View Full Version : Tuncay: "Hakan abiyi örnek alıyorum"
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 20:40
Almanya'nın Frankfurt kentinde kamp yapan A Milli Takım, Moldova maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Basına açık gerçekleştirilen antrenmanda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli futbolcu Tuncay, takım için mücadele ettiğini ve iyi olmak zorunda olduğunu söyledi.
Tuncay, şöyle dedi: "Gol atmak güzel, ama önemli olan takımın başarısı. Attığım goller önemli değil, takımın kazanması önemli. Orta sahamız çok genç, bu yüzden de çok koşuyoruz. Gençler çok olduğu için ben de o hırsla koşuyorum. Mücadele etmek için sahaya çıkıyorum. Macaristan maçında istekli ve arzuluyduk ve sonuçta kazanmak zorundaydık. Sahaya çıkan her futbolcu kazanmak için çıkar. Hedefimiz 2008. Hakan Şükür abim benim kendime örnek aldığım Türk futbolunun gelmiş, geçmiş en büyük oyuncularından biri. Onunla ilgili bir yorum yapmak benim haddim değil. Konuştuğumuz isim Hakan Şükür."
Macaristan maçında defansta başarıyla görev yapan Servet Çetin de, "Ben nerede olursa olsun elimden geleni yapıyorum. Türkiye'de çok iyi defansif futbolcular yetişiyor, ancak bazılarının kıymeti takımlarında bilinmiyor. Milli Takım'da çok iyi bir defans kurgusu var. Fenerbahçe'den ayrıldığım için kırgın değilim. Nasip ve kısmetim buymuş. Edu ve Lugano'ya zaman verilmeli. Çünkü Fenerbahçe her futbolcuyu almaz, kaliteli oldukları için alındılar" dedi.
RÜŞTÜ: "13 YILDIR HEP KÖTÜ TAKIMLARLA MI OYNADIK"
Soruları yanıtlayan kaleci Rüştü ise maçın dönüm noktasının Gökdeniz'in pozisyonu olduğunu ifade ederek, "Eğer o gol olsaydı, sanki maçı 5'e 2 ortada sıçan gibi oynardık" dedi.
Rüştü, şunları kaydetti: "Onların attığı frikikte top elime değdi. Topu ben çıkardım, ben kurtarmasaydım gol olacaktı. İnsanlar maçı nasıl izliyorlar hayret ediyorum. Hedefimiz üç maçta 9 puandı. Macaristan maçı kolay değildi, Moldova maçı da zor geçecek. Şartlar ne olursa olsun kazanacağız. Şu unutulmamalı, hem Malta maçında hem de Macaristan maçında rakip kim olursa olsun pozisyon vermedik. Takım defansta iyiye gidiyor, ofansta biraz sıkıntılarımız var, o da zamanla aşılacak.
Benim 13 yıllık milli takım kariyerim var 111 kez oynadım. Her maç sonrası, oynadığımız her takım için 'kötü takımdı, kötü günündeydi' denildi. Danimarka ile oynarken de böyle yazıldı, Brezilya ile oynarken de böyle yazıldı. Bazı insanların bazı gerçekleri görmesi lazım. 111 maç ve 13 yıldır hep kötü takımlarla mı oynadık. Gerçekler görülmeli. Artık saha içerisinde isimler değil mücadele edenler ön plana çıkıyor. Bunun en güzel örneği Yunanistan ve İtalya. Alınan galibiyetin anlamı belirtilmeli.
Macar takımını ilk kez kendi evlerinde yenmişiz, bu çok önemli. Onlarla bir hazırlık maçı yapmışız yıllar önce ve bu maçı kazanmışız, 40 gün bu maç konuşulmuş. O yüzden bu maçın kıymeti bilinmeli. Türk futbolu iç açıcı durumda değil. Kulüp takımları da aynı durumda. Üst düzey başarılar bu yüzden çok fazla elde edilemiyor. Oynayan da oynamayan da buraya geliyor. Beklentiler çok farklı. Buraya gelen kendini milli takıma vermeli. Herkes reyting uğruna haber yapıyor. Biz bu ülke futboluna hizmet ediyoruz ve kanımın son damlasına kadar göreve hazırım, bırak derlerse bırakırım. Bu forma benim tapulu malım değil. Bunu kimse sorun etmemeli. Bu takım bizim büyük başarılar elde ettiğimiz takım gibi. Yaşça çok genç ve birbirine yakın bir jenerasyon."
senderson
09.Ekim.2006, 20:57
başka örnek alacak adam kalmamışmı??
son dakikada kacirdigi pozisyonla hakani ornek aldigini gosterdi zaten aciklama yapmasina gerek yok :D
scolari12111
09.Ekim.2006, 21:00
başka örnek alacak adam kalmamışmı??
bir türk futbolcu için evet ondan daha üstünü yok.
Krusty
09.Ekim.2006, 21:01
Bence hiç örnek almasın.
sana göre öyle
Krusty
09.Ekim.2006, 21:03
sana göre öyle
Çünkü Galatasaraylı.. ;)
Nedvedmania
09.Ekim.2006, 21:14
eski hakanı herkez örnek alıyordu ama şimdikini kimse örnek almıyo heralde(tuncay hariç:D)
y_layta
09.Ekim.2006, 21:16
aman tuncay aman yapma bunu yanlışl haber olsun bu bir potansiyelli genç dahamı eriyor
Redrum
09.Ekim.2006, 21:18
sizde önyargılı sınız hakan dan başka kimi örnek alsın ki şimdiki halinden bahseden yok sadece kişiliği ve golcülüğü ama siz önyargılı insanlar...
SİZE BİŞEY ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL!!
y_layta
09.Ekim.2006, 21:25
hakan tepelerden gelip böle dile düşüyo bari bu tuncaya olmasın...ama olmaz tuncay çok hırslı böle devam etsin
Hububat_Fiyatları
09.Ekim.2006, 21:26
bir türk futbolcu için evet ondan daha üstünü yok.abarttın ha metin oktay için ne diyorsun ya da lefter ha bence futbolcu olarak örnek almasına gerek yok çünkü tuncay pivot santrafor değil ki karakterini örnek alıyorsa bilemem
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 21:33
Sana Metin Oktay-Lefter-Cemil Turan-Turgay Şeren-Şenol Güneş gibi futbolcuları hatırlatırım bunlar Hakan'a 100 basar...Şurdan bana biri çıkıpta Dünya Efsane oyuncuları arasında Deivid'i sayabilir mi? Hakan Şükür sayılıyor Deivid neden sayılmasın?Deivid 400 küsür maçta 270'in üzerinde gol atmış oyuncu o zaman bunuda sayalım aynı şey farklı değil yani ne Hakan'mış ya dünkü golü Tuncay yerine Hakan atsaydı bugün gazetelerde "bizi yine Hakan kurtardı." haberlerini okuyacaktık.Çünkü kutsal GS ittifak medyası ve arkasında milli takıma sarı-kırmızı gözlüklerle bakan bir Fatih Terim olduğu sürece Hakan 40 yaşına kadar oynar...
Sana Metin Oktay-Lefter-Cemil Turan-Turgay Şeren-Şenol Güneş gibi futbolcuları hatırlatırım bunlar Hakan'a 100 basar...
100mu basar kardesim hakanin yaptiklari ortada ki hakan en az bunlar kadar iyi futbolcudur bunlarin hicbiri hakana 100 falan basamaz ayrica tuncay senol gunesin nesini ornek alicak toplari eliyle tutmasinimi penalti kurtarmasinimi...
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 21:39
100mu basar kardesim hakanin yaptiklari ortada ki hakan en az bunlar kadar iyi futbolcudur bunlarin hicbiri hakana 100 falan basamaz ayrica tuncay senol gunesin nesini ornek alicak toplari eliyle tutmasinimi penalti kurtarmasinimi...
Bir takım eleştirisi yapılırken ilkbaşta kaleciler yapılır ki kaleciler çok maç kurtarır ne demişler forvetler maç kazandırır savunma ve kaleci şampiyon yapar...
Redrum
09.Ekim.2006, 21:41
bunu çok tuttum:D:D:D
y_layta
09.Ekim.2006, 21:42
hakan 90dk yürüsene oynar milli takımda sonra hagide olduğu gibi top kafasına çarpar ve hakan attı oynatmayın diyonunuz diceksiniz
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 21:43
İsterseniz birde Hakan'ı Maradona Pele Cruyff Zico Van Basten ile kıyaslayın...
İsterseniz birde Hakan'ı Maradona Pele Cruyff Zico Van Basten ile kıyaslayın...
bize gerek yok sen cok super kiyasliyorsun senin hesaba gore onlarda hakana 10000000000000000000000000000000 basar herhalde :)
scolari12111
09.Ekim.2006, 21:47
hakan bir fenomendir bir idoldür bir KRAALDIR isteyen 100 basar desin isteyen 19878890 basar GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!!!!!!!!!!!!
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 21:48
bize gerek yok sen cok super kiyasliyorsun senin hesaba gore onlarda hakana 10000000000000000000000000000000 basar herhalde :)
Basmayı bırak Hakan'la onları aynı kefeye koymam bile onlar kim Hakan kim...? Ama size kalsa zaten bunlarlada kıyaslarsınız...
y_layta
09.Ekim.2006, 21:51
hakan bir fenomendir bir idoldür bir KRAALDIR isteyen 100 basar desin isteyen 19878890 basar GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!!!!!!!!!!!!
hakan bir fenomenDİ bir idolDÜ bir KRAALDI isteyen 100 basar desin isteyen 19878890 basar GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZDI!!!!!!!!!!!!
Universal
09.Ekim.2006, 21:57
Rüştü'nün söylediklerine katılıyorum acaba şuan Rüştü'yü beğenmeyenler ne diyecek Dünyada en fazla milli kaleci olma ünvanıı taşıyor ama kimse beğenmiyor demekki Rüştü'den başkası yokki hala milli formayı giyiyor.
Tuncay Şanlı Hakan'ı örnek almış ama mevkiler ayrı ama davranışları ve kazandığı başarıları her Türk futbolcusuna nasip olmaz ama Tuncay'ın Hakan dan daha fazla iz bırakacağını düşünüyorum.
scolari12111
09.Ekim.2006, 22:01
hakan a saygı duymak bir görevdir bu kadar katkısı varken milli ve kulüp bazındaki katkılarından dolayı dünya da reklamımızı yaptığından dolayı bugün gidin bir afrika lıyla bile konuşun tanıdığı tek futbolcu hakan dır başka da söze gerek yok.
y_layta
09.Ekim.2006, 22:12
biz onla zaten gurur duyuyoruz ama artık bitti zirvedeyken bıraksın suan düşüşte yapma böyle yaw
scolari12111
09.Ekim.2006, 22:13
biz onla zaten gurur duyuyoruz ama artık bitti zirvedeyken bıraksın suan düşüşte yapma böyle yaw
sana demiyorum hakan ın neresini örnek alsın diyenlere diyorum.
y_layta
09.Ekim.2006, 22:17
sana demiyorum hakan ın neresini örnek alsın diyenlere diyorum.
okey ama suanki durumundan kimse örnek almasa iyi olur
TR.CaPTaiN
09.Ekim.2006, 23:11
Kişilik olarak örnek alıyorsa cok iyi cünkü Hakan'ın kisiligine hiçbir laf yok.Eger Hakan'ın futbolunu alıyorsa simdiki halini almasın eski halini alsın diyecegim ama Tuncayla Hakan aynı mevkide oynamıyorki;) ..ßence kisilik olarak örnek alıyodur
JoseMourinho-FB
09.Ekim.2006, 23:54
Kişilik olarak örnek alıyorsa cok iyi cünkü Hakan'ın kisiligine hiçbir laf yok.Eger Hakan'ın futbolunu alıyorsa simdiki halini almasın eski halini alsın diyecegim ama Tuncayla Hakan aynı mevkide oynamıyorki;) ..ßence kisilik olarak örnek alıyodur
Hakan'ın bana kişilik olarak alınacak ne özelliği var birisi söyleyebillir mi...? Amerika'ya Fethullah Gülen'i ziyaret etmeye giden adamdan ne beklenir sizce...?
y_layta
10.Ekim.2006, 00:02
Hakan'ın bana kişilik olarak alınacak ne özelliği var birisi söyleyebillir mi...? Amerika'ya Fethullah Gülen'i ziyaret etmeye giden adamdan ne beklenir sizce...?
ziyarete gidebilir o onun hayatı alacaksa bakın ESKİ hakan şükürden FUTBOL ADINA bişiler alsın...
scolari12111
10.Ekim.2006, 13:20
o o nun kişisel sorunu bizi ilgilendirmez bizzimle alakalı olan kısmı sahada ki ve saha dışındaki insanlığı kaç tane kırmızı kartı var?ne zman terbiyesizlik yapmış?hakemleri ne zman eleştirmiş.... daha çok sayabiliriz.
hakan ın profesyonelliğini kişiliğini örnek alabilir bunda söylenecek bişey yok ...
benim anlamadığım hakan ı örnek alması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor hakan ı dünya kabul etti siz etmiyorsunuz ki hala rakip takım oyuncuları hakana özel önlem alıyolar ... buna liverpool da dahil ...
JoseMourinho-FB
10.Ekim.2006, 15:53
hakan ın profesyonelliğini kişiliğini örnek alabilir bunda söylenecek bişey yok ...
benim anlamadığım hakan ı örnek alması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor hakan ı dünya kabul etti siz etmiyorsunuz ki hala rakip takım oyuncuları hakana özel önlem alıyolar ... buna liverpool da dahil ...
Ben Hakan'ı kabul etmez değilim Hakan eskiden Hakan'dı şimdi değil.Benim kızdığım konu farklı daha hala Hakan'ı maça kurtarıcı olarak sürüyoruz.Bana bir kişi anlatsın eğer milli takımın oyun düzeni Hakan'a kuruluysa neden maç boyunca sadece 5 orta yaptık ve kanatlar hiç çalışmadı yüksek toplar atmadık Hakan'a kurulan milli takım bu mu...? Ersun Yanal Hakan'ı milli takıma çağırmayınca Ersun Yanal'a sabotajcı demiştim.Çünkü milli takım her maçta 25 orta yapıyordu kanatlar çalışıyordu.Ama ben milli takımda Hakan'a uygun bir oyun sistemi göremiyorum.O zaman böyle olunca Hakan'ın mili takımda oynamasının ne yararı var birisi çıkıp bana anlatsın.Türkiye'nin en iyi orta yapan oyuncusu Hasan Şaş yok peki ortaları kim yapacak hadi Gökdeniz diyeceğim o da ortada oynadı.Bu sistemde Hakan Şükür olamaz ve bitmiş Hakan Şükür bir dahada dirilemez benim eleştirdiğim konu bu.Ayrıca yok efendim Liverpool maçında Hakan'a önlem almışlar.Gerets o zaman birşey anlamıyor derim ben Hakan'a önlem alıcaklarını bilirdi ve oynatmazdı.Ayrıca Liverpool maçında Hakan'a felan önlem almadılar zaten GS 65.dk'dan sonra oynamaya başladı o zaman GS'ın doğru dürüst pozisyonu yok sonra da Hakan çıktı.Ümit Karan girdi Liverpool gibi bir takımda ona önlem almadı yani dimi bırakın bu saçma işleri o maçın Ümit Karan ve Hakan adına farkı artık Hakan bitmiş GS'nin yeni forveti Ümit Karan'dırdır...Onun dışında kişisel özelliklerine gelirsek Hakan'ın kişiliğinide sevmem Fethullah Gülen'ci olan bir adam benim karşıma gelmesin...
El Comandante
10.Ekim.2006, 16:37
hakana kötü diyen kisilere allah akil fikir versin,su anda türk futbolunun gelmis gecmis en büyük golcüsü hakkinda konusuyoruz arkadaslar,hakan eger 7 gol daha atarsa 241 golü olacak ama bu sadece ligdeki maclari.hem deivid kimdir ki jardelin tirnagi bile olamaz o kac kere brezilya milli takimin formasini giymiski hakan ile deividi kiyasliyon.hakan yasayan bir efsana hakanin kötü oynamasinin sebebi ayaginin sakat olmasidir,ameliyat olmasi gereken yerde milli takim ve galatasaray icin canini disine takarak oynuyo.ISTE KISILIK BUDUR!!
TR.CaPTaiN
10.Ekim.2006, 17:10
İsteyen istedigini ziyarete gider giderken sanamı sorması gerekliydi ?
Ben koyu bir Fenerbahceli olarak bunu söylemekten cekinmem Türkiyede Hakan'ın karakterinde adam ya var ya yok. Adam gibi adam ha su anda oynadıgı futbolu bende begenmiyorum ama karakter olarak üstüne adam tanımam..