.2006, 23:34
güzel dökmüşsün ama bazıları varki bunlar parayı kesicilerle istiyor onlarada süt alamıyoruz:D
AlicanKidd
Batuhan Tam Bölüm Başlıgı İle Birleşik Bir Yazı Olmus, Sağ oLasın!...
Ama Sunuda Düşün O Çocuk Babasına Para Götürmesse Evde Dövülecektir!... ;)
tosunpasa
aklından geçeni kelimelere dökmekle çok iyi yapmışsın batuhan bencede doğru düşünmüşsün bundan sonra senin söylediğin gibi yapacağım ama alican arkadaşımızın dediği gibi eve para götüremeyince o çocuk dayak yiyebiliyor maalesef :(
Universal
06.Ekim.2006, 23:36
Batuhan Tam Bölüm Başlıgı İle Birleşik Bir Yazı Olmus, Sağ oLasın!...
Ama Sunuda Düşün O Çocuk Babasına Para Götürmesse Evde Dövülecektir!... ;)
Belki babası vazgeçer ama en azından o çocuğun karnı doyar...
Sekopej
06.Ekim.2006, 23:36
Evet haklısın. Ben genelde dilencilere para vermem. Bazı sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olan insanları bilemiyoruz....
AlicanKidd
06.Ekim.2006, 23:38
Evet haklısın. Ben genelde dilencilere para vermem. Bazı sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olan insanları bilemiyoruz....
+Önder Turacı :p
Eray Dengiz
06.Ekim.2006, 23:42
Dilencilere (yaşlılar hariç) para vermem. Hatta yüzüne karşı "git çalış kardeşim" derim. Onca insan işsiz ama bir yolunu bulup bir şekilde çalışıyor. Hırsızlık ve dilenmek yerinde namusunla çalışmak varken bu yollara başvuruyorlar. Bu sözlerim (kadınlara, çocuklara ve yaşlılara değildir. ayağı, bacağı tutan çalışan insanlar içindir.)
Çocuklara gelince. Batuhan'ın dediği çok doğru. Verdiğimiz paranın nereye gittiğiniz bilmiyoruz. En azından orada gördüğümüz çocuğun elinden tutup onun karnını doyurduğumuz zaman eve mutlu bir şekilde dönmesini sağlayabiliriz. Hatta elimde imkan olsada hepsini tek tek toplayıp barındırma merkezi kurup orada yaşatsam.. Ama işte hayat..
Del Piero_10
07.Ekim.2006, 00:06
çocuk akşam eve para getirmezse babası çok kötü halledebilir ama
REsist JuvE11
07.Ekim.2006, 00:34
çocuk akşam eve para getirmezse babası çok kötü halledebilir ama
bu da doğru..batuhan ın dediğide...insan ne yapacağını şaşırıyo
comandante
07.Ekim.2006, 01:01
iki ucu b.klu değnek maalesef arkadaşlar...ama dilenmek her şekilde bence acizliktir...sakat ve engeli olan inanlar hariç.burdan ahkam kesmek tabii ki de çok kolay bunu farkındyım ama benim babam anlatıyordu bana küçükken köyde yokluk içinde büyümüşler.babam okulda sabahçı amcam öğlenciymiş.yolda buluşup babam eşyalarını amcama verirmiş.böyleymiş yani durum.ama babam okuldayken amcam,amcam oluldayken babam istasyonlarda simit satmış.o günlerden bugüne gelmiş babam.böyle bir babam olduğu için gerçekten gurur duyuyorum.dilenmek yerine ne bilim selpak satmak...daha çok dokunur benim vicdanıma.neyse yaaa...
El Comandante
07.Ekim.2006, 19:01
arkadaslar dilenci dediniz de ben de bir animi size anlatayim:
ben bu yaz izmirde arkadaslarla dolasirken karsima benden büyük bir dilenci cikti yalvariyodu allah rizasi icin bi sadaka falan,bende dayanamadim cebimdeki son 50 kurusu dilenciye verdim ama vermez olaydim bakti diyo bu ne ulan diyerek bana dogu atti,bende cebimdeki bu sana acidimda verdim begenmiyosan git calis dilenci bozuntusu.baktim dilenci bozuntusu 3-4 tane arkadasini alarak ben ve arkadaslarimin pesinden tam 15-20 dakika boyunca kostular,yakalasalar sonumuz vahim,kacarken karsimiza bir tane süpermarket cikti tam icerisine girecekken güvenlik bu ne hiz nereye gidiyonuz diye bize sordu,bizde abi arkamizdan dilenci bozuntulari kovaliyo,bizi kurtar dedik abi dilencilere bakti ve dediki cabuk iceriye girin,bizde iceriye girdik ve iceride 1 saat boyunca bekledik dolastik flan,disari ciktigimizda dilenciler gitmisti abiye sordum abi ne oldu diye abi dediki polisler geldi onlari götürdü.icimiz rahatlamisti,ogünden beri yasli teyzeler haric hicbir dilenciye para vermiyom hatta büyüklerin önünden gecmiyom.:)
Eray Dengiz
07.Ekim.2006, 19:05
arkadaslar dilenci dediniz de ben de bir animi size anlatayim:
ben bu yaz izmirde arkadaslarla dolasirken karsima benden büyük bir dilenci cikti yalvariyodu allah rizasi icin bi sadaka falan,bende dayanamadim cebimdeki son 50 kurusu dilenciye verdim ama vermez olaydim bakti diyo bu ne ulan diyerek bana dogu atti,bende cebimdeki bu sana acidimda verdim begenmiyosan git calis dilenci bozuntusu.baktim dilenci bozuntusu 3-4 tane arkadasini alarak ben ve arkadaslarimin pesinden tam 15-20 dakika boyunca kostular,yakalasalar sonumuz vahim,kacarken karsimiza bir tane süpermarket cikti tam icerisine girecekken güvenlik bu ne hiz nereye gidiyonuz diye bize sordu,bizde abi arkamizdan dilenci bozuntulari kovaliyo,bizi kurtar dedik abi dilencilere bakti ve dediki cabuk iceriye girin,bizde iceriye girdik ve iceride 1 saat boyunca bekledik dolastik flan,disari ciktigimizda dilenciler gitmisti abiye sordum abi ne oldu diye abi dediki polisler geldi onlari götürdü.icimiz rahatlamisti,ogünden beri yasli teyzeler haric hicbir dilenciye para vermiyom hatta büyüklerin önünden gecmiyom.:)
Allah kurtarmış gerçekten. Bunlar sağı solu belli olmuyor. Aman aman bu tür insanlar herkesten uzak olsunlar.
Redrum
07.Ekim.2006, 19:06
arkadaşım bakın size bi olay anlatıyım:) Kuzenim 17-18 yaşlarında dersane dönüşü bi adam 25-30 yaşlarında para istemiş bizimki de ona ''git çalış lan'' deimşi ''utanmıomusun öğrenciden para istemye hem ben sana para vercem sen gidip onla sigara alcan'' :D deimş.Bu herif de ''yok abi'' falan demiş. Neyse.
O olaydan bi kaç gün sonra kzuenle dolaşıyoruz gebze çarşıda:D bi zayıfça adam orda benim kuzeni gördü hemen yolunu değiştirdi eelinde sigara vardı!! kuzende anlattı böle böle diye:D
ben boyle cok yasli ve kolu bacagi olmayanlara veririm gerisine gicik olurum zaten genelde bi haftasonum vardir ondada sabahin 9unda zile basmazlarmi inip dovesim gelir...
Krusty
07.Ekim.2006, 20:33
Kimseye para vermem, aksine terslerim. Gitsin çalışsın; ne dileniyor! O dilencilerin içinden ne kadar para çıkıyor akıl alınmaz.. Bir de o sahtekârlara ölsem paramı vermem..
valla artık kimin gerçekten ihtiyacı var kim numara yapıyor anlayamaz hale geldik :( sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olanlar mahdur oluyor...
bursa_mc
08.Ekim.2006, 21:58
vallahı yaw adam sapasağlam ama dileniyor.git kardeşim çalışş,niye kolay yoldam para kazanmaya ihtiyaç duyuyosun. adamın onunu kesiyolar abi açım diyee artık onlara da inanmıyorumm
Mc.Speedy
09.Ekim.2006, 04:26
valla artık kimin gerçekten ihtiyacı var kim numara yapıyor anlayamaz hale geldik :( sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olanlar mahdur oluyor...
Gerçekten Öyle İbo Kimin ihtiyacı var kimin yok bilemez hale geldik :(
öyle görünce yardım etmemekte olmuyor ama zaten asıl ihtiyacı olan insanlar söyleyemiyor çekiniyorlar
Universal
09.Ekim.2006, 19:08
Birde gerçekten ihtiyacı olan insan dilenmez bunu onuruna yediremez bu kabul şuan hangimiz parasızlıktan dilenirizki bunu yerine iş arar bunlar(gerçekten dilenci olmayanlar) zaten bunu iş haline getirmiş asalak gibi yaşıyorlar.
Ben çubuk ****er vermiştim.Acayip sövmüştür heralde dilenci.
Tamam muhtaçlara yardım etmek lazım da çoğu sahtekar dünyanın parasını alıyor.Hele yalvaranlar yok mu çok belli ediyorlar rol yaptıklarını gözüne bakarak anlarsın.Senden benden zengin çoğu
yavuuzzzz
25.Ekim.2006, 12:50
bence dilenci bir kadaın dileneceğine bir iş öğrense onu yapsa mesela bayan bir dilenci bebek bakıcılığı yapar çok mu zor ki ?
Nedvedmania
25.Ekim.2006, 12:59
geçenlerde bitane dilenci vardı bi yandan dileniyo diğer yandan son model telefonuyla konuşuyo
Atakan38
31.Ekim.2006, 00:03
ben yaşLı,kör,topaL frktmez hıc kımseye wermem
aLın terıyLe hakkıyLa para kazanmak warken işin koLayına kacıoLar
onumu kesıoLar yaLwar yakar Allah rızası ıcın Allah sewdıgıne bagısLasın faLan derLer bende warsa sen bana wer yada amin teyze amin der yuzune bıLe bakmadan ceker gıderım
Universal
01.Kasım.2006, 15:21
Babam söylemişti bir dilenciyi yakalamışlar ve üstünde 10.000$ para çıkmış ona sormuşlar bu parayı nasıl kazandın diye ve yanıtı vermiş insanlar kerizse ben ne yapabilirim....
El Comandante
01.Kasım.2006, 18:24
Babam söylemişti bir dilenciyi yakalamışlar ve üstünde 10.000$ para çıkmış ona sormuşlar bu parayı nasıl kazandın diye ve yanıtı vermiş insanlar kerizse ben ne yapabilirim....
utanmaza bak sen,ne bicim laf söylemis.zaten benim basimdan o olay gectiginden sonra ben sadece yasli kisilere sadaka veriyom.o dilenciye paralar haram olsun.
NoFeaR788
03.Kasım.2006, 18:23
bende yaw hiç sevmiom ölelerini ama genede para veriyoss yane :)
ERSIN-GS
05.Kasım.2006, 13:01
ekmek vermek daha mantıklı , verdiğimiz paraları ne yaptıkları belli değil
yigitssah
24.Aralık.2006, 13:46
bende hayatta para vermem ozellıkle aklı yerınde bayanlara gıt terzı dukkanına sana ış verırler.
Ahmeds
24.Aralık.2006, 16:48
diLenci oLdukLarına bakmayın sizden bizden zenginLer ... !
GsDoruk
01.Ocak.2007, 19:58
aslınd mantıklıcaa düşünmelii
azizuzu
02.Ocak.2007, 23:48
allah belamı versin sbeş adıma bir dilenci önüme cıkıyo adamın içini köreltip dönüp gidiyorlar.. hangi birine vercen arkadas.. bahaneler hazır iş yok dilenirim de gene coluguma couguma bakarım. nah yok afyonda mermeciler haldekiler cayır cayır kadın erkek işci arıyorlar sabah öğle akşam yemek servisi herseyi. adam yolunu bulmuş abi salakmı calışacak.. yemin ediyorum adsl bağlatmaya gittim dilenci kadının biri cebinden bi poşet bozuk para cıkardı bütünleştirdi.. kac para cıksa iyi 217 milyon.. adam dio hergün geliyor bu kadın yaklaşık 150 - 200 arası para bütünlüyor.. ağzım acık kaldı allahıma kitabıma
walla bizim restoranada geliolar adamlara yemek ye dioz yok sen para ver diolar is verelim dioz yok sen para ver diolar
Aynen abisi para vermeyin o size uyusturucu ve sarhos anne baba olarak geri dönecektir birgün...
World Hollow o1
04.Ocak.2007, 21:17
Şahsen Ben Para Verdimmi Hiç Düşünmem Çünkü onu GönLümden Geldiği için verdiğimi biLirim Eğer ki o verdiğim çocuğun annesi babası öle bişey Yapıyorsa Zaten Ya Burada ALLAH Onların işLerini Rast Getirmez ya da hesap zamanında onLarı CezaLandırır Yani bunLarı Düşünmeye FaZLa gerek yok ( KENDİMCE ) :)
ultraslanerdem
19.Ocak.2007, 11:52
Ben Fotoğrafcıda çalışıyorum şu an. Dükkana cadde üzerinde ya günde en az 7-8 tane geliyo dilenci . Bizim patron iidir kimisine veriyo kimisine de ÇALIŞACAKSIN KARDEŞİM patron yok diyo.Bazen haftada bi kere gelen bi tane sapık dilenci var ama kız.Bu her geldiğinde para ister vermezsen erkeklerin kıçına bi el atıyo en sonunda kırcam kafasını onun.Neyse hikaye gibi oldu ama gerçek işte...